Gość: ph IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 23:26 Puknijcie się w głowę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rtoip Re: Projekty psich uchwał IP: *.telan.pl 01.03.03, 08:00 zaczicpować trzcinskiego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Projekty psich uchwał IP: *.chello.pl 03.03.03, 09:18 ooo dobry pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Projekty psich uchwał - bani IP: *.arkonskie.v.pl 01.03.03, 08:17 Panie Trzciński daj się pan zaczipować i pozwól się pan odstawić na Mączną.Zajmnij się pan pijaczkami chlającymi ,żygającymi i załatwiającymi się gdzie popadnie przecież na to jest ustawa ? i co jest skuteczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysty but Re: Projekty psich uchwał IP: *.espol.com.pl 01.03.03, 09:00 Nareszcie znikną gromady bezpańskich kundli. POPIERAM ! Może uda się zmusić właścicieli kundli aby sprzątali po swych ukochanych pupilkach. Mam dość widoku "obsranych" trawników i chodników, no i oczywiście podejrzanych zapachów z okolic podeszwy buta ..po spacerze. czipować , utrudniać posiadanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanRysio Bardzo, bardzo dobrze! IP: *.commedia.pl 01.03.03, 11:52 Nareszcie ktos cos z tym robi. Przeciez tego widoku nie da sie wytrzymac. W Szczecinie prawie, ze nie ma wolnych od kup trawnikow. A to jest troche niepowazne i ma swoja wymowe jesli chodzi o poziom jego mieszkancow. Moze w ten sposob bedzie mozna patrzec na trawe a nie na pojedyncze listki, ktore wybily sie ponad wszedobylskie psie gowno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioleta z Dabia Re: Projekty psich uchwał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.03, 12:45 Moze nareszcie zostanie rozwiazany ten problem. Nie ma miejsca gdzie mozna spokojnie przejsc nie patrzac pod nogi. Ile razy wracałam do domu i musiałam czyścić buty. Nie wspomnę już o tym jak wygląda samochód po spotkaniu z taką niespodzianką. Byłam w USA i tam nie ma tego problemu. Każdy sprząta po swoim psie bo mandat sięga 500$. Zresztą trudno byłoby sobie wyobrazić żeby psy bezkarnie brudziły kiedy nikt nie ma płotu przy domu, tylko pięknie utrzymane trawniki. Ja przez krótki okres nie miałam płotu i na moim trawniku była psia toaleta. Trzeba było się dobrze starać, żeby przejść suchą nogą. Nie wiem czy od razu Szczecin stanie się czysty ale to dobry początek. Najważniejsze to konsekwentne egzekwowanie kar. Skoro działa na kierowców to podziała też na właścicieli psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Re: Projekty psich uchwał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 13:17 Gość portalu: ph napisał(a): > Puknijcie się w głowę Rozumiem, że przy czipowaniu zostanie pobrany od psa kod genetyczny, a następnie specjalne laboratoria analityczne będą dopasowywały kupy do psów. Wtedy będzie podstawa do naliczenia kary 500,00 zł. Mamy pomsł na wykorzystanie pieniędzy offsetowych!!! Nobel dla Trzcińskiego za połączenie ekonomii z genetyką oraz zoologią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Projekty psich uchwał IP: serwer:* / 192.168.1.* 01.03.03, 18:54 W naszym mieście problemem większym jest ogólny brud wszędzie! papiery, walające się reklamówki, tony śmieci, dzikie wysypiska, kupek psich jakoś mało w porównaniu z całą resztą. Czy nasz wiceprezydent chce aby na psich kupach zdobyć elektorat i zostać prezydentem miasta? Pójdźmy dalej może Polski? , a może i tego mu mało? Własnego psa nie umiał wychować-oddał, bo "był źle ułożony". To człowiek zły, bezwzględny, mówią o nim badacz biomasy. Niektórzy porównują do Trockiego, jedna rzecz mu się udała pięknie skłóca obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Projekty psich uchwał IP: 80.51.8.* 01.03.03, 20:43 Gość portalu: Jo napisał(a): > W naszym mieście problemem większym jest ogólny brud wszędzie! > papiery, walające się reklamówki, tony śmieci, dzikie wysypiska, > kupek psich jakoś mało w porównaniu z całą resztą. Czy nasz > wiceprezydent chce aby na psich kupach zdobyć elektorat i zostać > prezydentem miasta? Pójdźmy dalej może Polski? , a może i tego > mu mało? Własnego psa nie umiał wychować-oddał, bo "był źle > ułożony". To człowiek zły, bezwzględny, mówią o nim badacz > biomasy. Niektórzy porównują do Trockiego, jedna rzecz mu się > udała pięknie skłóca obywateli. Zgadzam się z twoją opinią bezwzględnie.Pies ,kot przeszkadza zabić ,drzewo przeszkadza wyciąć ,do czego w ten sposób dążymy niestety "my" bo należymy do tego gamego gatunku choć nie wszyscy myślą jednakowo na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Projekty psich uchwał IP: serwer:* / 192.168.1.* 01.03.03, 21:38 Apropos drzew wycięto na ul. Herbowej siedemdziesięcioletnie głogi piękne drzewa bo, ptaki , które tam znalazły schronienie "kupały" za przeproszeniem na samochody. Czy to będzie też początek walki pt."koniec z problemem kupek ale ptasich w mieście"! Ponieważ zbliża się wiosna proponuję wprowadzić zakaz okazywania uczuć w mieście Szczecinie, tyle tej miłości wśród ludzi, to żenujące, nakazać należy nienawidzieć zwierzęta i ludzi! Precz z miłością! do wszystkiego w ogóle. Precz z preczami! Odpowiedz Link Zgłoś
pejsik Re: Projekty psich uchwał 03.03.03, 11:51 Gość portalu: Jo napisał(a): > Czy nasz > wiceprezydent chce aby na psich kupach zdobyć elektorat i zostać > prezydentem miasta? - w sumie i tak to on rzadzi. Jurczyk - marionetka jak zawsze Własnego psa nie umiał wychować-oddał, bo "był źle > ułożony". To człowiek zły, bezwzględny, mówią o nim badacz > biomasy. - jak ktos jest zly wzgledem zwierzat to juz wszystko o nim mowi. Prostak. Niektórzy porównują do Trockiego, jedna rzecz mu się > udała pięknie skłóca obywateli. - "divida et impera". Sprytne. Sprytne. I cholera, jak na razie, skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Projekty psich uchwał IP: *.univ.gda.pl 02.03.03, 01:07 Nie mogę pojąć mentalności "psiarzy". Bo niby tak kochają swoje zwierzęta, a tyle psów pałęta się bez opieki po ulicach. Jeśli kochacie psy, to o nie dbajcie!!! Nigdy nie zrozumiem logiki ludzi, którzy biorą psa, niby to z wielkiej miłości, a potem ten pies, karminy przypalonymi resztakami, wyje całe dnie zamknięty w czterech ścianach - a jeśli już zazna ruchu i powietrza, to biegając luzem i np. kąsając po łydkach, czy - najczęściej - sikając i robiąc kupy w piaskownice dla dzieci, albo pod rachityczne drzewka na obłożonych kupami trawnikach. Słusznie, każdy pies powinien być oznakowany. Za każdego powinien być płacony podatek (z ulgą np. dla ludzi w podeszłym wieku oraz koniecznie z _dużą_ ulgą, jeśli pies/suka jest ubezpłodniony). A jeśli pies jest niczyj... to cóż, trudno, do schroniska. Z drugiej strony, miasto powinno zapewnić "psie ubikacje" oraz tereny na wybiegi. Odpowiedz Link Zgłoś
jjustyna Re: Projekty psich uchwał 02.03.03, 10:43 Pewnie, to jest najważnieszy problem naszego miasta. Nie mamy naprawdę na co wydawać publicznych pieniędzy ?? Chipowanie bezpłatne ?? To chyba jakaś pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filutek Re: Projekty psich uchwał IP: *.telan.pl 02.03.03, 19:09 Odkąd mamy TAKIEGO prezydenta Szczecin stał się prowincją więc cóż z tego, że będzię to "zasrana" prowincja. Kto mnie zmusi żebym okaleczał własnego psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexa Re: Projekty psich uchwał IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 10:38 Jestem zdania, że po psach trzeba sprzątać ( mam psa ) I mam zamiar to robić, ale chciałabym, żeby straż miejska karała również tych którzy zaśmiecają miasto w inny sposób rzucających pety, papiery itp. Poza tym może więcej uwagi straz poświęciła by w parkach pijaczkom którzy piją alkohol,a potem tłuką butelki, i jeżeli do wyobrażni nie przemawia skaleczona psia łapa to może skaleczone dziecko. Ale cóz łatwiej jest zrugać panią z pieskiem niż grupę pijanych "ludzi". A tak na marginesie to czy konny strażnik też nie powinien sprzątać po swoim koniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocilla BRAWO Trzciński !!!! IP: *.teleton.pl 03.03.03, 08:40 Nareszcie !!! Może jeszcze pomyśli o poustawianiu na każdym rogu ulicy koszy na śmieci i zobliguje Straż Miejską oraz POlicję do nakłaniania ludzi śmiecących po chodnikach, by tam wrzucali papierki i ogryzki? Miasto by na tym zyskało. A z tymi karami, to nie trzeba czekać aż tak długo - walić mandaty od razu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabbit Re: Projekty psich uchwał IP: 212.14.48.* 03.03.03, 18:48 Nie miala baba kłopotów to szuka sobie prpblemów. A MOŻE PANOWIE PREZYDENCI MIASTA MAJĄ WAŻNIEJSZE PROBLEMY DO ROZWIĄZANIA. Bezpłatne czipowanie psów już było w Szczecine. Jakie efekty a jakie wydatki z kasy miasta. Kto będzie wskazywał Panom Prezydentom psy wmieszkające w mieście, których właściciele niechcą ujawnić? Odpowiedz Link Zgłoś