Gość: kris peterson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:54 ta kładka jest w tym miejscu tak potrzebna, jak wrzody na tyłkach urzędniczych, a że mają ich duży nadmiar od nadmiaru siedzenia, to hemoroidy już wchodzą im do małych móżdżków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomasz bez sensu obwodnica od ul. Warcislawa!!!!!!!!!! IP: *.acx.pl 27.06.07, 22:05 to bardzo zly pomysl lepiej juz połaczyc obwodnice przyjaciół zołnierza z ul. Dunską !!! to po drodze odcinek na wprost a nie w lewo w dól pod wiadukt kolejowy! tam jest za malo miejsca na Tiry i wiadukt kolejowy jest za niski kto to wymyslil jaki idiota?? Lepiej od Przyj Zolnierza do Dunskiej przedluzyc obwodnice!!!! Ludzie z Os Ksiazat jak beda do pracy od sierpnia jezdzic jak juz warcislawa jest zakorkowana co?? W magistracie nikt nie mysli tak samo z dworcem PKP ! Regaty za troche a tu magistrat zrywa umowe z firma ktora remontowala dworzec i Hol głowny! skandal! Na regaty beda straszyc ludzi Rusztowania i zaniedbany hol brawo!!!!!!!!!! przy Odrze od Dworca PKP rozkopane wzdluz az do ul Wyszynskiego Barierki robi jedna osoba! Skandal Nikt sie nie przejmuje rozkopami zniszczonym dworcem PKP przed regatami! Wstyd Panie Krzystek!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: bez sensu obwodnica od ul. Warcislawa!!!!!!!! IP: *.chello.pl 27.06.07, 23:22 a znasz dokladny przebieg planowanej trasy? chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: bez sensu obwodnica od ul. Warcislawa!!!!!!!! IP: 83.168.106.* 28.06.07, 01:36 Gość portalu: tomasz napisał(a): > to bardzo zly pomysl lepiej juz połaczyc obwodnice przyjaciół zołnierza z ul. > Dunską !!! Widać nie zrozumiałem, albo nie przeczytałeś dokładnie, przecież jest napisane, że kolejny odcinek to do Krasińskiego czy w sumie już prawie do przejścia jej w Duńską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz nieprawda! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 28.06.07, 10:00 Nieprawda Obwodnica ma isc nast odcinek przez Ul Warcislawa ! A jak Warcislawa łączy sie z dunską?? Jakim cudem??? Kto tak to obmyslil aby pod ten ciasny wiadukt kolejowy pchac obwodnice??? Koszmar! MA od sierpnia ruszyc rozbudowa poszerzanie ul Warcislawa to zły niedobry pomysl myslalem ze to bedzie połaczenie Przyj Zołnierza z dunska wlasnie na wprost a tu ma isc w dół to wariactwo! PO co tedy?? Przez dunska w dól duzo lepiej potem przez os arkonskie lacznik z ul Wiosny Ludow potem przez wojciechowskiego do ul Arkonskiej tak to mialo byc a nie przez warcislawa! Ktos zle to obmyslil nikt sie nad tym nie zastanawial! A dworzec PKP..... nikt nie pracuje przy elewacji zerwana umowa wstyd przed regatami i 1 osoba pracuje robiac barierki wzdluz odry do ul wyszynskiego + chodniki nowe Wspaniale zdazymy na regaty w takim tempie................... wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: nieprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:53 pleciesz bzdury Tomaszu obwodnica pobiegnie wprost do Krasińskiego ale jak dotrze do Arkońskiej to trudno sobie wyobrazić. Czy to przez Łabędzią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz nie masz racji! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 28.06.07, 14:19 Pytalem sie Panow ktorzy mierzyli ul Warcislawa i mam od nich informacje ze obwodnica skreca z przyjaciol Zołnierza i ma isc w dól ul warcislawa do Wiaduktu kolejowego roboty maja sie zaczac w sierpniu! Wiec kto tu nie ma racji? Sami robotnicy tak mowia bo juz robia pomiary poszerzania Warcislawa! Wiec co? Kto to zatwierdzil? przez ciasny niski wiadukt kolejowy pchac taką wazna obwodnice ! Zapytaj tych co mierzą a sam zbaraniejesz od tego pomysłu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigrafik Re: nie masz racji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:50 siema zobaczymy jak to bedzie, w sumie ciekawe co oni tam faktycznie mierzyli w ramach scisłosci polecam www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=6125047 jaki jest plan, ile sie zmieni sami zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony niech przeniosą z Wilczej nieużywaną... IP: 195.28.182.* 27.06.07, 22:43 Proponuje przenieść tę nieużywaną z Wilczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: niech przeniosą z Wilczej nieużywaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:02 nie nie nie. Ona przecież tak ładnie się komponuje z otoczeniem. Przecież nikt nie planował, że będą z niej korzystały tłumy. To efekt wizji artystycznej władz naszej wioski z tramwajami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Re: niech przeniosą z Wilczej nieużywaną... IP: 195.28.182.* 28.06.07, 16:46 fakt: z lewej pastwisko, z prawej ściernisko a w środku dziwo-widowisko Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Czy z tą kładką pójdzie gładko? 28.06.07, 00:49 "- To najważniejsza inwestycja drogowa w mieście - mówił na wczorajszym otwarciu prezydent Piotr Krzystek. - Czteropasmowa jezdnia, ścieżki rowerowe, ekrany dźwiękochłonne to standard." Panie Krzystku.. Ścieżki rowerowe same w sobie nie stanowią standardu, ale jeśli ktoś już je projektuje, to wypadałoby, by spełniały one jakiś standard.. Oczywiście spełniają.. Tradycyjnie wysokie krawężniki tam, gdzie nie powinno być ich w ogóle, jakieś dziwne i nieoczekiwane zakręty, no i ta kostka. Ileż można prosić.. Ile to wysiłku zmienić w projekcie rodzaj nawierzchni? Ostatecznie zamienić kostkę ze ściętymi rantami, na niefazowaną? Potrzeba tylko dobrej woli urzędników, a tej w takim WIMie najczęściej brakuje. www.szczecin.mm.pl/~rower64/temp/zol/zol1.jpg www.szczecin.mm.pl/~rower64/temp/zol/zol2.jpg www.szczecin.mm.pl/~rower64/temp/zol/zol3.jpg www.szczecin.mm.pl/~rower64/temp/zol/zol4.jpg www.szczecin.mm.pl/~rower64/temp/zol/zol5.jpg www.szczecin.mm.pl/~rower64/temp/zol/zol6.jpg Odbiór inwestycja przeszła? Przeszła. Bo urzędnik rowerem jeździ najwyżej do lasu. Proszę.. Dość dróg rowerowych wychodzących z tego wydziału! Rondo na Ku Słońcu się zbliża.. Autostrada Poznańska również.. Już się boję.. Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Czy z tą kładką pójdzie gładko? 28.06.07, 07:53 a co z rowerzystami? tez maja po kladce jezdzic? zdaje sie, ze od Warcislawa az po samo skrzyzowanie z Obotrycką nie ma zadnej mozliwości legalnego przedostania się rowerem z jednej strony Przyjacół Żołnierza na drugą Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Czy z tą kładką pójdzie gładko? 28.06.07, 11:33 shp80 napisał: "- To najważniejsza inwestycja drogowa w mieście - mówił na wczorajszym otwarci u prezydent Piotr Krzystek. - Czteropasmowa jezdnia, ścieżki rowerowe, ekrany dźwiękochłonne to standard." '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Ten lokalny przyglup to nie wie co to jest standard! No chyba ze w Pcimiu Dolnym czy innym Szczecinie... OBWODNICA zaklada rozdzielenie rodzaju ruchu od siebie! Piesi nie maja prawa przecinac OBWODNICY na tym samym poziomie co samochody, wiec juz na etapie projektowania nalezalo przewidziec przejscie podziemne (taniej!!) dla pieszych, a nie zadne, architektoniczne paskudztwa jakim sa kladki! No i ten wyjazd z Bandurskiego w lewo!! Masakra!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony kup sobie żelową podkładkę pod tyłek... IP: 195.28.182.* 28.06.07, 16:49 Człowieku, ile razy można tobie tłumaczyć, że się z choinki urwałeś ze swoim czerwonym asfaltem... może dla Ciebie w ogóle zamknąć ulicę i wydzielić PAS dla rowerzystów?? Nie ta bajka. Zejdź na ziemię i powalcz z parkującymi na zarastających z nieużywania trasach rowerowych. Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: kup sobie żelową podkładkę pod tyłek... 28.06.07, 19:13 Gość portalu: zmęczony napisał(a): > Człowieku, ile razy można tobie tłumaczyć, że się z choinki urwałeś ze swoim > czerwonym asfaltem... Ku.., bo już inaczej nie można... Przestań pie..ć o tym czerwonym asfalcie... Ile razy mam tłumaczyć, że czerwony kolor ścieżek to tylko głupi urzędowy wymysł? Tak naprawdę czerwony kolor przydaje się tylko na przecięciach dróg samochodowych z rowerowymi, czy też pasach rowerowych wydzielonych _w jezdni_. W innych przypadkach w ogóle nie ma racjonalnego uzasadnienia. Rusz dupę chociażby do Berlina i zobacz, jak tam się projektuje infrastrukturę przyjazną rowerom. Rowerzyści mogą korzystać z buspasów, rowerzyści mają wydzielone pasy ruchu w jezdni, a coraz częściej powstaje tzw. niewidzialna infrastruktura, gdzie rowerzyści zwyczajnie korzystają z jezdni, a jest ona tak zaprojektowana, by uniemożliwiała rozwijana dużych prędkości samochodami. Kostka w Berlinie, chociaż się znajduje, już dawno odeszła do lamusa, sterczących krawężników w zasadzie nie ma, a ze ścieżek, które powstają, nie zawsze masz obowiązek korzystać. Jeśli nie są odpowiednio oznakowane, możesz wybrać dla siebie wariant, przy którym czujesz się pewniej, czyli np. jechać jezdnią. Ponieważ u nas ruch rowerowy jest traktowany raczej niepoważnie, powstająca infrastruktura rowerowa jest najczęściej wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Skoro tego nie jesteś w stanie dostrzec, to nic na to nie poradzę. > może dla Ciebie w ogóle zamknąć ulicę i wydzielić PAS dla r > owerzystów?? Nie ta bajka. Naprawdę jesteś taki głupi, czy tylko udajesz? Nie rozumiesz, że jeśli ktoś projektuje nowe trasy, które od samego początku sprawiają tylko uciążliwości, to jest to marnotrawstwo środków publicznych? Takie drogi nie stanowią żadnej sensownej alternatywy dla komunikacji samochodowej, a o taką w mieście chodzi. > Zejdź na ziemię i powalcz z parkującymi na zarastają > cych z nieużywania trasach rowerowych. Nie mam zamiaru walczyć o coś, co utrudnia mi życie. Skoro jakaś droga dla rowerów nie cieszy się powodzeniem, tzn. że można ją o kant dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERRY Czy z tą kładką pójdzie gładko? IP: 81.190.126.* 28.06.07, 07:52 kładka gotowa na koniec roku - którego? Chyba 2012. Ulicę Taczaka jakąś małą dziurkę robią już dwa miesiące, a przypomnę jest to objazd w objeździe (miało być gotowe na 11.06.2oo7) - nie bądźcie optymistami, tylko nas czarują terminami. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Zrobcie przejscie podziemne!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.07, 08:29 Juz mam dosc wsiowych kladek w naszym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kładka to powinna byćna wysokości stacji lotos IP: 85.219.206.* 28.06.07, 09:58 bo tam jest największy ruch pieszych . Co do dalszej budowy łącznika z krasińskiego to bym chciał wiedzieć jak bedzie przebiegać ale najlepiej na mapce bo z opisu to nie wiem którędy to przebiegnie.Dzienikarze do map więcej rysunków mniej opisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Kładka to powinna byćna wysokości stacji loto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:59 może ten ruchpieszych i większy w tym miejscu. Ale jakiś mi on się ten ruch wydaje niesłuszny taki bardzo świecki i tak jakby bez celu. A w miejscu planowanym no to się rozumie. A na rowerze i do tego w tych obcisłych strojach do kościółka to byłby skandal. A może mi się coś pomyliło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Czy z tą kładką pójdzie gładko? IP: 80.48.132.* 28.06.07, 15:29 Na stronie urzedu znalazłam taką informację: "Miasto rozstrzygnęło przetarg na budowę kładki nad ul. Przyjaciół Żołnierza. Powstanie ona w pobliżu kościoła znajdującego się przy tej ulicy. O jej budowę prosili okoliczni mieszkańcy, którzy stwierdzili, że budowa obwodnicy śródmieścia utrudnia pieszym poruszanie się w tej okolicy i naraża ich na niebezpieczeństwo. Kładkę ma wybudować również firma Energopol, która w przetargu zaoferowała najniższą cenę – 4 017 299 zł. Budowa kładki ma potrwać 6 miesięcy." Czyli 1) to niby mieszkańcy prosili o kładkę, a nie sami urzędnicy (mieszkańcy pewnie wiedzą, czy to prawda). 2) suma się nie zgadza z tą podaną w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Czy z tą kładką pójdzie gładko? 29.06.07, 08:15 Oczywiście, ja nie mam wątpliwości:-( fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,65027880,65044092.html Sobiepan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikroos Re: Czy z tą kładką pójdzie gładko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 09:42 600 metrów i 10 mln zł?! Odpowiedz Link Zgłoś