Dodaj do ulubionych

Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Hold...

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 21:51
Mam pomysł dla pana Jurczyka.
Należy przyjąć miejskie prawo w którym będzie stało jak wół iż
duże firmy podatków nie płacą. Płacą natomiast wszyscy średni a
zwłaszcza mali. ( co sobie by jeszcze pomyśleli, iż jaśnie pan
Prezydent jeszcze o nich myśli).
Dla mnie to horror ponieważ Jurzczyk coraz to umarza różne
podatki ( w trosce i interesy - nie wiem jakie) tak jak np.
firmie BRE Leasing. Na stronie internetowej można przeczytać iż
należą do czołowych firm leasingwych w Polsce....
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek Re: Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Ho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 22:01
      a dlaczego pan prezydent nie umarza podatków i stawek za wynajem
      tym którzy faktycznie tworzą miejsca pracy. W małych firmach i w
      usługach w Szczecinie pracuje znacznie więcej osób niż w stoczni
      ale im nikt nie chce pomóc bo nie mają czasu chodzić po ulicach
      i demonstrować. Miasto na jednego zatrudnionego w stoczni wydało
      ładnych parę tysięcy złotych. Gdyby tylko część z tych pieniędzy
      poszła do małych firm miejsc pracy byłoby więcej
      • Gość: OT Umorzyć Jurczyka.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 22:05
        • Gość: zibi Re: Umorzyć Jurczyka.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 22:11
          Zamiast kretyńskiego umorzenia ( i tak nikt stocznia nie zapłaciłaby) Marian
          mógł w imieniu miasta przejąć część majątku Stoczni Holding i na korzystnych
          warunkach wnieść aportem do Stoczni Nowej, która jest wydmuszką bez majątku.
          Miasto zyskałoby możliwość kontroli Nowej, bo wcale nie dzieje się tam dobrze.
          Wielka łaska umorzyć coś, co i tak nie byłoby zapłacone.
      • rekin10 Re: Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Ho 22.05.03, 08:27
        Występowałem w imieniu małej firmy stoczniowej /15 osob zatrudnionych/ o
        umorzenie nieslusznie naliczonych czynszow dzierzawnych /raptem 30 tysiecy zl/
        gdzie wczesniej szef szczecinskiego centrum przedsiebiorczosci Pan Zbigniew P
        obiecal na pismie iz miasto pokryje wydatki majace poprawic stan techniczny
        upadlego obiektu /wydali ponad 300 tys zl/. Gowno-Pan Prezydent nawet nie
        nawiazal do dolaczonych dokumentow tylko odmowil. Jak TYPOWY KOMUNISTA. Lize
        dupe prawdziwej Komunie!!!. Tak moi Państwo zawrócilismy! Tylko nikt nie chce
        sie do tego przyznać. Stocznia, stocznia Gryfia i inne to typowe przejawy
        najwiekszego KOMUNIZMU Niech prywaciarze na nich zapierdalają. Te firmy wogole
        nie płaca żadnych podatkow. Rozumiecie to!?
    • Gość: prezes Re: Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Ho IP: 62.233.173.* 21.05.03, 23:28
      Myślę że mają rację mali i drobni przedsiębiorcy,gdyż o nich
      nikt się nie martwi,a przecież większość z nich pada, zamykają
      swoje interesy,sklepy, aby przeżyć gnieżdzą się w ciasnych
      pomieszczeniach ,ponieważ nie stać ich na płacenie
      czynszów,wiele witryn sklepowych opustoszała,widnieją napisy do
      wynajęcia.Jestem przekonany że będzie coraz gorzej,a bezrobocie
      będzie roslo. Czy pan Jurczyk tego nie widzi ?
    • Gość: bon Re: Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Ho IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 07:57
      Tutaj Pan Prezydent umarza bo trzeba stocznie cholubic, a innych
      dobija. Przypomnijcie sobie te aferke sprzed kilku dni gdzie Pan
      Prezyden J. nie splaca dlugu miejskiego za wykonana prace firmie
      ktora postawila marine na Odrze. Jakos nie mysli o tym ze ta
      firma moze przez to pasc, albo w najlepszym przypadku moze miec
      spore problemy
    • longplay WniosekSzczecin to najbogatsze miasto w Polsce.n/t 22.05.03, 08:55
    • Gość: Oparator Teleskopu Umorzyć w końcu te umorzenia ! nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 09:16
    • Gość: Buazen A może by tak zakazać jakiegokolwiek umarzania? IP: 217.153.7.* 22.05.03, 09:19
      To przyzwyczaja do niegospodarności. Mamy do ch.ja wolny rynek czy nie? Co to
      ma znaczyć, że za moje pieniądze jakiś nierentowny zakład leży pod
      respiratorem? Socjalny Marian rozdaje upusty i przywileje jak jakis wielmoża.
      Niech z własnej pensji rozdaje a nie miejskich funduszy. No ale jesli ktoś
      przedstawia w swoim rocznym oswiadczeniu majątkowym przychód=0 a oszczędności
      na koniec roku w wysokości 800zł to jak tu nie nazwać takiego człowieka
      pasozytem? Jak ten człowiek przeżył ten rok? Po prostu ktoś za niego bulił albo
      mu "umarzali" długi. I tak wychowany socjał nie ma czuje żadnej
      odpowiedzialności za kase miejską.
      • Gość: dada Prez. Jurczyk to fachowiec IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 22.05.03, 12:08
        Nie czarujmy się- chodzi o to żeby Jurczyk mógł się pochwalić
        przed następnymi wyborami jak to nie walczył z bezrobociem.
        Przecież to indolent i nic poza tak bezsensowną rzeczą nie jest
        w stanie zrobić ani w tym ani w rzadnym innym temacie
    • Gość: bob Re: Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Ho IP: 217.153.6.* 22.05.03, 12:52
      Wybraliście takiego debila to teraz macie. W czasie wyborów
      emocje wzięły górę nad rozumem.
      • Gość: bon Re: Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Ho IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 13:02
        Gość portalu: bob napisał(a):

> Wybraliście takiego debila to teraz macie. W czasie wyborów
        > emocje wzięły górę nad rozumem.

No wlasnie misiaczki ilu z was bralo udzial w wyborach?
        Deklarujcie sie.
      • Gość: Buazen Oni wybrali? IP: 217.153.7.* 22.05.03, 13:23
        Wybraliśmy, -śmy kolego. Socjalny Marian został wybrany w demokratycznych
        wyborach, a więc wolą większości. Lud przemówił i to co się "wylało" z jego
        (Ludu) ust to jest właśnie Socjalny Maryś. Lud to również Ty a więc reasumując
        Ty równiez "wybrałeś" Marysia. Więc nie biadol tylko prowadź aktywną kampanię
        na rzecz innego kandydata (np. siebie samego), bo wybory do samorządu już za
        trzy lata!
    • Gość: magma Re: Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Ho IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 14:52
      Przecież szczerze mówiąc Jurczyk umorzył należności podatkowe Stoczni
      Szczecińskiej Holdindg czyli bankrutowi, który i tak nie zapłaciłby. I tak
      stoczniowcy nic z tego nie będą mieli, ale media przedstawiły to jako wielkie
      dobrodziejstwo Mariana. Ciekawa jestem, kto tym manipuluje i w jakim celu? Kto
      pociąga końcówki sznureczków przywiązanych do rączek i nóżek Mariana...?
      • Gość: Buazen Socjalny Marian jest filantropem! IP: 217.153.7.* 22.05.03, 15:01
        Wszyscy na około, którzy podsuwają Socjalnemu Marianowi pomysły
        na "dobroczynność". Uwaga, uwaga - oto słowa-klucze do Socjalnego Mariana:
        bezinetresowność, altruizm, filantropia, ofiarność. Używając tych słów można
        przekonać Socjalnego Marysia do każdego pomysłu. Łyka to jak cieplutki kisiel.
        Bez zastanowienia.
      • Gość: Zagloba Re: Prezydent Szczecina umorzył upadłej Porcie Ho IP: 193.82.16.* 22.05.03, 20:51
        Gość portalu: magma napisał(a):

> Przecież szczerze mówiąc Jurczyk umorzył należności podatkowe Stoczni
        > Szczecińskiej Holdindg czyli bankrutowi, który i tak nie zapłaciłby. I tak
        > stoczniowcy nic z tego nie będą mieli, ale media przedstawiły to jako wielkie
        > dobrodziejstwo Mariana. Ciekawa jestem, kto tym manipuluje i w jakim celu?
        Kto
        > pociąga końcówki sznureczków przywiązanych do rączek i nóżek Mariana...?

Masz racje.To tak jakby darowac trupowi w trumnie jego wlasne ubranie.Nie
        trzeba byc specjalnym darczynca.
        Ale zawsze jest okazja sie pochwalic.A dla przeciwnikow okazja zeby dokopac.
        Mam nadzieje ze zwiekszy to chociaz wiarygodnosc firmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka