Dodaj do ulubionych

symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:03
Czy ktoś pracuje na programie Symfonia Premium i może mi pomóc?
W chwili obecnej jak dodaję nowego użytkownika i zmieniam pod Windows hasło
to nie mogę zalogować się do symfoni. Nie mogę koszystać z wystawiania faktur
bo krzyczy, że nie jestem uzytkownikem.
Co z tym fantem zrobić?

z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Doradca Re: symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:27
      To może znaczyć, że właściciel dobrze się zabezpieczył przed kradzieżą. Kup .
      Nie okradaj innych.Przecież jak masz to legalnie to możesz zwrócić się do
      dytrybutora z tym problemem.
      • Gość: Dominika Re: symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:14
        I tu się mylisz. Program został kupiony przez firmę. Mamy fakturę. ZOstał
        zainstalowany, ale informatycy z firmy, którzy go zainstalowali mają wszystko
        gdzieś.
        Po każdej ich wizycie coś nie działało. Informacji nie udzielają.
        Dlatego się pytam, bo mam dość.
        A Ty nie wyciągaj pochopnych wniosków. Jeżeli nie masz nic innego do napisania
        to sobie daruj i nie mierz wszystkich swoją miarką.
        • Gość: Doradca Re: symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:16
          Nie wierzę bo korzystam z tego samego programu i nie mam tego typu problemów z
          nadzorem nad systemem
          • Gość: Dominika Re: symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:04
            Twój problem.
            Ja do tej firmy przyszłam jak program był już zainstalowany.
            Wcześniej nikt się na tym nie znał w firmie.
            Nie możemy dodać nowego użytkowanika, chociaż nie powinno być z tym problemu.
            Nie mam materiałów oprócz książek do Kadr i Finansów. A przez telefon
            informacje, które otrzymałam od informatyków nic nie pomogły.
            Więc, wierz sobie w co chcesz. To, że Ty się z tym nie spotkałeś to nie znaczy,
            że tak nie jest.
            Przemądrzałku.
            • Gość: Doradca Re: symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:43
              Nie to jest Twój problem i sama o tym tu napisałaś. Ja nie mam tego problemu
              • Gość: Dominika Re: symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:55
                Masz problem, wszędzie widzisz złodziei i oskarżasz innych.
                Jeżeli mierzysz swoja miarką - to przykre.
                Twoim problemem jest też wymądrzanie się. Jeżeli nie znasz odpowiedzi na zadane
                pytanie przeze mnie, to daruj sobie. Nie zamierzam udawadniać, że nie korzystam
                z legalnego oprogramowania, tylko żebyś mi za każdym razem pisał, ze tak nie
                jest.
                Nie znasz się, nie chcesz pomóc to odpuść sobie.
                • Gość: Doradca Re: symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:57
                  Odpuszczam :)) ale z innych powodów. Nie widzę wszędzie złodziei tylko mnie
                  bulwersuje ich bezczelność, że rozwiązania problemu szukają na forum :))
                  • Gość: Dominika Re: symfonia - czy ktoś pracuje na tym programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:56
                    Beszczelny to Ty jesteś.
                    I faktycznie odpuść sobie bo jak widać nie masz nic oprócz obrażania innych do
                    napisania.
                    • Gość: opinia zapłać a ci zrobią IP: *.chello.pl 22.05.07, 15:31
                      A ja myślę, że porostu nie chcesz zapłacić za pracę informatyka, albo jeszcze
                      lepiej - masz zaległości za poprzednie wizyty a firma odmawia serwisu do czasu
                      uregulowania zaległości.

Taka praktyka jest powszechna wśród firm, że usługodawcom się nie płaci - potem
                      taki informatyk ma faktycznie ciebie w d.....

Zapłać a Ci zrobią.
                      • Gość: opinia Re: zapłać a ci zrobią IP: *.chello.pl 22.05.07, 15:34
                        Zresztą spytaj szefa czy zapłacił za poprzednie usługi - pewnie mu się nie
                        podobały więc nie zapłacił.
    • somewhere_tonight Iście PISowski z Ciebie Doradca 22.05.07, 13:09
      skoro- zamiast pomóc- walisz w łeb!

Dominiko nie pomogę Ci - ale myślę, że lepiej poszukać odpowiedzi na innych
      forach - tu roi się od frustratów.
      • Gość: Dominika Re: Iście PISowski z Ciebie Doradca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:39
        Właśnie zauważyłam.
        Tylko, że nawet nie wiem na jakich. :(
        Myślałam, że ktoś może mi coś podpowie. Ale widać, że niektórzy muszą sobie
        popisać by poczuć się lepiej, nie ważne czy coś tym pisaniem reprezentują.
        Szukam dalej. Dzięki.
      • Gość: pled hej Domina IP: 195.124.114.* 22.05.07, 13:43
        <<W chwili obecnej jak dodaję nowego użytkownika i zmieniam pod Windows hasło
        to nie mogę zalogować się do symfoni.

czyli logujesz sie do nowego usera Windowsa, utworzonego po instalacji
        Symfonii ? co z tym zmienianiem hasla ? gdzie ? dla kogo ?

<<Nie mogę koszystać z wystawiania faktur
        bo krzyczy, że nie jestem uzytkownikem.

wiec zarejestruj firme (uzytkownika) ? masz licencje na wielu userow czy tylko
        jednego ? czasami podczas instalacji program pyta sie czy instalowac dla
        wszystkich uzytkownikow czy tylko biezacego ...

<<Co z tym fantem zrobić?
        sformulowac poprawnie pytanie i mimo wszystko jeszcze raz skorzystac z pomocy
        technicznej, kosztuje chyba 100 PLN na rok :-)

miejsce faktycznie kiepskie na zadawanie takich pytan :-)
        • Gość: Dominika Re: hej Domina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:40
          :) Super, tylko że to nie zależy ode mnie.
          Od samego początku moja firma miała problemy z informatykami, którzy
          instalowali symfonię. I szef ma ich dość.
          Kiedy przyszłam do firmy i chieliśmy zmienić hasła i nazwy użytkownikach na
          kompach (windows xp)okazało się, że nie mozemy wejść do symfoni. Sama zmiana
          użytkownika nic nie zmieniła, ale zmiana hasła owszem
          Kiedy zadzwoniłam do sprzedawcy stwierdził, że muszę to sobie ustawić na
          serwerze. Owszem, grzebałam na serwerze, ale poprzez administrację nie udało mi
          się nic zdziałać. Dodałam tam nowego użytkownika, ale uprawnienia mogłam tylko
          skopiować z innego - innych, nowych, nie. A o haśle w ogóle nie mogłam
          pomyśleć, bo takiej opcji nie było.
          A po uruchomieniu kancelarii i próby skorzystania z fakturowania, program
          krzyczy, że nie jestem użytkownikiem, chociaż loguję się z uprawnieniami admina.
          A licencję mam na dwa stanowiska. I na tych dwóch pracujemy.
          Trudno mi lepiej sformułować pytanie, bo nie znam prawie tego programu :( no i
          nie jestem informatykiem.
          • Gość: zona.pijaka Re: hej Domina IP: *.icm.edu.pl 22.05.07, 14:59
            Każdy legalny program ma support. I im droższy - tym lepszy.
          • Gość: zona.pijaka Re: hej Domina IP: *.icm.edu.pl 22.05.07, 15:02
            Gość portalu: Dominika napisał(a):
            > nie jestem informatykiem.

Pewno jesteś informatyczką z jajami. Kup se legala - hakierze złodziejaszku.
            • Gość: Dominika Re: hej Domina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:10
              zono.pijaka szkoda z Tobą gadać
              im droższy program tym lepsze zabezpieczenia, jakbym go sobie złamała to gdzieś
              bym miała takie problemy - ćwoki jedne
              • Gość: zona.pijaka Re: hej Domina IP: *.icm.edu.pl 22.05.07, 15:15
                Gość portalu: Dominika napisał(a):
                > jakbym go sobie złamała

Drobny hakierek w wybujałym ego. By złamać program, najpierw trzeba umieć go
                złamać.
                • Gość: Dominika Re: hej Domina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:31
                  mierzysz swoją miarką :(
                • Gość: pled hej Domina IP: 195.124.114.* 22.05.07, 15:36
                  podzwon troche, moze jakis informer bedzie sie nudzil i Ci pomoze, a szefowi
                  przekaz uklony i uprzedz ze zanim wyrzuci informatyka niech zalatwi innego :-)

Autoryzowany Partner

PATCOM Wojciech Wiktor Drewniak
                  71-426 Szczecin
                  Juliana Tuwima 27 lok. 8
                  tel. 091-424 39-51
                  faks 091- 42-331- 21
                  e-mail: biuro@patcom.pl
                  WWW: www.patcom.pl

SOFTLANDIA sc S. Kuraciński, M. Maciborski
                  70-262 Szczecin
                  ul. Królowej Jadwigi 20a
                  tel. 0-91 488-29-10, 489-21-01
                  e-mail: biuro@softlandia.com.pl
                  WWW: www.softlandia.com.pl

Partner

SoftVig Systemy Informatyczne sp. z o.o.
                  70-419 Szczecin
                  pl. Rodła 8
                  tel. 0-91 359-49-20
                  faks 0-91 359-49-21
                  e-mail: office@softvig.pl
                  WWW: www.softvig.pl

Dystrybutor

Artip Piotr Dacko
                  70-773 Szczecin
                  ul. Widok 7 lok. 6
                  tel. (091) 4617105 0 509 759 b056
                  e-mail: artip@artip.com.pl
                  WWW: www.artip.com.pl

Medialand Sp z o.o.
                  70-419 Szczecin
                  ul. Rodła 8
                  tel. 091,3594651 091,3594630
                  e-mail: info@medialand.pl
                  • Gość: Jeden z wykazu to złodziejaszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:39
                    Już się wyjaśniło. Dzwoniła do nas firma ale zdziwiła się jak się dowiedzieli,
                    że jak kupili to nie mogą nawet , tak się kretyńskie złodziejaszki zarzekali,
                    nieodpłatnie przekazywać "na chwilkę".
            • Gość: Alewpadka Re: hej Domina złodziejaszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:37
              Gość portalu: zona.pijaka napisał(a):

> Gość portalu: Dominika napisał(a):
              > > nie jestem informatykiem.
              >
              > Pewno jesteś informatyczką z jajami. Kup se legala - hakierze złodziejaszku.
              Jak to się burzy :))) iedyś znajoma firma sprzedawała zresztą też program fk
              na raty z tym, że tak to wykombinowała jak szuja nie zapłaci ze dwóch rat to
              program głupiał i zachowywał się tak jakby był kradziony. Serwis przyjdzie jak
              pożalsiępanieboże Twój szef zapłaci zaległości. Dominika burzy się w myśl
              zasady z Młodych Wilków - "złapią Cię zarękę, mów , że to nie twoja ręka".
              • Gość: zona.pijaka Re: hej Domina złodziejaszku IP: *.icm.edu.pl 22.05.07, 15:48
                Gość portalu: Alewpadka napisał(a):
                > program głupiał i zachowywał się tak jakby był kradziony

Ja tez kilku tak załatwiłam. Zamówil ładne serwisy internetowe z supportem w
                php. A jak. Obiecali że będą comiesięcznie płacili małe kwoty za uaktualnienia
                serwisu. No to im wszystkie strony zakodowałam ZEND-em. Po pierwszym miesiącu
                wypięli mi dupę finansową, w następnym zażądali bym odkodowała im kody
                źródłowe. A były one niestety moją własnością intelektualną.
                Cwaniaczków salcesonów ci u nas dostatek.
                • Gość: Dominika Re: hej Domina złodziejaszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:01
                  program został kupiony legalnie, umowa nie została podpisana na serwisowanie -
                  korzystano z usług, za które były FV i byy płacone
                  ponieważ za często się coś sypało, szef stwierdził, że ma dość
                  była rozmowa z szefem tamtej firmy i wszystko niby ok, ale jeden z ich
                  pracowników - studencik jeszcze, który zamiast robić to sciemniał by jak
                  najwięcej godzin przesiedzieć i skasować za nie, zamiast umiejętności posiadał
                  dar chwalenia się ile to piątek i z czego nie dostał
                  widocznie jesteście takimi samymi inforamtykami jak on, skoro jeżeli ktoś ma
                  problem to od razu oskarżacie go o brak legalnego oprogramowania
                  no cóż, kiepska baletnica zawsze znajdzie wymówkę, najlepsza jest krawędź
                  spódnicy
                  nikt nie żada odblokowania kodów, ale sztuka czytania u Was leży
                  są to normalne operacje, które są legalne - ale się na tym programie znacie tak
                  samo jak ja, albo i gorzej
                  informatycy od siedmiu boleści, ale ego to macie rozdmuchane
                  najlepiej kogoś obrażać i udawać, że wszystko się wie
                  szkoda, już napisaliśmy do auturyzowanego serwisu bo tutaj jak widać większość
                  się zna na obrażaniu, przemądrzaniu i na niczym inny
                  • Gość: żona.pijaka Re: hej Domina złodziejaszku IP: *.icm.edu.pl 22.05.07, 16:13
                    Ogol se jaja Dominiko
                    • Gość: Dominika Re: hej Domina złodziejaszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:40
                      oj prymitywie, aż mi Cię szkoda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka