fryderyk-kleryk 29.03.07, 14:57 Kupujecie cos w Ikei? Ja nie przepadam, ale maja fajne pomysly, czasami cos podpatrzę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niewidzialna_l Re: Lubicie Ikee? 29.03.07, 19:56 Lubie,maja bardzo dobre wzornictwo,czesto tam kupuje posciel,szklanki ,kubeczki,zawsze mnie czyms zachwyca.Musze ,tez przyznac ,ze sporo maja tam byleczego .jestem równiez szczesliwa ,posiadaczka sofy ,zanim ja kupiłam to zwiedziłam sporo salonów meblowych,i pomimo tego,ze podobały mi sie ,sofy z mebloplastu ,kupiłam z ikei nie była tania 3200, ale,jest taka jak chciałam zapadziata i czekoladowa,pozatym mam konfesjonał,w którym chowam komputer ,nie wyobrazam sobie,ze mogłabym znalezc podobna rzecz za jedyne 1000zł,swietnie sie nadaje do malutkich pomieszczen,ale to nie ikea króluje w moim mieszkaniu,,tylko meble kolonialne,i stare odnowione meble po,,przodkach,, Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk-kleryk znaczy eklektyzm :))) 29.03.07, 20:49 a co masz po przodkach? Ja mam szafę biblioteczną po prababci :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Lubicie Ikee? 29.03.07, 22:42 A gdzie jest najbliższa? Czasami mają fajne rzeczy, ale ich jakoś ogranicza trwałość do 3-4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk-kleryk Re: Lubicie Ikee? 30.03.07, 08:06 najblizsza chyba w Berlinie ...? Odpowiedz Link Zgłoś
niewidzialna_l Re: Lubicie Ikee? 30.03.07, 08:51 W Berlnie jeszcze nie byłam,ale juz mam ped ,zeby tam pojechac na pchli targ.Dla mnie kilometry nie maja znaczenia,odwiedzam Ikee w POzani,Wrocławiu,i w Katowicach.Drogie rzeczy w Ikei sa dobrze wykonane z dobrych materiałow,wiec ich trwałosc jest zdecydowanie dłuzsza ,niz pare lat.Po przodkach to mam,kredens z drzewa czeresniowego ,przyjechał z francji ponad 100lat temu,kufer posagowy,stolik z miedzianym blatem,kredens art deco,kredens przedwojenny stoi w jednej kuchni i drugi kredens, tez bardzo przedwojenny stoi w tutejszej kuchni.stól kuchenny, pojemnik na cos tam,duza szafa po babci,duza bilblioteczka,stół w stylu ludwika,garderoba,dól od maszyny do szycia.i mnóstwo drobiazgów.Uwielbiam starocie. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk-kleryk No to masz sie czym pochwalic :) 30.03.07, 20:48 A gdzie kupujesz starocie? W stargardzie raczej nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Lubicie Ikee? 30.03.07, 21:12 Zazdroszczę Ci tych staroci,miałaś szczęscie ,że masz je w spadku.Ja mam pare starych mebli ale je kupowałam.Lubię też stare bibeloty ,aszczególnie ramki do zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
niewidzialna_l Re: Lubicie Ikee? 31.03.07, 09:24 Garderobe wyciagnełam ze smietnika,sasiadka ja wyrzuciła.Biblioteczke, stól i maszyne ,kupiłam.reszte odziedziczyłam, Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Lubicie Ikee? 31.03.07, 14:46 Co rozumiesz przez słowo garderoba?Wiem wogóle co to jest garderoba ,ale w odniesieniu do mebli to nie wiem.Szkoda,że ja nie mam takiej sąsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
niewidzialna_l Re: Lubicie Ikee? 31.03.07, 20:36 HMM, ta moje garderoba to,cos takiego na czyms wiesza sie ubrania ,ma polke na kapelusze ,lustro,a ponizej taka zamknieta poleczke,,na róznosci, Odpowiedz Link Zgłoś
niewidzialna_l Re: Lubicie Ikee? 02.04.07, 09:10 Przyznaj sie,co tam masz z Ikei w swoim mieszkanku,,, Odpowiedz Link Zgłoś