Dodaj do ulubionych

Nowa jakość w kinie Zamkowym

28.12.06, 21:35
super!!! już nie moge się doczekac
zamkowe miało swój klimat z tym starym pyrkającym projektorem i kiepskim
dźwiękiem ale lekki tunnig myśle mu nie zaszkodzi
Zamkowe to świetna lokalizacja w starych murach zamku, kameralna atmosfera i
repertuar będący alternatywą dla mainstream'u lecącego w multipleksach, dobrze
wiec ze kino ma się dobrze a i nawet sie rozwija

no i brawo dla Pani kierowniczki za brak popcornu - z żarciem precz od kin!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: alkoholik a nietrzeźwych wpuszczają IP: *.zchpolice.com 29.12.06, 08:39
      Tak za 160 tyś. zł będziesz tam jednym z nielicznych widzów. A może nawet filmu
      nie puszczą bo będzie za mało ludzi? - I to tylko za cenę biletu.
      • exman Kino Zamkowe...dawno nie byłem 29.12.06, 08:51
        Kiedyś często tam wpadałem, bo właśnie tam mogłem uzupełnić zaległości w
        niekomercyjnym kinie. Pamiętam, kilka lat temu pokaz "Magnolii", nie dość, że
        ktoś usiadł nie na swoim miejscu i gdy nadchodzili kolejni widzowie, przez
        dobrych kilka miniut trwała wesoła karuzela w stylu "komórki do wynajęcia", bo
        prawie cała sala musiała się przesiadać. Gdy w końcu zaczęła się projekcja, po
        paru minutach strzeliła taśma i tak zamiast dwóch, spędziłem przemiłe cztery
        godziny na bardzo dobrym filmie, w bardzo miłym towarzystwie (bo połowa
        klioenteli zrezygnowała) a scena z deszczem żab, po prostu miodzio. Chętnie
        wpadnę poczuć nowego ducha tego przybytku.
    • masaladosa Re: Nowa jakość w kinie Zamkowym 29.12.06, 09:34
      bardzo dobra wiadomosc-lubie zamkowe a im wiecej malych studyjnych kin z
      ambitnym repertuarem tym lepiej-moze wreszcie doczekam sie retrospektyw
      rezyserskich i pokazow starszych filmow ktorych juz nigdzie w kinie sie nie
      uswiadczy

mdosa
    • Gość: zaopatrzeniowiec Re: Nowa jakość w kinie Zamkowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:45
      Popieram, brawo dla Pani Kierowniczki za brak ŻARCIA popcornu w kinie Zamek.
      Mam nadzieję, że wartościowe filmy, schodzące z multipleksów, będą częściej
      pokazywane w Zamku.
      • Gość: jack daniels Re: Nowa jakość w kinie Zamkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:50
        Ech - może wróci Remigiusz Drożdzyński ze swoim klubem filmowym. Ile pięknych
        filmów za tzw komuny mozna było tam zobaczyć przepremierowo
        Boshh to już dwadzieścia lat...
        • absztyfikant Re: Nowa jakość w kinie Zamkowym 29.12.06, 23:58
          Mala rzecz, a cieszy!:)
    • krzysztofsf repertuar 30.12.06, 10:24
      Sadze, ze Zamkowe z racji lokalizacji mogloby wprowadzic stale wyswietlanie filmow w godzinach przedpoludniowych (zwlaszcza w okresie letnim) - z tym, ze nie fabularnych a opracowac mix starych materialow archiwalnych o Szczecinie - przedwojennych i powojennych kronik filmowych, historia miasta, stoczni itp.

Takie godzinne seansy o stalym czasie wyswietlania, moglyby sie swietnie wkomponowac w plany zwiedzania miasta grup zorganizowanych, a i mieszkancy zapewne tez czasem by sie przeszli.
      • exman Re: repertuar 30.12.06, 16:47
        Znakomity pomysł, putanie dlaczego kierownictwo kina nie wpadło dotąd na ten
        banalnie prosty pomysł, że nie wspomnę o urzędasach odpowiedzialnych za promocję
        miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka