Dodaj do ulubionych

Park Auchan i Ikea

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 07:47
Ktoś wie co się z tym dalej dzieje?Prace niby w toku, ale tak jakoś
opieszale...a poza tym słyszałem, że IKEA wię wciąż waha co do postawienia
swojego sklepu. Macie jakieś informacje?
Obserwuj wątek
    • z00ropa Re: Park Auchan i Ikea 13.04.07, 09:19
      a co stawiają przy placu Hakena? To nie IKEA??? ;(
      • piotrus1 Re: Park Auchan i Ikea 13.04.07, 10:35
        z tego co mi się zdaje to nie w tym miejscu bedzie.....
        • korfi Re: Park Auchan i Ikea 13.04.07, 10:47
          Podobno tor gokartowy i jakiś hotel

-------------------------------------------------------
          Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
    • Gość: Go Re: Park Auchan i Ikea IP: *.szczecin.mm.pl 13.04.07, 12:57
      Poszukują pracowników do Ikei w Szczecinie, więc chyba Ikea będzie.
      www.ikea.com/ms/pl_PL/jobs/apply_now/index.html
      • albert_c Re: Park Auchan i Ikea 13.04.07, 14:30
        przy Rondzie powstaje obecnie inwestycja finansowana przez koncern Stena - powstanie w tym miejscu tak jak napisal Korfi tor gokartowy + hotel/motel.

Auchan wciaz czeka na wszytskie niezbedne pozwoelnia aby moc ruszyc z inwestycja - to jest kwestia czasu kiedy ruszy - sprzet juz sie grzeje z tego co wiem.

Lost Ikei w Szczecinie wciaz nie sa przesadzone. Troche hamletyzuja z tego co wiem albo do konca nie chca powiedziec otwarcie ze wchodza na nasz rynek.

Przy tej inwestycji Steny ktora aktualnie powstaje ma byc wybudowana jeszcze droga dochodzaca do ronda Hackena.
        • piotrus1 Re: Park Auchan i Ikea 13.04.07, 16:31
          ale ikea nie powstanie przy rondzie tylko w innym miejscu ;)...
          • Gość: WS Re: Park Auchan i Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:00
            Wogóle jestem zaskoczony że w takiej wiosce z tramwajami jak wasza powstanie w
            końcu Ikea.
            • Gość: ... Re: Park Auchan i Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 01:21
              Sam auchan i leroy merlin juz sa budowane, tylko nie przy samym rondzie hakena a
              jakies 100 m dalej autostrada poznanska i bardziej w glebi niz tor gokardowy
        • Gość: Observer Re: Park Auchan i Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 09:00
          Piękne inwestycje. Szkoda tylko że nie przemysłowe. Tak przy okazji to
          szczecinianie żyją pewnie tylko z lewych dochodów bo miejsc pracy nie przybywa
          za to kolejne hipermarkety rosną jak grzyby po deszczu. Niezłe lody kręcicie. :)
          • Gość: Do Observera Re: Park Auchan i Ikea IP: *.core.lanet.net.pl 14.04.07, 19:21
            To zle przy okazji. Z lewych dochodow to chyba ty zyjesz, tutaj jest mnostwo
            malych preznych firm, niekoniecznie monstrualnych korporacji. Jest rynek
            podatny to markety rosna, to tez jest czynnik. Gdyby byla bida, to by nie bylo.
            Nara
            • Gość: Kj Re: Park Auchan i Ikea IP: *.smsnet.pl 28.05.07, 00:21
              Minoł kolejny miesiąc, i nie wiele zmieniło się na placu budowy. Gdzie jest mój
              ulubiony obrońca tej inwestycji ?? :) Ekspan masz jakieś nowe info ?
              • Gość: gupek Re: Park Auchan i Ikea IP: *.chello.pl 28.05.07, 05:18
                Podniecacie się, jak małolaty z tą IKEA. Byłem w IKEI we Wrocławiu i muszę
                stwierdzić, iż nie powaliło mnie to. Wg mnie jest tam zwyczajne barachło. Nie ma
                się czym podniecać. Jedźcie i zobaczcie, a nie mocz spływa Wam z podniecenia po
                odnóżach.
                • Gość: as Re:Powstaje LM na Golisza i mnie to zadawala IP: 85.219.206.* 28.05.07, 08:23
                  powstanie ikea to tez dobrze nie powstanie mała szkoda.
                  • Gość: KJ Zły temat wątku... IP: *.smsnet.pl 28.05.07, 11:27
                    O Ikei nie było nigdy oficjalnie powiedziane, że tam będzie. Mowa jest jedynie
                    o Auchanie i kilku mniejszych sklepach.
    • Gość: Pablo Prace trwają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:14
      Przygotowywana jest płyta (wylewka betonowa + fundamenty) pod IKE, ale czy ona
      rzeczywiście tam powstanie....tego sami wykonawcy nie wiedzą. Prace ziemne
      trfają, ale....fakt faktem, nie wydaje się żęby utrzymali założóny termin -
      grudzień 2007 roku.
      • Gość: as Re: musi być tajemnica do ostatniej chwili IP: 85.219.206.* 28.05.07, 14:30
        co gdzie powstanie by nie ujawnili sie protestujący i narzekacze. Tak trzeba
        prowadzić inwestycje w Szczecinie do tego doprowadziliście ze trzeba
        szczecinian stawiać przed faktem dokonanym.
        • Gość: pit Re: musi być tajemnica do ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 15:24
          Szczecinianie już niedługo będą mogli robić zakupy w kolejnym
          wielkopowierzchniowym sklepie. Tym razem będzie to hipermarket sieci
          Auchan.

Powstanie wprawdzie na gruntach gminy Kołbaskowo, ale szczecinianie
          będą do niego mieli zdecydowanie bliżej. Pierwsze prace polegające
          na niwelacji terenu pod przyszłą budowę już wykonano. - Teraz pora
          na inwestycję, która rozpocznie się niebawem - powiedziała nam
          Agnieszka Belina z wydziału inwestycji szczecińskiego magistratu. -
          Rozpoczęcie robót budowlanych jeszcze w tym roku.

Zgodnie z porozumieniem zawartym między Szczecinem, a firmą Auchan
          ta ostatnia zobowiązała się do wybudowania między rondem Hackena, a
          ulicą Ustowską dwupoziomowego węzła drogowego. Ma on zapewnić
          wszystkim odwiedzającym hipermarket bezpieczny dojazd.

Radio Szczecin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka