franekkk 13.06.03, 10:03 www.architektura-murator.pl/historia_arch_PDF/12/5.pdf www.architektura-murator.pl/historia_arch_PDF/12/12.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skuter70 Re: powojenne makiety 13.06.03, 10:04 koles nie drzaznij mnie bo ja nie moge czytac pdfa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: powojenne makiety IP: *.biomag.uni-jena.de 13.06.03, 10:16 No to fajna zabudowe nam szykowali w miejscu Podzamcza :D. No i jeszcze to molo zamiast mostu ;). Ale widze tez, ze zupelnie inaczej planowali rozwiazac zabudowe na przeciwko Katedry. Miala tam stac niska zabudowa dochodzaca az do ulicy a postawili w koncu wiezowce dosyc mocno cofniete od ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: powojenne makiety 13.06.03, 10:19 mnie rozwalają te cygarowate ronda no i skrzyżowanie tam gdzie dopiero rezerwa pod drogę - fala Odpowiedz Link Zgłoś
duo1 Re: powojenne makiety 13.06.03, 15:37 a mnie rozwala opis ostatniego zdjecia na stronie co sie w pilku 5.pdf zapisala - "Bardzo udane rozwiazanie arcitektoniczne i urbanistyczne odbudowy pl. orla bialego......." na zdjeciu patrze i co ja widze?? - pierwszy kandydat do wysadzenia w powietrze czyli POLMOZBYTU budynek nasz kochany :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: powojenne makiety IP: *.biomag.uni-jena.de 13.06.03, 15:46 duo1 napisał: > a mnie rozwala opis ostatniego zdjecia na stronie co sie w pilku 5.pdf > zapisala - "Bardzo udane rozwiazanie arcitektoniczne i urbanistyczne odbudowy > pl. orla bialego......." > > na zdjeciu patrze i co ja widze?? - pierwszy kandydat do wysadzenia w powietrze > > czyli POLMOZBYTU budynek nasz kochany :-))))))))))))) moim zdaniem budynek Polmozbytu nie jest taki zly... To tylko ta blaszana, niska dobudowka jest tragiczna... Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Rewelaja! 13.06.03, 15:43 Dużo tu smaczków: - Zamek Piastowski (była taka teoria, że dynastia pomorska pochodzi od przyrodnich braci Bolka Chrobrego po Frau Odzie) - "Bardzo udane rozwiązanie urbanistyczne i architektoniczne obudowy placu Orła Białego. Budynek mieszkaniowy w łuku łączy się z odbudowanym budynkiem 'Motozbytu'". A więc Polmozbyt to nie jakieś tam komunistyczne badziewie, tylko podniesiony z gruzów zabytkowy budynek poniemieckiej firmy "Motoverkauf"... - A jaki ładny zawijas trzeba by było robić z Mostu Kłodnego, żeby w kierunku stoczni... - Ze względu na słaby grunt wieżowce na Podzamczu... Mniodzio :) - I nie ma "Arkony" :( tylko jeszcze coś gorszego :) Ciekawa jest niezrealizowana uliczka od Wielkiej ukosem w górę w kierunku czerwonego ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś