Dodaj do ulubionych

Alter ego paranoja

IP: 83.18.220.* 18.06.07, 11:10
Czy Klub Sztuki Niepopularnej Alter Ego zniknie z mapy kulturalnej Szczecina?

Do właścicieli trafiło pismo, w którym dyrektor administracji budynków wzywa
do odwołania happeningu grupy artystycznej Suka Off. Zagroził, że jeśli
impreza odbędzie się w najbliższą sobotę, wypowie 10-letnią umowę najmu.

Grzegorz Jasiński działający w imieniu Gospodarstwa Pomocniczego przy
Urzędzie Morskim uważa, że planowany performance jest niezgodny z
przeznaczeniem klubu. W przesłanym piśmie tłumaczy, że jako zarządca nie może
zgodzić się, żeby w lokalu "dochodziło do spektakli, w których prezentowane
będą motywy przemocy". Jasińskiemu nie podoba się również to, że przed
wejściem sprawdzane będą dowody osobiste i że obowiązywać będzie zakaz
robienia zdjęć.

Bartosz Sawicki, właściciel Alter Ego jest zaskoczony pismem i uważa je za
absurd: - Jest XXI wiek i nagle otrzymuję jakieś paranoiczne pismo
cenzorskie. Szczecin będzie postrzegany jako miasto, w którym dzieją się
kuriozalne rzeczy. Sawicki nazywa wezwanie zarządcy szantażem i zapewnia, że
sobotnia impreza się odbędzie: - Nie ma żadnych podstaw prawnych, by
zakazywać takich występów.

Jasiński wystosował pismo do klubu Alter Ego najprawdopodobniej na wniosek
działaczy Ligi Polskich Rodzin. Działacze LPR zaprzeczają, że inspirowali
Jasińskiego.

Obserwuj wątek
    • Gość: vx Re: Alter ego paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:17
      Jeśli tam ma być coś, co szkaluje i poniża Polski Kościół, co jest wbrew
      polskiej obyczajowości, to z pewnością Absztyfikant ich obroni.
      • Gość: zona,pijaka Re: Alter ego paranoja IP: *.icm.edu.pl 18.06.07, 11:27
        Nawet Google ostrzega przed wejściem na strone tych idiotów.
        www.google.pl/interstitial?url=http://www.cfl.pl/sukaoff/
        Tak, wiem zaraz znajdą się obrońcy tych idiotów (np selawi, anamar i inne
        pedalstwo) a uważających Google za najwieksze zło Internetu.
        • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 11:29
          spadaj obalać swojego jabola na mszy o 12, jeszcze zdążysz.
          • Gość: zona.pijaka Re: Alter ego paranoja IP: *.icm.edu.pl 18.06.07, 11:32
            Gość portalu: selawi napisał(a):
            > spadaj obalać swojego jabola na mszy o 12, jeszcze zdążysz.

Uwielbiasz wirusy, zadawanie cierpienia, przemoc? Lecz się pedałku.
            • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 12:00
              wiesz, co mnie śmieszy? piszesz- lecz się pedałku i wydaje ci się, że to jest
              obelga, że mnie to urazi, hihi. dla mnie to tak, jabyś napisał lecz się
              brunetko, lecz się Irlandko, jak chcesz sypać bluzgi, to wymyśl coś, co
              faktycznie może obrazić. Gej, pedał, homo to nie sa obraźliwe okreslenia, to
              tylko nazwa jakiejś orientacji, baranku. gejem nie jestem z racji płci, no nie
              dam rady, ale gdybym była np. lesbijką, no to bym była, i niby co z tego, nie
              kumam, co w tym obraźliwego.
              A ja nie uwielbiam przemocy ani cierpienia i nie sądzę, żeby tam PROPAGOWANO
              przemoc. Nota bene- to własnie ty uwielbiasz przemoc, mentalna, uwielbiasz
              babrać sie w gó..e i dowalać wszystkim i wszystkiemu, więc nie wiem, skąd ta
              nagła wolta?
          • Gość: pro_stak Re: Alter ego paranoja IP: 195.28.182.* 18.06.07, 11:32
            pozamykać wszystkie kluby, młodzież do kościołów , brawo PO !!!
            • Gość: zona.pijaka Re: Alter ego paranoja IP: *.icm.edu.pl 18.06.07, 11:36
              Gość portalu: pro_stak napisał(a):
              > pozamykać wszystkie kluby, młodzież do kościołów , brawo PO !!!

To z google: www.google.pl/interstitial?url=http://www.cfl.pl/sukaoff/
              Ostrzeżenie- przejście do tej witryny może być niebezpieczne dla Twojego
              komputera!
              Więcej informacji na temat destrukcyjnej treści internetowej i sposobów
              ochrony komputera można znaleźć pod adresem StopBadware.org.
              Propozycje:
              Powróć na poprzednią stronę i wybierz inny wynik.
              Spróbuj ponownie wyszukać żądane informacje.
              Możesz też przejść na własne ryzyko na stronę www.cfl.pl/sukaoff/.
              Porada podana przez "

Wg prostaka zamknąć Google!!! Toż to autentyczny prostak.

• Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 11:45
                już za 15 dwunasta, leć, bo nie zdążysz.....
        • anamar Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 12:23
          Gość portalu: zona,pijaka napisał(a):

> Tak, wiem zaraz znajdą się obrońcy tych idiotów (np selawi, anamar i inne
          > pedalstwo) a uważających Google za najwieksze zło Internetu.

ależ skąd!ja się bardzo cieszę,że googla odkryłeś!przecież jeszcze niedawno
          marizy nie umiałeś znaleźć.
      • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 11:27
        sorry, ale na taką głupotę jak twoja nie ma sensu używać argumentów. Ja mam w
        dupie polski kościół i polską obyczajowość, nikt ci nie kaze iść do alter ego
        na ten spektakl, a może szkoda- byłbyś niezłym elementem performance'u, może
        się skusisz jednak....
        • Gość: gość Re: Alter ego paranoja IP: 213.155.169.* 18.06.07, 12:18
          A co za przemoc będzie pokazywana w czasie performance? Odbieranie mieszkania przydzielonego za fiko Krzystkowi? :)
        • Gość: DamaKier Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 12:33
          Selawi! Już kiedyś apelowałam do forumowiczów żeby nie dyskutowali z żoną
          pijaka, bo niepotrzebnie tracą czas i nerwy i w tych nerwach tracą miarę
          rzeczy.
          W dupie to można mieć zjawiska mierne, nieistotne. A przyznasz chyba, że ani
          polski Kościól, ani polska obyczajowość nieistotne nie są. Można się na nie
          wkurzać "w części" (jak ja) lub "w całości", można je nawet zwalczać, ale jeśli
          się je "ma w dupie" to znaczy, że się ich nie docenia.Pisząc w ten sposób, nie
          urażasz żony pijaka(nie można urazić kafara), a robisz przykrość wielu ludziom
          związanym z Kościołem, którzy na to nie zasłużyli (są też tacy) i takim jak ja,
          których obyczajowość polska w wielu aspektach wkurza, ale jednak cos dla mnie
          znaczy.
          Co do zakazów występu tego zespołu, to oczywiście rozumiem twoja reakcję, a na
          temat samego zespołu nie mam zielonego pojęcia i mieć już nie będę bo mi się
          chce (pewnie ze starości).
          • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 12:42
            Damo, co do zony pijaka to masz absolutną rację:) Ale nie wiem, czemu nie można
            mieć w dupie rzeczy istotnych? Ja faktycznie mam to tam, gdzie mam, włączając
            zwłaszcza polską obyczajowość. I to nie prawda, że nie doceniam- ja niestety
            bardzo doceniam siłe ich oddziaływania. Powiem wiecej- mam wrażenie, ze powoli
            mnie ta siła terroryzuje... Nie mam pojecia czemu polski kościół uważa, że ma
            prawo mnie mieć w dupie, przykładów nie chcę mi się mnożyć, zwłaszcza, że gips
            mi stygnie, a ja nie mogę. A jak się poczuja urażenie, to trudno, nie muszą
            tego czytać, a jak przeczytaja, mogą odpowiedzieć, ja im przynajmniej niczego
            nie zabraniam a ni niczego nie zakazuję- a szkoda.
            • Gość: DamaKier Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 13:26

:) Ale nie wiem, czemu nie można
              >
              > mieć w dupie rzeczy istotnych? Ja faktycznie mam ...
              Naturalnie,że można (to tylko zależy od pojemności dupy). Szkopuł w tym, że ty
              wcale nie masz - "manie w dupie" oznacza obojętność i lekceważenie, a jak coś
              jest obojętne, to się o tym tak emocjonalnie nie pisze. Tak że "w tym temacie"
              raczej sie przekomarzamy niż dyskutujemy.
              >A jak się poczuja urażenie, to trudno, nie muszą
              > tego czytać, a jak przeczytaja, mogą odpowiedzieć
              Na forum pisze się po to, żeby czytali to różni ludzie. Urażanie niektórych nie
              jest niczym złym. Chodzi o to, żeby nie strzelać na oślep i nie urażać tych,
              którzy na to nie zasługują .
              > Nie mam pojecia czemu polski kościół uważa, że ma
              > prawo mnie mieć w dupie, przykładów nie chcę mi się mnożyć
              Ja to bym nawet wolała żeby polski Kościół miał mnie w dupie. NIestety odnoszę
              wrażenie, że przeciwnie - walczy o rząd dusz i osacza nas coraz bardziej...
              • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 13:42
                no tak tak. W tym sensie ma mnie w dupie, ze nie obchodzi go, co ja myślę na
                ten temat, mam robic, co każe i już. I o ile nie tak dawno była to spokojna
                koegzystencja takich, co mają się nawzajem w dupie ale sobie nie wadzą, o tyle
                teraz robi się nieprzyjemnie....
                No dobra, faktycznie, nie mam AŻ tak pojemnej....
                A co do urażania- nie sądzę, żeby człowiek prawdziwej wiary mógłby byc urazony
                czymkolwiek, co się na temat tejże pisze. Jakby mi ktos napisał np. ze koty są
                głupie, tobym odpisała najwyżej- sam jesteś głupi, i wcale by mnie nie
                ruszyło :D
                • Gość: DamaKier Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 13:50
                  Ale prawdą jest, że koty są głupie w porównaniu do jednego, który jest
                  najmądrzejszy :)
                  • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 13:58
                    do dwóch! i jednego świętej pamięci!
      • z00ropa Re: Alter ego paranoja 19.06.07, 14:43
        Gość portalu: vx napisał(a):

> Jeśli tam ma być coś, co szkaluje i poniża Polski Kościół, co jest wbrew
        > polskiej obyczajowości, to z pewnością Absztyfikant ich obroni.

o mójboże, tragedia, ktoś obrazi polski kościół! (czyli jaki? polskokatolicki?
        innego polskiego kościoła nie ma). Jakoś wierzący w boże miłosierdzie katolicy
        nie widzą w tym nic niestosownego, by obrażać wyznawców innych religii.

Mniejsza o to, to nie będzie obrażało niczyich uczuć religijnych. Nie jest
        tajemnicą, że LPR zasadza się na Alter Ego od hooo hoo, kawału czasu. Ot, takie
        polskie Le Madame, pod nosem katoprawicy takie niegodne katolika miejsca się
        zalęgły - City Hall i Alter Ego! Na to zgody moherów być nie może.

A Europa sika ze śmiechu po raz kolejny... Marzy mi się Polska sprzed 2005
        roku, nawet z tymi wszystkimi aferami, numerami, ale przynajmniej
        przestronniejsza i bardziej tolerancyjna.
    • dexim A wiecie co to jest Suka Off? 18.06.07, 15:03
      A wiecie co to jest Suka Off? Oto próbka:

www.manolo-photography.com/events/TG/SUKAOFF%2DFRI%2DTG07/content/TG_Friday_658_large.html
      www.manolo-photography.com/events/TG/SUKAOFF%2DFRI%2DTG07/content/TG_Friday_929_large.html
      www.manolo-photography.com/events/TG/SUKAOFF%2DFRI%2DTG07/content/TG_Friday_936_large.html
      • dexim Ups, poprawię linki 18.06.07, 15:04
        www.manolo-photography.com/events/TG/SUKAOFF%2DFRI%2DTG07/content/TG_Friday_658_large.html
        www.manolo-photography.com/events/TG/SUKAOFF%2DFRI%2DTG07/content/TG_Friday_929_large.html
        www.manolo-photography.com/events/TG/SUKAOFF%2DFRI%2DTG07/content/TG_Friday_936_large.html
        • Gość: andreas Re: Ups, poprawię linki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:30
          jezeli rzeczywiscie jest to sztuka przemocy...
          to miejsce tej akcji jest dziwne, bo jeszcze niedawno
          klub organizował marsz przeciw przemocy po zabiciu pod klubem człowieka!
          Zarówno ofiara, jak i morderca wyszli z tego klubu...
          a morderca nawet z kuflem, którym zabił człowieka!

Pytam, która akcja jest na pokaz...
          przeciw przemocy czy pokazujaca fajne sztuczki...
          jakie mozna robic z ludzkim ciałem!

Co tam sie dzieje w tym klubie?
          Chyba wezme jakies przedmioty do samoobrony i udam sie tam...
    • switonemsi Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 15:31
      Przeciez to taka zulernia dla studentow. Miejsce dla "pseudokultury" dzikiej
      mlodziezy z uniwerku. I dobrze, ze zamkna.
      • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 15:45
        poniżej własciwy link do strony, a nie jakiś kretyński, wybrany przez zone
        pijaka. Fragment tekstu z oficjalnej strony. Teatr jest kontrowersyjny,
        przymusu chodzenia tam nie ma, najpierw się zainteresujcie, a potem gadajcie
        głupoty.

www.sukaoff.com/indexpl.html
        Przełomowym momentem dla grupy był rok 2001, kiedy swoją premierę miał
        spektakl "Matryca wer. Hardware".
        Doceniono go m.in. na Międzynarodowym Festiwalu Działań Plastycznych i
        Teatralnych "Zdarzenia" w Tczewie (Grand Prix)
        oraz na Łódzkich Spotkaniach Teatralnych (I nagroda za najlepszy spektakl i
        najlepszą muzykę).

W maju 2005 roku grupa po raz pierwszy zaproszona została do londyńskiego klubu
        Torture Garden. Tym samym artyści rozpoczęli działalność na scenie body art i
        współpracę z zagranicznymi performerami, takimi jak Kumi Monster, Trauma Unit,
        Xenomorph-3, Lukas Zpira czy Synaesthesia.
        Specjalnie z myślą o TG przygotowane zostały do tej pory trzy premiery ("Flesh
        Camp", "Clone Factory", "Theomachist")
        oraz wersje specjalne akcji "Pain Box" i "White Room".

Prezentacja "Clone Factory" w warszawskim klubie M25 wywołała burzę medialną i
        próby ocenzurowania działań grupy. Magazyn POLITYKA uznał akcję za jedno z 10
        najważniejszych wydarzeń teatralnych w Polsce w roku 2005. Mimo nieustających
        problemów, steatralizowana wersja "Clone Factory" spotkała się z bardzo dobrym
        przyjęciem na festiwalach "Klamra" w Toruniu i "A Part"
        w Katowicach. We wrześniu 2006 spektakl zaprezentowany został czterokrotnie
        na "Dublin Fringe Festival" w Irlandii. Na rok 2007 planowane są kolejne
        prezentacje.

• Gość: andreas Re: Alter ego paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:48
          a moze to:
          "Pokazuje okrutne laboratorium, w którym klonuje się istoty wykorzystywane
          następnie do transplantacji organów, aktów seksualnych i eksperymentów
          medycznych. Jak we wszystkich akcjach Suki Off, ludzkie, nagie ciało stanowi tu
          przedmiot scenicznego eksperymentu w nurcie Body Art, z fikcyjnym i
          rzeczywistym okaleczaniem, nakłuwaniem, krępowaniem, itp. "

• Gość: andreas Re: Alter ego paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:53
            "W przedstawieniu obsceniczność staje się formą obrony przed rzeczywistością,
            która używa ciała niczym produktu czy elementu dekoracyjnego. Ciała upokarzane,
            obnażane i wystawione na rzeczywisty ból przerażają albo fascynują
            podobieństwem. Artyści wymieniają się ubraniem, tożsamością, płcią i płynami
            fizjologicznymi. Zamiana kostiumów jak wszelkie przebieranki na chwilę zaburza
            i odwraca porządek świata. Zabawa z publicznością polega na sprawdzeniu, czy
            widz zapali świeczkę na żywej skórze aktora, czy odmówi. "
            • switonemsi Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 15:55
              Zboczency i wariaci! To jakies dewiacje seksualne sa!
        • switonemsi Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 15:50
          Kontrowersyjny... co za eufemizm.
          Chyba debilny i idiotyczny. Na to czas marnuja studenci uniwerku? Nic dziwnego,
          ze maja tak malo zajec, musza robic kretynskie performance!
          • oktomvre Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 16:03
            Dla amatorów tanich wrażeń. Dla mnie lektura tego wątku jest już wystarczającą
            antyreklamą, ale jak ktoś lubi podkręcać się w/w obrazami, dlaczego mu tego
            zabronić? W koncu to ludzie dla ludzi wymyślili. Niech się pławią w tej SZTUCE,
            hehe..
            • Gość: andreas Re: Alter ego paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 16:06
              uwazam, ze jezeli kogos podkrecaja takie widowiska,
              to znaczy, ze tak podkrecony moze na ten przykład
              zabic kogos kuflem w tym klubie...

Jak kogos podkreca neofaszyzm, tez uwazasz, ze powinno sie zalegalizowac...
              idźmy na całość!
              • oktomvre Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 16:16
                Nie chodzi o legalizację ale o wolność wyboru. Zobacz, zrobił się szum i ilu
                więcej czubków poleci pogapić się dla zwykłego właśnie gapienia na coś co
                odstaje od normalności, bo usłyszeli/przeczytali, a tak pewnie przeszliby nie
                zauważając. Komuś zależy na nagłośnieniu, a Alter Ego ma już praktykę w
                lansowaniu się :)
                • andreas.007 moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowieka? 18.06.07, 16:20
                  ale własnie gdyby tam poszli Ci, którzy zrozumieja idee tego działania,
                  to byłbym za - sam brałem udział w performance, ale łagodnym...
                  Natomiast poleca tam same czubki, zeby sie podkrecic...
                  a potem moze wyjda z tego klubu z kuflami i zabija spokojnego człowieka... ;((

Twórcy nie maja pojecia, ze po stworzeniu ich dzieło zyje własnym zyciem
                  i jest odczytywane przez "czubków" podle własnego uznania!

Powiedz co jest niedobrego w neofaszyzmie - zorientuj sie...
                  tylko tyle, ze podkreca czubków!
                  • andreas.007 Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:22
                    nie powiesz mi, ze smierc człowieka i ten marsz -
                    to było lansowanie sie klubu?
                    • oktomvre Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:25
                      śmierć - nie.......
                      • andreas.007 Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:35
                        to w taki razie sa to bezwzgledne sukasyny...

jezeli tak by było, jak sugerujesz, to nalezało by zamknac ten klub,
                        bo lansuja przemoc i brak moralnosci...
                        • anamar Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 19.06.07, 10:50
                          balladyna też lansuje przemoc i brak moralności...
                  • oktomvre Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:24
                    Zgadzam się z Tobą prawie we wszystkim, co napisałeś do tej pory. Jednak
                    uważam, że zabranianie wywołuje skutek odwrotny.
                    • andreas.007 Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:30
                      ka Ciebie powiem cos... ja jestem za tym co mówi pan Korwin....
                      zezwalac na wszystko, a karac za szkody wyrzadzone innym!
                      Czyli jezdzic mozna po wypiciu, ale karac ostrymi wyrokami
                      tych którzy spowodowali wypadek...

Tak samo z innymi wolnymi wyborami...
                      Dlaczego narkotyki sa zakazane, a alkohol nie?

Tylko jak wiesz w Afganistanie pozwalaja na pewne rzeczy,
                      które nie podobaka sie reszcie świata...

Nie ma na tym swiecie wolnego wyboru,
                      zyjemy w społecznosci, która wymusza pewne zasady...
                      nie mamy wyboru - mamy prawo!

Dlaczego nie wolno pic na ulicy czy uprawiac seksu?
                      Dlaczego nie moge sie narkotyzowac?
                      Dlaczego nie moge byc neofaszystom....
                      • andreas.007 Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:33
                        dlaczego mój pies musi miec kaganiec?
                      • oktomvre Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:36
                        Dlatego takie numery organizuje się przy drzwiach zamkniętych i nazywa
                        sztuką /to mnie z lekka żenuje w tej historii/, bez względu na to, czy są nią
                        rzeczywiście, czy są tylko żerowniem na najniższych instynktach. Mam na myśli
                        tylko ten, jedyny aspekt. Skupmy się na nim.
                        • andreas.007 Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:42
                          Spłecznośc broni sie przed róznymi dewiacjami
                          grozacymi członkom tej społecznosci - tworza PRAWO!
                          Prawo i moralnosc łagodnieje w ramach demokracji...

Powtarzam, sa rózne sposoby mówienia o przempcy, narkotykach i innych,
                          niektórzy jak Suka Off ida krok dalej, jakby urealniajac spektakl...
                          budzi to rózne emocje, które wielu w sobie wywołuje w zaciszu!

Oczywiscie madry człowiek wyciagnie madre wnioski,
                          ale czubek sie podkreci...

Widac temu klubowi zalezy na czubkach i nie bez kozery,
                          to własnie gość tego klubu wyszedł z kuflem i zabił człowieka na ulicy...
                          • Gość: Zbędny Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 16:44
                            Andreas. Spokojnie. To wymaga spokojnej analizy.
                            • andreas.007 Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:50
                              powiem Tobie, ze mimo mojego wieku, chadzam do klubów...
                              lubie sie pobawic, ale wybacz nie lubie sie bic w klubie!
                              Cieszy mnie, gdy w klubie ochrona potrafi szybko i własciwie zareagowac,
                              to ich zadanie, natomiast kluby, które nie potrafia zapewnic bezpieczenstwa
                              winny byc zamykane!

Miejscem na wyładowanie swojej agresji moze byc siłownia lub ring...
                              Powiem Tobie, ze wiele klubów nie potrafi zadbac o bezpieczenstwo
                              własnie takich jak ja, co chca tylko sie zabawic, poskakac przy muzyce...
                              • Gość: Zbędny Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 16:54
                                Pełna zgoda andreas.
                                Ja na inny temat się wypowiedziałem jak zapewne wiesz tylko, że pamiętasz tamto
                                wydarzenie i .... :-(((
                                • andreas.007 Re: moze taki pokaz w rocznice zabicia tam człowi 18.06.07, 16:59
                                  nie zapomne, choc nie znałem człowieka,
                                  ale kazdy nim byc mógł... mogłem to byc ja albo Ty!

Oczywiscie sztuka musi byc inspirujaca i prowokujaca,
                                  ale czy sa jakies granice...
                                  Jezeli ma to byc pozywka dla podkrecania sie czubków - to ja mowie nie!
                                  Bo ja nie chce chodzic do klubów z pałka eletryczna... i czuc sie zagrozony!
              • Gość: DamaKier Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 23:58
                A ja uważam, że dałbyś spokój temu nieszczęsnemu zamordowanemu człowiekowi i
                nie mieszał go do tej awantury. To po pierwsze, a po drugie jestem dziwnie
                spokojna, że tak naprawdę nikogo nie obchodzi przemoc tylko te gołe baby i
                faceci (oczywiście zboczone)
    • dariusz.matecki Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 16:03
      "Bartosz Sawicki, właściciel Alter Ego jest zaskoczony pismem i uważa je za
      absurd: - Jest XXI wiek i nagle otrzymuję jakieś paranoiczne pismo
      cenzorskie. Szczecin będzie postrzegany jako miasto, w którym dzieją się
      kuriozalne rzeczy. Sawicki nazywa wezwanie zarządcy szantażem i zapewnia, że
      sobotnia impreza się odbędzie: - Nie ma żadnych podstaw prawnych, by
      zakazywać takich występów. "

W ramach XXI wieku w tym 'przypadku' eutanazja powinna być legalna.
      • Gość: bystry Liga przejmuje kolejny klub IP: *.devs.futuro.pl 18.06.07, 17:06
        ludzie, przecież tutaj chodzi o to aby kolejny lokal który wynajmuje Urząd
        MOrski przejęła LIGA a te wszystkie argumenty to przykrywka... żenujące jest,
        że tego nie widzicie, wszystkim najemncom po kolei będą wypowiadać umowę, żeby
        swoje parszywe stowarzyszonka , któe doją państwową kasę mieć gdzie powsadzać.
        Źle się dzieje w Szczecinie. ekspansja Talibów zalewa połacie miasta
        • Gość: pro_stak Re: Liga przejmuje kolejny klub IP: 195.28.182.* 18.06.07, 21:00
          Liga broni, Liga radzi, Liga nigdy cię nie zdradzi
        • Gość: biglebowski Re: Liga przejmuje kolejny klub IP: 212.14.63.* 18.06.07, 23:19
          nie trzeba byc bystrym , zeby dostrzec tu niezly pretekst wladz Urzedu Morskiego
          i ministra Wiecheckiego , do wyrzucenia kolejnego klubu po City Hall, ktory
          przeszkadza panu Łuczakowi i spolce w realizacji chytrego planu przejecia
          atrakcyjnych pomieszczen w Czerwonym Ratuszu.
          Nie wypowiadam sie na temat samego performensu, ale LPR dobrze wie ze dni ma
          policzone.
          Jak nie teraz to kiedy, juz wiecej przy korycie nie beda...
      • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 17:12
        Widzisz, andreas, moze dla tego, że znałam "tego człowieka" i znam też klub i
        jego właścicieli, nie czuję potrzeby, żeby szukac winnych tam, gdzie ich nie
        ma. I jestem absolutnie przekonana, że gość, który zabił, nie chadzał na
        kontrowersyjne sektakle, jesli wogle chadzał na jakieś spektakle. Jak sam
        piszesz- mądrzy przeżyja, coś zrozumieja, może tak, może nie, czubka to
        podkręci. Nie było potrzeby oglądania spektaklu, tamten "czubek"- faktyczny
        morderca, nosił to w sobie. Wystarczyło, żeby Ronald nie chciał podac mu ręki.
        Wystarczy, że wybierze się do kina na jakiś krwawy horror, gdzie na pewno nikt
        mu nie sprawdzi dowodu. Że obejrzy sobie telewizję, kupi dvd. Że naczyta się
        Starego Testamentu i go zainspiruje. Życie jest niebezpieczne, a czubek moze
        się uaktywnić, jak na niego krzywo spojrzysz w tramwaju. Jeszcze się nie
        zorientowałeś?
        Sztuka to sztuka, nie trzeba jej rozumieć, nie trzeba jej oglądać, jesli to
        budzi twój sprzeciw, ale NIE MOŻNA odgórnie czegoś zakazać, bo się czegoś nie
        rozumie, bo to budzi twój sprzeciw. To jest spektakl dla dorosłych,
        poinformowanych, co mogą zobaczyć ludzi. Nie traktuj ludzi jak idiotów, andreas.
        • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 17:13
          ps. narkotyzowac to się mozesz akurat legalnie, tak zresztą jak prostytuować.
          Posiadanie i czerpanie profitów z cudzego nierządu jest karalne.
          • andreas.007 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 17:24
            jak znajda przy mnie narkotyki, to mam problem...
            prostytuowac tak, ale jezeli chcesz powaznie podejsc do biznesu,
            to potrzeba lokalu, ochroniarzy, pracownków.... a to juz nielegalne!
            A moze gdyby było legalne, byłyby ksiazeczki zdrowia i ochrona przed HIV!
        • andreas.007 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 17:22
          ten człowiek, który zabił był prawdopodobnie własnie tez optował
          za alternatywna kultura... bodaj neofasztów!
          Znam kilka osób z tego grona i nie sa niebezpieczni,
          powiem nawet bardzo kolezenscy i przyjaźni...

Ale widac znajdzie sie zawsze jakis czubek... i kufel!

Natomiast to ze był tam ten morderca i klub organizuje takie akcje,
          to kładzie na nich sczególna odpowiedzialnośc za gosci,
          bo bywaja alternatywni!

Widac jednak nie potrafia o to zadbac!

Wierz mi chadzam do klubów i dyskotek, bawie i sie skacze
          i widziałem w wielu klubach szybka reakcje...
          Zawsze na bramce stoi kilku ochroniarzy i obserwuja i watpie,
          by ktos mógł wyjsc z klubu z kuflem...

Bywam i w Rockerze i Trezorze... gdzie bywaja tłumy...
          wydaje mi sie, ze potrafia tam jednak zadbac o bezpieczenstwo gosci!

Ja moge obejrzec, moze mi sie spodobac,
          ale jak klub zapewni bezpieczenstwo mi przed czubkiem,
          ktory pójdzie sie tam nakrecic,
          skoro nie potrafi zadbac o gosci w czasie normalego funckjonowania klubu?
          • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 17:50
            nie chce mi się już do tego wracać- była burzliwa dyskusja na ten temat, wtedy,
            wystarczy. fakt, ze jak na taki mały klub, jak alter ego, wyciagnęli spore
            wnioski, teraz jest tam system bezpieczeństwa, powiedziałabym, ekstremalny, jak
            na tego typu miejsce. Myślę, że własnie oni mogą pozwolić sobie na tego typu
            przedsięwzięcia, zarówno pod wzgledem bezpieczeństwa, jak i "alternatywy"
            gości.
            neofaszyści to nie żadna "kultura", to chora ideologia, nie ma nic wspólnego ze
            sztuką. I mam wrażenie, że bliżej im do karków z Trezora, niż do sztuki
            alternatywnej.
            Powiem jeszcze jedno- ja się nie wybieram na suka off, nie kręci mnie, to
            specjalnie, może za stara jestem, moze bardziej chce mi się w ten sobotni
            wieczór malować mieszkanie. Ale do szału mnie doprowadza, że jakiś trep z LPR-u
            chce zakazać czegoś, czego nie widział, nie rozumie, nie zobaczy i nie
            zrozumie, bo się w jego ciasnym umyśle nie mieści, że mieszka w wolnym kraju, a
            ludzie mają wolne prawo wyboru robienia i odbierania takiej sztuki, jaka im sie
            podoba. Przynajmniej ja mam nadzieje, ze to jeszcze wolny kraj....
            • andreas.007 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 20:42
              nie rozumiem skad u Ciebie taki brak szacunku
              do inaczej myslacych, wygladajaych, bawiacych sie jak Ty...
              karki z Trezora...
              zetnkęłas sie z tym co mówia Ci, których tak oceniasz...
              zadna kultura...

Kto ma oceniac, co jest chora ideologia,
              a co nie... Ty czy animatorzy Altera?

Zauwaz, ze w tej chwili stałaś sie "trepem"
              w ocenie tego co sie Tobie nie podoba!
              To jest fajne - nieoczekiwana zmiana miejsc...;))
              • Gość: delikatny Re: Alter ego paranoja IP: 195.28.182.* 18.06.07, 20:53
                czy pokazywanie drogi krzyżowej nie jest propagowaniem przemocy i zachęcaniem do
                masochizmu ?
                • andreas.007 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 21:00
                  jest - jaki wniosek... ;)

Jest takie miejsce, gdzie naprawde sie biczuja w trakcie drogi krzyzowej,
                  chyba nawet naprawde przybijaja do krzyza - to jest juz taka Suka Off!

Tak sie zastanawiałem czy jestem bardziej za wolnoscia
                  z pełna mozliwoscia obrony
                  czy raczej za swiatem z miłoscia bez przemocy... NIE WIEM!

Nie wiem czy powinnismy ubierac sie i zyc jak dzieci kwiaty
                  czy jak zmilitaryzowani uczac sie zadawania bólu drugiemu człowiekowi...????
                  • Gość: delikatny Re: Alter ego paranoja IP: 195.28.182.* 18.06.07, 21:04
                    andreas.007 napisał:

> jest - jaki wniosek... ;)
                    >

należy zakazać :)
                    • andreas.007 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 21:23
                      społecznośc tworzy jakies prawa w obronie społecznosci!
                      Jak tak spojrzysz wstecz, to dobrze widac sposób myslenia...
                      zakazywano to, co dla społecznosci wydawało sie groźne!
                      Dla normalnej jednostki pokazywanie zadawania bólu drugiemu człowiekowi
                      jest przede wszystkim propagowaniem takiego stylu...

Niedawno rozmawiałem z kolega, ze kiedys w bójkach młodziezy
                      była jakas moralnosci i nie było takiej przemocy,
                      teraz 20 młodych potrafi skopac na smierc i jednego...

Nie wiem czy nalezy zakazywac pokazywania tego w filamch czy sztukach...
                      czy raczej pokazywac, ale w sposób nie lukrowany, ale realny jak Suka Off?
                      Bo w filmie strzelaja, gosciu pada i koniec, nawet krwi nie ma...
                      Z tego co wyczytałem Suka off naprawde zadaja ból,
                      zaszywaja usta czy pieprza sie, a nawet widzom pozwalaja zadac ból aktorowi...

A jest taka grupa Ameryaknów, którzy wieszaja sie na mnóstwie haczyków
                      zaczepionych o skóre i bujaja zadajac ból... czy to tez jest w ramach wolnosci
                      do pokazywania i propagowania?
                      • andreas.007 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 21:27
                        przecie z sa sadomasochisci, którzy moga sie ubrac w piórka aktorów
                        i jezdzic publiczmie sie samomasochizujac...

Niektórym sprawia przyjemnośc publiczne neglizowanie sie...
                        jest to zakazane przeciez!
                        Ale jak zorganizuje akcje ciało czy teatr alternatywny,
                        to jeszcze skasuje pieniadze, by inni patrzyli w napieciu
                        jak sie bedzie rozbierał - ne mówiac juz o klubach Go-Go...!!
                        • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 22:06
                          Niektórym sprawia przyjemnośc publiczne neglizowanie sie...
                          > jest to zakazane przeciez!
                          > Ale jak zorganizuje akcje ciało czy teatr alternatywny,
                          > to jeszcze skasuje pieniadze, by inni patrzyli w napieciu
                          > jak sie bedzie rozbierał - ne mówiac juz o klubach Go-Go...!!

bo taka jest różnica, baranku, że jak się rozbiera na ulicy i macha interesem,
                          to macha przed każdym, czy ktoś sobie tego zyczy, czy nie.
                          A jak robi to za pieniądze w pomieszczeniu, to to jest umowa społeczna, taka
                          wiesz, wymiana- ja ci coś pokazuje, ty mi za to płacisz, bo chcesz to ogladać.
                          Dotarło w końcu? Czy w dalszym ciągu postulujesz, że dozwolone powinno być to,
                          co się podoba andreasowi w miejscu, które mu się podoba?
                          • andreas.007 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 22:20
                            kilka postów wyzej owieczko, to Ty wyraźnie
                            okresliłas karki z Trezora jednoznacznie!
                            Pytam, to Ty masz prawo mówienia, kto jest karkiem, a co sztuka...

Wiesz zadziwiasz mnie...bronisz a zarazem tak łatwo klasyfikujesz...
                            jestes taka sama, jak Ci których tu krytykujesz!
              • Gość: DamaKier Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 19.06.07, 12:07
                Ale to zabawne! Jak ty oceniasz to, co przedstawiają w alter ego i nawet chcesz
                zamknięcia klubu - to jest w porządku, a jak selawi lekceważąco powie o karkach
                z trezora - to jest problem?
                A przecież nie chodzi o to, by kogoś przekonać do sztuki suka off - przeciwnie
                można ich uznać za dno i żenadę. Tak samo można nie mieć za grosz szacunku do
                karków z Trezora. Ale zauważ, że selawi, gardząc tymi karkami nie domaga się
                zamykania klubu, po prostu tam nie chodzi, czego i Tobie życzę :)
      • dexim Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 22:35
        Pogrzebałem sobie w linkach odwołujących się do Suki, i w niej też reklamowane.
        Otóż linki do Suki znalazłem na witrynach tzw. martial industrialu, którego
        neofaszystowskiej symboliki naziści mogą wręcz pozazdrościć. Z drugiej zaś
        strony witryna autorska Suki kieruje do czegoś pod nazwą Bizzare, w którym aż
        się roi od dewiacji psychicznych i seksualnych. Dla mnie to pseudokulturalny
        bełkot, który pod szumnymi hasełkami kryje dewiacje czy wynaturzenia psychiczne.
        Linia obrony Sawickiego jest kiepska, bo nie odpowiada na pytanie o sens takiego
        spektaklu oraz o to, czy w budynkach państwowych instytucji powinno się pozwalać
        na tego typu działalność.

Tak jak faszyzm jest umysłową dewiacją, tak samo nią jest nazywanie
        samookaleczania sztuką.
        • andreas.007 wydaje mi sie to tylko przybraniem piórek sztuki 19.06.07, 01:23
          mi sie zdaje, ze to jest ewidentne przybranie ubranka sztuki alternatywnej
          by raczej własnie dla scisłe okreslonego grona "koneserów" prezentowac,
          to co lubieja najbardziej...

Tak jak w postach nizej pisalismy,
          normalnie nie mogłoby to byc prezentowane, mogło by nawet byc scigane,
          a pod pozorem teatru alternatywnego zmiesci sie wiele...

Ja boje sie tylko by ktos kto zobaczy to pierwszy raz,
          nie zasmakował w tego rodzaju sztuce... dokonywanej naprawde!
          Potem przeczytamy o jakims bestialstwie, ale czy ktos bedzie pamietał,
          ze narodziły sie te emocje w klubie Alter...
      • anamar nieuświadomieni? 19.06.07, 10:45
        dariusz.matecki napisał:
        >
        > W ramach XXI wieku w tym 'przypadku' eutanazja powinna być legalna.

jak cię czytam,matecki,to żałuję,że twoi rodzice zapomnieli o antykoncepcji.
    • beatrix13 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 20:54
      ja dziękuję za taki performnance,
      ale w spelunce ,gdzie zdarzyło się morderstwo nie czułabym się bezpiecznie ,
      tym bardziej przy takiej tematyce,która dla zachiwanych emocjonalnie jednostek
      może byc atrakcyjna ,
      teraz okaleczanie ciał ,a nastepnym razem zjadanie kotów?
      ktos tu chce być na siłę oryginalne ,a to nie sztuka ,a sztuczka pod
      publiczke ,grająca na atawistycznych instynktach
      • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 18.06.07, 22:01
        Zauwaz, ze w tej chwili stałaś sie "trepem"
        w ocenie tego co sie Tobie nie podoba!
        To jest fajne - nieoczekiwana zmiana miejsc...;))

Mnie się to nie podoba- ALE- nie przyszłobymi do głowy tego zakazać. Co więcej-
        tak samo broniłabym Trezora, gdyby jakis oszołom chciał zamknąć to miejsce ze
        względów, np. obyczajowych.
        Beatrix13, nikt od ciebie nie wymaga chodzenia na takie spektakle, zastanawia
        mnie tylko łatwość recenzowania rzeczy, których się na oczy nie widziało. Ja
        już pisałam- nie wybieram się na to, nie bronię tego spektaklu jako takiego,
        ale bronię wolności do wystawiania i ogladania takiego spektaklu. I tyle.
        Natomist, do cholery, przestańcie gadać bzdury o "spelunce", bo nie w niej
        zdarzyło się morderstwo. Na ulicach szczecina zdarzyło się niejedno morderswto,
        jesli macie tak kretyńskie kryteria, to jak sądzę, nie wychodzicie z domu i
        żarcie zamawiacie przez internet? A nie boicie się czasem, że dostawca to
        psychol na zwolnieniu warunkowym i zaciuka was suchą krakowską, bo się mu nie
        spodoba, że zamawiacie sobie frykasy, a jego na to nie stać?
        • beatrix13 Re: Alter ego paranoja 18.06.07, 22:41

> Beatrix13, nikt od ciebie nie wymaga chodzenia na takie spektakle, zastanawia
          > mnie tylko łatwość recenzowania rzeczy, których się na oczy nie widziało. Ja
          > już pisałam- nie wybieram się na to, nie bronię tego spektaklu jako takiego,
          > ale bronię wolności do wystawiania i ogladania takiego spektaklu. I tyle.
          > Natomist, do cholery, przestańcie gadać bzdury o "spelunce", bo nie w niej
          > zdarzyło się morderstwo.

.......................
          dokładnie przed lokalem ,wiec na jego terenie,
          po kipiacym przemocą i dewiacjami spektaklu może dojść do kolejnego,
          silą się na oryginalność mysląc ,ze to sztuka,a to tylko ich dewiacja w swietle
          lamp
          • Gość: techno Re: Alter ego paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:05
            beatrix13 napisała:

> dokładnie przed lokalem ,wiec na jego terenie,
            > po kipiacym przemocą i dewiacjami spektaklu może dojść do kolejnego,
            > silą się na oryginalność mysląc ,ze to sztuka,a to tylko ich dewiacja w swietle
            > lamp

Przed Hormonem kilka lat temu (ok. 9 lub 8) była strzelanina i jakoś nikt tego
            faktu nie wywleka, by zamknąć klub na stałe (z tego co pamiętam to Hormon był
            przez pewien czas zamknięty, chyba ze względu na czynności śledcze). Jak
            morderstwo zdaży się na stacji benzynowej, to też nikt za bardzo nie myśli, by
            zamknąć stację benzynową. To samo z dworcem kolejowym. Czy ktoś myślał, by
            zamknąć dworzec kolejowy po morderstwie na jego terenie? Przecież to też jest
            obiekt użyteczności publicznej, w którym stały (stoją?) automaty z grami, które
            przecież "propagują" przemoc (np. bijatyki, czy inne strzelanki).

Po takim "kipiącym przemocą i dewiacjami spektaklu" ludzie ze sobą rozmawiają,
            czy im się to podobało, czy nie. Czy nasunęły się refleksje odnośnie życia i tym
            podobnych, czy nie. Osobiście mam dosyć brutalizacji życia codziennego i nie są
            mi potrzebne tego typu bodźce, by wywoływać określone reakcje, ale są tacy,
            którzy sami z siebie nie potrafią prowadzić dialogu na tematy społecznie
            niestosowne. Takim ludziom łatwiej będzie porozmawiać po takim spektaklu, niż w
            trakcie Teleekspresu po ujrzeniu materiału z katastrofy lotniczej w państwiee X.

Filmów z serii Piła jakoś nikt nie zabronił w tym kraju, więc dlaczego zabraniać
            coś, co trafia i tak do nielicznych, którzy za to zapłacą, a później np.
            podzielą się spostrzeżeniami ze znajomymi, którzy będą chcieli zasięgnąć na ten
            temat wiedzy?
            • Gość: zona.pijaka Re: Alter ego paranoja IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 12:14
              Gość portalu: techno napisał(a):
              > Filmów z serii Piła jakoś nikt nie zabronił w tym kraju, więc dlaczego
              zabrania
              > ć coś, co trafia i tak do nielicznych, którzy za to zapłacą,

No cóż będę monotonna. Już po raz szósty odpiszę. Kupcie se pedały własną
              działkę i tam sobie pobudujcie teatr, a nawet rzeźnię własnych marzeń. A od
              społecznych budynków wara mi.
              • Gość: techno Re: Alter ego paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:45
                A może zabronisz jeszcze wystawianie "Zbrodni i kary" Dostojewskiego na deskach
                "społecznych" budynków teatrów? Przecież to jawne propagowanie przemocy!
    • Gość: :( Re: Alter ego paranoja IP: *.chello.pl 18.06.07, 21:43
      Cofamy się w czasie? Głupota zatacza coraz szersze kręgi w naszym kraju.
    • Gość: Vlad.H. ten performance jest klasycznym przykladem IP: 80.53.41.* 18.06.07, 22:34
      inercji do ktorej doszly niektore fragmenty sztuki wspolczesnej - rozumiem ze
      mozna karykaturalnie przedstawiac rzeczywistosc ale dalej takie przedstawienie
      ma charakter wybitnie wtorny i odtworczy - samookaleczanie, kopulacja - byc moze
      szokouje to pewna grupe osoba ale dla reszty bedzie to zblazowana inscenizacja
      namiastki zycia...
      Gowno od mieszania i zmiany opakowania nie stanie sie nagle przednia belgijska
      czekolada - te uwage dedykuje "tforcom" w stylu "Suka Off".
      • andreas.007 Re: ten performance jest klasycznym przykladem 18.06.07, 22:50
        tym bardziej, ze to co dla jednych jest sztuka,
        to dla innych codzienne zycie... sa takie rewiry!

Gwałty, bicie, wymiana płynami fizjologicznymi...
        jednych sciga policja i prokuratorzy, a inni zarabiaja na tym!
        • Gość: Vlad.H. Re: ten performance jest klasycznym przykladem IP: 80.53.41.* 18.06.07, 22:55
          e tam gwalty... bicie... wymiana plynami fizjologicznymi... pierdy... - jak
          chcecie poczuc emocje, prawdziwe a nie nadeta i pretensjonalna pseudosztuke to
          idzcie do hospicjum albo na oddzial onkologiczny... tam widac esencje tych
          emocji tylko bez bufonady charakterystycznej dla pseudointelektualistow i
          pseudoartystow... a takie perfromance'y to takiego slodkopierdzace towarzystwo
          wzajmnej adoracji i ogolnie dziwe sie ze ktos robi z tego zadyme polityczna - to
          tylko pokazuje jak podobni ludzie uprawiaja te pseudosztuke i te pseudopolityke
          - jedni warci drugich.
          • andreas.007 Re: ten performance jest klasycznym przykladem 18.06.07, 23:14
            masz racje wizyta na oddziale szpitalnym czy w hospicjum....
            Ja byłem dwukrotnie na oddziale...
            zadna Suka Off nie odtworzy tego co czułem...
        • andreas.007 sztuka alternatywna na melinie... ;)) Nic nowego! 18.06.07, 23:03
          juz widze, jak policja wkracza do powiedzmy mieszkania,
          gdzie jest bita kobieta i gwałcona, wszyscy pijani szczaja gdzie popadnie,
          ktos komus poprawia swiatopoglad nozem,
          ale wykrzykuja policjantom SUKA OFF - sztuka alternatywna... ;)))

Nic nowego!
          • Gość: Vlad.H. Re: sztuka alternatywna na melinie... ;)) Nic now IP: 80.53.41.* 18.06.07, 23:07
            nawet nie zdajesz sobie sprawy jak zblizyles sie do sedna tego czegos -
            mimowolnie czy nie w maksymalnie ironiczny sposob podsmumowales tego typu
            performance - to wszystko jest jak kurczaki na sterydach - wielkie, ciezkie,
            przerosniete i bez smaku - apoteoza konsumpcjonizmu...
            • andreas.007 Re: sztuka alternatywna na melinie... ;)) Nic now 18.06.07, 23:13
              ale społeczenstwo, kazde choc amerykanskie w sposób przerosniety najbardziej,
              rajcuje własnie takie cos...
              Nie zapomne, jak jezdził taki teate japonski bodaj,
              co w czasie spektaklu pluli na publicznośc nie wiem czy sikali,
              a nawet doszło do gwałtu na kobiecie z widowni...
              nikt sie nie zorientował, ze to gwałt był!!

Pamietam na stadionie Pionierek w krzakach kiedys tez gwałcono kobiete
              i bodaj jakiegos dozorce nocnego zapytano czy cos słyszał,
              a on ze słyszał, ale wygladało, ze jest to z wielopólnym zadowoleniem...

Przeciez jak tym kuflem gosciu tłukł tego innego,
              to stali tam inni ludzie,
              ale pewnie mysleli, ze to normalne porachunki chuliganskie...
              jak by krzyczał jeszcze - sztuka alternatywna...
              • Gość: Vlad.H. Re: sztuka alternatywna na melinie... ;)) Nic now IP: 80.53.41.* 18.06.07, 23:22
                bo ja wiem - spoleczenstwo... co to jest spoleczenstwo - spory semantyczne, brak
                jasnej i jednoznacznej definicji... nie, takie perfromance to mielizna
                intelektualna, coz wiecej bedzie mozna pokazac, zabieg mastektomii? kastracje?
                jak mozna zintensyfikowac emocje w przypadku takich przedstawien? dwa gwalty?
                wbijanie gwozdzi w glowe? konsumpcje kalu? no co dalej? gdzie? jaki sens?
                Jest mi wszystko jedno czy beda na siebie sikac, smarowac sie gownem, konsumowac
                tasiemce czy glisty, naprawde moznaby popuscic wodze fantazji i doprowadzic cala
                te beznadzieje do szczytow piramidalnej glupoty ale czy przebije sie takich co
                to w internecie zamieszczaja filmy z odcinania wlasnych konczyn dlutem
                stolarskim czy pilka? To ze jestem glupi nie oznacza ze mam te glupote
                celebrowac i wynosic na piedestaly...
                • beatrix13 czy samobójstwo na scenie to będzie 18.06.07, 23:33
                  apogeum tego typu "sztuki" alternatywnej?
                  alternatywnej wobec czego?
                  no ,bo jak tam się kłuja ,kalecza ,to może przeholują i bedzie denat ,a nie
                  aktor ,a wtedy to performance - reanimacja,policja ,pogotowie ,prosektorium
                  • andreas.007 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 18.06.07, 23:39
                    podobno aktorowi mozna zadawac ból...
                    Jestem ciekaw jak by jakis gosciu przyszedł i wbił scyzory w brzuch czy oko,
                    to bedzie to w ramach sztuki alternatywnej...

Chłopaki z ukadu pewnie mogliby wiecej powiedziec
                    o takiej sztuce alternatywnej... bo niektórzy maja nawet wyroki!

To pewnie miesci sie w konwencji tego klubu
                    jak walenie po głowie kuflem od piwa!
                    • andreas.007 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 18.06.07, 23:41
                      dwaj koledzy poprosili przechodnia o papierosa - nie miał,
                      skopali, go skakali po nim, no obrazenia miał straszliwe,
                      moze naczytali sie o sztuce alternatywnej...
                  • Gość: Vlad.H. Re: czy samobójstwo na scenie to będzie IP: 80.53.41.* 18.06.07, 23:44
                    alternatywnej wobec sztuki... to wlasnie taki paradoks, byc moze gdyby
                    przeczytali "Ferdydurke" Gombrowicza to zrozumieliby jak niestosowne jest
                    uciekanie przed forma ktora i tak dopadnie na koncu tworce a im wieksza proba
                    ucieczki przed forma tym bardziej spektakularna kleska... A co do przeholowania
                    to nic z tych rzeczy to tak samo wystylizowane i obliczone jak Dacia Logan,
                    tanie, i do bolu przasno-pospolite.
                    • fe77 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 19.06.07, 00:01
                      Proszę Vlada: dziekuję Ci za to ,co napisałeś,jestem za głupia,żeby ubrać to w
                      słowa.Andreas ,także wielkie dzięki.
                      Sztuka to normalne życie,oparte na miłości,zwykłe,szare,nijakie,nie jakieś tam
                      jedzenie kału.
                      Dziękuję Wam Panowie za wnikliwą analizę.
                      Ja prosto z mostu powiem,że życie jest zbyt krótkie i zbyt cenne aby obrzydzać
                      je sobie i innym.Wszystkim dewiantom życzę upiornej nocy.
                      • andreas.007 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 19.06.07, 00:15
                        tak Vlad doskonale opisał...
                        dno siegnęło szczytów... intelektualych!
                        Zapewne dla kogos kto jest wychowywany w sterylnych warunkach,
                        to moze to byc wydarzenie i przezycie nawet... intelektualne!

Ja znałem chłopaków z OHP (Ochotniczy Hufiec Pracy) co szklanki zjadali...
                        do dzis pmiettam ten zgrzyt rozgryzanego szkła... ;)
                        • andreas.007 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 19.06.07, 00:24
                          zostawało tylko denko po konsumpcji...
                          a zapalone zapałki jeszcze syczaca siarka
                          układane na wierzchniej częsci dłoni... ;))
                          Ja byłem dzieciak wtedy, takie rewiry!
                          • fe77 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 19.06.07, 00:35
                            Ok. zna to wiele osób,tylko czy one nazywaja to sztuką????
                            A życie chłopaków to życie chłopaków.
                            Nie jakaś fantastyczna"sztuka"
                            Wybacz,Andeas,ale dla mnie chęć zaistnienia jako "twardziel" i odreagowanie nie
                            jest sztuką. Jest życiem .Prostym,zwykłym,nijakim a tak naprawdę najlepszym z
                            mozliwych.(nie na siłę)
                            A to o czym piszę jest wypaczeniam,błędem,złem,parszywym odbiciem chorego
                            mózgu...
                            Złudzenia o czymś innym i nieszablonowym to nie to:((((
                            • andreas.007 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 19.06.07, 00:39
                              wydaje mi sie, ze po prostu nastepuje mylenie pojec...
                              sztuka i oddziaływanie na zmysły ze zwykłym szokowaniem!
                              Bo faceta ktory wyjdzie na scene, sciagnie portki,
                              po czym w penis zacznie łapac spinaczem... mozna uznac za artyste,
                              który wywołuje niezapomniane wrazenia...
                              i to jest sztuka, ale czy sztuka?
                              • fe77 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 19.06.07, 00:57
                                > sztuka i oddziaływanie na zmysły ze zwykłym szokowaniem!
                                Dla mnie to nie jest szok:(
                                Jest mi po prosu przykro,ze człowiek to nawet nie zwierzę.
                                chory umysł jest w stanie wyprodukować takie rzeczy,że to ,co tutaj pseudo-
                                sztuka-jest łagodnym,miłym doświadczeniem.
                                Szokiem jest dla mnie nazywanie tego sztuką.I jeszcze doszukiwac sie w tym
                                wszystkim jakiegos ukrytego sensu,odkrywac dla siebie coś ,co jest
                                niewidoczne...nie,nie dla mnie,może inni widza w tym cos pozytywnego..
                                Przykre:(
                                Im dłuzej czytam forum,tym bardziej przekonuje się,że ten swiat jest pseudo-
                                sztuką,nie ma w ludziach nic pozytywnego...jest tylko kreacja rzeczywistości...
                        • fe77 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 19.06.07, 00:26
                          Tak...nie trzeba na siłę szukać takich wrażeń.
                          To nie jest zgodne z naturą człowieka.
                          Przykro nawet to oglądać, a co dopiero zastanawiać się nad sensem tego...
                          Mam wrażenie,że cała awantura opiera się o coś innego...Oświadczam więc,że moja
                          wolność opiera się na pozytywnych wartościach.
                          Dla mnie to sztuką nie jest tylko zwykłym zjadaniem gówna.
                          Nie doszukuje sie w tym metafizyki...Żenua.
                          I jak ktoś mi powie,że o to chodzi w tym wszystkim aby wywołać reakcje
                          odbiorcy,to ja prosze: reagujcie sobie sami...własnym móżgiem,we własnym,chorym
                          świecie...
                          I najlepiej nie nazywajcie tego sztuką,tylko po imieniu.
                          • andreas.007 Re: czy samobójstwo na scenie to będzie 19.06.07, 00:33
                            podejrzewam, ze gdyby animatorzy klubowi pogadali z policjantami,
                            to by podrzucili takich gosci, co lepsze numery robia...

nie bede opisywał... ;))
                            • Gość: ssddd Degeneraci - lewacka elyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 01:49
                              I znowu lewaccy pseudointelektualiści demonstrują coś, co jest dla nich esencja
                              życia.... gó.. i cierpienie, jak cała ich psychodeliczna ideologia. Cymbał,
                              właściciel lewackiej speluny, wygłasza jakiś pseudopostepowy bełkot! Gada o
                              punkcie na kulturalnej mapie Szczecina! Chyba o klubie ludzi z problemami
                              psychicznymi, niebezpiecznymi dewiantami nadającymi się do przymusowego,
                              zamkniętego leczenia psychiatrycznego. Są pewne granice, które te czerwone
                              zaćpane obdartusy już dawno przekroczyły i majaczą coś o sztuce, która omija ich
                              szerokim łukiem i nie chce mieć z nimi nic wspólnego... Prymityw w czystej postaci
                              • Gość: zona.pijaka Re: Degeneraci - lewacka elyta IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 06:11
                                Selawi, powiem ci krótko krowo. Jestem członkiem tego społeczeństwa, z moich
                                podatków opłaty wędkarskiej żyje między innymi Urząd Morski (pośrednio). I nie
                                życzę sobie żeby w panstwowych pomieszczeniach hasały bandy obleśnych pedałów,
                                brudasów czy zboczeńców. Paniała?
                                Niech gó.wnojady sobie kupią kawałek SWOJEJ działki w Szczecinie, niech się
                                wybudują za własne pieniądze i niech się tam pier.dolą na hektary, nawet piją
                                własną krew. PROSTE? Tak proste że za mądre byś zrozumiała. Niech się tam nawet
                                rozy.ebią na kawałki. Mnie to wisi. Ale nie w pańswowych pomieszczeniach. Bo
                                znowu, następnemu jakiemuś pedałowi spod Alter EGO będzie rozwalona czacha.
                                PS: Ten tekst dedykuję również kilku idiotom, radnym z UM którzy onegdaj
                                maszerowali środkiem szczecińskich ulic, ręka w rękę z pedałami z Alter Ego.
                                • Gość: selawi Re: Degeneraci - lewacka elyta IP: 83.18.220.* 19.06.07, 09:18
                                  Przełomowym momentem dla grupy był rok 2001, kiedy swoją premierę miał
                                  spektakl "Matryca wer. Hardware".
                                  Doceniono go m.in. na Międzynarodowym Festiwalu Działań Plastycznych i
                                  Teatralnych "Zdarzenia" w Tczewie (Grand Prix)
                                  oraz na Łódzkich Spotkaniach Teatralnych (I nagroda za najlepszy spektakl i
                                  najlepszą muzykę).

Prezentacja "Clone Factory" w warszawskim klubie M25 wywołała burzę medialną i
                                  próby ocenzurowania działań grupy. Magazyn POLITYKA uznał akcję za jedno z 10
                                  najważniejszych wydarzeń teatralnych w Polsce w roku 2005

Po pierwsze- nieustającą zagadką dla mnie jest, jak łatwo wam oceniać bez
                                  obejrzenia. Śmiem twierdzić, ze każdy z jurorów czy krytyków teatralnych, np.
                                  z Polityki, rocznie ogląda więcej spektakli niż wy wszyscy razem wzięci przez
                                  całe życie. I moze zobaczyli tam coś więcej, niz wymianę płynów
                                  fizjologicznych. Ale takie opinie są oczywiście bez znaczenia, bo co znaczą
                                  jacyś przemeądrzalcy wobec super wyrobionych i opiniotwórczych forumowiczów
                                  prowincjalnego szczecina.
                                  Z tym, ze to jest bez znaczenia. Bo problemem nie jest jakość tego
                                  performace'u, tylko cenzura. Jednym słowem- jakiś urzędas moze w prywatnym
                                  klubie ( z żadnych podatków, matole, wynajmowanym na komercyjnych zasadach)
                                  zarządzić, co mozna wystawiać, a czego nie.
                                  Nie ma przymusu chodzenia na taki spektakl, i niezaleznie od merytorycznych
                                  wartości tego spektaklu, albo ich braku, w wolnym kraju mam mieć wybór - swój,
                                  własny, żeby to obejrzeć albo nie.
                                  Kiedy pierwszy raz poszłam do szkoły podstawowej mojego dziecka, pierwsze, co
                                  mi się rzuciło w oczy, to wielka gazetka scienna, na której ukrzyżowany,
                                  realistycznie oddany jezus spływał krwią, a wielki napis głosił "on cierpiał
                                  takze za TWOJE grzechy"
                                  I powiem szczerze- bardziej to mnie zszokowało, to jest prawdziwa przemoc
                                  psychiczna, bo zaserwowana bez mojej zgody mojemu siedmioletniemu dziecku, nie
                                  mówiac o wbijaniu w poczucie winy mojego siedmiolatka. To jest prawdziwa,
                                  mentalna pornografia, a nie performens, na który wchodzą dorosli, świadomi
                                  tego, co mogą zobaczyć ludzie.
                                  Dochodzę do wniosku, że dziesięciolecia komuny ukształtowały bardzo ładnie homo
                                  sovieticus w tych cenzorskich zapędach naszej miłej, szczecińskiej, obyczajowo-
                                  polskiej społeczności.
                                  Z mentalnym śmieciem, czyli zoną pijaka polemizować nie będę, za radą Damy.
                                  • Gość: Vlad.H. pierdy IP: 80.53.41.* 19.06.07, 20:39
                                    selawi, po pierwsze o sztuce nie decyduje sie w demokratycznym glosowaniu wiec
                                    gowno mnie obchodza krytycy chwalacy taki czy inny perfromance, po drugie
                                    dokonania tej grupy jasno wskazuja ze grupa epatuje esencjonalnym
                                    konsumpcjonizmem podanym w takiej a nie innej formie. zgadzam sie z toba w wielu
                                    rzeczach ale rezerwuje sobie prawo formulowania wlasnych sadow, szczegolnie w
                                    kwesti sztuki i pozwole sobie zignorowac teksty o tym ze zachwyca sie nimi
                                    krytyka, ze cos tam, znam tego typu twporczopsc na tyle by wyrobic sobie zdanie
                                    bez ogladania kolejnych wydarzen artystycznych.
                                    a no i rzecz jasna nie akceptuje cenzury w zadnej formie.
    • Gość: bloorp Re: Alter ego paranoja IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 19.06.07, 09:36
      ooł dżizas, nawet nie mam ochoty dyskutować z andreasem czy zoną wieśniaka (to
      tak z pamięci, więcej tu gwiazdeczek tego typu)- tzn w tej rzeczywistości, w
      której tak się doskonale czujecie, schowani za klawiaturami - chętnie bym to
      zrobił w rzeczywistości, której się tak boicie, gdzie obrażanie i napastliwość
      wasza mogłyby się spotkać w plombą w wasze buźki niewyparzone, oo po paru wyżej
      przez was słowach wklepanych (drżącą zapewne z podniecenia ręką) z rozkoszą bym
      sobie kostki na dłoniach poobijał w okolicach mord waszych
      straszne frajerstwo z was icw..ostwo, krótko mówiąc:)
      • andreas.007 agresja zwolenników Altera Ego... 19.06.07, 10:37
        Gość portalu: bloorp napisał(a):
        plombą w wasze buźki niewyparzone...
        z rozkoszą bym
        > sobie kostki na dłoniach poobijał w okolicach mord waszych
        > straszne frajerstwo z was icw..ostwo
        ----------------------------

Oto mentalnosc i poziomo kolesi z Alter Ego... ;))))

I co taka dyskusja - kuflami po głowie czy piastkami i z kopa...

Czekajmy na kolejna tragedie w lub pod tym klubem...
        • exman Re: agresja zwolenników Altera Ego... 19.06.07, 10:52
          Dziwna dyskusja. Wybaczcie, nie trzymam w niej żadnej strony. Każdy z Was jak
          dla mnie ma po części rację, nie wiem po co tylko obrzucać się oszczerstwami ?
          Wszak, jak to tu ktoś już zauważył, życie zbyt krótkie i zbyt piękne jest
          by ...
          • Gość: bloorp Re: agresja zwolenników Altera Ego... IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 19.06.07, 11:10
            zgoda, exman; racja, już po prostu nie wytrzymałem i tak sobie pomyślałem, że
            może by tak cokolwiek, a że nie lubię przebierać, to tak
            a ten nagle biedny, zaszczuty, ło jezu, po prostu łowieczka chrystusowa, no
            właśnie takim typem jesteś andreas, jadu i frustracji masz sporo, odwagi
            (cywilnej prawdę powiedziawszy, nie chodzi mi już to o pranie po mordach, bo
            pewnie w dzieciństwie cały czas cię bili koledzy) zero null
            siedź sobie w swoim pokoju (pewnie u mamy mieszkasz i mieszkać już zawsze
            będziesz) i klep te swoje posty na potęgę, może kiedyś microsoft da ci kubek z
            logo za tryliardowego posta
            na temat suki się nie wypowiadam, kurde przepraszam zasadniczo wszystkich
            zainteresowanych za wtrącanie nie na temat
            eee tam, szkoda czasu, przecież to się nie zmieni, po co ścierać literki w
            ogóle z klawiatury
            • Gość: Kolega Wijasa Re: agresja zwolenników Altera Ego... IP: 83.168.65.* 19.06.07, 11:36
              • Re: agresja zwolenników Altera Ego... IP: *.ksiaznica.szczecin.pl
              > Gość: bloorp 19.06.07, 11:10 + odpowiedz

A od kiedy tam w tej książnicy tacy wielcy karatecy rządzą?
              A może to ty Solarska lub któraś z twoich kolezanek. Już wiem, to pewnikiem ten
              zdechlakowaty informatyk, co wokół niego się niesie taki dość nieprzyjemny
              smrodek. On? Niemożliwe. Jakby jemu żona yebnęła jednym palcem to do tej pory
              krążyłby na orbicie.
        • Gość: selawi Re: agresja zwolenników Altera Ego... IP: 83.18.220.* 19.06.07, 11:02
          zaczynam odnosić nieprzyjemne wrażenie, że ucieszyłbyś się z tego, bo by ci
          teorię potwierdziło. Mam napisać, że czekam na amfetaminowe zejście w Trezorze?
          Ja też chodze czasem do Alter Ego, uważasz, że czycham, żeby kogoś pobić albo
          zabić kuflem? macie chyba jakąś obsesję.
          • andreas.007 Re: agresja zwolenników Altera Ego... 19.06.07, 11:48
            Selawi ja moge nie miec racji, moze to byc prawdziwa sztuka,
            posunieta jedynie do pewnych granic...

Ale moge miec inne zdanie, po tym co przeczytałem o podobnych spektaklach
            z udziałem Japonczyków, gdy doszło do gwałtu na widowni...

Ale zobacz, jak gosciu sie nakrecił tylko rozmowa o tym.
            A teraz wyobraź sobie go po piwku z kuflem w reku...

Ty byc moze nie czyhasz, ale wyobraź sobie,
            ze byłbym na spektaklu i wyraził odmienne zdanie
            lub nie chciał z nim podjac dyskusji i bym wyszedł z klubu wieczorem...

Co do Trezora, to zauwaz, jak jest oswietlona, jak w dzien,
            ulica przed klubem, podejrzewam, ze nawet monitoruja ja...
            Natomiast wejscie do Alter nawet trudno zauważyc...
        • switonemsi Re: agresja zwolenników Altera Ego... 19.06.07, 16:20
          Zamknac AE i wywiesc tych idiotow do Katowic!
      • Gość: zona.pijaka Re: Alter ego paranoja IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 11:21
        > ooł dżizas, nawet nie mam ochoty dyskutować z andreasem czy zoną wieśniaka

Właśnie się pedale zniżyłeś, przynajmiej do mojego poziomu. A skoro już, to tak
        samo jak ja - jesteś zawszony, brudny i śmierdzący śmieć. Różnica miedzy nami
        jest tylko taka że ja gonię takich pedałów jak ty, oraz pedałów z CBA - a ty
        śmieciu im tylko nadstawiasz przekalibrowany otwór. Od dwóch tysięcy moich
        wpisów.
        • anamar admin-obibok? 19.06.07, 11:37
          zastanawiam się,jak to jest,że admin toleruje takich typków i ich
          wypowiedzi.naprawdę forumowicze muszą wąchać ten smród?
          • Gość: zona.pijaka Re: admin-obibok? IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 11:46
            anamar napisała:
            > zastanawiam się,jak to jest,że admin toleruje takich typków i ich
            > wypowiedzi.naprawdę forumowicze muszą wąchać ten smród?

Praszczur kiedyś tu napisał:
            Ty wszędzie czujesz szambo, może to ty emitujesz owe wapory, że nie powiem
            miazmaty milaczku ?
          • andreas.007 Re: admin-obibok? 19.06.07, 11:49
            Anamar Zona pokazała jedynie, ze gosciu jest taki sam jak ona,
            pozwoliła mu sie przejrzec w lustrze - tylko tyle!
            • anamar Re: admin-obibok? 19.06.07, 11:53
              choćbyś andreasie gów.o nazwał różą,wyglądu i zapachu nie zmienisz...a swoją
              drogą strasznie z ciebie zakłamany facet...
      • Gość: Zbędny Re: Alter ego paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:23
        Sądząc z wypowiedzi bloorp i jemu podobnych to Pogoń winien wykupić właśnie ten
        klub , klub Alter Ego. Jakoś mi jedno z drugim pasuje.
        bloorp . Miałem do czynienia z takimi tchórzami jak Ty. Kuflem w tył głowy,
        skopać z dwukrotną przewagą sił, na samotnego we dwójkę z czymś w ręku itd.
        Jesteście pokoleniem tchórzy.
        • exman Re: Alter ego paranoja 19.06.07, 11:37
          Lepiej się Zbędny zaloguj zamiast określać jakieś pokolenie tchórzami. W żaden
          sposób nie pasujesz mi do pokolenia JP II.
          • anamar bob budowniczy 19.06.07, 11:43
            zbędny jest tylko przedstawicielem pokolenia podsmradzaczy PISsuarowych.bez
            kufla w ręku,za to z donosikiem na sąsiada.cóż,taka czwarta erpe,jacy jej
            budowniczowie...
            • xxtoja Re: bob budowniczy 19.06.07, 11:47
              anamar ja akurat lubię Boba budowniczego on budował i rozwiązywał problemy
              miasteczka, tak aby było zgodnie i ładnie. bez takich porównań,
              a zbedny to raczej ma chyba w głowie kampanię wyborcza i do jego głowy nie
              doszło, że się już dawno skończyła i ludzie piękne już zyczenia ślą jego
              ulubieńcom, choc ja myslę on im nawet nie wysłał, bo sie bał osmieszyć.
              • anamar sorry,bob! 19.06.07, 11:51
                masz rację.niechcący boba obraziłam tym porównaniem.
            • Gość: Zbędny Re: bob budowniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:54
              Ostatnio kilkakrotna kompromitacja Twoja anamar, nie pierwsza zresztą, w czynie
              ciągłym kompleksu i głupoty, sprowadziła Cię w nizinne niziny tego forum. To
              nie jest moja wina więc nie odreagowuj na mnie pod byle wpisem. Nie wpisuj sie
              pode mną i tyle. Nie wyraziłaś żadnego poglądu w sprawie za wyjątkiem poglądu
              na mój temat :-)
              • anamar Re: bob budowniczy 19.06.07, 12:00
                Gość portalu: Zbędny napisał(a):

sprowadziła Cię w nizinne niziny tego forum.

no dobra.popracuję nad tym,by dostać się w wyżynne wyżyny.
        • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 19.06.07, 11:47
          zbędny, mnie też masz na myśli? Byłes kiedyś w Alter Ego? wiesz, ile
          zorganizowano tam dyskusji, spotkań, min. innymi z Ustasiakiem czy
          Milczanowskim? Wiedziałes o tym? macie wogle pojęcie, co się tam dzieje? Nie-
          bo po co.
          Macie w głowie jeden schemat- morderswo, faszysta, "alternatywa". To, ile
          fajnych kocertów, imprez, wydarzeń społecznych było i jest tam robione, to wam
          zupełnie do niczego nie potrzebne. O wiele fajniejsza jest zabawa w Trezorze. I
          ok, wasze prawo. Tylko, że nikt nie zakazuje się wam bawić w Trezorze czy w
          żenadzie wszystkicg żenad, w Rockerze, więc odpieprzcie się z łaski swojej od
          Alter, które serwuje najwyraźniej cos bardziej trudnego do przełkniecia niż
          Majdan w Rockerze.
          Dla mnie podstarzały facet fikający w trezorze (vide Andreas) to lider w
          peletonie śmieszności, że się tak poetycko wyraże:D. Ale musiałabym zgłupieć
          doszczętnie, żeby mu tego zakazywać i twierdzić np., że powinien dzieci chować
          a nie ganiać po knajpach. Robi co chce, bo to wolny kraj. I tylko o to chodzi.
          Chyba muszę poczekać, aż kolejny urzędas zamknie te badziwne knajpy pod
          pretekstem niemoralności gołych brzuchów, cycków na wierzchu i bzykania po
          kiblach- wtedy podniesiecie raban, że się wolność jednostki ogranicza. Jeszcze
          do waszych pustych łbów nie dotarło, że odgórne sterowanie, co obywatelom
          można, a czego nie mozna ( za wyjątkiem rzeczy zakazanych prawem, oczywiście),
          co mogą ogladać a czego nie, ogranicza wasze prawa? Obywatelskie? Że dziś to
          jest zakaz tego, co się wam nie podoba, ale jutro może to być ważne dla was?
          Homo sovieticus to straszna przypadłość.
          • Gość: zona.pijaka Re: Alter ego paranoja IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 11:53
            > Macie w głowie jeden schemat- morderswo, faszysta, "alternatywa". To, ile
            > fajnych kocertów, imprez, wydarzeń społecznych było i jest tam robione

Piąty raz powtarzam,
            Kupcie se pedałay ZA WŁASNE PIENIĄDZE własny lub wybudujcie sobie od podstaw -
            i róbcie sobie tam co chcecie. Nat się mordujcie.
            Co, śmiecie nie potraficie?
            • Gość: zona.pijaka Re: Alter ego paranoja IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 11:56
              Takie właśnie są pedały na całym świecie. Im się należy. I lokal państwowy i
              środek ulicy do pokazywania prąci i ochrona policji. Takie są właśnie pedały -
              forumowe również.
          • andreas.007 Re: Alter ego paranoja 19.06.07, 11:54
            nie bede komentował, bo musiałbym obrazic takze Ciebie,
            a nie widze sensu w obrazaniu - przynajmniej dzis!

Natomiast poziom bywalców Altera siegnał dna,
            nie mów juz nic prosze o wolnosci wyboru i dyskusji...
            bo sie osmieszasz jeszcze bardziej, niz starszy gosciu fikajacy na parkiecie...
            A najbardziej obnazasz pustosłowie bywalców klubu Alter..
            obrazic, a jak mało to w łeb!
            • Gość: Zbędny Re: Alter ego paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:55
              anamar reprezentuje poziom bywalców Alter Ego. Niestety :-((
              • anamar Re: Alter ego paranoja 19.06.07, 12:05
                Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> anamar reprezentuje poziom bywalców Alter Ego. Niestety :-((

dzięki.rzeczywiście bywam tam czasami.
      • dariusz.matecki Re: Alter ego paranoja 19.06.07, 14:58
        Autor: Gość: bloorp IP: *.ksiaznica.szczecin.pl

Obwiesi wpuszczają do Książnicy? :0
        • anamar Re: Alter ego paranoja 19.06.07, 15:16
          dariusz.matecki napisał:

> Autor: Gość: bloorp IP: *.ksiaznica.szczecin.pl
          >
          > Obwiesi wpuszczają do Książnicy? :0

jeszcze giertych nie zakazał...
    • andreas.007 ja juz dziekuje za dyskusje.... ;)) 19.06.07, 11:58
      ja juz dziekuje za dyskusje, bo widze ... zaczyna sie!
      Dziwi mnie, ze Anamar, Selawi... przyjeły poziom spelunkowy!
      Dziekuje miłej wymiany zdan niemiłych!
      • Gość: zona.pijaka Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;)) IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 12:03
        andreas.007 napisał:
        > ja juz dziekuje za dyskusje, bo widze ... zaczyna sie!
        > Dziwi mnie, ze Anamar, Selawi... przyjeły poziom spelunkowy!
        > Dziekuje miłej wymiany zdan niemiłych!

Andre! Gupi jezdeś. Nie widzisz że te przygłupy dały mi się sprowokować?
        • Gość: bloorp Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;)) IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 19.06.07, 12:22
          buehehehehehhehe:))))))))))))
          uśmiecham się do was i pozdrawiam serdecznie:))))
          strasznie smutne te wasze żywota, wypełnione w tylu procentach uczestnictwem w
          tym forum
          a i tak życzę mądrości, dystansu, miłości i wszystkiego dobrego
          trzymajcie się, c wele!
          • Gość: zona.pijaka Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;)) IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 12:39
            > strasznie smutne te wasze żywota, wypełnione w tylu procentach uczestnictwem w
            > tym forum

Nie takie smutne, Książnicowy pedałku.
            Np dzisiaj mam trochę wolnych srodków i patrzę gdzieby tu na giełdzie upakować?
            A poniewaz mam dostęp do czasu rzeczywistego na GPW (z dokładnością do 1
            sekundy) więc sobie obserwuje zachowanie się giełdy, trochę czytam
            cedułę,komunikaty i trochę wskakuję na to forum.

Np dokładnie o 12:45 wrzucę tu na forum ostatnią transakcję na parkiecie np
            IBSystemu i np Biotonu.

Natomiast ty, zrąbiesz się na rzadko a wyniki z parkietu będziesz miał z
            wiekowym opóźnieniem 15 minut.

Wiec siedź sobie w tej Książnicy i przeglądaj sobie periodyki dla pedałów.
      • anamar Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;-podsumowanie 19.06.07, 12:20
        no...niemniej aktywna postawa andreasa,żony pijaka i zbędnego(trafnie dobrane
        nicki,gratulacje!)przyniosła kilka wartościowych wniosków:
        1.alter ego utrzymuje się ze składki wędkarskiej żony;
        2.bywalcami klubu są wyłącznie pedały i wszelkiej maści zboczeńcy;
        3.noga przyzwoitego budowniczego czwartej erpe nigdy w klubie nie postanie!
        4.treści przekazywane na widowni podkręcają widzów mocniej niż narkotyki i na
        widowni dochodzi do gwałtów i innych wynaturzeń;
        5.andreas odkrył gów.o o zapachu i wyglądzie róży bezkolcowej,po czym godnie się
        oddalił;
        6.clou programu w alter ego to skrytobójcze walenie zza węgła kuflem w tył głowy
        losowo wybranych osobników;
        7.co prawda nie widzieliśmy nigdy i nie zobaczymy,ale z prawdziwą sztuką to to
        nie ma nic wspólnego!
        8.pederaści są na całym świecie identyczni.

voila!
        • Gość: selawi Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;-podsumowani IP: 83.18.220.* 19.06.07, 12:30
          anamar, mój ty pedałku:) sie rozczuliłam się:)
          > 3.noga przyzwoitego budowniczego czwartej erpe nigdy w klubie nie postanie!
          przyznasz, ze ten punkt programu jest szalenie optymistyczny!
          wypiję twoje zdrowie , drinkiem sponsorowanym ze składki karty wędkarskiej.
          • Gość: zona.pijaka Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;-podsumowani IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 12:45
            IBsystem
            Czas:12:43:19
            Kurs: 2:23
            Wolumen:3936
            Wartość: 8777.28

• Gość: zona.pijaka Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;-podsumowani IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 12:48
              Gość portalu: zona.pijaka napisał(a):

> Bioton
              > Czas:12:46:21
              > Kurs: 1:91
              > Wolumen:10000
              > Wartość: 191000
              • andreas.007 Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;-podsumowani 19.06.07, 12:54
                a mi mamuska juz kaze odejsc od kompa,
                czekam az listonosz przyjdzie z emerytura... ;))
                • Gość: zona.pijaka Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;-podsumowani IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 12:56
                  andreas.007 napisał:
                  > a mi mamuska juz kaze odejsc od kompa,
                  > czekam az listonosz przyjdzie z emerytura... ;))

Co mi się zdaje, to sie zdaje, to wcale nie jest niemożliwe - towarzyszu mój.
                  • andreas.007 Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;-podsumowani 19.06.07, 14:26
                    wszystko jest mozliwe,
                    z wyjatkiem tego co jest niemozliwe... ;))
          • Gość: scoobany. Re: ja juz dziekuje za dyskusje.... ;-podsumowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:57
            Przestan proszę Annamar, bo się kawą ze śmiechu oblałem! :))
        • Gość: andreas Anamar pisz juz lepiej pod swoim nickiem IP: *.centertel.pl 19.06.07, 14:09
          napisałas tyle przekłaman, zeby nie powiedzic wprost kłamstw,
          że pozwole sobie podsumowac
          Anamar pisz lepiej pod nickiem Absztyfikant,
          przynajmniej madrzej wtedy piszesz i bez tej dziecinnej agresywnosci... :)
          • anamar Re: Anamar pisz juz lepiej pod swoim nickiem 19.06.07, 14:23
            nawąchałeś się andreasie róży bezkolcowej?
          • Gość: selawi Re: Anamar pisz juz lepiej pod swoim nickiem IP: 83.18.220.* 19.06.07, 14:35
            no kiedy podsumowanie wyszło bardzo dobrze.... coż jest takiego kłamstwem?
            wymień w punktach, pliz, bo mnie zaciekawiło.
            • andreas.007 Re: Anamar pisz juz lepiej pod swoim nickiem 19.06.07, 14:53
              prosze Ciebie, o co chodzi z ta róża...
              bo ja nie rozumiem, moze to jakis symbol gejowski?
              ja nic nie pisałem o rózy...
    • Gość: czesław Suka Off vs LPR Off IP: 195.28.182.* 19.06.07, 13:01
      --------------------------------------------------------------------------------
      Suki + Pies Off to taki piercing z dupcynglem i raczej brudy - bo jak nie ma
      już co (?) - to zawsze można pokazać cycki z miną artystki, a kola pomachać
      torbą na tę intencję i trochę się pochlastać w ten czy inny spośób. No gdyby
      tak na przykład można by wziąć Sukę i zaciąć na wędkę !! - a potem hol właściwy
      i emocje (raczej robak i przepływanka niż spinning i wahadłówka) - to byłoby
      naprawdę coś. A LPR Off nie ma wyjścia i musi mobilizować swój " radykalny
      elektorat " - bo bez tego kto na nich będzie głosować - no
      kto ??
      • z00ropa Switch LPR Off !!!!!!!!!! 19.06.07, 14:45
        wybory, wybory, wybory!!! Błagam!!!
        • anamar Re: Switch LPR Off !!!!!!!!!! 19.06.07, 15:15
          z00ropa napisała:

> wybory, wybory, wybory!!! Błagam!!!

myślisz,że po wyborach zbędne andreasy/żonę pijacka zmienią front? kto wie??
          • z00ropa Re: Switch LPR Off !!!!!!!!!! 19.06.07, 19:01
            pocieszam się, że gorzej niż jest teraz już być nie może!!!!!!
    • Gość: LPR Re: Alter ego paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 20:00
      Te elperowskie wsteczniaki wogóle nie znają się na sztuce! Toć to kultura i
      sztuka w czystej nie skalanej formie jakimś moherowym pieprzeniem! Da Vinci
      gdyby tylko miał haczyki wedkarskie zamiast bazgrać bohomazy po murach kaplicy
      sekstyńkiej zawiesił się by się chętnie na nich i znacząc piekne esy-floresy
      własnym moczem, bujałby się w ekstazie jak wolny od frustracyjnych ograniczeń
      artysta!
      Oto kilka próbek prawdziwej sztuki przez duze G!

• xxtoja Re: Alter ego paranoja 19.06.07, 20:08
        po prostu nie rozumiecie przekazu i tylko patrzycie na cycki, a to takie
        prymitywne i zaściankowe, tak jak w którymś wieku robiło się to przez dziukę od
        piżamki męskiej do kolan.
        • Gość: zona.pijaka Re: Alter ego paranoja IP: *.icm.edu.pl 19.06.07, 20:14
          Na spektakl na którym by zszyto cipy forumowym lesbom typu anamar - chyba bym
          poszła. Ale tak by sie nawet odlać nie mogła. Już widzę ją z wyłupiastymi z
          bólu oczami.
          • xxtoja Re: Alter ego paranoja 19.06.07, 20:20
            nie dziwię Tobie przecież ten przekaz jest prawie o Tobie.
            A tak czy Sara Kene wywarłaby na Tobie pewne refleksje?, ale cóż taki własnie
            jest świat - dla niektórych.
          • Gość: kamijal Re: Alter ego paranoja IP: *.devs.futuro.pl 19.06.07, 20:27
            Najpierw City Holl, potem Alter Ego - to takie proste, dwa kluby pod egidą
            Urzędu Morskiego, na naszych oczach Liga przepoczwarza się w niby bezpartyjne i
            ponadpartyjne z natury stowarzyszenia morskie, czy inne i pod ich przykrywką
            zgarnia dofinansowywania z rządu, któe załatwia Wiechecki - bo kilka takich
            fundacji i stowarzyszeń Ligi już powstało i realnie funkcjonuje - dostają
            ogromne pieniądze o których mało kto wie, państwowe spółki skarbu państwa
            dostają polecenia aby przelewać na konta tych stowarzyszeń szmal, w określonej
            wysokości, po kilkadziesiąt tysięcy, bo są to duuuuuże Spółki, te wszystkie, w
            któych prezesami sąsziałącze LPRu, stowarzyszenia i fundacje zakąłdane są
            przez podstawionych ludzi WIecheckiego, działają po cichutku, a dostająna
            prawdę wielki szmal, tak, Liga się przepoczwarza i staje się zbyt silna a wielu
            ludzi o tym nic jeszcze nie wie, podatki które płacimy, płacimy dla nich, i tak
            oto działacze Ligi doją państwowy szmal i rechoczą się z waszych postów, bo te
            posty tak naprawdę nic dla nich nie znaczą tak samo jak to co prezentuje ALter
            Ego - chodzi przecież tylkoo to aby zabezpieczyć się przed następnymi wyborami
            a więc niech właściciele Alter Ego liczą się z tym, że pozegnają się niedługo
            tak jak właściciele City Holl.
            • z00ropa wypowiedzieć umowę LPR! 19.06.07, 20:31
              kto jest administratorem budynku, w którym LPR ma swoje biura? Może by tak im
              wypowiedzieć umowę, co?
            • Gość: selawi Re: Alter ego paranoja IP: 83.18.220.* 20.06.07, 00:01
              a czemu ich nie obchodzą? bo właśnie takie są reakcje. Ludzie, którzy powinni
              bronić takich miejsc, niezależnie, czy im się taki a nie inny spektakl,
              koncert, wystawa podoba- zaczynają bawić się w cenzorów, zamiast zaprotestować.
              dzięki temu LPR ( czy jakakolwiek inna klika) zawsze będą miały poparcie i
              popleczników, których, nota bene, mają w dupie. jest fantastycznie.
              • Gość: zona.pijaka Do gó..jada selawi IP: *.icm.edu.pl 20.06.07, 05:29
                > Ludzie, którzy powinni
                > bronić takich miejsc, niezależnie, czy im się taki a nie inny spektakl
                podoba,

Przestan idioto nazywać picie moczu spektaklem. Wybuduj se własne WC - a tam
                oprócz picia możesz zajadać się własnym gów.nem.
                • Gość: jumbo Re: Do gó..jada selawi IP: *.devs.futuro.pl 20.06.07, 08:02
                  Ktokolwiek przyznaje teraz rację, iż propozycje ALter Ego nie są w porządku,
                  oddaje sówj głos na LPR - niestety. Liga wykończy wszystkie kluby, którym
                  wynajmuje pomieszzczenia i to pod przykrywką walki ze sztuką alternatywną . To
                  wszystko też wina PISu bo to oni dali przyzwolenie Lidze na takie działania i
                  wolną rękę w Urzędzie Morskim.
                  • anamar Re: Do gó..jada selawi 20.06.07, 10:54
                    Gość portalu: jumbo napisał(a):

> Ktokolwiek przyznaje teraz rację, iż propozycje ALter Ego nie są w porządku,
                    > oddaje sówj głos na LPR - niestety. Liga wykończy wszystkie kluby, którym
                    > wynajmuje pomieszzczenia i to pod przykrywką walki ze sztuką alternatywną . To
                    > wszystko też wina PISu bo to oni dali przyzwolenie Lidze na takie działania i
                    > wolną rękę w Urzędzie Morskim.

pocieszające jedynie,że czas tych durniów niedługo przeminie,choć zaduch unosił
                    się będzie długo...
                • Gość: selawi Re: Do gó..jada selawi IP: 83.18.220.* 28.06.07, 10:44
                  hilfe, jak ty nudzisz
                • Gość: selawi Re: Do gó..jada selawi IP: 83.18.220.* 28.06.07, 17:48
                  przestań nudzić, to raz. dwa, jak już musisz, to nie pisz do mnie jako do
                  faceta, bo nim nie jestem. Wprawdzie cokolwiek napiszesz, to mi to lata i
                  powiewa, ale moze ci sie przynajmniej repertuar obelg zmieni, zawsze to jakies
                  urozmaicenie intelektualne dla ciebie, nie?
              • anamar Re: Alter ego paranoja 20.06.07, 10:52
                lpr-owska retoryka doskonale trafia do ograniczonych typków,którzy nic nie
                widzieli,na niczym się nie znają,za to głośno gardłują za"obroną
                wartości"któreych i tak kompletnie nie rozumieją...gdy spotykają się ze
                sprzeciwem potrafią tylko naubliżać,no bo przecież nie mają merytorycznych
                argumentów...żona pijaka jest dobrym przykładem....
                • Gość: kokosimo Re: Alter ego paranoja IP: *.devs.futuro.pl 20.06.07, 10:56
                  gdzieś przed chwilą przeczytałem że to już nie jest wojna z przeciwnikami
                  kultury alternatywnej, tak to już kwestia rozmnażającej się jak bakterie i
                  zarłocznej niczym piranie Ligi Polskich Rodzin i każdy sprzeciw w tej sprawie
                  to sprzeciw przeciwko partii Giertycha
    • Gość: K.Filipek Re: Alter ego paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:12
      Ciekawa jestem czy ktokolwiek z was widział performance Suki Off. Jeżeli
      widział, to co w nich jest złego? To tak jakby zabronic czytać
      Przybyszewskiego, Tetmajera czy Sary Kane. Może poprostu to za trudna sztuka,
      wymaga zbyt wiele wiedzy i obycia w kulturze. Jeżeli dla was kultura= garnitur
      i muszka, pantofle i garsonka, Mickiewicz, Słowacki, Kossak i Matejko, to
      współczuje. Pozatym nikt wam nie każe tego oglądać. Swoich dzieci też nie
      musicie tam posyłać.

A alter ego jest jedynym miejscem w szczecinie, w którym jest miejsce na
      szczerą wymianę myśli. W innych klubach można oczekiwać conajwyżej wymiany
      płynów ustrojowych.
      • Gość: czeslaw kluby i płyny IP: 195.28.182.* 29.06.07, 03:39
        Dobrze przetoczone płyny w "klubie" moga być przetoczone - bo kto zabraniał
        Przybyszewskiemu np. przetaczać "płyny " - jak już miał dzieci, a konkubentka
        przynudzała - to mogła być "trudna sztuka" , ale kto dziś go cytuje - albo
        zabrania ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka