Dodaj do ulubionych

Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:00
będą mieszkania na stadionie Pioniera.
to tylko kwestia czasu i to niedługiego.
nie ogłupiajcie "wyborowcy" niezorientowanych w sprawie czytelników.
już nam to, jeszcze dyrektor biura planowania załatwi,
tak jak robił to poprzednio wiele razy.
a co do radnych z lidla,
są przeciw ?, przejżeli na oczęta swe kaprawe,
jak glosowali poprzednio za swojego pryncypała Maryjana?
może wgląd do protokołów sesyjnych potrzebny?
Obserwuj wątek
    • Gość: rt Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:09
      A kiedy Miasto wyremontuje ulicę Potulicką. Do nowego domu też trzeba dojechać.
      Takie wykroty w centrum to kpina. Tam powinien być zakaz wjazdu, a nie
      ograniczenie prędkości.
      • Gość: Ekspans Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: 83.168.120.* 28.12.06, 21:21
        Czyli nic sie nie zmieni poityka taka sama jak za Mariana inwetycje von ze
        Szczecina. Co tam Szczecin stac płacic kary Gondorowi i Łuszczewskiemu.
        • andreas.007 niech zainwestuja w basen czy korty czy boisko 28.12.06, 21:28
          a ja bym wolał inwestycje, ale pod tytułem basen, kort, boisko...
          toz to tez inwestycja!

I inwestor kupował nie kota w worku,
          a teren rekreacyjny!
          A jak nie miał swiadomosci, to jego problem,
          podobny jak pana Jurczyka widze, brak swiadomosci!

Nie mozemy w miescie budowac tylko mieszkan i supermegamarketów,
          ku.. ludzie inwestycja to nie tylki megasupermarket!
          • Gość: mieszkaniec całe Warszewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:46
            Całe Warszewo było swego czasu gruntami rolnymi i parę osób kupiło to od ARSP.
            Czy dalej pozostać miały tam grunty rolne? najpierw przekwalifikowano ten teren
            na użytkowy czyli odrolniono a później w planie zagospodarowania przestrzennego
            zroibiono tam mieszkalnictwo. Swego czasu na terenie gdzie jest obecnie Galaxy
            miały być piękne budynki wielokondygnacyjne - taki szczeciński Manhattan.
            Zmieniono plany zagospodarowania przestrzennego. Specjalnie pod inwestycję ECE
            zmieniono plan zagospodarowania przestrzennego całego kwartału włącznie z
            zamknięciem ul. Kaszubskiej. Nie dajmy się zwariować... A tak swoją drogą
            zastanawiam się, czy dla łuszczewskiego nie będzie korzystniej dostać
            odszkodowanie od miasta zamiast budować bloki. Będzie miał i kasę i grunt...
            • andreas.007 Re: całe Warszewo 28.12.06, 21:56
              a moze by miasto nzarobiło karajac dotychczasowego właściciela
              za zdewastowanie terenów rekreacyjnych i za bałagan...

Bardzo przepraszam w mniejszych miejscowosciach przedstawiciele gminy
              za bałagan na terenie daja mandaty!
              • Gość: ewin r. Re: całe Warszewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:58
                No to niech miasto najpierw ukaże samo siebie za syf na terenach należących do
                miasta
                • hanka41 Jak miasto dba 29.12.06, 02:07
                  o tereny rekreacyjne wystarczy przyklad gontynki, piekne zdjecia mozna zobaczyc
                  w galerii "pietro wyzej "
    • Gość: andreas najlepsze inwestycje to IP: 217.116.110.* 28.12.06, 22:17
      najlepsze inwestycje to mieszkaniówka i supergigamarkety,
      a filharmonie, baseny, boiska, korty poza miasto wywalic!

Zreszta tyle mamy Puszczy Bukowej, jak komu mało ruchu
      niech sobie do lasu idzie, a i morze blisko to mozna popływac!

Powazni inwestorzy to mieszkania i hiepermarkety!

Ludzie potrzebuja sie wyspac i kupic sobie w niedziele,
      bo cały tydzien maja pracowac!
      • Gość: andreas a moze juz czas IP: 217.116.110.* 28.12.06, 22:48
        a moze juz czas, by kazdy powazny inwestor w mieszkaniówce
        miał zapisane, ze na iles mieszakan musi miec w planie
        wpółinwestycje z miastem w szkołe, boisko, basen i kulture!

I to w poblizu tegoż sypialnio-hepermarketu jaki planuje!
    • Gość: Jaro Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.globalconnect.pl 28.12.06, 22:41
      Czy przekręciarz Łuszczewski liczy na to, że gdy rzuci słowo-klucz "kancelaria
      z Warszawy", to miasto położy uszki po sobie i przyjdzie do niego na kolanach?
      Chociaż dobrze, skoro chce przegrać, niech sobie warszaffwskich prawników
      bierze. Miałem z kilkoma z nich do czynienia i powiem Wam, nigdy więcej.
    • toxic.666 a może zrobić tam aquapark? 29.12.06, 01:26
      a może zrobić tam aquapark? ten na gontynce szybko raczej nie powstanie a w
      mieście nadal nie ma alternatywy dla gryfińskiej laguny. zainwestować zamiast w
      apartamenty to w aquapark, z gruntem nie trzeba kombinować bo jest już
      rekreacyjno-sportowy, dojazd też jest w miarę dobry (nie ta kostka na
      potulickiej jest okropna ale za to jest tam pętla tramwajowa więc
      niezmotoryzowani nie mieliby problemów z dotarciem). być może dałoby się jakoś
      dogadać z miastem aby dopłaciło do interesu. co prawda inwestycja nie zwróciłaby
      się tak szybko jak apartamenty ale czy pomysł nie jest warty zastanowienia się?
      • Gość: asdf Re: a może zrobić tam aquapark? IP: 217.153.6.* 29.12.06, 05:39
        Brawo radni! Słuszna decyzja. Postawienie nowego zegara na stadinie przy Twardowskiego było wywalaniem pieniędzy w błoto ale teraz jest szansa na faktyczną bazę do uprawiania sportu przez młodzież i dzieci. Mam nadzieję, że powstanie tam obiekt rekreacyjny, zgodnie z przeznaczeniem tego terenu w planach. Miasto niesłusznie pozbyło się tego terenu i teraz sa one w ręce spekulantów. Niech budują na działkach i terenach innych ale nie kosztem terenów dla wszystkich mieszkańców.
    • Gość: Gojek Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 05:34
      Czytając wypowiedzi szefa po Bartnika, a to że miasto powinno czerpać korzyści
      z przekwalifikowania gruntów ogarnia mnie smutek, że nawet szczecińskiego PO
      jest postkomunistyczne w poglądach. Nie dać krwiopijcy prywaciarzowi - i jego
      klientom ! Miasto (czyli kto ?) ma zarobić.
      Wypowiedż urzędasa Duklanowskiego z pis mnie nie dziwi. Znam. Duklanowski
      troszczy sie o tereny rekreacyjne, których jest mało. Tak ! Pamiętam te troskę
      Duklanowskiego jak był (tak już był) viceprezydentem. Toz to Duklanowski
      troszczył sie w tamtym czasie o kwartały norweskie.
      Może być gorzej niż było :(((
      • Gość: asdf Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: 217.153.6.* 29.12.06, 05:43
        Pewnie, że miasto powinno czerpać zyski z takiego przekwalifikowanie terenu. Miasto sprzedało teren jako "rekreacyjny" i liczyło na inwestycje rekreacyjną. Teraz właściciel chce zmienić przeznaczenie więc musi zapłacić miastu. Nie jest to oczywiste? Miasto, gdyby sprzedawało ten teren pod inną niż "rekreacyjną" zabudowę żądałoby wiele więcej za te tereny.
        • hanka41 Re: " Miasto sprzedalo " 29.12.06, 05:56

• hanka41 Re: " Miasto sprzedalo " 29.12.06, 05:59
            Przeczytales ?
            " Miasto" nie sprzedalo terenu Pioniera bo nie bylo jego wlascicelem.
            Twoje wywody sa iscie komusze i nielogiczne na dodatek, ale rajcuja publiczke.
            • andreas.007 Re: " Miasto sprzedalo " 29.12.06, 16:23
              hanka41 napisała:

> Przeczytales ?
              > " Miasto" nie sprzedalo terenu Pioniera bo nie bylo jego wlascicelem.
              > Twoje wywody sa iscie komusze i nielogiczne na dodatek, ale rajcuja publiczke.
              ===========================

Miasto nie sprzedało, ale moze zarobic na przekwalifikowaniu,
              a to juz sa wywody bardzo prokapitalistyczne, biznesowe...
              Mozna zarobic!

Ale moim zdaniem miasto w tym rejonie nie ma zadnego terenu rekreacyjnego!
              Nie licze Placu Dziecka!
              Hala na Narutowicza jedynie, ale sie sypie...

Inwestor kupił teren z przeznaczeniem
              i niech zrealizuje jego przeznaczenie basen, kort, siłownia, boisko...

A nie wywala sie filharmonie i inne obiekty poza miasto!

Robi sie ze Szczecina sypialnie z megamarketami!

taki tera trynd kupuje sie zakłady, patrz Polmo czy Unikon,
              potem złomuje i stawia hipermarkety z klientami, czyli mieszkania!
          • asdf401 Re: " Miasto sprzedalo " 29.12.06, 06:01
            Miasto sprzedało! Tak! Tylko, że prawo własności jest ograniczone w tym przypadku (tak jak wszędzie, żeby nie było wątpliwości) do użycia własności zgodnie z warunakmi przeznaczenia. Te warunki dyktuje miasto. Zmiana przeznaczenia użytkowania takiej własności winna się wiązać i wiąże na szczęście z opłatą na rzecz miasta, bo jak wiadomo miasto mogło sprzedać teren wcześniej jako "budowlany" i dostać większe pieniądze.
            Grunty w mieście to nie kartofle, z którymi po nabyciu można robić co się chce.
            • asdf401 Re: " Miasto sprzedalo " 29.12.06, 06:13
              Ok. Właścicielem był klub sportowy, spółka. Tak czy siak przeznaczenie terenu miejskiego na inne użytkowanie to sprawa, która winna miastu przynieść korzyści. ... Jest wiele "komuszego" prawa, które mi się nie podoba. Obrażasz mnie! Uważasz, że jak kupisz boisko w mieście to możesz zbudować sobie tam cokolwiek chcesz? Na szczęście nie!
              • Gość: popik Re: " Miasto sprzedalo " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 07:32
                A jak kupisz tereny rolne w mieście to takimi mają pozostać?
                • zona.pijaka Szcecinskie weszki znów ukąsiły. 29.12.06, 08:33
                  Czyli swoje rządy w tym mieście PO i PIS zaczyna od blokowania
                  inwestycji. No, no a tak ładnie obiecywali w swoich przedwyborczych
                  ulotkach. Musi chyba jeszcze minąc parę lat - nim wreszcie wszyscy
                  zrozumieją, ze własność to rzecz święta.
                  A własność prywatna musi byc na równi chroniona z własnoćią
                  państwową. Poza tym już dzisiaj miasto świadomie rezygnuje z opłaty za
                  grunt budowlany. Jest aż tak bogate, by lekką ręką odpuszczać rocznie
                  parę milionów złotych podatku? A cena gruntu w centrum Szczecina
                  rośnie, rośnie... Kiedys Łuszczewski czy tak, czy tak w ciągu jednego
                  dnia stanie się najbogatszym Szczecinianinem. A o jakiś tam Krzystkach,
                  Brudzińskich i innych maluczkich weszkach z blokowisk szczecińskich, niczym o
                  Koćmielu "walizie" - wszyscy pozapominają.
                  A na razie życzę mu, Łuszczewskiemu - niech sobie posadzi 14 ha lasu
                  sosnowego w centrum "metropolii szczecińskiej" - moge mu załatwić tanio
                  sadzonki i dwóch ruskich do sadzenie i pielęgnacji własnego lasu. Mino
                  wszystko przyjemnie mieć swój las do którego nikt nie ma wstępu.
                  Własne grzyby, jeziorko - wspaniałe miejsce do robienia sobie w ciszy
                  śródmiasta - własnego grilla.
                  Zazdroszczę mu, mam to samo - tylko w mniejszej skali I nie w samym centrum.
                  • zona.pijaka Re: Szcecinskie weszki znów ukąsiły. 29.12.06, 08:38
                    > A na razie życzę mu, Łuszczewskiemu - niech sobie posadzi 14 ha lasu

Sorry, miało byc 4 ha.
                  • korfi Re: Szcecinskie weszki znów ukąsiły. 29.12.06, 14:23
                    Ja akurat (nie wnikając w sprawę własności) nie widzę atrakcyjności dla miasta
                    w inwestycji planowanej przez Łuszczewskiego. Docyzję o zablokowaniu będzie
                    mozna ostatecznie ocenić po tym co w tym miejscu powstnie i w jak odległej
                    przyszłości. Poza tym, choć to oczywiście prywatna sprawa budujących, moim
                    zdaniem w przyszłym roku w Szczecinie rynek mieszkaniowy się nasyci. Być może
                    czeka nas ochłodzenie w tym segmencie budownictwa. A to moze spowodować powrót
                    do minimalistycznego podejścia developerów do budowanych domów i ich otoczenia.
                    W takim przypadku na Pionierze wyrosłoby zwykłe blokowisko.

-------------------------------------------------------
                    Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
                    • Gość: Galoty Re: Szczecinskie weszki znów ukąsiły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:56
                      > Ja akurat (nie wnikając w sprawę własności) nie widzę atrakcyjności dla
                      miasta
                      > w inwestycji planowanej przez Łuszczewskiego.
                      I nie musisz widziec . podobnie jak Bartnik i Duklanowskireprezentujesz sposób
                      myślenia typowy dla Władysława Gomułki. Nie mysl też, że chcę Cię tu obrazić.
                      Tak jest naprawdę.
                      Atrakcyjne dla miasta to niech buduje miasto. Przedsiębiorca jest od biznesu i
                      zysku.
                      Kiedyś (lata 70te) odmówiono mi rejestracji firmy z uwagi na brak popyty na te
                      usługi. Rozumiesz ! Zatroszczono sie abym nie zbankrutował jakbym sam sobie
                      tego popytu nie mógł ocenić. Powołano sie, podobnie jak Ty, na interes mój i
                      miasta.
                      Ty aż palisz się do sterowania developerami, jakością mieszkań itp. Wolny rynek
                      głupcze, wolny rynek a nie BartnikowoDuklanowkie postkomunistyczne biurwy.

>moim zdaniem w przyszłym roku w Szczecinie rynek mieszkaniowy się nasyci.
                      Tos mnie rozbawił :))
                      • Gość: ronald Re: Szczecinskie weszki znów ukąsiły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:36
                        > >moim zdaniem w przyszłym roku w Szczecinie rynek mieszkaniowy się nasyci.
                        > Tos mnie rozbawił :))

No popatrz jaki fachowiec od gospodarki mieszkaniowej. Obecny prezydent oddał
                        mieszkania komunalne do spółek a ten przewiduje nasycenie rynku:)))))
                        Jako, że do nasycenia rynku potrzena ok.15 000 mieszkań w samym Szczecinie dać
                        go do Krzystka na wiceprezydenta!!!!!!

• Gość: Galoty Re: Szczecinskie weszki znów ukąsiły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:37
                          Korfi ma dane od fachofców z kręgu postkomunistycznych (mentalnie) biurwokratów
                          Bartnika i Duklanowskiego.
                      • korfi G 30.12.06, 13:34
                        Galoty, niestety myslenie Twoje jest bardzo płaskie a i czytanie ze
                        zrozumieniem nie za bardzo Ci leży. Niech sobie każdy buduje co chce. Ja
                        wyraziłem swój pogląd. Nie wiem gdzie Ty wynalazłeś w mojej wypowiedzi
                        twierdzenie, że ma tam cos budować miasto. Wcale nie, najlepiej jak zbuduje
                        ktoś inny. Ale ja niechchcę tam kolejnych bloków.
                        Co do rynku mieszkaniowego, to sa to moje prywatne opinie. Jednak zobaczymy za
                        rok jak będzie. Ceny zablokuja popyt.

PS Nadajesz się do Trybuny. Ten sam sposób pisania

-------------------------------------------------------
                        Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
                • Gość: johnson23 Re: " Miasto sprzedalo " IP: 83.168.104.* 29.12.06, 08:39
                  A co ma teren roliczy do rekreacyjnego??? Ludzie czy wyście pozwariowali?!?!?! Tam powinno być boisko do uprawiania sportu, a nie żadne mieszkania. Gdzie młodzież ma się wyszaleć?? Mają nadal stać w barmie?? Gdzie są jakieś boiska i tereny rekreacyjne w centrum?? Mam nadzieje, że powstanie tam niebawem taki obiekt jak w Policach na Piaskowej. A ten pan co kupił ten teren to nie inwestor tylko zwykły oszust chcący nachapać się jak najwięcej.
                  • zona.pijaka Re: " Miasto sprzedalo " 29.12.06, 09:06
                    Gość portalu: johnson23 napisał(a):
                    >A ten pan co kupił ten teren to nie inwestor tylk
                    > o zwykły oszust chcący nachapać się jak najwięcej

Tyś nie żadny "Johnson" z kraju cywilizowanego, gdzie jest szacunek do
                    własności - tylko zwykły polski menel, weszka która probuje ukąsić, upić nie
                    swojej krwi.
                    • jurnyj_malczik Re: " Miasto sprzedalo " 29.12.06, 10:54
                      Żono,otoczenie Łusczewskiego a do niego jak mniemam się zaliczasz to ludzie
                      bardziej powściągliwi w słowach ,wytrzeźwiej i Biblię poczytaj toć Andrzej
                      wybitny jej znawca i onegdaj kolporter.
                  • Gość: awro Re: " Miasto sprzedalo " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:09
                    Czemu piszsz "nachapać" zrozum kolego w kapitaliźmie jest tak, że po to się
                    inwestuje własne środki żeby na tym zarobić bez względu na to cz to się komuś
                    to podoba czy nie. Inną natomiast jest kwestią w jaki sposób inwestor wszedł w
                    posiadanie tych środków czy legalnie czy poprzez oszustwo. A tak na marginesie
                    to uważam, że takie boisko jak jest na ul.Piaskowej w Policach powinno być na
                    każdym większym osiedlu w Szczecinie.
        • Gość: sal Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.chello.pl 29.12.06, 10:56
          Po pierwsze to miasto tego terenu nie sprzedało tylko sprzedał klub sportowy
          Pionier, który ten grunt otrzymał nie od MIASTA tylko do Skarbu Państwa,
          Po drugie to w przypadku przekwalifikowania tego terenu z rekreacyjno
          sportowego na budowlany Inwestor dopłaca różnicę wartościo do kasy miasta - tak
          sie stało w przypadku 0,9 ha przeznaczonego w planie na budowlanke
          (Sowińskiego), Ponadto Użytkownik wieczysty od momentu przekwalifikowania
          terenu nie płaci miastu juz 1% wartosci gruntu (bezwartosciowego) tylko 3% od
          wartosci gruntu budowlanego - takiej wyceny dokonują rzeczoznawcy na zlecenie
          Miasta. Także nie wierzę w jakiekolwiek dobre intencje i racjonalne myslenie ze
          strony nowych radnych a szkoda bo na niektorych z nich glosowalem mając
          nadzieje ze sa to ludzie myslący. W chwili obecnej podejrzewam że Łuszczewski
          wniesie pozew do sądu (ma prawomocne warunki zabudowy tego terenu - gdzie
          wszelkie wątpliwości i protesty Wojewoda odrzucil już dwukrotnie), teren będzie
          stał jak stoi i nic się nie zmieni do czasu zakończenia procesu. Szkoda że za
          to zapłacą mieszkańcy Szczecina a nie radni. Z pozdrowieniami dla
          proinwestycejnej PO i prosocjalistycznego PIS. SAL
    • Gość: K.B. Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.chello.pl 29.12.06, 11:00
      Mieszkania to nie żadna inwestycja dla zwykłych ludzi,mieszkańców tego miasta, to zwykły szwindel. Brawo Rada Miasta, tylko się nie wycofujcie, tam muszą być obiekty sportowe. Panie Bartnik spotkałem kiedyś Pana jak byłem z jedenastoletnim synem na zabiegach na stadionie przy Litewskiej, pamięta Pan naszą rozmowę? Police mają lepsze warunki do trenowania dla dieci i młodzieży. A i dorosłym coś się też należy od życia. Apartamentowce dla mieszkańców miasta? Bydlaki i hipokryci! Zwykły człowiek nie ma po pracy gdzie iść sam czy z dziećmi! Do puszczy jechać po pracy z centrum tramwajem? Ile godzin to zajmje? Nawet w Nowym Jorku można w centrum pobiegać! Takie centrum sportowo- rekreacyjne w śródmieściu dla wszystkich to jest dopiero inwestycja, przejdziecie do historii,bo do tej pory to tylko się dewastuje takie obiekty, to Miasto niech poda tych kombinatorów do sądu że tam jeszcze nic nie ma, było w umowie że na sport i koniec. Sukinsyn na Dominikanie wypoczywa a dzieci z okolicznych domów biegają po pobliskiej kasztanowej aleji przy ul. Narutowicza całej w gównach po psach bo nie mają gdzie pobiegać czy pograć po szkole.Jeszcze raz proszę Radnych tylko się nie wycofajcie,bo to stary numer z tym przekształcaniem terenów pod zabudowę oni już to mieli w zamyśle kupując ten stadion, tak się właśnie robi fortuny i zwykłych ludzi w wała i po to Państwa wybraliśmy żebyście pilnowali interesów obywateli tego Miasta a nie deweloperów,tak trzymać i tylko jeszcze wyegzekwować budowę tych obiektów.
      • asdf401 Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera 29.12.06, 11:29
        Pewnie, że tak! Nawet jeśli miasto miałoby dostać dopłatę wynikającą z
        przkształcenia gruntów to nie znaczy jeszcze, że musi się godzić na takie
        przemiany. Na tym polega rola polityczna włodaży, że decydują, gdzie będzie
        boisko a gdzie lotnisko. Inwestor musiał się liczyć, że przekwalifikowanie
        gruntów z "rekreacyjnego" na budowlane nie będzie politycznie łatwe i przeliczył
        się. Trzeba było sobie "budowlane" tereny kupować jak się miało plany budowlane.
        Brawo radni! Inwestycje tak! Głupota nie!
      • Gość: antykom Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.chello.pl 29.12.06, 11:35

"> Mieszkania to nie żadna inwestycja dla zwykłych ludzi,mieszkańców tego
        miasta,
        > to zwykły szwindel."

Brawo, brawo wypowiedz na miare pier... komuchów którzy swoje mieszkania
        otrzymali już dawno z urzędu a teraz mają wszystko w dupie gdzie reszta będzie
        mieszkać i że brak tego rodzaju inwestycji tylko winduje ceny w miescie. Pomysl
        lepiej palancie gdzie twoje dzieci bedą mieszkac a nie po czym będą miały
        biegac. Chyba ze z komuszego żołdu zabezpieczyles juz im odpowiednie warunki i
        teraz czas na wyciąganie ręki po cudze. Co za palant!! nie dziwię sie teraz ze
        jurczyk i jego ekipa miala takie poparcie przez tyle lat.
        • zona.pijaka Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera 29.12.06, 12:00
          W tej samej odległości od ścisłego centrum są inne zapuszczone hektary.
          Przy zbiegu ulic Plater, Gontyny i Salomei (teren dawnej giełdy). Często
          chodzę w tamtejsze chaszcze wys.rać się.
          Albo Gontynka, pół kilometra dalej, podobny teren - podobie przeznaczenie,
          podobnie zaszczany teren - podobna siermiężna walka Radnych o dobro
          szczecinian. Myślę, widząc pierwsze efekty "walki" Radnych - że i tam nic dla
          nas, mieszkańców Szczecina przez najliższe 4 lata - nie przybędzie.
          I pewno wtedy przygłup typu K.B, jakieś weszki typu Krzystki, Brudzińskie i
          inna hołota - zrzuci winę na potencjalnych inwestorów, developerów. A sobie
          poprzyznawają premie. Rzygać się chce.
          • Gość: K.B. Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.chello.pl 29.12.06, 15:59
            wy gnoje! ilu ludzi na tych mieszkaniach skorzysta? kto na tym zarobi? komuch? Ty palancie! Za psie pieniądze pracuję w służbie zdrowia już 30 lat a byłych PZPR-owców uważam za przestępców gnojku! Tereny rekreacyjne mają być w centrum miasta dla zwykłych,normalnych,biednych ludzi, a nie nabijać kasę kilku sukinsynom. Żeby gdziekolwiek dojechać i wrócić z dziećmi trzeba na tramwaj wydać 10zł. ile to jest przez rok gdyby tak codziennie chciał? 10 x 365 = 3.650zł. to 4 moje pensje gnoje. Tu się urodziłem,tu mieszkam, i stadion tam zawsze był, mądrzejsi od was go budowali.A teraz do "żony pijaka". Niewiem coś ty za menda (facet czy kobieta) ale zauważyłem że zawsze masz jakąś kontrę i to na każdy temat, nazywasz mnie przygłupem łachudro? To wiedz że to co ja myślę o tobie to nie mogę napisać bo by od razu wykasowali. Jeszcze raz powrócę do meritum, apartamentowce w centrum to nie jest inwestycja na której mogą skorzystać obywatele tego miasta, i to kosztem stadionu. Na tym skorzysta tylko ten gościu co się teraz opala na Dominikanie i jeszcze kilkudziesięciu bogatych ludzi niekoniecznie obywateli tego miasta. Niech się wypowiedzą ludzie z tej dzielnicy w jakimś referendum lokalnym co chcą mieć. I jeszcze jedno w jaki sposób jakiś cwaniaczek z PKP sprzedał drugiemu cwaniaczkowi stadion w centrum miasta? Czy był jakiś przetarg i gdzie o tym informowano, jeżeli był.
            • zona.pijaka Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera 29.12.06, 16:28
              Gość portalu: K.B. napisał(a):
              > wy gnoje! ilu ludzi na tych mieszkaniach skorzysta?

Już Ci odpisuję obszczymurze. Przez te wszystkie lata, teren
              Łuczczewskiego, teren przy Emilii Plater, Gontyny i wiele innych hektarów
              -
              • Gość: K.B. Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.chello.pl 29.12.06, 21:09
                pocałuj mnie w dupę ty mendo aspołeczna
        • Gość: as Re:umówmy sie że prywatny nie wybuduje nigdy IP: 195.136.49.* 29.12.06, 12:13
          obiektu sportowego bo nie ma w tym interesu ale za przekwalifikowanie pod domy
          powinien dopłacić do ceny rynkowej.W ogóle To powinno być tak żę jeżeli prywatny
          kupuje grunt pod obiekty sportowe i nie realizuje tego ,to po np 2 latach miasto
          stawia taki obiekt a gdy miasta nie stac na to sprzedaje w przetargu pod
          budownictwo i daje sobie spokój z obiektem sportowym.
          • hanka41 Re:umówmy sie że prywatny nie wybuduje nigdy 29.12.06, 13:36
            UDS po zakupie Pioniera , juz nie pomne 8 czy 7 lat temu (!!!)probowal
            wybudowac na tym terenie obiekt sportowy, k r e g i e l n i e. Ale " Miastu "
            tez nie pasowalo. Kto to slyszal, kregielnia ? taki kapitalistyczny sport i
            rozrywka. Nastepnie, tez juz dawno temu, campus studencki z prawdziwego
            zdarzenia . Bylo nawet porozumienie z Rektorem Uniwersytetu i projekt .
            Akademiki z urzadzeniami sportowo-rekreacyjnymi ( jak w kapitalizmie, pfuj )nie
            w smak "Miastu ". No to wlasciciel wyjechal do Wroclawia, tam zainwestowal i
            nikt mu od przekretasow nie wymysla. Teraz buduje w Czechach i pewnie
            rozpocznie dalsze inwestycje w innych postkomunach.A Szczecin ? Szczecin
            pozostanie zapyzialym grajdolkiem bo " Miasto " nie ma koncepcji jak byc
            wielkomiejskim.
            • Gość: sal Re:umówmy sie że prywatny nie wybuduje nigdy IP: *.chello.pl 29.12.06, 14:03
              Kręgielnia była tylko dodatkiem do zadaszonego stadionu ale miasto nie wydało
              zgody na zadaszenie stadionu i budowę socjali do jego obsługi, po zmianie
              projektu odrzuciło go ze względu na zbyt rozbudowany parking na działce
              sąsiedniej (do obsługi obiektu). Kręgilenia nie była głownym celem inwestycji,
              głównym celem był kompleks sportowy!!!! a reszta to było tylko mydlenie oczu
              opini publicznej przez włodarzy miejskich. A później wygasły plany i każdy już
              wie...
            • hanka41 Re:umówmy sie że prywatny nie wybuduje nigdy 29.12.06, 15:08
              Panu Bartnikowi, wieloletniemu, wytrawnemu "aktywiscie " we wszekich mozliwych
              wladzach Szczecina polecam :
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,50968067,0,2.html?v=2
              • baba_w_oknie Re:umówmy sie że prywatny nie wybuduje nigdy 29.12.06, 15:10
                Tego nie mogli ludzie dokonac!
                Chyba tylko szczecinianie.
                • hanka41 Re:sluze dalszymi przykladami 29.12.06, 16:15
                  fotoforum.gazeta.pl/72,2,781/42127035,42127035,0,2.html?v=2
                  Ogladanie zdjec moze byc pouczajace.Co ja plote? nieuki nigdy niczego sie nie
                  naucza.

Hanka41
                  • hanka41 Re:sluze dalszymi przykladami 29.12.06, 16:22
                    cos mi ten link nie otwiera, sprobujcie :
                    http;//fotogorum.gazeta.pl/72,2,781,42127035,42127035.html
                    milego ogladania
                    Hanka41
                    • hanka41 Re:sluze dalszymi przykladami 29.12.06, 16:26
                      uparcie nie wchodzi.
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,42127035.html
                      ostatnia proba
                      • hanka41 Re:sluze dalszymi przykladami 29.12.06, 16:38
                        Zyggi napisal : " to nie foromontaz, to Gontynka... "
                        poogladajcie sobie a moze cos wam zaswita ?
                        • andreas.007 nie róbcie ze Szczecina sypialni - błagam! 29.12.06, 16:48
                          no i jaki wniosek Hanka...
                          Zabudowac Szczecin mieszkaniówka i hipermarketami?

A na specerki do Puszczy rowerkiem, a na basen na Lagune...

Mniejszą inwestycja jest tania linia autobusowa na Lagune!
                          Takie rozwiazanie proponujesz wraz z panem prosto z Dominikany,
                          on pewnie na Lagune nie musi jeździc, ma swój basen w domu!

A nam proponuje sypialnie ze sklepem!
                          • hanka41 Re: wnioski, choc to trudne, 29.12.06, 17:17
                            kazdy musi wyciagnac sam.
                            Ja tylko wskazuje jak wyglada dbalosc " Miasta " i jego mieszkancow o obiekty
                            rekreacyjne
                            Myslenie meczy !
                            • andreas.007 Re: wnioski, choc to trudne, 29.12.06, 17:23
                              nie odpowiem zaczepka...

Moim zadniem powinny byc normy,
                              na iles mieszkanców musi byc boisko, basen, kort....
                              Norma, normalnie norma...

I wtedy, jak developerzy chcieliby mieszkaniówke,
                              to prosze, ale nalezy sie w dzielnicy boisko, basen czy kino albo klub!

Ludzie nie sa doskonali,
                              ale nie róbnmy z nich roboli,
                              co tylko wyspac sie maja, pracowac i zarobione piueniadze wydawać
                              w pobliskim markecie!

A co tam przepraszam jest, same parkingi....
                              jeszcze brakuje supergigamarketu tylko!
                              • andreas.007 ja mam wnioski, ale na swoja miare i potrzeby 29.12.06, 17:25
                                ja moge poczekac jeszcze 5 czy 10 lat,
                                ale niech tam bedzie boisko, basen, sport i rekreacja,
                                a nie mieszkaniowka,
                                bo wtedy tam beda tylko bloki, to bedzie wyrok!
                                • zona.pijaka Re: ja mam wnioski, ale na swoja miare i potrzeby 29.12.06, 17:35
                                  andreas.007 napisał:
                                  > ja moge poczekac jeszcze 5 czy 10 lat,

10 lat? Niemozliwe, wóda Cię zeżre, a mózg to na pewno. Już teraz widac efekty.
                        • hanka41 Re:taka ladna piosenka braci Golcow 29.12.06, 19:08
                          Tu narazie jest smietnisko
                          Ale bedzie San Francisco...

albo inne San Diego albo LA...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,52385036,52831603,0,2.htlm?v=2
                          Hanka41
                          • hanka41 Re:taka ladna piosenka braci Golcow 29.12.06, 19:13
                            cosik nie mam reki do linkow, sprobuje jeszcze raz bo warto:
                            fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,52385036,52831603,0,2.htlm?v=2
                            • hanka41 Re:taka ladna piosenka braci Golcow 29.12.06, 19:21
                              Nie wiem dlaczego wyrzuca z linka poczatkowe napisalam calosc ale
                              ukazala sie tylko czesc.
                              Dodajcie sobie na poczatku, warto bo przepiekne zdjecia Californii.
                              Pewnie sie kiedys nasze wnuki doczekaja - bo my to juz nie.
                              • Gość: andreas wolna amerykanka w budowlance? IP: 217.116.110.* 30.12.06, 10:38
                                Załóżmy droga Hanko, ze racje ma Zona i Ty,
                                własciciel terenu niech buduje co sobie chce...

Ruszmy myslenie, bo to nie boli - jak piszesz!

Wyobraźmy sobie, ze jestem Twoim sasiadem,
                                właścicielem sasiedniej działki!

Robie wiec na mojej działce co chce:
                                - gromadze zbelowane odpady z Niemiec i buduje antene telefonii albo
                                - markecik czy stacje benzynowa moze warsztat blacharski albo
                                - dwupietrowy klub GoGo z pokoikami do wynajecia....

Na pewno przeprowadzisz sie do miasta,
                                gdzie nie ma wolnej amerykanki - gwarantuje,
                                gdzie gmina musi wyrazic zgode!

A jeszcze wyobraź sobie, ze znajduje sie chetny na przejecie Stoczni.
                                Radujemy sie, bo miejsca pracy!
                                Przejmuje po czym tnie na żyletki, parceluje na działki...
                                Inwestor z głową... do biznesu!

W obu wypadkach, jak widac jednak lepiej,
                                gdy ma sie kontrole nad postepowaniem inwestorów,
                                bo nie zawsze to co dobre dla inwestora-właściciela jest dobre dla gminy,
                                czyli mieszkańców!

Ale moze sie myle....
                                mam działki budowlane i gmina musi zaakceptowac kazdy ruch budowlany!
                                Wiem co to znaczy!

Oczywiscie zawsze uwazam, ze moja konceopcja dobudowania czy budowania
                                jest dobra i pasuje, ale nie zawsze tak jest...
                                i kontrole urzedu czy czegos nie dobudowałem,
                                to ograniczenie mojej wolnosci!

Pamietaj jak wolnosc budowlana to dla wszystkich,
                                a nie tylko dla pana Ł.!
                                Takze dla mnie!

Jak TAK, to zaraz stawiam stacje benzynowa....
                                • hanka41 Re: wolna amerykanka w budowlance? 30.12.06, 14:24
                                  Mily Andree, z przykroscia wylaczam sie z dyskusji bo nie potrafie tak uroczo
                                  gawedzic jak Ty.
                                  Szczecin jaki jest - kazdy widzi, to wynik wieloletnich rzadow geniuszy
                                  miejskich. Jak widac idzie .. stare. I tyle na ten temat.
                                  Pozdrawiam Cie cieplutko, zyczac pomyslnosci w Nowym roku. Jak mawia moj
                                  przyjaciel , nie nalezy wchodzic w Nowy Rok skloconym - i ma racje.
                                  • Gość: andreas Re: wolna amerykanka w budowlance? IP: 217.116.110.* 30.12.06, 18:57
                                    z przykroscia konstatuje to wydarzenie wyłączenia się...

Przecież, to nie kłótnia ani nic osobistego (chyba?)
                                    ot przekonywanie sie na argumenty - być może masz racje!
                                    Być moze tu dobre miejsce jednak na bloki,
                                    a inwestor mieszkańcom zapewni rekreacje i sport na innym obiekcie,
                                    bo zapewne nie ograniczy sie do sprzedania mieszkań
                                    i nie zapomni, że ludzie maja wieksze potrzeby...

Jak chcesz to ja moge bronić tej inwestycji,
                                    a Ty wynajduj argumenty przeciw!
        • Gość: as Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: 195.136.49.* 29.12.06, 12:23
          bo nikt nie zgłosi się do budowy aqaparku ciekawe co zrobią radni.Gdybym rzadził
          miastem to bym zezwolił na budowe aqaparku wraz z hipermarketem albo połowę
          terenu sprzedał pod cele komercyjne a za uzyskane pieniądze wział sie do budowy
          aqaparku albo sam albo z kapitałem prywatnym gdyby widział że to taki interes,
          wszelkie protesty kupców ludzi mieszkających w pobliżu ,jacyny i żuli którzy
          teraz korzystają z gontyny miał bym w dupie.
          • Gość: Galoty Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:58
            mam inwestora na ten temat z pierwszej półki. Próbowałem przekonywać ale boi
            sie zainwetować w tym komuszym i skorumpowanym mieście.
            • Gość: olo Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:21
              niech Ci wykupi szybszy internet młodziak
              • Gość: Galoty Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:22
                Młodziakami to juz nawet nie są moje dzieci. Szyszego niż ten, który mam nie
                potrzebuję.
                Tak wogóle to co chciałeś powiedzieć w tym temacie ?
                • Gość: as Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: 195.136.49.* 29.12.06, 20:09
                  a ja uważam że sam aqapark na gontynie bez większej komercji nie ma racji bytu i
                  nikt sie nie zdecyduje na to bo straci , gdyby to był taki dobry biznes to
                  miasto samo by wybudowało i " czerpało zyski".
                  • Gość: zenek Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: *.chello.pl 29.12.06, 21:43
                    To jedź do pobliskiego Gryfina i zobacz co się tam dzieje w "Lagunie",prawie wszystkie samochody ze Szczecińską rejstracją i nie zawsze jest gdzie zaparkować.
                    • Gość: as Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: 195.136.49.* 29.12.06, 21:55
                      cena biletu po 10 zł a ogrzewanie wody za darmo z elektrowni i wybudowane przez
                      elektrownie a jednak w tarapatach finansowych popatrz troche ekonomicznie.
                      Zreszta przy ostatnim przetargu zgłosił sie tylko 1 i to niewirygodny.A pomyśl
                      jak będzie z kredytu i ogrzewanie wody płatne to bilecik gdzies tak po 25 zł w
                      szczycie i ilu pójdzie .
                      • Gość: karnet Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 05:14
                        No jedż do Gorzowa na Słowiankę , tam tez zobaczysz samochody na szczecińskich
                        numerach. Tak 100 km od Szczecina przy czym w Gryfinie codziennie a w Gorzowie
                        w weekendy z uwagi na odległość.
                      • Gość: karnet Re: na wiosnę będzie problem z Gontyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 05:18
                        a kto sie zgłosi na przetarg do Jurczyka, który z uwagi na fakt, że sprzedawano
                        tam niemieckie czepki pływackie wypowiedziałby wszystkie umowy. Obecna z kolei
                        ekipa uniemozliwia to z innego powodu :(( Nie napiszę jakiego.Domyśl się.
                        Pierwszopółkowi inwestorzy boją się wchodzić w takie w każdym razie rzeczy.
    • kriss_7 Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera 30.12.06, 09:13
      Ciekawe dlaczego rada Londynu nie sprzedaje parków (Hyde, Regents itd.)
      pod budownictwo apartamentowców????
      Albo Monachium...
      • Gość: londyńczyk Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 09:41
        A kto sprzedaje?
        • Gość: Humbuk Re: Nie będzie mieszkań na stadionie Pioniera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:04
          Chłoppak nie zrozumiał. To mógł byc Bartnik. On często zaczyna myśleć po
          podjęciu decyzji czy głosowaniu i to z dużym opóżnieniem.
          • Gość: zenek bartnik IP: *.chello.pl 30.12.06, 16:02
            To dać mu qrva jakąś szprycę z amfy czy dżojta może zajarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka