Dodaj do ulubionych

Jakoś nie ma politycznego chamstwa teraz

07.01.08, 20:12
Zauważyliście, że w kraju się uspokoiło pod tym względem ? Poza systematycznym
przymykaniem (a w kolejce czeka spory tłum jeszcze) kolejnych "bohaterów"
poprzedniej koalicji, obecny rząd nie daje pożywki brukowcom. Krytykanci
pojawili się jeszcze w dniu wyborów ale taka to uroda rządzenia tym dziwnym
krajem. Podoba mi się, że postawa obecnego rządu. Spokojnie, powoli i do
przodu. Zobaczycie, że za klika tygodni pociąg przyśpieszy i PiS tylko powącha
dym z rury.
Obserwuj wątek
    • Gość: dziadek Re: Jakoś nie ma politycznego chamstwa teraz IP: *.chello.pl 07.01.08, 20:31
      Poszukaj jakiejś melodii, bo sie nudzisz. Po 2 miesiącach CUDU
      gospodarka staje, strajki, ludzie w śnieżyce wyjdą na ulice , a ten
      mówi o spokoju. Ten pociąg jedzie go gazu.
    • gradus2004 Re: Jakoś nie ma politycznego chamstwa teraz 07.01.08, 20:33
      exman napisał:

> Zauważyliście, że w kraju się uspokoiło pod tym względem ? Poza systematycznym
      > przymykaniem (a w kolejce czeka spory tłum jeszcze) kolejnych "bohaterów"
      > poprzedniej koalicji, obecny rząd nie daje pożywki brukowcom. Krytykanci
      > pojawili się jeszcze w dniu wyborów ale taka to uroda rządzenia tym dziwnym
      > krajem. Podoba mi się, że postawa obecnego rządu. Spokojnie, powoli i do
      > przodu. Zobaczycie, że za klika tygodni pociąg przyśpieszy i PiS tylko powącha
      > dym z rury.

hehe jak poprzednio pielegniarki strajowaly to zrobily miasteczko i okupywaly
      kancelarie... teraz podkreslaja, ze nie strajkuja przeciwko rzadowi a strajkuja
      przeciwko dyrektorom... ciekawe :)

O strajku gornikow w mediach cicho sza. Myslisz, ze tak samo by bylo gdyby to
      PiS byl przy wladzy? Biedni gornicy strajkuja w nieodpowiednim momencie i nikogo
      nie obchodza. Nikt im kawy i kanapek na dol zwozic nie bedzie :)

a Ty naiwny mozesz dalej wierzyc, ze "pociag przyspieszy".. pociag, ktory
      rownoczesnie chce jechac w dwie strony. Tak wlasnie wyglada aktualny rzad.
      Probuje wszystkim zrobic dobrze i zeby wszyscy go kochali. W ten sposob na zaden
      temat nie ma konkretnego zdania, zeby nikogo nie urazic. Chce bys jednoczesnie
      postepowo-liberalny i konserwatywny. W koncu beda sie musieli na cos zdecydowac
      bo inaczej sie rozerwa :) Chca jednoczesnie zmniejszac podatki, liberalizowac
      gospodarke (przynajmniej tak twierdza) rownoczesnie wszystkim podnoszac pensje i
      budujac tysiace km autostrad... No potrzebny jest cud... ale moze Tusk to jednak
      cudotworca :)
    • Gość: hgg Re: Jakoś nie ma politycznego chamstwa teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 20:34
      PiS mnie nie obchodzi - zawiedli i ponieśli karę, choć chcieli dobrze
      ale obecni włodarze, którzy stosują bardzo złą metodę rządzenia skończą jeszcze
      gorzej
      to że zamiata się gòwno pod kolorowy dywan, nie znaczy wcale, że gòwna nie ma -
      ono jest i będzie śmierdzieć jeszcze bardziej, bo będzie rozklepane
      a ty exexman zdejmnij klamerkę z nosa to może poczujesz ten smród, bo na razie
      widzisz tylko kolorowy dywan utkany przez tvn i gw
    • Gość: Michal POlska PlOnie!!! IP: *.europe.hp.net 07.01.08, 21:00
      Protestują lekarze, pielęgniarki, górnicy. Podwyżek domagają się
      nauczyciele. Janusz Śniadek, przewodniczący NSZZ "Solidarność"
      uważa, że "walka poszczególnych środowisk o swoje jest sprzeczna z
      zasadami solidarności". Związek postanowił więc pójść na całość.
      Domaga się od rządu podwyżek dla wszystkich pracowników budżetówki.

Nie wazne czy protestuje, czy nie - wazne abysmy sobie ufali i
      budowali wspolna POlske - POwiedzial MagDonald
      • exman Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:23
        Coście się szaleju najedli ? Przecież to dopiero dwa miechy po wyborach, hasło
        "cud" było do wyznawców PiSu, i zadziałało. W cuda żaden normalny człowiek nie
        wierzy, chyba że stoi na skraju, a jak mniemam żaden troll mi tu nie maźnie, że
        staliśmy na skraju przepaści po dwóch latach nicnieróbstwa poprzedniej koalicji.
        A sformułowanie, że cały kraj protestuje jest kompletną paranoją i świadczy
        tylko o braku cierpliwości. Koty w marcu, Lenin w październiku a PiS non stop
        ma ruję ? Dajcie spokój, popatrzcie sobie z dystansu, bez emocji, cieszmy się,
        że znikło polityczne chamstwo z naszego codziennego życia. A to jest dobry
        prognostyk, zaczyna się czas POrozumienia.
        • Gość: Michal Re: POlska PlOnie!!! IP: 15.203.169.* 07.01.08, 21:24
          exman napisał:

> W cuda żaden normalny człowiek nie
          > wierzy,

41% wyksztalciuszkow uwierzylo :))))
          • exman Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:27
            No bez przesady, czujesz się zawiedziony ?
            • Gość: Michal Re: POlska PlOnie!!! IP: *.europe.hp.net 07.01.08, 21:30
              sorki exman - przeszedles jakies szkolenie ?
              kochasz mnie ? kochasz Donalda ?

zaufaj nam!!
              sila spokoju :)))))))
            • Gość: Szaman Re: POlska PlOnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 21:41
              W jednym przyznaję rację, chamstwa w życiu politycznym jest o wiele
              mniej, atmosfera jest wyraźnie lepsza, i mimo że bractwo z PO wydaje
              mi się nieudolne i bez pomysłu, to z dwojga złego - czyli
              sympatycznych acz nieudolnych PO - ców lub ponurych hunwejbinów z
              PiS (plus bezklasowy łajdak Ziobro) wybieram tych pierwszych,
              Ps prawym i sprawiedliwym od razu wskazuję, że pisząc "łajdak
              Ziobro" nie oznacza to tym samym tego że jestem wielbicielem
              Ćwiąkalskiego
          • kotbehemot6 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:29
            A może spojrzysz nato inaczej....może 41% społeczeństwa owedziało się za Po,
            albo 41% społeczeństwa powiedziało PiS co o nich myśli, a może jeszcze
            41%uznało,że udział w wyborach ma sens...może to powinno dać PiS pożywke do
            myślenia....może warto coś zmienić....czy tez lepiej obrazić się na ludzi za
            to,ze poszli do wyborów i wybrali inaczej niż im sie wydawało....
            • gradus2004 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:31
              kotbehemot6 napisała:

> A może spojrzysz nato inaczej....może 41% społeczeństwa owedziało się za Po,
              > albo 41% społeczeństwa powiedziało PiS co o nich myśli, a może jeszcze
              > 41%uznało,że udział w wyborach ma sens...może to powinno dać PiS pożywke do
              > myślenia....może warto coś zmienić....czy tez lepiej obrazić się na ludzi za
              > to,ze poszli do wyborów i wybrali inaczej niż im sie wydawało....

ciekawe czy to samo mowilas po poprzednich wyborach :) To przeciez wtedy wlasnie
              sie mowilo, ze spoleczenstwo zle wybralo i teraz trzeba sie wstydzic :)
              • kotbehemot6 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:34
                A nie wstydziłeś się????????
                • Gość: Michal Re: POlska PlOnie!!! IP: 15.203.169.* 07.01.08, 21:34
                  ja sie teraz wstydze, za tych mdlych nierobow.
                  • kotbehemot6 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:41
                    Chętnie przeciwstawię dwa lata rządów pisu dwóm latom rządów Po. póki co możemy
                    śmiało ocenić dwuletnią, zakończoną karierę PiS-rachunek wystawiło
                    społeczeństwo-surowszego werdyktu chyba byc nie może..jeszcze coś tytułem
                    komentzrza??????
                    • Gość: Michal rzad fachoffffcow... IP: *.europe.hp.net 07.01.08, 21:47
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=74106912
                      dodaj do tego kolejna juz trzecia dymisje minstrow tego rzadu (w
                      ciagu 2 miesiecy) i niedlugo beda mogli sobie uscisnac dlon z
                      PiSem :)))))
                • gradus2004 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:35
                  kotbehemot6 napisała:

> A nie wstydziłeś się????????

Niby czego mialem sie wstydzic?
                  • kotbehemot6 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:39
                    A to przepraszam......taki maleńki przykład- tytuł idioty roku dla
                    przedstawicielki polskiego rządu...to tylko ziarenku piasku w górze wstydu, no
                    ale skoro twierdzizs,żenie ma czego się wstydzić, to cóż.....
                    • Gość: Plazzek Re: POlska PlOnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 21:44
                      Rzecznik praw dziecka nie jest przedstawicielem rządu... A
                      powtarzanie po sto razy o idiocie roku jest dobre... dla idiotów.

Ja wprawdzie nie głosowałem na PiS, ale gdybym był głosował, to bym
                      się nie wstydził. Natomiast głosować na PO to bym się wstydził PRZED
                      wyborami, nie tylko PO.
                      • kotbehemot6 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:49
                        takie Twoje prawo....niestety to,ze Polska dzięki takim wystąpieniom nie była
                        brana poważnie, jest winą PiS..a to tylko małe ziarenko-to większe to Fotyga...a
                        wyliczac by długo, oj długo,ale nie będę się bawić w wyliczanki skoro w/g Ciebie
                        wstydu nie ma...skoro nic nie zawstydziło przez dwa lata to i moje
                        przypominania wielkiej zmiany nie przyniosą..więc miłego wieczoru i równie
                        dobrego samopoczucia jak do tej pory
                        • gradus2004 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:57
                          kotbehemot6 napisała:

> takie Twoje prawo....niestety to,ze Polska dzięki takim wystąpieniom nie była
                          > brana poważnie, jest winą PiS..a to tylko małe ziarenko-to większe to Fotyga...

a jakies konkrety moze?? Czy po prostu jest to ogolnie znana i oczywista sprawa
                          wiec nie trzeba nic mowic? :)
                    • gradus2004 Re: POlska PlOnie!!! 07.01.08, 21:48
                      kotbehemot6 napisała:

> A to przepraszam......taki maleńki przykład- tytuł idioty roku dla
                      > przedstawicielki polskiego rządu...to tylko ziarenku piasku w górze wstydu, no
                      > ale skoro twierdzizs,żenie ma czego się wstydzić, to cóż.....

a kto nadaje tytul "idioty roku"? To jakies swiatowe gremium niezaleznych
                      ekspertow??

Ciekawe co bys powiedziala gdyby np. Kaczynski kiedys demonstracyjnie wyszedl z
                      posiedzenia powiedzmy ONZ bo polski minister spraw zagranicznych zamiast
                      przemawiac po polsku mowilby po angielsku?? Pewnie bys sie palila ze wstydu,
                      zalamywala rece itp, itd.?? Jesli tak to ciesz sie, ze nie jestes mieszkanka
                      Francji bo taka sytuacja tam jakis czas temu miala miejsce... ale gdyby to
                      Kaczor zrobil to media by non stop gadaly o zasciankowosci, kompleksach itp, itd :)

Moim zdaniem powodem do wstydu jest np. to, ze nadstawilismy tylka Ruskim za to
                      nieszczesne miesko... Tusk tak potrzebowal sukcesu medialnego w polityce
                      zagranicznej, ze podkulil ogon a Putin mu ochlap rzucil... Teraz juz Putin wie
                      jak z Polska ma postepowac :(
            • Gość: DamaKier Re: POlska PlOnie!!! IP: *.rdzaweoko.pl 07.01.08, 21:41
              Tym, którzy myślą, że porażki PO przekują się w sukces PiS, dedykuję
              ten tekst z blogu matki-kurka:
              Pytanie brzmi: "Jeśli nie PO, to co?". I odpowiedź jest
              następująca: "Do czasów pojawienia się nowej formacji, kompletnie
              nic". Jak wy to sobie osiołki sztabowe wyobrażacie, że jak Tusk nie
              zrobi mi Irlandii, to ja się do was zgłoszę po Białoruś? PO jest
              średnia i żadnych cudów nie będzie, nie będzie nawet fajerwerków,
              niech zrobią Euro 2012 i jakąkolwiek reformę służby zdrowia, plus
              parę dróg, a będzie dość jak na moje oczekiwania.

Gdyby nawet nie zrobili, to tylko SLD może zacierać ręce, bo nikt
              zdrowy na głowę na PiS znów nie zagłosuje. PO jest w tej chwili
              niezagrożona, nie dlatego, że jest dobra, niestety dlatego, że nie
              ma konkurencji, właściwie jest poza konkurencją. Poza wszystkim jak
              już tak szukać cudów i sukcesów, to niewątpliwie spokój jest cudem i
              sukcesem największym. Polacy usłyszeli ciszę i zapomnieli co to
              konferencja prasowa. Cud, II Irlandia. Co do reszty, pożyjemy
              zobaczymy,
              • Gość: Szaman Re: POlska PlOnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 21:43
                racja Damo
              • Gość: Plazzek Spokój jest cudem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 22:26
                Trudno Matkowi Kurce odmówić celności spostrzeżeń, ale z tym
                spokojem to moim zdaniem trafił kula w płot. Spokój jest w znacznej
                mierze pochodną nastawienia mediów. Gdyby teraz samodzielnie rządził
                PiS, już one by zadbały, żeby spokojnie nie było. Tak jak skrzętnie
                dbały o to przez dwa lata. Teraz jest rozkaz, że musi być spokój, to
                i jest. To się przemilczy, tamto zatai... A lud to kupuje :)

Prosty test: Ile było relacji o manifestacji w obronie wolności
                słowa? Może nawet o niej nie słyszeliście... bo nie zdarzyła się za
                rządów PiS.
                • Gość: DamaKier Każdy wybiera, co mu wygodne... IP: *.rdzaweoko.pl 07.01.08, 22:41
                  Tak, tak, wiemy - wszystkiemu winne są media, ale sednem cytowanego
                  tekstu i tak jest, że może i PO nie taka znów dobra, ale PiS i tak
                  gorszy...
                  A wytłumacz mi, bom prosta kobieta, kto tym mediom ten rozkaz wydaje
                  i od kogo lud to kupuje? Bo do tej pory myślałam, że lud (ciemny)
                  kupuje od Jacka Kurskiego.
                  • Gość: Plazzek Re: Każdy wybiera, co mu wygodne... IP: *.srv.volvo.com 08.01.08, 13:40
                    Sednem cytowanego tekstu jest to, że z punktu widzenia zwolennika PO
                    nie ma lepszej partii niż PO. Z tym się mogę zgodzić, o ile
                    jednocześnie dodamy, że nie ma gorszej partii niż PO.

Dla mnie oni wszyscy diabła warci, a takie dywagacje, że PO lepsza
                    bo spokojna mnie śmieszą.

Jeśli coś w PiS cenię, to właśnie to, że spróbowali zburzyć zastaną
                    równowagę. Że coś zaczęło się dziać. Spokój, który tak Matka Kurka
                    ceni, to wegług mnie mnie zaprzeczenie chęci rozwoju, zmiany. Dla
                    mnie spokój brzmi jak cmentarz. Bo kto się nie zmienia, ten ginie.

PO natomiast wydaje się zadowalać tym co było. Widzisz, jak robią
                    wszystko, żeby odtworzyć dawne dobre czasy?

Prosta kobieto, lud (ciemny) naprawdę łyka wszystko, tylko nie lubi
                    jak mu się to wypomina :) Gdybym ja znał przyczynę, dla której pewne
                    tematy gromadnie się pomija, a inne gromadnie promuje, to bym nie
                    stukał na forum Szczecin, tylko zajmował się lub-czasopismami.
                    • Gość: DamaKier Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się zbyć.. IP: *.rdzaweoko.pl 08.01.08, 17:25
                      Gość portalu: Plazzek napisał(a):
                      > Prosta kobieto, lud (ciemny) naprawdę łyka wszystko, tylko nie
                      lubi
                      > jak mu się to wypomina :) Gdybym ja znał przyczynę, dla której
                      pewne
                      > tematy gromadnie się pomija, a inne gromadnie promuje, to bym nie
                      > stukał na forum Szczecin, tylko zajmował się lub-czasopismami.
                      Nie pytałam Cię o przyczynę (z jakiego powodu?) tylko o sprawcę
                      (kto?) pomijania pewnych tematów, a promowania innych.
                      Skoro stawiasz taki zarzut, musisz chyba wiedzieć komu?
                      Jestem cierpliwa i dalej czekam na odpowiedź :)
                      • Gość: Plazzek Re: Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się z IP: *.srv.volvo.com 09.01.08, 11:12
                        Ależ moja odpowiedź jest bardziej ogólna.

Pisząc o sprawcy, zbliżamy się w stronę teorii spiskowych, których
                        nie cenię (aczkolwiek istnienie spisków jest dla mnie niewątpliwe).
                        Natomiast przyczyną może być nie tylko konkretny człowiek, ale i
                        subiektywne przekonanie, że tak a tak należy postępować. Gdy
                        następuje uzgodnienie takich subiektywnych przekonań u dużej grupy
                        ludzi, mamy ciekawą sytuację, że bez ludzkiego kierownictwa taż
                        grupa zachowuje się spójnie.

Przykład: skąd redaktorzy dzieników i czasopism wiedzą, że nie
                        należy reklamować ksążki Remuszki o początkach Gazety Wyborczej?
                        Przyjęcie tu hipotezy jednej osoby sterującej (czy niewielkiej ich
                        grupy) prowadzi nas w kierunku Matriksa. Fakt, że Remuszko książkę
                        swoją rozpowszechnia pocztą, oraz że została wydana równie
                        krytyczna "Michnikowszczyzna", obala jednak taką hipotezę. Wobec
                        tego muszę założyć niesterowaną uniformizację poglądów redaktorów
                        względem Remuszki, ułatwioną przez egzaltowaną postawę tegoż.

Przykład: skąd wiemy, że z Kaczyńskiego trzeba szydzić? Nikt takiego
                        prikazu przecież nie wydał. Można jednak tworzyć atmosferę
                        sprzyjającą szyderstwu. Atmosfera ta istniała jednak przed
                        Kaczyńskim i nie powstała konkretnie przeciw niemu. Jest to
                        atmosfera zgody na układ ukrągłostołowy i marginalizacji ludzi o
                        innych poglądach. Atmosfera ta powstała w latach 1989-1991 i nadal
                        się utrzymuje, ułatwiając formowanie zbiorowych poglądów. Twórcą tej
                        atmosfery jest niewątpliwie środowisko lewicy laickiej, jednak nie
                        są to przecież aż tacy geniusze, żeby ją stworzyli świadomie.
                        Pomogli im ludzie łaknący autorytetów. Dlatego tak głośne były za
                        rządów PiS protesty przeciw niszczeniu autorytetów. A przecież
                        kwestionowanie autorytetów jest podstawą samodzielnego myślenia!

Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnia, dlaczego nie napiszę o sprawcach.
                        • Gość: DamaKier Re: Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się z IP: *.rdzaweoko.pl 09.01.08, 17:42
                          > Przykład: skąd wiemy, że z Kaczyńskiego trzeba szydzić? Nikt
                          takiego
                          > prikazu przecież nie wydał. Można jednak tworzyć atmosferę
                          > sprzyjającą szyderstwu
                          A nie prościej zobaczyć, że to zachowanie Kaczyńskiego zasługuje na
                          szyderstwo? Albo, że redaktorzy gazet nie reklamują książki
                          Remuszki, bo im się nie podoba?
                          Moim zdaniem sprawcą szyderstw z Kaczyńskiego jest sam Kaczyński a
                          niepowodzenia literackiego Remuszki sam Remuszko.
                          Niepotrzebne są żadne uzgodnienia subiektywnych przekonań dużych
                          grup. Koń jaki jest, każdy widzi. Ludzie mają swój rozum i sami
                          potrafią oceniać rzeczywistość.
                          • Gość: Plazzek Re: Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 18:05
                            Mam wrażenie, że chcesz nie widzieć lub nie wiedzieć :)

Zachowanie K. zasługuje na takie samo szyderstwo jak wicemarszałka
                            (o tempora, o mores!) Niesiołowskiego czy - w mniejszym stopniu -
                            profesora honoris causa Bartoszewskiego. Z kogo się bardziej
                            szydziło? Czy sama nie usprawiedliwiałaś swego czasu panów N. i B.?

Abstrahując od talentów literackich pana R., odmowa zamieszczenia
                            płatnego ogłoszenia nie jest normalną praktyką. W sensie natomiast
                            powodzenia, książka sprzedawała się nadzwyczaj dobrze, choć głównie
                            pocztą. Nie doszukiwać się przyczyny takiego stanu rzeczy?
                            • Gość: DamaKier Re: Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się z IP: *.rdzaweoko.pl 09.01.08, 19:37
                              > Zachowanie K. zasługuje na takie samo szyderstwo jak wicemarszałka
                              > (o tempora, o mores!) Niesiołowskiego czy - w mniejszym stopniu -
                              > profesora honoris causa Bartoszewskiego. Z kogo się bardziej
                              > szydziło? Czy sama nie usprawiedliwiałaś swego czasu panów N. i B.?
                              No właśnie - ja usprawiedliwiałam zachowania panów N. I B. , a ty
                              usprawiedliwiałeś zachowania panów K. - i co z tego wynika? Że Ty
                              ulegałeś instrukcjom jakiś dziwnych opiniotwórczych ośrodków , a ja
                              innych, czy, że mamy inne kryteria oceny różnych zachowań?
                              Prawda jest taka - dlatego PO wygrała wybory, że bardziej się
                              podobała niż Pis. Powiem więcej - PIS bardziej się NIE PODOBAŁ niż
                              PO. Nie ma tu żadnego spisku! I to by było na tyle!
                              • Gość: Plazzek Re: Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się z IP: *.srv.volvo.com 10.01.08, 10:38
                                Dama napisała:

> Nie ma tu żadnego spisku!

No i ja też uważam że nie ma :)

Proszę, taki przykład:
                                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4817870.html
                                Dlaczego zamieszczono zdjęcie, na którym Urbański wygląda jak
                                spocony szczur? Zdjęcie, które szepce podświadomości "Ten facet
                                zmyśla". Był jakiś rozkaz? Myślę, że nie. Ale atmosfera jest taka,
                                że jakoś takie zdjęcia same się cisną redaktorowi do rączki, nie?
                              • Gość: Plazzek Re: Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się z IP: *.srv.volvo.com 10.01.08, 10:45
                                Ja usprawiedliwiałem zachowania panów K.? No to mnie zaskoczyłaś :)

Zastosowałaś (nie wiem czy świadomie) metodę manipulacji pod
                                tytułem: "czep się szczegółu" i, co więcej, szybko przyznałaś sobie
                                rację i uciekłaś. Nie ma na to zgody.

Jeśli nie masz pomysłu na lepsze na wyjaśnienie casusu Remuszki, to
                                uznaj moją rację.
                                • Gość: DamaKier Re: Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się z IP: *.rdzaweoko.pl 10.01.08, 11:40
                                  > Ja usprawiedliwiałem zachowania panów K.? No to mnie zaskoczyłaś :)
                                  >
                                  Jesli cały czas dowodzisz, że zła atmosfera wokół pisu jest wynikiem
                                  jakiejś niepojętej działalności mediów, to logiczne jest, że
                                  zachowania panów K.K. usprawiedliwiasz, albo wręcz uznajesz za dobre.
                                  Bo chyba jesteśmy zgodni, że na ocenę PiSu zachowania te przekładają
                                  się bezopośrednio.
                                  > Zastosowałaś (nie wiem czy świadomie) metodę manipulacji pod
                                  > tytułem: "czep się szczegółu" i, co więcej, szybko przyznałaś
                                  sobie
                                  > rację i uciekłaś. Nie ma na to zgody.
                                  Wybór metody był Twój. Ja tylko odpowiedziałam. Oczywiście, że
                                  przyznaję rację sobie tak, jak Ty sobie. Gdybyśmy uważali odwrotnie,
                                  nie dyskutowalibyśmy tylko sobie nawzajem przytakiwali.
                                  Casusu Remuszki wyjaśniać mi się nie chce - niespełnionych literatów
                                  cierpiących na manię prześladowczą jest sporo.
                                  Cieszy, że nie wierzysz w spiski, ale wiara, że na wszystko wywiera
                                  wpływ jakaś podejrzana atmosfera, że nawet Urbański z wyglądem
                                  zmokłego szczura jest wynikiem jakichś odgórnych (?) sterowań - to
                                  spiskowa wizja świata jak ulał.
                                  Nie uciekam od dyskusji, ale widzę, że oboje nie wnosimy już do niej
                                  niczego nowego i coraz bardziej nasza pisanina zaczyna przypominać
                                  trollowanie. Chęnie pogadam z Tobą dalej, jak będziemy mieli coś
                                  nowego do powiedzenia. Pozdr. ;)
                                  • Gość: Plazzek Re: Jestem prosta, ale nie aż tak, żeby dać się z IP: *.srv.volvo.com 10.01.08, 14:42
                                    Jasne, już widzę, że nie docieram do Ciebie :)

Ale na zakończenie sprostuję kilka rzeczy - bo Twoje supozycje
                                    ułatwiają Ci przyznanie sobie racji ;)

Nie mówię nigdzie o odgórnym kierowaniu. Mówię o atmosferze, która
                                    ułatwia takie niegodne czynności, jak zamieszczanie niekorzystnych
                                    zdjęć osób, o których się pisze. Czy to nieprawda, że każdemu należy
                                    się szacunek? Czy wobec tego nie można było umieścić zdjęcia
                                    neutralnego, które było pod ręką (a było, bo odsyłacz z głównej
                                    strony miał zdjęcie neutralne). Przekonaj mnie, że to nie jest co
                                    najmniej złośliwość.

Pojęcie autocenzury też jest Ci pewnie znane. Z czego wynikało? Nie
                                    z atmosfery?

Co do Remuszki, lekceważysz temat i doskonale się o tym wiesz. To
                                    nie jest literatura, żeby można gościa traktować jako grafomana. To
                                    jest publicystyka, opowiadająca o ciekawym kawałku historii
                                    współczesnej Polski z pozycji insidera. I jest jeszcze to odmowa
                                    zamieszczenia płatnego ogłoszenia. Przekonaj mnie, że jest to
                                    normalne, że nie mogę za swoje pieniądze zareklamować swojej pracy.

Jeśli chodzi o atmosferę wokół PiS, nie dowodzę, że cała zła
                                    atmosfera wokół niego jest dziełem mediów. Swoje za uszami mają.
                                    Media były ciut zbyt nieprzychylne, podobnie jak teraz są ciut zbyt
                                    przychylne. Ale tu nie będę wymagał, żebyś mnie przekonywała ;)

Ależ się rozpisałem, jak nie przymierzając Andreas... Pozdrawiam i
                                    dziękuję za okazję do doskonalenia warsztatu :)
                                    • Gość: DamaKier :) IP: *.rdzaweoko.pl 10.01.08, 14:55
                • Gość: Szaman Re: Spokój jest cudem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 23:07
                  Plazzek bez urazy, naprawdę uważasz, że cały problem Pis-u dotyczył
                  mediów, że ludzie to ciemna banda, której wystarczy dać wskazówkę z
                  telewizyjnego okienka - lubić, nie lubić i tylko to wystarczy, nie
                  mówię, że takich nie ma, oczywiście są, ale z obu stron politycznej
                  barykady, przecież miłośnicy pewnego Radia to też nie wyłącznie
                  intelektualiści i wolnomyśliciele, teza o tępym ludu byłaby możliwa
                  do przyjęcia w przypadku wyboru Dody, problem tych wyborów jest
                  jednak bardziej złożony, problem PiS-u, jeśli mogę postawić tezę,
                  sprowadzał się do tego, że głównym źródłem problemów byli dla siebie
                  oni sami, oni generowali swoje konflikty (w tym medialne) które
                  potem sami rozwiązywali, spierali się i uważali, że nikt ich nie
                  rozumie a oni przecież chcieli dobrze
                  • Gość: Michal Re: Spokój jest cudem! IP: 15.203.169.* 07.01.08, 23:15
                    Gość portalu: Szaman napisał(a):

> Plazzek bez urazy, naprawdę uważasz, że cały problem Pis-u
                    dotyczył
                    > mediów, że ludzie to ciemna banda, której wystarczy dać wskazówkę
                    z
                    > telewizyjnego okienka - lubić, nie lubić

dokladnie tak!

• Gość: Plazzek Re: Spokój jest cudem! IP: *.srv.volvo.com 08.01.08, 13:50
                    Nie uważam, że media są problemem tylko PiS. One są problemem Polski
                    (może i świata).

Pewne przekonania są bardziej obecne w mediach, widać wręcz tresurę
                    czytelników czy widzów. Możesz w komentarzach do dowolnego
                    kontrowersyjnego tematu zobaczyć, ile jest wypowiedzi emocjonalnych,
                    a ile wyważonych. Ci rozemocjonowani to jest właśnie ciemny lud, a
                    potrafi ich być i sto razy więcej niż uzasadniających własne zdanie.
                    Przy takiej przewadze ciemnoty cóż bardziej kuszącego niż użyć
                    mediów do sterowania emocjami tłumu? Mam przytoczyć przykłady z
                    ostatnich miesięcy?

Dlatego o ludziach mediów nie można według mnie mówić jako o służbie
                    informacyjnej, tylko jako o pracownikach frontu ideologicznego. Co
                    gorsza, z nieznanymi bliżej dysponentami. Za komuny przynajmniej
                    było wiadomo, że wszystkim steruje PZPR czy nawet osobiście I
                    sekretarz, a teraz?
                    • Gość: Szaman Re: Spokój jest cudem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:01
                      Nic dodać nic ująć, jesteśmy w tej chwili zgodni, ale trawersując
                      powiedzenie Churchilla, że demokracja jest złym ustrojem, ale
                      jednocześnie najlepszym z możliwych, staram się wyobrazić
                      współczesny świat bez mediów, i niespecjalnie mogę, jaki bowiem
                      byłby świat bez mediów i bez szybkiego przepływu informacji lepszy,
                      czy gorszy? myślę że gorszy, nawet jeśli zatem tylko jeden na stu
                      myśli i krytycznie ocenia podaną mu informację to już dużo, będę być
                      może naiwnie wierzył, że tych myślących dzięki właśnie nowym
                      możliwościom będzie stopniowo więcej
                      • Gość: Plazzek Re: Spokój jest cudem! IP: *.srv.volvo.com 09.01.08, 10:40
                        Demokracja współczesna jest tylko po to, żeby zneutralizować lud. Od
                        kiedy jednak coraz więcej mówi się o prawach, a nie o wolnościach,
                        to lud rozpoczął proces demontażu państwa poprzez wymuszanie
                        realizacji praw (wcale nie podstawowych). I to nie jest dobre.

Oddzielmy szybki przepływ informacji, który niewątpliwie ma zalety,
                        od mediów. W mediach (szczególnie w polskich) mamy raczej szybki
                        przepływ dezinformacji. Nie podzielam zatem Twojego optymizmu - bo
                        im więcej fałszywej informacji (nierzadko z określonym przekazem)
                        podprogowym, tym trudniej się w tym wszystkim rozeznać. Dlatego
                        jest popyt na uniwersalne autorytety (przypadek Damy) albo następuje
                        odcięcie się od pewnych kanałów informacji (przypadek mój).
                        • Gość: Szaman Re: Spokój jest cudem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 22:02
                          Mam wrażenie, że obaj patrzymy na tą samą szklankę, ale ja ją widzę
                          do połowy pełną, Ty do połowy pustą, piszesz o współczesnej
                          demokracji, że jest po to by neutralizować lud, zakładasz zatem
                          chyba, że był taki okres wcześniej, że lud nie był neutralizowany,
                          był bardziej podmiotem, czyli demokracja była lepsza, ale ja takiego
                          okresu w historii nie widzę, demokracja chyba zawsze chciała jakąś
                          część ludzi neutralizować - dla bezpieczeństwa innych, taka jest jej
                          natura, polega m.in. na tym by kanalizować w cywilizowany sposób
                          możliwe konflikty, istota w tym by tych neutralizowanych ubywało,
                          tak się dzieje, choć oczywiście zdarzają się regresy
                          Ps piszesz o odcięciu Cię od pewnych kanałów informacji - patrz na
                          szklankę, ja napiszę to inaczej, aczkolwiek chyba to samo - ja sam
                          się odcinam bo wieloma kanałami pogardzam, obrażają moją
                          inteligencję
                          • Gość: Plazzek Re: Spokój jest cudem! IP: *.srv.volvo.com 10.01.08, 14:57
                            Może być i tak.

Co do demokracji, to temat na dłuższą dyskusję, i to raczej przy
                            piwie niż przez forum. Więc nie kontynuuję, ale zapamiętuję Twoje
                            uwagi.

Pisząc o kanałach, miałem konkretnie na myśli odejście od mass
                            mediów, a w zamian korzystanie z pracy blogerów i forumowiczów. Przy
                            tym staram się - w miarę możliwości - nawet z przeciwinteligentnych
                            źródeł coś zaczerpnąć. Co i innym radzę, bo inaczej może grozić
                            stępienie własnej inteligencji.

Dziękuję za dyskusję, nawet na forum jak widać można spokojnie
                            wymienić się myślami :)
                • anamar Re: Spokój jest cudem! 10.01.08, 15:37
                  Gość portalu: Plazzek napisał(a):
                  Teraz jest rozkaz, że musi być spokój, to
                  > i jest. To się przemilczy, tamto zatai... A lud to kupuje :)

ta wiara pisowczyków w istnienie jakiegoś globalnego spisku przeciw nim jest
                  naprawdę zdumiewająca i ...rozbrajająca.jest też częściową odpowiedzią na
                  pytanie,czemu ludzie mieli ich dość.

• Gość: Plazzek Re: Spokój jest cudem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 23:20
                    Za to peowcy za dużo się naoglądali bajek dla dzieci i filmów
                    sensacyjnych. Przez to wydawało im się, że cienki Donek to Rambo,
                    który rozniesie w pył zagrażający demokracji spisek krwawego Ziobra
                    i przewrotnego Kaczora... A potem, jak Reksio, zaprowadzi na
                    podwórku powszechną szczęśliwość.
        • Gość: Lex se ne wrati! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 14:22
          Zdawać sobie trzeba sprawę z ograniczeń rządzącej ekipy,ale takiej grupy
          oszołomów,dyletantów,krzykaczy i wszelkiej maści dziwolągów, jak za czasów PIS
          już nigdy nie będzie.
    • Gość: gość jest spokojniej IP: *.cable.smsnet.pl 07.01.08, 22:51
      bo nie ma LPRu i Samoobrony
    • Gość: Vlad.H. exman zejdz na ziemie IP: 80.53.41.* 07.01.08, 23:41
      naprawde zadziwia mnei ta naiwnosc, rodzaj naiwnej wiary ze skoro ktos mowi ze
      jest uczciwy to tak jest - nie jestem wrogiem PO, nie jestem sympatykiem PiS ale
      zobaczysz ile bedzie jeszcze afer i przekretow z udzialem dzialczy PO.
      • Gość: gosc Re: exman zejdz na ziemie IP: *.chello.pl 07.01.08, 23:49
        Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):
        > zobaczysz ile bedzie jeszcze afer i przekretow z udzialem dzialczy PO.

o to to!
        • exman Re: exman zejdz na ziemie 08.01.08, 13:59
          Pierniczę, nigdzie nie schodzę, mi tu dobrze jest ! Napisałem
          wyraźnie, obecnie mamy zupełnie inną atmosferę polityczną, jest
          spokojniej i nie wali wiochą. Dmuchanie w palenisko może
          coponiektórych doprowadzić do duszności. POzdrawiam.
          • Gość: Plazzek Re: exman zejdz na ziemie IP: *.srv.volvo.com 08.01.08, 14:40
            Jest spokojniej, fakt, ale z tą wiochą już się nie zgadzam. Dalej
            wali.
          • Gość: Vlad.H. wiec napisze to tak IP: 80.53.41.* 08.01.08, 20:57
            nie ma dla mnei zanczenia czy kradnie ktos w waciaku czy garniturze, nei ma
            znaczenia czy kradnie ktos w sutannie czy mundurze, nie ma zanczenia czy kradnie
            gloszac hasla liberalno-wolnorynkowe czy hasla solidarnosci spolecznej i panstwa
            narodowego.
            Tak czy siak kradnie... barwa i sztandar nie maja wiekszego znaczenia...
            • Gość: amor Re: wiec napisze to tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:02
              ty kretynie jesteś nieźle jebnięty
              • Gość: POPISowy Re: wiec napisze to tak IP: 212.160.172.* 09.01.08, 11:19
                A jakie sukcesy zniesienie embarga na mięso ( w zamian za zgodę na
                rosyjskie pieniądze w prywatyzacji polskiej energetyce)

Plany prywatyzacyjne PGNiGu z Gazpromem, do gry o biopaliwa wracają
                Guzowaty, Karkosik aż chce się żyć .............
    • whiteentrance Jakoś jest polityczne chamstwo 09.01.08, 14:17
      w skali niespotykanej nigdy dotąd:) przynajmniej w regionie. jak się
      spotkamy to Ci opowiem i wtedy wszystkie włosy Ci staną dęba!
      • Gość: POPISowy Re: Jakoś jest polityczne chamstwo IP: 212.160.172.* 09.01.08, 14:22
        NIe ma, bo nie już kogo atakować, Nie ma już na kogo mówić że
        są "Dewiantami" a chamy z PO doszli do władzy. Tylko teraz co będzie
        robić niesiołek
        • Gość: zar. Re: Jakoś jest polityczne chamstwo mniejsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 17:18
          ataki na PiS były szczytem chamstwa, teraz PiS tak nie potrafi lżyć
          Parti Obłudy
          • Gość: POPISowy Re: Jakoś jest polityczne chamstwo mniejsze IP: 212.160.172.* 09.01.08, 17:22
            Na Sycylii też było spokojnie, agresja rosła wraz ze wzrostem
            wykrywalności przestępstw, widzę pewne podobieństwa
    • Gość: es Re: Jakoś nie ma politycznego chamstwa teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 15:19
      PO przestało napier.dalać
      • seahowk Re: Jakoś nie ma politycznego chamstwa teraz 10.01.08, 15:45
        No pewnie bo przecież siebie atakowac nie będą :)))
        • exman Re: Jakoś nie ma politycznego chamstwa teraz 10.01.08, 17:06
          Widzę, że PiSuary na każdy dowolnie zadany temat, napiszą w drugim zdaniu "PO to
          egipska plaga". Baranki Boże, mi chodziło o to że w prasie, w TV, w radio mniej
          tego chamstwa się panoszy. Dla was kultura to synonim puszczania cichych bąków.
          • piotr33k2 Re: Jakoś nie ma politycznego chamstwa teraz 10.01.08, 23:53
            dwa miesiące rządów a juz mamy pakiet czterech ustaw reformujacych
            służbe zdrowia ,poprawe stosunków z niemcami ,z rosjanami ,z unią
            europejską ,poprawiony budzet pisowski który to przez dwa lata nie
            potrafił nic zrobic np w słuzbie zdrowia oprócz tego że na sam
            koniec obiecał podwyzszenie składki przez obywateli ,tak ich to
            boli że nawet razem z sld kombinuja jak tu zbojkotowac i zablokowac
            te reformy ,bo dla nich reformy to tylko obciazenie obywatela
            jeszcze wiekszymi składkami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka