Gość: neu_neu IP: 213.155.176.* 27.04.07, 21:02 aparatczyki z PO, aparatczyki z SLD, aparatczyki z PIS. Kazdy taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qazik Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.chello.pl 27.04.07, 21:06 ciekawe że zmiana została przeprowadzona równocześnie w obu urzędach - prawie jak manewry wojskowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:11 Jakieś Biuro Polityczne ewidentnie tym kieruje ale .... mnie się podoba. Dlaczego mnie się podoba ? Jak pada jakieś prywatne przedsiębiorstwo i pracę traci 100 osób (nie robotników) to pies z kulawą nogą się tym nie zajmie. Jak natomiast zwalniają urzędasów to afera, naruszenie prawa, zasad demokracji i ciort wie co tam jeszcze. To mi się podoba :-) Objęli władzę mają jakieś tam zwyczajowe prawo do swojej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 21:14 "Bez emocji i w spokoju reorganizację magistratu przeprowadza za to prezydent Piotr Krzystek" :)))))))))) jakby inaczej mogła napisać Wyborcza ? ludzki pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezbędny Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.globalconnect.pl 27.04.07, 21:26 co za głupota, co ma firma która pada do urzędu jak można porównać bankrutującą firmę do wywalania ludzi za to że zostali zatrudnieni za czasów innej partii owszem PO ma jakieś tam prawo do swojej ekipy ale zwalnianie całej kadry zarządzającej to już szykanowanie nigdy w tym kraju nie będzie dobrze jak politycy będą wymieniać wszystkich ludzi co 4 lata, zanim co kolwiek zdąża sie nauczyć to już są wymieniani na następnych świerzaków - dlatego taki bajzel jest w tym kraju i nie mówię tu tylko o urządzie marszałkowskim i miejskim ale o całym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędnydlaregionu Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:34 >co za głupota, co ma firma która pada do urzędu Nie jest to głupota. Zwalnianych przykładowe 100 osób z firmy i urzędu ma ze sobą wiele wspólnego : te same żolądki, potrzeby itp . Natomiast zachowanie tego forum i mediów wskazuje, że te istoty z firm i urzędów są inaczej zbudowane :-) Ma to wiele wspólnego bo świadczy o tym co dla mediów i tak zwanej opinii publicznej jest ważne. Poza tym co to może mieć jeszcze wspólnego ? Ano te firmy często padają wskutek decyzji lub ich braku właśnie urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników 29.04.07, 19:20 Zbedny Twoje porównanie ma racje bytu, ale pod warunkiem liwidacji stanowisk w firmie i urzedzie, a nie zastepowaniu jednych innymi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:20 a czy protestowałeś wtedy kiedy ci "niezbędni" byli zatrudniani? Jeżeli podstawowym kryterium przyjecia do pracy była legitymacja partyjna, to ci ludzie teraz utracili te kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.globalconnect.pl 28.04.07, 07:58 Ten co coś umie i pracuje rzetelnie nie musi sie bać o pracę, bo zreszta znajdzie sobie ją gdzie indziej. Chodzi o sztuczne stanowiska, nierobów, tępaków, co żeruja na kasie podatnika. Jak Krzystek zrobi to samo co inni i zatrudni podobnych ..... to po prostu jest z tego samego gó..anego budulca. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniews1934 BRAWO Panie marszałku Obotrycki 28.04.07, 11:34 Słusznie Pan Robi że zwalnia Pan święte krowy notabli komunistycznych.Poprzednicy Pana zSLD przyjmowali swoich znajomych albo ich żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otak2 Re: BRAWO Panie marszałku Obotrycki IP: *.globalconnect.pl 28.04.07, 12:26 ja też popieram, prosze zwrócić uwagę, iż oni redukują a nie zastępują. puste stanowiska, iluś tam dyrektorów nie wiadomo od czego i do czego. i o nich się nie martwcie, mają kontakty i szybko staną na nogi. pozdrawiam, dyrektor tego postu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z lasu :P Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.smsnet.pl 29.04.07, 10:55 Prowadzę własną firmę i nie ma w niej miejsca na sztuczne etaty.... szkoda kasy, lepiej ją zainwestować w rozwój firmy, a politykom i tak się nie stanie krzywda, dostaną inną super i równie dobro płatną pracę :))))) tak się już dzieje od tysiącleci na całym tym pięknym inaczej świecie - Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników 29.04.07, 19:25 i tu jestes w błędzie... w małych firmach, jak moja - masz racje! Ale jest wiele firm, w których sa etaty dla waznych, gdyby potrzebowali pomocy albo zatrudnia sie byłych waznych... Bo zawsze cos da sie załatwic... ja nie teoretyzuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: 77.88.178.* 27.04.07, 21:08 a co to za osoba, ten nowy dyrektor Urzedu Marszalkowskiego? Takiej funkcji tam dotad chyba nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeregowy Marszałek czy kapral? IP: *.globalconnect.pl 28.04.07, 11:05 Dyrektor Generalny Urzędu Marszałkowskiego - takiego stanowiska nigdy nie było, nie ma go też w ustawie - oto przykład "oszczędności" - kaprala Obryckiego Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 21:19 jak mawiał Lejzorek Rojsztwaniec. Swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:41 mam nadzieję, że jak sld bedzie znowu rozdawac karty to przypomni sobie te chwilę i pozostawi wszystkich obecnie zatrudnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 21:44 Gość portalu: pieszy napisał(a): > mam nadzieję, że jak sld bedzie znowu rozdawac karty to przypomni sobie te > chwilę i pozostawi wszystkich obecnie zatrudnionych. a ja mam nadzieję,że się wreszcie czegoś nauczą i do trzeciego pokolenia Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 21:50 Gość portalu: młody napisał(a): > Gość portalu: pieszy napisał(a): > > > mam nadzieję, że jak sld bedzie znowu rozdawac karty to przypomni sobie t > e > > chwilę i pozostawi wszystkich obecnie zatrudnionych. > > a ja mam nadzieję,że się wreszcie czegoś nauczą i do trzeciego pokolenia .............................................................................. Musle ,że jak SLD przejmie władzę to nie tylko sprzątaczka i stróż będą z SLD ale pies stróża też. Teraz to już tylko eskalacja być może. Takie jest prawo buszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:54 Zgoda co do podanej zasady ale z jedną malutką popraweczką. SLD władzy nie przejmie. To se ne vrati . Co najwyżej może być dobudówką do PO czy jakiegoś tam LiD a to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 21:57 nie chodzi o nazwę ale o pamięć AWS , PC I UW też już nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:02 Gość portalu: politolog napisał(a): > nie chodzi o nazwę ale o pamięć > AWS , PC I UW też już nie ma :) ..................................................................... A co Ty opowiadasz przecież te sieroty po AWS są rezerwą kadrową PIS. Wunderwaffe Buzka Teresa Kamińska podobno jakąś posadę w strefie ekonomicznej dostała. Kierowniczą ma sie rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 22:04 > A co Ty opowiadasz przecież te sieroty po AWS są rezerwą kadrową PIS. no właśnie, a wszyscy myśleli,że AWS se ne wrati :) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:08 Gość portalu: politolog napisał(a): > > A co Ty opowiadasz przecież te sieroty po AWS są rezerwą kadrową PIS. > > no właśnie, a wszyscy myśleli,że AWS se ne wrati :) ...................................................................... Jeden Krzaklewski sie nie załapie bo śmierdzi za zbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 22:11 PO szybciej od SLD roztrwoniło zaufanie społeczne, przynajmniej w Szczecinie, a PiS w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:16 Gość portalu: politolog napisał(a): > PO szybciej od SLD roztrwoniło zaufanie społeczne, przynajmniej w Szczecinie, a > PiS w kraju ......................................................................... Pewnie masz rację, jak jedynym motywem działania jest odwet to tak zazwyczaj jest.Ja pamiętam, że SLD takiej pasji w tępieniu AWS-iaków nie miało. Aż takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 22:20 > Pewnie masz rację, jak jedynym motywem działania jest odwet to tak zazwyczaj > jest.Ja pamiętam, że SLD takiej pasji w tępieniu AWS-iaków nie miało. Aż takiej i to był błąd za który teraz płacą, razem ze swoimi rodzinami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:23 Rewelacyjna rozmowa :-) Na przykłąd proponuję taką : "Wiesz Ci trochę mniej kradli niż tamci a mogli więcej " :-) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:26 Gość portalu: Zbędny napisał(a): > Rewelacyjna rozmowa :-) > Na przykłąd proponuję taką : > "Wiesz Ci trochę mniej kradli niż tamci a mogli więcej " :-) ..................................................................... Nie ja wymyśliłem relatywizm obecnie panujący i płynące punkty odniesienia.Odnowe moralną w gronie oprychów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: answer Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.chello.pl 28.04.07, 16:54 > Rewelacyjna rozmowa :-) Jak to wśród towarzyszy. Różnica wieku, ale barwy te same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.sysnet.pl 28.04.07, 17:00 Gość portalu: answer napisał(a): > > Rewelacyjna rozmowa :-) > > Jak to wśród towarzyszy. Różnica wieku, ale barwy te same. oj, niunia, niunia :) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:24 Gość portalu: politolog napisał(a): > > Pewnie masz rację, jak jedynym motywem działania jest odwet to tak zazwyc > zaj > > jest.Ja pamiętam, że SLD takiej pasji w tępieniu AWS-iaków nie miało. Aż > takiej > > i to był błąd za który teraz płacą, razem ze swoimi rodzinami .......................................................................... to znaczy, że dochodzimy do wniosku : jak kosić to równo z glebą. Trochę to przerażające, ale w niektórych cywilizacjach jak sie wroga wykończyło to i całą jego rodzinę też aby nie został nikt kto może sie mścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:26 >to znaczy, że dochodzimy do wniosku : jak kosić to równo z glebą. Trochę to >przerażające, ale w niektórych cywilizacjach jak sie wroga wykończyło to i całą >jego rodzinę też aby nie został nikt kto może sie mścić. Ja jednak opowiadam się za cywilizacją :-) inną niż właśnie taka. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:27 Gość portalu: Zbędny napisał(a): > >to znaczy, że dochodzimy do wniosku : jak kosić to równo z glebą. Trochę t > o > >przerażające, ale w niektórych cywilizacjach jak sie wroga wykończyło to i > całą > >jego rodzinę też aby nie został nikt kto może sie mścić. > Ja jednak opowiadam się za cywilizacją :-) inną niż właśnie taka. >.................................................................. Może dlatego ,że nie jesteś u władzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:39 Sprawdziłem. Nie dlatego. Kiedyś byłem krótko u władzy i świadomie spasowałem. Wybrałem wolność :-) i jestem z tego wyboru nawet zadowolony. Zgoda, że to czy ktoś jest uczciwy nie mozna rozpoznać po wydrukach z Centralnego Rejestru Skazanych. Uczciwym jest ten, który miał okazję i nie skorzystał a ten drugi uczciwy to być może nie miał okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:42 Gość portalu: Zbędny napisał(a): > Sprawdziłem. Nie dlatego. Kiedyś byłem krótko u władzy i świadomie spasowałem. > Wybrałem wolność :-) i jestem z tego wyboru nawet zadowolony. > Zgoda, że to czy ktoś jest uczciwy nie mozna rozpoznać po wydrukach z > Centralnego Rejestru Skazanych. > Uczciwym jest ten, który miał okazję i nie skorzystał a ten drugi uczciwy to > być może nie miał okazji. ......................................................................... Jest jeszcze trzeci co na byle co sie nie połasi a oferty akceptowalnej nie dostał. Hamlet naszych czasów.Wziąć albo nie wziąc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 22:36 Gość portalu: Zbędny napisał(a): > >to znaczy, że dochodzimy do wniosku : jak kosić to równo z glebą. Trochę t > o > >przerażające, ale w niektórych cywilizacjach jak sie wroga wykończyło to i > całą > >jego rodzinę też aby nie został nikt kto może sie mścić. > Ja jednak opowiadam się za cywilizacją :-) inną niż właśnie taka. > przecież to tylko sprawiedliwość dziejowa rachunki krzywd trzeba wyrównywać Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:39 Gość portalu: młody napisał(a): > Gość portalu: Zbędny napisał(a): > > > >to znaczy, że dochodzimy do wniosku : jak kosić to równo z glebą. Tr > ochę t > > o > > >przerażające, ale w niektórych cywilizacjach jak sie wroga wykończył > o to i > > całą > > >jego rodzinę też aby nie został nikt kto może sie mścić. > > Ja jednak opowiadam się za cywilizacją :-) inną niż właśnie taka. > > > > przecież to tylko sprawiedliwość dziejowa > rachunki krzywd trzeba wyrównywać ................................................................... Trzeba wprowadzić kodeks Hammurabiego i wtedy sami jednoocy i szczerbaci będą po naszej polskiej ziemi kuśtykać o jednej nodze i jedną ręką trzymać kulę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.sysnet.pl 27.04.07, 22:45 > Trzeba wprowadzić kodeks Hammurabiego i wtedy sami jednoocy i szczerbaci będą p > o > naszej polskiej ziemi kuśtykać o jednej nodze i jedną ręką trzymać kulę. myślisz,że wszyscy ludzie to świnie ?, o przepraszam świnie tak nie postępują Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 22:51 Gość portalu: młody napisał(a): > > Trzeba wprowadzić kodeks Hammurabiego i wtedy sami jednoocy i szczerbaci > będą p > > o > > naszej polskiej ziemi kuśtykać o jednej nodze i jedną ręką trzymać kulę. > > myślisz,że wszyscy ludzie to świnie ?, o przepraszam świnie tak nie postępują. ............................................................................. Człowiek jest czymś najbardziej obrzydliwym w naturze,a ponieważ ja już dość dawno do tego wniosku doszedłem więc nie doznaję szoku w kontakcie i obserwując rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbednydlaregionu Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 06:47 > Człowiek jest czymś najbardziej obrzydliwym w naturze,a ponieważ ja już dość > dawno do tego wniosku doszedłem więc nie doznaję szoku w kontakcie i obserwując > rzeczywistość. Nie jest to prawdą praszczurze. To zależy w jakim środowisku przebywałeś. Być może z uwagi na jakieś okoliczności historyczne, charakterologiczne, socjologiczne, narodowościowe (nie wiem), itp takie wnioski można wyciągnąć przebywając w środowisku, w którym Tz przebywałeś. Wspolczuje. Jednak czlowieczenstwo jest rzecza piekna wiec wyszukaj pozytywnych przykladow a nie frustruj sie. Przede wszytskim porzuc to zepsute rzeczywiscie czerwonoubeckie srodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 28.04.07, 10:52 Gość portalu: Zbednydlaregionu napisał(a): > > Człowiek jest czymś najbardziej obrzydliwym w naturze,a ponieważ ja już d > ość > > dawno do tego wniosku doszedłem więc nie doznaję szoku w kontakcie i > obserwując > > rzeczywistość. > Nie jest to prawdą praszczurze. To zależy w jakim środowisku przebywałeś. Być > może z uwagi na jakieś okoliczności historyczne, charakterologiczne, > socjologiczne, narodowościowe (nie wiem), itp takie wnioski można wyciągnąć > przebywając w środowisku, w którym Tz przebywałeś. > Wspolczuje. Jednak czlowieczenstwo jest rzecza piekna wiec wyszukaj pozytywnych > > przykladow a nie frustruj sie. Przede wszytskim porzuc to zepsute rzeczywiscie > czerwonoubeckie srodowisko. .................................................................................. No więc Twa powyższa wypowiedż dowodnie wskazuje, że jako człowiek jesteś czymś obrzydliwym co dowodnie potwierdza moją tezę. Coś mi sie wydaje,że Twe poprzednie cyberwcielenie to nick "galoty".To imputowanie mi czerwonoubectwa jest wielce znamienne. Ale nowy nick "zbędny dla regionu" budzi pewne nadzieje ,że w przyszłości dojdziesz że jesteś "zbędny dla ludzkości" i się samozutylizujesz.Życzę ci zatem obrzydliwego weekendu adekwatnego do twej pokretności. Odpowiedz Link Zgłoś
felerynka Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 28.04.07, 10:34 praszczur1 napisał: Człowiek jest czymś najbardziej obrzydliwym w naturze,a ponieważ ja już dość dawno do tego wniosku doszedłem więc nie doznaję szoku w kontakcie i obserwując rzeczywistość. ---------------- a co z nadzieją Praszczurku? czy na nia w dzisiejszym świecie nie ma już miejsca? przyznam że pewnie masz rację, że "obrzydliwym..". Ale ja bym to ujęła że różnorodnym" w swej naturze bo są ludzie. Ludzie, którzy ludźmi są. I póki w to wierze, lepiej mi sie wstaje rano.A że ich coraz mniej, to fakt. Pozdrawiam Ciebie i Wszystkich którzy tej nadziei jeszcze nie stracili. Za 4 lata znowu wybory, można zawsze stąd wyjechać ...jest kilka możliwości by człowiekiem pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 28.04.07, 10:58 felerynka napisała: > praszczur1 napisał: > Człowiek jest czymś najbardziej obrzydliwym w naturze,a ponieważ ja już dość > dawno do tego wniosku doszedłem więc nie doznaję szoku w kontakcie i obserwując > rzeczywistość. > ---------------- > > a co z nadzieją Praszczurku? czy na nia w dzisiejszym świecie nie ma już miejsc > a? > przyznam że pewnie masz rację, że "obrzydliwym..". Ale ja bym to ujęła że > różnorodnym" w swej naturze bo są ludzie. Ludzie, którzy ludźmi są. I póki w to > wierze, lepiej mi sie wstaje rano.A że ich coraz mniej, to fakt. Pozdrawiam > Ciebie i Wszystkich którzy tej nadziei jeszcze nie stracili. Za 4 lata znowu > wybory, można zawsze stąd wyjechać ...jest kilka możliwości by człowiekiem pozo > stać. ........................................................................... By człowiekiem pozostać trzeba nim najpierw być. Niewielu nas takich, a nadzieja cóż jest podobno matką itd.;))) A tak Felu nie ma się przynajmniej złudzeń, których nadzieja dostarcza.A wybory wcześniej ale, że coś zmienia to złudzenie. Na świecie nic sie nie zmieni,jedynie z młodych gniewnych wyrosną starzy wku....ni-jak mawiał poeta przeklęty. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować 27.04.07, 21:59 Gość portalu: Zbędny napisał(a): > Zgoda co do podanej zasady ale z jedną malutką popraweczką. SLD władzy nie > przejmie. To se ne vrati . Co najwyżej może być dobudówką do PO czy jakiegoś > tam LiD a to co innego. ......................................................................... Vrati, vrati a szyld a pod jakim szyldem co to ma za znaczenie.Może być nawet Szczecinskie kółko różańcowe druha Borucha.Skutek sie liczyć będzie.I już na pewno jeńców nikt nie będzie brał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:08 Zgadzam się z politologiem ale tak nie będzie gdyż tym razem to nie o nazwę chodzi. Nie możliwa jest już z tej strony taka jednolita ekipa. To będzie tak przemieszane jak w LiD więc już ucywilizowane. Takie UW plus SLD ! To, że AWS jest rezerwą kadrową PiS w pewnej części się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hedek Re: Zwalniaja ,to bedą przyjmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:37 Co tam do trzeciego pokolenia. Niech pójdą dalej i czyszczą do 5 pokolenia. No i niech się w końcu nie zapominają o tych co im robią kuku. Jak ich obserwuje od lat to są jacyś dziwni. Nie potrafią palić na stosach tak jak to robią prawdziwi chrześcijanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny cudne :-))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:45 Gość portalu: pieszy napisał(a): > mam nadzieję, że jak sld bedzie znowu rozdawac karty to przypomni sobie te > chwilę i pozostawi wszystkich obecnie zatrudnionych. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gorylek2000 Panie Wijas - pamięć krótka??? 27.04.07, 21:53 "Przygotowując listę osób do zwolnienia, ludzie Platformy stosowali straszne metody - uważa szef szczecińskiego SLD Jędrzej Wijas." Tak oto rzecze Pan Radny. A ja chciałbym przypomnieć Panu Radnemu taką oto historie: Pod koniec lat 90(bodajże 1998 lub 99) do właściciela jednej agencji ochroniarskiej (właściciel był członkiem SLD) zgłosił się młody student polonistyki Jedrzej W. szukajacy pracy. Dostał pracę w charakterze pracownika ochrony w jakiejś przebudowywanej kamienicy w Centrum. Po upływie 2 tygodni ów student zwrócił się do właściciela tej firmy z prośbą o zmianę obiektu bo : po pierwsze - to jest budowa i on po pracy wychodzi cały zakurzony po drugie - obiekt ten jest na Lewobrzeżu a on chciałby pracować na Prawobrzeżu bo tam mieszka i do pracy mógłby dojeżdzać rowerem. Skutek 1 : student Jędrzej W. zaczął pracować jako ochroniarz na terenie jednego z zakładów mięsnych na Prawobrzeżu Skutek 2: facet miejsce, którego zajął ( a pracował ów na tym obiekcie 2 lata ) został zwolniony. To nic, że ten facet miał po 40, niepracującą żonę i 2 dzieci. Właściciel firmy ( członek SLD ) przyjął swojego zamiast doświadczonego pracownika I teraz Radny Wijas mówi o strasznych metodach. P.S. Nie widziałem w życiorysie Radnego, żeby się przyznawał do tego epizodu. Ale chyba rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek A kiedy oczyszczą ZUS IP: *.chello.pl 27.04.07, 22:12 Czas już na oczyszczenie ze starej zatwardziałej gwardii ZUS-u. Widać nie nastąpił ich czas. Trwają i pewnie z niepokojem patrza w przyszłość. To przechowalnia niekompetenciuchów i ślizgaczy (np. były starosta czy cos tam Policki usunięty za sławne pijaństwo na wycieczce do Europy)o innych aż nie wypada tu pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: A kiedy oczyszczą ZUS 27.04.07, 22:17 Gość portalu: benek napisał(a): > Czas już na oczyszczenie ze starej zatwardziałej gwardii ZUS-u. Widać nie > nastąpił ich czas. Trwają i pewnie z niepokojem patrza w przyszłość. To > przechowalnia niekompetenciuchów i ślizgaczy (np. były starosta czy cos tam > Policki usunięty za sławne pijaństwo na wycieczce do Europy)o innych aż nie > wypada tu pisać. ............................................................................. ZUS w warstwie kierowniczej to absolutna "przechowalnia talentów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waluś Re: A kiedy oczyszczą ZUS IP: *.globalconnect.pl 28.04.07, 09:02 tow.ojca dyrektora i jego czerwonych beretów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Praszczurze1 to nie talenty to wybitne jednostki IP: *.chello.pl 27.04.07, 22:30 Nie komplementował bym ich az tak. Może talent maja ale w uprzykrzaniu życia płatnikom, okazywania arogancji. Natomiast wybijają sie w ogromnych staraniach o własne sprawy. Podałoby się chętnie parę przykładów. Ale nie to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Praszczurze1 to nie talenty to wybitne jedno 27.04.07, 22:35 Gość portalu: benek napisał(a): > Nie komplementował bym ich az tak. Może talent maja ale w uprzykrzaniu życia > płatnikom, okazywania arogancji. Natomiast wybijają sie w ogromnych staraniach > o własne sprawy. Podałoby się chętnie parę przykładów. Ale nie to > miejsce. ............................................................................ Ja nie znam szczegółów ale ZUS był zawsze łupem partyjnym.Ja słyszałem fajne rzeczy jak ten budynek budowano tzw.Challenger. Tam były niezłe numery.No i tak sie ciągnie jak sierp z d..y to dojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBędnydlaregionu mój typ ZUSowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:45 Najgorszym dyrektorem ZUS jaki był w Szcecinie typuję Zbiga Zalewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Brawo , nareście marszałek i prezydent IP: 195.136.49.* 28.04.07, 07:39 ludzie chcieli tańszego miasta no i jest. Zwalnianych można by przesunąć do zieleni miejkiej albo do sprzątania miasta w końcu to zwyciężyło w rankingu jako pilna potrzeba do realizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stepowy Re: mój typ ZUSowski IP: *.globalconnect.pl 28.04.07, 09:05 Ted Drab też dobrał sobie niezłą ekipę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prawie 500 swinskich pasozytow IP: *.hsd1.or.comcast.net 28.04.07, 08:14 urzad wojewody jest zbedny w administracji miasta powiatu i wojewodztwa, po prostu zbedny. prawie 500 roznej masci swin rosci sobie pretensje do egystencji? przerobic na parowkowa, mniam mniam swinie partyjne, troche musztardy i po was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: prawie 500 swinskich pasozytow IP: *.globalconnect.pl 28.04.07, 08:51 Ja też jestem za tym, żeby zwolnić przynajmniej 4/5. Biurokracja jeszcze nigdy i nigdzie nie wytworzyła ani nie uczyniła niczego pożytecznego. Po cholerę więc ją utrzymywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutus Re: prawie 500 swinskich pasozytow IP: *.globalconnect.pl 28.04.07, 10:12 Dyziu burakiem czesany, jak masz mówić byle co, to nie gadaj nic. Po stylu twojej wypowiedzi wnioskuję, że używając klawiatury wzniosłeś się na Himalaje swoich umiejetności intelektualnych. Takie uogólnianie zawsze mnie wk....a. W kazdej opcji, w każdym urzędzie, w każdej firmie znajduja się ludzie i świnie. Przykład - ostatnio w III Urzedzie Skarbowym przy załatwianiu formalności związanych ze sprowadzeniem pojazdu zza granicy urzędnik (wg ciebie, buraku, świnia) wypełnił za mnie wszystkie papiery. Dokładnie mi doradzając do tego co i jak najlepiej zrobić. I dla mnie to jest Gość, dobrze wykonujący swoją pracę. Powtarzam, różni ludzie są wszędzie. Sa prywatni pracodawcy, którzy dbają o pracowników i są tacy, co tylko kręcą - mialem takiego szefa. Teraz mam super Gościa, u którego będe pracował jak się da najdłużej i dla którego jestem w stanie poświęcić nawet swój wolny czas, bo wiem, że on dla mnie zrobiłby to samo. pozdrawiam wszystkich oprócz buraka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi brudas brudny kmiocie i niedorozwoju IP: *.hsd1.or.comcast.net 29.04.07, 00:30 mowa jest o urzedzie wojewody ktory jest zbedny w administracji, to dublowanie funkcji ktore pelni urzad miasta. brudny buc przytacza przyklad urzedu skarbowego, co za umyslowy niedorozwoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutus Re: brudny kmiocie i niedorozwoju IP: *.globalconnect.pl 29.04.07, 20:11 Widzę że burak ma doskonałą orientację, co jest potrzebne, a co nie. Do tego widzę, że dla jego, tylko z nazwy mózgu, nie istnieje coś takiego, jak porównanie. Ciężki przypadek za często mytego, wyjałowionego mózgu. Do tego tak mnie zainspirował burak, że chyba zmienię nicka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.devs.futuro.pl 28.04.07, 08:27 szkoda, że pis nie ma tyle ikry co oni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akro Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: 83.168.75.* 28.04.07, 09:06 Dlaczego tylko SLD gromi, w mediach z wielkim oburzeniem, że zwalniają ich ludzi z najbardziej bezsensownych stanowisk?! śmiechu warte Napieralski robisz z ludi takich idiotów, że aż nie mogę oglądając Cie w telewizji. Czemu nie sa zwalniani ludzie z bardzo wysokich, potworzyliście tyle wydziałów, naprzyjmowaliście w cholerę ludzi i jak w sejmie placic co misiac trzeba, a to co może zrobić 1 robi 5. Straszne POwczyki zlikwidowali SLD pełnomocnika ds. obwodu kaliningradzkiego. Teraz będzie obwód rósł! Panie dziękujemy ci za zbawienie za czasów SLD i rasnacą kadrę urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poza klanem Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.sysnet.pl 28.04.07, 09:06 Nitras: Cały urząd marszałkowski był tworzony z układu. Cały ten urząd był tworzony z układu. Ja byłem radnym sejmiku wojewódzkiego wtedy i przyprowadzano jakiś esbeków, ludzi z komitetów wojewódzkich - wystarczy spojrzeć np. na wydziały zarządzania kryzysowego zarówno w urzędzie wojewódzki jak i miejskim. Przyprowadzano rodziców radnych i zatrudniano całe tabuny rodzin Trokowskich, Napieralskich.... Jeżeli ktoś znajdzie tabuny rodzin Nitrasa, Obryckiego czy Krzystka - będziemy wtedy dyskutować. Ale nikt nie znajdzie, bo ich tam nie ma. Jeżeli chodzi o zarzuty wobec Platformy, że chce zatrudniać osoby powiązane z miejskimi radnymi PO; to ja miałem wątpliwości dotyczące pana Grodzkiego szefa Wydziału Zdrowia, którego nie mam przyjemności znać. Rozmawiałem min. z panem Prezydentem, czy tak musiało się tak stać, że członek rodziny radnego Grodzkiego został mianowany na to stanowisko. I jedna ze znanych szczecińskich dziennikarek powiedziała mi, że zrobiłaby z tego aferę gdyby nie fakt, że znała wszystkie inne osoby, które wystartowały w konkursie. Nie było tam osób dorównującym kompetencjami panu Piotrowi Grodzkiemu, który był wcześniej przez kilka lat dyrektorem w Narodowym Funduszu Zdrowia i dyrektorem w kilku szpitalach. Pomysł zatrudnienia pani Marcinkiewicz usłyszałem, gdy byłem zagranicą i byłem bardzo zaskoczony. Osobiście bardzo słabo znałem panią Marcinkiewicz i gdy dowiedziałem się o tym postanowiłem całą sprawę zbadać. I okazało się, że inicjatywa powołania pani Marcinkiewicz wyszła od pana Bąbolewskiego który nie konsultował tego ani ze mną, ani z panem Marcinkiewiczem, co śmieszniejsze nawet z samą zainteresowaną. Pani Marcinkiewicz przyszła pewnego dnia do pracy i dowiedziała się, że jest kandydatką na zastępcę pana dyrektora Bąbolewskiego. Rozpętała się afera, czemu się nie dziwie. Poprosiłem radnego Michała Marcinkiewicza o życiorys mamy i jakieś dokumenty, które potwierdzają jej kompetencje. I powiem szczerze; w obecnej atmosferze trudno będzie żeby ona została tym zastępcą dyrektora. Ale naprawdę to jest osób, której stała się ogromna krzywda. Ona zajmuje się informatyzacją i mało któremu urzędnikowi zdarzyło się być na okładce branżowego magazynu ze stwierdzeniem "Człowiek Roku" jako najlepszy urzędnik, który informatyzuje jedną z bibliotek w Polsce. To jest sukces dla Szczecina i to nie jedyna taka sytuacja, bo ona ma takich sukcesów więcej. Stała jej się wielka krzywda, słyszałem, że wieloletni dyrektor Książnicy Pomorskiej pan Krzywicki bez żadnej politycznej inspiracji pisze list w obronie pani Marcinkiewicz. panie Nitras zwolnienie córki Trokowskiego podobno nie było polityczne, jestem ciekaw jak pan udowodni w sądzie te tabuny Trokowskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też czyjaś rodzina Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.chello.pl 29.04.07, 07:38 A może by tak dać wreszcie spokój Książnicy! Niech czytelnicy spokojnie korzystają z jej zbiorów a pracownicy spokojnie pracują, bez głośnych spraw. Nikomu to nie jest potrzebne. Nie będzie wtedy nikt skrzywdzony, żadna informatyczna pani, a pewna informacyjna pani nie będzie musiała podpuszczać byłego dyrektora do pisania jakichś pism. Po co? Żeby na chwilę zaistnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Ale o co chodzi? 28.04.07, 10:52 TKM jest uswiecona tradycja w tym kraju. Stosowaly ja i SLD i AWS i PiS i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Ale o co chodzi? 28.04.07, 10:59 grogreg napisał: > TKM jest uswiecona tradycja w tym kraju. > Stosowaly ja i SLD i AWS i PiS i PO. >.................................................................... I to jest constans.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzegeza Re: Ale o co chodzi? IP: *.chello.pl 28.04.07, 11:22 SLD jeśli zastępowało jednych wysokiej rangi pracowników innymi, to tych pierwszych przeważnie przenoszono - do innych działów, spółek, na inne stanowiska, ale nigdy na bruk. Bardzo wielu zostawiano na stanowiskach, niezaleznie od ich poglądów, bo byli dobrymi fachowcami. A lewica doceniała fachowość. To wpieniało takich ludzi jak Długoborski, którzy domagali się stołków, jak najwięcej stołków dla swoich popleczników. Dlatego Długoborski poszedł na margines lewicy a potem sam się wyautował formmułując jeszcze bardziej bezczelne roszczenia. Być może masakra w urzędach to przemyślana strategia PO, bo to ich pierwszy i ostatni raz kiedy są u władzy, a znając filozofię np. Piechoty liczą na to, że lewica po przejęciu władzy oszczędzi gros spośród dziś zatrudnianych. Właśnie choćby po to, żeby odciąć się od politycznego chamstwa uprawianego przez PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Ale o co chodzi? IP: *.sysnet.pl 28.04.07, 11:26 Być może masakra w urzędach to przemyślana > strategia PO, bo to ich pierwszy i ostatni raz kiedy są u władzy, a znając > filozofię np. Piechoty liczą na to, że lewica po przejęciu władzy oszczędzi gro > s > spośród dziś zatrudnianych. Właśnie choćby po to, żeby odciąć się od > politycznego chamstwa uprawianego przez PO... całkiem możliwe, bo SLD zawsze chciało być świętsze od papieża, jednak moim zdaniem tu nie ma żadnej koncepcji, jest czysta zemsta obrażonych chłopczyków i chęć szybkiego dorobienia póki sie da, a po nas choćby potop.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obo Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: 87.18.187.* 28.04.07, 11:19 mam nadzieje, ze p. Marszalek zabieze sie za wszystkich urzedasow, nawet tych ktorzy formalnie nie naleza do SLD. Np. Wydzial Wspolpracy Miedzynarodowej: na stanowiskach kierowniczych sa ukryte darmozjady i choragiewki. jak wieje wiatr tak i leca oni. I n ie tylko zreszta tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majowka Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.szczecin.mm.pl 01.05.07, 12:00 trzeba jak najszybciej wprowadzic oceny pracownikow i samooceny. To jedyny sposob na zapobiezenie takim przykrym wydarzeniom. Zainteresujcie sie systemem pracy w Urzedzie Wojewódzkim- ot tak nie mozna nikogo zwolnic z szeregowych rpacownikow- to co sie dzieje w u. Marszlakowskim jest czasami absurdalne....a brak nagrod demotywujace.... Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniews1934 Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników 28.04.07, 11:23 Bardzo dobrze ze tak się dzieje.Żona Pana Napieralskiego nie jest świętą krową.Niech Pan Napieralski zajmie się dziećmi zamiast wygadywać głupie komunistyczne androny.Tak trzymać Panie marszałku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markej ZUS przechowalnia swoich np.orzecznik z wyrokiem IP: *.globalconnect.pl 28.04.07, 12:50 Tam trafiają ci którym coś sie nie udało,zostali zwolnieni czy jeszcze inne rzeczy. Przykłady mozna mnozyć - pijany starosta, orzecznik z wyrokiem. Prasa o tym pisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechwiedzący Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 13:20 A kiedy Panie Marszałku wezmie się pan w końcu za WUP Gryfice O/Szczecin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.electronic.pl 28.04.07, 13:35 dokładnie toż to tam sami czerwoni z nadania pana Chab......, byłego starosty gryfickiego, wont komuno !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działacz Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.eranet.pl 28.04.07, 14:21 Nie sami czerwoni pracują w WUPie,jest tam wielu działaczy prawicowych, którzy bez żadnych problemów byli zatrudnieni lub normalnie, bez przeszkód pracowali za czasów "komuny". Pzrykłady: pani Sztark (b. sefowa Nitrasa z Koszalina), p. Musiatowicz (PO), p Guranowski (AWS) i sporo innych - wszyscy na stanowiskach kierowniczych. Niestety ludzie tzw. prawicy nie pokazują się z najlepszej strony. więcej z ducha chrześcijaństwa jest w wielu działaczach SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Obrycki i Krzystek powinni głębiej wycinać nieudac IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.04.07, 16:02 Panowie prezydet i marszałek dobrze robią .nie powinni poddawać się nagonce tylko ciąć dalej i zalniać głębiej i głębiej.układy w szczecinie powstawały przez dziesięciolecia.czas je rozbić.popieram działania obu panów.reformy sa za płytkie.takie mam zdanie .pozdrawiam PO Odpowiedz Link Zgłoś
szczecinmm Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników 28.04.07, 16:16 Prezydent Krzystek wraz z kapralem Słoką zamówili sobie audyt - a tak naprawdę to zapłacili 20 000 zł za to aby ci z bożej łaski fachowcy z Lublina napisali to co oni im podyktowali. Jeśli ktoś sie przyjrzy wynikom audytu to gołym okiem widać że to miało być tylko wytłumaczeniem zmian kadrowych, czyli zrobuieniem miejsc dla kolesiów małolatów z PO. Jakież doświadczenie i wiedzę mogą mieć ledwo 30 latkowie aby decydowac o wizji miasta, i aby nim zarządzać. Oddzielny sposób to metoda postępowania z ludźmi- mam tylko nadzieję ze kiedyś ktoś z mini tak postapi - tego im z całego serca życzę. W urzędzie miejskim zostaną same nieroby i ci nowi którzy od nich mają sie czegos nauczyć, najprędzej to chyba nauczą sie odliczania czasu do wyjścia o 15.30 Już od 15.00 w blokach startowych. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: 83.168.96.* 28.04.07, 19:09 Przejeli władze i mają prawo do własnego zdania i do zmian kadrowych. Problemem jest to, że przy owych zwolnieniach żaden z Marszałków nie pokwapił się nawet spojrzeć w kierunku zwalniającego, do poszczególnych osób przychodzili gó..arze "majtki" Obryckiego i oznajmiali wesołą nowinę. Panowie Marszałkowie - trochę więcej odwagi. Bo stara kadra was wprowadzała w zadania przez ostatnie pół roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boozy Napierd_zialski nie się nie napina bo mu czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:18 zwieracz popuści:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samagłowa Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:45 Lila Marcikiewicz-apolityczny fachowiec,antyWijas! Ten tekst nie odpowiada prawdzie tak do końca! Przecież kuzyn Pani Lili chyba pracuje w "PC Word" lub "Komputer Świat" i chwalenie się nagrodami w tej dziedzinie to przesada. Awans na wice dyrektora Książnicy Pomorskiej nie wyszedł od obecnego Dyrektora jak sądzę,lecz to kolejny przykład załatwiania stołków dla rodziny przez prominentnych polityków będących u władzy,ale po "zadymie" jaka powstała w Szczecinie po ogłoszeniu tego zamiaru,trzeba się było szybko wycofać z tego pomysłu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Wszystkich z SLD wyrzucic bo zlodziejska sitwa 29.04.07, 05:20 Żadnemu nie wierzę z lewicy. Wszyscy są upaprani w różne kombinacje, interesy. Przekręty szły. Moja sitwa miała Polskę w dupie. Józef O., wrzesień 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bredo Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.centertel.pl 29.04.07, 13:38 NApieralski, Wijas - to jest dopiero prywata - protestują przeciwko czystkom dopiero wtedy, gdy godzi to w ich budżet domowy, albo budżety swoich bliskich. CHodzi im o własny szmal, i do obrony kasy, bez żenady, angażują swoje publiczne mandaty i partyjne propozycje. NApieralskiego, Wijasa czy im podonego Piechoty nie słychać, gdy np. Lichota- miernota wyrzyna w TVP wszystkich, którzy mieli pecha wcześniej się urodzić od niego. A tu chodzi przecież o telewizę publiczną i oto jakim staje się pod rządami ulubieńca piekieł środkiem masowego rażenia! A ta cała dyskusja powyżej jest niewiele warta, ot tyle co p.....nie o szopenie! Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników 29.04.07, 14:03 chcieliśmy aby młodzi obejmowali władzę no to rządzą.A w jaki sposób to już inna sprawa.Ja myślę,ze o to chodzi żeby także odmłodzić rząd i parlament.,A reszta co ma uprawnienia emerytalne niech idzie odpoczywać.Ja już od 5lat jestem na emeryturze i jakoś żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bredo Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.centertel.pl 29.04.07, 21:02 są tacy co odpoczywali w pracy i odpoczywają teraz na emeryturach. Im jest więc wszystko jedno kto rządzi. Ja nie chciałem, by młodzi rządzili, bo niby dlaczego? Równie dobrze można zadekretowac, że od jutra bedą rządzić garbaci, a za rok leworęczni i tak dalej... Emerytura zwalnia z pracy, ale nie z myślenia. Potem taki niemyślący emeryt wybiera Jurczyka, albo innego niezgułę, albo taką włądzę jaką teraz w Polsce mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:41 Gorzej jak szczeniaki wybierają psa Pluto z PO. Jurczyk nie był w stanie wiele zaszkodzić, był na to zbyt nieskomplikowany. Natomiast pies Pluto jest w stanie zaszkodzić naszemu miastu bardzo dużo. I w dobrej wierze zostanie to przez media przedstawione jako sukces. Tak jak została przedstawiona likwidacja szkół. Pytam: co dalej z budynkami likwidowanych 22 szkół? Dlaczeo nikt z radncyh nie zadał wcześniej tego pytania? Dlaczego dziennikarze nie zadali tego pytania?> Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników 02.05.07, 12:05 o przepraszam ale p.Jurczyk nie był moim idolem.A na emeryturze to ciężko pracowałam .Ale niektórym osobom to emeryci to się kojarzą z mocherkami albo z Jurczykiem.NIeładnie oj nieładnie.No ale coż brak szacunku jest u nas powszechny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIPA Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:25 konkursy, konkursy jeszcze raz konkursy. cieszę się, bo tak powinni być nominowani urzednicy. byle tylko bez manipulacji - czysto, otwarcie, kompetencje przede wszystkim. arumentem jest to aby władza wyłaniana była uczciwie bez koneksji polityczno-rodzinno-towarzyskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:27 Przykładem "uczciwości" jest konkurs na dyrektora Opery na Zamku. Warunki konkursu ustawione tak, że musi wygrać kandydat właściwy, o którym wszyscy wiedzą że wygra. Wystarczyło tak napisać, że nikt inny nie może w tym konkursie wystartować. Pozostałe konkursy będą takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samagłowa Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 20:26 Przecież Dyr.Opery dostał propozycję NIE DO ODRZUCENIA od notabli naszego Miasta!!! A za poparcie wyrażone dla notabli ma wrócić na stanowisko poprzedni dyr.Kunc!!! Takie małe bagienko szczecińskie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edda7 Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 07:55 Kunc to panna na wydaniu. A dróżbą tej panny jest PSL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niono swoi w zus i tade IP: *.chello.pl 30.04.07, 00:39 Pracując w zus jestes w jak w rodzinie. Matka,teścowa, żona,mąż,syn i jeszcze dalej powiązane, jeżeli tak nie jest niech odpisze ojciec dyrektor ZUS. Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
keradiusz Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników 02.05.07, 09:09 wcale nie musicie nawoływać do zwalniania "darmozjadów" z urzędu wojewódzkiego, przy tych "SUPER" płacach i wymaganiach jakie sie im stawia sami sie zwalniają jak tylko znajdą ofertę pracy, podobnie jest we wszystkich Inspektoratach podległych wojewodzie, w takim wydziałe architektury czy Nadzorze budowlanym oczekują ludzi z uprawnieniami budowlanymi a płacą im 2000 (brutto !!!), jest to miejsce gdzie można szukac dobrego sumiennego zaplecza kadrowego do swych firm !!! Rotacja w tych wszystkich wydziałach jest olbrzymia Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Obrycki i Krzystek zwalniają urzędników 02.05.07, 09:19 Święte słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypupa Re: PUP wymaga reformy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:48 niewykształcone i bezczelne urzedniczki w powiatowym urzędzie kpią z 20 tys bezrobotnych w szczecinie.proponują im nieaktualne oferty.Urzędniczki powinny byc kompetentne a nie bez matury czy góra ze średnim czy licencjatem.kto ma zdobywać ofert odpowiednie dla konkretnych ludzi.tylko kawe i herbatę robią.To Jurczyk i SLD pozatrudniał po znajomości ludzi w Powiatowym i W.Urzędzie Pracy.300 pedagogó nie ma pracy.Dla ludzi z wyższym nie ma praktycznie żadnych ofert.Życzę paniskom z sld zaznania bezrobocia i przekonania się jaka jest naprawdę sytuacja na rynku pracy(otwartym)czy ci którzy mają się za fachowców jak pani napieralska czy wijas w pośredniaku dostaną ofetę?Więcaszek mówi,że w Szczecinie nie ma bezrobocia.Tylko dla czego nie dodaje ,że w administracji czy w biurach ofert brak.Praca jest fizyczna na budowach,ale dlaczego pedagog czy magister politologi,prawa czy ekonomi ma zasuwać z łopatą.a jeszcze mówi się w mediach,żeby ci co wyjechali wracali do pracy w Polsce.Kto tak twierdzi nie wie o czym mówi.W Polsce praca jest jako ekspedient,w budownictwie.Normalna praca jest po znajomości lub za seks (samoobronA).czy komuś zależy żeby to zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: PUP wymaga reformy 02.05.07, 10:54 Gość portalu: antypupa napisał(a): W Polsce praca jest jako ekspedient,w budownictwie.Normalna praca jest po znajomości lub za seks ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Czy ty widzisz jakie pierdoly tu piszesz, 30 letnia skamielino katolacko- bolszewicka ?! Dla ciebie "normalna" praca to tylko pierdzenie w stolek w biurze? Do podstawowki wracaj tluku a nie wypisywac tu brednie paniusieczki z muchami w nosie Odpowiedz Link Zgłoś