moniczka1975 29.07.07, 18:38 Poszukuję wiadomości o firmie Proffman ze Szczecina.Podobno firma ta jest związana z wyjazdami do pracy za granicę. Proszę o odp.na e-mail monryt1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: byly pracownik Re: proffman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 14:51 PROFFMAN (norwegia nie wiem jak szczecin) TO OSZUSCI JAKICH MALO!!! niech nikt nie próbuje wyjeżdżać z tą firmą bo zostawią go na lodzie!!! zatrudniłem się u nich i miało być kolorowo że hej i było jak wyjechałem niestety zamiast 6 tygodni byłem 4 bo powiedzieli że nie ma pracy i mamy wracać. Lucjan kazał nam czekać na telefon ale niestety nigdy nie miał zamiaru go wykonać!!! a jak my do niego dzwoniliśmy to odkładał termin wyjazdu raz tydzień raz 10 dni i tak zleciały 2 miesiące a ja i inni z którymi pracowałem siedzimy w domu i raczej już nie wyjedziemy! NAJZWYKLEJSZE POLSKIE KRETACTWO! Lucjan i Alina którzy siedzą w biurze w Norwegii to krętacze i oszuści! Jak prosimy Alinę żeby dała nam pozwolenie na pracę to ona mowi że prześle jak będzie miała czas:-) ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: proffman IP: *.0513.adsl.tele2.no 05.11.07, 20:25 Latwo jest kogos obczerniac publicznie,to takie polskie.Szkoda tylko ze wielu ludzi nie ma pojecia o przepisach ,prawie,kulturze i wielu innych sprawach zwiazanych z Norwegia i praca w tym kraju.Nie ktorzy mysla ,ze jak pryjada to wszystko im sie nalezy . Polak ktory pracuje w w firmie posrediczoncej musi byc do dyspozycji 24 godzinny na dobe, BO JESLI NIE TO JEST OBRZUCANY WYZWISKAMI,nie ma prawa miec wolnego.Firma Proffman nie jest firma Polska a polacy ktozy pracuja w biurze sa pracownikami ,ludzmi tozy mieszkaj od paru ladnych lat w Norwegii.Ja znam ta firme i ludzi ktozy tam pracuja.A to ze ktos ci tak powiedzial,to co w tym glupiego czy smiesznego,przeciez nie rzuci wszystkiego by ty dzwonisz.Pozwolenia najlepiej odbierac osobiscie,bo nalezy pomyslec, ze nikt kto ma rozum w glowie nie bedzie wysylal orginalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sphinx Re: proffman IP: *.adsl.alicedsl.de 05.11.07, 21:04 są tu tez: raczej nowicjusze w tej branży, poprawnie będzie Unigraphics cad.pl/praca.cgi?kier=o&id=1534 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazalter Re: proffman IP: *.132110.adsl.tele2.no 06.12.07, 02:19 UWAGA: CAŁA PRAWDA O FIRMIE PROFFMAN z HALDEN. Byłem pracownikiem firmy proffman z Halden i jeśli czytaliście pozytywne opienie to znaczy chyba ze pisaly to osoby ktore zyja z oszukiwania ludzi naiwnie szukajacych pracy w Norwegii. Ta firma obiecuje duzo, na poczatku przed podpisaniem kontraktu jest wszystko ok.! , ale jak podpiszesz to potem maja Ciebie w przyslowiowej d.... Oszukuja w rozliczeniach, jesli starasz sie dowiedziec czegos to oczywiscie totalna dezorientacja. Najlepsza ich metoda to odbijanie pileczek.Moje doswiadczenia nie opieraja sie na tylko moim przypadku poniewaz slucham opinni moich kolegow. Ale jak wiadomo ludzie ktorzy tylko troche wiecej zarobia niz w polsce to juz siedza cicho. Ale nie widza ze sa oszukiwani na bardzo duze pieniadze i prowadzeni nie jako pracownicy ale jako bydlo. Z przykroscia podaje te informacje bo wiem ze szukajac pracy kazdy lapie sie wszystkiego. Ale naprawde nie polecam tej firmy. W zasadzie to nie firma tylko spend starych wyjadaczy czekajacych tylko na zabranie wszystkiego co masz. A pamietajcie ze tam wszedzie daleko, drogo i co najwazniejsze jak zostaniecie na lodzie nie zawsze bedziecie mieli okazje znalesc kogos do pomocy.( zreszta opinia tutaj w Norwegii pracodawców mówi na siebie ). To tylko to co mysle - decyzja nalezy do mnie. Ja na szczescie nie mam nic juz z ta firma do czynienia bo pracuje juz od paru miesiecy w innej, ale norweskiej.!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś