Dodaj do ulubionych

Pleciuga w nowym obiekcie Kaskada !!!

IP: 83.168.120.* 20.01.07, 01:05
Jak jest taki problem z wybudowaniem teatru Pleciuga to niech ECE wybuduje
ten teatr w budynku Kaskady. Wystarczy przeprojektować planowany obiekt
podwyższając go o jedno piętro i problem rozwiązany. Jeżeli w nowoczesnych
centrach handlowych takich jak dla przykładu Silesia w Katowicach znajduje
się kościół, czy w Puławach w galerii Zielonej na dachu kryte lodowisko, to
dlaczego nie może być Plciuga w przyszłej nowo - planowanej Kaskadzie ?
Obserwuj wątek
    • albert_c Re: Pleciuga w nowym obiekcie Kaskada !!! 20.01.07, 01:11
      Ekspans pomysl skadinad zacny, ale jak sobie skalkuluja ile moga z czynszu za
      powierzchnie w Kaskadzie pociagnac to szybko by wybudowali nowy teatr.

ja tam slyszalem od ludzi ze Krzystek ponoc musi jakies dlugi splacac i ze chce
      aby Pleciuga byla w Kosmosie, ze Colosseum to tak dla sciemy jest rzucone - bo
      chyb akzdy rozsadny to widzi ze tym budynku teatru sie nie wymysli
      • Gość: Ekspans Re: Pleciuga w nowym obiekcie Kaskada !!! IP: 83.168.120.* 20.01.07, 01:20
        Nic nie wiem o długach Krzystka wiem tylko że Kaskada ma mieć od dwóch do
        trzech kondygnacji z parkingiem. Mogą podnieść nawet o dwie kondygnacje i
        spłacą się poniesione nakłady na Pleciugę. We Wrocławiu galeria Legnicka będzie
        miała przyległy Ogród Botaniczny a w Łodzi w Manufakturze otworzyli muzem i
        rynek o jakim marzy Szczecin. Niech Krzystek pojeździ po miastach i podpatrzy
        i będzie miał pomysły na miarę XXI wieku dla rzekomo metropolitarnego Szczecina
        jakim śię chce nazywać.
        • albert_c Re: Pleciuga w nowym obiekcie Kaskada !!! 20.01.07, 01:26
          Napisze Tobie krotko to co zawsze Tobie pisze: masz racje.

i tylko powiedz mi czemu to nie Ty jestes wickiem od gospodarki u Krzystka?

i nic mi tu prosze nie nawijaj o metropolitarnym Szczecinie w kontekscie
          Krzystka bo mnie Qr&$&% jasna bierze jak to czytam, zwyczajnie nie wierze za ta
          fleja to uczyni - przynajmniej nic tego nie zapowada.

a mowia o tym ze ktos jednak dal kase na te bilboardy, po prostu nie czynil tego
          za frajer
          • Gość: Ekspans Re: Pleciuga w nowym obiekcie Kaskada !!! IP: 83.168.120.* 20.01.07, 10:26
            No widzisz jakie mamy poparcie naszych wizji tu na forum. Wszyscy mienią się tu
            wielkimi budowniczymi Szczecina a tak naprawdę nimi nie są. Za kilka miesięcy
            będę wiedział czy Szczecin za Krzystka po jego decyzjach ruszy z miejsca.
            Dworzec PKP może stać się ogromnym funkcjonalnym obiektem,inwestorzy są i nie
            byłoby z tym problemu. Zobaczymy czy Krzystkowi starczy odwagi na tak no
            nazwijmy to rewolucyjne posunięcia i zmiany. Prezydent miasta i dominująca w
            radzie miasta PO nazywana o liberalnych poglądach ma swój czas by udowodnić że
            taką jest naprawdę,choć w to bardzo wątpię ale zobaczymy.
            • albert_c Re: Pleciuga w nowym obiekcie Kaskada !!! 20.01.07, 10:34
              Ekspans, ja wiem ze inwestorzy, ze sa tez pomysly - mam takie info i to nawet z
              kilku roznych zrodel ludzie mi moiwa ze z wejsciem w Szczecin jest problem na
              etapie urzednikow i decydentow

ze niby chca ale nie wiedziec czemu nie wychodzi - czesto przez takie pierdoly
              ze az glowa boli.
            • krzysztofsf Re: Pleciuga w nowym obiekcie Kaskada !!! 20.01.07, 10:36
              Dworzec PKP ma wielkie mozliwosci - przejscie z przejscia podziemnego do podziemi pod budynkiem dyrekcji - tam pasaz handlowy i duzy podziemny parking (chyba jest mozliwosc kilku kondygnacji) - i wyjscie oraz wyjazd z podziemiod tej strony miasta.
    • Gość: osik plagiat pomysłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 10:36
      Jak już coś wymyślasz, to chociaż powołaj się na źródło swojego "nowatorskiego
      pomysłu".
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=55165805&a=55222108
      • Gość: Ekspans Re: plagiat pomysłu IP: 83.168.120.* 20.01.07, 10:48
        Aktualności Biura Prezydenta Miasta Szczecin
        Tytuł: Spotkanie w sprawie przyszłości dworca

Prezydent Miasta spotkał się z przedstawicielami Polskich Kolei Państwowych.
        Rozmawiano o modernizacji Dworca Głównego i terenów do niego przyległych.
        Przedstawiciele kolei potwierdzili, że jeszcze przez finałem zlotu żaglowców
        szczeciński dworzec zostanie odnowiony.

Piotrowi Krzystkowi w spotkaniu towarzyszył jego zastępca Krzysztof Nowak oraz
        dyrektorzy kilku wydziałów Urzędu Miasta. PKP reprezentowali m.in. Jarosław
        Adwent - członek Zarządu Dyrektor Zarządzania Nieruchomościami PKP S.A. Paweł
        Olczyk - Dyrektor Biura Nieruchomości Strategicznych PKP S.A., Piotr Zatorski -
        Dyrektor Oddziału Dworce Kolejowe Warszawa. Obecny był również Przemysław
        Budnik, prezes spółki INGENO Consult BPK, która dla PKP i miasta wykonała
        wstępne założenia modernizacji dworca i przyległych terenów. Przedstawiciele
        PKP chcieli przede wszystkim dowiedzieć się, czy władze miasta kontynuować będą
        wspólne działania zainicjowane w czerwcu ub. roku podpisaniem "Ramowej umowy o
        współpracy", która miała zapoczątkować działania służące rewitalizacji dworca i
        terenów przyległych.

Przedstawiciel firmy Ingeno zapoznał Prezydenta Miasta z założeniami
        opracowanej koncepcji. Według niej istniejący dworzec ma zostać zastąpiony
        przez nowy kompleks dworcowo-usługowy. Przewiduje się, że powstałby on nad
        torami i liczył ok. 120 tys. metrów kw. Obok części dworcowej znalazłaby się
        tu również część komercyjna, czyli centrum handlowe. Koncepcja zakłada ponadto
        powstanie dużego obiektu wysokościowego w miejscu lokomotywowni. Obecny
        dworzec, który jest obiektem zabytkowym mógłby służyć celom biurowym lub
        zostałby zaadaptowany na potrzeby PKS. Przedstawiciele kolei zapowiedzieli, że
        szczegóły koncepcji będą dopracowywane w porozumieniu z miastem zadeklarowali
        też, iż wkrótce przystąpią do poszukiwania partnera. Prezydenta poprosili o
        pomoc w pracach związanych z opracowaniem planów zagospodarowania
        przestrzennego miasta terenów wokół dworca.

- Modernizacja dworca wpisuje się w plany miasta stworzenia nowego serca
        Szczecina na Śródodrzu. Będziemy współpracować z PKP w działaniach
        zmierzających do realizacji zamierzeń spółki - powiedział podczas spotkania
        Piotr Krzystek. Prezydent przypomniał, że wkrótce uchwalone zostanie "Studium
        uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego", którego zapisy nie
        stoją w sprzeczności z zamierzeniami PKP. Dodał też, że gmina rozpoczęła
        przygotowania do realizacji przedsięwzięć, których efektem będzie poprawa
        układu komunikacyjnego w pobliży dworca. Chodzi o przebudowę ulic Potulickiej,
        Narutowicza i Kaszubskiej oraz przyspieszenie budowy obwodnicy śródmiejskiej,
        która doprowadzona będzie do ul. Kolumba.

Podczas spotkania przedstawiciele kolejowej spółki zobowiązały się do
        przeprowadzenia remontu elewacji Dworca Głównego w Szczecinie. Prace powinny
        rozpocząć się w marcu i zakończyć się w czerwcu, a w więc jeszcze przed finałem
        The Tall Ships’ Races 2007.

Wizualizacje modernizacji dworca PKP i terenów przyległych

• Gość: osik Re: plagiat pomysłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 10:56
          ?
          te wypociny dziennikarza to nie plagiat tylko science fiction
          • Gość: Ekspans Re: plagiat pomysłu IP: 83.168.120.* 20.01.07, 11:09
            Nie wypociny dziennikarza Katowice mają w tym temacie bardziej zaawansowane
            plany i są juz w połowie drogi . Szczecin dopiero myśli o tej drodze.
            • Gość: osik Re: plagiat pomysłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 11:11
              Ale co ma początek wątku o Pleciudze do science fiction o dworcu? Ja ci
              pokazałem, że zastosowałeś plagiat, nie powołując się na źródło. I tyle...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka