redakcja 20.11.01, 09:04 Trochę już o tym rozmawialiśmy. Ale przy okazji konkursu �Miasto skarbów� warto zrobić mały plebiscyt. A więc: który w Szczecinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Remislaw Re: Najbardziej udany budynek ostatniej dekady IP: 10.144.25.* 20.11.01, 10:08 Dla mnie osobiscie sa trzy: Radisson - za pomysl i stanie sie wizytowka miasta nowa plomba na Wyszynskiego - idealnie wpasowana, z ciekawym pomyslem i nareszcie zniknela ta okropna dziura Starowka - szkoda, ze calkowicie martwa, ale sam klimat w niej jest fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Książnica 20.11.01, 10:21 Nowy budynek Książnicy- po prostu klasa. (zgłaszam zanim Mike się zdąży odezwać, jest zdaje się wielbicielem tego budynku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agath Re: PAZIM IP: *.filar.pl 20.11.01, 11:59 bbury napisał(a): > Po prostu Pazim - robi wrażenie. Pazim? - ten termos? Pogratulować smaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remislaw Re: PAZIM IP: 10.144.25.* 20.11.01, 12:03 Moze i termos, ale ze smakiem wpasowany w miejsce i co by nie patrzec robiacy o wiele lepsze wrazenie niz inne miejskie hotele. Poza tym spelnia on taka funkcje w miescie jak wieza Eiffela w Paryzu - pozwala sie zorientowac, gdzie jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: PAZIM 20.11.01, 13:11 Gość portalu: Agath napisał(a): > Pazim? - ten termos? Pogratulować smaku! > jeśli dobrze widzę po IP (domniemywam że pracujesz naprzeciwko) wystarczy że spojrzysz w jego stronę (Pazimu) i zobaczycz że przypomina okręt: - część handlowa to kadłub (nawet jest odpowiednio wyprofilowany) - termos to nadbudówka - jest też i maszt Jest to zatem jeden z nielicznych morskich akcentów w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: PAZIM IP: *.*.*.* 20.11.01, 13:36 Gość portalu: Agath napisał(a): > bbury napisał(a): > > > Po prostu Pazim - robi wrażenie. > > Pazim? - ten termos? Pogratulować smaku! O gustach sie nie dyskutuje ale moze Ty zaproponuj jakis budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZetKa Re: PAZIM IP: 147.102.10.* 20.11.01, 14:38 > Po prostu Pazim - robi wrażenie. Wrazenie, to on robil jak byl niepomalowany. Az zaluje, ze wedy nie zrobilem zdjecia. Wokol szare budynki, na srodku kolejny szary, prosokatny klocek, z ktorego wybija sie kolorowy walec, symbolizujacy zerwanie z szaroscia. Ech, wtedy to naprawde wizjonersko wygladalo... oczywiscie pisze tylko o nadbudowce, dopiero pozniej dowiedzialem sie (i dopatrzylem sie) kadlubu statku i nadbudowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike PAZIM Center IP: *.*.*.* 20.11.01, 13:00 Bezwzglednie Pazim Center (caly = biurowiec + hotel) za nawoczesny projekt, rozmach i kawalek metropoliatalnosci, ktora daje naszemu miastu. Za najladniej wkomponowany w stara zabudowe, elegancki i pelen smaku uwazam (tak, tak Stettiner ;-) budynek Ksiaznicy Pomorskiej. Cacko! Wyroznienia: COZ na Bogurodzicy, Czekoladka, Katedra Atrium, Hotel Panorama, biurowiec ZUS, BGZ na Jagiellonskiej i jeszcze pare plomb. Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Hotel Panorama ??????????? 20.11.01, 13:13 Gość portalu: Mike napisał(a): > Wyroznienia: COZ na Bogurodzicy, Czekoladka, Katedra Atrium, Hotel Panorama, > biurowiec ZUS, BGZ na Jagiellonskiej i jeszcze pare plomb. Hotel Panorama ??????????? Osobiście doceniam widok z tamtych okolic - ale ten barak jest wstrętny. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Hotel Panorama! IP: *.*.*.* 20.11.01, 13:17 bbury napisał(a): > Gość portalu: Mike napisał(a): > > > Wyroznienia: COZ na Bogurodzicy, Czekoladka, Katedra Atrium, Hotel Panoram > a, biurowiec ZUS, BGZ na Jagiellonskiej i jeszcze pare plomb. > > Hotel Panorama ??????????? Osobiście doceniam widok z tamtych okolic - ale ten > barak jest wstrętny. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie... ;))) To nie tylko moja opinia Bbury, ten obiekt zgarnal doskonale recenzje na konkursach architektonicznych. Ciekawa konstrukcja (byles w holu?) i dobrze wkomponowany w otoczenie - wg mnie zasluguje na wyroznienie. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Hotel Panorama! 20.11.01, 13:19 Gość portalu: Mike napisał(a): > bbury napisał(a): > > > Gość portalu: Mike napisał(a): > > > > > Wyroznienia: COZ na Bogurodzicy, Czekoladka, Katedra Atrium, Hotel Pa > noram > > a, biurowiec ZUS, BGZ na Jagiellonskiej i jeszcze pare plomb. > > > > Hotel Panorama ??????????? Osobiście doceniam widok z tamtych okolic - ale > ten > > barak jest wstrętny. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie... ;))) > > To nie tylko moja opinia Bbury, ten obiekt zgarnal doskonale recenzje na > konkursach architektonicznych. Ciekawa konstrukcja (byles w holu?) i dobrze > wkomponowany w otoczenie - wg mnie zasluguje na wyroznienie. Moje zdanie na temat Panoramy jest takie: ładny projekt, niebrzydka bryła, ale nie te materiały- pachnie prowizorką i tanizną. Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Hotel Panorama! 20.11.01, 13:27 Otóż to jest... to jest barak - z zewnątrz typowo hipermarketowa estetyka :))) W środku rzeczywiście nie byłem, a może powinienem skoro nawet Mike jest w stanie przymknąć oko na prawie gołą blachę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Hotel Panorama! IP: *.*.*.* 20.11.01, 13:35 bbury napisał(a): > Otóż to jest... to jest barak - z zewnątrz typowo hipermarketowa estetyka :))) > > W środku rzeczywiście nie byłem, a może powinienem skoro nawet Mike jest w > stanie przymknąć oko na prawie gołą blachę ;))) OK - projekt dobry, realizacja taka sobie. Pare rozwiazan fajnych dlatego dostal wyroznienie. A teraz szukamy ladnych budynkow do nagrody! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Pod Kurierem 20.11.01, 13:40 Pewnie pogodzi nas budynek nazwany przeze mnie roboczo "pod Kurierem". Co prawda powstanie w przyszłości ale płot już stoi. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Pod Kurierem IP: *.*.*.* 20.11.01, 14:21 bbury napisał(a): > Pewnie pogodzi nas budynek nazwany przeze mnie roboczo "pod Kurierem". Co > prawda powstanie w przyszłości ale płot już stoi. ;))) To chyba bedzie juz na przyszla dekade! Poza tym ja ciagle nie wiem jak on ma wygladac i czy sporo ten jego termos wystaje ponad reszte bryly? Jaki mam miesc kolor? Z opisu zapowiada sie bajersko - obrotowa restauracja, zewnetrzna winda! Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Pod Kurierem 20.11.01, 14:51 Gość portalu: Mike napisał(a): > Poza tym ja ciagle nie wiem jak on ma wygladac i czy sporo ten jego termos > wystaje ponad reszte bryly? Jaki mam miesc kolor? > Z opisu zapowiada sie bajersko - obrotowa restauracja, zewnetrzna winda! Wystaje (na moje ko) około 1/3 budynku. Na rysunku wygląda na niebieskawe szkło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Pod Kurierem IP: *.*.*.* 20.11.01, 15:12 stettiner napisał(a): > Gość portalu: Mike napisał(a): > > > Poza tym ja ciagle nie wiem jak on ma wygladac i czy sporo ten jego termos > > > wystaje ponad reszte bryly? Jaki mam miesc kolor? > > Z opisu zapowiada sie bajersko - obrotowa restauracja, zewnetrzna winda! > > Wystaje (na moje ko) około 1/3 budynku. Na rysunku wygląda na niebieskawe szkło > . tzn. ze o jakies 2 pietra? Stettiner, nie masz tam jakiegos skanera? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZetKa Re: Pod Kurierem IP: 147.102.10.* 20.11.01, 15:19 > tzn. ze o jakies 2 pietra? Stettiner, nie masz tam jakiegos skanera? ;-))) Mam pod reka skaner. Jak ktos mi wysle Kurier (moze byc mailem ;), to zeskanuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Pod Kurierem 20.11.01, 15:22 Gość portalu: ZetKa napisał(a): > > tzn. ze o jakies 2 pietra? Stettiner, nie masz tam jakiegos skanera? ;-))) > Mam pod reka skaner. Jak ktos mi wysle Kurier (moze byc mailem ;), to zeskanuje > ... A gazeta ... milczy ;))) czyżby redaktory z kuriera mieli lepsze dojścia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Pod Kurierem 20.11.01, 15:36 Gość portalu: Mike napisał(a): > > tzn. ze o jakies 2 pietra? Stettiner, nie masz tam jakiegos skanera? ;-))) Dokładnie 2, z czego to drugie, wyższe wygląda na całkiem przeszklone- to tam knajpa???? skanera nie mam, przysięgam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Najbardziej udany budynek ostatniej dekady IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 14:12 Nie bede oryginalny, wedlug mnie wiezowiec PZM. Odpowiedz Link Zgłoś