Dodaj do ulubionych

Jakiego radia słuchamy w Szczecinie?

13.04.03, 03:03
Po przeczytaniu i udziale w dyskusji na temat cenzury w Radiu Szczecin
zaczęłam zastanawiać się : jakie radio w Szczcinie ma największą liczbę
słuchaczy?
Różne reklamy z wynikami słuchalności jakoś mnie nie przekonują,bo co innego
słyszę w pracy,sklepach,urzędach,pubach...

Może Szanowni Forumowicze pomogą mi w rozwiązaniu tego zagadnienia?

Ja najczęściej słuchałam Trójki,ale od jakiegoś czasu mąż zmienił na Zetkę i
tak zostało.

A Wy???
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: 62.233.173.* 13.04.03, 10:27
      Natomiast ja słucham RMF FM, Zetki a z naszych lokalnych stacji to Radia Plus i
      Radia na fali.
    • menel1 Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 13.04.03, 10:37
      ja slucham radia Erewan.
      • Gość: Karuzelowy Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 13.04.03, 11:42
        a ja trwam przy trójce mimi jej spsienia okrutnego.
        kiedyś słuchałem radia szczecin,ale spsiało bardziej niż trójak :(
        • piotr33k2 Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 15.04.03, 16:32
          w kuchni słucham lokalnego radia szczecin, a gdzie ińdziej trójki chociaż
          muszę przyznać że to już nie jest ta trójka co kiedyś .
    • Gość: KORFI Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? no TRÓJKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.03, 14:22
      Karuzelowy, nic dodać nic ująć. Trochę to sentyment trzyma, bo poziom trochę
      zjechał. Ale może to wina czasu? Wszystko powoli dąży do tandety - takie
      trendy. Pozdrawiam.
    • adelmus Re: Oczywiście że Trójki !!! 13.04.03, 14:43

Sam pamiętam jak się buntowałem z powodu cięć w ramówce Trójki ...ale teraz
      nastąpiła habituacja :-)i nawet bardzo polubiłem niektóre nowe propozycje , jak
      choćby lecącą teraz Sjesta z Kydryńskim , poza tym wreszcie mogę posłuchać
      Powtórki z Rozrywki , a najważniejsze że zniknął K.Pacuda wraz z piosenkami o
      krowach w różnej konfiguracji :-)))
      • Gość: powolniak Re: Oczywiście że Trójki !!! IP: 62.233.173.* 13.04.03, 15:11
        Najczęściej trójki, ale tego idioty rokosa to nie cierpie...
        • Gość: partner Re: Oczywiście że Trójki !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 19:17
          Tak, to prawda, rokos jest fatalny. Jak mozna bylo wpuscic do trojki tego
          nieudacznika !? To pasmo w trojce pomijam szerokim lukiem.
    • franekkk Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 14.04.03, 09:46

w robocie trójki no ale to przymusowa szczekaczka (i tak dobrze bo do niedawna
      była zetka) a jak mam wybór to tokfm prszczecin oraz czasem dwójka i złote
      przeboje (czasem są złote a czasem sośnicka błe;)
    • ergie Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 14.04.03, 10:23
      w pracy przez 8h tylko rmffm
      (po tygodniu różnych eksperymentów).
      w domu tylko w piątek wieczorem 3,
      nasze programy lokalne są wyjątkowo
      nieciekawe.
      • franekkk Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 14.04.03, 10:29
        ergie napisał:

> nasze programy lokalne są wyjątkowo
        > nieciekawe.

to tak jak byś napisał że nasze lokalne forum jest wyjątkowo nieciekawe
        raz jest ciekawe a innym razem nie, jak poszukasz to znajdziesz
        ja np często się wkurzam że trafiłem w połowie audycji no ale skąd miałe
        wiedzieć
        • Gość: Zuza Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: 80.51.8.* 14.04.03, 11:32
          Przeważnie RMFM ale,co za wiadomość trójka nadaje powtórkę z rozrywki! pewnie
          znów posłucham pana Sółka kochanego.
          Lubię posłuchać PLAMY czasami mają fajną muzykę z lat 80-tych.
          Zgadzam się że nasze rozgłośnie nie są wcale złe tylko trzeba wiedzieć kiedy
          włączyć radio.
        • ergie Re: Jakiego radia NIE słuchamy w Szczecinie? 14.04.03, 11:43
          franekkk napisał:

> ergie napisał:
          >
          > > nasze programy lokalne są wyjątkowo
          > > nieciekawe.
          >
          > to tak jak byś napisał że nasze lokalne forum jest wyjątkowo nieciekawe
          > raz jest ciekawe a innym razem nie,

nasze forum jest zawsze najciekawsze !
          (najwyżej czasami nie ma co czytać)
          ;-)))))

> jak poszukasz to znajdziesz
          > ja np często się wkurzam że trafiłem w połowie audycji no ale skąd miałe
          > wiedzieć

no widzisz, a jak jak czegoś szukam intuicyjnie
          w lokalnym radiu, to tego na ogół nie ma !
          np. jest mecz - w czasie meczu powinna być
          transmisja na żywo - włączam mp. 92.0 a tu
          nic nie ma, inne też nic - tylko jakaś
          muzyczka leci. a jak już jest, to w najciekawszym
          momencie wstawią jakieś durne wiadomości ;-)
          a o wyniku mecza wyjazdowego tuż po jego
          zakończeniu to można tylko pomarzyć
          (koniec meczu np. 13.45 - wiadomości
          o 14.00 i cisza !)
          często tak było i już nie słucham :-)))
          tak więc meczowo rządzi program 1 pr !
          • franekkk Re: Jakiego radia 14.04.03, 13:21

z tym rządzeniem to jest różnie
            gdyby myśleli o odbiorcach to inaczej by się zachowywali

a mecze to już wogóle prozawałogenne audycje
            gościu potrafi pluć w mikrofon z podniety 90 minut a nawet jeden raz nie powie
            na której połowie jest piłka (już o dokładniejszej lokalizacji nie wspominając)
            drze się taki podniecony a ja nie wiem czy się pociąć bo pod naszą czy liczyć
            na fart bo pogoń w ataku - help!!
            to jest radio a nie komentarz tv!!
    • skuter70 3 z wlasnego wyboru 14.04.03, 12:26
      choc coraz bardziej mnie wnerwia "trynd rozwojowy"
      czasem tokfm
      czasem 1

w przyplywie rozpaczy radio z ludzka twarza

z przymusu w pracy zetki
    • spik Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 14.04.03, 13:07
      odkąd nie ma Tomka Beksińskiego w ogóle nie słucham radia :(
      • Gość: Zuza TRÓJKA i 92fm IP: *.teleton.pl 14.04.03, 20:21
        spik napisał:

> odkąd nie ma Tomka Beksińskiego w ogóle nie słucham radia :(

Hmmm...o stracie Tomka mówiono w pewnych kręgach wiele, może nawet nazbyt
        wiele.. Sama Trójka w ostatnim czasie przeszła sporą rewolucję, a i ulubione
        audycje m.in. NMP są o nieprzyzwoitych porach ;-)Ale ja trwam przy PR III,
        dzieląc czas pomiędzy nim a szczecińskimi rozgłośniami.. 92fm wcale nie jest
        najgorsze- zwróćcie uwagę na kilka fajnych audycji. Pozdrowienia dla Andrzeja
        Skrendo i Konrada Pawickiego!!!
        • longplay Brrr 14.04.03, 21:28
          Gość portalu: Zuza napisał(a):

> spik napisał:
          >
          > > odkąd nie ma Tomka Beksińskiego w ogóle nie słucham radia :(
          >
          > Hmmm...o stracie Tomka mówiono w pewnych kręgach wiele, może nawet nazbyt
          > wiele.. Sama Trójka w ostatnim czasie przeszła sporą rewolucję, a i ulubione
          > audycje m.in. NMP są o nieprzyzwoitych porach ;-)Ale ja trwam przy PR III,
          > dzieląc czas pomiędzy nim a szczecińskimi rozgłośniami.. 92fm wcale nie jest
          > najgorsze- zwróćcie uwagę na kilka fajnych audycji. Pozdrowienia dla
          Andrzeja
          > Skrendo i Konrada Pawickiego!!!

Radio Publiczne nie zostało powołane dla rywalizacji o rząd dusz ze stacjami
          komercyjnymi. Ma jakąś misje społeczną . Tak przynajmniej mówią fachowcy i
          politycy. Ja również lubię (nawet bardzo) kilku prezenterów jak cociazby przez
          Ciebie wymienieni,Beksińskiego a Pawickiego w szczególności. Jednak to radio
          kosztuje podatnika strasznie duże pieniądze i to co mamy za te duże pieniądze
          to jest kiepski produkt, z kiepską misją.
          Natomiast negatywnym przykładem z PR Szczecin jest w/g mnie lizus - Soska.Brrr.
          • Gość: Zuza Re: Brrr IP: *.teleton.pl 14.04.03, 22:58
            Własnie przełączam radio.. i cóż... w eterze oto: w ukochanej Trójce rozmowa o
            teatrze (jakże przeze mnie ukochanym!), w radio sz-n: lekcja angielskiego (dość
            zabawne!!!), o tandecie która sączy się z radio plama (srama) nie wspomnę
            dokładniej, gdzieś tam Stonsi, gdzie indziej anachronizm w postaci
            Chylińskiej... Wymieniać można by w nieskonczoność! Miło słyszeć, że postać
            Beksy, i o dziwo! Konrada Pawickiego (tak przecie innych a jednak wyjątkowych)
            jest Ci znana i w pewnien sposób miła. Nie zgodzę się, że radio publ. to
            marnotrawstwo pieniędzy podatników. Zwróć uwagę na sposób wysławiania się
            redaktorów, prezenterów czy poziom merytoryczny różnych audycji tematycznych.
            pzdr. ;-)
          • Gość: harry_wu Re: Brrr IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 21:06
            longplay napisał:

> Gość portalu: Zuza napisał(a):
            >
            > > spik napisał:
            > >
            > > > odkąd nie ma Tomka Beksińskiego w ogóle nie słucham radia :(
            > >
            > > Hmmm...o stracie Tomka mówiono w pewnych kręgach wiele, może nawet nazbyt
            > > wiele.. Sama Trójka w ostatnim czasie przeszła sporą rewolucję, a i ulubio
            > ne
            > > audycje m.in. NMP są o nieprzyzwoitych porach ;-)Ale ja trwam przy PR III,
            >
            > > dzieląc czas pomiędzy nim a szczecińskimi rozgłośniami.. 92fm wcale nie je
            > st
            > > najgorsze- zwróćcie uwagę na kilka fajnych audycji. Pozdrowienia dla
            > Andrzeja
            > > Skrendo i Konrada Pawickiego!!!
            >
            > Radio Publiczne nie zostało powołane dla rywalizacji o rząd dusz ze stacjami
            > komercyjnymi. Ma jakąś misje społeczną . Tak przynajmniej mówią fachowcy i
            > politycy. Ja również lubię (nawet bardzo) kilku prezenterów jak cociazby
            przez
            > Ciebie wymienieni,Beksińskiego a Pawickiego w szczególności. Jednak to radio
            > kosztuje podatnika strasznie duże pieniądze

Z tego co wiem radiofonia publiczna nie utrzymuje się w Polsce z podatków a z
            abonamentu. Coś pomyliłeś koleś.

i to co mamy za te duże pieniądze
            > to jest kiepski produkt, z kiepską misją.

> Natomiast negatywnym przykładem z PR Szczecin jest w/g mnie lizus -
            Soska.Brrr.
    • Gość: Antek Każde inne... byle nie PR Szczecin IP: 168.143.113.* 14.04.03, 13:18
      Nie dość, że szczecińskie nudne, to jeszcze cenzurowane.
      Pozostaje słuchac nie manipulowanej konkurencji...
    • longplay Jak to się dzieje ? PR 92.00 fm 14.04.03, 13:46
      Najbardziej kosztowne Radio w Szczecinie - Polskie Radio Szczecin 92.00 fm
      jest jednocześnie dosyć jednoznacznie krytykowane w dotychczasowej dyskusji.
      Jak to sie dzieje ? Wydaje kosztuje dużo, a ceniących je mało !
      • Gość: Karuzelowy Re: Jak to się dzieje ? PR 92.00 fm IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 14.04.03, 14:12
        longplay napisał:

> Najbardziej kosztowne Radio w Szczecinie - Polskie Radio Szczecin 92.00 fm
        > jest jednocześnie dosyć jednoznacznie krytykowane w dotychczasowej dyskusji.
        > Jak to sie dzieje ? Wydaje kosztuje dużo, a ceniących je mało !

Trzeba jeszcze dodać,że radio znakomicie wyposażone w sprzęt,dysponujące sporym
        potencjałem ludzkim.
        Może popełniło grzech pychy i zapomniało o swoich słuchaczach?
        Może radiowcy wiedzą lepiej czego oczekują słuchacze?
        Może się mylą?

Zbyt ważna to instytucja naszego miasta,by miało to wszystko tak się
        rozsypywać!!!
        • ewa111 Re: PR 92.00 fm 14.04.03, 16:33
          Kiedys ,przed wielu laty było to radio mieszkańców szczecina i pomorza
          zachodniego.Od kiedy zaczęło współzawodniczyć z komercyjnymi radyjkami,stoczyło
          się na łeb,na szyję. Myślę,że to min dlatego,że zamiast wychowywać
          swoich,przejęło wielu młodych radiowców z Plusa,Asa,itp. A muzyka???
          Porażka:(
          • Gość: baba Re: PR 92.00 fm- tragedia ! IP: 212.14.60.* 18.04.03, 21:04
            ewa111 napisał:

> Kiedys ,przed wielu laty było to radio mieszkańców szczecina i pomorza
            > zachodniego.Od kiedy zaczęło współzawodniczyć z komercyjnymi
            radyjkami,stoczyło
            >
            > się na łeb,na szyję. Myślę,że to min dlatego,że zamiast wychowywać
            > swoich,przejęło wielu młodych radiowców z Plusa,Asa,itp. A muzyka???
            > Porażka:(
      • wheelman Re: Jak to się dzieje ? PR 92.00 fm 14.04.03, 16:41
        longplay napisał:

> Najbardziej kosztowne Radio w Szczecinie - Polskie Radio Szczecin 92.00 fm
        > jest jednocześnie dosyć jednoznacznie krytykowane w dotychczasowej dyskusji.
        > Jak to sie dzieje ? Wydaje kosztuje dużo, a ceniących je mało !

To radio nie jest złe,słucham go od lat. Trochę zmian i znów będzie miało
        słuchaczy,tylko czy pracownicy 92fm tych zmian chcą?
    • Gość: pinio Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: 10.10.130.* 14.04.03, 17:37
      Radio do słuchania w Szczecinie to Radio Na Fali. Fajna muzyka i mało gadania,
      a o to chyba chodzi. Mam dosyć głupowatych wypowiedzi wiecznie mądrych
      polityków w iinych "niezależnych" stacjach. Muzyka i krótkie newsy- to jest to.
    • stettiner Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 14.04.03, 17:53
      Zdecydowanie PR Szczecin.
      Z zalozenia nie slucham niczego co nadawane z centrali.
      Jak juz nie znajde nic w PR Szczecin, zostaja mi jeszcze stacje niemieckie.
      • wheelman Re: Do stettinera 14.04.03, 18:27
        Ale przyznaj mój Drogi,że dziś jest to słabiutka radiostacja z powierzchownymi
        informacjami,najczęściej powtarzanym po gazetach i tv,bez własnego punktu
        widzenia i faktycznie jak pisze EWKA1 strasznie galimatiasową muzyką.
        Coś tam zgrzyta w tej maszynce od pewnego czasu. Gdzie gorące,odważne
        dyskusje ,gdzie "kulturotwórcza" rola radia?
        Oj,przewietrzyć by to mocno trzeba.! Kiedyś pracowały tam indywidualności,a
        dziś...:(
        • stettiner Re: Do stettinera 15.04.03, 18:07
          Przyznaje ze nie jest to ideal, ale z mojego punktu widzenia i tak najlepsze.
          Moze gdyby Trojka nie byla nadawana ze stolicy Mazowsza... chociaz nie jestem
          przekonana. Tak czy inaczej po wielu probach pozostaje przy PR Szczecin.
        • Gość: harry_wu Re: Do stettinera IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 21:19
          wheelman napisał:

> Ale przyznaj mój Drogi,że dziś jest to słabiutka radiostacja z
          powierzchownymi
          > informacjami,najczęściej powtarzanym po gazetach i tv,

Wheelman czy Ty pracujesz w tym radiu? Byłeś tam na praktykach? Skąd wiesz w
          jaki sposób dziennikarze piszą tam informacje? Nie sądzisz, że wiesz zbyt mało
          żeby snuć takie fantasmagorie na temat tego radia? Zadziwiające jak wiele można
          powiedzieć nic nie wiedząc na dany temat.

bez własnego punktu
          > widzenia i faktycznie jak pisze EWKA1 strasznie galimatiasową muzyką.
          > Coś tam zgrzyta w tej maszynce od pewnego czasu. Gdzie gorące,odważne
          > dyskusje ,gdzie "kulturotwórcza" rola radia?
          > Oj,przewietrzyć by to mocno trzeba.!

Głowę sobie przewietrz. To wyjątkowo dobrze robi. Człowiekowi poszerza się
          znacznie poziom percepcji.

Kiedyś pracowały tam indywidualności
          ,a
          > dziś...:(
          • wheelman Re: do harrego-wu 17.04.03, 15:03
            Zdziwiłbyś się bardzo Kolego,gdybyś dowiedział się jak bardzo znam pracę w
            Radiu,a w PRSzczecin w szczególności...Tak bowiem się składa,że jestem z
            branży :)
            Forum służy do wyrażania RÓŻNYCH opinii , z którymi nie zawsze musimy się
            zgadzać,ale żeby tak od razu propozycje wietrzenia?

To nie jest złe Radio /piszę o 92 fm/ moim zdaniem wymaga kilku zabiegów
            personalno-programowych. "i tyle" -jak mówią ostatnio w tv
            • longplay "Przewietrzenie" to za mało 17.04.03, 15:08
              wheelman napisał:

> Zdziwiłbyś się bardzo Kolego,gdybyś dowiedział się jak bardzo znam pracę w
              > Radiu,a w PRSzczecin w szczególności...Tak bowiem się składa,że jestem z
              > branży :)
              > Forum służy do wyrażania RÓŻNYCH opinii , z którymi nie zawsze musimy się
              > zgadzać,ale żeby tak od razu propozycje wietrzenia?
              >
              > To nie jest złe Radio /piszę o 92 fm/ moim zdaniem wymaga kilku zabiegów
              > personalno-programowych. "i tyle" -jak mówią ostatnio w tv

Przewietrzenie PR to nawet zbyt mało. Totalne zmiany zarówno w zakresie
              finansowania Radia Publicznego, jak równiez w zakresie kadrowym. Dlaczego tak
              twierdzę ? Bo zdziwił byś się jak bardzo znam pracę w Radio.

• Gość: harry_wu Re: 'Przewietrzenie' to za mało IP: 80.72.196.* 17.04.03, 15:55
                longplay napisał:

> wheelman napisał:
                >
                > > Zdziwiłbyś się bardzo Kolego,gdybyś dowiedział się jak bardzo znam pracę w
                >
                > > Radiu,a w PRSzczecin w szczególności...Tak bowiem się składa,że jestem z
                > > branży :)
                > > Forum służy do wyrażania RÓŻNYCH opinii , z którymi nie zawsze musimy się
                > > zgadzać,ale żeby tak od razu propozycje wietrzenia?
                > >
                > > To nie jest złe Radio /piszę o 92 fm/ moim zdaniem wymaga kilku zabiegów
                > > personalno-programowych. "i tyle" -jak mówią ostatnio w tv
                >
                > Przewietrzenie PR to nawet zbyt mało. Totalne zmiany zarówno w zakresie
                > finansowania Radia Publicznego, jak równiez w zakresie kadrowym. Dlaczego tak
                > twierdzę ? Bo zdziwił byś się jak bardzo znam pracę w Radio.

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji czeka na propozycje takich entuzjastów
                radiofonii publicznej jak Ty longplay. Śmiało. Zamiast tracić czas na ubieranie
                swojego defetyzmu w słowa na tym forum zacznij działać! Nie stój, nie czekaj!
                Ale najpierw zapłać abonament.
                • Gość: Karuzelowy Re: Grzesiu! nie przesadzasz? IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 18.04.03, 18:35
                  Naprawdę ktoś powinien ci zablokować serwer i dostęp do forum. :0)

o abonamencie już kiedyś rozmawiałeś i co z tego wyszło?

a tak przy okazji Świąt i życzeń jakie przesyła ci "Janka",
                  bardziej jesteś "harry-wu" czy może "obrońca radia"????

• Gość: kolega Marjana Re: Grzesiu! nie przesadzasz? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 09:02
                    Gość portalu: Karuzelowy napisał(a):

> Naprawdę ktoś powinien ci zablokować serwer i dostęp do forum. :0)
                    >
                    >
                    > o abonamencie już kiedyś rozmawiałeś i co z tego wyszło?
                    >
                    > a tak przy okazji Świąt i życzeń jakie przesyła ci "Janka",
                    > bardziej jesteś "harry-wu" czy może "obrońca radia"????
                    >

A ty jesteś bardziej Karuzelowy czy Sherolck Holmes?
              • wheelman Re: Lonplay, Longplay 17.04.03, 16:11
                a bo to mało razy się widzieliśmy????
                :)
            • Gość: harry_wu Re: do harrego-wu IP: 80.72.196.* 17.04.03, 15:46
              wheelman napisał:

> Zdziwiłbyś się bardzo Kolego,gdybyś dowiedział się jak bardzo znam pracę w
              > Radiu,a w PRSzczecin w szczególności...Tak bowiem się składa,że jestem z
              > branży :)

W takim razie nie dziwi mnie Twoja próba dyskredytowania dziennikarzy
              pracujących w tym radiu, kiedy piszesz o informacjach "pisanych po gazetach" i
              Twoja opinia o "słabiutkiej radiostacji".

> Forum służy do wyrażania RÓŻNYCH opinii

To co robisz to nie jest wyrażanie "różnych" opinii. W branży nazywa się
              to "nieuczciwa konkurencja". Poprzyj swoje opinie konkretnymi przykładami,
              znajdź newsa napisanego po telewizji - z tego co zauważyłem
              prowadzisz "prywatne" badania na temat PR Szczecin.

, z którymi nie zawsze musimy się
              > zgadzać,ale żeby tak od razu propozycje wietrzenia?

Wietrzenie zaproponowałeś pierwszy. Może po "przewietrzeniu" nie było dla
              Ciebie miejsca w PR Szczecin?
              >
              > To nie jest złe Radio /piszę o 92 fm/ moim zdaniem wymaga kilku zabiegów
              > personalno-programowych.

Jakie są Twoje propozycje w tej materii?

"i tyle" -jak mówią ostatnio w tv
              • wheelman Re: do harrego-wu 17.04.03, 16:07
                Gość portalu: harry_wu napisał(a):

>
                > W takim razie nie dziwi mnie Twoja próba dyskredytowania dziennikarzy
                > pracujących w tym radiu, kiedy piszesz o informacjach "pisanych po gazetach"

Niech mnie Bóg broni przed dyskredytowaniem kolegów z Radia
                Szczecin.Fakty "mielenia"tych samych njusów przez redakcje kroniki tv,gazety
                wyborczej , kuriera,prszczecin...są powszechnie czytelne i nietrudno znaleźć
                przykłady.do takiego stanu rzeczy prowadzi zbyt mała,moim zdaniem ,
                odpowiedzialność wydawców i reporterów,którzy nie wysilają się na szersze
                ogarnięcie tematu,ani indywidualny , oryginalny punkt widzenia. a bierze się to
                stąd ,że i tak kasa wpadnie / a nie jest ona zbyt stymulująca do podnoszenia
                poziomu pracy, o czym Ty Harry-Wu wiesz nadto dobrze :)/

>
                > To co robisz to nie jest wyrażanie "różnych" opinii. W branży nazywa się
                > to "nieuczciwa konkurencja". Poprzyj swoje opinie konkretnymi przykładami,
                > znajdź newsa napisanego po telewizji - z tego co zauważyłem
                > prowadzisz "prywatne" badania na temat PR Szczecin.

W najmniejszym stopniu nie prowadzę nieuczciwej konkurencji,bo nie jestem
                związany z żadną stacją radiową! Myślę ,że moje opinie wyrażane na forum nie są
                wymierzone przeciw PPRSzczecin. Daleki jestem od krytykanctwa, stąd z
                ciekawością odkryłem ten wątek forumowy, tym bardziej mi pomocny,że
                KRYTYKUJĄC , myślę także o konkretnych rozwiązaniach tego poważnego/!/ problemu.
                Czasami takie anonimowe opinie forum mówią więcej niż przytaczane tu badania
                firm robione na konkretne zlecenie.
                >

>
                > Wietrzenie zaproponowałeś pierwszy. Może po "przewietrzeniu" nie było dla
                > Ciebie miejsca w PR Szczecin?

Oj,oj! a znasz takie przypadki? Masz kogoś konkretnego na myśli?
                No i jeszcze jedno pytanie: dlaczego w PR Szczecin? :)

> Jakie są Twoje propozycje w tej materii?

Sądzę,że będziemy mogli to kiedyś przedyskutować,lecz narazie nie zamierzam
                wyręczać etatowych pracowników Radia.

Pozdrawiam Cię Harry

p.s. ciepło,ciepło, ale skucha !

• Gość: harry_wu Re: do harrego-wu IP: 80.72.196.* 18.04.03, 09:56
                  wheelman napisał:

> Niech mnie Bóg broni przed dyskredytowaniem kolegów z Radia
                  > Szczecin.Fakty "mielenia"tych samych njusów przez redakcje kroniki tv,gazety
                  > wyborczej , kuriera,prszczecin...są powszechnie czytelne i nietrudno znaleźć
                  > przykłady.do takiego stanu rzeczy prowadzi zbyt mała,moim zdaniem ,
                  > odpowiedzialność wydawców i reporterów,którzy nie wysilają się na szersze
                  > ogarnięcie tematu,ani indywidualny , oryginalny punkt widzenia. a bierze się
                  to
                  >
                  > stąd ,że i tak kasa wpadnie / a nie jest ona zbyt stymulująca do podnoszenia
                  > poziomu pracy, o czym Ty Harry-Wu wiesz nadto dobrze :)/

Pamiętaj, że Szczecin to jednak ciągle małe miasto i gdy np.: eksploduje gaz w
                  mieszkaniu na Santockiej jadą tam wszyscy - co najmniej trzy gazety, cztery
                  telewizje i trzy stacje radiowe. Weź to pod uwagę. Pomimo różnych punktów
                  widzenia dziennikarzy i form relacji jakie możesz przyjąć pewne fakty możesz
                  opowiedzieć tylko tak jak je widzisz - stąd może wrażenie "urawniłowki", o
                  którym piszesz. Posłuchaj tego radia dokładnie a znajdziesz indywidualny punkt
                  widzenia. Każdy z dziennikarzy zajmuje się czymś innym, w tematyce którą
                  przedstawia w materiałach dźwiękowych odnajdziesz indywiudalizm, którego Ci
                  brakuje.
                  • wheelman Re: do harrego-wu 18.04.03, 17:09
                    Gość portalu: harry_wu napisał(a):

> Pamiętaj, że Szczecin to jednak ciągle małe miasto i gdy np.: eksploduje gaz
                    w
                    >
                    > mieszkaniu na Santockiej jadą tam wszyscy - co najmniej trzy gazety, cztery
                    > telewizje i trzy stacje radiowe. Weź to pod uwagę. Pomimo różnych punktów
                    > widzenia dziennikarzy i form relacji jakie możesz przyjąć pewne fakty możesz
                    > opowiedzieć tylko tak jak je widzisz - stąd może wrażenie "urawniłowki", o
                    > którym piszesz. Posłuchaj tego radia dokładnie a znajdziesz indywidualny
                    punkt
                    > widzenia. Każdy z dziennikarzy zajmuje się czymś innym, w tematyce którą
                    > przedstawia w materiałach dźwiękowych odnajdziesz indywiudalizm, którego Ci
                    > brakuje.

wybuch mieszkania nie wydaje mi się najlepszym przykładem,ponieważ jest
                    jasne,że jak coś się wydaża , to wszyscy tam jadą. mnie brakuje nowych punktów
                    widzenia na sytuację zastaną,oraz znajdowania WŁASNYCH,oryginalnych tematów.
                    Nie jest to największa wada zespołu redakcyjnego PRS ,mało tego, nie jest to
                    wada,która nie byłaby możliwa do zmiany. Sens moich poprzednich wypowiedzi tkwi
                    w zbyt nikłej motywacji dziennikarzy radia do inicjatyw.
                    Poza programami bierzącymi typu Wszystko na gorąco, całe to wymyślanie ,coraz
                    bardziej na siłę tematów pasma południowego jest już /moim zdaniem/ mocno
                    nużące.
                    Idywidualizm najpełniej przedstawia na antenie Red Tararako,który od lat wierny
                    jest swemu, a to chwalebne!
                    Nie jestem malkontentem. Zależy mi natym,bym nie musiał,powodowany nudą i
                    bylejakością , zmieniać stacji.
                    Motywacja ekonomiczna to nie wszystko.Jednak,może się mylę, nie wyczuwam w
                    rezultatach pracy dziennikarskiej w tym radiu,żadnej pasji. Z kolumn wieje
                    chłodem,ale nie ma on nic wspólnego z chłodnym profesjonalizmem.
                    • Gość: harry_wu Re: do harrego-wu IP: 80.72.196.* 18.04.03, 18:12

> wybuch mieszkania nie wydaje mi się najlepszym przykładem,ponieważ jest
                      > jasne,że jak coś się wydaża , to wszyscy tam jadą.

Niezupełnie. Jak się wydaża to nikt nie jedzie. Dopiero jak się wydarzy.

mnie brakuje nowych punktów
                      > widzenia na sytuację zastaną,oraz znajdowania WŁASNYCH,oryginalnych tematów.
                      > Nie jest to największa wada zespołu redakcyjnego PRS ,mało tego, nie jest to
                      > wada,która nie byłaby możliwa do zmiany. Sens moich poprzednich wypowiedzi
                      tkwi
                      >
                      > w zbyt nikłej motywacji dziennikarzy radia do inicjatyw.

Ciekaw jestem ile z "oryginalnych" tematów wydobytych tylko przez dziennikarzy
                      PRS znalazło swoje odzwierciedlenie w innych mediach. Czy w ramach swoich
                      prywatnych badań masz taką statystykę?

> Poza programami bierzącymi

hmm...mam nadzieję, że nie robisz tego specjalnie. Chyba "bieżącymi"?

typu Wszystko na gorąco, całe to wymyślanie ,coraz
                      > bardziej na siłę tematów pasma południowego jest już /moim zdaniem/ mocno
                      > nużące.

423 40 95 zadzwoń na automatyczna sekretarkę i zaproponuj im temat. Ciekawe co
                      zrobią.

> Idywidualizm najpełniej przedstawia na antenie Red Tararako,który od lat
                      wierny
                      >
                      > jest swemu, a to chwalebne!
                      > Nie jestem malkontentem. Zależy mi natym,bym nie musiał,powodowany nudą i
                      > bylejakością , zmieniać stacji.
                      > Motywacja ekonomiczna to nie wszystko.Jednak,może się mylę, nie wyczuwam w
                      > rezultatach pracy dziennikarskiej w tym radiu,żadnej pasji.

Może musisz głośniej dopingować dziennikarzy?

Z kolumn wieje
                      > chłodem,ale nie ma on nic wspólnego z chłodnym profesjonalizmem.
                      • wheelman Re: do harrego-wu 18.04.03, 18:49
                        Hihihi!
                        Założyliśmy się z kolegami i jedną miłą koleżanką,że zareagujesz na te
                        niewinne "prowokacje" o wiele aktywniej , niż na argumenty.
                        Przyznam,wygrałem!!!!
                        Do radia nie będę dzwonił z tematami,bo sprzedaję je komu innemu ,sorry,ale aż
                        takim altruistą nie jestem.
                        Dopingować????
                        No wybacz,to im potrzeba dopingu od wheelmana?
                        • Gość: harry_wu Re: do harrego-wu IP: 80.72.196.* 18.04.03, 19:24
                          wheelman napisał:

> Hihihi!
                          > Założyliśmy się z kolegami i jedną miłą koleżanką,że zareagujesz na te
                          > niewinne "prowokacje" o wiele aktywniej , niż na argumenty.
                          > Przyznam,wygrałem!!!!

Słownik ortograficzny?

> Do radia nie będę dzwonił z tematami,bo sprzedaję je komu innemu ,sorry,ale

> takim altruistą nie jestem.

Pewnie wszystkie tematy są oryginalne.

> Dopingować????
                          > No wybacz,to im potrzeba dopingu od wheelmana?

Zadałem Ci konkretne pytanie w poprzednim poście w reakcji na Twoje argumenty.
                          Niestety nie uzyskałem odpowiedzi. Przeczytałem wszystkie Twoje posty. Robisz
                          dużo zamieszania ale nic konkretnego nie jesteś w stanie powiedzieć, masz
                          wiedzę ale skłania Cię ona jedynie do krytyki. Twoim argumentom brak precyzji.
                          Czytając Twoją odpowiedź, której udzieliłeś Marjanowi chyba wiem dlaczego. Jak
                          chcesz uderzyć w tą instytucję to przygotuj się lepiej do dyskusji. Następnym
                          razem Twoje opinie mogą nikogo nie zainteresować. Aha, nie używaj
                          słowa "branża" w stosunku do mediów. To takie prostackie i tylko wyjątkowe
                          ciecie piszą tak o tym środowisku. A Ty chyba jesteś reprezentujesz tą poważną
                          część "branży"?
                          • wheelman Re: do harrego-wu 19.04.03, 01:52

>
                            > Zadałem Ci konkretne pytanie w poprzednim poście w reakcji na Twoje
                            argumenty.
                            > Niestety nie uzyskałem odpowiedzi.
                            Szukam tego konretnego pytania, ale jakoś oprucz "dopingu" nie mogę innego
                            znaleźć. Może nosisz je w sobie?
                            Na każde,konkretnie odpowiem.

Przeczytałem wszystkie Twoje posty. Robisz
                            > dużo zamieszania ale nic konkretnego nie jesteś w stanie powiedzieć, masz
                            > wiedzę ale skłania Cię ona jedynie do krytyki. Twoim argumentom brak
                            precyzji.

czy konretne przykłady ,którymi sie posłużyłem są mało precyzyjne?
                            Jeśli tak,to podziwiam twój zegarmistrzowski zmysł postrzegania.

> Czytając Twoją odpowiedź, której udzieliłeś Marjanowi chyba wiem dlaczego.
                            Jak
                            > chcesz uderzyć w tą instytucję to przygotuj się lepiej do dyskusji. Następnym
                            > razem Twoje opinie mogą nikogo nie zainteresować.

Jak widzę ,znów czytasz bez zrozumienia tresci. W nikogo nie chcę uderzać i
                            widać to na piśmie. Co do braku zainteresowania tematem , najlepiej świadczy o
                            nim liczba postów /choćby pisanych z tego samego IP/

Aha, nie używaj
                            > słowa "branża" w stosunku do mediów. To takie prostackie i tylko wyjątkowe
                            > ciecie piszą tak o tym środowisku. A Ty chyba jesteś reprezentujesz tą
                            poważną część "branży"?

I tutaj mam największy problem,bo wypowiadając sie w ten właśnie
                            sposób,uwierzytelniłeś moje niecne podejrzenie,że to Ty Grzesiu.......:)
                            Sprowokowany postami o cenzurze w PR , prześledziłem ten wątek i z przykrością
                            stwierdzam, porażka!
                            Ale ,bo to Wielki Piątek to życzenia:

jeszce więcej pokory,profesjonalizmu,stalowych nerwów,powściągliwości uczuć i
                            szacunku do interlokutorów.

Alleluja bracie, alleluja!
                            • Gość: harry_wu Re: do harrego-wu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 09:34
                              wheelman napisał:
                              czy konretne przykłady ,którymi sie posłużyłem są mało precyzyjne?
                              > Jeśli tak,to podziwiam twój zegarmistrzowski zmysł postrzegania.
                              >

Są mało konkretne. Piszesz, że jest źle jednak nie piszesz co konkretnie Ci
                              się nie spodobało. W Twoim radiu być może na takie rzeczy nikt nie zwraca
                              uwagi. W rozgłośni, którą tak krytykujesz, a której chcesz pomóc nie wystarczy
                              powiedzieć "jest źle". Trzeba też to "źle" umiejscowić w konkretnych
                              przykładach. Twoje wydają mi się zbyt ogólne, a wręcz absurdlane jak na
                              przykład ten o Big Cycu po reportażu.

> Jak widzę ,znów czytasz bez zrozumienia tresci. W nikogo nie chcę uderzać i
                              > widać to na piśmie. Co do braku zainteresowania tematem , najlepiej świadczy
                              o
                              > nim liczba postów /choćby pisanych z tego samego IP/

Jestem przekonany, że jednak chcesz. To opinia subiektywna. Dodając trochę
                              obiektywizmu współczuję, że Ci się nie udało.

>
                              > Aha, nie używaj
                              > > słowa "branża" w stosunku do mediów. To takie prostackie i tylko wyjątkowe
                              >
                              > > ciecie piszą tak o tym środowisku. A Ty chyba jesteś reprezentujesz tą
                              > poważną część "branży"?
                              >
                              > I tutaj mam największy problem,bo wypowiadając sie w ten właśnie
                              > sposób,uwierzytelniłeś moje niecne podejrzenie,że to Ty Grzesiu.......:)

Przemku! Słowo "branża" ma dla mnie wybitnie pejoratywne zabarwienie, tak jak
                              na przykład "klika". Czy Ty naprawdę chcesz się identyfikować z branżą czy
                              wystarczy, że zmienisz słownictwo? Chyba, że branża ma dla Ciebie znaczenie
                              pozytywne.

> Sprowokowany postami o cenzurze w PR , prześledziłem ten wątek i z
                              przykrością

Źle śledzisz. Na pewno tego dotyczył?

> stwierdzam, porażka!

Porażka Przemek, porażka.

> Ale ,bo to Wielki Piątek to życzenia:
                              >
                              > jeszce więcej pokory,profesjonalizmu,stalowych nerwów,powściągliwości uczuć i
                              > szacunku do interlokutorów.

Dziękuję Przemku i również pozdrawiam Cię w imieniu wszystkich, którzy pomimo
                              tego co piszesz o PRS nie stracili do Ciebie sympatii. W radiu nieustannie się
                              przecież uczymy.

> Alleluja bracie, alleluja!

Alleluja i do przodu Przemek! Czy ciągle macie w radiu ten niewygodny program
                              do montażu? Jakoś nie mogłem się w ogóle do niego przyzwyczaić. Logopeda ciągle
                              spóźnia się półtorej godziny na spotkania a później opowiada o kulturze
                              osobistej? Tylko śniadań przynoszonych punktualnie do redakcji Ci zazdroszczę.
    • Gość: awers Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: 62.233.173.* 15.04.03, 16:29
      kiedys słuchałem Radia AS, (to były czasy...), ale odkad AS przekształciło się
      w PLUS, przeniosłem sie do ZETki i tak juz od kilku dobrych lat jestem z nia
      zwiazany
      • piotr33k2 Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 15.04.03, 18:11
        niektórzy słuchają radia erewań !
        • Gość: Karuzelowy Re: do piotra ileśtam IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 15.04.03, 19:26
          piotr33k2 napisał:

> niektórzy słuchają radia erewań !

no popatrz piotruś,niczego się nie nauczyłeś.(
          oryginalność twoich poglądów w materii radia jest tyle samo warta co inne
          wypowiedzi-czyli malutko.

o radiu erwań wypowiedział się już kilkanaście postów temu , nijaki menel1

oj piotruś ,popraw ty się!

karuzelowi wszystkich krajów- nie zakłócajcie radia erewań!
          • Gość: matjasek Re: do piotra ileśtam IP: *.aeriscomputers.net 15.04.03, 19:36

> no popatrz piotruś,niczego się nie nauczyłeś.(
            > oryginalność twoich poglądów w materii radia jest tyle samo warta co inne
            > wypowiedzi-czyli malutko.
            >
            >
            > o radiu erwań wypowiedział się już kilkanaście postów temu , nijaki menel1
            >
            >
            > oj piotruś ,popraw ty się!
            >
            >
            > karuzelowi wszystkich krajów- nie zakłócajcie radia erewań!

No i dorobiliśmy się kolejnej weszki forumowej co to wszystko wie lepiej

karuzelowi wszystkich krajów- gówno wiecie o ludziach!
            • Gość: Karuzelowy Re: do majtaska IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 15.04.03, 20:03
              o niektórych to nawet gówno nie chcemy wiedzieć :0)

karuzelowi wszystkich krajów-kupujcie żółty papier toaletowy!
              • Gość: matjasek Re: do majtaska IP: *.aeriscomputers.net 15.04.03, 20:16

> o niektórych to nawet gówno nie chcemy wiedzieć :0)

goomba yeah, goomba yeah oh Lord goomba yeah
                chwalmy Pana

> karuzelowi wszystkich krajów-kupujcie żółty papier toaletowy!

Wiedziałem, że szczekniesz po prognozie IMIGW
                jaka pogoda dla Karuzelowych i pozostałych członków MENSY ? :)))

• Gość: Karuzelowy Re: do majtaska IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 15.04.03, 20:32
                  nadewszystko pogodą ducha jest ona ,czego i tobie ,biednemu7 czarnemu
                  ludowi,wyznającemu pogańskie gusła,życzymy.
                  przypominam ,że na koniki dla dzieci mniejszych wpuszczamy po okazaniu ważnego
                  biletu .
                  wyjaśniam,dzieci mniejsze to takie od roku do trzech

karuzelowi wszystkich krajów- nir brechtajcie się z majtaska!
                  • Gość: matjasek Re: do majtaska IP: *.aeriscomputers.net 15.04.03, 20:45

> nadewszystko pogodą ducha jest ona ,czego i tobie ,biednemu7 czarnemu
                    > ludowi,wyznającemu pogańskie gusła,życzymy.
                    > przypominam ,że na koniki dla dzieci mniejszych wpuszczamy po okazaniu
                    ważnego
                    > biletu .
                    > wyjaśniam,dzieci mniejsze to takie od roku do trzech
                    >
                    >
                    > karuzelowi wszystkich krajów- nir brechtajcie się z majtaska!

Marskość wrotna występuje najczęściej u alkoholików i u osób niedoborowo
                    odżywianych, głodujących, przy braku wysokowartościowych białek w pokarmach.
                    Kształt wątroby jest na ogół zachowany, ale ogólnie jest ona pomniejszona, o
                    powierzchni drobnoziarnistej. Mikroskopowo stwierdza się cechy stłuszczenia.

Mimo wszystko wracaj do zdrowia, nie żywię urazy.
                    Żegnaj zbłakana, pyszna istoto

• Gość: Karuzelowy Re: do majtaska IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 15.04.03, 21:00
                      zmartwiłeś mnie tą swoją chorobą , która mimo,że tak dobrze u ciebie
                      rozpoznana,jednakowoż groźną pozostaje.
                      ty natomiast pozostajesz nudziarzem,więc pozwól , że nie będę więcej śmiecić
                      rozmową z tobą na tym interesującym wątku.

karuzelowi wszystkich krajów-wysiadamy!
                      • piotr33k2 Re: karuzela 15.04.03, 21:26
                        powiedziałem ci juz karuzela żebyś nie pił tyle kwasnego mleka bo cały czas
                        bredzisz w jakimś chorym amoku.
    • Gość: matjasek Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: *.aeriscomputers.net 15.04.03, 21:57
      Rzeząc mistrzunia z obłąkańczej retoryki powodowanej zatruciem
      tanimi środkami psychoaktywnymi zejdziemy do poziomu pana w drelichu.
      Dzięki tej chorej retoryce miernicina zaświeciła na chwil kilka.
      • sen_c Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 16.04.03, 08:47
        PR Szczecin w poniedziałki, wtorki, środy i czwartki w godzinach od 19.00-20.00
        to jedno jedyne czego słucham, no i wiadomości ale tu stacja nie odgrywa żadnej
        roli bo wszędzie walą to samo.
        Przeraża mnie to co Państwo tu piszecie bo można z tego wywnioskować że nie
        jest najlepiej, ale generalnie może być. Moim zdaniem te radia publiczne i
        komercyjne wszystkie razem do kupy wźięte są warte mniej niż funt kłaków.
        Totalna miernota, komercja i papa. W polskich radiach czas zatrzymał się 20 lat
        temu, drętwe teksty i ta wszechobecna komercyjna muzyka z lat 80 błłeeee
        (totalny wymiot!!!). Polska na radiowej mapie świata to biała plama, która może
        konkurować chyba tylko z krajami arabskimi. Jedno jedyne polskie radio
        (Radiostacja) prezentujące jako taki poziom zostało odgórnie zgaszone kiedy
        odwołano jego szefa (wszystko chyba tylko dlatego że młodzi w wybranych
        większych miatach polskich słuchali tylko tego, a radio było bardzo mocną i
        niewygodną konkurencją, dla miernot wszelkiej maści), drugim takim radiem które
        daje radę jest TOK fm, wydaje mi się że receptą na radio naszych czasów jest
        skrzyżowanie tych propozycji (pozornie skierowanych do innych odbiorców). Ahaaa
        szczęsliwi Ci którzy mają dobre łącze internetowe, bo internet zdaje się być
        jedyną alternatywą dla sfory patałachów których określa się mianem polskich
        radiowców.
        • longplay Radio As. BYło b. dobrym radiem.Pieniądze. 16.04.03, 09:38
          sen_c napisał:

> PR Szczecin w poniedziałki, wtorki, środy i czwartki w godzinach od 19.00-
          20.00
          >
          > to jedno jedyne czego słucham, no i wiadomości ale tu stacja nie odgrywa
          żadnej
          >
          > roli bo wszędzie walą to samo.
          > Przeraża mnie to co Państwo tu piszecie bo można z tego wywnioskować że nie
          > jest najlepiej, ale generalnie może być. Moim zdaniem te radia publiczne i
          > komercyjne wszystkie razem do kupy wźięte są warte mniej niż funt kłaków.
          > Totalna miernota, komercja i papa. W polskich radiach czas zatrzymał się 20
          lat
          >
          > temu, drętwe teksty i ta wszechobecna komercyjna muzyka z lat 80 błłeeee
          > (totalny wymiot!!!). Polska na radiowej mapie świata to biała plama, która
          może
          >
          > konkurować chyba tylko z krajami arabskimi. Jedno jedyne polskie radio
          > (Radiostacja) prezentujące jako taki poziom zostało odgórnie zgaszone kiedy
          > odwołano jego szefa (wszystko chyba tylko dlatego że młodzi w wybranych
          > większych miatach polskich słuchali tylko tego, a radio było bardzo mocną i
          > niewygodną konkurencją, dla miernot wszelkiej maści), drugim takim radiem
          które
          >
          > daje radę jest TOK fm, wydaje mi się że receptą na radio naszych czasów jest
          > skrzyżowanie tych propozycji (pozornie skierowanych do innych odbiorców).
          Ahaaa
          >
          > szczęsliwi Ci którzy mają dobre łącze internetowe, bo internet zdaje się być
          > jedyną alternatywą dla sfory patałachów których określa się mianem polskich
          > radiowców.
          Masz wiele racji.
          Proszę jednak zwróć uwagę na fakt, że PR Szczecin otrzymuje pieniądze z
          abonamentu i do tego ma jeszcze reklamy. Właśnie ten nieuczciwy układ wykończył
          kiedyś bardzo dobre radio "As" ! O jakości programu radia (gdybyś chciał je
          załozyć) decyduje nie tylko intelekt szefa, ale również pieniądze, które są do
          sypozycji na program. A PR Szczecin dostaje miesięcznie około 600.000.zł z
          abonamentu. Daj te pieniądze tym wartym funta kłaków jak piszesz stacjom
          radiowym , a okaże się że być może robią to lepiej niż PR. Zgadzam się, że
          stacje komercyjne są kiepskie a nawet durne jak Radio Na Fali. Jednak wskazuje
          Ci potencjalne przyczyny. Program PR Szczecin za takie pieniądze jest fatalny.

• sen_c Re: Radio As. BYło b. dobrym radiem.Pieniądze. 16.04.03, 09:58
            Kasa przy robieniu radia to rzecz bardzo istotna, ale moim zdaniem
            o wiele wazniejsza jest wizja, a ta nie wymaga juz kasy,
            Jezeli za mikrofonem posadzi sie konkretna osobe, ktora dodatkowo bedzie miala
            do dyspozycji odpowiednia muzyke (nie ta z lat 80 hehe), to to wcale nie wymaga
            dodatkowych nakladow finansowych, prawda?
            • longplay Wolę tych bez wizji 16.04.03, 15:06
              sen_c napisał:

> Kasa przy robieniu radia to rzecz bardzo istotna, ale moim zdaniem
              > o wiele wazniejsza jest wizja, a ta nie wymaga juz kasy,
              > Jezeli za mikrofonem posadzi sie konkretna osobe, ktora dodatkowo bedzie
              miala
              > do dyspozycji odpowiednia muzyke (nie ta z lat 80 hehe), to to wcale nie
              wymaga
              >
              > dodatkowych nakladow finansowych, prawda?

No niestety wymaga kolego. Osoba, która wybiera dobrze muzykę jest droższa od
              osoby, któa wybiera złą muzykę. A poza tym najgorsi są prezenterzy z tzw wizją
              włąśnie. Ja wolę cynicznych, profesjonalnych zawodowców z pasją, bez wizji.
              • wheelman Re: Prośba do logplaya 16.04.03, 15:44
                Czy jako słuchcz Polskiego Radia Szczecin,potrafiłbyś wymienić kilka nazwisk
                dziennikarzy i prezenterów PRszczecin , którzy szczególnie zapadli w Twojej
                pamięci w ciągu kilku minionych lat i dlaczego.
                Ta odpowiedź będzie bardzo przydatna w moich ,prywatnych badaniach nad kondycją
                tej instytucji.
                Jeśli ktokolwiek z Państwa zechce się przyłączyć do tej mini-sondy , będę
                bardzo wdzięczny .
          • Gość: dziennikarz Re: Radio As. BYło b. dobrym radiem.Pieniądze. IP: *.pl / 192.168.1.* 16.04.03, 20:39
            Właśnie ten nieuczciwy układ wykończył
            >
            > kiedyś bardzo dobre radio "As" !

Pracowałem kiedyś w tym radio. Wykończył je przede wszystkim Witold Jabłoński
            naczelny tego radia a także ks. Ireneusz Sokalski, ludzie, którzy brali ogromny
            szmal z tej rozgłośni a przy okazi robili swoje interesy. Jak wyczuli interes z
            radiem Plus to tu zostali na posadkach a tam wyjechali i sterowali radiem z
            Warszawy. Całe tzw. prozumienie rozgłośni katolickich plus wykończyło
            katolickie rozgłośnie regionalne. A żebyście wiedzieli jakie umowy barterowe
            były brane na to radio m.in na wyposażenie Kurii a także Seminarium Duchownego.
            Jako ciekawostkę podam też, że pan Witold Jabłoński za Sochańskiego został
            uznany za niezbędnego miastu i dostał mieszkanie za które nie płaci do
            dzisiejszego dnia a z radia wyleciał, wyjechał do Warszawy i nadal mieszkanie
            ma... myślę, że już wiadomo kto wykończył zajebiste Radio AS z którym trochę
            czasu byłem związany i z sentymentem wspominam. Pozdrawiam.
          • Gość: wnikliwy_czytelnik Re: Radio As. BYło b. dobrym radiem.Pieniądze. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 22:49
            longplay napisał:

> sen_c napisał:
            >
            > > PR Szczecin w poniedziałki, wtorki, środy i czwartki w godzinach od 19.00-
            > 20.00
            > >
            > > to jedno jedyne czego słucham, no i wiadomości ale tu stacja nie odgrywa
            > żadnej
            > >
            > > roli bo wszędzie walą to samo.
            > > Przeraża mnie to co Państwo tu piszecie bo można z tego wywnioskować że ni
            > e
            > > jest najlepiej, ale generalnie może być. Moim zdaniem te radia publiczne i
            >
            > > komercyjne wszystkie razem do kupy wźięte są warte mniej niż funt kłaków.
            > > Totalna miernota, komercja i papa. W polskich radiach czas zatrzymał się 2
            > 0
            > lat
            > >
            > > temu, drętwe teksty i ta wszechobecna komercyjna muzyka z lat 80 błłeeee
            > > (totalny wymiot!!!). Polska na radiowej mapie świata to biała plama, która
            >
            > może
            > >
            > > konkurować chyba tylko z krajami arabskimi. Jedno jedyne polskie radio
            > > (Radiostacja) prezentujące jako taki poziom zostało odgórnie zgaszone kied
            > y
            > > odwołano jego szefa (wszystko chyba tylko dlatego że młodzi w wybranych
            > > większych miatach polskich słuchali tylko tego, a radio było bardzo mocną
            > i
            > > niewygodną konkurencją, dla miernot wszelkiej maści), drugim takim radiem
            > które
            > >
            > > daje radę jest TOK fm, wydaje mi się że receptą na radio naszych czasów je
            > st
            > > skrzyżowanie tych propozycji (pozornie skierowanych do innych odbiorców).
            > Ahaaa
            > >
            > > szczęsliwi Ci którzy mają dobre łącze internetowe, bo internet zdaje się b
            > yć
            > > jedyną alternatywą dla sfory patałachów których określa się mianem polskic
            > h
            > > radiowców.
            > Masz wiele racji.
            > Proszę jednak zwróć uwagę na fakt, że PR Szczecin otrzymuje pieniądze z
            > abonamentu i do tego ma jeszcze reklamy.

Sprawdź longplay w Pressie bodajże sprzed dwóch miesięcy ile PR Szczecin
            spośród wszystkich 17 rozgłośni Polskiego Radia otrzymało z abonamentu. Sprawdź
            tą informację koniecznie, a przekonasz się że dostało najmniej. Poźniej sprawdź
            jak w ramach tego co dostaje wypełnia swoje obowiązki a dowiesz się że wykracza
            znacznie ponad to co nakazuje "misja radia publicznego" - o tym też
            przeczytasz w Pressie. Dowiedz się jak rozdzielany jest abonament a przekonasz
            się kto z niego czerpie największe zyski. Sprawdź ilu ludzi zatrudnia PR
            Szczecin a ile zatrudniają pozostałe spółki radia publicznego. Sprawdź na co
            wydaje pieniądze PR Szczecin. To są elementarne wiadomości do rozpoczęcia
            takiej dyskusji. Zwróć uwagę, że abonament płacisz za to że masz w domu
            radioodbiornik i telewizor, a nie za to że możesz w nim słuchać PR Szczecin.

Właśnie ten nieuczciwy układ wykończył
            >
            > kiedyś bardzo dobre radio "As" !

Jesteś o tym przekonany longplay?

O jakości programu radia (gdybyś chciał je
            > załozyć) decyduje nie tylko intelekt szefa, ale również pieniądze, które są
            do
            >
            > sypozycji na program. A PR Szczecin dostaje miesięcznie około 600.000.zł z
            > abonamentu.

To ciekawostka. Pewnie w domu masz wyniki finansowe PR Szczecin za ubiegły
            kwartał albo pracujesz w KRRiTV i rozdielasz te pieniądze.

Daj te pieniądze tym wartym funta kłaków jak piszesz stacjom
            > radiowym , a okaże się że być może robią to lepiej niż PR. Zgadzam się, że
            > stacje komercyjne są kiepskie a nawet durne jak Radio Na Fali. Jednak
            wskazuje
            > Ci potencjalne przyczyny. Program PR Szczecin za takie pieniądze jest fatalny.
            >

Fatalny jest tok myślenia, który prezentujesz.
    • longplay PR Szczecin 92.00 fm w badaniach. Bardzo kiepsko ! 16.04.03, 15:11
      Ostatnio publikowane badania udziału w rynku rozgłośni radiowych w
      województwie zachodniopomorskim w/g SMG/KRC Media SA przeprowadzone w okresie
      listopad 2002 r. do styczeń 2003 r.
      Biorę pod uwage jednynie rozgłosnie radiowe publiczne.

1. PR I - 7.08 procent
      2. PR III - 4.15 procent
      3. PR Koszalin - 4.14 procent
      4. PR Szczecin - 3.3 procent

Jak widać jest żle. Nie dziwię się zresztą.
      • Gość: badacz Re: PR Szczecin 92.00 fm w badaniach. Bardzo kiep IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 20:00
        Nie wiem skad masz to badanie, ale wedlug moich informacji na podstawie badania
        przeprowadzonego w okresie styczen - luty 2003 r. dane dotyczace radia
        publicznego wygladaja nastepujaco :
        1. PR Szczecin - 14,1 procent
        2. PR I - 6,43 procent
        3. PR III - 5,12 procent
        4. PR Koszalin - 0,11 procent

Jak widać jest calkiem niezle. Zalezy tylko od kogo wezmiesz badanie.

• longplay Badania Instytutu Koziołka Matołka 16.04.03, 23:08
          Gość portalu: badacz napisał(a):

> Nie wiem skad masz to badanie, ale wedlug moich informacji na podstawie
          badania
          >
          > przeprowadzonego w okresie styczen - luty 2003 r. dane dotyczace radia
          > publicznego wygladaja nastepujaco :
          > 1. PR Szczecin - 14,1 procent
          > 2. PR I - 6,43 procent
          > 3. PR III - 5,12 procent
          > 4. PR Koszalin - 0,11 procent
          >
          > Jak widać jest calkiem niezle. Zalezy tylko od kogo wezmiesz badanie.

Jak to nie wiesz skąd mam to badanie. Podałem Ci żródło SMG/KRC . BYły
          publikowane m.in. z ostatnim miesięczniku PRESS. Ja Ci podałem żródło badań.
          Ty tego żródła nie podałeś.W związku z tym albo wyssałeś sobie te badania z
          palca, albo podaj ich żródło i gdzie były publikowane.

• Gość: obrońca_radia Re: PR Szczecin 92.00 fm w badaniach. Bardzo kiep IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 23:07
        longplay napisał:

> Ostatnio publikowane badania udziału w rynku rozgłośni radiowych w
        > województwie zachodniopomorskim w/g SMG/KRC Media SA przeprowadzone w okresie
        > listopad 2002 r. do styczeń 2003 r.
        > Biorę pod uwage jednynie rozgłosnie radiowe publiczne.
        >
        > 1. PR I - 7.08 procent
        > 2. PR III - 4.15 procent
        > 3. PR Koszalin - 4.14 procent
        > 4. PR Szczecin - 3.3 procent
        >
        To teraz weź wyniki z ostatniego miesiąca opublikowane w Pressie. Znajdziesz
        tam wszystkie stacje radiowe z danego województwa. Porównaj to z wynikami,
        które sam przedstawiłeś. Ciekaw jestem do jakich wniosków dojdziesz. Może
        skłoni Cię to do przemyśleń nad metodologią badań statystycznych stosowaną
        przez różne firmy. Łatwość z jaką formułujesz swoje wnioski jest zadziwiająca.
        Pracujesz dla konkurencji i chcesz podważyć wiarygodność PR Szczecin czy
        rzeczywiście chcesz podyskutować o kondycji tej firmy?

> Jak widać jest żle.

Nic nie widać longplay. W radiu słychać. Są tacy, którzy słyszą i tacy którzy
        słuchają. Przyznasz, że jest różnica. Do których się zaliczasz? To ważne
        ponieważ jest to radio dla tych, którzy słuchają.

Nie dziwię się zresztą.
        • longplay Ostatni PRESS. PR Szczecin-kiepsko ! 16.04.03, 23:12
          Gość portalu: obrońca_radia napisał(a):

> longplay napisał:
          >
          > > Ostatnio publikowane badania udziału w rynku rozgłośni radiowych w
          > > województwie zachodniopomorskim w/g SMG/KRC Media SA przeprowadzone w okre
          > sie
          > > listopad 2002 r. do styczeń 2003 r.
          > > Biorę pod uwage jednynie rozgłosnie radiowe publiczne.
          > >
          > > 1. PR I - 7.08 procent
          > > 2. PR III - 4.15 procent
          > > 3. PR Koszalin - 4.14 procent
          > > 4. PR Szczecin - 3.3 procent
          > >
          > To teraz weź wyniki z ostatniego miesiąca opublikowane w Pressie. Znajdziesz
          > tam wszystkie stacje radiowe z danego województwa. Porównaj to z wynikami,
          > które sam przedstawiłeś. Ciekaw jestem do jakich wniosków dojdziesz. Może
          > skłoni Cię to do przemyśleń nad metodologią badań statystycznych stosowaną
          > przez różne firmy.

Właśnie te wyniki zacytowałem. Panie obrońco. Nawet do obrona PR Szczecin jest
          niekompetentna, a co dopiero program.
          • Gość: obrońca Re: Ostatni PRESS. PR Szczecin-kiepsko ! IP: 80.72.196.* 17.04.03, 10:10
            longplay napisał:

> Gość portalu: obrońca_radia napisał(a):
            >
            > > longplay napisał:
            > >
            > > > Ostatnio publikowane badania udziału w rynku rozgłośni radiowych w
            > > > województwie zachodniopomorskim w/g SMG/KRC Media SA przeprowadzone w
            > okre
            > > sie
            > > > listopad 2002 r. do styczeń 2003 r.
            > > > Biorę pod uwage jednynie rozgłosnie radiowe publiczne.
            > > >
            > > > 1. PR I - 7.08 procent
            > > > 2. PR III - 4.15 procent
            > > > 3. PR Koszalin - 4.14 procent
            > > > 4. PR Szczecin - 3.3 procent
            > > >
            > > To teraz weź wyniki z ostatniego miesiąca opublikowane w Pressie. Znajdzie
            > sz
            > > tam wszystkie stacje radiowe z danego województwa. Porównaj to z wynikami,
            >
            > > które sam przedstawiłeś. Ciekaw jestem do jakich wniosków dojdziesz. Może
            > > skłoni Cię to do przemyśleń nad metodologią badań statystycznych stosowaną
            >
            > > przez różne firmy.
            >
            > Właśnie te wyniki zacytowałem. Panie obrońco. Nawet do obrona PR Szczecin
            jest
            > niekompetentna, a co dopiero program.

Przemyśl jeszcze raz te wyniki. Poza tym wymień jakieś konkretne wady tego
            programu. Formułowane przez Ciebie opinie wymagają nieco mniejszego poziomu
            ogólności. Najłatwiej jest powiedzieć, że jest źle nie mówiąc nic konkretnie.
            Dyskusja wymaga więcej rzeczowych opinii.

• longplay PR Szczecin-marnotrawi kasę z abonamentu ! 17.04.03, 13:49
              Gość portalu: obrońca napisał(a):

> longplay napisał:
              >
              > > Gość portalu: obrońca_radia napisał(a):
              > >
              > > > longplay napisał:
              > > >
              > > > > Ostatnio publikowane badania udziału w rynku rozgłośni radiowych
              > w
              > > > > województwie zachodniopomorskim w/g SMG/KRC Media SA przeprowadz
              > one w
              > > okre
              > > > sie
              > > > > listopad 2002 r. do styczeń 2003 r.
              > > > > Biorę pod uwage jednynie rozgłosnie radiowe publiczne.
              > > > >
              > > > > 1. PR I - 7.08 procent
              > > > > 2. PR III - 4.15 procent
              > > > > 3. PR Koszalin - 4.14 procent
              > > > > 4. PR Szczecin - 3.3 procent

>
              > Przemyśl jeszcze raz te wyniki. Poza tym wymień jakieś konkretne wady tego
              > programu. Formułowane przez Ciebie opinie wymagają nieco mniejszego poziomu
              > ogólności. Najłatwiej jest powiedzieć, że jest źle nie mówiąc nic
              konkretnie.
              > Dyskusja wymaga więcej rzeczowych opinii.

Nie podałeś żadnych rzeczowych opinii. Jakiś inny obrońca podał fałszywe dane
              z badań, a po zapytaniu zniknął. Zgoda. Dyskusja wymaga rzeczowych opini ale
              sam się do tego zastosuj.
              Firma SMG/KRC, której badania zacytowałem jest jedną z czołówki , niezależnych
              firm komercyjnych badających rynek mediów. Z ich badań korzysta m.in. GW.
              Wyniki są oczywiste i co tu komentować.
              Gdybyś chciał na ten temat poważnie, a nie emocjonalnie porozmawiać służę
              uprzejmie ale zastosuj się do podanej przez Ciebie zasady : Dyskusja wymaga
              rzeczowych argumentów. A z powodu sfałszowania danych z badań w tej dyskusji
              dodam od siebie , że wymaga jeszcze uczciwości.
              Radio "As" było najlepszym Radiem w Szczecinie. Nie miało szans z uwagi nie
              zachowanie zasad równej konkurencji poprzez dotacje z abonamentu dla PR
              Szczecin.
              • ewa111 Re: Każda pliszka... 17.04.03, 22:11
                swój ogonek chwali. Widzę że nie możesz się zdecydować czy bronić
                PRszczecin,czy Asa.
                Jak się mają wyniki badań inne w zależności od tego na czyje zlecenie robione ,
                do tego co słychać w miejscach publicznych???

Kiedyś radio szczecin zrobiło akcję przystankową , ale to chyba okazało się
                niewypałem.
                pozdrawiam
    • Gość: Ania L Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: 213.77.101.* 16.04.03, 16:01
      zdecydowanie trójki... poza tym nie ma z czego wybierać
    • Gość: gonzzo Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 19:23
      Polecam Radio Szczecin 92 FM. Szczegolnie Szczecinska Liste Przebojow w kazda
      sobote od 19 do 23. Takiej roznorodnosci muzycznej nie znajdziecie nigdzie
      indziej. Wlasciwie nie znam zadnej innej listy, na ktorej moglbym posluchac i
      hiphopu, i rocka, i hard core'u, i techno, i disco, i popu, i czego by tam
      jeszcze innego. Lista Trojki sie chowa.
      • wheelman Re: muza w prszczecin 17.04.03, 15:13
        Na liście przebojów taka różnorodność jest chwalebna,ale rano , przed wyjściem
        do pracy , czy szkoły nie bardzo chcę słuchać łomotu,czy smutów.
        Slip /lista/ jest wypadkową gustów przeważnie młodych słuchaczy i taką powinna
        zostać,natomiast w ciągu dnia należałoby staranniej dobierać oprawę muzyczną w
        zależności od wielu czynników o których zbyt wiele by pisać na tym forum.
        Ciągle mam wrażenie ,że w Radiu Szczecin nie dbają o muzykę z należytą uwagą,
        co jest dla słuchalności tej stacji zabójcze.
        • Gość: obrońca_radia Re: muza w prszczecin IP: 80.72.196.* 18.04.03, 09:38
          wheelman napisał:

> Na liście przebojów taka różnorodność jest chwalebna,ale rano , przed
          wyjściem
          > do pracy , czy szkoły nie bardzo chcę słuchać łomotu,czy smutów.
          > Slip /lista/ jest wypadkową gustów przeważnie młodych słuchaczy i taką
          powinna
          > zostać,natomiast w ciągu dnia należałoby staranniej dobierać oprawę muzyczną
          w
          > zależności od wielu czynników o których zbyt wiele by pisać na tym forum.
          > Ciągle mam wrażenie ,że w Radiu Szczecin nie dbają o muzykę z należytą uwagą,
          > co jest dla słuchalności tej stacji zabójcze.

Po raz kolejny udowadniasz, że poziom Twojej wiedzy na temat tej stacji
          radiowej jest żenujący co pokazuje jedynie, że próbujesz ją zdyskredytować na
          tym forum jako człowiek z "branży". Twoja argumentacja jest na tyle ogólna, że
          na Twoim miejscu zastanowiłbym się poważnie przed rozpoczęciem jakiejkolwiek
          dyskusji czy stać Cię na późniejsze, ewentualne odszkodowanie. Podejrzewam, że
          spory udział w doborze piosenek mają sami słuchacze i ich preferencje bowiem PR
          Szczecin przeprowadziło ostatnio ankietę wśród tych, którzy deklarowali się
          właśnie jako słuchacze. Ty również mogłeś wziąć w niej udział. Badania
          przeprowadzono w studiu S1 i każdy kto chciał mógł się na temat oprawy
          muzycznej wypowiedzieć. Ja skorzystałem z okazji.

• wheelman Re: muza w prszczecin 18.04.03, 16:58
            Gość portalu: obrońca_radia napisał(a):

"Po raz kolejny udowadniasz, że poziom Twojej wiedzy na temat tej stacji
            > radiowej jest żenujący co pokazuje jedynie, że próbujesz ją zdyskredytować na
            > tym forum jako człowiek z "branży". "

Wyrażanie swoich opinii,o czym już pisałem,nie jest próbą dyskredytacji,ani tm
            bardziej obrażania kogokolwiek. Wiedza moja na temat sposobów doboru muzyki na
            antenie PRSzczecin jest naprawdę dostateczna , by w tej materii zabrać głos.
            Wszystkie piosenki stanowiące oprawę muzyczną kolejnych audycji, wybierane są z
            komputerowego "klucza" przez redaktorów muzycznych dzień przed emisją.
            Jest to obwarowane wieloma kryteriami,które powodują,że np o godz. 7.15 MUSI
            być wyemitowana piosenka z grupy oldi , goldi, lub tzw literek. Tak każe format
            tego radia. Zresztą formatowanie muzyczne stacji w wielu przypadkach okazało
            się niewypałem i dziś od tego bezdusznego,pozbawionego indywidualności sposobu,
            większość stacji odeszło, lub odchodzi. Mądrzejsi ode mnie wymyślili kiedyś tzw
            wykres "dynamiki muzycznej" ale pozwól,że nie będę ci tego tłumaczył,choćby
            dlatego,że mi się niechce. W skrócie wygląda to także każda następna piosenka
            jest przystająca pod wieloma względami do poprzedniej. Tymczasem
            jeśliwg "formatu" np po piosence elvisa presleya wychodzi ,że mam zagrać acid
            drinkers, a wszystko to ma miejsce o godzinie 6.32 kiedy się budzę, to co ja
            robię??? ...wychodzę. Jeśli po smutnym ,przejmującym reportażu słyszę radosne
            pobekiwanie big cyca, to wtedy co ja robię??? zmieniam częstotliwość.

czy nadal uważasz ,że moje informacje na temat oprawy muzycznej w PRSzczecin są
            niewystarczające?

"Twoja argumentacja jest na tyle ogólna, że
            > na Twoim miejscu zastanowiłbym się poważnie przed rozpoczęciem jakiejkolwiek
            > dyskusji czy stać Cię na późniejsze, ewentualne odszkodowanie."

Tego wątku twojej wypowiedzi chyba nie zrozumiałem. Czy ty masz coś wspólnego z
            cytowanym na tym forum Grzegorzem K?????

"Podejrzewam, że
            > spory udział w doborze piosenek mają sami słuchacze i ich preferencje bowiem
            PR Szczecin przeprowadziło ostatnio ankietę wśród tych, którzy deklarowali się
            > właśnie jako słuchacze. Ty również mogłeś wziąć w niej udział. Badania
            > przeprowadzono w studiu S1 i każdy kto chciał mógł się na temat oprawy
            > muzycznej wypowiedzieć. Ja skorzystałem z okazji. "

Niestety, po tym ,jakże zabawnym spotkaniu, NIC się nie zmieniło. Nawet w
            podejściu decydentów do tematu, a co dopiero w samej muzyce PRSzczecin!

P.S. nie sądzę byś po tych argumentach potrafił rzeczowo odpowiedzieć , nie
            używając inwektyw,ale mimo wszystko ,będąc zainteresowany tym wątkiem, starałem
            się jasno i klarownie wytłumaczyć ,że nikogo nie chcę "zdyskredytować"
            Ja po prostu nie mam do kredytów zaufania.
            >
            • Gość: obrońca_radia Re: muza w prszczecin IP: 80.72.196.* 18.04.03, 17:56
              > Wyrażanie swoich opinii,o czym już pisałem,nie jest próbą dyskredytacji,ani
              tm
              > bardziej obrażania kogokolwiek.

W takim razie czekam na bardziej obiektywne opinie niż te prezentowane przez
              Ciebie dotychczas.

Wiedza moja na temat sposobów doboru muzyki na
              > antenie PRSzczecin jest naprawdę dostateczna , by w tej materii zabrać głos.
              > Wszystkie piosenki stanowiące oprawę muzyczną kolejnych audycji, wybierane są
              z
              >
              > komputerowego "klucza" przez redaktorów muzycznych dzień przed emisją.
              > Jest to obwarowane wieloma kryteriami,które powodują,że np o godz. 7.15 MUSI
              > być wyemitowana piosenka z grupy oldi , goldi, lub tzw literek. Tak każe
              format
              >
              > tego radia. Zresztą formatowanie muzyczne stacji w wielu przypadkach okazało
              > się niewypałem i dziś od tego bezdusznego,pozbawionego indywidualności
              sposobu,
              >
              > większość stacji odeszło, lub odchodzi. Mądrzejsi ode mnie wymyślili kiedyś
              tzw
              >
              > wykres "dynamiki muzycznej" ale pozwól,że nie będę ci tego tłumaczył,choćby
              > dlatego,że mi się niechce. W skrócie wygląda to także każda następna piosenka
              > jest przystająca pod wieloma względami do poprzedniej. Tymczasem
              > jeśliwg "formatu" np po piosence elvisa presleya wychodzi ,że mam zagrać acid
              > drinkers, a wszystko to ma miejsce o godzinie 6.32 kiedy się budzę, to co ja
              > robię??? ...wychodzę.

Nie słyszałem jeszcze na antenie takiego połączenia utworów, o których piszesz
              od kiedy rano wstaję do pracy. Z tego co wiem program tworzą dwie osoby: ktoś w
              studiu i realizator. Oboje decydują o tym co ma być zagrane i co pasuje lepiej
              po czym. Przynajmniej tak mi wytłumaczono w trakcie "drzwi otwartych" rozgłośni.

Jeśli po smutnym ,przejmującym reportażu słyszę radosne
              > pobekiwanie big cyca, to wtedy co ja robię??? zmieniam częstotliwość.

Musiałeś się pogubić w kręceniu gałką. To radio chyba jeszcze nigdy nie zagrało
              Big Cyca przynajmniej od kiedy go słucham, tym bardziej po reportażach. Pisząc
              tak robisz idiotów z pracowników tego radia ponieważ odróżnienie charakteru
              piosenki od emocji wyrażanych w reportażu to chyba jedna z elementarnych
              umiejętności, którymi kierują się radiowcy. A tam chyba nie brakuje ludzi
              doświadczonych.

>
              > czy nadal uważasz ,że moje informacje na temat oprawy muzycznej w PRSzczecin

>
              > niewystarczające?

Wiedzę masz. Szkoda, że wykorzystujesz ją do wyrażania opinii, które mi kojarzą
              się jednoznacznie z krytykanctwem, przed którym tak zaciekle się bronisz.

> "Twoja argumentacja jest na tyle ogólna, że
              > > na Twoim miejscu zastanowiłbym się poważnie przed rozpoczęciem jakiejkolwi
              > ek
              > > dyskusji czy stać Cię na późniejsze, ewentualne odszkodowanie."
              >
              > Tego wątku twojej wypowiedzi chyba nie zrozumiałem. Czy ty masz coś wspólnego
              z
              >
              > cytowanym na tym forum Grzegorzem K?????

Teraz ja nie rozumiem.

> Niestety, po tym ,jakże zabawnym spotkaniu, NIC się nie zmieniło. Nawet w
              > podejściu decydentów do tematu, a co dopiero w samej muzyce PRSzczecin!

Tak sądzisz? Ciekaw jestem podstaw takiej opinii. Jeśli nikogo nie obchodziłyby
              wyniki ankiety to po co ją robić?

> P.S. nie sądzę byś po tych argumentach potrafił rzeczowo odpowiedzieć , nie
              > używając inwektyw

Moje zainteresowanie budzi Twoja krytyka i brak obiektywizmu. Nie spieram się z
              Twoimi argumentami - stwierdzam, że brakuje w nich opinii pozytywnych. Jeśli
              koniecznie chcesz powiedzieć, że jest to radio do niczego to nikt tego nie
              zmieni.

,ale mimo wszystko ,będąc zainteresowany tym wątkiem, starałem
              >
              > się jasno i klarownie wytłumaczyć ,że nikogo nie chcę "zdyskredytować"
              > Ja po prostu nie mam do kredytów zaufania.
              > >
              • wheelman Re: muza w prszczecin 18.04.03, 19:43

> Nie słyszałem jeszcze na antenie takiego połączenia utworów, o których
                piszesz
                > od kiedy rano wstaję do pracy.

ja kiedyś słyszałem po pierwszej części rep.MSynowieckiego o mordestwie młodego
                człowieka piosenkę pt."staruszek świat"---to konkretny przykład i są pracownicy
                i słuchacze twojego radia , którzy to pamiętają.

Z tego co wiem program tworzą dwie osoby: ktoś w studiu i realizator. Oboje
                decydują o tym co ma być zagrane i co pasuje lepiej
                > po czym. Przynajmniej tak mi wytłumaczono w trakcie "drzwi otwartych"
                rozgłośni

to albo nie uważałeś , albo nie zrozumiałeś.Te dwie osoby decydują o tym co
                wybrać z komputera,a tam już same "gotowce" możliwości wyboru znacznie
                ograniczone.

> Musiałeś się pogubić w kręceniu gałką. To radio chyba jeszcze nigdy nie
                zagrało
                >
                > Big Cyca przynajmniej od kiedy go słucham, tym bardziej po reportażach.
                Pisząc
                > tak robisz idiotów z pracowników tego radia ponieważ odróżnienie charakteru
                > piosenki od emocji wyrażanych w reportażu to chyba jedna z elementarnych
                > umiejętności, którymi kierują się radiowcy. A tam chyba nie brakuje ludzi
                > doświadczonych.

naturalnie big cyc to przykład . faktem jest,że po informacji o pożarach
                leśnych, z komputera poleciało "płoną góry płoną lasy" , takich kwiatków było i
                jest sporo.
                daleki jestem od robienia idiotów z ludzi doświadczonych i wielokroć
                mądrzejszych ode mnie. Jednak idioci,jeśli nimi są pozostaną idiotami,choć to
                nie ja ich tak nazwałem.

>
                > Wiedzę masz. Szkoda, że wykorzystujesz ją do wyrażania opinii, które mi
                kojarzą się jednoznacznie z krytykanctwem, przed którym tak zaciekle się
                bronisz.

Oczywiście że można tak jak ty to lubisz . Proszę, oto świąteczny prezent:

Ja jako wheelman,chciałby powiedzieć ,że najwspanialszym radiem ze świetną
                muzyką i znakomitymi dziennikarzami jest POLSKIE RADIO SZCZECIN.
                Słucham ich przez 25 godzin na dobę , a najbardziej lubię pana G.K.!

/niech mi Bóg wybaczy Wielkopostne kłamstwa!/

Moje zainteresowanie budzi Twoja krytyka i brak obiektywizmu. Nie spieram się z
                >
                > Twoimi argumentami - stwierdzam, że brakuje w nich opinii pozytywnych. Jeśli
                > koniecznie chcesz powiedzieć, że jest to radio do niczego to nikt tego nie
                > zmieni.

Czy krytyka i brak obiektywizmu to jedno i to samo?
                Ja też stwierdzam,że w moich wypowiedziach brak jest opinii pozytywnych.Sprawia
                mi to przykrość.
                Jeśli pracownicy tego Radia zobaczą co jest niedobrego w ich pracy, to ONI to
                zmienią,a jeśli tego nie zrobią , to nie są warci mojej /słuchacza/ sympatii.
                • Gość: marjan Re: muza w prszczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 22:56
                  wheelman przesadziles:

"najwspanialszym radiem ze świetną
                  muzyką i znakomitymi dziennikarzami jest POLSKIE RADIO SZCZECIN"

przez twoj glos przebija ironia
                  przeciez wiadomo, ze sadziesz dokladnie inaczej

a kto to jest GK ?
                  chyba za slabo znam to radio - oswiec mnie

zreszta chyba na palcach jednej reki moglbym wymienic nazwiska dziennikarzy
                  widze, ze ty znasz ich lepiej
                  zaczynam obawiac sie, ze to forum to przepychanki miedzy ludzmi z radia
                  szczecin walczacymi miedzy soba o wplywy.
                  jezeli tak, to zaczyna byc smieszne, ze nie potraficie rozmawiac ze soba na
                  codzien jeno za posrednictwem forum
                  • wheelman Re: muza w prszczecin 19.04.03, 01:32

> wheelman przesadziles:
                    >
                    > "najwspanialszym radiem ze świetną
                    > muzyką i znakomitymi dziennikarzami jest POLSKIE RADIO SZCZECIN"
                    >
                    > przez twoj glos przebija ironia
                    > przeciez wiadomo, ze sadziesz dokladnie inaczej

No proszę , nawet ironia wychwytywana jest z niezwykłą bystrością.
                    Bo była to oczywista ironia na post grzesia kaźmierczaka , którego już tu
                    rozszyfrowano wcześniej .
                    >
                    > a kto to jest GK ?
                    > chyba za slabo znam to radio - oswiec mnie

j.w.
                    >
                    > zreszta chyba na palcach jednej reki moglbym wymienic nazwiska dziennikarzy
                    > widze, ze ty znasz ich lepiej
                    > zaczynam obawiac sie, ze to forum to przepychanki miedzy ludzmi z radia
                    > szczecin walczacymi miedzy soba o wplywy.
                    > jezeli tak, to zaczyna byc smieszne, ze nie potraficie rozmawiac ze soba na
                    > codzien jeno za posrednictwem forum

Tutaj natomiast skucha. Nie jestem pracownikiem tej instytucji i mimo
                    insynuacji, nie zamierzam. Jednak moje stanowisko i minione doświadczenia
                    upoważniają mnie do artykułowania swoich opinii,mimo ,że nie są one przychylne
                    aktualnym pracownikom.
                    Z obserwacji,które pamiętam, wynika ,że pracownicy tej miłej mi instytucji
                    faktycznie nie potrafią otwarcie rozmawiać ze sobą o bolączkach ich zawodu,ale
                    to co dzieje się tutaj nie ma z tym nic wspólnego.
                    Jest tu jeden facet aktualnie pracujący w radiu,piszący pod dwoma,lub trzema
                    nickami,ale to wszystko. Czekam na otwarcie nowego wątku :)
                    pozdrawiam
                    • Gość: obrońca Marjana Re: muza w prszczecin IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 09:58
                      wheelman napisał:
                      Nie jestem pracownikiem tej instytucji i mimo
                      > insynuacji, nie zamierzam.

To dobrze. Myślisz, że moglibyśmy się spokojnie mijać na korytarzu Przemku Sz.?

Jednak moje stanowisko i minione doświadczenia
                      > upoważniają mnie do artykułowania swoich opinii,mimo ,że nie są one
                      przychylne
                      > aktualnym pracownikom.
                      > Z obserwacji,które pamiętam, wynika ,że pracownicy tej miłej mi instytucji
                      > faktycznie nie potrafią otwarcie rozmawiać ze sobą o bolączkach ich zawodu

Nieprawda Przemku Sz., nieprawda. Często wypłakuję się na ramieniu Twojej
                      dobrej znajomej.

,ale
                      > to co dzieje się tutaj nie ma z tym nic wspólnego.
                      > Jest tu jeden facet aktualnie pracujący w radiu,piszący pod dwoma,lub trzema
                      > nickami,ale to wszystko.

Myślisz, że tylko jeden?

Czekam na otwarcie nowego wątku :)
                      > pozdrawiam
                  • Gość: kocham Cię Marjan Re: muza w prszczecin IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 09:51
                    Gość portalu: marjan napisał(a):

> wheelman przesadziles:
                    >
                    > "najwspanialszym radiem ze świetną
                    > muzyką i znakomitymi dziennikarzami jest POLSKIE RADIO SZCZECIN"
                    >
                    > przez twoj glos przebija ironia
                    > przeciez wiadomo, ze sadziesz dokladnie inaczej
                    >
                    > a kto to jest GK ?
                    > chyba za slabo znam to radio - oswiec mnie
                    >
                    > zreszta chyba na palcach jednej reki moglbym wymienic nazwiska dziennikarzy
                    > widze, ze ty znasz ich lepiej

Przemek Sz. zna niektórych to fakt.

> zaczynam obawiac sie, ze to forum to przepychanki miedzy ludzmi z radia
                    > szczecin walczacymi miedzy soba o wplywy.
                    > jezeli tak, to zaczyna byc smieszne, ze nie potraficie rozmawiac ze soba na
                    > codzien jeno za posrednictwem forum

Przemek Sz. ma za daleko do PRS choć zna tam kilka osób a dlaczego nie chce
                    wyrażać swoich opinii w cztery oczy? Z Jana Chryzostoma Paska nie ma łatwego
                    połączenia komunikacją miejską na Niedziałkowskiego.
            • Gość: marjan Re: muza w prszczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 18:27
              hej wheelman!!!!!

przygladam sie od dluzszego czasu polemice
              1. a moze ty pracujesz w radiu szczecin i czujesz sie niedowartosciowany
              2. moze pracowales w radiu szczecin i teraz ci smutno (czytaj starasz sie
              wyleczyc swoje żale negujac stan obecny)
              3. moze chcialbys pracowac w radiu szczecin i wdrazac z zapalem w zycie swoje
              wspaniale koncepcje

widze zes czlek oczytany (vide "dynamika muzyczna") ale nie trzeba byc
              przesadnie zorientowanym w temacie aby nie widziec, ze coraz bardziej radykalne
              formatowanie stacji to jedyny kierunek rozwoju radiofonii na calym swiecie.
              radia publiczne stoja w rozkroku bo staraja sie grac dla mozliwie jak
              najszerszego sluchacza
              niewykluczone jednak, ze juz wkrotce gdy wplywy z abomanentu beda tak
              rachityczne, ze stacje beda musialy utrzymac sie wylacznie z reklam.
              wtedy zaweza krag odbiorcow, zarzadza scisly format, misje wyrzuca w kat i
              zaczna sie na powaznie scigac z komercha

a tak na marginesie, ja takze wiele moge zarzucic radiu szczecin, rownie wiele
              innym lokalnym stacjom, zastanawie mnie jednak twoje zacietrzewienie... czy
              ktorys z wymienionych przeze mnie punktow jest prawdziwy?

• wheelman Re: do marjana 18.04.03, 18:43
                Z tym radykalnym formatowaniem to straszna przesada . ale to nie miejsce na tę
                dyskusję."Zacietrzewienie"?????
                Nie , po prostu zainteresowany jestem tematem,a wiąże się to z odpowiedzią
                twierdzącą na dwa spośród twoich trzech pytań.
                odpowiedź twierdząca,ale pytania źle sformułowane.

no to teraz trochę sobie pomyśl :0)

Wesołych Świąt!
                • Gość: marjan Re: do marjana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 18:58
                  skoro dwa no to logicznie rzecz ujmujac musi byc 2 i 3
                  zgadlem???

jezeli tak to zycze powodzenia

oczywiscie moze byc tez 1 i 3 ale w tym przypadku to moze oznaczac, ze
                  masz "miekki kregoslup" i nie potrafisz sie przebic tym samym na forum swą
                  frustracje wyrzucasz

w tym przypadku powodzenia bym juz nie zyczyl

zyczylbym Wesolych Swiat

> Z tym radykalnym formatowaniem to straszna przesada . ale to nie miejsce na

> dyskusję."Zacietrzewienie"?????
                  > Nie , po prostu zainteresowany jestem tematem,a wiąże się to z odpowiedzią
                  > twierdzącą na dwa spośród twoich trzech pytań.
                  > odpowiedź twierdząca,ale pytania źle sformułowane.
                  >
                  >
                  > no to teraz trochę sobie pomyśl :0)
                  >
                  >
                  > Wesołych Świąt!
                  • wheelman Re: do marjana 18.04.03, 19:26
                    Jak to logika może zawieść.......:)
                    dlaczego frustracją nazywana jest każda krytyka?
                    W Polskim Radiu Szczeci jest o wiele więcej dobrego niż złego,ale ten wątek
                    rozwinął się akurat w stronę krytyki,a nie pochwał.
                    Przeanalizuj wszystkie posty z moimi wypowiedziami,wyciągnij wnioski i
                    skomentuj. Trudno byłoby doszukać się tam frustracji.
                    Mam nadzieję,że wbrew temu co myślisc,nie pracując w tej firmie,będę w
                    najbliższej przyszłości mógł jej pomóc,na czym bardzo mi zależy.
                    To jest moje miasto,to jest moja stacja radiowa.Dlaczego nie miałbym się o nią
                    troszczyć , skoro nie robią tego jej pracownicy?
                    • Gość: obrońca_radia Re: do marjana IP: 80.72.196.* 18.04.03, 19:42
                      wheelman napisał:

> Jak to logika może zawieść.......:)
                      > dlaczego frustracją nazywana jest każda krytyka?
                      > W Polskim Radiu Szczeci jest o wiele więcej dobrego niż złego,ale ten wątek
                      > rozwinął się akurat w stronę krytyki,a nie pochwał.
                      > Przeanalizuj wszystkie posty z moimi wypowiedziami,wyciągnij wnioski i
                      > skomentuj. Trudno byłoby doszukać się tam frustracji.
                      > Mam nadzieję,że wbrew temu co myślisc,nie pracując w tej firmie,będę w
                      > najbliższej przyszłości mógł jej pomóc,na czym bardzo mi zależy.

A pewny jesteś, że radio będzie chciało żebyś mu pomógł? Zawsze możesz
                      zaprezentować swój pozytywny punkt widzenia na PRS. Chyba, że nie chcesz, albo
                      może inaczej - nie jest to dla Ciebie wygodne.

> To jest moje miasto,to jest moja stacja radiowa.

Nie dość, że defetysta to jeszcze megaloman. Ładna zbitka

Dlaczego nie miałbym się o nią
                      > troszczyć , skoro nie robią tego jej pracownicy?
                      • wheelman Redo obrońcy 19.04.03, 01:12
                        Jeszcze bardziej smakowitą zbitką jest numer IP 80.72.196 i numer GG4412037 :)
                        Gratuluje również określenia "megaloman" . Napewno ucieszą się wszyscy
                        identyfikujący sie z tym miastem.
                        Daleki jestem od złośliwości,których nie szczędzą mi "obrońcy" PRS, ale muszę
                        to napisać: a może to jest tak,że jak ktoś przyjedzie ze wsi do dużego miasta
                        to ma kłopoty z identyfikacją?
                        No i jeszcze jedno, dlaczego na antenie PRS mam prezentować swój pozytywny
                        punkt widzenia, skoro on zgoła innym jest??????????
                        • Gość: obrońca_radia Re: Redo obrońcy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 08:58
                          wheelman napisał:

> Jeszcze bardziej smakowitą zbitką jest numer IP 80.72.196 i numer GG4412037 :)

A jesteś pewien, że należą do tej osoby o której myślisz? Ale nic się nie martw
                          Przemek. Może PRS jeszcze będzie chciało żebyś mu pomógł?! Jak to mówią w
                          Twojej "branży": "Alleluja i do przodu!"

> Gratuluje również określenia "megaloman" . Napewno ucieszą się wszyscy
                          > identyfikujący sie z tym miastem.

Do słownika ortograficznego, który Ci pożyczę jak napiszesz na powyższy numer
                          GG dorzucę Ci jeszcze słownik synonimów. Co Ty na to? Jak sądzisz czy wtedy
                          poznasz wielość znaczeń wyrazów "mój, moja, moje" czy zanosi się na powrót do
                          szkoły?

> Daleki jestem od złośliwości,których nie szczędzą mi "obrońcy" PRS, ale muszę
                          > to napisać: a może to jest tak,że jak ktoś przyjedzie ze wsi do dużego miasta
                          > to ma kłopoty z identyfikacją?

To teraz musisz się mocno zastanowić nad swoją przyszłością i powiedzieć głośno
                          "przepraszam" do tych którzy mieszkają na wsi. PRS, któremu chcesz pomóc
                          dociera bowiem do wszystkich mniejszych lub większych wsi w byłym województwie
                          szczecińskim - między innymi za sprawą redaktora, którego wspomniałeś
                          wcześniej. Praca lub pomoc temu radiu może się opierać jedynie na szacunku do
                          każdego słuchacza. Jeśli tego nie potrafisz obawiam się, że już na starcie nie
                          ma szans.

> No i jeszcze jedno, dlaczego na antenie PRS mam prezentować swój pozytywny
                          > punkt widzenia, skoro on zgoła innym jest??????????

Niczego nie musisz ważne czy chcesz. Antena ma to do siebie, że nie lubi ludzi
                          fałszywych a mikrofon jest bardzo precyzyjnym selekcjonerem. Do tego musisz
                          dodać czułe ucho słuchacza. Jeśli nie stać Cię na obiektywizm tutaj, to jeśli
                          będziesz silił się na bycie obiektywnym na antenie to obawiam się, że
                          poniesiesz porażkę. Ucho słuchacza, jak wspomniałem, to równie czuły "przyrząd"
                          jak mikrofon, zwłaszcza na fałsz. Od ludzi, którzy tam pracują rygorystycznie
                          wymagana jest obiektywność opinii nawet jeśli ich prywatne są zgoła odmienne.
                          Jak w takim razie postrzegasz swoją przyszłość?
                    • Gość: marjan Re: do wheelmana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 22:38
                      logika zawodzi?
                      zatem opcja 1+3
                      szkoda, nie wroze powodzenia

swiadomie uzywam slow "zacietrzewienie" i "frustracja" bo takich zrodel
                      dopatruje w energii z jaka sie wypowiadasz.
                      byc moze sie myle, moze twoje dzialania wynikaja z troski i checi
                      konstruktywnej krytyki.
                      mam nadzieje, ze wspomozesz swoja energia i konceptem dzialania stacji radia
                      szczecin, byc moze juz wkrotce stanie sie ona dzieki tobie najwiekszym gigantem
                      lokalnego rynku.
                      tylko czy forum jest najlepszym miejscem dla czlowieka ktory zamierza juz
                      wkrotce wspomoc radio.. chyba nie tedy droga
                      to jest miejsce na wypowiadanie roznych opinii, najczesciej krytycznych (to
                      jest najlatwiejsze) ale czy cokolwiek z nich wynika - nie sadze

ale moze pogdybajmy... jako sporadyczny sluchacz radia sz-n i milosnik muzyki
                      moge sprobowac wdac sie z toba w polemike

wheelman napisał:

> Jak to logika może zawieść.......:)
                      > dlaczego frustracją nazywana jest każda krytyka?
                      > W Polskim Radiu Szczeci jest o wiele więcej dobrego niż złego,ale ten wątek
                      > rozwinął się akurat w stronę krytyki,a nie pochwał.
                      > Przeanalizuj wszystkie posty z moimi wypowiedziami,wyciągnij wnioski i
                      > skomentuj. Trudno byłoby doszukać się tam frustracji.
                      > Mam nadzieję,że wbrew temu co myślisc,nie pracując w tej firmie,będę w
                      > najbliższej przyszłości mógł jej pomóc,na czym bardzo mi zależy.
                      > To jest moje miasto,to jest moja stacja radiowa.Dlaczego nie miałbym się o
                      nią
                      > troszczyć , skoro nie robią tego jej pracownicy?
                      • wheelman Re: do wheelmana 19.04.03, 01:23

> swiadomie uzywam slow "zacietrzewienie" i "frustracja" bo takich zrodel
                        > dopatruje w energii z jaka sie wypowiadasz.
                        > byc moze sie myle, moze twoje dzialania wynikaja z troski i checi
                        > konstruktywnej krytyki.

No proszę ,jednak doczekałem,że ktoś mnie zrozumie!

> mam nadzieje, ze wspomozesz swoja energia i konceptem dzialania stacji radia
                        > szczecin, byc moze juz wkrotce stanie sie ona dzieki tobie najwiekszym
                        gigantem lokalnego rynku.

A wiesz, to niezły pomysł. I jak się wydaje, nietrudny do zrealizowania.

> tylko czy forum jest najlepszym miejscem dla czlowieka ktory zamierza juz
                        > wkrotce wspomoc radio.. chyba nie tedy droga
                        > to jest miejsce na wypowiadanie roznych opinii, najczesciej krytycznych (to
                        > jest najlatwiejsze) ale czy cokolwiek z nich wynika - nie sadze

Wątek zapoczątkowany przez EWKĘ sprowokował mnie do wypowiedzi na ten
                        interesujący mnie temat. To czy dyskusja na tym forum coś da ,czy nie, to jakby
                        jasna sprawa.Pewnie ,że nie. Ale spójrz,jakie te wypowiedzi znamienne i
                        pouczające...
                        >
                        > ale moze pogdybajmy... jako sporadyczny sluchacz radia sz-n i milosnik muzyki
                        > moge sprobowac wdac sie z toba w polemike

I to jest ciekawa propozycja,tylko myślę ,że dla jej usprawnienia powinniśmy
                        założyć nowy wątek. Forum gazety między innymi po to jest. /wymiana poglądów/
                        Niecierpliwie oczekuję w tej materii propozycji i obiecuję szczerą dyskusję ,
                        popartą , mam nadzieję rzeczowymi argumentami i doświadczeniem.
                        Do dyskusji na nowym wątku będą mogli włączyć się inni zainteresowani,których
                        nudzi trochę rozmydlenie widoczne tutaj.
                        Tak więc czekam na prowokacyjne pytanie z Twojej strony, na które z
                        przyjemnością odpowiem.

Wesołych......
                        >
                        >
    • dodo111 Brakuje stacji profilowanych 16.04.03, 23:08
      Najczesciej PR3, czasem PR Szczecin. Kiedys RMF, ale ostatnio muzyka dla mnie
      nie do strawienia. Podobnie Zetka, dodatkowo dretwi, wysilajacy sie na
      niesmieszne dowcipy prezenterzy, warto tylko dla Majewskiego i Weissa. Reszta
      to amatorszczyzna.

ALE! Jak w temacie. Bedac w pewnym kraju daleko za granica (w miejscowosci
      wczasowej), mialem do wyboru 3 stacje z muzyka ROCKOWA (wspolczesna!) i ze 2
      JAZZOWE (jedna SMOOTH JAZZ). I to bylo piekne... Kazdy ma to co lubi.

A u nas... Coz, kazda stacja celuje w tego samego sluchacza, rynek widac nie
      jest jeszcze wystarczajaco dojrzaly. No i mamy -> aktualne przeboje (70% z
      nich nie da sie sluchac) 20x dziennie + "klasyka", ktorej JUZ nie moge sluchac.

Pozdrawiam!
      • Gość: Gryf Jakiego radia sluchamy w Szczecinie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.03, 23:33
        98,4 FM

Powietrze:magazyn swiatla wody i ognia
        • Gość: słuchacz Re: Jakiego radia sluchamy w Szczecinie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 12:42
          Przeważnie PR Szczecin
          Poza tym kole północy PR pr. I i OBOWIĄZKOWO STUDIO S-13
          A na Plamie programy G. Małeckiego i J. Krasińskiego
    • Gość: zla_kobieta Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: 62.233.217.* 19.04.03, 09:36
      my, zla_kobieta, słuchamy trojki
      • wheelman Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? 19.04.03, 12:13
        W związku z unaniem za bezcelowym prowadzenie dalszej dyskusji z
        panem "marjanem","obrońcą marjana"'"obrońcą radia" , "harrym-wu",czy jak tam on
        jeszcze się nazywa nie będę już więcej zamieszczał postów na tym wątku.

Obiektywnej oceny sposobu argumentacji dokonać mogą czytelnicy.
        Mnie opadły ręce.Z przykrością zauważam,że piszący pod tymi nickami to
        pracownik/cy? Polskiego Radia Szczecin , którzy nie mogą pogodzić się z
        jakąkolwiek formą krytyki. Jest to smutne tym bardziej,że jako pracownicy
        takiej właśnie firmy, powinni wykazywać o wiele więcej pokory,tolerancji,a już
        przynajmniej szacunku, do opinii odrębnych,czasem krytycznych wobec ich pracy.
        Nie rokuje to nadziei na pozytywne zmiany programowe zapowiadane od dłuższego
        czasu przez szefów tej stacji.

Dziękuję wszystkim rozmówcom , także tym z którymi mamy inne opinie.
        Przepraszam Przemka Sz. /on będzie wiedział .../

wesołych pogodnych świąt przy dźwiękach płynących z PRZYJAZNEGO RADIA
        • Gość: zgadnij kto Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: 80.72.196.* 19.04.03, 14:18
          wheelman napisał:

> W związku z unaniem za bezcelowym prowadzenie dalszej dyskusji z
          > panem "marjanem","obrońcą marjana"'"obrońcą radia" , "harrym-wu",czy jak tam
          on
          >
          > jeszcze się nazywa nie będę już więcej zamieszczał postów na tym wątku.

Ja też się postaram nie umieszczać

> Obiektywnej oceny sposobu argumentacji dokonać mogą czytelnicy.

Jak zawsze.

> Mnie opadły ręce.

Ja jeszcze bym pomachał byle celnie.

Z przykrością zauważam,że piszący pod tymi nickami to
          > pracownik/cy? Polskiego Radia Szczecin , którzy nie mogą pogodzić się z
          > jakąkolwiek formą krytyki.

Mogą, mogą. Nie przesadzaj wheelman. Nie lubią tylko krytyki ubogiej w konkrety
          i strzałów z nikąd. Opowiedz co Cię boli z otwartą przyłbicą, nie podpisuj się
          anonimowo. Jak wiesz zapewne, "w branży" anonimy, żeby nie wiem jak celne
          zawierały argumenty, trafiają do śmieci.

Jest to smutne tym bardziej,że jako pracownicy
          > takiej właśnie firmy, powinni wykazywać o wiele więcej pokory,tolerancji,a
          już
          > przynajmniej szacunku, do opinii odrębnych,czasem krytycznych wobec ich pracy.

Tak ale tylko wtedy gdy ktoś kto krytykuje ma na tyle odwagi aby powiedzieć o
          tym wprost nie będąc anonimowym. Przecież dziennikarzy nie musisz się obawiać.

> Nie rokuje to nadziei na pozytywne zmiany programowe zapowiadane od dłuższego
          > czasu przez szefów tej stacji.

Jakiś taki marudny jesteś. Najpierw krytyka, teraz "nie rokuje nadziei".

> Dziękuję wszystkim rozmówcom , także tym z którymi mamy inne opinie.

Szczerze Ci dziękuję wheelman, rozmówcom również. To była pouczająca rozgrywka.

> Przepraszam Przemka Sz. /on będzie wiedział .../

Ja też przepraszam Przemek.

> wesołych pogodnych świąt przy dźwiękach płynących z PRZYJAZNEGO RADIA
        • longplay 100 wpis, 100 procent racji 19.04.03, 16:57
          wheelman napisał:

> W związku z unaniem za bezcelowym prowadzenie dalszej dyskusji z
          > panem "marjanem","obrońcą marjana"'"obrońcą radia" , "harrym-wu",czy jak tam
          on
          >
          > jeszcze się nazywa nie będę już więcej zamieszczał postów na tym watku

W/w wymieniony dyskutant jeżeli jest dziennikarzem lub w jakiś inny sposób
          związany zawodowo z PR Szczecin, to jest właśnie wierną kopią - obrazem tego
          Radia. Fałszuje wyniki i sondaże, jest zarozumiały i arogancki, nieobiektywny -
          potrafi zaprzeczyć oczywistym faktom. Czyli taki oskarżony jak i obrońca.
          Stwierdził : "...Radio nie utrzymuje się z podatków, ale z abonamentu".
          Przyznacie , że tym argumentem pozbawił mnie zupełnie racji. :-)
          • Gość: Karuzelowy Re: 101 wpis, 101 procent racji IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 19.04.03, 17:25
            Nic dodać , nic ująć Panie Longplay.
            Ponure to trochę i rozumiem "wheelmana",że mu opadło to co opadło.
            Z tym betoniarstwem pod nickami"harry-wu". czy jakiś tam "marjan-obrońca radia"
            nie można dyskutować by nie zostać oblanym...
            Ale jedno im musze przyznać: pięęęknie unikają odpowiedzi na merytorycznie
            zadane pytania,oraz cuuudownie wykręcają kota ogonem.

karuzelowi wszystkich krajów-wyłączcie ich!
    • Gość: maniek Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: 62.233.253.* 21.04.03, 10:50
      Program 2 i 3 polskiego Radia, Radio Plus.
      • Gość: Dolph Re: Jakiego radia słuchamy w Szczecinie? IP: *.centrala.kbsa / 10.3.24.* 22.04.03, 11:05
        Najczęściej Plamy, a w Plamie zazwyczaj słucham dj Jurka Krasińskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka