Dodaj do ulubionych

Polecam: www.szczecin.e9.pl

19.08.06, 01:38
Swietna strona, polecam wszystkim szczecinofilom.

www.szczecin.e9.pl
Szczecinofilia jest swoja droga chyba najzdrowszym ze zboczen:)))))
Obserwuj wątek
    • czwarta-rp cytat 19.08.06, 05:42
      Fragment tekstu ze strony głównej :
      * Przykro to pisać, ale szczecinianie nie lubią swojego miasta. Zewsząd
      dochodzą wszechobecne głosy niezadowolenia na każdą, nawet najmniejszą
      drobnostkę. *
      Nic bardziej bzdurnego. Głupszej tezy już nie można było postawić na stronie
      tytułowej w zasadzie.
      Szczecinianie bardzo lubią swoje miasto. Miasto to jednak nie władze miasta.

• Gość: e.beata Re: cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 06:48
        Zgadzam się z Tobą.
        Nie mam pojęcia skąd biorą się takie opinie.
        Gdyby szczecinianie naprawdę nie lubili swojego miasta, nie krytykowaliby jego
        miernych władz, nie mieliby pretensji o brud i zaniedbanie. Nie byłoby
        sediny.pl i innych stron o mieście.
        Szczecinianie pomimo zapuszczenia lubią jeszcze swoje miasto i dlatego chcą aby
        wyładniało, było lepiej zagospodarowane, rządzone przez osoby, które TAKŻE
        LUBIĄ Szczecin.
        • Gość: soraya Re: cytat IP: *.internet.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 08:24
          a najzagorzalszymi miłośnikami Szczecina,
          wręcz "szczecinofilami", są osoby rządzące Szczecinem
          mają do niego "miłosny stosunek" - pier...ą go
          • Gość: randalf Re: cytat IP: *.chello.pl 19.08.06, 08:47
            Przez 4 lata we wszystkich mediach , na forach i imprezach miasta,
            szkalowaliście prezydenta miasta i kalaliście własne miasto.
            Powiedzcie jaki efekt odnieśliście , może zadowolenie z siebie z dobrze
            spełnionej misji. Czy odnieśliście sukces przedstawiając swoje miasto w
            negatywny świetle na forum ogólnopolskim i światowym. Czy jesteście Dumni z
            siebie z dobrze wypełnionej misji zakodowania w Polsce złego obrazu miasta i
            jego prezydenta . Z jakim wizerunkiem będziemy startować z nowymi władzami i z
            nowym prezydentem , czy na dłużej nie zostanie obraz miasta ochlapany waszym
            błotem.

Strona piękna jak większośc stron o Szczecinie.
            • Gość: op Re: cytat IP: 83.168.96.* 19.08.06, 12:17
              Gowniany wyglad, marnosc elit i gospodarki, zlodzieje przy korycie, tandeta i
              kicz i tak dalej w Szczecinie to nie jest efekt narzekania.
        • Gość: p Re: cytat IP: *.globalconnect.pl 20.08.06, 11:31
          ja popracował bym nad zdjeciami - przydały by sie jakies podstawy kadrowania i
          takie tam ;)
      • Gość: Jaro Re: cytat IP: *.globalconnect.pl 19.08.06, 08:58
        Mój drogi,

piszę to, co widzę. "Od groma" szczecinian Szczecina po prostu nienawidzi i to
        się czuje w ich wypowiedziach. Władze miasta, do których mam stosunek jak
        najbardziej negatywny nie mają tu nic do rzeczy.

Zmieńcie swoje nastawienie, przestańcie krytykować tylko po to, aby krytykować -
        w myśl zasady: "coś się robi - źle, jakby się nic nie robiło - też by było
        źle" - a zmienię tekst na stronie głównej.

Pozdrawiam,
        Jarek
        • Gość: randalf Re: cytat IP: *.chello.pl 19.08.06, 09:37
          Ja nie odnosiłem się do właścicieli strony.Znajdujecie piękno miasta i
          historii tam gdzie na codzień tego nie zauważamy, niskie ukłony.
          Mam żal do ludzi ( medii) , którzy za punkt honoru postanowili zmieszać miasto
          z błotem, co im się bardzo udało .Co tym osiągneli? Każdy poznaniak i krakus
          jest dumny ze swojego miasta obojętnie kto nim rządzi.
          U nas GW 4 lata temu zaczęła kampanie zresztą udaną od wielkiego forum ważnych
          postaci miasta , które ogłosiło że Marian nie powinien byc prezydentem, potem
          referendum i szprajowanie jego płotu bluzgami. I gdzie jesteśmy teraz po tych 4
          latach Marian będzie odbieral order od prezydenta RP, pójdzie do lamusa z
          przeświadczeniem że to on moralnie wygrał , a my zostaniemy z negatywna opinia
          w kraju i na świecie
        • Gość: e.beata Re: cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 09:44
          Ależ wcale nie MUSISZ zmieniać tekstu na stronie głównej, skoro ma to być
          związane z brakiem krytyki szczecinian ;-)))
          To TWOJA strona, rób z nią co chcesz.
          To TWOJE SUBIEKTYWNE opinie.

Z drugiej strony robiąc stronę, która ma pokazać piękno miasta, w życiu nie
          wpadłabym na pomysł aby przy okazji na stronie głównej krytykować szczecinian
          zarzucając im krytykę Szczecina ;-))))
          Poza tym czy nie myślisz, że pokazując urodę miasta, zwiększasz kontrast i
          powiększasz złośc krytykantów ;-))))

Poza tym skoro jak twierdzisz ""Od groma" szczecinian Szczecina po prostu
          nienawidzi i to się czuje w ich wypowiedziach." polecam czytanie ze
          zrozumieniem (młodzież ma z tym podobno problemy). Bo ja jakoś osobiście nie
          zauważyłam wielu krytykantów miasta, lecz tego co się z tym miastem dzieje. A
          to nie to samo. Podobnie jak mało osób krytykuje Polskę, a wiele to co z nią
          wyprawiają władze. Młodzież nie opuszcza Szczecina dlatego ze go nie lubi, lecz
          dlatego, że tutaj nie ma pracy, możliwości rozwoju.
          Poza tym uważam, że lepsza choćby w wykonaniu niektórych nadmierna krytyka, niż
          ciepłe kadzenie. Nie ma nic gorszego niż fałszywy błogostan.
          Szczecinianie dopiero się uczą byc społeczeństwem obywatelskim. Krytyka jest
          uzasadniona. Uczy wyrazania własnego zdania, pokazuje możliwosć wyboru. Ludzie
          którzy krytykują nie są obojetni i to dobrze. Oby takich osób było więcej. Moze
          byłoby też więcej ludzi przy urnach wyborczych i więcej myślenia przed
          wrzuceniem kartki. Może z takimi obywatelami rządzący zaczęliby się w końcu
          liczyć?
        • Gość: marian paździoch Re: cytat IP: *.chello.pl 19.08.06, 10:46
          Gość portalu: Jaro napisał(a):

> Zmieńcie swoje nastawienie, przestańcie krytykować tylko po to, aby
          krytykować

dobrze prawi!

pozdrawiam serdecznie! mp
        • Gość: Galoty Re: absolutnie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:17
          > Od groma" szczecinian Szczecina po prostu nienawidzi
          Znam , kontaktuję się z wielką ilością ludzi. Powiem, że nie znam takich jak w
          cytacie wyżej.
          Powtarzam. Znam takich co nienawidzą kilkunastoletnie układy we władzy, nowe
          układy we władzy ale Szczecin kochają. Ktoś tu słusznie napisał , że dowodem
          tegj miłosci do miasta są własnie te niekiedy nawet agresywne głosy wobec
          władz, polityków miejskich ale właśnie z powodu związku emocjonalnego z
          ukochanym miastem.
          • Gość: Praszczur Re: absolutnie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 19:52
            Wyrażam taką samą opinię
            • purpurat_z_fioletowym_nosem Re: absolutnie nie 19.08.06, 19:56
              moja opinia i tak zostalaby zlekcewazona.
          • Gość: dr paj-chi-wo Re: absolutnie nie IP: *.globalconnect.pl 19.08.06, 23:43
            Nienawidzą układów, bo to nie są ICH układy. Rzeczpospolita "kolesiów" - taka
            jest i długo inna nie bedzie. Pozdrawiam...

"Aniołowie śmierdzą potem, żrą kiełbasę, mają w d*pie żywych..."
    • Gość: op Re: Polecam: www.szczecin.e9.pl IP: 83.168.96.* 19.08.06, 12:14
      Obecny stan rzeczy w naszym smutnym miescie to problem wielokrotnie opisany i to
      chyba najlepiej przez antykwariusza Lizaka.
    • blackexit 9 sekund 19.08.06, 14:49
      > Szczecinofilia jest swoja droga chyba najzdrowszym ze zboczen:)))))

jak kazda filia nie ma nic wspolnego ze zdrowym rozsadkiem a w naszym przypadku
      takze stanem faktycznym. to jest jakis rodzaj nekrofilii uwielbienia dla rzeczy
      obumierjacej, martwej i gnijacej. pan jakis pisze szczecinianie bardzo lubia
      swoje miasto. nie wiem dlaczego wypowiada sie w imieniu wszystkich. ja np. nie
      lubie i chyba nigdy nie polubie. nie bede pisal juz tego co zawsze ze miasto
      jest biedne brudne i nieciekawe bo to wiadomo. smutne jest to ze nie widac
      perspektyw na szybka zmiane. pozdrawiam black
      • absztyfikant Re: 9 sekund 19.08.06, 15:08
        Nie uwierzysz mi pewnie, ale kiedy zakladalem ten watek, to przez glowe
        przemknela mi mysl o Tobie. Pozdrawiam:)))
        • ohne.zucker [...] 19.08.06, 18:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • ohne.zucker [...] 19.08.06, 18:15
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • blackexit Re: 9 sekund 19.08.06, 19:59
          absztyfikant napisał:

> Nie uwierzysz mi pewnie, ale kiedy zakladalem ten watek, to przez glowe
          > przemknela mi mysl o Tobie. Pozdrawiam:)))

wierze :). widzisz minelo tyle lat a ja nadal mam racje. a jakies 10 lat temu
          pisano tu ze juz niedlugo nadejda lata swietnosci szczecinka,ze nie jest tak
          zle przeciez sa waly chrobrego i zamek no i duet. od tej pory jedynie emigracja
          nam sie zwiekszyla. pozdrawiam black
      • battosai Re: 9 sekund 20.08.06, 12:24
        Pan, panie blackexit, cierpi za to na ewidentną fobię. W kwestii Szczecina
        wolę -filię niż to drugie.

Zastanawia mnie jedno. Jak coś może jednocześnie obumierać i być martwe?
        • battosai Re: 9 sekund 20.08.06, 12:25
          PS. Co by nie było - jestem tą samą osobą, co Jaro, piszący powyżej.
          Najczęściej po prostu nie chce mi się logować.
          • radvenom Blackexit - jaką Ty masz rację????? 20.08.06, 13:25
            Nie no.. Nie wytrzymam i musze zapytać…

Blackexit: „Jaką ty masz rację?!” Ha?!

Fotografuję to miasto od przeszło dziesięciu lat i jeżeli cokolwiek się
            zmieniło w Szczecinie to na pewno nie na gorsze. Może sięgniesz pamięcią wstecz
            i zastanowisz się – jak wyglądał Szczecin przed 10 laty? Był szary, brudny i
            kompletnie zasyfiony. JAK KAŻDE MIASTO W POLSCE. Pomimo, że nadal daleko jest
            do ideału to jest lepiej. Dba się dzisiaj o zieleń i miejsca reprezentatywne.
            Dowodem na to niech będą moje fotografie. Nie są to fotomontaże… (Gdybyś chciał
            dodać taką brednie.)

Widzisz Blackexit… Jak się chodzi po ulicach i dostrzega tylko to, co brudne
            szare i do wymiany – to może czas, abyś poszerzył swoje horyzonty?? Szczecin
            jest jednym z ładniejszych miast w Polsce. I nie mieszaj w ten wątek polityki,
            emigracji i swoich osobistych niepowodzeń… Wydaje mi się, że w Twoim przypadku
            to nie miasto odgrywa kluczową rolę, bo gdybyś mieszkał w Krakowie lub we
            Wrocławiu – narzekałbyś dokładnie tak samo.

I szkoda tylko, że zawsze i prawie w każdym wątku udzielasz się na niekorzyść
            swojego miasta. Wiesz… Delikatnie pisząc… Nie potrafisz dać nic z siebie –
            okey. Nie czepiaj się jednak ludzi, którzy robią cokolwiek w tym kierunku, aby
            pokazać nasze miasto w lepszym świetle. To, że Ty jesteś ślepy nie oznacza, że
            każdy cierpi na taką przypadłość. I Bogu, dzięki, bo też miałbym chyba
            takiego „Nicka”…

Peace Ci Blackexit,

Radvenom, Galeria „NS” www.niezwykly.szczecin.pl/
            • absztyfikant Re: Blackexit - jaką Ty masz rację????? 20.08.06, 17:30
              Blackexit to zjawisko naturalne w przyrodzie. Jezeli istnieja szczecinofile, to
              musza istniec i szczecinofoby. To tak jak z rybka jing i jang.

Wszyscy pozostali (szara masa) sa bez bez znaczenia:)

Dziekujecie Bogu, jesli w Niego wierzycie, za to, ze zeslal nam Blackexita.
              Warto czasami poczytac kogos, kto bezlitosnie punktuje nasze mankamenty:)
              • radvenom Re: Blackexit - jaką Ty masz rację????? 20.08.06, 17:46
                Ech… Może i racja, choć irytuje…

Wiecznych malkontentów Ci u nas nie brak… Szczególnie, kiedy po innych jeździć
                zaczynają a sami j…i bujają i nie wiele wnoszą z siebie w to miasto. Gdyby to
                punktowanie jakiś sens miało jeszcze, ale argument, jakoby się nic nie zmieniło
                przez ostatnie lata… ;)

Szkoda klepania po klawiaturze…
                RadVenom
                • absztyfikant Re: Blackexit - jaką Ty masz rację????? 21.08.06, 22:24
                  Spokojnie. Blackexit sobie, a zycie sobie. Trzeba robic swoje i tyle:)
            • blackexit Ty masz rację????? 20.08.06, 20:40
              radvenom napisał:

> Blackexit: „Jaką ty masz rację?!” Ha?!

czy ktos musi miec racje? po co ta irytacja i podniecenie niezdrowe? ja ciebie
              czlowieku nie znam. robisz sobie zdjecia kwiatkow pszczolek czy jakis innych
              zwierzatek i podobaja ci sie one to mi nic do tego. miej sobie hobby jakie
              lubisz.

> Fotografuję to miasto od przeszło dziesięciu lat i jeżeli cokolwiek się
              > zmieniło w Szczecinie to na pewno nie na gorsze.

moim zdnieme na gorsze. 10 lat temu bylismy w tej samej lidze z czolowka miast
              polskich obecnie jestesmy w lidze z rzeszowem koszalinem czy bydgoszcza. trzeba
              to przyjac i od tego miejsca pomyslec jak wyjsc do przodu.

Może sięgniesz pamięcią wstecz
              >
              > i zastanowisz się – jak wyglądał Szczecin przed 10 laty? Był szary, brudn
              > y i
              > kompletnie zasyfiony.

no i dokladnie tak samo jest obecnie. tyle ze kaminice maja 10 lat blizej do
              zawalenia sie. roznica na minus polega tez na tym ze wtedy byl pewien entuzjazm
              zmian nowosci rozwoju powiew swiata. obecnie to trupi jad albo smrod niemytych
              dresow starych tramwajow i urybny wszechobceny.

> Widzisz Blackexit… Jak się chodzi po ulicach i dostrzega tylko to, co bru
              > dne
              > szare i do wymiany – to może czas, abyś poszerzył swoje horyzonty??

masz dokladnie to samo tylko ze w druga strone moim zdaniem jesli w hektarach
              centrum nie widzisz zluli, brudu, nie czujesz smrodu bram, to tez nie wladasz
              wszystkimi zmyslami.

Szcze
              > cin
              > jest jednym z ładniejszych miast w Polsce.

dodaj z przodu "dla mnie" i bedzie ok. to jest jedynie fanatyzm rodem z iranu
              albo bialorusi. ci uwazaja sie tez za kraje najpiekniejsze najbardziej
              demokratyczne i sprawidliwe.

I nie mieszaj w ten wątek polityki,
              > emigracji

polityka wlasnie sprawila strate szans i dziesiecioleci. polityka glosami
              niepismiennych wybrala analfabete na prezydenta. a emigracja to juz sam
              rozumiesz chyba. nedza miasta powoduje ze ludzie wyjezdzaja. jada do normalnych
              miast za praca i w poszukiwaniu lepszej przyszlosci.

> I szkoda tylko, że zawsze i prawie w każdym wątku udzielasz się na niekorzyść
              > swojego miasta.

chyba cos ci sie pomylilo. pisze na te tematy i wogole pierwszy raz od
              miesiecy.

Wiesz… Delikatnie pisząc… Nie potrafisz dać nic z s
              > iebie –

??? co mam ci dac? buziaka?

> okey. Nie czepiaj się jednak ludzi, którzy robią cokolwiek w tym kierunku,
              aby
              > pokazać nasze miasto w lepszym świetle.

nikogo sie nie czepialem poza goscime ktory napisal "my szczecinianie"
              nie interesuje mnie pokazywanie niczego w lepszym swietle jak juz pokaz to w
              normalnym swietle inaczej to jest zaklamanie na urzytek jakiejs ideologi czy
              proszczecinskiego fanatyzmu.

>To, że Ty jesteś ślepy nie oznacza, że
              > każdy cierpi na taką przypadłość.

mily jestes niezwykle? mam tu wrzucic jakies inwektywy do ciebie? poziom nam
              sie podniesie?
              pozdrawiam black

• Gość: szczecinianka Re: Ty masz rację????? IP: 192.249.39.* 22.08.06, 15:44
                Mam podobną opinię jak Blackexit. 12 lat temu wyjechałam ze Szczecina i
                przyjeżdżam tu często do rodziców. Bardzo chcę wrócić ale niestety chyba nie ma
                dokąd. Z mojej klasy z liceum wyjechała ponad połowa ludzi. Szczecin jest
                pięknym miastem, ale niestety na tym się kończy. Odremontowane kamienice, a
                dookoła sory.. psie gówna i śmieci. W większości sklepów obsługa taka, że
                odechciewa się zakupów. Lubię to miasto i przykro patrzeć jak zmienia się w
                coraz większą prowincję.
                • absztyfikant Re: Ty masz rację????? 29.08.06, 17:10
                  Jedni wyjezdzaja, drudzy przyjezdzaja. Normalne.
        • blackexit Re: 9 sekund 20.08.06, 20:24
          battosai napisał:

>
          > Zastanawia mnie jedno. Jak coś może jednocześnie obumierać i być martwe?

oczywiscie to ciekawy problem czy szczecin obumiera czy juz obumarl. zadanie
          dla hien cmentarnych. pozdrawiam black
    • Gość: - + - Re: Polecam: www.szczecin.e9.pl IP: *.icpnet.pl 22.08.06, 16:16
      szczecinianka-wszystko się zgadza PIĘKNE MIASTO SZCZECIN---tylko ludzie,ech coś
      nie tak..
      • absztyfikant Re: Polecam: www.szczecin.e9.pl 27.08.06, 13:59
        Robmy swoje! Nowe (jeszcze nienarodzone) pokolenie bedzie juz inne i chyba
        lepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka