Dodaj do ulubionych

A.Łuc - PiS - UW

IP: *.range86-132.btcentralplus.com 07.11.06, 10:54
Czy Andrzej Łuc, rzecznik Pani Lubińskiej, to ten sam, który kiedyś był
członkiem Unii Wolnosći ?? Jeśli tak, to duży skok wykonał z lewa na prawo, z
UW do PiSu...
Obserwuj wątek
    • galoty Re: A.Łuc - PiS - UW 07.11.06, 11:48
      Wydaje mnie się, że rzecznik to raczej zawód
      • Gość: ostatni Re: A.Łuc - z UW do PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:58
        A mnie się wydaje, że w UW też byli przyzwoici ludzie i na szczęście, po
        zorientowaniu się w którą stronę zmierza ta partia, opuścili szeregi.
        UW ewoluowała od Okrągłego Stołu do sojuszu z PZRR-bis. Jest to przykład
        wyjątkowego koniunturalizmu.
        UW robiłą wrażenie partii rozsądnej, solidarnościowej, nie uwikłąnej. Okazało
        się inaczej. Główni przywódcy i funkcyjni jak Lewandowski, Balcerowicz,
        Suchocka i inni robili swoje, o czym normalny, przeciętny członek tej partii
        nic nie wiedział.
        Dlatego później nastąpił krach - część ludzi odeszła do PO, część do PiS, część
        zaangażowała się w samorząd, nie zapisując się do partii. Na koniec popłuczyny
        UW czyli PD związało się z SLD, co było wyjątkową zdradą ideałów.
        Znaczna część w ogóle zrezygnowała z polityki, bo poczuła się oszukana. Szkoda,
        że nie odeszli w niebyt ci, co uszukiwali - ale ci, których oszukiwano.
        Natomiast na szczęście wiele wartościowych ludzi odnalazło się w polityce
        chociażby w PO czy PiS.
        • Gość: jan26 Re: A.Łuc - z UW do PiS IP: *.stargard.mm.pl 07.11.06, 23:12
          Nie wiem, co pan Łuc zrobił pracując w Uniwersytecie dobrego z diabolicznym
          Rutkowskim, że pcha się do miasta.
          • Gość: osop Re: A.Łuc - z UW do PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:16
            To pytanie jest jednym z inteligentniejszych, jakie POtrafisz zadać? Proponuję
            ci zadać natępne, w rodzaju:
            Jak Łuc zrobi kandydując, że Uniwerek pracuje od Rutkowskiego z diabolicznym
            miastem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka