Dodaj do ulubionych

usg stawów biodrowych

18.01.07, 10:47
Czy wszystkie z Was robiły swojemu maluszkowi?
I czy mogłabym prosić o namiary gdzie to badanie wykonują? Dzwoniłam na Unię
i tam kobieta mi powiedziała ze bez skierowania odpłatnie nie wykonują. Z
kolei ortopeda powiedział że dla świętego spokoju warto to badanie zrobić...
Będę bardzo wdzięczna za każdą informację!
Obserwuj wątek
    • ma_ti Re: usg stawów biodrowych 18.01.07, 11:09
      wczoraj byłam u ortopedy po raz drugi 5,5 m-ca. Robił usg - to ważne badanie.
      Pierwsze badanie usg mały miał w 3 m-cu. Lekarz bada kompleksowo i szczegółowo -
      lepiej niż pediatra synka. Warto tam się udać. Daje zalecenia jak ćwiczyć
      dziecko, jakie buty kupić.

Gabinet Ortopedyczny dr nauk med. spec. chirurgii urazowo-ortopedycznej K.
      Szczur
      71-202 Szczecin
      Reduty Ordona 87a
      woj. zachodniopomorskie powiat: Szczecin gmina: Szczecin TEL (91) 4870113

80 pln za wizyte
      ------
      Nie ma głupich pytań.
    • giera73 Re: usg stawów biodrowych 18.01.07, 11:12
      Hej
      Wiesz co, ja robiłam w zeszłym roku, mam synka z sierpnia. I z tego co się
      orientuję to Usg należy się z NFZ-u(nieodpłatnie czyli). Wiem, że robią je na
      Unii ale są bardzo duże kolejki, a to usg trzeba zrobić w 3 pierwszych
      miesiącach życia dziecka. Może w nowym roku coś się zmieniło, jakiś inne limity...
      My robiliśmy u dra Szczura prywatnie, wizyta z dokładnym przeglądnięciem dziecka
      i usg stawów kosztuje 80 zł i jest to dokładne badanie każdej kosteczki,
      przeciwnie niż w szpitalu na Uni, gdzie wizyta tyrwała 4 minuty z ubraniem i
      rozebranie dziecka. POlecam
      • akujawska Re: usg stawów biodrowych 18.01.07, 13:30
        Dzieki ogromne!
        A czy nie wiecie przypadkiem w jakich dniach i godzinach przyjmuje- staram się
        dodzwonić od rana ale pod tym numerem na razie nikt nie odbiera
        • ma_ti Re: usg stawów biodrowych 18.01.07, 14:01
          akujawska napisała:

> Dzieki ogromne!
          > A czy nie wiecie przypadkiem w jakich dniach i godzinach przyjmuje- staram
          się
          > dodzwonić od rana ale pod tym numerem na razie nikt nie odbiera

trzeba próbować - są różne godz. rejestracji ale ja nie pamietam.
          • gabi683 Re: usg stawów biodrowych 19.01.07, 07:50
            Ja robiłm zreszta w ksiazece zdrowia jest piecztka kiedy takie badanko wykonac:)
            My robilismy w przychodni PKP koszt 40 zł w kazda srode:)
            • lenka74 Re: usg stawów biodrowych 30.01.07, 20:12
              Lepiej zrobic prywatnie i porzadnie, bo to wazna sprawa. Też polecam dr Szczura.
              • slonko1335 Re: usg stawów biodrowych 31.01.07, 08:34
                Lenko nie możesz zakładać, że prywatnie to będzie porządnie, czasami i
                prywatnie lekarz coś przeoczy albo zbagatelizuje, raczej trzeba wybrać dobrego
                spcjalistę a to czy to będzie prywatnie czy na nfz to chyba nie ma znaczenia,
                różnica przeważnie jest tylko w czasie oczekiwania na wizytę .
                • slonko1335 Re: usg stawów biodrowych 31.01.07, 08:38
                  No i zapomniałam napisać to co najważniejsze my robiliśmy w Sonomedzie, na
                  Pocztowej 28 u dr Roszkowskiego, bardzo sympatycznie, lekarz nie naciąga bez
                  potrzeby na kolejne wizyty, koszt 50 zł, tel. do rejestracji: 0-91 484-99-03
                  • madzik241 Re: usg stawów biodrowych 31.01.07, 15:47
                    My też robiliśmy u Roszkowskiego, zrobił usg bioderek jedno coś mu się nie
                    podobało to zrobił jeszcze raz, ale wszystko było ok. Jak się zapytałam kiedy
                    następna wizyta to odpowiedział, że jak bym zobaczyła coś niepokojącego, a tak
                    to jak mała zacznie chodzić.Zapłaciliśmy też albo 50 albo 60 zł, już dokładnie
                    nie pamiętem bo to było na pocz sierpnia.
    • monika9990 Re: usg stawów biodrowych 03.02.07, 18:05
      Bylam u szczura, badanie polecam. Ciezko sie dodzwonic. Najlepiej podeslac
      kogos co by dziecko zapisal. Dr bada b dokladnie. Nie byl zadowolony z usg
      malego. Za miesiac mialam kontrolne badanie bez rejestracji i bez placenia.
      • akujawska Re: usg stawów biodrowych 05.02.07, 11:31
        Dzieki dziewczyny- jesteśmy już po badaniu (u dr Szczura) Wszystko z malutką
        jest w porządku - jak to doktor powiedział "kości na 100lat i ... na 100Kg;) "
        Było tak jak mówiłyście- bardzo fachowo i sympatycznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka