Dodaj do ulubionych

Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2004r?

30.01.07, 20:55
W czerwcu 2004 r. "Gazeta Wyborcza" opisała działalność dzisiejszego
milionera Kobylańskiego, nazywanego przez "GW" "chorobliwym antysemitą".
wiadomosci.onet.pl/1476002,11,item.html
Ciekawe czy gazetowe szmaty przeproszę tego Pana? Bo na razie zapluli się i
milczą.
Obserwuj wątek
    • 1.bazyl Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 30.01.07, 21:06
      Za co maja przepraszac? Czy fakt, ze z powodow proceduralnych odmowiono
      wszczecia postepowania przeciwko fundatorow dzialalnosci Radia Maryja, dowodzi
      Twoim zdaniem jego niewinnosci?

Nie, Zono, dowodzi to tylko, kto nalezy do slynnej grupy trzymajacej wladze...
      • galoty Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 30.01.07, 21:15
        No przypomnij sobie co to są względy proceduralne. Ano na przykład takie jak
        spóżnione oświadczenie majątkowe pani HGW, jak złożenie kwita nie do tej
        instytucji, przedawnienie, zmiana składu sądu itd
        Informacja, którą azalinkowała żona nie mówi o względach proceduralnych ale o
        zasadniczych. Nie ma dowodów na to iż Kobylański zbrodniarz jest tym
        Kobylańskim, który był ambasadorem. To tak samo jakby wszytskich Janów
        Kowalskich ścigano za jednego Kowalskiego.
        • 1.bazyl Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 30.01.07, 21:48
          To, ze nie mozna prowadzic dwa razy dochodzenia w tej samej sprawie, oraz ze
          sprawa jest objeta amnestia- to sa dla mnie wzgledy proceduralne, mnie
          bynajmniej o niewinnosci nieprzekonujace.

Zreszta, nie jestem prawnikiem, i nie upieram sie przy tej nazwie. Ale w
          tekscie nie ma zdania typu "Udowodniono ponad wszelka watpliwosc" - wrecz
          przeciwnie.
          • zona.pijaka Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 02.02.07, 07:58
            1.bazyl napisała:
            > Zreszta, nie jestem prawnikiem,

Nie jesteś ani prawnikiem ani prawniczką. Niestety. Śmiałabym się gdyby
            gdybyśmy się spotkali. Ja, o której wszyscy mówią żem chłop i ty, o którym
            wszyscy mówią żeś baba. I Andreas który leci.. już nie wiadomo na co.
        • Gość: kmicic Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 IP: *.chello.pl 30.01.07, 21:57
          Coś nie za dużo tych wykrętów? "Nie prowadzi się sprawy dwa razy", "nie można
          ustalić, czy to ta sama osoba" itp. Na kilometr pachnie wykręcaniem się sianem.
          Poza tym, jak to już stwierdziło kilku tuzów obecnej ekipy (na czele z
          wściekłym-psem-Kur.skim), brak dowodu w sprawie, to najlepszy dowód, że coś
          jest nie tak - a dowody materialne zostały zniszczone.
          • galoty duch Stalina i innych jest wśród nas 31.01.07, 01:14
            Szanowny kmicicu. To co napisałeś (cytat poniżej) to sentencja bolszewizmu i
            wszelkich krwawych lub represyjnych rewolucji:
            Gość portalu: kmicic napisał(a):
            > brak dowodu w sprawie, to najlepszy dowód, że coś
            > jest nie tak .
            • Gość: kmicic Re: duch Stalina i innych jest wśród nas IP: *.chello.pl 31.01.07, 01:18
              galoty napisała:

> Szanowny kmicicu. To co napisałeś (cytat poniżej) to sentencja bolszewizmu i
              > wszelkich krwawych lub represyjnych rewolucji:
              > Gość portalu: kmicic napisał(a):
              > > brak dowodu w sprawie, to najlepszy dowód, że coś
              > > jest nie tak .

Koniecznie powtórz to Jackowi Kur.skiemu, który wypowiedział one słowa w
              trakcie programu telewizyjnego, na oczach setek tysięcy ludzi siedzących przed
              telewizorami... A po rozmowie z nim bezwzględnie zadenuncjuj go u samego
              Prezia. Przepowiadam ci wielką karierę (niemal jak Nikodema D.).
              • galoty Re: duch Stalina i innych jest wśród nas 31.01.07, 01:21
                >Przepowiadam ci wielką karierę (niemal jak Nikodema D.).
                Dlaczego mi przepowiadasz karierę Nikodema Dyzmy ? :-)
                Kurski nie jest moim bratem a jeżeli tak powiedział jak Ty to tez jest tchnięty
                duchem Stalina jak Ty.

• Gość: kmicic Re: duch Stalina i innych jest wśród nas IP: *.chello.pl 31.01.07, 01:33
                  1. Karierę zrobisz, gdy doniesiesz Preziowi, że Kur.ski jest w układzie
                  (bolszewciko-rewolucyjno-stalinowskim).
                  2. Karierę Nikodema D., bo w IV RP wszystkie kariery wyglądają jak kariera
                  Nikodema D.
                  3. Kurszczak i ja to małe pikusie: 24 godziny temu ojczulek Jacek Cydzik w
                  Radyju-Bez-Ryja miauknął: "No i jak spojrzeć trochę inaczej na marzec 1968,
                  rzekomy wyraz polskiego antysemityzmu, to okaże się, że Polskę opuścili wtedy
                  stalinowscy oprawcy, kaci narodu polskiego - a że wyjechało wówczas trochę
                  niewinnych osób... No cóż... Zawsze tak jest, że przy takich okazjach ucierpi
                  ktoś przypadkowy" - muszę powiedzieć, że z zapartym tchem czekałem na cytat z
                  ulubionego przysłowia Iosifa Wissarionowicza: "Gdzie drwa rąbią, tam wióry
                  lecą". Gratuluję takiej interpretacji nauki Jezusa Chrystusa! Swoją drogą,
                  niezłe komuchy mieszają im w durnych łbach w tych seminariach - nie ma się co
                  dziwić, jeśli bohaterem pozytywnym polskich dziejów jest dla b. rektora KUL-u
                  gierkowski minister spraw wewnętrznych, niejaki Fr. Szlachcic, oprawca polskich
                  patriotów...
    • Gość: monty Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 IP: *.chello.pl 30.01.07, 21:15
      Pamietam jak złodziej Kulesza wszczął procedury śledcze wobec Kobylańskiego
      ,że ten był szmalcownikiem, agentem gestapo i denuncjował żydów.
      Jakoś nie widać postępów w tej sprawie, a Kobylański był w Polsce można go było
      aresztować.
      Natomiast złodziej Kulesza wyprowadził do niemiec większość dokumentów
      o zbrodniach hitlerowców na narodzie Polskim i teraz ciężko niemcom coś
      udowodnić o pacyfikacji wsi polskich.
      Ostatni nieomylny w sprawie Kobylańskiego został niejaki Lizut.
    • 1.bazyl Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 02.02.07, 03:44
      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3888822.html
      Rzecz jasna Zona znowu uzna, ze "Gazeta" pluje...
      • galoty bazyl 02.02.07, 06:04
        1.bazyl napisała:

> www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3888822.html
        > Rzecz jasna Zona znowu uzna, ze "Gazeta" pluje...
        Ta, cytowana przez Ciebie publikacja bazylu, przypomina mi podobne publikacje
        z tzw oszołomiastych gazet jakoby prezydent Kwaśniewski był sterowany i
        pracował i decydował pod dyktando KGB i Putina.
        Gazeta sięga bruku :-(
    • Gość: sztabka Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:50
      a za co niby mieliby go przepraszać?
      • zona.pijaka Re: Pamiętacie plucie Gazety na Kobylańskiego w 2 02.02.07, 17:42
        Wg mnie historia tego Żyda w ogóle się kupy nie trzyma. Po pierwsze okazało się
        ze Zyd był łapownikiem. A to jest tak samo nieetyczne jak dawanie łapówki
        milicjantowi. Lub conajmniej jak podpisanie lojalki przez Pana Jurczyka w
        obawie o własne i dzieci życie.
        Po drugie, już zadenuncjowany, w tamtych czasach nie miał szans, by się za
        łapówkę drugi raz wykupić. Nie u Niemców. Ta historia jawi mie się jako zwykła
        bujda na resorach, przywołana na zawołanie przez Gazetę. W 2004, pamiętam jak
        Gazeta łgała, że Pan Kobyłański nieomalże się przyznał do szmalcownictwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka