Dodaj do ulubionych

Polskie piekło

24.03.07, 18:28
Przyjechałem wczoraj do Szczecina na krótki rekonesans po trzymiesięcznym
pobycie u sąsiadów zza Odry i u sąsiadów tych sąsiadów (tzn. sąsiadów
noszacych chodaki, hodujących tulipany i pijących jenever).
Z ogromną ciekawościa odpaliłem telewizor i włączyłem komputer. I co widzę?
Polskie piekło w pełnej krasie!!! Czy to się kiedyś skończy?
Rany boskie, jak to fajnie jest włączyc telewizor w innym kraju i dowiedzieć
się, że największym problemem tego kraju jest... dążenie do obniżenia emisji CO2.
Wiem, że zaraz odezwą sie głosy, że ledwo wyjechał, a już się mądrzy. Nie,
daleko mi do tego. Ale strasznie przykro się człowiekowi robi, gdy widzi, że w
jego ojczyźnie nic nie wskazuje na to, aby było kiedyś lepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: milimetrbud Re: Polskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:35
      To takie proste aby to zrozumiec ale widać pyłek z tulipanów ograniczył
      mozliwość myslenia. Tak spokojnie jest zawsze w krajach gdzie ludzie mają w
      wiekszości zapewniony podstawowy byt. To co u nas się dzieje to wynika z rządów
      w tym kraju od Bierutów, Gmułków, Jaruzelskich, Kwasniewskich i lokalnie
      Piechotów z Miśkiewiczmi.
      • jednapani Zawsze mozna na cos zwalic ... 24.03.07, 18:44
        Zapomniales jeszcze dodac trzy zabory i dwie wojny swiatowe!

milimeterbud napisal:
        To co u nas się dzieje to wynika z rządów w tym kraju od Bierutów, Gomułków,
        Jaruzelskich, Kwasniewskich i lokalnie Piechotów z Miśkiewiczmi.
        • Gość: milimetrbud Re: Zawsze mozna na cos zwalic ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:46
          Nie nie zapomniałem. To reguła, która jest uniwersalna i dotyczy zarówno
          zwierząt jak i ludzi.
      • nedfan Re: Polskie piekło 24.03.07, 19:04
        Taaa... tak wlasnie myślalem...
        Lepiej się czujesz, jak komuś słownie dowalisz?
        Dowartościowujesz się w ten sposób?
        Wyobraź sobie, że wolę ten pyłek z tulipanów, niz święcona wodę i
        "święto..y" rząd.
        • 1.bazyl Re: Polskie piekło 24.03.07, 19:13
          Hej Nedfan, milo Cie znowu tutaj widziec:).

Dokladnie to samo mam odczucie - wciaz sie dziwie, ze np. w Holandii w
          dzienniku glownym wazna wiadomoscia jest to, ze komus w budynku wielorodzinnym
          dach przecieka i ma zaciek na suficie... A w dzisiejszym "Economist" artykul o
          Polsce i polskiej (nieistniejacej) polityce miedzynarodowej taki, ze tylko ze
          wstydu sie zarumienic mozna :(.

Jakbys kiedys byl jeszcze raz w Kraju Tulipanow, to przeslij wiadomosc na adres
          gazetowy - moze razem jakies piwko wypijemy?
          • Gość: zona.pijaka holenderski smród IP: *.icm.edu.pl 24.03.07, 19:37
            Swarożyc, pamiętasz? 4 dni temu tu na forum jedna taka głupia krowa Christal -
            też wymądrzała się jaka to u was na zachodzie hultura, dbałość o środowisko.
            Tylko jak napisałam je zeby odpowiedziała czemy wszystkie boćki nie chcą
            mieszkać w tym waszym dobrobycie (w Holandii już nie gnieżdzi sią ani jedna
            para - wszystkie pouciekały stamtąd) - to ryja zamknęła.
            • Gość: zona.pijaka Re: holenderski smród IP: *.icm.edu.pl 24.03.07, 19:42
              Aaa bym zapomniała, zajrzyj tu:
              www.bociany.kalinski.pl/
              Niedługo nasze boćki zaczną się w polskim big brother-ze rżnąć na potęgę.
              • 1.bazyl Re: holenderski smród 24.03.07, 21:14
                Nie wierze w to.
                Nawet w parku kolo mojego domu - w miescie badz co badz - stalym widokiem sa
                bocki przechadzajace sie wsrod stada mew. Jezeli sa w miescie, musza byc
                rowniez i na wsi.

Tylko w taki sposob mozesz sobie samopoczucie poprawic? Jak ktos inny - w twoim
                mniemaniu - zostanie zdolowany, chocby i zmyslana wiadomoscia?
                • nedfan Re: holenderski smród 24.03.07, 21:26
                  Daj spokój, Bazyl, żony.pijaka i tak nie przekonasz.
                • Gość: zona.pijaka Re: holenderski smród IP: *.icm.edu.pl 25.03.07, 08:34
                  1.bazyl napisała:
                  > Nie wierze w to.
                  > Nawet w parku kolo mojego domu - w miescie badz co badz - stalym widokiem sa
                  > bocki przechadzajace sie wsrod stada mew.

Idiotyzm do kwadratu. Czy ktoś widział w Polsce choć jednego boćka dreptającego
                  w parku wśród mew? Musiał to być chyba jakiś homoseksualny bocian. Zjawisko
                  rzadkie acz spotykane, w wyjątkowych sytuacjach.

> Jezeli sa w miescie, musza byc
                  > rowniez i na wsi.

Ja w Poznaniu też widziałam hipopotama. Skoro był w mieście to na wsi chyba
                  też:-)

• 1.bazyl Re: holenderski smród 25.03.07, 19:40
                    A czegos ty sie spodziewal po Holandii? Oczywiscie, ze sa tu transseksualne
                    bociany non-stop kopulujace namietnie z mewkami. A w miescie, bo tu akurat
                    uliczke z czerwonymi latarenkami przy gniazdach maja.
            • nedfan Re: holenderski smród 24.03.07, 19:44
              To pielegnuj sobie ten swojsko-sielski image, z boćkami i kapliczkami.
              Rację miał taki jeden gość z ZChN (nazwiska nie pomnę): "Nie ważne, czy Polska
              będzie bogata, czy biedna. Ważne, żeby była katolicka".
              To macie tę swoja katolicką, bogoojczyźniana Polskę. Z zawziętymi, plującymi
              jadem politykami i rządem, który nadaje się tylko do rozrzucania gnoju. Amen.
              • Gość: justyna Re: holenderski smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:20
                ziękuję za Twój wpis, reakcja nań ,jak zawsze ,pełna jadu, żółci i nienawiści.
                Zaprzyjażniona osoba z dalekiego /ale polskiego/ miasta zapytała mnie dlaczego
                na forum szczecińskim nie można spokojnie porozmawiać. Jeżeli ktos ma inne
                zdanie od "tutejszych" to wróg, szmata i albo komuszy pomiot albo kato..y
                osobnik. Było mi przykro. Przesadziła, to prawda ,ale miała sporo racji.
        • Gość: milimetrbud Re: Polskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:37
          Nie kolego. Dowalic to ja Ci nie chcę bo sam takim niezrozumieniem świata sobie
          dowalasz. Ja po prostu nie znoszę Polaków szczających na własne społeczeństwo
          po kilku miesięczym pobycie za granicą. Z wodą święconą :-)) to ja mam tyle
          wspólnego co Ty z logika i inteligencją :-) czyli nic
          • nedfan Re: Polskie piekło 24.03.07, 21:38
            "Wiem, że zaraz odezwą sie głosy, że ledwo wyjechał, a już się mądrzy. Nie,
            daleko mi do tego. "

Czytanie - zdolność zdobywana w klasach 0-3.

Bywaj zdrów!
    • Gość: czekający musimy posprzątać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:28
      A oni mieli komunę przez 50 lat? Nie. No to nie muszą sprzątać. a my musimy i
      tyle...
      • nedfan Re: musimy posprzątać! 24.03.07, 21:37
        Właśnie, przydałoby sie posprzątać, znaczy zakasać rękawy i wziąć się do roboty!
        Czy ty widziałeś, jak wygląda przeciętne pobocze przeciętnej polskiej drogi?
        Stajnia Augiasza to pikuś.
        • Gość: milimetrbud Re: musimy posprzątać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:41
          Tak tak juz Kwaśniewski wraca aby posprzątać po komunie a Piechota za parę
          chwil stworzy Nową Platformę Rozbój i Kasa a wszytsko to aby poprzątac po
          komunie. Ty zapewne będziesz w tej ekipie :-))))
          • nedfan Re: musimy posprzątać! 24.03.07, 21:44
            Czytanie ze zrozumieniem czytanego tekstu nie jest Twoją mocną stroną.
            • Gość: milimetrbud To prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:10
              nedfan napisał:

Czytanie ze zrozumieniem Twojego tekstu nielogicznego tekstu nie jest moją
              mocną stroną. Poproszę jakieś młode dziecię ze średniej szkoły , które było
              kilka miesięcy za granicą aby pomogło mi Ciebie zrozumieć.
        • Gość: www.o Re: musimy posprzątać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:20
          właśnie wróciłem z nart.jechałem autostardą przez Niemcy z Włoch.
          po drodze w rowie syf i śmieci
    • Gość: Boryna Re: Polskie piekło IP: *.globalconnect.pl 24.03.07, 22:26
      Ach ta komuna. Krowom mleko zabiera i popiół do śmietany wsypuje.Babom rozum
      odbiera a chłopom potencję.
    • oktomvre Re: Polskie piekło 25.03.07, 08:14
      Ech, ned... a ci, którzy nie mają żadnego zagranicznego biznesu, ukorzenili się
      w Polsce i z tym krajem wiążą wszystkie swoje sprawy... Co, no co mają
      odpowiedzieć? Że tak, masz rację, my tu gnuśniejemy, za gardło tarmosi nas
      dławiąca zazdrość, ze inni mogą się wyrwać z tego piekła choćby na 3 miechy...
      A my w tej smole, w tych fekaliach, ubabrani, karmieni telewizyjną tendencyjną
      papką, wyprani z tolerancji i innych wyższych uczuć - powinniśmy popełnić
      zbiorowe samobójstwo na oczach czystej, dobrej i miłej Europy. A wcześniej
      zakasać rękawy, żeby spawnie poszło ;)
      • zbednydlaregionu Re: Polskie piekło 25.03.07, 08:17
        >powinniśmy popełnić
        >zbiorowe samobójstwo na oczach czystej, dobrej i miłej Europy
        Czyś Ty oszalał ?
        • oktomvre Re: Polskie piekło 25.03.07, 08:25
          Zastanawiam się nad najwłaściwszym wyjściem z tej patowej sytuacji. Nic dobrego
          nas już nie czeka. Nie oszalałam ;)
          • oktomvre Re: Polskie piekło 25.03.07, 08:26
            No chyba, ze o Europę Ci idzie :)
          • Gość: Zbędny Re: Polskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 08:40
            gdzie tu jest ta patowa sytuacja ?
            • Gość: oktomvre Re: Polskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 11:12
              Powiem Ci, jak zdobędziesz się na odrobinę poczucia humoru..
              • Gość: Zbędny Re: Polskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 12:51
                Odrobinę poczucia humoru będę miał 29.kwietnia o godzinie 08,15
                • zona.pijaka Re: Polskie piekło 25.03.07, 13:07
                  Gdyby miała do wyboru, nachlać się z polakiem który wyjechał do Anglii sprzątać
                  tamtejsze kible a anglikiem który przyjeżdza do Polski zakładać firmę (a takich
                  firm są tysiące - choćby ostatnio Bridgestone) - to zgadnijcie? Z kim wolałabym
                  wypić?
                  • dyrgosia Re: Polskie piekło 25.03.07, 14:17
                    Witaj Ned, miło Cię znów czytać, może zdążymy napić się piwa ?,co do tematu
                    wątku nie wypowiem się..., może przy piwie, pod warunkiem,że nikt nie będzie
                    nagrywał :-(
                    • nedfan Re: Polskie piekło 25.03.07, 16:57
                      Witaj, Dyrgosiu!
                      Z piwem to chyba nie zdążymy, przynajmniej nie tym razem, bo jutro opuszczam
                      nasze piękne miasto. Może przyjadę za następne trzy miesiące.
                      Chciałbym częściej udzielać się na naszym forum, ale niestety brak czasu, a
                      czasem też i ochoty.
                      Zapewniam jednak, że od czasu do czasu się tu pojawię i będę komuś psuł dobre
                      samopoczucie ;) Nie ma nic lepszego, jak nasłuchać się, że jest się patentowanym
                      głąbem, który sika na swój kraj. Ech, jak ja to lubię ;)
                      Pozdrawiam!
    • swantevit Polskie piekło 25.03.07, 14:52
      Jakie pieklo?!
      Tak wlasnie wyglada realny katolicyzm, analogicznie do realnego socjalizmu.
      Czyli mozna powiedziec; raj na ziemii..
      • Gość: zona.pijaka Re: Polskie piekło IP: *.icm.edu.pl 25.03.07, 15:18
        swantevit napisał:
        > Tak wlasnie wyglada realny katolicyzm, analogicznie do realnego socjalizmu.
        > Czyli mozna powiedziec; raj na ziemii..

U ciebie Swar chyba twój dyktafon sie zaciął. Bo powtarza w kółko to samo.
        • swarozyc Re: Polskie piekło 25.03.07, 15:19
          a sie mi qrwa oryginal znalazl..
    • piotr33k2 Re: Polskie piekło 25.03.07, 19:46
      a kto wiecznie robi to polskie piekło? oszołomstwo rydzykowo--giertychowsko-
      pisowskie.
      • Gość: study Re: Polskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 19:58
        to Oleksy, Kwaśniewski i Miller jest w LPR? piersze słyszę ale wszystko
        możliwe... :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka