zbednydlaregionu 04.03.07, 18:50 Byłeś małym chłopcem. Byłeś :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andreas Re: Tadeusz Nalepa - ojciec polskiego bluesa nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:33 jesieni a 2005 Mira, a teraz... 64 lata! Płyta ich jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Czy ktos może dać tu kilka jego kawałków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:49 Nie umiem tych internetowych sztuczek ale może na miejscu byłoby gdyby ktoś zamieścił tu jakiś link do nagrania paru kawałków Tadeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Czy ktos może dać tu kilka jego kawałków 04.03.07, 20:52 od 21:00 na trójce bedzie audycja poswiecona Jemu! Pamietam, jak w Wabrzeźnie kolega mi puscił pierwszy raz pocztówke grajaca z Nalepa.... Odpowiedz Link Zgłoś
felerynka Re: Czy ktos może dać tu kilka jego kawałków 04.03.07, 20:57 niby kolej rzeczy, a smutno tak:( Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Re: Czy ktos może dać tu kilka jego kawałków 04.03.07, 20:57 Czesto wracajac z synem ze szkoly spiewamy wlasnie ta piosenke "kiedy bylem, kiedy bylem malym chlopcem hej, wzial mnie ojciec, wzial mnie ojciec i tak do mnie rzekl"... Rowery, nad malym jeziorkiem w parku kolysze sie trzcina, i syn pyta sie po kazdej zwrotce - "naprawde? tylko forsa liczy sie?" wiedzac, ze zawsze powiem mu "nie"... szkoda, ze nie bedzie juz wiecej takich piosenek... Odpowiedz Link Zgłoś
menel1 Re: Czy ktos może dać tu kilka jego kawałków 04.03.07, 21:53 Slowa pisal Leszek Moczulski. 1.bazyl napisała: szkoda, ze nie bedzie juz wiecej takich piosenek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Słuchajcie właśnie Tdziu gra i spiewa > Link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:09 www.polskieradio.pl/sluchaj/play.aspx?p=r3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędnydlaregionu błagam daj mi szansę jeszcze raz .........Panie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:33 Już nie zmarnuję ani chwili, ..więc błagam daj mi szansę jeszcze raz Wystarczy abyś skinął ręką.... a zacznę życie swoje jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edda7 Re: Tadeusz Nalepa - ojciec polskiego bluesa nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:05 Poeta Bogdan Loebl pisał dla Tadeusza najlepsze teksty. To byli oddani sobie Przyjaciele. Tadeusz zaśpiewał wspaniały kawałek, oto fragment: " Póki jeszcze umiesz ruszyć drogą pod prąd, póki jeszcze wierzysz, że gdzieś nowy jest ląd, póki wierzysz, że gdzieś w ciszy jest ktoś, kto Twój głos usłyszy. Póki jeszcze tak się zdarza WARTO ŻYĆ...". Byłeś genialnym bluesmanem, ikoną polskiego bluesa i wspaniałych tekstów. Modlę się za Twoją duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Tadeusz Nalepa - ojciec polskiego bluesa nie 05.03.07, 23:35 ta muzyka, te teksty, te utwory miały i mają prawdziwą dusze coś takiego co działa każdemu wrażliwemu melomanowi i człowiekowi wyjątkowo mocno na wyobrażnie,słuchająć nalepy, jego zespołów , jego muzyków ,jego wokalu i twórczości w ogóle trudno puścic to mimo uszu i przejść nad tym bez chwili refleksji i zadumy, DZIEKUJEMY CI ZA TO WSZYTSKO TADEK!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Prawdziwy patriota!!! IP: 80.53.41.* 05.03.07, 23:43 Bierzcie przyklad z Tego Wspanialego czlowieka, cale zycie pracowal a rok przed emerytura umarl i nie obciazy budzetu ZUS i zostawil caly wklad emerytalny. Popierajmy ZUS czynem i umierajmy przed terminem (przejscia na emeryture). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Prawdziwy patriota!!! IP: *.chello.pl 06.03.07, 06:52 Zdobyłem w latach 80tych wszystkie ich pierwsze płyty, do tej pory są niesamowite, potem poznałem Mirę Kubasińską, byłem jej wiernym fanem. I tak Mira zabrała Tadka do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Oszczędny lecz nie skąpy... 06.03.07, 07:36 ...był w obchodzeniu się ze swoimi dźwiękami. Bardzo sobie cenię jego naturalny sposób gry, żadnych popisów, żadnych fajerwerków, taki nasz swojski Peter Green. Niedościgniony Mistrz polskiej bluesowej frazy. Play it one more time... Odpowiedz Link Zgłoś