Dodaj do ulubionych

Stopyra jeszcze z LiD

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:07
Całe nieszczęście w tym LiD to właśnie Wijas. Radnych zapewnie rozwścieczyło
zachowanie Wijasa. W swoich wypowiedziach zachowywał się tak, jakby był
conajmniej Carem i mał w swoim władaniu conajmniej 25 radnych. Tak jednak nie
jest i już pewnie nigdy nie będzie. Sposób zachowania sie smarkacza w
stosunku do swojego radnego (Stopyry) był poniżej jakiejkolwiek krytyki. Po
jakiego czorta wystawiali go na listę do wyborów, jeżeli teraz dziadka
upokarzają. Chyba, że o to chodziło. Tak czy inaczej słusznie się zachowali
pozostali radni. Myślę, że tego Głosu z Sld-owa też nie potrzebują. Mają ich
w brud z PiS. I tak tzymać!
Obserwuj wątek
    • felix_edmundowicz Wijas zachowuje się jak hunwejbin 06.12.06, 22:36
      wygłodniałe "młode" wilki, wygryzły Wojtka,Romana no i Grażkę,teraz ustawiają
      Stopyrę.Nie mają szacunku dla weteranów ruchu robotniczego z PZPR,choć chętnie
      traktują ich jako "mięso" wyborcze zawsze pewnie i karnie oddające głosy na
      SLDmanów. Szansą był SdPL z Markiem Borowskim ale znowu się "zjednoczyli" gdy
      zobaczyli oddalające się stanowiska.
      No cóż Stopyra rozbraja mnie tym że lewicowość pojmuje jako "posiadanie serca po
      lewej stronie".Wydaje mnie się że takich jest ponad 5 miliardów na tej
      planecie,ale skoro nie ma się innego programu jak trwanie w partii która daje
      posady,a wewnętrzny kompas wskazuje inne biegun niż ludziom Sierpnia80, Marca68
      Grudnia70,Czerwca56,czy Czerwca76, którym obijano pałami zwalniano z pracy,
      wyrzucano za granicę, mordowano i okaleczano
      • Gość: egzegeza Felix zachowuje się jak paranoik IP: *.chello.pl 06.12.06, 23:06
        Feliksie, opowiedz, proszę, gdzie Ty byłeś w grudniu '70 i sierpniu '80 wraz ze
        swoimi przyjaciółmi: Grażką, Wojtkiem i Romkiem? Chętnie posłucham (poczytam).
        • felix_edmundowicz używaj słów które rozumiesz 06.12.06, 23:10
          to wolny kraj i mogę wyrażać swój krycytyzm wobec "genialnych menedżerów z SLD".
          A gdzie byłem wtedy?
          na pewno nie tam gdzie stało ZOMO
          • Gość: egzegeza Re: używaj słów które rozumiesz IP: *.chello.pl 06.12.06, 23:47
            > A gdzie byłem wtedy?
            > na pewno nie tam gdzie stało ZOMO
            Niezły początek (na autobiografię, np. :)), kontynuuj, proszę :).
          • Gość: aby felix- wieczorek IP: 217.153.6.* 06.12.06, 23:48
            Felix nie kombimuj ! bo jestes dupolizem wieczorka !!! :)
            to co ty pieprzysz to sie nadaje do tzw. gazety " naprzekur"
            jestes tak zmienny. ze można tobą samobrone d..pe lizać !!!
      • Gość: egzegeza Re: Wijas zachowuje się jak hunwejbin IP: *.chello.pl 07.12.06, 00:31
        felix_edmundowicz napisał:
        Stopyra rozbraja mnie tym że lewicowość pojmuje jako "posiadanie serca p
        > o
        > lewej stronie".Wydaje mnie się że takich jest ponad 5 miliardów na tej
        > planecie,ale skoro nie ma się innego programu jak trwanie w partii która daje
        > posady,

A mnie rozbraja, gdy Twoja przyjaciółka Grażka deklaruje publicznie, że
        "urodziła się lewicowa i lewicowa umrze", co nie przeszkadza jej w
        "międzyczasie" poprzeć prawicowego kandydata na prezydenta. Ale skoro nie ma się
        innego programu, jak przywarcie do tych, którzy dają posady...
        • zona.pijaka Re: Wijas zachowuje się jak hunwejbin 07.12.06, 06:46
          Feliks, Dupolizem Kochańskiej? Piękna ksywka, gratuluję. Że też wcześńiej nie
          wpadłam na tą logiczną prawdę.
          • Gość: as Re: Wijas nie chce oddac stopyry IP: 85.219.206.* 07.12.06, 07:28
            a stopyra tak i tak bedzie się kierował swoim rozumem nie zawsze tak jak chce
            wijas, można powiedzieć że sld ma 5,5 radnego. Do zdobywania głosów dla sld to
            stopyra był dobry.Tak czy siak w radzie jest możliwa wiekszość PO +stopyra lub
            PO+PIs a sld nic nie ugra dla siebie ksiąznice trzeba będzie opuścic i tu jest
            problem wijasa to chyba bedzie pierwsza dezyzja marszałka wojew. tego
            spodziewaja sie wyborcy PO i PIs.Stopyra w zeszłej kadencji uchodził za
            przewodniczacego niezależnego i to sld sie nie podobało dlatego wystawili
            posłusznego sld mickiewicza.
      • z00ropa Re: Wijas zachowuje się jak hunwejbin 07.12.06, 07:45
        felix_edmundowicz napisał:

> wygłodniałe "młode" wilki, wygryzły Wojtka,Romana no i Grażkę,teraz ustawiają
        > Stopyrę.Nie mają szacunku dla weteranów ruchu robotniczego z PZPR,choć chętnie
        > traktują ich jako "mięso" wyborcze zawsze pewnie i karnie oddające głosy na
        > SLDmanów. Szansą był SdPL z Markiem Borowskim ale znowu się "zjednoczyli" gdy
        > zobaczyli oddalające się stanowiska.
        > No cóż Stopyra rozbraja mnie tym że lewicowość pojmuje jako "posiadanie serca
        p
        > o
        > lewej stronie".Wydaje mnie się że takich jest ponad 5 miliardów na tej
        > planecie,ale skoro nie ma się innego programu jak trwanie w partii która daje
        > posady,a wewnętrzny kompas wskazuje inne biegun niż ludziom Sierpnia80,
        Marca68
        > Grudnia70,Czerwca56,czy Czerwca76, którym obijano pałami zwalniano z pracy,
        > wyrzucano za granicę, mordowano i okaleczano

hahaha, to sie nazywa paranoiczna osobowość! przyjaciel pierwszych komuchów,
        betonów w SLD się znalazł! buhahahaha to zapytaj się co Twój nowy przyjaciel
        Roman robił podczas strajków w stoczni szczecińskiej...
        • Gość: wares Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym IP: 85.219.206.* 07.12.06, 07:51
          gdyby był pełnoletni?
          • Gość: Libertarianin Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:05
            Romcio to były wojskowy ds. politycznych i wszyscy to wiedzą na jego podwórku.
            • Gość: Doradca Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:13
              Co Wy z tym stanem wojennym ? Może pogadajmy co robiła w tym czasie kandydatka
              demokratów Henia Bochniarz ? Spaujcie już z tym stanem wojennym w temacie
              Stopyry. Stopyra był bardzo dobrym prezydentem miasta.
              • anna451 Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym 07.12.06, 09:43
                mieszkałam w Bezrzeczu i coś na ten temat wiem-żenujące!!!!!!!!1
                • zona.pijaka Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym 07.12.06, 09:55
                  anna451 napisała:
                  > mieszkałam w Bezrzeczu i coś na ten temat wiem-żenujące!!!!!!!!1

Co żenujące? napisz więcej. Ja pamietam jak równiez za 'chyba' Stopyry, mlode
                  wilki z SLD, ówczesne ZSMP przy Wojska, przy NOT-cie - taki budynek z tynkiem w
                  potłuczonych lusterkach, krzyk ówczesnej mody - Założyli Młodzieżową
                  Spółdzielnie Mieszkaniową Młodość. Potem przeniesli się a Kaszubską przy pl.
                  Lotników. Wykupili za prawdziwe pieniądze grunty na Bezrzeczu, a nawet
                  poprzepłacali ceną rynkową, by te grunty dostać. A potem, grupowe załatwianie
                  cementu dla Szczecina i również dla siebie. Fakt, sporo działaczy mieszka tam
                  do dziś - ale czy to jest żenujące? Wątpię.
                  • Gość: abcd Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym IP: *.szczecin.mm.pl 07.12.06, 10:18
                    Jak zachowałby sie Wijas w stanie wojennym to ja nie wiem ale wiem jak
                    zachowywal sie jak byl studentem. Kiedy potrzebowal pracy - załatwiono mu prace
                    w Agencji Ochrony GSG - 10 ( o czym Pan Wijas zapomina w swoim życiorysie ).
                    Tylko Panu Wijasowi nie podobało się, że musi dojeżdzać z Prawobrzeża na
                    Lewobrzeże. Pogadał o tym z właścicielem firmy p. Dariuszem D., który zwolnił
                    ochroniarza pracującego na Bazie Transportu Agryfu i w to miejsce dał Pana
                    Wijasa. Pan Wijas sobie chwalił ten obiekt - rowerkiem do pracy mial niecale 10
                    minut, pracowal w systemie 24 na 48 h a w nocy mogl pospac z 4 - 5 godzin.

A propos Agencja Ochrony GSG - 10 jest naprawde unikatem na skale krajową:
                    pracowali tam m.in. : obecny lewicowy radny, obecny poseł zwiazany z Niklotem
                    czy też czołowy działacz UPR.

Takich smaczków w tej firmie było wiecej.......
                    • Gość: wares Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym IP: 85.219.206.* 07.12.06, 10:55
                      czy byłby w podziemiu , czy by sobie załatwił staż zagraniczny partyjna drogą
                      jak kwasniewski , czy by został w kraju na partyjnej posadzie czy byłby
                      szarakiem mnie sie wydaje porównując do dzisiejszej postawy to by objąl by
                      posadę w instytucji dzięki partii.
                    • Gość: Czytacz Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:40
                      No to już wiadomo, kim byłby Wijas w Stanie Wojennym :)
                    • anna451 Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym 08.12.06, 10:17
                      To była b.głośna sprawa.Domy budowano na terenach leśnych,wycięto b.dużo sosen
                      40letnich. A ktoś kto się temu sprzeciwił stracił pracę.I to na tyle i aż tyle.
                    • kris_as777 Re:jak zachowałby sie wijas w stanie wojennym 18.12.06, 17:36
                      P. wijas rowniez zapomina, ze przez pare miesiecy pracowal jako dozorca-
                      sprzatacz w starych kamienicach na Gdanskiej, rowniez w czasach
                      studenckich...Jaks wzmianka gdzies o tym??? Watpie...
    • krokus5 Stopyra jeszcze z LiD 07.12.06, 11:07
      Czas najwyższy panie Wijas opuścić synekurę partyjną w Książnicy
      Pomorskiej.Działaczy tam nie potrzeba!
    • Gość: ars wijas - czerwony burak IP: 217.153.6.* 07.12.06, 17:55
      takiego buraka jak wijas to co najwyżej do PGRu byki doić
      • Gość: zenek Re: wijas - czerwony burak IP: *.chello.pl 07.12.06, 18:29
        Wogóle tą całą komunę powinni wypierd...ć w kosmos
        • Gość: as Re: Jak patrzę na wijasa że on najlepszy z sld IP: 62.233.145.* 08.12.06, 08:16
          to sobie myślę słabiutkie te kadry i nic dziwnego że sld traci na znaczeniu
          myślałem że arukowicz jest wartościowy ale po prowadzeniu przez niego kampani
          też straciłem o nim dobre zdanie , kęsik wiadomo typowy wykształciuch jakby
          ludwik powiedział , juras radny z rodziny napieralskiego ,i wychodzi że ci
          starsi sa lepsi.
    • Gość: . Po raz który ten czerwony, polityczny trup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 17:42
      jest ekshumowany??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka