Dodaj do ulubionych

Mój list do PO i PiS'u

30.09.07, 18:36
Ostatnio napisałem maila do jednego z polityków PiS'u(lista szczecińska) nie
ważne jakiego. Zawarłem w nim kila pytań
Z kim zamierza stworzyć koalicje?
Czemu ciągle atakują?
Mówią , że mają program jednak go nie pokazują?

W odpowiedzi ostałem w skrupcie to , że atakuje PiS i nie ma sensu mi
odpowiadać...

Podobnego maila wysłałem do polityka Szczecińskiej listy PO.

Odpowiedź dostałem jeszcze tego samego dnia zadowalającą oraz numer telefonu!!

Zadzwoniłem więc po bardzo miłej rozmowę moje wątpliwości zostały rozwiane
wiem na kogo zagłosować!! Wiem kto ma czas dla wyborców i kto nie unika
odpowiedzi ale chce słyszeć pytania i na nie odpowiadać bo wie jak. Tak na
marginesie na odpowiedź polityka PiS'u czekałem prawie tydzień
Obserwuj wątek
    • midir Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 19:35
      Skrajny Ppopulizm szerzysz kolego, prześcigasz samego Leppera.
    • rewers10 Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 19:38
      po bardzo miłej rozmowę moje wątpliwości zostały rozwiane
      > wiem na kogo zagłosować!!

daj nazwisko tego Wspaniałego Kandydata, może też na niego zagłosuję
      • Gość: sc Re: Mój list do PO i PiS'u IP: *.ccc.de 30.09.07, 19:41
        rewers10 napisał:
        > daj nazwisko tego Wspaniałego Kandydata, może też na niego
        zagłosuję
        >

Sławomir "Żel" Nitras
        buahahahaha!!!!
        • rewers10 Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 19:43
          > Sławomir "Żel" Nitras
          > buahahahaha!!!!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • marek_szczecin Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 22:16
            sc zgadłeś... Nitras

Napisałem około 22 o 2 mi odpisał podał tez numer telefonu ... jestem pod
            wrażeniem , że dobry i miał czas się spotkać co prawda nie na długo ale zawsze coś

Jeżeli kogoś się nie zna i zżera Cię zazdrość o jego osiągnięcia - ciężką pracą
            bo takie tu głosy tu są na forum to mi Ciebie szkoda
            zagłosuj na PiS bądź LiD będą sie tyle przejmowali Tobą co tym mailem... może i
            taki wizerunek ma S.Nitras ale to człowiek i moim zdaniem warty powierzenia mu
            swojego głosu ja TO na pewno zrobię !!
            • Gość: sc Re: Mój list do PO i PiS'u IP: *.ccc.de 30.09.07, 22:23
              marek_szczecin napisał:

> sc zgadłeś... Nitras
              >
              > Napisałem około 22 o 2 mi odpisał podał tez numer telefonu ...
              jestem pod
              > wrażeniem , że dobry i miał czas się spotkać

kabaret, ku..wa kabaret.....
              :)))))))))))))
              • marek_szczecin Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 22:27
                Nie kabaret... nie znasz osoby o której piszesz... widzisz tylko jedna stronę...
                napisz sam przekonasz się ;) oczywiście pisz nie wyzywając ani nie obrzucając
                błotem zapytaj się odpowie na pewno ;)
                • sobiepan1 Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 22:39
                  Nitras dał już dowody ignorancji. Ja nie mam pytań do tego bufona.
                  Ale Ty pytaj, pytaj...

Sobiepan
                  • marek_szczecin Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 22:46
                    Zawsze warto pytać. Jeżeli wg. Ciebie dał takie dowody to zapytaj dla czego.
                    Może odpowiedź Cię zdziwi... Mam jedynie nadzieje , ze nie zagłosujesz na PiS
                    choćby za narzucenie stylu takiej brudnej kampanii i odpalanie każdego
                    autorytety każdy kto nie jest z nimi jest agentem lub był

Najważniejsze wybory od '89 chcemy być pomiatani w europie i wstydzić się rządu.
                    Poza tym głosując na PiS głosujesz na następne wybory za rok bądź dwa albo
                    Leppera w rządzie kolejne afery....
                    • Gość: sc Re: Mój list do PO i PiS'u IP: *.ccc.de 30.09.07, 22:49
                      marek_szczecin napisał:
                      > Najważniejsze wybory od '89 chcemy być pomiatani w europie

widzisz ja glosuje na PiS i pisze Europa - i to jest wlasnie ta
                      roznica.
                      POwstancie z kolan...

a co do NitroŻela, prosze cie - nie kompromituj sie...
                      • marek_szczecin Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 22:56
                        Nie kompromituje się... pisze co myślę i tak jak jest nie chce głosować na kogoś
                        kto wybudował 8km autostrad przez 2 lata a następny odcinek sprzedał Kulczykowi
                        który wg nich jest zły jak to ?

Kto kłamie? Ja myślę sam. Widzę i chce zobaczyć nie przejmuje sie opinią innych.
                        PiS nic sobą nie reprezentuje.
                      • marek_szczecin Re: Mój list do PO i PiS'u 30.09.07, 22:58
                        www.platforma.org/index.php/oplatformie/program
                        Program platformy przeczytaj ... to sie da zrealizować tylko rozmawiając z
                        innymi PO chce rozmawiać PiS tylko jak wygra i to też nie z każdym

Kaczyńscy chcą podzielić Polaków wtedy łatwiej będzie się nimi rządziło
                        obiecując jednym coś co mieli dostać inny - historia się powtarza patrz
                        powstanie Krakowskie Austro-węgry i chłopi polscy
                        • Gość: sc ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) IP: *.ccc.de 30.09.07, 23:06
                          marek_szczecin napisał:

> www.platforma.org/index.php/oplatformie/program
                          > Program platformy przeczytaj ... to sie da zrealizować tylko
                          rozmawiając z
                          > innymi PO chce rozmawiać PiS tylko jak wygra i to też nie z każdym

dobry jestes - juz cie lubie !!!!
                          pisz tu czesciej :)))))))))))))
                          • marek_szczecin Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 30.09.07, 23:08
                            jestem 18latnim POlakiem , który chciałby nie martwic sie o jutro na głosuje na
                            listę numer 10 kandydat numer 26

Czyli PO
                            • krzysztofsf Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 30.09.07, 23:29
                              marek_szczecin napisał:

> jestem 18latnim POlakiem , który chciałby nie martwic sie o jutro na głosuje na

To wszystko tlumaczy.
                              Jeszcze sie nie nauczyles, zeby nie wierzyc politykom. Zadnym nie wierzyc. Nawet tym na ktorych glosujesz.
                              Zobacz wpisy na forum. Tak naprawde wiekszosc piszacych nie jest "za" a "przeciw" komus.
                              Ciekawe co tu napiszesz za 3 i za 4 lata - jak beda ewoluowaly twoje poglady.

Co do "martwienia o jutro". Nie wiem, czy pamietasz kampanie przedreferendalna, jak PO gardlowalo za wejsciem do unii, jako jeden z koronnych argumentow dajac to, ze bedzie otwarcie rynkow pracy, i Polacy beda mogli pracowac za granica. A teraz z tego pracowania za granica robia jeden z glownych zarzutow przeciw PIS-owi. Pomysl. To samo PO, ci sami ludzie - a jak w roznym swietle naswietlaja te sama sprawe, w zaleznosci od poitrzeb.

> listę numer 10 kandydat numer 26
                              >
                              > Czyli PO
                              • marek_szczecin Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 30.09.07, 23:34
                                Przemyślałem. Politykę śledzę od 15 roku życia. Taka rodzinna tradycja
                                powiedzmy... w wieku 16 lat zapisałem sie do SLD - później demokraci.pl
                                teraz wiem , że to właśnie jest PO znam programy partii nie głosuje na polityków
                                ale na to co mogą zrobić. Przewodniczący partii nie robi nic za nim stoją ludzie
                                i to na nich głosuje!! czyli na PO lista numer 10 kandydat numer 26
                                • krzysztofsf Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 30.09.07, 23:39
                                  marek_szczecin napisał:

> Przemyślałem. Politykę śledzę od 15 roku życia. Taka rodzinna tradycja
                                  > powiedzmy... w wieku 16 lat zapisałem sie do SLD - później demokraci.pl
                                  > teraz wiem , że to właśnie jest PO znam programy partii nie głosuje na politykó
                                  > w
                                  > ale na to co mogą zrobić. Przewodniczący partii nie robi nic za nim stoją ludzi
                                  > e
                                  > i to na nich głosuje!! czyli na PO lista numer 10 kandydat numer 26

A co sadzisz o zmienianiu pogladow na emigracje zarobkowa, w sumie wrecz wypieraniu sei wlasnych pogladow na nia?

masz ciekawa droge do po, tak przy okazji - Kiedycs ladaowali w niej ludzie, ktorzy stwierdzali, ze prawdziwy liberalizm nie ma szns w tym kraju. A obecnie sciagaja lewicowcow........Znak czasow?
                                  • marek_szczecin Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 30.09.07, 23:46
                                    Emigracja na jej temat wypowiadał się Tusk w Szkocji. Wyjechali bo wtedy musieli
                                    za chlebem za lepszym życiem. 2 lata to był czas na zmianę tego były wybory ...
                                    i na tym , że były sie skończyło PiS chwali się , że w POslce nie ma bezrobocia
                                    , że trzeba ściągać robotników z Chin praca jest ale za 800zł ... a chyba nie o
                                    to chodziło przynajmniej mi ... A Tusk się przyznał , ze po części to jest też
                                    jego wina , ze nie było koalicji ale jeżeli by była polegała by tylko na
                                    realizacji programu PiS'u wiec PiS wybrał sobie Samoobronę i LPR bo byli na tyle
                                    słabi , że zgodzili sie prawie na wszystko te 2 lata to tylko tak na prawdę
                                    przygotowywanie sie do następnych wyborów no i 8km autostrady pod Szczecinem
                                    więcej ponoć nie ma kto wybudować

Nawet już śmiać mi się nie chce... Na początku to jeszcze było śmieszne
                                    • krzysztofsf Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 30.09.07, 23:57
                                      marek_szczecin napisał:

> Emigracja na jej temat wypowiadał się Tusk w Szkocji. Wyjechali bo wtedy musiel
                                      > i
                                      > za chlebem za lepszym życiem.

Jeszcze raz. Tusk agitowal za wejsciem do ue - Agitowal!!! Jako jeden z koronnych argumentow dajac emigracje zarobkowa. Sam namawial do wyjazdu (czyli zakladal, ze nie ma szns na rychla poprawe)

2 lata to był czas na zmianę tego były wybory ...

A ile sie zmienilo w Szczecinie przez polowe tego czasu? Rzadzi tu PO.

> i na tym , że były sie skończyło PiS chwali się , że w POslce nie ma bezrobocia
                                      > , że trzeba ściągać robotników z Chin praca jest ale za 800zł ...

Dwa lata temu nie bylo nawet za 800.
                                      ue wyeksportowala do nas bezrobocie w okresie dostosowywania i caly czas ponosimy skutki tego procesu.

a chyba nie o
                                      > to chodziło przynajmniej mi ... A Tusk się przyznał , ze po części to jest też
                                      > jego wina , ze nie było koalicji

Przestal zaprzeczac faktom? Po 2-ch latach. Postep...

> ale jeżeli by była polegała by tylko na
                                      > realizacji programu PiS'u

Pis oddal im ministerstwa zwiazane z gospodarka a sobie zachowal "silowe". Po nie chcialo sie zajmowac gospodarka - wiedzieli, ze za trudne dla nich....

>wiec PiS wybrał sobie Samoobronę i LPR bo byli na tyl
                                      > e
                                      > słabi , że zgodzili sie prawie na wszystko te 2 lata to tylko tak na prawdę
                                      > przygotowywanie sie do następnych wyborów no i 8km autostrady pod Szczecinem
                                      > więcej ponoć nie ma kto wybudować

Kij z autostradami. Niech lepiej ktos wezmie sie za kolej, bo akurat jak wybudujemy autostrady, to przyjdzie "prikaz" z ue, zeby tiry przerzucic na lawety kolejowe.

>
                                      > Nawet już śmiać mi się nie chce... Na początku to jeszcze było śmieszne
                                      • marek_szczecin Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 01.10.07, 00:03
                                        Każdy ma swoje zdanie szanuje Twoje:) i dziękuje za rozmowę

Co sie zmieniło w Szczecinie... wg. mnie dużo w strukturze zarządzania spójrz na
                                        dochody i wydatki budżetu Szczecina to , że będzie strategia reklamy szczecina
                                        dużo się zmienia i to na lepsze - pomysły na zagospodarowania Łasztowi i Dąbia i
                                        są już rozmowy...
                                        • krzysztofsf Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 01.10.07, 00:08
                                          marek_szczecin napisał:

> Każdy ma swoje zdanie szanuje Twoje:) i dziękuje za rozmowę
                                          >
                                          > Co sie zmieniło w Szczecinie... wg. mnie dużo w strukturze zarządzania spójrz n
                                          > a
                                          > dochody i wydatki budżetu Szczecina to , że będzie strategia reklamy szczecina
                                          > dużo się zmienia i to na lepsze - pomysły na zagospodarowania Łasztowi i Dąbia
                                          > i
                                          > są już rozmowy...

Pomyslow to ja tez mam duzo. Pis zapewne rowniez.

Jakies konkrety? Rok minal.... Jakis jeden konkrecik....
                                          Tylko nie pisz o regatach, bo biuro do ich organizowania zajmuje juz chyba od 4 lat pol UM, tak wiec to wczesniejsza bajka.
                                          • marek_szczecin Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 01.10.07, 00:13
                                            zmiana w szkolnictwie -
                                            powstały plany zagospodarowania przestrzennego -
                                            Nowe inwestycje - IKEA - na razie blokowana
                                            Palmiarnia na Wyspach
                                            spowodowanie , że zagraniczne firmy interesują sie Szczecinem jakaś firma z USA
                                            Anglii i Niemiec chcą zagospodarować wyspy
                                            Szczecińska wenecja - rozmowy w sprawie własności
                                            Plan po byłym grzybku - ruszenia z miejsca wyznaczenie terminu 1.5 miliona euro
                                            za niedotrzymanie go wpłynie do budżetu

Polecam stronę szczecina i tak porządek obrad i jest wszystko wypisane;)
                                            I obwodnica Szczecina oraz gazoport
                                            • Gość: as Re: zapytaj sie nitrasa IP: 85.219.206.* 01.10.07, 08:39
                                              jak PO zamierza uzdrowić finanse państwa czyli zmiejszyć deficyt a
                                              jednocześnie zmniejszająć dochody państwa poprzez wprowadzenie
                                              podatku liniowego i zwiększając wydatki budżetowe poprzez
                                              zaspakajanie chociażby lekarzy ale nie tylko.Załużmy że teraz mamy
                                              równanie7-6=1 gdzie 1 to decficyt, a PO głosi że 8( zaspakajnie
                                              lekarzy)-5( obnizka podatków)i twierdzi że będzie mniejsze niż 1.
                                              Zapomniałeś o braku miejsca w przedszkolach i szkołach przejedż sie
                                              na Warszewo, wykonanie sprzedaży działek plan 125 wykonanie 27.Brak
                                              pomysłu na gontynkę i ogólnie śmieci w mieście a inwestora z USA
                                              własnie PO pogoniło.
                                        • rewers10 Re: ciiiiicho, on chyba ze sztabu PiSu :))) 01.10.07, 08:42
                                          > dużo się zmienia i to na lepsze - pomysły na zagospodarowania Łasztowi i Dąbia
                                          > i
                                          > są już rozmowy...

Jurczyk tak mówił przez cztery lata
    • Gość: as Re:Panowie z PO dostaliście do zabawy Szczecin IP: 85.219.206.* 01.10.07, 09:21
      i nie ładnie sie bawicie ze Szczecinianami nie tak było w kampani
      mówione nie mówilicie że będzie indolencja i kontynuacja jurczyka
      ale to była próba , Polska to ważniejsza sprawa i nie do zabawy dla
      np. posła Marcinkiewicza studento-ekonomistę czy może min.edukacji
      Urbana który nie da sobie rady z trudną i chorą młodzieżą.Na
      poziomie Szczecina nie zdajecie próby trzeba dać szanse następnym z
      regionu.
      • Gość: Observ Re:Panowie z PO dostaliście do zabawy Szczecin IP: *.chello.pl 02.10.07, 21:38
        Czyżbyśmy mieli sobie zafundować powtórkę z "rozrywki" czyli system
        monopartyjny? PO na każdym szczeblu władzy?
        A kto ten element wtedy skontroluje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka