Gość: enskw IP: 62.69.212.* 17.11.06, 20:43 a ja widze wielki problem. czasu coraz mniej a ruchow zero.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxtoja Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 13:33 jak anglicy nie widzą problemów, to po co pogłebiać tor wodny, po co teraz, lepiej zbierac pieniądze na oczyszczanie dna, wtedy jak wreszcie oczyszczalnia zacznie działać. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny2002 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 13:34 a co ma czyszczenie dna z oczyszczalnia? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 13:38 a to, czy jest teraz sens czyścić dno, jak cały czas brudy do niej wpadają, a jak będzie oczyszczalnia, to wtedy już bedzie inaczej i dno jak sie je oczyści to bedzie czyste . lepeij zrobic raz a dobrze i w odpowiednim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny2002 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 13:45 czyszczenie dna ma na celu poglebienie rzeki, samo zas czyszczenie przyniesc moze wiecej szkody niz pozytku; wzuszona warstwa zanieczyszczen rozprzeszczenia sie dalej w dol rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 14:28 Biologicznie to te g...a się może trochę zneutralizowały, ale w tym szlamie to pewnie jest z pół tablicy Mendelejewa z przewagą metali cięzkich.Wybagrować to można ale gdzie to wywieżć i co dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 14:41 przecież nawet Borowiec mówił, że jest to kwestia pieniędzy. jest gdzie wywieść, tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 14:39 brudny2002 napisał: > czyszczenie dna ma na celu poglebienie rzeki, samo zas czyszczenie przyniesc > moze wiecej szkody niz pozytku; wzuszona warstwa zanieczyszczen rozprzeszczenia > > sie dalej w dol rzeki. .. a jak chcesz oczyścic dno rzeki, przecież ta warstawa brudu ma kilka metrów głebokości, którą należy wyjąć, czyścisz pogłebiajac i wyjmując te paskudztwo smierdzące z wody, tego się nie przesuwa i nie spłukuje się z wodą. z wody to należy wyjąć i wywieść na składowisko. .. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 14:42 Problemem jest znalezienie składowiska na trucizny Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 14:44 Hamburg i jeszcze dalej, ale dla nich to za daleko, jak było za daleko robienie refulatu przy Policach Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 14:48 xxtoja napisała: > Hamburg i jeszcze dalej, ale dla nich to za daleko, jak było za daleko robienie > > refulatu przy Policach Ja myślę,że to wysypisko to sa duże pieniądze a trudno je znależć.Bo to nie jest kwestia paru czy parunastu milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 14:54 były rozwiazania, ale w szczecinie nie dba sie o środowisko (szczególnie decydenci) ida najprostszą linią załatwienia obniżenia przepisów. Litwiński przecie nie nadarmo jest w komisji sejmowej dot. tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 15:07 xxtoja napisała: > były rozwiazania, ale w szczecinie nie dba sie o środowisko (szczególnie > decydenci) ida najprostszą linią załatwienia obniżenia przepisów. Litwiński > przecie nie nadarmo jest w komisji sejmowej dot. tego problemu. Ja nie jestem alfonsem ni omegą odnośnie tego.Ale wiem, że Szczecin jest jedyny chuba miastem tej wielkości zrzucajacym ścieki do Bałtyku.Wszystkie gminy nadmorskie już chyba są zabezpieczone oczyszczalniami.Zalew Szczeciński tworzy jakis zbiornik spowalniający ruch wody i pozwala to na natlenienie i utylizację ścieków biologicznych w tym pewnie fekalii też.Ale te muły koryta Odry tam gdzie ścieki wchodzą do rzeki,chyba koło stoczni Szczecińskiej tez/ja nie znam lokalizacji odlotów ale jest ich chuba kilka/ to jaest syf klasy "S"Przeciez to gromadzi sie odkąd Szczecin jest miastem.Wiem że chciano to gdzieś wysypać na Jez. Dąbskim ale Urząd Morski sie nie zgodził Bogu dzięki.Myślę też,że gdyby problem był mały i tani to juz byłby rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 15:16 te a dlaczego napisałeś, że nie jestes alfonsem ni omegą odnosnie tego. Ciekawe od czego masz takie skojarzenia i myślisz o..? Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 15:31 xxtoja napisała: > te a dlaczego napisałeś, że nie jestes alfonsem ni omegą odnosnie tego. Ciekawe > > od czego masz takie skojarzenia i myślisz o..? Alfą i Omegą w poruszanym temacie,tak sobie przekreciłem dla ubarwienia wątku bez żadnych ubocznych myśli.Taka zabawa słowami jak np.unikający kobiet=unikat a wielbiciel kobiet=duplikat.Nie popełniłem chyba niczego niestosownego ? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 15:53 praszczur1 napisał Alfą i Omegą w poruszanym temacie,tak sobie przekreciłem dla ubarwienia wątku > bez żadnych ubocznych myśli.Taka zabawa słowami jak np.unikający kobiet=unikat > a > wielbiciel kobiet=duplikat.Nie popełniłem chyba niczego niestosownego .. ej ja tobie nie wieru, bo sam napisałes o sobie, że masz elementy psychopatyczne i takimi ubarwiasz wątek skojerzeniami o zbieraczkach jagód. lepiej sie przyznaj, ze wilka ciagnie do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 18.11.06, 16:03 xxtoja napisała: > praszczur1 napisał > Alfą i Omegą w poruszanym temacie,tak sobie przekreciłem dla ubarwienia wątku > > bez żadnych ubocznych myśli.Taka zabawa słowami jak np.unikający > kobiet=unikat > > a > > wielbiciel kobiet=duplikat.Nie popełniłem chyba niczego niestosownego > .. > ej ja tobie nie wieru, bo sam napisałes o sobie, że masz elementy > psychopatyczne i takimi ubarwiasz wątek skojerzeniami o zbieraczkach jagód. > lepiej sie przyznaj, ze wilka ciagnie do lasu. Zdecydowana nadinterpretacja.A gdzie i kiedy ja napisałem żem psychopata ? Chociaz w dzisiejszych czasach tak zupełnie normalnych pewnie nie ma.A o zbieraczkach to naprawde ile razy czy zima czy latem przejeżdzałem tamtedy to stały jakieś niewiasty to sobie w naiwnosci pomyslałem,że to zbieraczki.A ja nawet nie wiem co Ty masz za kudłate myśli.A za wilka to dziękuję, poczułem się lepiej i młodziej od razu.Jestem łasy na komplementy jak kazdy samiec nawet sfilcowany. Odpowiedz Link Zgłoś
maaas1 Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce 19.11.06, 14:25 A po co w szczecinie pytam? Nie ma takiego zapotrzebowania-chyba że szczecin dla siebie tylko chce-jak tak niech sobie uzbiera pieniądze od ambitnych mieszkańców i zbuduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 15:45 pewnie zabrano tych anglików na suta obiado-kolacje do Panoramy... ulubiony lokal na takie sprawy! I nie widzieli problemu z Regatom, bo mieli problemy kacowe! Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke 18.11.06, 15:48 Gość portalu: andreas napisał(a): > pewnie zabrano tych anglików na suta obiado-kolacje do Panoramy... > ulubiony lokal na takie sprawy! > I nie widzieli problemu z Regatom, bo mieli problemy kacowe! Koło autostrady gdzie stoją zziębnięte "zbieraczki runa leśnego"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 15:58 tam pan Zalewski spotkał sie ze startujacymi do przetargu w porcie inwestorami będąc jednym z decydentów w temacie... Zreszta tam spotykali sie i inni, bo tak troche z boku ona Ci ta Panorama... a jak co to i pokój mozna sobie wziąć! Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke 18.11.06, 16:06 Gość portalu: andreas napisał(a): > tam pan Zalewski spotkał sie ze startujacymi do przetargu > w porcie inwestorami będąc jednym z decydentów w temacie... > Zreszta tam spotykali sie i inni, > bo tak troche z boku ona Ci ta Panorama... > a jak co to i pokój mozna sobie wziąć! I te sierotki nakarmić i przenocować w czystej poscieli.Dobry uczynek byłby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:07 no bo przeciez stoja a zimno im CI... ludzcy tacy sa... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke 18.11.06, 16:13 Gość portalu: andreas napisał(a): > no bo przeciez stoja a zimno im CI... > ludzcy tacy sa... Andreas już tylko my zostalismy jako ostatni gentlemeni.Pożniej mozna by taki dom nieprywatny z sierotkami otworzyć aby je wszystkie mieć na oku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:15 no a goście co by chcieli sprawdzic czy ciepła trochu otrzymać, to datki na utrzymanie domu by dawali... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke 18.11.06, 16:17 Gość portalu: andreas napisał(a): > no a goście co by chcieli sprawdzic czy ciepła trochu otrzymać, > to datki na utrzymanie domu by dawali... Dobry uczynek powinien spotkać się z nagrodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:19 Ty juz masz ode mnie nagrode! Dostaniesz ORYGINAŁ! Na co mi tyle rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: pewnie zabrano ich na suta obiado-kolacyjke 18.11.06, 16:20 Gość portalu: andreas napisał(a): > Ty juz masz ode mnie nagrode! > Dostaniesz ORYGINAŁ! > > Na co mi tyle rzeczy... O rany ! No ja naprawde nie wiem jak dziękować...No nie wiem co napisać.Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas absolutnie IP: 217.116.110.* 18.11.06, 19:24 absolutnie Praszczurze bez zobowiazań, absolutnie... Wierz mi cała przyjemnośc po mojej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Przypłyną największe na świecie żaglowce IP: *.chello.pl 19.11.06, 09:27 Kruzensztern w Szczecinie już był i Siedow też i było większe szambo w mieście niż teraz więc po co te larum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bom Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce IP: 217.153.5.* 19.11.06, 10:09 Byly ?!? Jakby byly to by zdjecia jakies byly... a informacja okraszona zdjeciem z... Gdyni.... Tak Oni sa gotowi do Regat... gowno z tego bedzie i smrod na caly swiat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:33 Były, były i to pare razy.To ze zdjecia nie z tad i artykuly w stylu gierkowskiej to zasluga naszych wspanaialych dziennikarzy ktorzy nawet jesli impreza sie nie uda ( a to raczej pewne) beda piali z zachwytu. No coz pare osob ma od dluzszego czasu etaty, inni zlecenia, kasa plynie i o co wiecej chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Przypłyną największe na świecie żaglowce IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:05 człowieku co ty pier...isz sam je qrva zwiedzałem przy Wałach Chrobrego,był jeszcze w tym samym czasie Dar Pomorza i wiele innych.Kruzensztern jest cały czarny a Siedow biały,tylko to było dawno. Odpowiedz Link Zgłoś