Dodaj do ulubionych

Bp Jan Gałecki o papieskiej rocznicy

IP: *.chello.pl 08.06.07, 20:56
Lepiej żyć teraźniejszością... niż stale wracać do przeszłości i ją
przeżywać...
Obserwuj wątek
    • Gość: Lehoo Bp Jan Gałecki o papieskiej rocznicy IP: *.globalconnect.pl 09.06.07, 09:30
      Faaajnie było.
      Ale się skończyło.
      A gdy minął rok z kawałkiem
      zapomnieli o Nim całkiem
      • Gość: EDEK Wiersz Edka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 09:44
        Gdy Polak byl papiezem trawa byla zielensza i powietrze czystsze / Moje
        sumienie wrazliwsze, orgazmy soczystsze / Gdy przyszedl pancernik niemiecki
        przypomnialo mi sie Westerplatte / Musialem znowu czuc sie bohaterskim
        Polakiem / Zyjac starymi wspomnieniami dziś / Nie przyszlo mi do glowy
        krzyczec "ich liebe dich" / Zszedlem do religijnego podziemia / Czekam na
        nowego papieza...
        • Gość: Agnieszka Re: Wiersz Edka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:24
          Byłam 20 lat temu na Błoniach, na mszy odprawionej przez naszego Papieża. Cóż,
          przeżycie niesamowite dla młodego wówczas człowieka i w tamtych czasach. Dla
          mnie i mojego kraju rozpoczął się nowy etap życia. Dziś po 20 latach los
          sprawił, że przypadkiem ( mieszkam daleko od Szczecina)znalazłam się na chwilę
          na Błoniach ( musiałam coś załatwić w pobliżu). NIe mogłam przejść obojętnie
          koło pomnika Papieża ( i zauważyłam, że nie tylko ja).Może los (czy.Bóg) chciał
          dać mi jakiś znak? " Rodzina silna Bogiem ".......Wróciła ze Szczecina
          silniejsza i pewniejsza siebie. Przypomnienie tamtych chwil tak dużo mi
          dało...Zrozumie to jednak tylko ten kto wtedy był na Błoniach i ma wiarę w
          Boga , a ten Papież -Niemiec też jest w porządku, choć to tak "inny " papież od
          naszego (mógłby w ogóle nie starać się, doceńmy jego wysiłki). W naszym polskim
          kościele też nie najlepiej- nikt nie ma takiej osobowości i autorytetu, by
          sprostac wezwaniu.....We mnie wiara pozostanie. Wiara w Boga.
    • swantevit Bp Jan Gałecki o papieskiej rocznicy 09.06.07, 11:52
      Czy jeszcze ktos ma watpliwosci czy Polska juz jest krajem wyznaniowym, czy
      jeszcze normalnym?
      • Gość: brzytwa Re: Bp Jan Gałecki o papieskiej rocznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 22:14
        Normalnym. W wymarzonym przez swara kraju były tylko informacje o dokonaniach i
        pochodach komunistów.
        Potem ich szczególne sługusy wyemigrowały i teraz robią za patriotów :)))
    • Gość: xxx Bp Jan Gałecki o papieskiej rocznicy IP: *.chello.pl 09.06.07, 22:55
      O Papieżu nawet ludzie innych wyznań wypowiadają się z szacunkiem, ale szmaty typu: Urban, znajdą się na każdym forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka