Dodaj do ulubionych

Dlaczego Szczecin jest taki brzydki?

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 23:48
Moze sie to zmieni jak odrestaurujecie to centrum, te kamienice. A wlasciwie,
to gdzie u was jest centrum, bo nie bardzo wiem, tzn wiem, ze chyba jakos tak
od bramy portowej, po ulice Wojska Polskiego albo po urzad Miejski? Ale moze
jakies inne kierunki? Troche takie rozklapicha to centrum, jak tu sie chodzi
po tym miecie pod wzgledem zakupow? (nie mowie o marketach) Poza tym, gdzie
jest jakies ladne osiedle mieszkaniowe? Nastepna sprawa, to Dabie, co to za
twor, dlaczego tak daleko od centrum, czy to jest praktyczne dojezdzac do
pracy w 1,5 godziny (bo takie chodza sluchy)? Nie macie tam jakiejs szybkiej
kolejki jak Gdansk - Gdynia? A gdzie macie jakies atrakcje typu Aquapark lub
park rozrywki? Albo nawet porzadna sale sportowa? Dlaczego nie ma juz
Konsulatu Niemieckiego? Szczecin byl za maly? Slabo widze to miasto. Lata
biegna, a Szczecin wcale nie ladnieje, a rozwoj pozostawia wiele do zyczenia
patrzac na Poznan czy Warszawe.
Obserwuj wątek
    • Gość: MMM Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 00:14
      Od niedawna mieszkam w Szczecinie - na początku byłam nim zachwycona. Mineły
      miesiące i zaczełam dostrzegać rzeczywistość :(. Szczecin to moim zdaniem
      wspaniały przykład na niewykorzystane możliwości - dużo zieleni, świetne
      usytuowanie, wspaniałe zabytki ale wszystko zakryte górami śmieci i walącymi
      się budowlami...Naprawdę aż przykro patrzeć. Nie jestem ani politykiem, ani
      architektem ale czy naprawde Szczecin musi marnować swoje walory ? Czy nie ma
      nikogo kto mógłby doprowadzić to miasto do świetności ? Dla społeczności
      niemieckiej na pewno nie jest to zbyt efektowana wizytówka Polski...zresztą i
      dla nas samych to chyba nie jest powód do dumy :( - choć mógłby nim być...
    • Gość: antyrado Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: *.arian.one.pl / 192.168.0.* 18.07.03, 00:51
      Gość portalu: giggs napisał(a):

> Moze sie to zmieni jak odrestaurujecie to centrum, te kamienice. A wlasciwie,
      > to gdzie u was jest centrum, bo nie bardzo wiem, tzn wiem, ze chyba jakos tak
      > od bramy portowej, po ulice Wojska Polskiego albo po urzad Miejski? Ale moze
      > jakies inne kierunki? Troche takie rozklapicha to centrum, jak tu sie chodzi
      > po tym miecie pod wzgledem zakupow? (nie mowie o marketach) Poza tym, gdzie
      > jest jakies ladne osiedle mieszkaniowe? Nastepna sprawa, to Dabie, co to za
      > twor, dlaczego tak daleko od centrum, czy to jest praktyczne dojezdzac do
      > pracy w 1,5 godziny (bo takie chodza sluchy)? Nie macie tam jakiejs szybkiej
      > kolejki jak Gdansk - Gdynia? A gdzie macie jakies atrakcje typu Aquapark lub
      > park rozrywki? Albo nawet porzadna sale sportowa? Dlaczego nie ma juz
      > Konsulatu Niemieckiego? Szczecin byl za maly? Slabo widze to miasto. Lata
      > biegna, a Szczecin wcale nie ladnieje, a rozwoj pozostawia wiele do zyczenia
      > patrzac na Poznan czy Warszawe.
      Czesc RADO :DD
    • longplay wysoki wskaznik niewykorzystanych szans 18.07.03, 07:58
      giggs

Masz dużo racji. Szczecin jest pięknym miastem i ma jeden z wyższych w
      Polsce "wskażników niewykorzystanych szans".
      Sądzę, że w następnej kadencji , następnego Prezydenta i następnej Rady Miasta
      to się zmieni i to w pozytywnym kierunku.
      Dlaczego tak twierdzę ? Kluczem jest tu świadomośc Obywateli. Myślę, że nie
      głosując na lukrowanych i telewizyjnie uśmiechniętych kandydatów w ostatnich
      wyborach , szczecinianie dokonali desperackiego kroku wybierając Mariana
      Jurczyka. Obecna kadencja wykaże, że jednak wiedza, doświadczenie, kreatywność
      i wizja to cechy, które powinien mieć Prezydent , a na pewno nie ma ich
      Jurczyk. Polityczne zapatrywania pomijam.
      Następny wybór będzie rozsądny o czym jestem przekonany i miasto nadrobi
      zaległości i to w dużym tempie.
    • leeshy Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? 18.07.03, 08:58

> Moze sie to zmieni jak odrestaurujecie to centrum, te kamienice. A wlasciwie,
      > to gdzie u was jest centrum, bo nie bardzo wiem, tzn wiem, ze chyba jakos tak
      > od bramy portowej, po ulice Wojska Polskiego albo po urzad Miejski? Ale moze
      > jakies inne kierunki?

Masz racje, troche kicha z tym centrum. Jesli za centrum uznac starowke, to
      mozna ogladac ja w Warszawie.
      Jesli zas troche mniej stare kawalki, to tak mniej wiecej kwartal Piastow -
      Pilsudskiego - Wyzwolenia / Niepodleglosci - Wojska Polskiego.

> Troche takie rozklapicha to centrum, jak tu sie chodzi
      > po tym miecie pod wzgledem zakupow? (nie mowie o marketach)

Na ogol porusza sie naprzemiennie lewa i prawa noga (dysklajmer: nie dotyczy
      inwalidow).

> Poza tym, gdzie
      > jest jakies ladne osiedle mieszkaniowe?

Och... jest sporo. Zalezy co uznasz za osiedle mieszkaniowe. Mi sie najbardziej
      podoba Pogodno.

> Nastepna sprawa, to Dabie, co to za
      > twor, dlaczego tak daleko od centrum, czy to jest praktyczne dojezdzac do
      > pracy w 1,5 godziny (bo takie chodza sluchy)?

Racja! Ze tez o tym nie pomyslelismy! Ale z nas glaby!
      trzeba przesunac dabie na Lasztownie i Energetykow, bedzie sie dojezdzac krocej!

> Nie macie tam jakiejs szybkiej
      > kolejki jak Gdansk - Gdynia?

Nie, i juz chyba nie ma sensu budowac (nawet szybkiego tramwaju), skoro
      przeniesiemy cale Dabie lacznie z kosciolem, lotniskiem i przystnia jachtowa
      nad Odre Zachodnia.

> A gdzie macie jakies atrakcje typu Aquapark lub

Aquapark mamy w Gryfinie, dojezdza sie szybka kolejka (jak w Gdansku - Gdyni).

> park rozrywki?
      > Albo nawet porzadna sale sportowa?

Park rozrywki - no tak, nie mamy. Hali sportowej tez nie.
      Gorzow pod tym wzgledem bije nas na leb, nieprawdaz?

> Dlaczego nie ma juz
      > Konsulatu Niemieckiego? Szczecin byl za maly?

Nie, bylo za blisko do Niemiec :) Jak ktos chce kontaktu z przedstawicielami
      administracji RFN, to po prostu tam jedzie.

> Slabo widze to miasto.

Jejku, no to niedobrze. A powieksza sie ta wada? Moze powinienes soczewki
      zmienic?

> Lata
      > biegna, a Szczecin wcale nie ladnieje, a rozwoj pozostawia wiele do zyczenia

A co fakt to fakt :)
    • amsterdamer A dlaczego GORZOW jest taki brzydki? 18.07.03, 09:10

Nie rozumiem czemu krytykujesz nasze miasto, skoro mieszkasz ,moim zdaniem, w
      jednym z najbrzydszych i najmniej popularnych miast w Polsce.
      Szczecin nie jest az taki zly, ale gdybym mieszkal w takiej dziurze jak
      Gorzow, czy cos takiego, to tez bym zazdroscil innym.

Piekna dzielnica? Pogodno, Warszewo (piekny widok), Gumience i wiele innych.
      Centrum miasta? Lezy w kwadracie ulic Al.Pilsudskiego,Al.Piastow i Narutowicza
      (wez sobie do reki plan miasta, a tam zobaczysz wielki napis "Srodmiescie", to
      wlasnie to o co pytasz)
      Nie kolejki nie ma, a w Gorzowie nawet by sie nie oplacalo robic, bo to za
      wielka wiocha!Tak samo z konsulatem, Aquaparkiem i hala sportowa.
      A tak na marginesie, to mi sie zdaje, ze ty po prostu przygladasz sie naszym
      watkom od pewnego czasu i "wyjales" sobie te wszystki negatywne sprawy, zeby
      sobie pozrzedzic! Nic nowego nie ma w twojej wypowiedzi. Tylko takie bla bla
      bla! Nie uwazasz, ze jest ich troche malo w porownaniu do
      watku "SZCZECIN.DOBRE WIADOMOSCI"? Wtedy Gorzow cienko przy nas wyglada!
      • franekkk a gdzie się podziała... 18.07.03, 09:19
        NiDERLANDZKA TOLERANCJA???? :(

amsterdamer napisał:

>
        > Nie rozumiem czemu krytykujesz nasze miasto, skoro mieszkasz ,moim zdaniem, w
        > jednym z najbrzydszych i najmniej popularnych miast w Polsce.
        > gdybym mieszkal w takiej dziurze jak
        > Gorzow, czy cos takiego, to tez bym zazdroscil innym.
        > nie ma, a w Gorzowie nawet by sie nie oplacalo robic, bo to za wielka wiocha!

dziura? wiocha? itp itd myślę że nawet w ripoście można sobie żółć darować
        a jeśli chodzi o miasta zbliżonej wielkości to od gorzowa jedynie legnica
        bardziej mi się nrawiła, kto nie wierzy niech jedzie do włocławka
        • amsterdamer Re: a gdzie się podziała... 18.07.03, 10:42
          franekkk napisał:

> NiDERLANDZKA TOLERANCJA???? :(
          >
          >
          > amsterdamer napisał:
          >
          > >
          > > Nie rozumiem czemu krytykujesz nasze miasto, skoro mieszkasz ,moim zdaniem
          > , w
          > > jednym z najbrzydszych ...
          >
          >
          > dziura? wiocha? itp itd myślę że nawet w ripoście można sobie żółć darować

No co ty? Facet pisze od rzeczy. Tak samo jak ja bys sie jego spytal dlaczego
          ON sam jest taki brzydki?
          Mam w Gorzowie rodzine i bardzo mi sie nie podoba to miasto.
          Szczecin jest dla mnie najpiekniejszym miastem na swiecie i bede mowil swoje
          zdanie, jesli ktos po nim depcze nogami!

A ma do tego tolerancja? Ze powiem co mysle (o tym co napisal i o jego
          miescie), to przeciez wcale nie znaczy, ze nie jestem tolerancyjny!?

• franekkk Re: a gdzie się podziała... 18.07.03, 10:49
            amsterdamer napisał:

> .

chodziło mi głównie o to by nie używać języka i argumentów jakiegoś
            niewiadomoskąd frustrata

tak czy inaczej poglądy na szczecin mamy zbliżone więc PEACE bo 3ipół godziny
            na wojnę (dzieńapokalipsy) już sobie dziś zarezerwowałem
            • amsterdamer Re: a gdzie się podziała... 18.07.03, 12:21
              franekkk napisał:

> chodziło mi głównie o to by nie używać języka i argumentów jakiegoś
              > niewiadomoskąd frustrata
              >
              > tak czy inaczej poglądy na szczecin mamy zbliżone więc PEACE bo 3ipół
              godziny
              > na wojnę (dzieńapokalipsy) już sobie dziś zarezerwowałem

Nie no co ty! Ja nawet o wojnie nie myslalem, wiec przylaczam sie twojej
              opinii i mowie: Peace i tolerancja! :)))

• Gość: giggs jaki? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 01:56
        amsterdamer napisał:

>
        > Nie rozumiem czemu krytykujesz nasze miasto,

Powiedzmy, ze zostalem sprowokowany przez pewna Szczecinianke, ktora
        zapodala cos na gorzowskim forum.

> skoro mieszkasz ,moim zdaniem, w
        > jednym z najbrzydszych

Gorzow jednym z najbrzydszych? Chyba tylko przejazdem go znasz, albo nawet nie!
        Zobacz sobie zdjecia Gorzowa na www.lubuskie.republika.pl/
        >i najmniej popularnych miast w Polsce.

A kiedy ostatnio byl u was Papiez? :) Poza tym Gorzow jest na trzecim miejscu w
        Polsce pod wzgledem inwestycji w przeliczeniu wartosci inwestycji na 1
        mieszkanca? A Szczecin gdzie jest w tym rankingu?

> Szczecin nie jest az taki zly, ale gdybym mieszkal w takiej dziurze jak
        > Gorzow, czy cos takiego, to tez bym zazdroscil innym.

Czego mam zazdroscic?

> Nie kolejki nie ma, a w Gorzowie nawet by sie nie oplacalo robic, bo to za
        > wielka wiocha!Tak samo z konsulatem, Aquaparkiem i hala sportowa.

O przepraszam, jezeli chodzi o Aquapark, to sie mylisz. Sadze i moge sie
        zalozyc, ze Szczecin nigdy nie dorobi sie takiego obiektu jak Gorzowska
        Slowianka. Oprocz zwyklych atrakcji basenu rekreacyjnego jak rury, fale, bicze
        wodne itd. jest przede wszystkim basen sportowy o olimpijskich normach,
        wymiarach i infrastrukturze z widownia na tysiac osob, poza tym w kompleksie
        masz lodowisko, sauny, silownie, sale, korty, kregielnie itd... Zobacz sobie
        www.slowianka.pl
        > A tak na marginesie, to mi sie zdaje, ze ty po prostu przygladasz sie naszym
        > watkom od pewnego czasu i "wyjales" sobie te wszystki negatywne sprawy,

a to ciekawe, bo wcale nie sledze waszego forum. Musze jednak dobrze znac
        Szczecin skoro tak sadzisz. Jestem u was dosyc czesto, chodz teraz coraz
        rzadziej, bo Gorzow naprawde lepiej sie rozwija i coraz wiecej spraw zalatwie u
        siebie.

> watku "SZCZECIN.DOBRE WIADOMOSCI"? Wtedy Gorzow cienko przy nas wyglada!

JA NIE MIALEM ZAMIARU POROWNYWAC OBU MIAST, bo to bzdura. Szczecin ma 400 tys a
        Gorzow 130 tys mieszkancow.
        Jezeli my mamy wspanialy Aquapark, to wy nie powinniscie miec troche lepszy,
        ale CZTERY lepsze aquaparki, zby mowic o porownaniach naszych miast w danej
        dziedzinie.

Po prostu wkurzyl Cie moj mail, zobaczyles skad nadawca i dowaliles do pieca :)
        A gdybym akurat pisal z kawiarenki internetowej z innego miasta i to miasto
        pokazalo by sie w logu, to pewnie tak jak teraz o Gorzowie pisal bys o kazdym
        innym miescie :)

• Gość: klasyk Re: Szczecin nie jest brzydki !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 09:35
      To moim zdaniem najładniejsze miasto w Polsce, ale zgodzę się, że dużo mu
      brakuje to standardów międzynarodowych i że to miasto niewykorzystanych
      możliwości. Ma to jednak swoje przyczyny.
    • mike102 poymylilo ci sie forum kolego... 18.07.03, 10:05
      tu nie zielona gora...
    • Gość: młokos Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: *.deltanet.pl 18.07.03, 10:21
      wypier***liś Jurczyka nic nie potrafi!!!! :(((((((

byłem zdziwony jak nie zagłosowaliscie na Runowicza!!!! teraz bysmy mieli
      pieknie rozwijajace sie miasto
      • longplay "Pięknie rozwijające się miasto" za Runowicza 18.07.03, 10:29
        Gość portalu: młokos napisał(a):

> wypier***liś Jurczyka nic nie potrafi!!!! :(((((((
        >
        > byłem zdziwony jak nie zagłosowaliscie na Runowicza!!!! teraz bysmy mieli
        > pieknie rozwijajace sie miasto
        Co do Jurczyka zgoda. Natomiast co do Runowicza to podam przykład , a jest ich
        znacznie więcej. Spółka , w której ma udziały miasto - Regionalna Agencja
        Promocji Turystyki Sp. z o.o. nie wypłaciła pracownikom wynagrodzenia, nie
        zapłaciła za Runowiczową Marinę. Sprawa w Prokuraturze. Wszystko działo się za
        Runowicza, a Prezes tej spółki był niezwykle częstym gościem u Runowicza.
        Czy tak wyglądałoby to (cyt) :"pięknie rozwijające się miasto" za Runowicza?
    • piotr33k2 Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? 18.07.03, 17:07
      autor wątku jezeli mieszka w gorzowie to musi być straszliwie zakompleksiony,
      i stąd te prowokacyjne głupoty o naszym szczecinie.zgoda co do jednego
      szczecin to miasto niewykorzystanych szans ,ale i tak jest ładniejszy i ma
      wiele walorów których nie ma np .poznań ,choć jest oczywiście bogatszy .myslę
      że za jakieś 10 lat po wejściu do uni poznań bedzie biednym kuzynem
      szczecina ,takie będą skutki bliskości szczecina i berlina ,pod jednym
      warunkiem, że jurczyk zajmie się swoją działką ,bo do tego się tylko nadaje.
      • Gość: bea Wolę Jurczyka niż........... IP: 212.14.60.* 18.07.03, 18:03
        piotr33k2 napisał:

> autor wątku jezeli mieszka w gorzowie to musi być straszliwie zakompleksiony,
        > i stąd te prowokacyjne głupoty o naszym szczecinie.zgoda co do jednego
        > szczecin to miasto niewykorzystanych szans ,ale i tak jest ładniejszy i ma
        > wiele walorów których nie ma np .poznań ,choć jest oczywiście
        bogatszy .myslę
        > że za jakieś 10 lat po wejściu do uni poznań bedzie biednym kuzynem
        > szczecina ,takie będą skutki bliskości szczecina i berlina ,pod jednym
        > warunkiem, że jurczyk zajmie się swoją działką ,bo do tego się tylko nadaje.

Ostatnio zaobserwowałam dyskusje na temat Forumowicze na Prezydenta. Może być
        gorzej. Prezydentem może zostać Adelmus lub inny wirtualny popapraniec typu
        Mike .
        • Gość: bea odpowiedza w poniedzialek IP: 212.14.60.* 18.07.03, 19:32
          Napisałam do urzędasów , którzy wypisuja po Forum zamiast pracować. Odpowiedza
          w poniedzialek, z pracy !
        • Gość: Rafis ja tam wole... IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 18.07.03, 22:50
          Gość portalu: bea napisał(a):

> piotr33k2 napisał:
          >
          > > autor wątku jezeli mieszka w gorzowie to musi być straszliwie zakompleksio
          > ny,
          > > i stąd te prowokacyjne głupoty o naszym szczecinie.zgoda co do jednego
          > > szczecin to miasto niewykorzystanych szans ,ale i tak jest ładniejszy i ma
          >
          > > wiele walorów których nie ma np .poznań ,choć jest oczywiście
          > bogatszy .myslę
          > > że za jakieś 10 lat po wejściu do uni poznań bedzie biednym kuzynem
          > > szczecina ,takie będą skutki bliskości szczecina i berlina ,pod jednym
          > > warunkiem, że jurczyk zajmie się swoją działką ,bo do tego się tylko nadaj
          > e.
          >
          > Ostatnio zaobserwowałam dyskusje na temat Forumowicze na Prezydenta. Może
          być
          > gorzej. Prezydentem może zostać Adelmus lub inny wirtualny popapraniec typu
          > Mike .

Bardzo brzydko obrażać najlepszych forumowiczów ze Szczecina.Żeby tak sie
          wszystkim chciało jak się chce adelmusowi i mikeowi to Szczecin byłby mistrzem
          swiata. :)
          Jednak najłatwiej narzekac.
          pozdrawiam
      • Gość: Miki Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 10:25
        piotr33k2 napisał:

> autor wątku jezeli mieszka w gorzowie to musi być straszliwie
        zakompleksiony,
        > i stąd te prowokacyjne głupoty o naszym szczecinie.zgoda co do jednego
        > szczecin to miasto niewykorzystanych szans ,ale i tak jest ładniejszy i ma
        > wiele walorów których nie ma np .poznań ,choć jest oczywiście
        bogatszy .myslę
        > że za jakieś 10 lat po wejściu do uni poznań bedzie biednym kuzynem
        > szczecina ,takie będą skutki bliskości szczecina i berlina ,pod jednym
        > warunkiem, że jurczyk zajmie się swoją działką ,bo do tego się tylko nadaje.

Tak samo bliskość Berlina wpłynie na Szczecin, jak na DDR`owskie Chemnitz, czy
        Schwerin, w których stopa bezrobocia zbliża się do 25 %, a ludzie wyjeżdżają
        do zachodnich landów. Pozdr.
        • Gość: Navigo Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: 217.153.7.* 19.07.03, 10:57
          Gość portalu: Miki napisał(a):

> Tak samo bliskość Berlina wpłynie na Szczecin, jak na DDR`owskie Chemnitz,
          czy
          > Schwerin, w których stopa bezrobocia zbliża się do 25 %, a ludzie wyjeżdżają
          > do zachodnich landów. Pozdr.

Miki, wracaj lepiej na motoforum, tam kompromitujesz się mimo wszystko
          mniej, bambrze w skodzie he, he kombi :)
          • Gość: Miki Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 12:32
            Tu kłania się Twoje buractwo. Co ma marka posiadanego auta do tej wypowiedzi.
            Niestety miasta w okolicach Berlina raczej się nie rozwijają, bo Berlin wciąga
            co najlepsze. Wystarczy rozejrzeć się po DDR`owie - mieszkania tańsze niż w
            miastach w Polsce (min. Drezno). Nie patrzcie tak ślepo na Berlin, tylko weźcie
            się do roboty, a Szczecinie będzie znacznie lepiej. Przez ostatnie dziesięć lat
            Wasze miasto zmarnowało szanse rozwoju. Czasy Młodych Wilków się skończyły,
            obecnie Szczecin jest w większej stagnacji niż np. Poznań, czy Wrocław.
            NIedawne perturbacje ze Stocznią pogorszyły jeszcze sytuację (w Poznaniu o mały
            włos nie upadł Cegielski, jak Stocznia nie zapłaciła w terminie za kilka
            silników okrętowych, ale jak sytuacja poprawiła się u Was, to lepiej i u nas).
            Pozdrawiam i życzę jak najwięcej sukcesów.
            • Gość: Navigo Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: 217.153.7.* 19.07.03, 12:43
              Gość portalu: Miki napisał(a):

> Wasze miasto zmarnowało szanse rozwoju. Czasy Młodych Wilków się skończyły,
              > obecnie Szczecin jest w większej stagnacji niż np. Poznań, czy Wrocław.
              > NIedawne perturbacje ze Stocznią pogorszyły jeszcze sytuację (w Poznaniu o
              mały
              >
              > włos nie upadł Cegielski, jak Stocznia nie zapłaciła w terminie za kilka
              > silników okrętowych, ale jak sytuacja poprawiła się u Was, to lepiej i u
              nas).

silniki z cegielskiego są na tyle dobre, że na 10 szt. z 6 są
              permamentne kłopoty. amerykanie zamawówią 6 kontenerowców w ramach
              offsetu, pod warunkiem że silniki zamówimy nie w poznaniu

a do roboty to niech się wezmą wasi stróże prawa, którzy bezinteresownie(?)
              tolerują największe paserstwo na tej szerokości geograficznej, czyli
              waszą giełdę. wstyd i trwoga !

pomyślności
              • Gość: Miki Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 13:46
                Gość portalu: Navigo napisał(a):

> Gość portalu: Miki napisał(a):
                >
                >
                > > Wasze miasto zmarnowało szanse rozwoju. Czasy Młodych Wilków się skończyły
                > ,
                > > obecnie Szczecin jest w większej stagnacji niż np. Poznań, czy Wrocław.
                > > NIedawne perturbacje ze Stocznią pogorszyły jeszcze sytuację (w Poznaniu o
                >
                > mały
                > >
                > > włos nie upadł Cegielski, jak Stocznia nie zapłaciła w terminie za kilka
                > > silników okrętowych, ale jak sytuacja poprawiła się u Was, to lepiej i u
                > nas).
                >
                > silniki z cegielskiego są na tyle dobre, że na 10 szt. z 6 są
                > permamentne kłopoty. amerykanie zamawówią 6 kontenerowców w ramach
                > offsetu, pod warunkiem że silniki zamówimy nie w poznaniu
                >
                > a do roboty to niech się wezmą wasi stróże prawa, którzy bezinteresownie(?)
                > tolerują największe paserstwo na tej szerokości geograficznej, czyli
                > waszą giełdę. wstyd i trwoga !
                >
                > pomyślności

Co do giełdy to racja. Trochę się za to wzięli. Rejestrują przychodzących,
                częstsze są kontrole. A giełdy w całej Polsce opierają się na kradzionym. Pozdr.
      • Gość: denekkk Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: *.CNet.Gawex.PL 11.01.18, 18:10
        Woat autora tylko po to, zeby uswiadomic mu, ze dalej nic sie nie zmienilo, a Poznan wypieknial dziesieciokrotnie i wzbogacil sie tak samo.
    • adelmus Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? 19.07.03, 03:09

Na samym poczatku , chce zaznaczyc ze znam Gorzow , choc
      w miare lubie to miasto to ton Twojej a'propos Szczecina
      jest nie usprawiedliwony ...czyzbys chcial nas olsnic
      zaniedbanymi fortami , domem towarowym , a moze czyms
      wiecej? jezeli checesz znlezc undergoda to nie ma
      problemu , zawsze go znaajdziesz...raczej mysle , ze
      warto pomyslec , jak skananlizowac wspolnw sily w walce o
      silny , niezelazny region . Mysle , ze nie bede
      osamotniony , jezeli w imieniu Szczecina zaprosze Was do
      dialogu na temat noewgo podzialu administracyjnego :-)))
      pozdrawiam
      ad.
      > Moze sie to zmieni jak odrestaurujecie to centrum, te
      kamienice. A wlasciwie,
      > to gdzie u was jest centrum, bo nie bardzo wiem, tzn
      wiem, ze chyba jakos tak
      > od bramy portowej, po ulice Wojska Polskiego albo po
      urzad Miejski? Ale moze
      > jakies inne kierunki? Troche takie rozklapicha to
      centrum, jak tu sie chodzi
      > po tym miecie pod wzgledem zakupow? (nie mowie o
      marketach) Poza tym, gdzie
      > jest jakies ladne osiedle mieszkaniowe? Nastepna
      sprawa, to Dabie, co to za
      > twor, dlaczego tak daleko od centrum, czy to jest
      praktyczne dojezdzac do
      > pracy w 1,5 godziny (bo takie chodza sluchy)? Nie macie
      tam jakiejs szybkiej
      > kolejki jak Gdansk - Gdynia? A gdzie macie jakies
      atrakcje typu Aquapark lub
      > park rozrywki? Albo nawet porzadna sale sportowa?
      Dlaczego nie ma juz
      > Konsulatu Niemieckiego? Szczecin byl za maly? Slabo
      widze to miasto. Lata
      > biegna, a Szczecin wcale nie ladnieje, a rozwoj
      pozostawia wiele do zyczenia
    • Gość: Navigo Re: Dlaczego Szczecin jest taki brzydki? IP: 217.153.7.* 19.07.03, 08:59
      Nie będę zniżał się do piaskownicowych licytowanek bo nie mieszkam
      ani w Gorzowie Wlkp(:))) ani w Zielonej Górze. Pozwolę sobie wyrazić
      jedynie zdanie, że w moim prywatnym rankingu najbrzydszych miast
      w Polsce jesteście na 3 miejscu po Zabrzu i Radomiu, brąz dla Gorzowa Wlkp.
      Szczególne uznanie za stan dróg , wspaniałą budowlę w oklolicach Katedry
      i pustą Słowiankę, która przytapia miasto.
      • longplay Re: Witaj, nieznajomy 19.07.03, 11:02
        Gość portalu: Navigo napisał(a):

> Nie będę zniżał się do piaskownicowych licytowanek bo nie mieszkam
        > ani w Gorzowie Wlkp(:))) ani w Zielonej Górze. Pozwolę sobie wyrazić
        > jedynie zdanie, że w moim prywatnym rankingu najbrzydszych miast
        > w Polsce jesteście na 3 miejscu po Zabrzu i Radomiu, brąz dla Gorzowa Wlkp.
        > Szczególne uznanie za stan dróg , wspaniałą budowlę w oklolicach Katedry
        > i pustą Słowiankę, która przytapia miasto.
        Sorry,za wariatów i oszołomów szczecińskich !
        • Gość: Navigo Re: Witaj, nieznajomy IP: 217.153.7.* 19.07.03, 11:12
          longplay napisał:

> Sorry,za wariatów i oszołomów szczecińskich !

co ty longplay ? znudził ci się teleskop ?
          a może zostawiłeś go w Żarach ?
          poza tym dlaczego uzurpujesz sobie prawo do przeprosin za szczecinian
          skoroś sam wieśniak z lubuskiego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka