Dodaj do ulubionych

Dlaczego Piechota się wstydzi że jest z SLD?

04.11.06, 11:05
nazywa sie reprezentantem centrolewicy, a przecież jest z PZPR i SLD.
Co takiego jest zawstydzającego w SLD ,że unika publicznego ujawnienia że
jest z SLD tak jak Kensik,Wijas, Wieczorek,Juras czy Trokowski.
Skoro Piechota zapewnia że o demokrację walczył już w 1978 wstępując do PZPR
to dlaczego tak długa walka o demokratyzację Polski ma być skrywana?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanah Re: Dlaczego Piechota się wstydzi że jest z SLD? IP: *.szczecin.mm.pl 04.11.06, 12:16
      Jaki jest Jacek Piechota, każdy widzi.Jest tak znany w naszym mieście, że
      wszyscy wiedzą o nim wszystko, nawet to, czego on sam o sobie nie wie. A że
      wszyscy wiedzą lepiej... Po co ma umieszczać cokolwiek na swoim bilbordzie,
      wystarczy samo nazwisko i tak wszyscy wiedzą jak wygląda, do jakiej partii
      należy, że harcerz, że minister gospodarki, że ma żonę Ewę itp. Co wyście się
      więc tak uparli na to logo SLD? Jest, czy go nie ma - to bez znaczenia. Albo to
      ciągle tokowanie, że należal do PZPR-u. Moj ojciec taż należal a jest
      wyksztalconym, mądrym , dobrym i uczciwym czlowiekiem. Albo, że harcerz... Jako
      dziecko bylam harcerką przez chwilę - wspominam to cudownie. Harcówka, biwaki,
      sprawności, dzieciaki czuly się ważne i że komuś na nich zależy. Jak nasz druh
      coś powiedzial to bylo święte, prawdziwy autorytet. Uczyli nas ,że trzeba
      pomagać starszym (byly takie akcje pomocy),należy byc koleżeńskim itp. No
      wlaśnie a dzisiaj piszecie na forum o harcerstwie jakby to bylo jakieś
      strasznie kompromitujące do ZHP należeć. A to byla fajna zabawa. Gdyby dzisiaj
      harcerstwo bylo tak popularne jak wtedy, może to wszechobecne rozwydrzenie w
      szkolach bylo trochę mniejsze. Dzisiaj dzieci nie mają żadnych autorytetów i to
      jest dramat. Jak tak sobie myślę o tym wszystkim to dochodzę do wniosku, że
      piszecie o Piechocie wciąż te same bzdety bo tak naprawdę to trudno się go o
      cokolwiek czepić. Stąd to ujadanie, że harcerz, że PZPR, że logo SLD. Dramat.
      Ani to merytoryczne ani konstruktywne. Takie gryzienie po kostkach.
      • felix_edmundowicz czego nasza hania nie wie? 04.11.06, 13:03
        Piechota ukrywa że jest ze SLD i PZPR , a hania myli ZHP z HSPS, to przykre że
        dziennikarka a nie odróżnia tak ważnych spraw, być może tato z PZPR chętnie jej
        wyjaśni tę różnicę.
        Więc dlaczego myli biwaki z partyjniackim rządzeniem Polską przez PZPR oparte
        na bratnim sojuszu z Sowiecko-bolszewickim ZSRR , które niczym nie różniło się
        od innych totalitaryzmów?
        straszne to i smutne.
        Lewicowa wrażliwość została zawłaszczona przez sowieckich pomagierów w Polsce,
        a obecnie pod pseudolewicowością skrywa się dobrze spasiony brzuch.
        A wszystko przypomnijmy pod egidą partii która miały być niby Robotnicza
        • Gość: Hanah Re: czego nasza hania nie wie? IP: *.szczecin.mm.pl 04.11.06, 14:01
          Nie jestem Hania tylko Hanah i nie jestem dziennikarką, niestety albo na
          szczęście może.No cóż Felixie, nie dogadamy się. Ty żyjesz jadem i
          przeszloscia, która widzisz jednoznacznie.Negacja, rozliczenia... Każdemu można
          wyciągnąć coś kompromitujacego, każdego ośmieszyć, wydrwić itp. Tylko po co?
          Żeby samemu poczuć się lepiej, że w tym gronie nieudaczników,donosicieli,
          harcerzy, gejów i cyklistów my sami nie wyglądamy aż tak źle z naszą
          beznadziejnością. Ludzie z kompleksami zepchniętymi gleboko do podświadomosci
          karmią się myslą, że inni są jeszcze bardziej beznadziejni niż oni sami.I ten
          brak tolerancji dla poglądów innych ludzi, to przekonanie, że jest tylko jedna
          prawda - gloszona przez nas samych...Ja staram się ludzi nie oceniać (to bardzo
          trudne ale warto spróbować)bo nie chcialabym byc oceniana przez innych. Nikt
          nie jest mną ani ja nikim nie jestem.Chcę myślec pozytywnie, o przyszlości a
          nie żyć nienawiścią. Kto jest bez winy ...Ale rozumiem, tak jest latwiej -
          burzyc, obrażac, negowac - to latwe bo każdemu czlowiekowi da się coś zarzucic.
          Trudniej coś budowac, planowac, zjednać ludzi do jakiejs pozytywnej idei. Nie
          patrzymy na idee tylko na to kto ja glosi i juz mamy! To pedal, cyklista, żyd a
          że idea sluszna nie wazne. Zacieramy rączki z zachwytu, że znowu udalo się
          komuś dokopać.A wybory - wymarzony czas dla frustratow, ludzi, ktorym się nie
          powiodlo ale nie potrafią przyznac, że sami sobie winni, że sami są kowalami
          swojego losu. Krzystek, Lubińska,Piechota i już jest na kogo pluć.A ja tam ich
          podziwiam, że mają odwagę, że wierzą w to, że mogą coś zmienić...Ktokolwiek nie
          wygra będę mu kibicowac, cieszyc się z sukcesów i martwić porażkami. Bo kocham
          to miasto i wierzę, że każdy z nas na swoim malym odcinku aktywności zyciowej,
          zawodowej, osobistej może się przyczynić do jego rozwoju. Ale nie negacją,
          strachem i burzeniem. Zarzucisz mi Felixie idealizm, bedziesz probowal zrobic
          ze mnie malą, glupiutką hanię (z malej litery)... Ale mnie to nie ruszy bo nie
          mam kompleksow, nie jestem sfrustrowana,osoiagam sukcesy w wieli dużych i
          malych sprawach i potrafię cieszyć się życiem. Czego i Tobie życzę.Popracuj
          trochę nad soba , na pewno się uda :-)
          • felix_edmundowicz Hanah i jej polemika z felixem 04.11.06, 14:12
            a gdzież Haniu felix żyje jadem i przeszłością?
            Przecież jest cała gałąź wiedzy nazywana historią, a nawet twierdzimy w ślad za
            starożytnymi historia magistra vitae...
            jasne że chętnie roliczam kandydatów na stanowiska w naszym ukochanym mieście,
            bo przecież to daje możliwość prognozowania jakimi będą radnymi i
            prezydentami,w sprawie Piechoty poczynając od jego niedotrzymania obietnicy
            publikacji Białej Księgi a na rozporządzeniu w sprawie jakości paliw, które
            umożliwiło bezkarność dla mieszaczy paliw kończąc, to przyszłośc Szczecina
            wygląda kiepsko!
            Ale zawsze znajdzie się wirtualne miejsce pracy dla szwagra, jak u wieczorka
            specjalista od wirtualnych elektrowni wiatrowych.
            cieszę się Haniu że nie masz kompleksów, ale po co mieszasz do opowieści o
            Jacku Piechocie "cyklistów,pedałów,żydów"?
            ciesz się życiem, tylko wiedz że te miliony żyjące w ubóstwie to spadkobiercy
            światłych idei ekonomiczno-społecznych
            Piechotów,Jaruzelskich,Millerów,Gierków,Gomółków i Walaszków.
            Czy wiesz Haniu kto to Walaszek?
      • felix_edmundowicz jeszcze jedno haniu 04.11.06, 13:06
        Dzisiaj dzieci nie mają żadnych autorytetów i to
        >
        > jest dramat. Jak tak sobie myślę o tym wszystkim to dochodzę do wniosku, że
        > piszecie o Piechocie wciąż te same bzdety bo tak naprawdę to trudno się go o
        > cokolwiek czepić. Stąd to ujadanie, że harcerz, że PZPR, że logo SLD. Dramat.
        > Ani to merytoryczne ani konstruktywne. Takie gryzienie po kostkach.

droga haniu wrzuć do wyszukiwarki wypowiedzi felixa i bez trudu dowiesz się o
        nieudolności i brakoróbstwie Jacka Piechoty, od Białej Księgi poczynając a na
        zatraconych finansach z Brukseli kończąc, gdy Piechota się bawił, a Bruksela
        dopominała się o opinie z Ministerstwa Gospodarki.
    • Gość: andreas nieprawda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:00
      podobno sa ulotki z panem Piechota z jednej strony
      i panem Wieczorkiem z drugiej!
      A wiec nie odcina sie, a wręcz przeciwnie strona w strone!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka