Gość: rado Re: kosmos jeszcze raz. IP: 111.111.51.* 14.03.03, 20:19 przepraszam tu bedzie to co powinno byc. w kurierku artykul o kosmosie a raczej o tym ze 8 mies ktos nie jest w stanie podjac decyzji w jedna albo w druga strone. no i o tym ze protestuja okoliczni mieszkancy bo popsuje im sie widok z okna. i ze jak chca to niech sobie remontuja kino a nie nowe buduja. jedna pani powiedziala ze niepotrzebuje centrum rozrywki rodzinnej bo to na pewno bedzie wielki sklepi i ... kolejna kregielnia. pani powiedziala "niech to bedzie modernizacja w granicach rozsadku" mysle sobie, ze chyba powinna napisac do inwestora moze konkretne plany mu przeslac co moze sobie wyremontowac, a co nie. pani powiedziala tez "jesli stac nas na renowacje poniemieckich kamienic to powinnismy tez zadbac o to co sami w szczecinie zbudowalismy" czyli znowu ci wstretni niemcy. pani oczywiscie nie widzi zadnej roznicy miedzy tymi budowlami. lepszy okazal sie dr grygiel. nie wiem czego dr moze jakiegos zilolecznictwa czy bioenergoterapii. mowi ze burzenie kosmosu w dzisiajszym dniu kryzysu jest rownoznaczne z barbazynstwem i ze budynek daje sie podobac. i ze to nasz architektoniczna historia. leningrady, czy hala piastowska, albo budy na turzynie to tez nasza architektonieczn historia, ktora penwnie powinnismy szanowac. nie wiem co ma dzien kryzysu do pozostawienia kosmosu. wlasnie budowa i funkcjonowanie obiektu moze byc przezwyciezaniem kryzysu. a czy daje sie podobac. moze z zawiaznymi oczami i po litrze wodki sie da. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phobos Re: kosmos jeszcze raz. IP: 217.153.19.* 14.03.03, 21:52 Milo mi, ze przynajmniej raz moge sie z toba zgodzic ;) Kolejna kriegielnia? Nawet nie wiedzialem, ze mamy w szczecinie tyle kregielni, ze mozna narzekac na ich nadmiar... Wielce szanowna pani konserwator pewnie nie poczuwa sie do tego, ze jest odpowiedzialna za zniechecanie inwestora. Jurczykowi tez pewnie nie bardzo to przeszkadza.... W normalnym miescie taka osobka wylecialaby od razu na zbity pysk (razem z pania z wydzialu inwestycji miejskich, jakos nazwisko mi wylecialo - ale to osobna historia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: kosmos jeszcze raz. IP: 111.111.51.* 15.03.03, 07:53 Gość portalu: Phobos napisał(a): > Jurczykowi tez pewnie nie bardzo to przeszkadza.... wlasnie podobno przeszkadza. na strinach urzedu jest tekst biura prasowego generalnie za nowa inwestycje, ktora przez spowolnienie co niektorych osob szczecin moze stracic. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
barnimir Re: kosmos jeszcze raz. 15.03.03, 23:48 Czyżby Marianowi niemieccy inwestorzy (tym razem z Poznania) wykupujący naszą POLSKĄ ziemię przestali przeszkadzać ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś