Dodaj do ulubionych

Tylko PO się nie sprzedała

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:16
PiS jest w koalicji z postkomunistami i populistami z Samoobrony oraz z
narodowcami z LPR-u. Natomiast PD zawarła porozumienie wyborcze z
postkomunistami z SLD. Ludziom o poglądach centrowych, centroprawicowych i
prawicowych pozostało głosować w najbliższych wyborach samorządowych na PO.
Platforma jest ostatnią poważną siła polityczną z obozu posierpniowego, która
pozostała wierna swoim ideałom.
Obserwuj wątek
    • xyz-xyz Re: Tylko PO się nie sprzedała 06.09.06, 15:18
      I te ideały nakazały PO użyć sfałszowanego kwita i kłamliwego świadka, by
      zniszczyć Cimoszewicza. Wspaniałe ideały... Obiektywnie...
      • Gość: Cyniek Re: Tylko PO się nie sprzedała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:26
        Drogi XYZ-cie wierzyłem, że wrócisz na forum.
        Twoje deklaracje o odejściu musiały okazać się kłamstwem - przecież idą wybory.
        Musisz agitować za SLD. Czyżby J. Piechota i inni partyjni koledzy już też Ci
        wybaczyli ?
        • swantevit Re: Tylko PO się nie sprzedała 06.09.06, 15:34
          Areczek Litwinski wcale nie zlozyl 20 mln pln na oltarzu pojednania miedzy PO i
          KK..
        • xyz-xyz Re: Tylko PO się nie sprzedała 06.09.06, 15:34
          Drogi cukierku i kim tam jeszcze jesteś. Nigdy nie deklarowałem, że odchodzę z
          forum na zawsze. Więc nie kłamałem. Ty kłamiesz, że kłamałem ja. Poza tym ja
          niczego nie muszę. Ja nie jestem członkiem PiS, gdzie jest taki dryl. Więc
          uprzejmnie proszę, czep się tramwaju:)
          • fistoffury Re: Tylko PO się nie sprzedała 06.09.06, 15:37
            xyz-xyz napisał:

> Drogi cukierku i kim tam jeszcze jesteś. Nigdy nie deklarowałem, że odchodzę z
            > forum na zawsze. Więc nie kłamałem. Ty kłamiesz, że kłamałem ja. Poza tym ja
            > niczego nie muszę. Ja nie jestem członkiem PiS, gdzie jest taki dryl. Więc
            > uprzejmnie proszę, czep się tramwaju:)

zareczam Ci, ze z Cukierkiem nic wspolnego ten osobnik nie ma, choc racja po
            jego stronie...
      • Gość: obiektywny Re: Tylko PO się nie sprzedała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:07
        Chodzi Ci o tego szlachetnego lewicowca wrażliwego na krzywdę powodzian?
        • xyz-xyz Re: Tylko PO się nie sprzedała 08.09.06, 08:27
          Jak na razie, wyborco PO, czyli liberale, słowa o konieczności ubezpieczania
          dobytku nie są przestępstwem. Nie są nawet złym obyczajem. Posługiwanie się
          sfałszowanymi kwitami w walce wyborczej, to nie tylko obyczajowe kurestwo, to
          przestępstwo pospolite. Oszustwo. PO to pospolici oszuści.
          • Gość: obiektywny Re: Tylko PO się nie sprzedała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:16
            Słowa Cimoszewicza kierowane do powodzian byłyby hańbą dla każdego prawdziwego
            lewicowca. Nie pochwalam też całej gry wyborczej wokół Cimoszewicza podczas
            ostatniej kampanii prezydenckiej.
    • fistoffury Re: Tylko PO się nie sprzedała 06.09.06, 15:19
      No to super, a teraz niech lokalna PO odpowie na pytanie skad jej kandydat na
      prezydenta Szczecina wzial pieniadze na kampanie - bo z oswiadczenia
      majatkowego wynika, ze nie ze swoich srodkow.
    • Gość: andreas Ideały... IP: 217.116.110.* 06.09.06, 15:51
      pozwole sobie zauwazyc, ze pan Olechowski załozyciel PO
      przyznał sie do współpracy z SB....
      "Platforma jest ostatnią poważną siła polityczną z obozu posierpniowego, która
      pozostała wierna swoim ideałom."
      Nie wiem czy o tych ideałach myslisz też....
      • Gość: obiektywny Olechowski nie współpracował z SB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:00
        Olechowski jako jeden z nielicznych polityków centroprawicowych złożył
        oświadczenie lustracyjne o przyznaniu się do współpracy ze służbami specjalnymi
        PRL - w okresie pracy w instytucjach międzynarodowych współpracował z wywiadem
        (Departament I MSW). Był jego kontaktem operacyjnym o pseudonimie "Must".
        • Gość: andreas Re: Olechowski nie współpracował z SB IP: 217.116.110.* 07.09.06, 18:15
          przepraszam rzeczywiscie takie złozył oswiadczenie...
          ale to jedna słuzba wtedy była!

A swoja droga napisałes "jeden z nielicznych",
          az mnie zaciekawiło, bo myslałem, ze on jedyny!
    • praszczur1 A kto platformę chce kupić? 06.09.06, 16:05
      Zatopić to tak, a kupić tych obłudnych,aroganckich bufonowatych karierowiczów ?
      Bez przesady.
      • Gość: obiektywny Re: A kto platformę chce kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:04
        Wiele partii chciało "kupić" na wygodnych dla siebie warunkach Platformę.
        Platforma jednak się nie dała. Obecnie większość z tych partii ma apetyt na
        elektorat PO.
    • Gość: marynarz Re: Dlatego PO tonie idioto!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:13
      brak słów
      • Gość: obiektywny Dlatego PO jest główną partią opozycyjną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:10
        PO nie jest formacją, która za wszelką cenę dąży do władzy. To jest ogromny
        plus. Wyborcy to potrafią docenić. Widzą, że tym ludziom zależy na dobru Polski
        a nie tylko na stołkach. Paradoksalnie ta postawa PO daje im szanse na
        zwiększenie elektoratu. Społeczeństwo widzi, że PO jest twardą i konstruktywną
        opozycją względem PiS, która nie skompromitowała się jak SLD w latach 2001-
        2005.
    • Gość: Doradca Re: Tylko PO się nie sprzedała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 08:40
      Naprawdę uważam, że docelowo PO powinna wchłonąć liberalną częśc SLD. Rokita
      niech weżmie swoje zabawki i wypada do PIS. Kadecja PO + Partia Demokratyczna+
      UW byłaby długa i nieprzerwana. Oczywqiście nie czas jeszcze na to i należy
      poczekać na okres po wyborach samorządowych.
      • xyz-xyz Re: Tylko PO się nie sprzedała 08.09.06, 09:15
        Tak Jackowi doradzasz? :)))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: obiektywny Re: Tylko PO się nie sprzedała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:00
        Ty proponujesz utworzenie Unii Wolności bis. A taka formacja może liczyć w
        Polsce maksymalnie na 15 %. Więc takie rozwiązanie nie ma sensu. Dla PO
        najlepsze jest powstanie systemu partyjnego zbliżonego do irlandzkiego. Wtedy
        PO pozostałaby na trwałe jedyną poważną alternatywą dla PiS.
    • krzysztofsf sa wierni swoim idealom :))) 08.09.06, 10:14
      W Opolu Niemcy z PO

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060901/kraj/kraj_a_15.html
      Mniejszość niemiecka na Opolszczyźnie jest gotowa do współpracy w wyborach z Platformą Obywatelską, choć do tej pory przy wyborze koalicjanta kierowała się układem sił w Warszawie. - Widząc, jak partia panów Kaczyńskich podchodzi do mniejszości i stosunków polsko-niemieckich, trudno myśleć o układaniu się z nimi na poziomie regionu - mówi lider mniejszości Henryk Kroll. Platforma już się cieszy. - Możemy być jedynym regionem w Polsce kierowanym bez udziału rządzącej koalicji - komentuje szef opolskiej PO Leszek Korzeniowski.
    • piotr33k2 Re: Tylko PO się nie sprzedała 09.09.06, 19:09
      Gość portalu: obiektywny napisał(a):

> PiS jest w koalicji z postkomunistami i populistami z Samoobrony oraz z
      > narodowcami z LPR-u. Natomiast PD zawarła porozumienie wyborcze z
      > postkomunistami z SLD. Ludziom o poglądach centrowych, centroprawicowych i
      > prawicowych pozostało głosować w najbliższych wyborach samorządowych na PO.
      > Platforma jest ostatnią poważną siła polityczną z obozu posierpniowego, która
      > pozostała wierna swoim ideałom.
      patrząc ściśle obiektywnie panie obiektywny jest to obiektywna opinia.
    • Gość: młody poeta nie mogła IP: *.eranet.pl 10.09.06, 17:00
      PO się nie sprzedała, bo już dawno była sprzedana, nie można sprzedać juz
      sprzedanego towaru temu samemu nabywcy, czyli postokumieliberalnej III RP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka