Gość: zaciekawiony IP: *.range86-132.btcentralplus.com 07.11.06, 10:54 Czy Andrzej Łuc, rzecznik Pani Lubińskiej, to ten sam, który kiedyś był członkiem Unii Wolnosći ?? Jeśli tak, to duży skok wykonał z lewa na prawo, z UW do PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galoty Re: A.Łuc - PiS - UW 07.11.06, 11:48 Wydaje mnie się, że rzecznik to raczej zawód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostatni Re: A.Łuc - z UW do PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:58 A mnie się wydaje, że w UW też byli przyzwoici ludzie i na szczęście, po zorientowaniu się w którą stronę zmierza ta partia, opuścili szeregi. UW ewoluowała od Okrągłego Stołu do sojuszu z PZRR-bis. Jest to przykład wyjątkowego koniunturalizmu. UW robiłą wrażenie partii rozsądnej, solidarnościowej, nie uwikłąnej. Okazało się inaczej. Główni przywódcy i funkcyjni jak Lewandowski, Balcerowicz, Suchocka i inni robili swoje, o czym normalny, przeciętny członek tej partii nic nie wiedział. Dlatego później nastąpił krach - część ludzi odeszła do PO, część do PiS, część zaangażowała się w samorząd, nie zapisując się do partii. Na koniec popłuczyny UW czyli PD związało się z SLD, co było wyjątkową zdradą ideałów. Znaczna część w ogóle zrezygnowała z polityki, bo poczuła się oszukana. Szkoda, że nie odeszli w niebyt ci, co uszukiwali - ale ci, których oszukiwano. Natomiast na szczęście wiele wartościowych ludzi odnalazło się w polityce chociażby w PO czy PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan26 Re: A.Łuc - z UW do PiS IP: *.stargard.mm.pl 07.11.06, 23:12 Nie wiem, co pan Łuc zrobił pracując w Uniwersytecie dobrego z diabolicznym Rutkowskim, że pcha się do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osop Re: A.Łuc - z UW do PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:16 To pytanie jest jednym z inteligentniejszych, jakie POtrafisz zadać? Proponuję ci zadać natępne, w rodzaju: Jak Łuc zrobi kandydując, że Uniwerek pracuje od Rutkowskiego z diabolicznym miastem? Odpowiedz Link Zgłoś