Dodaj do ulubionych

Gieroje z Gubałówki zatrzymani w Zachodniopomor...

03.01.07, 21:26
Nie rozumiem eufemizmów red.Adama Zadwornego.
Jak można nazywać pospolitych i niebezpiecznych bandytów "gierojami" czy
"czarnymi bohaterami".
To pospolita żulia bandycka którą należy izolować od obywateli i reedukować.
No ale może dla niektórych redaktorów są to gieroje.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Znawca kultury Re: Gieroje z Gubałówki zatrzymani w Zachodniopom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:26
      felix_edmundowicz napisał:

> Nie rozumiem eufemizmów red.Adama Zadwornego.
      > Jak można nazywać pospolitych i niebezpiecznych bandytów "gierojami" czy
      > "czarnymi bohaterami".

Dlatego, że wygrali mimo przewagi liczebnej.
      • beatrix13 swar! 03.01.07, 23:54
        tu nie pytasz o swędzące paluszki?
    • Gość: obywatel GC Gieroje z Gubałówki zatrzymani w Zachodniopomor.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:35
      ...zyjemy w tak szybkich czasach ze bardzo szybko oceniamy.poczekajmy na dowody
      a nie "cynk" z polswiadka.
    • Gość: andreas wszystkiemu winne te kobiety! IP: *.orange.pl 03.01.07, 23:42
      "Co było powodem krwawej bijatyki? Policji może nigdy nie uda się ustalić
      dokładnego przebiegu wydarzeń, wszyscy świadkowie i poszkodowani byli pijani.
      Ich wersje są sprzeczne. Według jednej z wersji poszło o dziewczynę, w obronie
      której stanął pierwszy z zaatakowanych."

Była niejaka Helena, a teraz jakas pani anonimowa....
      Wszystkiemu i przez nie i dla nich, ach te kobiety!

Wszystko kreci sie wokół d...ziewczyn!

A my tylko gentelmeńscy tacy i honorni po prostu!
    • Gość: wstrętne czy autor art. zna źródłosłów "gieroj" pomijając IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:39
      ze jest to rażący rusycyzm!?
    • Gość: http://wiadomosci. Re: Gieroje z Gubałówki zatrzymani w Zachodniopom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 07:15
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3827868.html
    • Gość: szymkaz@o2.pl Ech ta Żydborcza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 08:25
      Taki sukces!Sprawne działania policji i jaka szybkość reakcji.Do pełni
      szczęścia i maksimum dziennikarskiej rzetelności dziennikarza zabrakło mi tylko
      wstawki,iż "zatrzymani byli członkami 300-osobowego gangu Goryla".Zdjęcia jak
      mniemam,są peanem pochwalnym na cześć szczecińskiego SPAT-u.Zatrzymać (i przy
      okazji lekko obić...) "chuligana z Pomorzan" a osr.. się przed prawdziwym
      gierojem....Ale,czyż dziennikarze Żydborczej nie mają pełnych portek przed
      Adamem Michnikiem?
      • Gość: czarnamamba Re: Ech ta Żydborcza! IP: *.chello.pl 04.01.07, 08:53
        Człowieku, po przeczytaniu tego postu, nieroby- antyteroryści, na bank przy
        najbliższej okazji, zdemolują Ci chatę... Okradziony kiosk w Twojej okolicy i-
        jako głowny podejrzany- jesteś wleczony za nogi, po schodach, a Twoja potylica,
        zalicza każdy stopień.
        Faceci narażają się codziennie, uprawiając sporty, a Ty im wypominasz, że przy
        aresztowaniu, zachowują się jak drobni kryminaliści, kopiąc w czterech
        leżącego...
        • hubba_hubba Re: Ech ta Żydborcza! 04.01.07, 09:15
          No i właśnie się okazało, że panowie mają alibi i prawdopodobnie są niewinni. I tak mają szczęście, że zapewne skończy się na wycieczce do Zakopanego i z powrotem na przesłuchanie. Mnóstwo innych niewinnych siedzi w aresztach miesiącami, bo w Polsce zasadą działania prokuratury jest zamykanie ludzi na podstawie podejrzeń i donosów, bez dowodów winy.
          • Gość: stroik Re: Ech ta Żydborcza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 09:41
            jeszcze nie wiadomo czy ich wypuszcza; sukces musi byc!
            • Gość: morfeusz Re: Ech ta Żydborcza! IP: *.chello.pl 04.01.07, 10:33
              Zadworny lubi używać rucysyzmów żulik, gieroj to szkoła Michnika.
              Jego kolega Lizut zaczął ostatnio nawet się nerwowo zacinać wzorem
              swojego nadprezydenta.
              A tak naprawdę to ja jestem tym poszukiwanym , Dawno nie byłem w Zakopanym.
              Jak się okaże ,że to pomyłka ,to co Dorn powie Sory? Czy zatrzymani również
              będa wracać tak samo jak jechali.?
              • Gość: czarnamamba Re: Ech ta Żydborcza! IP: *.chello.pl 04.01.07, 12:54
                Red. Adam Zadworny o "gierojach" może dużo powiedzieć. Wsród jego znajomych
                jest kilku { klawiatura mnie swędzi by napisać "wielu", ale obiektywizm ma
                swoje wymogi...} "gierojów". Masakrowanie słabszych, by popisać się przed
                silniejszymi czy skopanie w kilku jakiegoś frajera na ulicy, by mieć o czym
                opowiadać znajomym.
                Redaktor Zadworny mógłby własciwie robić za biegłego sądowego w tej materii,
                gdyby nie fakt, że "lekko przypalany na wolnym ogniu", zawsze wypiera się
                towarzyskich kontaktów z "gierojami".
                Nazywając ich "zawodowymi kontaktami" albo jakoś tak...
                Niejeden miłośnik libacji czy jarania, dałby wiele aby zostać dla red.
                Zadwornego "zawodowym kontaktem", a może nawet "gierojem"...
                • Gość: czarnamamba Zadworny- Gieroj IP: *.chello.pl 04.01.07, 17:23
                  "Pani Katarzyna witała Nowy Rok z mężem w Międzyzdrojach. Jej mąż, mający 2
                  metry wzrostu, był podejrzany o atak na Gubałówce. Przyznała, że to co w
                  efekcie tego podejrzenia się stało było dla niej szokujące. Wracając do domu po
                  otwarciu drzwi zobaczyła męża z dzieckiem na ręku leżacego na ziemi. A
                  policjant z grupy antyterrostycznej mierzył do pani Katarzyny z karabinu."
                  Ciekawe w jaki sposób zareaguje red. Adam Zadworny.
                  Gdyby był tak odważny jak Michnik w latach 80-tych, zjechałby szczecińskich
                  śledczych. Kompletny brak profesjonalizmu w wyszukiwaniu kandydatów do
                  wrobienia- zabrakło kilku starych esbeków i panowie w tak błahej sprawie, przez
                  przypadek, pokazali prawdziwe oblicze polskiej policji.
                  Naturalnie pomogli im, gieroje- antyteroryści; dobrze, że nie skuli dziecka, a
                  matce nie złamali nosa, jak 70 latkowi, który mieszkał w sąsiedztwie agencji
                  towarzyskiej.
                  Ale redaktor Adam Zadworny, to dziennikarz, którego tak wytresował jezuita
                  Biedziak, że Adam telefonuje z pokutą do rzecznika KWP w Szczecinie, nawet gdy
                  brzydko pomyśli o drogówce; a co dopiero gdy napisze coś nieatrakcyjnego o
                  swoim dzielnicowym...
    • Gość: mechan Nar-ciachsze ze szczecińskiej Gubałówki? IP: *.zchpolice.com 04.01.07, 11:17
      Wypoczynek w Zakopanym - tu czujesz się nadziany. Ale i tak na nartach nie
      pojeździsz bo cię Byrcyn "Pogoni" Szczecin. A może policja dostała cynk o
      nożownikach ze szczecińskiej gubałówki? Małe nieporozumienie a ile zadowolenia
      z łapania przestępców. Efekty 300 procentowe.
      • ja_aska Re: Nar-ciachsze ze szczecińskiej Gubałówki? 08.01.07, 22:10
        czy ten szmatławiec to odszczekał?
    • Gość: cyt Racja=To pospolita żulia bandycka ..... IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.01.07, 11:58
      CYtat z forum slonskiego:Mam co roku dosc tej zakłamanej propagandy.Byłem wtedy
      gornikiem na
      kopalniWujek i pamietam dokładnie te dni.Dlaczego nie pisze sie wszystkiego o
      tychzajsciach tylko wybiera wygodna dla propagandy sytuacje i na ich bazie
      robi siez gornikow meczennikow.Sam byłem gornikiem ale potrafie sie przyznac
      do prawdy ipowiedziec jak naprawde było.Przed dniem konfrontacji pracowalismy
      całą noc wwarsztatach robiąc sobie bron.Demontowalismy wozki trasportowe i z
      tych czescirobilsmy rodzaj kuszy do strzelania wiertłami.Wszyscy
      przygotowywali prety ikule stalowe, napełniano butelki benzyną i
      przygotowywano sie do normalnejwalki.Pamietam jak chodziły takie mendy z
      Solidarnosci,ktore podburzały ludzi iprowokowały atmosfere agresji.Potem w
      akcji widziałem jak wystrzelone prety rozbijały tarcze zomowcow i
      ichraniły.Wielu z nich padło na ziemie ale gornicy nie pozwolili
      grupomsanitariuszy udzielic pomocy medycznej rannym.Byłem przerazony i
      widziałem,zewiele z nich nie ruszało sie i myslałem ze są zabici.Milicja
      prosiła przez megafon o zachowanie spokoju i rozsądku ale
      hienysolidarnosciowe nie chiały słuchac.Agresja ze strony gornikow
      siezwiekszała.Pdczas kolejnego wybuchu agresji i rzucania butelkami z benzyna
      kiedypadli nastepni ranni zomowcy zdecydowano sie uzyc bron.Zanim padły
      strzaływielokrotnie proszono gornikow i ostrzegano przed niepotrzebnym
      rozlewem krwizeby zaprzestali ale nic nie pomagało.Niech wkoncu społeczenstwo
      pozna prawde otym,ze nie wolno robic z gornikow swietych krow i meczennikow
      bo krew polała siegłownie przez nich a szczegolnie przez krzykaczy z
      Solidarnosci,ktorzy nawoływali do agresji.Według prawa kopalnia była zakładem
      chronionym ostrategicznym znaczeniu i nie wolno było strajkowac.Konsekwencje
      strajku aszczegolnie takiej agresji fizycznej były wszystkim doskonale znane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka