Dodaj do ulubionych

HIT oszukuje

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 15:41
Wczoraj kupiłem samochodowy akumulator w hipermarkecie HIT. Skusiła mnie dość
atrakcyjna cena oraz naklejka na towarze (od producenta): "18 miesięcy
gwarancji". Gdy poszedłem do biura obsługi klienta po gwarancję, okazało się,
że "ta naklejka nie jest aktualna" - i wydano mi standardową 12 - miesięczną
gwarancję. I tyle. Mogłem zrobić awanturę i żądać zwrotu pieniędzy. Ale czy
jest to wina tych panienek, które obsługują? Nie. Takie są dyrektywy
niemieckiego właściciela sklepu...
Proponuję, abyśmy na tej liście drukowali inne ostrzeżenia na temat podobnych
praktyk w supermarketach. W małym, jednoosobowym sklepie prywatnym takie
chamstwo przecież by nie przeszło!
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: HIT oszukuje,Fala nie lepsza IP: 212.244.77.* 04.12.01, 15:47
      Gość portalu: Heinz napisał(a):

> Wczoraj kupiłem samochodowy akumulator w hipermarkecie HIT. Skusiła mnie dość
      > atrakcyjna cena oraz naklejka na towarze (od producenta): "18 miesięcy
      > gwarancji". Gdy poszedłem do biura obsługi klienta po gwarancję, okazało się,
      > że "ta naklejka nie jest aktualna" - i wydano mi standardową 12 - miesięczną
      > gwarancję. I tyle. Mogłem zrobić awanturę i żądać zwrotu pieniędzy. Ale czy
      > jest to wina tych panienek, które obsługują? Nie. Takie są dyrektywy
      > niemieckiego właściciela sklepu...
      > Proponuję, abyśmy na tej liście drukowali inne ostrzeżenia na temat podobnych
      > praktyk w supermarketach. W małym, jednoosobowym sklepie prywatnym takie
      > chamstwo przecież by nie przeszło!

Niekiedy robię zakupy w spożywczaku w Fali.Sklep niby to elegancki, niby nie za
      duży itd. Niestety nie można zbytnio sugerowac się cenami pod towarami...
    • Gość: HSPS Re: HIT oszukuje IP: 141.202.246.* 04.12.01, 18:32
      Gość portalu: Heinz napisał(a):

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ale czy
      > jest to wina tych panienek, które obsługują? Nie. Takie są dyrektywy
      > niemieckiego właściciela sklepu...
      > Proponuję, abyśmy na tej liście drukowali inne ostrzeżenia na temat podobnych
      > praktyk w supermarketach. W małym, jednoosobowym sklepie prywatnym takie
      > chamstwo przecież by nie przeszło!

Mnie tam całe lata rżnęli w sklepach GS Samopomoc Chłopska, a tam nie było
      niemieckiego właściciela.

W małym sklepie prywatnym sprzedano mi (przed tygodniem) przeterminowaną
      margarynę - wręcz zjełczałą - i jak wróciłem się z reklamacją to jeszcze mi
      zrobili awanturę, że nie sprawdziłem daty. (już tam nie kupuję)

• Gość: Flak Re: HIT oszukuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 00:24
        Co tu duzo gadać!
        W małym jednoosobowym sklepie prywatnym jest najwieksze oszustwo klienta!
        Nie dośc ze sprzedają przeterminowany towar (nie raz się naciąłem) to jeszcze
        żdzieraja z ciebie kase ( bo przeciez do ceny z makro trzeba doliczyc marże- i
        to nie małą).
        Szkoda gadać.
        • Gość: szyszek Re: HIT oszukuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 20:14
          Gość portalu: Flak napisał(a):

> Co tu duzo gadać!
          > W małym jednoosobowym sklepie prywatnym jest najwieksze oszustwo klienta!
          > Nie dośc ze sprzedają przeterminowany towar (nie raz się naciąłem) to jeszcze
          > żdzieraja z ciebie kase ( bo przeciez do ceny z makro trzeba doliczyc marże- i
          > to nie małą).
          > Szkoda gadać.
          Makro z założenia jest właśnie dla właścicieli małych sklepów, a nie dla
          odbiorców finalnych, więc skąd takie zdziwienie, że do cen zakupu właściciele
          doliczają swoją marżę?

• Gość: Flak Re: HIT oszukuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 18:37
            stąd ze wole sobie podjechac do makro i kupić to co chce za dużo niższą cene.
            a takie posrednictwo w sprzedazy towaru to sie nazywa spekulacja.
            pomyslał bys chwile i sam byś na to wpadł...
            • Gość: SS Re: HIT oszukuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 21:44
              Dwa tygodnie temu byly kury pieczone w hypernovie po 2,50 . KOT NIE CHCIAL
              JESC!!!
              • Gość: Bialorus Re: HIT oszukuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 21:48
                A dzis bylem pierwszy raz (nie uczestnicze w masowych spedach)w nowym
                Turzynskim cudzie. Beznadzieja! Glosno, pelno ludzi, ceny tez z kosmosu. Bylem
                zobaczylem i wiecej nie pojde. Poza tym chcialbym zeby w koncu jakiegos
                Wieczorka za te lapowy zamkneli, zlicytowali pol bliznika itp - supermarket w
                centrum - to nawet na Bialorusi tak nie ma!
            • Gość: szyszek Re: HIT oszukuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 22:57
              Gość portalu: Flak napisał(a):

> stąd ze wole sobie podjechac do makro i kupić to co chce za dużo niższą cene.
              > a takie posrednictwo w sprzedazy towaru to sie nazywa spekulacja.
              > pomyslał bys chwile i sam byś na to wpadł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka