Dodaj do ulubionych

Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na opinie

IP: *.centertel.pl 20.02.07, 17:46
Jak się mieszka na tym osiedlu, czy sprawnie działa wspólnota mieszkaniowa i
czy płynnie wszystko przebiegało z deweloperem ( Best deweloper )
Proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: górna Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 20.02.07, 23:48
      no prosze w koncu ktos pisze o ul.górnej!!!hmm,zarzadca,przynajmniej wszystkie
      sprawy dotyczace osiedla zalatwia sie na forum w obecnosci mieszkancow ,podczas
      zebran wspolnoty a nie po ciuchu gdzies w niewiadomym miejscu i czasie!a firma
      best?podobno nastawienie szefostwa do ludzi troche sie zmienilo,wczesniej mozna
      bylo negocjowac wysokosc pierwsze wplaty,zaliczki ,teraz juz stanowisko besta
      jest juz ponoc bardziej "usztywnione" i twarde.wykonawstwo budowlane? bywa
      roznie,sa niedociagniecia i niedorobki ale budowa domu to nieukladanie klockow
      lego,zawsze moze cos pojsc nie tak,choc pare rzeczy skopali ewidentnie,to jednak
      staraja sie usuwac usterki na biezaco!widac ze zakonczenie budowy w tym
      roku,ostatniego etapu, znacznie sie opózni, ale to wina chyba odpływu
      pracowników do innych krajow unii europejskiej!i nie slcyhac bylo,to wielki
      pozytyw jak dotychczas,o zadnym szwindlu i nieuczciwosci ze strony besta wobec
      potencjalnych nabywcow mieszkan,a jak sie slyszy dookola ,developerzy nieraz
      oszukuja i sa na bakier z prawem!generalnie ,mieszka sie w miare spokojnie,na
      razie cicho,mieszkancy raczej zrownowazeni hahahah.pozdrawiam
      • Gość: wiktor Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 21.02.07, 06:52
        Dzięki za radę. Myślałem że już nikt nie pomoże mi, mały odzew i zastanawiałem
        się czy ktoś na tym osiedlu wogóle ma internet. Mimo róznych opcji zamieszkania
        właśnie wybrałem tą lokalizację bo uważam że jest świetna. Blisko do lasu,
        parku, jeziora a za rogiem miasto. Trochę przeraża mnie odległość do sklepów
        ale od czego jest rower albo samochód. Długo mieszkasz tam ? Jak ludzie z
        osiedla ? Sąsiedzi? to też ważne i nie można nie brać tego pod uwagę.
        Pozdrawam
        • Gość: rex Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.chello.pl 21.02.07, 09:35
          Z Górnej do prawdziwego lasu (do Wołczkowa) jest spory kawałek, rowerem trochę
          lżej, ale ciężko podjechać.

Z Internetem nie ma kłopotu - jest teraz wszędzie, np. przez komórkę i UMTS.
          • Gość: do rex Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 21.02.07, 10:58
            Mieszkasz tam ? Jeżeli tak, to jakie masz wrażenia ?
            • Gość: rex Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.chello.pl 22.02.07, 10:52
              Tam nie - w bliskiej okolicy
        • Gość: hhhh Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 21.02.07, 17:02
          witam!odpowiadam na pytanie:mieszkamy tu od roku ,czyli od chwili oddania
          mieszkania przez "besta",sasiedzi,rzecz najwazniejsza!wazniejsza niz
          usterki,wysokosc czynszu lub dostep do netu(operatorem netu i kablówki jest
          firma cpu.net,swoja droga jak na razie dzialaja bez wiekszych usterek,w zasadzie
          byly dwie przerwy w dostepie ,w ciagu roku)...aha!sasiedzi:na to nie bedziesz
          miec wpływu,kupisz mieszkanie a za jakis czas nowi lokatorzy moga okazać sie
          potworami i cały czar z posiadania nowego lokum prysnie!opłaty:za mieszkanie o
          powierzchni 57 m,płacimy cos...kolo 170zl,minusem jest chyba brak instalacji
          gazowej,kuchenka jedynie na prad ale z tego co wiem mozna było dogadać sie z
          wykonawca i założyć gaz!kwestia sklepów jest faktycznie sporą bolączka ,gdyż
          oprócz kilku niewielkich sklepów ,jawiększym jest sieć "netto",połączenie
          komunikacyjne mzk, KATASTROFICZNE ,jeśli nie masz samochodu ,bedziesz kląc
          codziennie,spóżnienie na autobus oznacza czekanie przynajmniej 20 min w szczycie
          i ponad półgodzinne poza okresem szczytu! !!!!!! to najgorszy mankament!!!!
          • Gość: wiktor Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 21.02.07, 18:28
            Dzięki za informację o tym jak się mieszka na ulicy Górnej.
            liczymy na spokój sasiedzki, zobaczymy pożyjemy....My jeszcze trochę i będziemy
            też tam mieszkać. Podoba nam się miejsce, okolica super i cisza. Jeżeli chodzi
            o sasiadów, ktoś kto jest kulturalny, napewno umie dostosować się, ktoś kto tej
            kultury nie ma będzie musiał. Zastanawiam się jak będzie wyglądać sprawa z
            ogrzewaniem ( konkretnie ile będzie nas ta przyjemnosć kosztować), oraz w
            przyszłości zagospodarowanie osiedla, plac zabaw, ładne lampy, zieleń i
            ogrodzienie. Myślę że tak powinno być bo teraz tam trwa wielka budowa, walka z
            czasem.....i z uciekającymi fachowcami.....
            Pozdrowienia
            • Gość: hhhh Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 21.02.07, 19:19
              my wprowadzaliśmy sie w styczniu ,wiec aby wygrzać mieszkanie musieliśmy
              uruchomić piec na full,tak że i koszt ogrzewania wyniósł ponad 350zł za jeden
              miesiąc!mieszkanie było okrutnie zawilgocone ze wszystkich okien dosłownie lała
              sie woda !!konieczne było również wypożyczenie od "besta" specjalnego urzadzenia
              do wyciągania wilgoci z pomieszczeń i ścian,gdyż zaczynała pojawiać sie na nich
              miejscowo pleśń!na zagospodoarownie osiedla była pobierana dodatkowo opłata ,coś
              ok.30 zł miesiecznie przez okres roku,w związku z tym ,że odpuściliśmy sobie
              uczestnictwo w zebraniach wspólnoty , nie orientuje sie obecnie ,czy ta suma
              wzrosła.Podobno na osiedlu mają powstać jakieś sklepy ale wydaje mi się ze to
              zbedna rzecz, gdyż wolałbym pofatygować sie po zakupy nieco dalej,niż być
              narażonym na ciągłe nieprzyjemności wynikające z usytuowania tu np,sklepu
              monopolowego!to chyba na tyle!pozdrawiam !
    • Gość: wiktor Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 21.02.07, 21:22
      To są dobre wskazówki na przyszłość. Napewno u nas także nie obędzie się bez
      nagrzewania mieszkania. Też liczę na wzrost ceny ogrzewania w pierwszych
      miesiącach. Ponoć istnieje koncepcja wybudowania domow mieszkalnych z lokalami
      użytkowymi pod wynajem. Fajna sprawa, zależy tylko wlaśnie co bedzie w tych
      sklepach. Nie sądzę ze monopolowy bo niedaleko budują kościół i moze to nie
      bedzie szlo w parze.Jezeli chodzi o dzialanosc wspolnoty, to bedę czynnie
      uczestniczył w tych zebraniach bo będę chciał wiedzieć co się dzieje i przede
      wszystkim na co idą moje między innymi peniądze. Także narazie czekamy czy zima
      jeszcze nas zaskoczy - wtedy napewno opożnienie w pracach czy będzie już
      wiosennie i może na czas oddadzą mieszkanie. Duży mieliście poślizg z odbiorem
      mieszkania ? A w jakim odstępie czasu była umowa notarialna. Dzięki z góry za
      info.
      • Gość: hhhh Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 22.02.07, 16:35
        witam,co do aktu notarialnego,mozna go podpisac natychmiast po oddaniu
        mieszkania,choc nie wiem czy teraz procedura nie ulegla zmianie!opóznienie w
        odbiorze naszego mieszkania sięgnęlo miesiaca,ale z tego co sie orientuje termin
        oddania lokali ,jest juz przesuniety o dwa miesiace,a swoja droga jestem
        ciekaw,gdzie konkretnie budowany jest kościól?pozdrawiam!!
        • Gość: bezrzecze Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 213.155.191.* 22.02.07, 17:08
          Żeby nie było tak przyjemnie chce wam powiedzieć że w pobliżu osiedla budowany
          będzie kościół
          • Gość: hhhhh Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 22.02.07, 17:45
            w pobliżu czyli gdzie?to bedzie niestety potworna udreka,wiem cos o tym ,bo
            przez 3 lata mieszkalem naprzeciw koscioła na zawadzkiego!pobudka codziennie o 6
            rano,i powtórka o 18,oraz 21!!!!koszmar!i niestety nie da sie z tym wygrac!
            • Gość: bezrzecze Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 213.155.191.* 22.02.07, 21:28
              jak się dobrze przyjrzysz to z okien nowego osiedla już widać krzyż, kolo
              takiego małego stawu.
              • Gość: hhhh Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 22.02.07, 21:39
                no tak! w koncu odleglosc jednego kosciola od drugiego w tym arcykatolickim
                kraju nie moze wynosic wiecej niz 100 m!!porazka!wiec radze wszystkim zaopatrzyc
                sie w stopery do uszu!!!bedziegłosno,oj bedzie!!!
              • Gość: obserwator Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 22.02.07, 21:50
                z zaciekawieniem obserwuje dyskusje dotyczaca osiedla przy ul.górnej i z
                niedowierzaniem czytam że wpeost na przeciwko moich okien ma powstać kościół?czy
                to potwierdzona informacja?
    • Gość: wiktorka Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 22.02.07, 22:23
      O planach wybudowania kościoła, mówił nam juz prezes Best w styczniu 2006 roku.
      Ostatnio jezdziłam oglądać z mężem działki budowlane wokół stawku, w okoliacach
      mieszkań z I etapu i jest już tam tablica informacyjna. Polecam niedzielny
      spacer wokół stawu i odkrycie tej tablicy. Oby nowy kościół nie miał cmentarza
      bo to dopiero dla mieszkanców I etapu byłby koszmar.........
    • gppics Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o 24.02.07, 15:20
      Witaj! My mieszkamy juz prawie rok!!! Przyjechalism z Pogodna wiec bylismy
      wymagajacy! I wcale nie tesknimy! Sniadania w sobote i niedziele z widokiem na
      ogrodki! Spokoj! Cisza! Kosciol obok! W netto jest wszsytko a os niedawna jest
      tez stacja benzynowa!!! W Naszej klatce sasiedzi super! A Zarzadca? Hm, uwazam,
      ze jest opieszaly i leniwy i nie dotrzymuje slowa!!!
      • Gość: zona wiktora Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 24.02.07, 15:34
        Super trafiliście.Obym też mogła tak za rok, kilka mc napisać. Zobaczymy jak to
        będzie.Okolica doprawdy świetna....... Reszta okaże się już niedługo.
        • Gość: Pablo Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.univ.szczecin.pl 06.03.07, 09:59
          o witam sąsiadów
          a mam pytanie o troszke innym charakterze
          jak wykonczyliscie te bardzo wysokie progi na balkon na I-szym pietrze?
          • Gość: rfrfr Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 08.03.07, 16:48
            balkon hmm moge tylko zapytac czy u wszystkich ,podczas deszczu tez leje sie
            cala woda prosto na podłoge na tych nieszczesnych balkonach?
        • Gość: pelodrom Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 153.95.95.* 06.03.07, 12:10
          Jak juz to Wasze. Spokojnie to tam bylo. Ale buduja tam teraz mieszkania i
          pelno holoty sie sprowadza. A tak qwa bylo spokojnie i moglo tak zostac jako
          dzielnica domkow. No nic bedziemy Was gonic jak pieski beda chcialy srac pod
          plotem Naszych domow. A nie pasuja Wam wiezowce na Zawadzkiego po 5000 m2?
          • Gość: do pelodroma Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 06.03.07, 15:41
            Jaki miły sąsiad się odezwał... Myślisz że jak masz zakredytowany domek na
            Bezrzeczu to jesteś kim lepszym.... proste i prymitywne podejście. Prawdziwe
            bogactwo lubi ciszę i ci co tak naprawdę coś maja nie afiszują się tym. Nie
            maja takiej potrzeby, nie muszą w taki sposób podnosić sobie ciśnienia i czuć
            się dowartościowanym. Wybierają sporty ekstremalne i ciekawe życie a nie
            dowalanie ludziom. Jesteś jak taki karaluch - obleśny i odpychajacy w swej
            beznadziejności i podejściu do życia. Szkoda mi ciebie skarbie.
            • Gość: pelodrom Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 153.95.95.* 06.03.07, 17:34
              Nic nie mysle. Ale powinniscie Wszyscy jechac do miasta przez Glebokie a nie
              zapier...cie przez osiedle Szczecina Bezrzecze. To jest osiedlowa droga a nie
              komunikacyjna. Juz sa plany z zamknieciem tej drogi przez betonowe slupy
              • Gość: pelodrom Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 153.95.95.* 06.03.07, 17:39
                Acha a autobus miejski przeniesie petle do miasta. Bo ten relikt z petla pod
                PGR musi sie skonczyc.
                • Gość: do pelodroma Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 06.03.07, 18:59
                  Może ty się nałykałeś czegoś ? Bo piszesz tu takie herezje że aż dziw iż
                  czlowiek może być tak głupi i ograniczony. Rozumiem że masz zapędy władcze i
                  najchętniej według siebie byś ustalał ulice, zagrodzenia i ruch komunikacyjny
                  ale nie zapominaj że nie żyjemy w Katarze tylko w europejskim państwie i póki
                  co od takich spraw są inni ludzie. Wracaj do swojego świata, frustacji i
                  zdziczenia bo jak widzisz nikt normalny tu nawet nie odpowiada na to co piszesz
                  bo szkoda czasu. A ja dobrze sie bawię czytając twoje koszmarne wypociny i juz
                  wychodzę z tego wątku bo wstyd tu być.
                  • Gość: Pelodrom Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 153.95.95.* 07.03.07, 08:13
                    No to zadzwon sobie do tzw "Architektury" UM i sie ich zapytaj jaki jest status
                    drogi na Bezrzeczu-Szczecin. I jaka jest uzgodniona droga komunikacji miedzy
                    gminami. Widze, ze sporo moze Cie zaskoczyc tak jak kosciol niektorych. Rano
                    juz dzis sa kolejki samochodow od Krzekowa do gornego Bezrzecza. A w planach
                    budowa osiedla przez kilku developerow i spoldzielni w tym takiego molocha jak
                    DAB. Droga na Bezrzeczu nie jest jak gumka w majtkach i sie nie rozciagnie w
                    poprzek. Jedyne wyjscie to zmuszenie ludzi do jezdzenia przez Glebokie i taki
                    plan komunikacji istnieje juz od czasow upadlej komuny. Tylko ignorancja
                    urzednikow i dzialanie jakos to bedzie plus jak najdluzsze zachowanie takiego
                    przejsciowego stanu w celu nabrania ludzi (teraz to moze juz mniej istotne, bo
                    ludzie kupuja wszystko, ale nie bylo tak zawsze).
                    Powtarzam. Gmina Szczecin ma pelne prawo zamknac droge przez Bezrzecze i
                    przeksztalcic ja w droge dojazdowa wewnetrzna nie tylko z nazwy.

Nie dalo Wam nic do myslenia dlaczego Szeroka na Krzekowie jest po modernizacji
                    jeszcze mniejsza?
                    Jedna z koncepcji to
                    Sygnalizacja swietlna, ktora bedzie przepuszcac ruch kolowy osobowy na
                    wysokosci ul. Zasciankowej przez 20 s raz na 5 min to sie odechce wiekszosci
                    jezdzic przez wewnetrzna droge Bezrzecza wiekszosci mieszkoncom blokow na gorce.

• Gość: inna do pelodroma Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:17
                    Zamożni (?) właściciele domków na Bezrzeczu w drodze do pracy - by nie marnować
                    benzyny - podrzucają mieszkańcom oś.Zawadzkiego do pojemników swoje elitarne
                    śmieci oszczędzając na opłatach. Tacy oszczędni.
                    • Gość: pelodrom Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 153.95.95.* 07.03.07, 08:38
                      Teraz bedzie blizej bo na gorke spacerujac z pieskiem i reklamowka.
                      Ha, ha, ha

• Gość: Romekmamdomek Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.07, 19:19
                        Mysle ze budynki mieszkalne wokol domkow to zwykle chamstwo developerow
                        pazernych na kase. Reklamuja taki budynek jako zacisze wsrod domkow. Nikt nie
                        dostrzega ze to wyraznie obniza standrd tych z domow.
    • Gość: hej romek ! Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.centertel.pl 07.03.07, 21:23
      Kolejny zakredytowany właściciel domku w wspomnianej dzielnicy ....
      Wy faceci macie jakaś manię wielkości, nie ważne jak czlowiek żyje, nie ważne
      co czyta, co widział, co zwiedził tylko ważny jest domek!! Ja rozumiem gdybyś
      kupił apartament w Paryzu albo dom nad morzem w Spain, ale ty i ten idiota od
      dróg wewnętrznych podniecacie się tym co piszecie ze szok. Powiedz jaki jest
      problem teraz mieszkać w domku, każdy może wziaść kredyt nawet na 30 -40
      lat,\nic w życiu nie zobaczyć tylko tyrać na raty. Ja wybrałam opcję inną,
      kupiłam duże mieszkanie, chcę je super zrobić a możliwosći finansowe wydaję na
      podróze, na inwestycje i na ziemie. Czy jestem gorsza od was ? Nie sądze, rok
      temu zwiedziłam kawał świata i jak ty zasuwałeś na swoj zakredytowany domek ja
      wygrzewalam się na Karaibach... Cenię sobie jakość życia.
      • Gość: pelodrom Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 153.95.95.* 08.03.07, 07:08
        Na mieszkanie trzeba 200-300 000 a na dom milion - dwa.
        Sama dzialka to dzisiaj 200-300 000.
        Jest roznica czy do szkoly bylo pod gorke?
        Sama dzialka w Szczecinie dzisiaj to 200-300 000.
        Nie mam nic przeciwko mieszkaniom. Ale niech im buduja na Zawadzkiego.
        Tam to nawet 10 wiezowcow moze jeszcze powstac.
        Bedzie Wam milo bo w kupie i sklepy pod nosem.
        A jak juz na Wolczkowie czy Bezrzeczu to niech w koncu UM ruszy tylek i wymusi
        jezdzenie przez Glebokie tak jak jest to zapisane w planach komunikacji
        miedzygminnej i tylko odwleka te decyzje chyba pod wplywem deweloperow, ale do
        czasu bo prawa ta do konca nie da sie obejsc bo trzeba bedzie zaplacic
        odszkodowanie. I na nic lament niby pokrzywdzonych - patrz Topolowa.

• Gość: daga Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 83.168.109.* 08.03.07, 08:16
          Kurde...zaczynam się bać, że będziemy sąsiadami ;-))
          • Gość: gorna 16 Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 08.03.07, 19:05
            a coz to za osobnik czasem puszcza na fila swoj sprzet grajacy ze az sciany
            dudnia?w sylwestra ,dal muze na cala moc az mi obrazy na scianie w pokoju
            zaczely drzec!!zawsze trafi sie jakis niewyzyty meloman!!
        • Gość: gracjan Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.univ.szczecin.pl 08.03.07, 09:45
          nie wiedzialem ze mieszkanie mozna kupic za 200-300 tys.
          ja mieszkam w wolczkowie i nie przeszkadzaloby mi gdyby w moim sąsiedztwie
          zbudowano takie ładne domki wielorodzinne jak na górnej. nie sądzę też ze
          pogorszyloby to standard okolicy. w bezrzeczu widzialem wiele gorzej
          wygladajacych domkow, niz te bloki.
          ja do wolczkowa też nie jeżdże przez głębokie i nie widze w tym nic zlego. duzo
          pracuje i wracajac z pracy robie sopbie zakupy w netto czy tez jade do apteki
          czy innych zabek. raczej władze gmin powinny usprawnic istniejące połączenie
          komunikacyjne wprowadzając choćby sygnalizacje, niż zabraniac budowania mieszkan
          • Gość: pelodrom Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 153.95.95.* 08.03.07, 10:59
            > nie wiedzialem ze mieszkanie mozna kupic za 200-300 tys.
            To poszukaj na www.nieruchomosci.szczecin.pl

> ja do wolczkowa też nie jeżdże przez głębokie i nie widze w tym nic zlego.
            Ja tez bym nie widzial.
            Jak ci postawia Netto albo Plusa pod domkiem to bedziesz juz mial.

• czyli.kon.karne Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o 08.03.07, 17:25
              zara, peluś!
              póki co, to netto na bezrzeczu powstało w szczerym polu w sąsiedztwie
              śmierdzielni i wysypiska gruzu - jeśliś tam mieszkał, to w sumie wiele tłumaczy
              z twego głupawego zachowania na forum
              ...a "innego plusa" w pobliżu nie ma
              • Gość: pelodrom Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 153.95.95.* 09.03.07, 08:37
                > zara, peluś!
                > póki co, to ....

A co sie sasiady bedziemy licytowac, wybuduja Wam pod oknami zjazdy i dojazdy
                do obwodnicy zachodnije z dwie stacje benzynowe i Reala dla Dobrej, Bezrzecza i
                Zawadzkiego to sobie podyskutujemy znowu. Do tego czasu Modra staci juz swoj
                charakter waznego wezla komunikacji. Tak mi sie wydaje ze obwodnica tak kolo
                Redlicy ma przebiegac, a zjazd tak wlasnie dla wygody bloczkow obok nich.
                Nie wyobrazam sobie zeby przy tak swietnych rozwiazaniach komunikacyjnych nie
                zbudowac jakiegos warsztatu samochodowego, parkingu dla TIRow i tirowek oraz
                stacji benzynowej z prawdziwego zdarzenia
                • czyli.kon.karne Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o 09.03.07, 17:56
                  peluś, pamiętaj, że każdy kij ma dwa końce - jeśli stanie się tak (co między
                  baje wkładam), jak sobie wymyśłiłeś (nie wierzę, że sam :) pewnie ci ojciec
                  głupot do głowy nawkładał) to z kolei ty na tanie zakupy do tego real,-a czy co
                  tam niby wybudują będziesz przez głębokie dygał :D
        • Gość: gosc Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.144.243.* 09.03.07, 22:54
          Co prawda nie jestem z bezrzecza,ale temat mnie zaciekawil do czasu kiedy
          natrafilem na tego bencwala pelodrom.Smutny kolego ostatni sprzedalem
          mieszkanie za 420 000 ( i wali mnie ,ze skoczylo ci cisnienie..)Dom na Warszewie
          200m2 kupilem za 700 000,daruj sobie te ceny i nie bij piany.
          • Gość: nikt Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 213.155.191.* 12.03.07, 10:58
            > Co prawda nie jestem z bezrzecza,ale temat mnie zaciekawil do czasu kiedy
            > natrafilem na tego bencwala pelodrom.Smutny kolego ostatni sprzedalem
            > mieszkanie za 420 000 ( i wali mnie ,ze skoczylo ci cisnienie..)
            >Dom na Warszewie
            > 200m2 kupilem za 700 000,daruj sobie te ceny i nie bij piany.

Co ma piernik do wiatraka?
            Tak drogie sa mieszkania, czy tak tanie domy?
            Czy budowlaniec, który buduje mieszkanie to się ceni i materiał
            na mieszkania drożeje, a na domy to już nie i budowlańcy pracują
            przy budowie domkow za przysłowiową flaszkę?
            Uwaga:
            Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je,
            klikając czerwony kosz.

• Gość: KFik Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:10
          A dlaczego niby ci, których nie stać na zakup domku mieliby nie mieszkać na
          Bezrzeczu?? Czy to, że ktoś nie buduje sobie willi oznacza, że nie ma prawa
          mieszkać w cichej dzielnicy, z dala od centrum?? Cisza i spokój nic nie
          kosztują-Ty za to też nie płaciłeś więc masz w tej kwestii takie same prawa jak
          ktoś mieszkający choćby i w namiocie... Kasę wydałeś na własny kawałek ziemi
          (plus to, co się na niej znajduje) więc trzymaj się tego swojego skrawka!! A jak
          Ci coś nie pasuje, to skoro jesteś taki bogaty (bo przecież masz AŻ domek i
          działkę!), to nie widzę przeszkód, żebyś wyniósł się tam, gdzie towarzystwo,
          kierowcy, droga, sklepy i wszystko dookoła będzie Ci odpowiadać (o ile w ogóle
          znajdziesz takie miejsce ze swoim podejściem do życia)...
          Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Bezrzecza-tych bardziej zamożnych i tych mniej...
          • Gość: inna z Oś.Zawadzk. Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:56
            W dalszym ciągu prosimy "zamożnych z domkami" z Bezrzecza aby w ramach
            oszczędzania własnej kasy nie podrzucali nam swoich śmieci.
            Pytanie - czy podawanie w internecie numerów rejestracyjnych
            samochodów "kukułek" jest naruszeniem prawa ?
            • woitec100 Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze 14.03.07, 10:22
              > W dalszym ciągu prosimy "zamożnych z domkami" z Bezrzecza aby w ramach
              > oszczędzania własnej kasy nie podrzucali nam swoich śmieci.
              > Pytanie - czy podawanie w internecie numerów rejestracyjnych
              > samochodów "kukułek" jest naruszeniem prawa ?

Tak jest naruszeniem prawa,
              ale jak zrobisz zdjecie aparatem cyfrowym i umiescisz na darmowym portalu foto.
              A link do strony mozesz podac chociazby na tym forum i napisac co sie tam
              znajduje.
              Dodatkowo inni tez umieszcza tam swoje zdjecia. A taka lala czy businessman
              beda latwo rozpoznawalni.
              W galerii zatytuowac mozesz kolekcje "Zgadnij kim jestem i co ja robie?
              Odpowiedzi na forum Gazety Wborczej pt "Czysty Quiz osiedla Zawadzkiego"
              Milej zabawy
              Mieszkam na Bezrzreczu i budynki wielorodzinne miedzy domkami to nie najlepsze
              rozwiazanie dla wlascicieli domkow. Wolna amerykanka we wbijaniu blokow miedzy
              domki niczemu nie sluzy. Owszem musza takie bloki powstawac, ale niech ten co
              kupuje dzialke w sasiedztwie bloku ma tego swiadomosc czytaj nizsza cene.
              Niech to ktos planuje.
              Taki blok to:
              -deficyt miejsc parkingowych i stawianie pojazdow przy ogordzeniu-pod oknami
              domkow
              -widok z 2,3,4 pietra wprost na okno polaciowe domku,
              -zero intymnosci we wlasnym ogrodku.
              -itp.

No i na koniec nie mam tego problemu!!!

• Gość: inna z Oś.Zawadz Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 11:34
                Dziękuję wojtec za radę i pomysł . Jest świetny i do wykorzystania od zaraz.
                Mamy tu kilku zapalonych fotografów-amatorów a i spece od internetu też się
                znajdą. Zorganizują się i być może niejeden "oszczędny" i jego samochód wezmą
                udział w takim konkursie.
                Pozdrawiam.
    • Gość: a@o Z daleka od Głębokiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:20
      Wypraszam sobie sugerowanie ludziom ,by przez Głębokie jeżdzili!!;)nie,nie i
      jeszcze raz nie!.Macie bliżej przez Modrą i Koralową:)
      • Gość: inna z Oś .Zawadz Re: konkurs rozpoczyna się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:14

Mamy już pierwszego uczestnika konkursu "Osiedla Zawadzkiego czyste i zadbane".
        Na zdjęciu, na tle przepełnionego kontenera czerwony renault SMB .... i jego
        szpakowaty właściciel,który w towarzystwie młodego człowieka siedzącego obok
        kierowcy (obstawa, syn?) upycha swoje śmieci. Po zakonczeniu podrzucania
        spokojnie jedzie na Bezrzecze. Podpis pod zdjęciem - dlaczego kontenery na
        Szafera są takie przepełnione ?
        Wacek dziękujemy za pomysł, dalej zbieramy zdjecia, wkrótce ruszamy.
        Pozdrawiam.
        • Gość: inna Re: konkurs rozpoczyna się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:15
          wojtec oczywiscie. Przepraszam.
          • Gość: ann z innej beczki: forum IP: *.smars.pl 16.06.07, 16:28
            Czy ktoś to forum jeszcze w ogóle odwiedza? Może założymy "bardziej
            profesjonalne" forum osiedla na Górnej? Może coś w stylu osedla Różanego w
            Szczecinie www.rozane.ovh.org...?
            • Gość: ann Re: pismo IP: *.smars.pl 03.07.07, 12:11
              Czy ktoś dostał może od BESTu pismo w sprawie renegocjacji warunków umowy?
              Zapraszają na rozmowę... super.
              • mauriel Re: pismo 04.07.07, 23:14
                owszem, mam ten sam problem
    • Gość: wiga Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: 217.153.7.* 05.07.07, 08:45
      Jestem zainteresowana tematem i proszę o więcej szczegółów. Czy szykuje się
      afera w stylu Dolina Słońca - Neptun Deweloper ? W tej konkretnej sytuacji
      także ludzie dostali pismo i oczywiście chodzi o wzrost wartości nieruchomości
      i materiałów. Jestem jak najbardziej za tak, odnośnie nowego wątku o osiedlu bo
      te historie tu opisane, przepychanki między tymi co mają to a nie mają tego są
      po prostu bezsensu.
      • Gość: ann Re: pismo IP: *.smars.pl 05.07.07, 09:29
        Mam nadzieję, że żadna afera się nie szykuje. Podwyżkę ceny mieszkania
        uzasadaniają gwałtownym wzrostem cen materiałów budowlanych (właściwie to
        trochę ich rozumiem...). Szczegółów nie znam. Czy ktoś już był na rozmowie u
        nich?
        • Gość: ann Re: pismo IP: *.smars.pl 07.07.07, 10:34
          Halo! Jest na forum jeszcze ktoś z pisemkiem od Bestu? Może ktoś wie, co teraz
          robić? I jakie są prawne możliwości w takim przypadku? Czy umowa przedwstępna
          ma w ogóle jakąś wartosć?
          • Gość: k Re: pismo IP: 83.168.96.* 09.07.07, 16:54
            Miałem "przyjemność" być już na rozmowie w sprawie podwyżki.
            Póki co dowiedziałem się że chcą powyższyć cenę o 10 - 12 % w zależności od
            terminu płatności. Brrrr. Pismo dostaliśmy w piątek po południu więc mieliśmy z
            żoną "udany weekend"
    • Gość: HIERONIM brolem jest tylko nieudolna władza w gminie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:06
      która nie potrafi ściągnąć unijnej kasy na drogi i chodniki. mieszka się jak
      PGRze trochę, a poza tym fajnie jest...
      • Gość: ann Re: brolem jest tylko nieudolna władza w gminie IP: *.smars.pl 08.07.07, 11:24
        PGR czy nie, mieszkanie trzeba mieć. Może to i nawet lepiej, bo wiejskie
        klimaty i tak są lepsze od zagęszczonego powietrza w centrum Szczecina. A
        wracając do tematu: czy ktoś już przeszedł dorgę z BESTem jeśli chodzi o ich
        najnowszy pomysł zmian umów z podwyższoną ceną mieszkania??
    • Gość: r Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.devs.futuro.pl 07.07.07, 14:52
      tiaaaa
      • Gość: r Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.devs.futuro.pl 09.07.07, 23:48
        a jaka jest cena np. za dwa pokoje, 45-50 m?
        • Gość: ann Re: Nasze Osiedle ul.Górna Bezrzecze -czekam na o IP: *.smars.pl 10.07.07, 09:02
          sprzedawali mieszkania za ponad 3000 zł/m, teraz chcą ponad 4000 zł/m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka