Dodaj do ulubionych

Trzy dni w Szczecinie - zapomniany przez histor...

IP: *.chello.pl 23.01.07, 20:45
Z tej bandy co przyjechała wtedy ściemniać to Jaruzelski pozostał jesze do ukarania
Obserwuj wątek
    • Gość: Znawca kultury Trzy dni w Szczecinie - zapomniany przez histor.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 21:11
      my to wiemy artykul zas powinien byc w centralnym wydaniu ale go nie ma wiec do
      kogo te zale o zapomnieniu?
    • Gość: Gutmacher Re: Trzy dni w Szczecinie - zapomniany przez hist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 08:12
      Synu, ale pier..... sz. Po drodze do kiosku z piwem kup sobie trochę szarych
      komórek. Przydadzą się Tobie o Szanowny Przedmówco zapewne! Życzę miłego dnia i
      pożytku z myślenia! Reprezentujesz zapewne tok myslenia, iz pieniądze leżą na
      ulicy, tylko po co się schylać... Komuniści (!?) byli brzydcy i jedli nowo
      narodzone dzieci i nie dali zarobić pieniędzy...
      • Gość: adam Komuniści IP: *.eranet.pl 24.01.07, 08:19
        Jaruzelski powinien skończyc jak prawdziwy komunista
        czyli otrzyamć na Łubiance strzał w potylicę.
        To marzenie każdego prawdziwego, czerwonego komucha.
        • Gość: monty Re: Komuniści IP: *.chello.pl 24.01.07, 09:07
          Inaczej.
          Jaruzelski powinien dostać nagrodę, czyli pobyt w celi, gdzie
          przebywał Ilicz Lenin, podróż drogą na sybir, którą przeszedł wybitny przywódca
          I najwyższa nagroda : Spotkanie z Leninem.
          • Gość: Oficer Re: Komuniści IP: *.sgh.waw.pl 24.01.07, 11:41
            Aż brakuje słów, aby godnie uhonorować wypowiedzi moich szanownych ( nie
            wszystkich) przedmówców. Na szczęście wasze " kwiatki" pozostana dostrzeżone
            jedynie przez osoby obecne na forum.Przytoczenie parafrazy słów niezapomnianego
            dr Sztrossmajera ze znakomitego, czechosłowackiego serialu " Szpital na
            peryferiach" ( komunistycznego, więc lepiej nie oglądajcie)-" Gdyby głupota
            umiała latać fruwalibyście pod niebem niczym gołebie( albo gołębice)" wydaje
            się aż nadto zasadne. Czytając Wasze posty, żałuję, że Generał Jaruzelski
            zdecydował się wprowadzić stan wojenny. Gdyby wóczas połączone siły Państw-
            Stron Układu Warszawskiego interweniowały, może uwolniłyby nasz kraj od
            znacznej ilości " egzemplarzy", których zdolności percepcyjne bliższe są nodze
            od krzesła, aniżeli przeciętnemu mieszkańcowi współczesnej Europy.
            • Gość: szeregowiec Re: Komuniści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:55
              Do oficera.
              Jaka jest różnica pomiędzy człowiekiem wolnym a pozbawionym wolności ?
              Człowiek wolny chce ŻYĆ, a zniewolony tylko żryć i przeżyć. To dzięki takim jak
              Pan i podobnie do Pana myślących, ten Kraj wygląda jak wygląda.
              • Gość: mariner Re: Komuniści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:30
                Jesli nie pamietasz a historii, to ci przypomne ze strefy wplywow w Europie
                zostaly ustalone w Jalcie bez brania pod uwage zdania Polski.Z panstw
                pozostajacych w strefow wplywow ZSRR mielismy najwiecej swobody.
            • Gość: monty Re: Komuniści IP: *.chello.pl 24.01.07, 16:05
              OFICER to był Pan major Zygmunt Szendzielarz Łupaszka.
              A mój pradziad takich oficerów jak wyżej nie brał nawet do nagonki.
              Ubrać trepy i na kompanię , może zupy jeszcze gdzieś zostało.
              W niedziele zorganizować zbiórke na zapomogę dla jaruzelskiego
              żeby nie skamlał jak Pęczak o zapomoge.
              • Gość: Gutmacher Re: Komuniści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:52
                A moj dziadek nie pozwoliłby Tobie o Szanowny Przedmówco nawet do płotu
                podejść. Jego motto: Sunu, ty mi tu gazety nie czytaj... Jak Łupaszka był
                oficerem, to zapewne Ty jesteś świętym tureckim... Walczył przeciwko państwu
                polskiemu. Nieważne jakie ono było w danym momencie. Więc czego należało
                oczekiwać? Ze mianują go prezydentem, coby przestał działać? Ciekawym opinii
                Szanownego Przedmówcy. Życzę miłego dnia!
              • Gość: Oficer Re: Komuniści IP: *.sgh.waw.pl 25.01.07, 11:38
                A cóż to za oficer z tego Łupaszki?1 Zwykły morderca- dziś nazwany by został
                terrorystą zapewne. Jeżeli mój sznowny przedmówca " monty" uważa go za oficera,
                to za kogo uważa tych morderców, którzy zabijają niewinnych Irakijczyków w imię
                walki z amerykańską okupacją. Nieważne, że zginie 30-40 autochtonów, a ważne
                to, że zginie 1 lub 2 amrykańskich żołnierzy. Tak samo postępował ten cały
                łupaszko. Potrafił spalić całą wieś, wraz z " zawartością", że się tak wyrażę.
                Dla niego jak ktoś był w Milicji to od razu był komunistą. Który z tych
                ówczesnych 20-latków wstępujących w szeregi MO, KBW był zatwardziałym
                komunistą?? Większość z nich o polityce nie miała nawet bladego pojęcia!!
                Chcieli po prostu coś zrobić i cieszyć się Nową Polską! A Ty mi tu wyskakujesz
                ze swoim dziadkiem i nagonką...A Łupaszko to po prostu zwykły zbrodniarz, tak
                jak " Kuraś", " Żelazny", " Orlik" i cała ta reszta leśnych! A co do
                organizowania zbiórek na Gen. JAruzelskiego to w przeciwieństwie do Ciebie-
                intelektualny karle- to nie am takiej potrzeby! Na szczęście Generał ma
                odpowiednią emeryturę ( co prawda nieadekwatną do ryzyka, które podejmował i
                stresu w jakim żył), ale pozwalającą przyzwoicie żyć.
            • Gość: Gutmacher Re: Komuniści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:53
              Gratuluję rozwagi w wypowiedzi! Też oficer.
              • Gość: monty Re: Komuniści IP: *.chello.pl 25.01.07, 12:13
                Stanę na głowie, aby nadać w Szczecinie ulicę Imienia Łupaszki,jego ludzie tu
                mieszkają ,to się da załatwić, trzeba poczekać do lustracji .
                Będziecie mieli problemy z jej omijaniem.
                Naszych żołnierzy do Iraku na naszą hańbę wysłał Kwaśniewski z Milerem.
                Jaruzelski złodziej niech odda dom prawowitym właścicielom i spada na wczasy
                na Krymie jeżeli go tam przyjmą.
                Wiadomości o Łupaszce czerpiecie z z książek napisanych przez żydokomunę ,
                dawno temu zweryfikowane. Niedawno red. Cichy przeprosił za publikacje w GW
                Pisał swoje kłamstwa opierajac sie na tych samych tekstach , które kładli wam
                do łbów.
                Na koniec, ten zbrodniarz jak go nazywacie Łupaszka, miał wielkie serce i gest
                Pana , młodych chłopców z UB rozbrajał i puszczał wolno w gaciach.
                • Gość: Oficer Re: Komuniści IP: *.sgh.waw.pl 25.01.07, 13:55
                  Widzę, że traktowanie Pana merytoryczną wypowiedzią nie ma sensu. Mógłbym
                  oczywiście zniżyć się do tego poziomu co szanowny obywatel i też porzucać sobię
                  inwektywami, ale tego nie zrobię, bo stary już jestem i mój czerwony kręgosłup
                  trochę mnie strzyka. A wiedzę o łupaszce czerpię niejako z autopsji, gdyż mój
                  ojciec- Oficer NKWD ( nie wstydzę się tego, bo są Oficerowie i Oficerowie) brał
                  udział w wielu podobnych akcjach skierowanym przeciw tym " leśnym pluskwom" i
                  to i owo mi powiedział. Spalę argument, że mówił to co mu kazali, bo jemu mógł
                  kazać tylko Stalin, a z Moskwy do Wschodniej Polski było za daleko. Możesz
                  machać tymi swoimi kłykciami, plując przy okazji potokami żółci na lewo i
                  prawo, ale i tak nic ci to nie da. Ludzie mi podobni i mojego pokroju dawno
                  przestali zawracać na takich jak Wy uwagę, a ja udzielam się na tym forum tylko
                  po to, aby zachować resztki trzeźwości umysłu, aby nie stać się za wczasu
                  warzywem. Stweirdzam, ze filipika jaką z Panem toczę była jedynie stratą czasu,
                  za co pozostałe osoby czytające ten wątek, z góry, przepraszam.
                  • Gość: monty Re: Komuniści IP: *.chello.pl 25.01.07, 14:25
                    Używa Pan języka Polskiego.
                    Przypomniał mi się też jeden oficer Sierow , co dawał oficerskie słowo honoru.
                    Trzeba na starość potrafić sobie powiedzieć ,że stało się po mrocznej stronie
                    zła, trzeba się ochrzcić, wyspowiadać, i przyjąć Pana Boga do siebie i wrócić
                    do społeczeństwa, które okaże szacunek. I reszte życia można spędzić w godności.
                    Znam wielu takich.
                    • Gość: Pułkownik Re: Komuniści IP: *.saton.pl 25.01.07, 14:39
                      Panie, błądzisz pan, że tak użyję języka rodem z kruchty. Wasze twierdzenie, że
                      drugi człowiek coś musi, jest czystym ogranieczaniem wolności drugiego
                      człowieka. Wzorujecie się na metodach minionego systemu, mimo że podajecie się
                      za jego ofiary i nienawidzicie. Ja niczego niemuszę, tym bardziej kajać się i
                      przyjmować wasze poglądy za swoje.

Mam propozycję. Uchwalcie parę ustaw, jak należy myśleć i co jest prawdą, a co
                      fałszem, co dobrem, a co złem. Chcielibyście tego. Zamordyści. Utwórzcie parę
                      konclagerów, gdzie pozamykacie wszystkich myślących inaczej. Jak przed wojną.
                      Wszak tzw. 2 RP to wasze wzorzec.

I nie pisz pan o wierze i bogu, bo sam jesteś daleko od tego.
                      • Gość: monty Re: Komuniści IP: *.chello.pl 25.01.07, 16:53
                        Tak Jest! tow.pułkowniku!
                        Najlepiej wychodziło wam strzelanie do ludzi w plecy, lub w tył głowy
                        do tego nie potrzebowaliście ustaw.
                        To przy okazji rocznicy.
                        Swoją wiedzę mam po rozmowie z księdzem, który spowiadał komunistycznych
                        funkcjonariuszy na koniec miękła im rura.
                        spocznij.
                        • Gość: Art Re: Komuniści IP: *.uznam.net.pl 27.01.07, 08:07
                          Kto by pomyślał że jest jeszcze tyle tego pokomunistycznego pomiotu w dodatku te
                          kreatury maja czelność zabierać głos na publicznych forach ! Za takie wypowiedzi
                          jakie prezentuje ten "oficer" i jemu podobni należy karać tak samo jak za
                          gloryfikowanie podobnych im zbrodniarzy nazistów. Nie chciał bym aby taki oficer
                          czyścił mi obuwie. Po przeczytaniu tego wątku każdy normalny znajacy jako tako
                          historię naszego kraju powinien z jeszcze wiąkszą siłą popierac dekomunizacje i
                          deubekizacje, łącznie z ograniczaniem emerytur tym zbrodniarzom do absolutnego
                          minimum socjalnego.
                          • Gość: Prosty czlowiek Re: Komuniści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:08
                            Rozumiem, że swoja wiedze i tok rozumowania o zanowny Przedmowco czerpiesz z
                            nowego wydania Poradnika agitatora.... Sztuka dyskuji polega na umiejetności
                            zrozumienia toku rozumownaia swego przeciwnika. U Pana o Szanowny zazuważam
                            jedynie powtarzanie do znudzenia powszechnie lansowanych poglądów. Gratuluję! Z
                            szacunkiem kłaniam się do samej ziemii.
                  • Gość: Prosty czlowiek Re: Komuniści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:12
                    Szanowny Przedmówco! Podobno hańba nie przechodzi na dzieci. Nie musiz się
                    wstydzić. Po prostu strzel sobie w .... Jaka różnica pomiedzy Toba a synem
                    oficerem SS/Gestapo? Spróbuj wyjasnić mi te różnicę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka