Gość: kiełbaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:43 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swantevit Pamietajcie o ... 24.09.07, 16:41 ogrodach! Jonasz Kofta Bluszczem ku oknom Kwiatem w samotność Poszumem traw Drzewem co stoi Uspokojeniem Wśród tylu spraw Pamiętajcie o ogrodach Przecież stamtąd przyszliście W żar epoki użyczą wam chłodu Tylko drzewa, tylko liście Pamiętajcie o ogrodach Czy tak trudno być poetą W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton Kroplą pamięci Nicią pajęczą Zapachem bzu Wiesz już na pewno Świeżością rzewną To właśnie tu Pamiętajcie o ogrodach Przecież stamtąd przyszliście W żar epoki użyczą wam chłodu Tylko drzewa, tylko liście Pamiętajcie o ogrodach Czy tak trudno być poetą W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton I dokąd uciec W za ciasnym bucie Gdy twardy bruk Są gdzieś daleko Przejrzyste rzeki I mamy XX wiek Pamiętajcie o ogrodach Przecież stamtąd przyszliście W żar epoki użyczą wam chłodu Tylko drzewa, tylko liście Pamiętajcie o ogrodach Czy tak trudno być poetą W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Tu program PO IP: *.chello.pl 28.09.07, 23:16 Kaczyńscy muszą odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_szczecin Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 30.09.07, 22:37 www.platforma.org/index.php/oplatformie/program PROGRAM PLATFORMY Odpowiedz Link Zgłoś
oels Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 24.09.07, 14:45 Precz z PO!Precz z preczem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska To jest naprawdę dobry program i zero wstydu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:19 Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: To jest naprawdę dobry program i zero wstydu! 24.09.07, 16:20 w całości do zrealizowania Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: To jest naprawdę dobry program i zero wstydu! 24.09.07, 16:36 dorzuce, ze jest godny szefa wszystkich szefów, taki program, który jest programem wszystkich programów! Odpowiedz Link Zgłoś
oskar_dziki Re: To jest naprawdę dobry program i zero wstydu! 24.09.07, 16:39 andreas.007 napisał: > dorzuce, ze jest godny szefa wszystkich szefów, > taki program, który jest programem wszystkich programów! zle Andreasie, zle... to co piszesz to juz jest jakis program :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 to w takim razie przepraszam... 24.09.07, 17:20 Facet po odbytym stosunku pyta kobiete czy miała orgazm. - Nie - odpowiada zagadnieta... - To co sie mówi? - napiera facet. - Przepraszam... - pada. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 27.09.07, 19:59 Platforma Obywatelska jak zwykle przystępuje do wielkiej kampanii programowej. ie.youtube.com/watch?v=lHT4xRSaoCk Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Odnosnie wychowania Narodu w trzezwiosci uwazamy z 24.09.07, 17:18 e.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu A program dla szkolnictwa i służby zdrowia to też. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Żeby żyło się lepiej, to też wiemy co zrobić: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:34 Odpowiedz Link Zgłoś
vladimir.putin Re: Na bezczelne roszczenia Niemiec, odpowiemy ta 24.09.07, 17:42 a nam ----> linia wisły wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska A w sprawie afer powołamy następujące komisje: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska I obniżymy podatki, a pieniądze będziemy brać z: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:57 Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Tanie panstwo to mniej wojewodztw, powiatow 24.09.07, 18:03 i wieksze gminy. Problem rozwiazamy tak: Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: słuzba zdrowia dostepna dla wszystkich, opłac 24.09.07, 18:05 oplacana ze sprzedazy "skor".. > Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Program dla Polski 24.09.07, 19:14 www.dziennik.pl/Load.aspx?TabId=14&Acion=LoadF&lsnf=AS03-0012&mediaId=8909&articleId=61475 Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Program dla Polski 24.09.07, 19:32 Poglądy zwolenników marszałka Piłsudskiego na sytuację, w której sejm, najwyższy organ państwowy rozproszkował się na 17 klubów poselskich, wyraził Stefan Starzyński w broszurze wydanej w kwietniu 1926 r. pt. "Program rządu pracy w Polsce": "Świadomość, że Państwo Polskie po równi pochyłej stacza się w kierunku przepaści - zdaje się przenikać najbardziej optymistycznie nastrojonych obywateli i staje się już dzisiaj powszechną. Przechodzimy kryzys moralny, pieniężny i gospodarczy, a grozi nam kryzys państwowy...". Paradoksalnie, podobną ocenę sytuacji znajdujemy u przeciwników Piłsudskiego. W dniu 4 grudnia 1926 r. w Poznaniu na zebraniu inauguracyjnym Obozu Wielkiej Polski jego założyciel Roman Dmowski powiedział: "Zamiast kłaść podwaliny i wznosić mocny zrąb państwa, odpowiadającego warunkom czasu i miejsca, poszliśmy za hasłami radykalnych urządzeń politycznych i daleko sięgających reform społecznych, stworzyliśmy sobie ustrój państwowy niezdolny do życia. To, co wspólne wszystkim, zeszło na plan drugi, a na pierwszy wysunęło się to, co społeczeństwo dzieli i rozbija. Wynikiem tego było powstanie licznych, o wiele liczniejszych niż w jakimkolwiek innym państwie organizacji partyjnych, walczących nawzajem ze sobą lub łączących się w najprzeróżniejsze krótkotrwałe kombinacje. W tej powodzi partii naród się zgubił". Prywatę i nic tylko prywatę ilustruje taki oto obrazek z sejmu II Rzplitej: "Przy każdym telefonie sejmowym siedzą równocześnie dziesiątki posłów, telefonujących do wszelkich możliwych i niemożliwych biur i urzędów. Tysiące razy zachodzą posłowie do biur ministrów, wojewodów, starostów i do wszelkich urzędników, aby interweniować! Co to znaczy? To znaczy, że popierają swoim wpływem, swojemi informacjami, swojemi argumentami tysiące prywatnych ludzi, którzy ich o to proszą". Pisząc te słowa Ignacy Daszyński, jeden z wybitnych współtwórców II Rzplitej, stwierdza z goryczą: "Naród nasz zdaje egzamin pracy państwowotwórczej z bardzo słabym rezultatem". To jest opis naocznego świadka i uczestnika życia politycznego Polski przed majem 1926. W przeszło pół wieku później jeszcze surowiej oceni je historyk: "Kłębiły się tam i gryzły wzajemnie partie i partyjki, koterie i towarzystwa, szła nieustająca i nieubłagana walka o władzę, o stanowiska, o pieniądze, o popularność, rządy padały jeden za drugim i żaden nie był w stanie zrealizować swego programu, cała zaś ich aktywność sprowadzała się nieuchronnie do starań o jeszcze miesiąc, tydzień lub choć dwa dni dalszego istnienia. I nic w tym chaosie nie zapowiadało poprawy, nie chciała z dnia na dzień dorosnąć polska sejmokracja, nie zamierzali zapominać o swych interesach osobistych czy partyjnych zmieniający się ministrowie, brakowało dotkliwie jakiejś porządkującej i scalającej tendencji". Fenomen recydywy saskiej tymi słowy ujął Michał Bobrzyński: "Nie zerwało więc w nowym państwie życie polityczne zupełnie z przeszłością, nie może jej też na bok odłożyć historyk i badać jej z myślą, że już utraciła znaczenie".11 W tym, w ciągłości historycznej zachowania się polakatolika wobec własnego państwa tkwi przyczyna, że podjęta przez Piłsudskiego w maju 1926 próba odwrócenia tradycyjnego biegu życia w Polsce nie dała poważniejszych efektów. Przewrót majowy dokonał się pod hasłem wzmocnienia władzy państwowej i sanacji moralnej. Pierwszy postulat został zrealizowany w ten sposób, że partiom odebrano jakikolwiek wpływ na rządy w państwie a władzę przejął i sprawował przez swoich ludzi Piłsudski, a po nim - już tylko oni, wierni wykonawcy, jak im się zdawało, idei Marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Zawsze warto przystanąć i się zastanowić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 10:48 Zawsze warto przystanąć, rozejrzeć się, przypomnieć wczoraj, przejrzeć stare gazety, porozmawiać z dziadkami, rodzicami. Na spokojnie. Warto. Warto być dla siebie opozycją. Opozycją dla swojego myślenia. I jeszcze jedno, warto mieć swoją kiełbaskę. Naprawdę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 25.09.07, 18:09 jest najlepszy,lepszego nie znajdziecie Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 25.09.07, 18:14 A gdzie on jest? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 25.09.07, 18:26 kazdy go nosi w sobie, w sercu... ;) Wazne zebys poszedł głosowac! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 25.09.07, 18:28 andreas.007 napisał: > kazdy go nosi w sobie, w sercu... ;) > Wazne zebys poszedł głosowac! ............ na Platformę Oczywiście > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 19:23 moja_prawa_noga napisała: > A gdzie on jest? A co Ciebie i wszystkich innych wyborców może to obchodzić - tajemnic się nie zdradza. Macie zagłosować na ten program, czyli PO i basta. Bo PO to PrOgram dla POlski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montyn Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.chello.pl 26.09.07, 02:06 to T A J E M N I C A! Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 26.09.07, 10:47 Nitras ma go w planie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 14:40 Nie pytajmy co PO chce zrobić dla dla nas i dla Polski. Zapytajmy się Co my i Polska ma zrobić dla PO? Odpowiedź - oczywiście zagłosować na nich i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 16:09 Ponoć jest taki szczegółowy, że omawianie go może zając około czterech lat, więc lepiej niech będzie jak jest. Ale ma ukazać się streszczenie. Jak mówi mój donosiciel, wygląda on następująco: Wybierzcie nas, a będziemy mieć lepiej! Kiełbaska myśli, że dobrze, że nas tym programem nie chcą uszczęśliwić. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 26.09.07, 16:10 Przecież PiS ukradł" Rokite to i programu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 16:16 No i prawda wyszła na jaw. Kiełbaska cierpliwa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 27.09.07, 08:54 No i doczekaliśmy się! Przed chwilą w pisowskim :) Radiu Szczecin pan poseł Stanisław Gawłowski (PO) odgrażał się, że: "... prezentacja programu jeszcze się odbędzie"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 12:46 Program PO dla Polski jest tajny ze względu na obraźliwe sformułowania w stosunku do cześci obywateli Polski, którzy głosowali, lub będą głosować na inne, czyli złe partie, a nie na mistrza opluwania. Ponoć najlepiej pluje się z platformy umieszczonej nad opluwanymi. Po zwycięstwie platformy obywatelskiej Polska może spłynąć … (już mnie na wymioty bierze) Przepraszam za siebie i za Platformę Obywatelską, choć czym ja zawiniłem? Kiełbaska i tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 18:25 Coś jest. Najpierw Tusk będzie rozliczał. I nie chce, żeby robił to ktoś inny. wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1613632,news.html Potem zje kiełbaskę i pojedzie na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca3 Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.chello.pl 27.09.07, 18:58 Gość portalu: kiełbaska napisał(a): > Ponoć najlepiej pluje się z platformy > umieszczonej nad opluwanymi. Niemniej przy takiej objętości plwocin spływających z platformy, zagrożenie utopieniem się dotyka również samych operatorów tej rzygaczki. PS. Zgadzam się, że przejęcie pełnej kontroli nad administracją państwa przez jedną partię, jest powrotem do czasów hegemonii PZPR. A przecież jeszcze niedawno widziałem przy stoczni stary napis na murze: "Żądamy pluralizmu!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 08:58 Jest się jeszcze na czym uwłaszczyć. Dla PO starczy. Głosujcie na PO. Czekamy na to od kilku lat. Jeszcze jest czas. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 28.09.07, 23:14 ... musi najpierw zatwierdzić Sekretarz Generalny PO ze słynnego polskiego miasta Legnica! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=69515932&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observ Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.chello.pl 29.09.07, 22:05 A może pan Bartoszewski się zlituje i napisze im jakiś program? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Program PO dla Polski- mafijny układ rządzenia IP: *.pai.net.pl 29.09.07, 22:33 wspólnie z SLD bufetowa.pl/2007/06/porozumienie-programowe-po-sld.html przedstawiają program skutecznego i rządzenia, akceptowalnynawet przez wymiar sprawiedliwości: www.skarzysko.org/modules.php?name=News&file=article&sid=359. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Program PO dla Polski- mafijny układ rządzen 30.09.07, 10:25 Mimo wszystko Doni zachwala swój program :) ie.youtube.com/watch?v=70qiFO-VHdQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 21:44 wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1615135,news.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek_szczecin Re: Jest! 30.09.07, 22:42 www.platforma.org/index.php/oplatformie/program Przeczytajcie przekonacie się... ja przeczytałem 3 programy PO LiD'u i PSL - reszta nie ma reszta ma jakieś luźne hasła i pobożne życzenia oraz wiarę to jednak za mało by zbudować autostrady ułatwić zakładanie firm i wiele innych rzeczy. Polska w końcu musi być normalna. Znam kilka osób w Anglii - emigrantów codziennie słyszą śmiechy z Polski jaka to ona niezaradna , ze jest ogonem Unii , że jedynym sukcesem jest to , że jeszcze nie wypadliśmy z niej TAk nie powinno być :( WG. mnie tylko PO to zmieni na razie nie ma 2 na tyle silnej i normalnej partii. OTWARTEJ NA WSPÓŁPRACE Z KAŻDYM Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Jest! 30.09.07, 22:48 To chyba oczywiste, że "marek" pisze z dzielnicowego sztabu Po przy ul. Broniewskiego w Szczecinie. ie.youtube.com/watch?v=Q8tWkfyfmig&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
marek_szczecin Re: Jest! 30.09.07, 22:51 tak na marginesie nie nalezę do żadnej partii chce żeby wygrał ktoś kto zmieni to co sie dzieje , nie chce włączać telewizora z strachem ile to dziś ukradli i jakie ścisłe dane znalazły się "pod wycieraczką" Nie chce sie obudzić w państwie pewnego dnia w którym obywatel jest tylko od płacenia podatków i słuchania radia i to tylko jednej stacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butler Re: Jest! IP: *.europe.hp.net 03.10.07, 19:41 marek_szczecin napisał: > tak na marginesie nie nalezę do żadnej partii chce żeby wygrał ktoś kto zmieni > to co sie dzieje , nie chce włączać telewizora z strachem ile to dziś ukradli Marek, my tez nie chcemy :))) wiadomosci.onet.pl/1616216,11,1,1,,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 23:23 A Ty czytasz co piszesz? Radzę przeczytać. Kielbaska dobrze radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_szczecin Re: Jest! 30.09.07, 23:26 Czytam dzięki za rade ;) może niezbyt poprawnie gramatycznie ale chyba zrozumiałeś , że z Wyzwolenia - taka ulica w Szczecinie :D Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 03.10.07, 18:45 Jeżeli chodzi o program PO, to dziś młody Marcinkiewicz zasłonił się tajemnicą sztabową! www.radio.szczecin.pl/public/rn_pub_audycje/2637.wmv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 18:46 taka prawda www.git.conto.pl.wrzuta.pl/film/qhX4x4ps33/dziadektuskatusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .,lkkk Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:35 kazio124.wrzuta.pl/obraz/xFXKNANEjP/tusk_pije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 20:35 Widzialem dzisiaj peowski bilbord z hasłem "... Polska zasługuje na gospodarczy cud." I to jest tajemica programu PO, zagonią wszystkich do modlitwy o cud i przerzucą odpowiedzialność na Boga. A to chytre psiekrwie! Kiełbaska by nie wpadła na taki genialny pomysł, a ci z PO wpadli - geniusze gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 13:44 Gdyby nie PiS toby Platforma Obywatelska mówiła o łapaniu motyli w zimie. Taki to program mają. Czy Tusk myśli, że społeczeństwo jest takie głupie jak członkowie Platformy Obywatelskiej. Czy tuskowcy mogą mnie czymś zaskoczyć, czy powiedzą cokolwiek poza tym jak chcą bardzo pragną dorwać się do koryta, czy dowiem się czegoś poza tym, że PiS jest największym złem, większym od PRL, PZPR, ZOMO i jego kacyków. Tracę nadzieję. Właśnie Komorowski powiedział, że oni PO nie muszą niczego zmieniać. Ciekawe. 3x15 Kiełbaska liberalizm PO widzi w Szczecinie, wszystko dla władzy socjalistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Program Platformy Obywatelskiej dla Polski 07.10.07, 14:27 By im wszystkim żyło się lepiej! ie.youtube.com/watch?v=Q8tWkfyfmig Odpowiedz Link Zgłoś