Dodaj do ulubionych

Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl

29.02.08, 22:54
Poniewaz jeszcze nie wszyscy na tym forum sa przekonani, ze wice
Nowak to jednak osoba zupelnie niekompetentna znalazalem jeszcze
jeden przyklad aby jednak w koncu watpiacych przekonac.

To jest odpowiedz pisemna wice Nowaka w sprawie planu
zagospodarowania przestrzennego dla 'Srododrza' z dnia 31 stycznia
2007(!) roku:
www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59142.asp?soid=63A4BCD49AA74B7ABAEEB8A73B35AE69

prosze zwroic uwage na taki tekst:
'projekt Planu Portu jest w fazie końcowej'
czy taki:
'oczekiwany termin zakończenia prac nad projektem Planu Portu wynosi
około pięciu miesięcy.' - ten termin ma plynac od momentu
przekazania planu Radzie mIasta - co z tego cow iem wciaz nie
nastapilo.

i prosze to porownac z tymi informacjami:
miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,4963120.html
a szczegolnie z koncowka tego tekatu:
'Wszyscy z niecierpliwością czekają na uchwalenie planu
zagospodarowania przestrzennego dla wysp, którego brak blokuje
inwestycje.'

i sie pytam na koniec: za co ta lajza Nowak bierze kase i jeszcze
dostaje nagrody w wysokosci 10 tys zl????
Wg mnie tylko i wylacznie za to zeby hamowac rozwoj Szczecina -
widocznie skoro Krzystek go wciaz toleruje u swojego boku takze ma
interes w tym zeby hamowac rozwoj Szczecina.

I niech mnie ktos przekona ze Nowak to nie imbecyl...
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 29.02.08, 23:14
      niestety masz rację ,
      poziom wicka niedaleko odbiega od jurczykowego
      • albert_c Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 29.02.08, 23:20
        a dla takiej np Zony Pijaka czy tez tych co zechca tu bronic Nowaka
        i polityki inwestycyjnej Krzytska mam zajecie.
        Masz tu link:
        www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59142.asp?soid=0F69110DC8D747BDB06D6C92F1A8266C

jest tam taka tabelka - w ktorej to Nowak sie chwali co to zalatwil
        an slynnych taragch Cannes.

Zadanie brzmi tak: wez mi napisz, ktore z tych rozmow skonczyly sie
        sukcesem Nowaka i Krzystka?
        oraz ktore z tych spotka zostaly zainicjowane przez Nowaka lub
        Krzystka czyli ktory z tych inwestorow gdyby nie ci panowie by sie w
        Szczecinie nie pojawil?

Zanim puscimy tych gamoni na nastepne targi w Cannes ktore beda znow
        nas kosztowac ponad 80 tys zl - rozliczmy wczesniej Nowaka i
        Krzytska z tego czym sie chwala w tej tabelce.

• Gość: tony Nowak jedzie do Pragi IP: *.chello.pl 29.02.08, 23:26
          W "kurierze" wczorajszym był artykuł jak to wice Nowak jedzie łowić inwestorów
          do Pragi - za trzydniowy pobyt zapłaci(my) tyle co za tydzień jego pobytu w
          Indiach. Tylko efekty będą takie same.
          • albert_c Re: Nowak jedzie do Pragi 29.02.08, 23:29
            Sie facet nazwiedza, przykro ze za nasza kase:(
            • Gość: kiełbaska Re: Nowak jedzie do Pragi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 23:50
              W poniedziałek idę zmienic nazwisko na NOWAK. Za Jurczyka miało
              dobrze, za Krzystka też, to może i za następnego będzie jeszcze coś
              do zrobienia.

I muszę bronić Nowaka, bo to nie jest jakiś tam imbecyl to wybitny
              fachowiec z PO.
              Kiełbaska to jest naprawdę tylko jedna.
              • albert_c Re: Nowak jedzie do Pragi 29.02.08, 23:53
                dla obroncow Nowaka jest zadanie do wykonania ktore przedstawilem
                powyzej w tym watku - moglbys je rozwiazac Kielbasko?;-)
                • albert_c Mega super prospekt made by Nowak 01.03.08, 00:02
                  jak ktos chce zobaczyc super, hiper, mega profesjonalna oferte
                  przygotowana dla wielkiego inwestora to niech pstryka w ten link:
                  www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59142.asp?soid=C5C6CA69237940E2B394BB33F8D6D6A3

radny prosil o ksero oferty jaka Nowak przedstawil inwestorom w
                  Indiach - oto tresc calej oferty (osobiscie powalony MEGA HIPER
                  Profesjonalizmem postanowilem na dzis juz wymiec!!!!!!!!!!)

CONTENT:

1. Szczecin Reports
                  a. IDG – Office Space in Szczecin
                  b. Ramstad – Labor Market

2. BPO offers - Szczecin
                  a. Office Space
                  b. IT Offer
                  c. Szczecin is Open – Investment Offer
                  d. Szczecin – Presentation

3. Metropolitan Area – Investment Offers

a. Szczecin
                  i. Aqua Park
                  ii. Airfield
                  iii. Hotels
                  iv. Storage and Production Sites
                  v. Port

b. Meropolitan Area
                  i. Goleniów Technology Park
                  ii. Police Infrapark
                  iii. Police Chemical Plant

4. Support Programs
                  a. De minimis 2007
                  b. Szczecin Support Program 2007
                  c. Labor Office Support
                  d. EU Funds
                  e. Special Economic Zones

i jeszcze na koniec dodam ze ja sobie mysle ze radnego nie
                  interesowl spis rzeczowy oefrty,a jej pelna tresc, ale widac Nowak
                  na wciaz problemy ze zrozumieniem o co tu chodzi, albo tez dobrze
                  wie i nie chce pokazac.
                • Gość: kiełbaska Re: Nowak jedzie do Pragi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 00:11
                  Czy Ty mnie nie złapał?
                  Ale jeżeli chcesz to proszę.
                  Piszesz: wez mi napisz, ktore z tych rozmow skonczyly sie sukcesem
                  Nowaka i Krzystka?
                  Najpierw musimy wyznaczyć kryteria sukcesu. Wydaje się, ze jeżeli
                  rozmowy się toczą to można to nazwac sukcesem. Uzasadnienie:
                  Trwające rozmowy w zestawieniu z ich brakiem to przecież określona
                  wartość, wsparta nadzieją na ich zakończenie po naszej myśli.
                  Jest sukces, co należało wykazać.

Pytasz dalej: oraz ktore z tych spotka zostaly zainicjowane przez
                  Nowaka lub
                  Krzystka czyli ktory z tych inwestorow gdyby nie ci panowie by sie w
                  Szczecinie nie pojawil?
                  Można spytać: Czy jeżeli nie byłoby Nowaka i Krzystka to mogłoby się
                  tak zdarzyć, że inwestorzy ci mogliby się nie pojawić w Szczecinie?
                  Albo przestać rozmawiać?
                  I jeszcze jedno, ważne jest kto doprowadza rozmowy do końca, a nie
                  kto je zaczyna. W innym wypadku świat musiałby się zaczynać wciąż, a
                  czas trwania wszelkich działań kończyłby się wraz z kadencją taką,
                  czy siaką.

Kiełbaska jest tylko jedna.
                  • Gość: as co można wymaga ć od faceta z fali IP: 195.136.49.* 01.03.08, 06:57
                    normalny właściciel zburzył by ten garaż i na jego miejscu wybudował piętrowy
                    kompleks czy biurowiec pozwolenie na biurowiec by dostałał bo zapotrzebowanie w
                    mieście na niego jest a tak to zadawala sie garażem z pseudobutikami. Zresztą w
                    Szczecinie nikt nie kojarzy kto jest vickiem od inwestycji bo tyle sie dzieje
                    nawet czesnego lepiej kojarzono.
        • zona.pijaka Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 07:38
          albert_c napisał:
          > a dla takiej np Zony Pijaka czy tez tych co zechca tu bronic
          Nowaka
          > i polityki inwestycyjnej Krzytska mam zajecie.
          > Masz tu link:
          > www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59142.asp?
          soid=0F69110DC8D747BDB06D6C92F1A8266C

Drogi Albercie, wybacz ale ja o godz 23:30, zazwyczaj jestem
          nieprzytomna od oparów alkoholu. No i przede wszystkim ciesze się że
          może wreszcie przestanesz grzebać w alkowie Krzystka - bo to nie
          przystoi tak inteligentnemu facetowi jak Ty. Twierdziłam i
          twierdzę - rozliczajmy Krzystka, Nowaka i innych z Urzędu za ich
          dokonania na rzecz rozwoju miasta. Tu masz moje "błogosławieństwo".
          Co do linku, który mi zapodałeś, to z wielką niechecią sprawdziłam
          go. I czytam, czytam - nic nie rozumiem. To chyba przez ten
          zlasowany mózg.
          Jakiś całkowity koszt uczestnictwa w targach w Cannes na poziomie 82
          tys zł. Czyli, jak na warunki europejskie astronomiczna suma ok 23
          tys euro. W tym samo wynajecie stoiska za 56 tys zeta.
          Myślę że ty, prawdziwy manager-albert załatwiłbyś to z 1.3 razy
          taniej. Stoisko za tyle samo (56 tys), mieszkanie pod mostem,
          przejazd autostopem, żarcie z aldiego.

A może w tym zapodanym linku nie o to chodziło? Więc wytłumacz mi
          jak chłop pijanej krowie na granicy.
          • Gość: Mieszkaniec Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl IP: *.chello.pl 01.03.08, 08:56
            Szkoda, ze wszyscy o tym wiedzą oprócz Piotrsia I Pazernego władcy
            miasta!
            • albert_c Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 10:19
              Zono, a szlo mi w tym linku o to ze zanim puscimy Nowaka na nastepne
              wojaze po Europie powinnismy go rolziczyc z dotychczasowych
              osiagniec - a te wg mnie sa zadne.
              Nowak zamaist wziac sie w koncu do rzetelnej roboty jak dopilnowanie
              prac nad planami zagospodarowania przetrzennego chocby to wciaz wozi
              swoj tyle i gada gada o gada i NIC z tego nie ma.
              A Krzystek go toleruje tylko i wylacznie dlatego ze to jest jego
              kumpel ze szkolnej lawki - innych powodow nie sposob dostrzec.

Tych 82 tys sie nie czepiam - tyle to widac kosztuje - wierze
              przynajmniej w to ze tyle kosztuje, bo nie mam jak tego
              zweryfikowac - trzeba i nalezy pytac czy te wyjazdy sa tego warte -
              albo jeszcze lepiej czy to Nowak powinien tam jezdzic.

Wydaje mi sie sa bardziej kompetentmni ludzie od niego w tej materii
              jaka sa rozmowy z inwestorami.

No to zapodam Tobie jeszcze jeden temat dot. pana Drzymaly (zapewne
              znana Tobie postac), ktory w zeslzym roku poajwil sie w Szczecinie w
              sprawie negocjacji dotyczacych przejecia Pogoni oraz poczynienia
              inwestycji nie tylko w tym zakresie. Widaomo ze to biznesmen z tych
              powaznych jest. Wyjechal ze Szczecina z niczym i pozniej udzielil
              wywiadow w prasie ogolnoposlkiej twierdzac ze tak slabego
              przygotowania i tak mizernych rozmowcow jak w Szczecinie to do tej
              pory nigdzie nie spotkal.
              Teraz prowadzi rozmowy z wladzami Wroclawia - jestem ciekaw czy tam
              uda mu sie dogadac.
              Napisalem to Tobie w kontekscie tego ze Ty twierdzisz ze inwestorzy
              tu nie inwestuja bo sa tu takie ciecie jak albert czy inne
              szumowiny - a ja chce Tobie dowiesc ze nie inwestuja tu bo sa takie
              ciecie jak Nowak czy Krzystek.

• zona.pijaka Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 11:29
                Nigdy Albercie nie twierdziłam ze Nowak jest najlepszym z
                najlepszych w Szczecinie do pozyskiwania inwestorów. Ale nie
                twierdzę również ze wydatki ponoszone dotychczas przez miasto na
                wyjazdy Nowaka i promocje Szczecina - są oszałamiające. Ot są takie
                na jakie nas stać. Wiem że przydałby się w Szczecina taki
                typowy "cygan" który tombak sprzeda za złoto. Tacy ludzie są i tu
                wracamy do punktu wyjscia. Jak go opłacić? Dac mu mieszkanie
                komunalne? Toć skończy się to wizytą idiotów z CBA. Dac mu 10 tys
                miesięcznie? Wykształcony manager z rozległymi kontaktami
                międzynarodowymi po najlepszych studiach na Zachodzie - na widok
                tych 5000 tys $ miesięcznie tylko pokiwa głową z politowania. Wierz
                mi. W dzisiejszych czasach globalizacji dobrego managera można
                szukać poczynając od pensji jak w bankach, orlenie itp.

Ja mam inną propozycję, dac szczecinianom możliwość pozyskiwania
                inwestorów. Zeby np Urząd stworzył w tym celu jakąś super stronę www
                z przedstawionymi projektami co zamierza na swojej własności.
                Kompleksowo. Do pobrania w formie elektronicznej. Wtedy ja jadąc np
                do Singapuru wydrukuje sobie już tam na miejscu cały prospekt, po
                obfitej kolacji na Orchard Road z tamtejszym biznesmenem -
                przedstawiam sie jako wysłannik Szczecina, dużego portu w odległości
                100 km od Berlin City - i oferuję mu prospektu. Winko, kolacja, dużo
                gadki, guma do żucia - a nuż złapie się na lep. Nastepnym razem np
                robię to w Dubaju. No i żeby miasto ustaliło jakąś taksę, nagrodę
                dla takich jak ja. Za pozyskanie finalne inwestora.
                To też jest wyjście.

Ps: A Drzymały nie znam, wódy z nim nie piłam.
                • Gość: ... Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 11:56
                  zona.pijaka napisała:
                  Wtedy ja jadąc np
                  > do Singapuru wydrukuje sobie już tam na miejscu cały prospekt, po
                  > obfitej kolacji na Orchard Road z tamtejszym biznesmenem -
                  > przedstawiam sie jako wysłannik Szczecina, dużego portu w odległości
                  > 100 km od Berlin City - i oferuję mu prospektu. Winko, kolacja, dużo
                  > gadki, guma do żucia - a nuż złapie się na lep. Nastepnym razem np
                  > robię to w Dubaju. No i żeby miasto ustaliło jakąś taksę, nagrodę
                  > dla takich jak ja. Za pozyskanie finalne inwestora.

Boże co za bełkot psychicznie chorej osoby...
                  • Gość: dl Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl IP: 89.16.85.* 01.03.08, 12:01
                    hehe, wyjatkowy belkot idioty
                    • albert_c Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 13:31
                      Zono, tak to Ty inwestora nie pozyskasz.

Ale z tymi pomyslami miasta to masz racje, to jest to o czym wczoraj
                      pisal tu White - wlasnie top jest problem ze miasto nie ma pomyslu,
                      Nowak zupelnie nie wie nawet po co tu jest w miescie, nie ogarnia
                      zadnego tematu.

Ta tabelka ktora Tobie zapodalem - zobacz jak tam nowak
                      napisal 'romzowy trwaja' - to jest wlasnie odpwoiedz Nowaka na
                      pytanie o pozyskanie inwestorow: 'rozmowy trwaja' czyli tlumaczac
                      doslownie - my im dalismy ulotki, a oni jeszcze nam nie dali
                      odpwoiedzi, wiec rozmowy trwaja.

Rok temu powiedzial ze prace nad planem dla Srododrza sa na
                      ukonczeniu - minal rok i do tego ukonczenia jest chyba dalej niz
                      blizej - a inwestorzy ktorzy chcieliby tam zainwetowac juz sa -
                      kwestia jets ten plan i budowa drog dojazdowych - a rondo w tym roku
                      wypadlo z listy indykatywnej dzieki ministrowi rzadu PO - nie mam o
                      to rzecz jasna pretensji do tego ministra, ale mam do Nitrasa,
                      Krzytska i Nowaka, ze nie potrafia lobbowac na rzezc Szczecina -
                      zupelnie nie potrafia!

I na koniec nie mam nikomu za zle tego ze wystawy, reklamowanie sie
                      itp kosztuje - zawsze kosztowalo i bedzie kosztowac, ale interesuja
                      mnie efekty tychze wyjazdow i konferencji - a te na razie sa zaden -
                      wiecej napisze - przynosza szkode dla miasta pomysly takie zeby
                      Szczecin byl reprezentowany przez Nowaka gdziekolwiek.
                      • albert_c Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 13:35
                        a Drzymale to powinnas znac z gieldy - wszak to jego spolka zostala
                        za rok 2004 uznana za najlepsza na gieldzie.
                        Chodzi o firme Inter Groclin S.A.
                        www.groclin.com.pl/11008.xml
                      • Gość: gość Miejscy mądrale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:02
                        albert, ja już sam dla Szczecina ze dwa, a może nawet trzy razy
                        inwestorów pozyskał ale dałem sobie spokój to był tylko później
                        wstyd i już nie chciałem na swoje konto brać sobie tego durnego
                        miasta na barki.
                        Acha, pozyskałem za darmo miasto to nie kosztowało złotówki.

A czemu nie ma planu zagospodarowania? Dla mnie odpowiedź jest
                        raczej prosta, oni czekają aż jakies profity z tego spadną, a jak
                        nie mają jeszcze planu jak odcinać kupony to im się nie spieszy z
                        planem zagospodarowania. Brak tego planu zagospodarowania pokazuje
                        jakie są prawdziwe intencje waaadzy :))))

Tak a propos, ze Szczecina wcale nie trzeba wyjeżdżać, żeby pozyskać
                        inwestorów ....... i to poważnych z gwarancjami.
                        • albert_c Re: Miejscy mądrale 01.03.08, 15:12
                          ja o tym wiem o czym Ty tu napisales.

i w tym jest wlasnie problem, ze wielu to wie, a Nowak bierze kase
                          za nogrody - tak sie wlasnie w naszym miesicie docenia imbecylizm.
                          • Gość: byly platfus Re: Miejscy mądrale IP: 79.175.192.* 01.03.08, 15:21
                            jesen syf po prostu, wybierzmy nastepnym razem jakiegos madrzejszego kolesia na prezydenta, a najlepiej odwolajmy w referendum tego chlystka i jego bande zlodzeji.
                            zono pijaka lepeiej dla ciebie bedzie jak juz nic nie bedziesz pisac - po co sie kompromitowac.
                        • whiteentrance sory gościu 01.03.08, 15:35
                          nieszczerze zabrzmiał Twój wpis. Przede wszystkim o tych dwóch-
                          trzech inwestorach. Chętnie bym Twoje doświadczenia skonfrontował z
                          moimi:)
                          Nazywasz innych "mądralami", jednak sam w swoim wpisie stosujesz
                          pouczenia.
                          Natomiast prawdą jest, że nie ma najmniejszej potrzeby wyjeżdżać ze
                          Szczecina, żeby pozyskać inwestorów. Od samego początku twierdziłem
                          i będę twierdził że Cannes jest ostatnim miejscem do pozyskania
                          inwestora. Przynajmniej jeśli chodzi o FDI w zakresie produkcji bądź
                          usług. Co innego Praga- Tam być trzeba! Chociaż Nowak jest
                          kompletnym durniem mówiąc, że ściągnie stamtąd inwestora. To będzie
                          konferencja a nie rozmowy z inwestorami. Jednak na tej praskiej
                          konferencji być trzeba. Mam nadzieję, że jednak Nowak się tam wogóle
                          nie będzie odzywał, a najlepiej niech wyśle kogoś w zastępstwie.
                          Przy okazji Panie Nowak- w Pradze bęą mówić po angielsku. To może
                          samego tłumacza by Pan wysłał? Taniej i mądrzej:)

Niżej będzie o planach zagospodarowania przestrzennego - teamt na
                          dłuższy wpis.
                          PS: Od swoich inwestorów ani od Szczecina też nie wziąłem ani
                          złotówki:)
                          • albert_c Nowaka dialogi po angielsku... 01.03.08, 15:44
                            Ktos wie jak wygladaja?

Bo ja jestem przekonany, ze White zapodal sprawe w sumie calkiem
                            fundamentalna - te rozmowy co je Nowak prowadzi, to w jakim jezyku
                            sa toczone skoro nie w agnielksim.

No i po co na rozmowy z inwestorami jedzie gosc co nie zna jezykow -
                            to jest bezsensu - bo ani on decyzyjny ani nic ten Nowak.

• whiteentrance Re: Nowaka dialogi po angielsku... 01.03.08, 15:52
                              albert_c napisał:

> Ktos wie jak wygladaja?

Niestety wiem:)
                              BTW - podeślę Ci prezentacje, które Nowak przedstawił w Indiach. Tu
                              masz małą próbkę - jak Nowak zachęca firmy typu Infosys:
                              1. Tourist services:
                              commercial – go for diversified prices
                              entertainment – an aquapark, entertainment centre at Dąbie District
                              water tourism
                              medical and rehabilitation services
                              2. Logistics services:
                              launching Tczewska junction
                              Taking advantage of the Szczecin port

A teraz będzie najlepsze - to wszystko gwarantuje Szczecin:):

Attracting outward investment such as Business Process Outsourcing,
                              Shared Services Centers
                              IT
                              R&D
                              Accounting - finances
                              Developing modern office space – matchmaking of developers with BPO
                              firms
                              Economic sub-zone support
                              Staff trainings
                              • albert_c Re: Nowaka dialogi po angielsku... 01.03.08, 18:38
                                przeciez ten gosc to jest jakis krejzol co to jezdzi po swiecie i
                                opowiada inwestorom bajki!

mysle ze napradwe imbecyzlim jest adekwatnym okresleniem takich
                                poczynan przy zachecaniu inwestorow.

• anamar Re: Nowaka dialogi po angielsku... 04.03.08, 13:45
                                  niezależnie od mojej negatywnej oceny p.nowaka i jego działań,uważam,że używanie
                                  wobec niego określeń kretyn i imbecyl przez admina,a więc osobę mającą na forum
                                  pilnować porządku ,jest po prostu poniżej krytyki...
                                  • albert_c Re: Nowaka dialogi po angielsku... 04.03.08, 14:04
                                    w poscie ponizej w polemice z Lekarzem znajdziesz moje uzasadnienie dlaczego zdecydowalem sie w ten sposob sformulowac moja opinie nt Nowaka.

Jezeli zechcesz z tym polemizowac to prosze bardzo, ale ja dalej twierdze, ze przesada z jaka uzywam takiego okreslenia w stosunku do Nowaka jest dopuszczalna forma prowokacji i krytyki sprawowania urzedu tego tego Pana.
                                    Poza tym nie czynie z tej krytyki pustego gestu - wskazalem wszakze kilka dowodow na to, ze Nowak nie jest osoba normalna, bo czy za kogos normalnego mozna uznac tego, ktory podpisuje sie pod tym, ze Hiszpan skonczy swoja budowe na Bramie Portowej za kilka dni?
                                    • anamar Re: Nowaka dialogi po angielsku... 04.03.08, 15:50
                                      albert_c napisał:

bo czy za kogos normalnego mozna uz
                                      > nac tego, ktory podpisuje sie pod tym, ze Hiszpan skonczy swoja budowe na Brami
                                      > e Portowej za kilka dni?

tam jest tylko napisane,że taki BYł PLANOWANY TERMIN ZAKOńCZENIA INWESTYCJI.i to
                                      prawda.taki był. co do ubliżania ludziom,nazywania ich imbecylami i kretynami-to
                                      łatwo ci to przychodzi,bo ty za takie określenia innych wycinasz.sam siebie nie
                                      wytniesz...
                                    • skory1 Re: Nowaka dialogi po angielsku... 04.03.08, 20:34
                                      albert_c napisał:

> przesada z jaka uzywam takiego okreslenia w stosunku do Nowaka jest
                                      > dopuszczalna forma prowokacji i krytyki sprawowania urzedu tego
                                      > tego Pana.

Dopuszczalną - przez kogo? ;) Sorry za wtręt, ale jeśli admin używa określeń powszechnie uważanych za obelżywe, to czegóż się spodziewać po przeciętnych autorach postów? ;)
                                      Od kogo jak od kogo, ale akurat od admina należałoby oczekiwać, że takich wulgaryzmów używać NIE BĘDZIE. ;)
                                      Opinie krytyczne możesz mieć, ale - na Boga - przynajmniej minimum kultury osobistej należałoby zachować...
                                      • anamar Re: Nowaka dialogi po angielsku... 05.03.08, 11:35
                                        jak może to forum wyglądać,skoro administrator ubliża bezkarnie innym?
                          • Gość: gość Re: sory gościu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:49
                            whiteentrance napisał:

> nieszczerze zabrzmiał Twój wpis. Przede wszystkim o tych dwóch-
                            > trzech inwestorach. Chętnie bym Twoje doświadczenia skonfrontował
                            z
                            > moimi:)
                            > Nazywasz innych "mądralami", jednak sam w swoim wpisie stosujesz
                            > pouczenia.

Dlaczego nieszczerze, to po pierwsze a po drugie gdzie i komu
                            dawałem pouczenia? Ponieważ zastosowałes liczbę mnoga to chętnie
                            przeczytam listę moich pouczeń. Cieżko mi jakoś je znaleźć.

Oprócz jednego z którym sam się zgadzasz -nie trzeba wyjeżdżać ze
                            Szczecina żeby znaleźć poważnych inwestorów z gwarancjami. Co do
                            pragi nie mam pojęcia. natomiast uważam, ze można wykorzystać dobre
                            chęci ludzi mieszkających poza Szczecinem,ale związanych z miastem.
                            To juz nie pouczenie ale doświadczenie. Ludzie z sentymentu chętnie
                            pomoga rodzinnemu miastu. ja już tego nei robię.

Co do inwestorów :) był tu na przykład w Szczecinie dyrektor banku,
                            banku który odbudowywał cały przemysł drugiej gospodarki na świecie.
                            Ten sam bank stał za największymi nieeuropejskimi inwestycjami
                            developerskimi w RFN. Jednocześnie szara eminencja swojego kraju i
                            rządu.

I mogłyby płynąć duże inwestycje do Szczecina z gwarancjami
                            rządowymi. Niestety okazało się ze miasto rzadzone przez
                            nierozgarniętych cieci nie jest w stanie przyjąć takich propozycji.
                            To mój pierwszy strzał w Twoją stronę, teraz Ty - porównuj.
                            • Gość: kiełbaska Dlaczego ja o tym wiedziałem przed wyborami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:24
                              A tylko warto przeczytać to co się działo tu przed ostatnimi
                              parlamentarnymi.
                              Wybieracie drodzy współwięźniowie samych chechłaków umysłowych.

Brak racjonalizmu i pamięci w zmanipulowanym społeczeństwie prowadzi
                              do jego ciężkiego życia, bo władzy zawsze starczy czasu na
                              załatwienie sobie czego tam potrzebuje. Problemem jest uzmysłowienie
                              sobie, że ty też jesteś chechłakiem i obwinianie innych to twój
                              grzech. Chechłaku zacznij od siebie!
                              A ja, kiełbaska tackę wam daję.
                              • zona.pijaka Re: Dlaczego ja o tym wiedziałem przed wyborami? 01.03.08, 17:17
                                A powiedzcie tak prawdę, po co wam tu w Szczecinie jakieś IT, R&D,
                                Accounting - finances? I tak Was tam nie zatrudnią. Przycież jedyne
                                co potraficie to narzekać na tym forum. IT Wam się zachcialo - no
                                popatrz. Może jeszcze przy Malczewskiego, gdzie będzie zabroniony
                                wjazd do IT, a garażowiec zburzony - co niektórzy wręcz sugerują? Na
                                złość inwestorowi?
                      • zona.pijaka Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 19:00
                        > hehe, wyjatkowy belkot idioty
                        Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl
                        albert_c 01.03.08, 13:31 Odpowiedz
                        > Zono, tak to Ty inwestora nie pozyskasz.

Nie moją winą jest że przkracza to mozliwość Waszej percepcji. Dla
                        Was szczytem zachecania w internecie inwestorów do inwestowania w
                        naszym mieście na stronach www jest np to:
                        www.szczecin.pl/UMSzczecinFiles/projekt_60.pdf
                        Wiem że to niemozliwe, kto weźmie pod stołem? Przecież po to partie
                        łożą pieniądze na wybory, po to wygrywają wybory, po to obsadzają
                        swoimi ludźmi, po to ci ludzie jeźdzą potem sobie do Afryki
                        Południowej, przez Indiee lub Cannes - by szukać inwestorów.
                        Chyba że się mylę, to pokażcie mi choć jedną oficjalną stronę www
                        UM, która w szczegółach zachęciłaby do inwestowania tutaj. Plany,
                        uwarunkowania, oczekiwania itp. Oczywiscie w j. angielskim (co
                        najmniej).
                        Bym mogła, będąc w Singapurze wydrukować tam sobie lub pokazać na
                        laptopie - znajomemu. Co ma Szczecin do zaoferowania.
                        • albert_c Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 19:44
                          Zono, widze ze koniecznie chcesz nie wkurzyc:)

napisze Tobie w taki razie tak, ze masz racje, ze tak jak naisalas
                          byc powinno, to bylaby wg mnie sytuacja wrecz idealna gdyby tak sie
                          stalo jak to opisalas.

Bo dzis jest tak, ze Nowak jezdzi po swicie i gada o strefach
                          ekonomicznych w Szczecinie, ktorych nikt poza nim na oczy nie
                          widzial. Ale taki to juz z niego jest Nowak.

I wiecej Tobie napisze - sadze ze w sprawie garoazowca dla Echo to
                          pierwsza decyzja Krzytska w tej sprawie byla sluszna i powinno sie
                          stac tak jak napislas.
                          Przeciez Echo oferowalo calkiem sporo za ten garaz + w umowie mialo
                          sie zobowiazac do przensiienia siedziby firmy zarzadzajacej Galaxy
                          do Szczecian - a to juz calkiem sporo jest.

Zmiana decyzja w tej sprawie jest dla mnie malo zrozumiena - mysle
                          ze tu chodzi o cos wiecej niz to ze krzyste boi sie podejrzen o to
                          ze cos moglo pojsc pod stolem.
                        • Gość: gość Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:01
                          > Przecież po to partie
                          > łożą pieniądze na wybory, po to wygrywają wybory, po to obsadzają
                          > swoimi ludźmi, po to ci ludzie jeźdzą potem sobie do Afryki
                          > Południowej, przez Indiee lub Cannes - by szukać inwestorów.

No, no, nieźle Cię dzisiaj dziecko pier..lło. Coś Ty brała? Chyba że
                          jakieś mózgotrzepy paliła .... Partie "łożą" piniądze na wybory??? A
                          niby za jakie pieniądze i skąd je mają??? "łożą" to później do
                          prokuratury, albo jak chcesz zrobic karierę partyjną, to musisz na
                          ten przykład opanować inne znaczenie słowa "łożą" i jego odmiany
                          np. "łoże"...
                        • Gość: do pijaczki Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 22:44
                          to jest dobre i polskie!
                          będziesz obwiesiu pokazywał pod stołem i na laptopie to co masz.
                          wydrukuj sobie te "plany uwarunkowań", oczekiwań i zachęcanie w
                          szczegółach, na oficjalnej stronie U.M.
                          oczywiście w języku angielskim.
                          i znajomym tez pokaż co masz do zaoferowania.
                          (szkoda laptopa, jaki by nie był)
              • beatrix13 Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 18:08
                albert_c napisał:

> A Krzystek go toleruje tylko i wylacznie dlatego ze to jest jego
                > kumpel ze szkolnej lawki - innych powodow nie sposob dostrzec.

> .............................
                coś ci się pomigało, bo Nowak i Krzystek to inne półki wiekowe
                • albert_c Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 18:45
                  tak masz racje, cos mnie sie pomylilo w tym temacie.
                  Chochulksi rzecz jasna to ten jego kumpel ze szkolnej lawki.
                  dzieki za zwrocenie uwagi:)
                  • Gość: kiełbaska Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:50
                    Beatrix, proszę Cię.
                    • albert_c Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 01.03.08, 22:39
                      zeby nie bylo...

dzis na dobranoc zapodaje historie jak to Nowak buduje w I kwartale
                      2008 biurowiec Echo przy Malczewskiego/Wyzwolenia
                      Prosze tu jest link:
                      bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinBIP/chapter_11083.asp?soid=F8ECC4331DE24786AF8269B0B66A7AFD

a to co tam sie znajuduje brzmi tak:
                      PLANOWANY TERMIN ROZPOCZĘCIA INWESTYCJI: I kwartał 2008

ciekawe kiedy Nowak sie obudzi z tym ze ta inwestycja nie zacznie
                      sie w tym kwartale.
                      Ba, nie zacznie sie pewnie i w tym roku - no ale wice Nowak ma
                      refleks zabojczy i zawsze u niego najswiezsze informacje.

Jak to #&^%76 jest w tym miescie ze albert wie, ze Kielbaska wie, ze
                      White wie i ze pewnie tysiace wie, a Nowak dalej swoje ze Echo w I
                      kwartale zacznie z tym biurowcem, ze Pleciuga w tym roku juz bedzie
                      nam nowa itp.????????????

I bierze sobie nagrody od Krzytska i pewnie obaj ciesza mordki nad
                      tymi renderami...
                      • albert_c Mysle ze to nawet moze byc kretyn... 01.03.08, 22:44
                        zreszta przeczytajcie to i powiedzcie czy ktos kto ma chocby troszke
                        oleju w glwoie moze napisac ze Galeria Handlowa na Bramie Portwoej
                        budowana przez hiszpana bedzie wybudowana do konca marca 2008?

Nowak twierdzi, ze tak, ze hispzan nam za miesiac otworzy ta galerie:

Tytuł: GALERIA HANDLOWA u zbiegu ulic: Tkacka, Wyszyńskiego i
                        Niepodległości

INWESTOR: CR Spółka z o.o.

LOKALIZACJA: Szczecin, u zbiegu ulic: Tkacka, Wyszyńskiego i
                        Niepodległości

PLANOWANY TERMIN ZAKOŃCZENIA INWESTYCJI: I kwartał 2008

a tu link:
                        bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinBIP/chapter_11083.asp?soid=02F4680B02A1448DA5210D95302D73F2

a 10 tys nagrody za wybitne osiagniecia w dogadywaniu sie z
                        inwestorami do kieszonki wpadlo.
                        A Krzystek siedzi i zawija...jak ten swistak!

Czy tylko albert zaglada na te strony?????????

Czy zaden muminek z UM nie potrafi aktaulizac tych danych?????
                        Same spiochy do &^%#$^% nedzy tam siedza?

ide spac.
                        • albert_c Nowak sieroto PObudka!!!!!!! 01.03.08, 22:50
                          a to zostawiam bez komentarza:
                          INWESTOR: CURA Beteiligungsgesellschaft Polen m.b.H. z siedzibą w
                          Hamburgu (ECE)

LOKALIZACJA: Szczecin, w obrębie ulic: al. Niepodległości,
                          Bogurodzicy, Świętego Wojciecha, Obrońców Stalingradu

PLANOWANY TERMIN ROZPOCZĘCIA INWESTYCJI: 2007 r.

i wez sobie Zono ta wydrukuj i jedz do Singapuru/Dubaju/w pizdu
                          gdzie badz i pochwal sie ze nam juz Kaksade buduja.
                          No porazka totalna z aktualizacjami tych danych - mysle ze Nowak tak
                          ma ze wszytskim, ze to totalna porazka.

Jak jest jeszcze tu chocby jedna osobka ktora nie jest przekonana do
                          tego ze Nowak to imbecyl, to prosze sie zapowiedziec, na pewno
                          znajde kolejne przyklady na to by udowodnic moja teze.

a i dodam ze gosciu co jest odpowiedzialny za inwestycje w miescie
                          za tak rzetelne aktualziacje dstal od Krzystka 10 tys nagrody
                          rocznej!
                          Jezeli tak jak rzezce Krzystek maisto to by byla firma to Nowak
                          zamiast tych 10 tys dotalby kopa w dupe.

NOWAK draniu POBUDKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: gość Re: Nowak sieroto PObudka!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 22:53
                            > a i dodam ze gosciu co jest odpowiedzialny ..........

No co ty, albert, no?! Ja odpowiedzialny??? to Nowak, nie ja.... ja
                            jestem swój gość :))))))))))))))))
                            • albert_c Re: Nowak sieroto PObudka!!!!!!! 02.03.08, 21:58
                              a owaszem, przeciez ze nie Ty tu poprawisz calkiem sensownie:)))

to ja sie malo preczyzyjnie wypwoiedzialem;-)

Gość portalu: gość napisał(a):
                              >
                              > No co ty, albert, no?! Ja odpowiedzialny??? to Nowak, nie ja....
                              ja
                              > jestem swój gość :))))))))))))))))
                          • whiteentrance Re: Nowak sieroto PObudka!!!!!!! 23.08.08, 19:32
                            za dwa tygodnie minie rok jak takie rzeczy wymóżdżył Nowak:
                            Jakich inwestorów miasto chce ściągnąć?

"Obecnie prowadzimy rozmowy z ok. 20 inwestorami zagranicznymi,
                            głównie deweloperami, którzy chcą budować biurowce w mieście. Jest
                            to kierunek, w którym chcemy iść. Szczecin musi przygotować
                            powierzchnie biurowe klasy A, do których ściągniemy firmy usługowe,
                            finansowo-księgowe, IT, które będą w Szczecinie lokować back office.
                            Mamy potencjał intelektualny, 75 tys. studentów i 17 uczelni
                            wyższych.

A co z przemysłem?

- W Szczecinie nie potrzeba przemysłu, bo nikt nie będzie chciał
                            pracować za tysiąc złotych. Potrzebny jest przemysł intelektualny.
                            Wyższe zarobki mieszkańców to wyższe wpływy do kasy miasta. W 2009
                            r. przy ul. Malczewskiego powstanie biurowiec o powierzchni 12 tys.
                            m kw. Rozmawiamy także z inwestorami, którzy chcą zainwestować w
                            turystykę, w okolicach jeziora Dąbie i na Łasztowni. Duże firmy
                            przemysłowe odsyłamy do Stargardu Szczecińskiego, Goleniowa i Polic,
                            gdzie są specjalnie przygotowane strefy ekonomiczne."

Nowak to jednak kosmiczna sierota. Jak Kowalewska z całym tym
                            zastępem mądrych pracujących w Gazecie Wyborczej.
                            Nowak wart Krzystka, Krzystek Nitrasa, Nitras Obryckiego,
                            Obrycki .......
                        • beatrix13 Re: Mysle ze to nawet moze byc kretyn... 02.03.08, 13:19
                          komus się paluszek omsknał i zamiast 1 0 wklepał,
                          pewnie Al na tej stronce UM urzedas za aktualizację odpowiedzialny
                          miał marzec 2018 napisać:)
                          • albert_c Re: Mysle ze to nawet moze byc kretyn... 02.03.08, 22:00
                            Pamietam ze jakis czas temu ze 3 lata juz chyba bedzie zwroiclem tu
                            na forum uwage na brak atlanych ofert dla inwestorow ba stronach
                            miejskich - wtedy ten wydzial podlegal Czesnemu.
                            Kilka dni pozniej wyborcza ppelnila nt artykul, ze sa informacja
                            wzajemnie sie wykluczajace i nieaktualne - reakcja urzednikow byla
                            zmiana dat na rok nastepny:)

Jestem w sumie przekonany, ze tak samo bedzie i w tym przypadku, bo
                            wg mnie Czesnego i Nowaka nie wiele rozni, zeby nie rzec ze prawie
                            nic.

beatrix13 napisała:

> komus się paluszek omsknał i zamiast 1 0 wklepał,
                            > pewnie Al na tej stronce UM urzedas za aktualizację odpowiedzialny
                            > miał marzec 2018 napisać:)
                            >
                            >
                            >
                            • Gość: gość albert_c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 22:22
                              czy...Nowak...ma...coś...wspólnego...z...ANNA... NOWAK...byłą...
                              wice...Szczecina????
                              • albert_c Re: albert_c 02.03.08, 22:36
                                nie wiem, wszak nazwisko dosc popularne jest, ale warto by bylo
                                potwierdzic lub wyeliminowac takie przypuszczenie.
                                choc ja obstawiam, ze nie ma.
                        • sroka40 Re: Mysle ze to nawet moze byc kretyn... 02.03.08, 18:15
                          Krzystek konsekwetnie realizuje obietnicę wyborczą: każdy jego
                          zastepca jest głupszy od niego, a każdy nowoprzyjmowany dyrektor
                          jeszcze głupszy. I tak mamy to co mamy. Nowak za granicą? To strata
                          pieniędzy , podobnie jak Nowak w Szczecinie. Z tym , że w Szczecinie
                          wydajemy tylko na jego pensję, nagrody, samochód służbowy, komórkę,
                          komputer, napoje chłodzące, napoje gorące, wystrój wnetrza (kwiaty),
                          kilka obiadów w tygodniu, niewielkie upominki dla przyjaciół co go
                          odwiedzają, ciasteczka, słodycze, a za granicą wydatki są znacznie
                          większe!
      • anamar motorzysta 03.03.08, 12:12
        nowak to były handlarz amway'em oraz przedstawiciel handlowy niewielkiej firemki
        papierniczej.faktycznie zbyt lotny nie jest...
        • albert_c Re: motorzysta 03.03.08, 12:21
          tylko o co chodzi, ze wydaje sie iz wszyscy poza Krzystkiem i szczecinska PO to zauwazaja?

Po co im on?
          Szukam i nie znajduje zadnej odpowiedzi w kwestii przydatnosci Nowaka.
          • anamar Re: motorzysta 03.03.08, 15:10
            no tego też nie rozumiem.nawet po obejrzeniu filmu "motór"....
        • Gość: gość Sekta Amway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 12:56
          > nowak to były handlarz amway'em

Powołując się na Radio Maryja, ceniony i nagradzony ośrodek
          medialny - Amway to: SEKTA.

Czyli co, Nowak był wg RM w sekcie Amway? Czyli jak to? ......
          Czyżby wg RM, sekciarz rządził Szczecinem ?????? ...

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • skory1 Re: Sekta Amway 04.03.08, 08:46

> > nowak to były handlarz amway'em
            >
            > Powołując się na Radio Maryja,

Na co??? ;)))))))))))))))))))
            Według powyższego - Owsiak i jego WOŚP to też sekta. Wierzysz w te brednie? ;))))

> ceniony i nagradzony ośrodek
            > medialny - Amway to: SEKTA.

A jakiż to ten ośrodek, wymienisz go? ;)))
            • Gość: gość Re: Sekta Amway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 13:32
              > > ceniony i nagradzony ośrodek
              > > medialny - Amway to: SEKTA.
              >
              > A jakiż to ten ośrodek, wymienisz go? ;)))
              >

Może nieprecyzyjnie siem wyraziuem - radio Maryje, ostatnio w osobie
              ojca Dyrektora nagrodzone przez abp. Głódzia :)))))
              • skory1 Re: Sekta Amway 04.03.08, 20:29

> Może nieprecyzyjnie siem wyraziuem - radio Maryje, ostatnio w osobie
                > ojca Dyrektora nagrodzone przez abp. Głódzia :)))))

Uhm. Ciekawe za co, za walkę z setkami? ;)
                • skory1 Re: Sekta Amway 04.03.08, 20:35
                  Oczywiście - sektami. ;)
                • Gość: gość Re: Sekta Amway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 22:19
                  skory1 napisał:

> Gość portalu: gość napisał(a):
                  >
                  > > Może nieprecyzyjnie siem wyraziuem - radio Maryje, ostatnio w
                  osobie
                  > > ojca Dyrektora nagrodzone przez abp. Głódzia :)))))
                  >
                  > Uhm. Ciekawe za co, za walkę z setkami? ;)

nie pamiętam, ale to było juz po Nowym Roku chyba, zaraz poszukam na
                  jakimś googlu, moment.
                  No proszę i jest!!!
                  www.rp.pl/artykul/81596.html
                  "Biskup polowy gen. Tadeusz Płoski nagrodził media ojca Rydzyka.
                  Docenił je m.in. za „bezkompromisową obronę prawdy” i „krzewienie
                  polskiego ducha”

źródło: Forum
                  +zobacz więcejMedal Milito pro Christo (Walczę dla Chrystusa)
                  otrzymały Radio Maryja, telewizja Trwam i „Nasz Dziennik”. Wręczył
                  go w sobotę podczas noworocznego koncertu w katedrze Wojska
                  Polskiego w Warszawie biskup polowy gen. dyw. Tadeusz Płoski.

Medalu Milito pro Christo nie przyznaje kapituła, ale sam biskup.
                  Media ojca Rydzyka zostały uhonorowane za „wytrwałą i
                  bezkompromisową obronę prawdy, za krzewienie polskiego ducha wśród
                  rodaków w kraju i poza granicami, za pielęgnowanie z miłością
                  polskiego etosu narodowego w duchu szacunku do braci z innych
                  narodów”.
                  .............
                  Na uroczystości w katedrze polowej obecni byli abp Kazimierz Nycz,
                  nuncjusz apostolski abp Józef Kowalczyk oraz abp Sławoj Leszek
                  Głódź."

No i co? Nagrodzone radio M.? Nagrodzone!!! :)))
                  I uhonorowane obecnosciom przedstawiciela samego Ojca Świętego i
                  Watykanu!!! Sam nuncjusz był przy tym! To jest JE ambasador Świętej
                  Stolicy!!!

Więc Radio M. musi być autorytetem, a ten autorytet powiedział, że
                  Amway to SEKTA jesli Nowak był w Amway'u to widać coś z nim jest na
                  rzeczy... :)))))))))))))))))))))))

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
                  ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

• skory1 Re: Sekta Amway 05.03.08, 08:33

> Więc Radio M. musi być autorytetem, a ten autorytet powiedział, że
                    > Amway to SEKTA jesli Nowak był w Amway'u to widać coś z nim jest na
                    > rzeczy... :)))))))))))))))))))))))

Cóż, jest takie powiedzenie, że jak - nomen omen - Bóg chce kogoś ukarać to mu
                    najpierw rozum odbiera. ;)
                • Gość: justyna skory1 IP: 78.8.106.* 25.03.08, 16:47
                  tak sobie przeglądałam fora o amway bo koleżanka wychwala jakiś
                  balsam od nich, że niby bez chemii i wogóle idealny. że mi szybciej
                  brwi wyblekną niż jej i takie tam bzdury.w oczy rzucił mi sie
                  uzytkownik skory 1, który jest dosłownie na Każdym forum dot amway.
                  jego posty zajmuja zazwyczaj ponad 60 % odpowiedzi pod tematem.
                  jeśli to nie nawiedzenie to z tym graniczy.człowieku czy ty nie masz
                  co robić i czym sie przejmować??? życie i czas poświęcasz jakiejś
                  marnej firmie, grożąc nawet ludziom, którym jej nie popierają sądem!
                  człowieku! opamietaj się! czytając Twoje posty mam przed oczami małą
                  kawalerkę obklejoną plakatami nowych produktów,i chorego maniaka
                  siedzącego przed komputerem, brąniącego BOGA-AMWAYA!z produktami
                  miałam styczność. kosmetyki- nic nadzwyczajnego. zwykły nawilżający
                  balsam, tyle że śmierdzący i cholernie drogi!
                  • skory1 Re: skory1 26.03.08, 09:40
                    Gość portalu: justyna napisał(a):

> jeśli to nie nawiedzenie to z tym graniczy.

Z konsekwentnym zwalczanie chamskich oszczerców.

> życie i czas poświęcasz jakiejś
                    > marnej firmie,

Tia, bardzo marnej. ;) Tak marnej, że ciągle zaprząta uwagę nie tylko tych,
                    którzy z nią współpracują, ale różnych zawistnych pieniaczy. ;)

> grożąc nawet ludziom, którym jej nie popierają sądem

Oprzytomniej. Nie chodzi o popieranie, ale o NIEPISANIE PUBLICZNIE KŁAMSTW.
                    Czytaj ze zrozumieniem, jeśli już to robisz...

> chorego maniaka

Brawo, pełna kultura wypowiedzi. ;) Panuj trochę nad emocjami, jeśli umiesz... ;)

> kosmetyki- nic nadzwyczajnego. zwykły nawilżający
                    > balsam, tyle że śmierdzący i cholernie drogi!

To twoja opinia a nie prawda objawiona.
                    • anamar Re: skory1 26.03.08, 13:21
                      no,ale że amway to kicha-to się akurat zgadzam...
                      • skory1 Re: skory1 27.03.08, 08:58
                        anamar napisała:

> no,ale że amway to kicha-to się akurat zgadzam...

Nie bądź śmieszny...
                        • anamar Re: skory1 27.03.08, 15:55
                          skory1 napisał:
                          >
                          > Nie bądź śmieszny...
                          >
                          a co w tym śmiesznego?przeciętne produkty w b.wysokich cenach sprzedawane przez
                          akwizytorków w za małych garniturkach z obłędem w oczach i poczuciem misji...
                          • skory1 Re: skory1 27.03.08, 16:43
                            anamar napisała:

> a co w tym śmiesznego?

Ano to, że o firmie i biznesie AMWAY bardzo pozytywnie wypowiadają się EKSPERCI EKONOMICZNI na całym świecie. Wątpię, abyś się do nich zaliczała. ;)

> przeciętne produkty

Znasz jakieś? To wymień kilka z tych, których używałaś.

> sprzedawane przez
                            > akwizytorków w za małych garniturkach

O, to i na krawiectwie się znasz, skoro wiesz, że WSZYSCY mamy za małe garniturki? ;) Ja na swój nie narzekam.

> z obłędem w oczach

Taaak, na dodatek każdemu zaglądałaś w oczy... ;)

> i poczuciem misji...

Jeśli masz na myśli uczenie ludzi zdrowego rozsądku i umiejętności liczenia swoich pieniędzy a nie ulegania marketowym hasłom o "oszczędzaniu" - to masz rację, w pewnym sensie mam takie poczucie. ;)
                            • skory1 A tak w ogóle... 28.03.08, 17:52
                              Nadal czekam abyś podała chociaż JEDEN produkt AMWAY, którego używałaś i na
                              podstawie którego określasz WSZYSTKIE produkty AMWAY jako kiepskie. Coś mi się
                              zdaje, że kiepska to jest twoja ich znajomość, pleciesz co ci ślina na język
                              przyniesie byle tylko oczerniać...
                              Zastanów się nad tym co robisz.

"Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji"
                              Art. 26.
                              1. Kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o
                              przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem,
                              wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o
                              sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia
                              przedsiębiorcy, podlega karze aresztu lub grzywny.
                          • Gość: Szaman Re: skory1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 20:27
                            Anamar, z wyznawcami i czcicielami Amwaya nie dyskutuj, nie warto,
                            oni i tak wiedzą lepiej, EKSPERCI EKONOMICZNI im powiedzieli!!! to
                            tak samo jakbyś starała się przekonać świadka Jehowy
                            • skory1 Re: skory1 28.03.08, 10:11
                              Gość portalu: Szaman napisał(a):

> oni i tak wiedzą lepiej, EKSPERCI EKONOMICZNI im powiedzieli!!!

Dokładnie. A ty od czego jesteś "ekspertem"?
                              Od oczerniania ludzi? ;)
                              I od kogo sam czerpiesz wiedzę o AMWAY? Od ciotki-klotki-dewotki? ;)

> tak samo jakbyś starała się przekonać świadka Jehowy

Nie mieszaj religii do ekonomii człowieku...
                            • anamar współczucie. 28.03.08, 13:26
                              Gość portalu: Szaman napisał(a):

> Anamar, z wyznawcami i czcicielami Amwaya nie dyskutuj, nie warto,
                              > oni i tak wiedzą lepiej, EKSPERCI EKONOMICZNI im powiedzieli!!! to
                              > tak samo jakbyś starała się przekonać świadka Jehowy

to prawda,że mentalność świadków jehowy i amwayowców ma zaskakująco dużo
                              wspólnego. swoją drogą,jedni i drudzy są po niezłym,psychotechnicznym praniu
                              mózgów,więc należy im się współczucie....
                              • skory1 Re: współczucie. 28.03.08, 17:47
                                anamar napisała:

> to prawda,że mentalność świadków jehowy i amwayowców ma zaskakująco
                                > dużo wspólnego.

No, ty jesteś po prostu omnibusem, czapki z głów. ;)
                                Ekonomista, krawiec, socjolog, psycholog, czym się jeszcze popiszesz? ;)
                                Albo ośmieszysz...
                  • Gość: gosc Re: skory1 IP: *.GtokyoFL102.vectant.ne.jp 26.03.08, 13:45
                    Gość portalu: justyna napisał(a):

> tak sobie przeglądałam fora o amway bo koleżanka wychwala jakiś
                    > balsam od nich, że niby bez chemii i wogóle idealny. że mi
                    szybciej
                    > brwi wyblekną niż jej i takie tam bzdury.w oczy rzucił mi sie
                    > uzytkownik skory 1, który jest dosłownie na Każdym forum dot
                    amway.
                    > jego posty zajmuja zazwyczaj ponad 60 % odpowiedzi pod tematem.
                    > jeśli to nie nawiedzenie to z tym graniczy.człowieku czy ty nie
                    masz
                    > co robić i czym sie przejmować??? życie i czas poświęcasz jakiejś
                    > marnej firmie, grożąc nawet ludziom, którym jej nie popierają
                    sądem!
                    > człowieku! opamietaj się! czytając Twoje posty mam przed oczami
                    małą
                    > kawalerkę obklejoną plakatami nowych produktów,i chorego maniaka
                    > siedzącego przed komputerem, brąniącego BOGA-AMWAYA!z produktami
                    > miałam styczność. kosmetyki- nic nadzwyczajnego. zwykły
                    nawilżający
                    > balsam, tyle że śmierdzący i cholernie drogi!

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha, czyli sekta Amway dziala tak
                    jak KK naucza - podstepnie i szuka ukrytyc wrogow na forach :))))
                    No tak to trzeba miec niezwykla zdolnosc i szczegolne sklonnosci:)))

A propos wg nauki swietego Kosciola Katolickiego Amway to sekta :))))

Mr. "skory 1" to potwierdza :))))
                    • skory1 Re: skory1 27.03.08, 09:05
                      Gość portalu: gosc napisał(a):

> sekta Amway

Kolejny tropiciel czarownic....

> szuka ukrytyc wrogow na forach

Ukrytych? Owszem, pod anonimowymi nickami, bo są zbyt wielkimi tchórzami, by się
                      podpisać pod swoimi oszczerstwami imieniem i nazwiskiem.

> No tak to trzeba miec niezwykla zdolnosc i szczegolne sklonnosci

Do czego mają "skłonności" różni opluwacze innych, nie muszą chyba wyjaśniać?

> wg nauki swietego Kosciola Katolickiego Amway to sekta

TO KŁAMSTWO. Pytałem Konferencję Episkopatu Polski - w kwestii firmy AMWAY
                      NIGDZIE nie ma stanowiska Kościoła Katolickiego. Nie wierzysz - spytaj rzecznika
                      prasowego, ja to zrobiłem. To, że jakiś porąbany klecha wyzywa ludzi od
                      sekciarzy, to kwestia jego psychiki, a nie stanowiska Kościoła.

> Mr. "skory 1" to potwierdza :))))

Ty potwierdzasz tylko, że Polacy uwielbiają obrzucać innych błotem, nie mówiąc o
                      bardziej cuchnącej substancji pochodzenia organicznego.
                      • Gość: gosc Re: skory1 IP: *.GtokyoFL102.vectant.ne.jp 27.03.08, 11:02
                        > Ukrytych? Owszem, pod anonimowymi nickami, bo są zbyt wielkimi
                        tchórzami, by si
                        > ę
                        > podpisać pod swoimi oszczerstwami imieniem i nazwiskiem.
                        >

:)))) No wlasnie sam to robisz:)))

> Ty potwierdzasz tylko, że Polacy uwielbiają obrzucać innych
                        błotem, nie mówiąc
                        > o
                        > bardziej cuchnącej substancji pochodzenia organicznego.
                        >
                        >

Stary! Ale ciebie miota! Buha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
                        Z Toba to jednak fajna zabawa :))) dzieki stary, tutaj takich jak Ty
                        to na lekarstwo, dajesz nam duzo bezplatnej rozrywki :)))
                        • skory1 Re: skory1 27.03.08, 15:40
                          Gość portalu: gosc napisał(a):

> :)))) No wlasnie sam to robisz:)))

Ja nikogo nie obrzucam wyzwiskami i oszczerstwami.

> dajesz nam duzo bezplatnej rozrywki :)))

Jak dla ciebie szydzenie z ludzi to rozrywka, to gratuluję zdrowia psychicznego...
          • Gość: stefan a Chochulski? IP: *.bazapartner.pl 26.03.08, 12:55
            hmmmm?
            • Gość: Szaman Re: a Chochulski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 19:12
              Chochulski to spec od rur - "Rura Bomber", na innych rzeczach się
              nie zna, ale się uczy
              • Gość: tarot Re: a Chochulski? IP: 213.155.191.* 23.07.08, 08:55
                to fachman od wyciagania kasy, jest niezły? ale ktoś chroni ten uklad? ciekawe kto?
      • anamar Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 25.03.08, 16:57
        vicek nowak rzeczywiście jest słabiutki.jednak administrator forum (też
        słabiutki)nie powinien nazywać go imbecylem...mamy równie lotnego admina jak
        wiceprezia....
    • Gość: lekarz Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl IP: *.centertel.pl 02.03.08, 18:02
      Nie powiedziałbym. To, że niczego nie rozumie i nie umie powiązać ze
      sobą faktów nie świadczy o imbecyliźmie. W końcu to sprzedawca z
      Fali. Problem zagospodarowania przestzrennego miasta to duży problem
      i sądzę, iż większość sprzedawców w Fali i innych sklepach wie na
      ten temat niewiele więcej od Nowaka, a przecież nie powiemy o nich,
      że są imbecylami? Nowak potrafi wykazać się umiejetności
      zdecydowanie wykluczającymi jakikolwiek imbecylizm: na pewno umie
      czytać i liczyć, zrobi też zakupy w sklepie, umie odebrać telefon.
      To więc ta opinia to potwarz.
      • albert_c Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl 02.03.08, 22:04
        Lekarzu, dzieki za ten glos doradczy - w zasadzie masz racje, ale z
        drugiej strony co bys pwoiedzial o urzedniku wysokiego szczebla
        ktpory twierdzi, ze w ciagu miesiaca bedziemy mili gotowe nowe
        centrum handlowe na Bramie Portowej ktorego budowa sie jeszcze nie
        zaczela????

Bardzo zem ciekaw Twojej opini.

Nie ukrywam, ze tytul watku jest calkowicie na wyrost - chcialem
        tylko i az zaznaczyc to ze fukcja ktora obecnie sprawuje pan Nowak
        jest ewidentnie ponad jego mozliwosci - w tym intelektualen - i ze
        zwyczajnie nie ejst onw s tanie ogaranc tematu swoich kompetencji,
        co jest duza szkoda dla naszego miasta.

Tak wiecw ten ewidentmie prowakacyjny sposob chcialem wyrazic
        troske o Szczecin.
        • Gość: lekarz Re: Wice Krzystka, Nowak to jednak jest imbecyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 13:33
          Nadal twierdzę, że Nowak to nie imbecyl. Wydaje się jednak , że
          obserwacji wymagałaby osoba , która go zatrudniła na tak
          odpowiedzialne stanowisko. Oczywiście jeżeli rzeczywiście jest to
          odpowiedzialne stanowisko. Może okazać się, że choroba sieje wielkie
          żniwo...
          • whiteentrance Czyli to Krzystek jest psychiczny? 03.03.08, 13:41
            Założenie pierwsze - z-ca prezydenta ds gospodarczych to fucha
            odpowiedzialna (stanowi o pomyślności ok 400 tys ludzi);
            założenie drugie - Nowak, nawet jeśli nie kliniczny imbecyl to
            kompletny dyletant i efekciarz;
            założenie trzecie - Nowaka na "odcinek gospodarki Szczecina" wrzucił
            Krzystek;
            TEZA: jak w tytule -tylko już bez znaku zapytania!

Mam rację?
            • Gość: lekarz Re: Czyli to Krzystek jest psychiczny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 14:53
              pełna zgoda
              • albert_c Re: Czyli to Krzystek jest psychiczny? 03.03.08, 15:56
                powazna sprawa - wymaga natychmiastowego zbadania.

a tym czasem mozemy przeczytac:
                www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?p=2131
                Szczegolnie w przypadku Nowaka wielce interesujaca jest co sie kryje pod uzasadnieniem: 'dobrze wypełniają swoje obowiązki'?????

Ktos (Krzystek) az za bardzo mnie prowokuje - no niech on ze w koncu mi wskaze gdzie ten Nowak dobrze wypelnia obowiazki!!!?
                Albo lepiej niech obaj sie przejda do lekarza w takim razie, bo nawet przy bardzo dobrej mojej woli nie potrafie sie dopatrzyc tego dobrego wykonania u Nowaka.
                • Gość: kiełbaska Re: Czyli to Krzystek jest psychiczny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:56
                  Krzystek jako rozdawacz stołeczków jest winny, to oczywiste. Ale
                  warto pamiętać, że nie jest istotą oceny, bycie sprzedawcą, lekarzem
                  (to dopiero tępa nacja), urzednik, grabarz, policjant, dziennikarz
                  (tu miejscowi to lepsi od lekarzy), budowlaniec, ajent
                  ubezpieczeniowy, czy inny ekspert w swojej branzy. Istotą są
                  osobiste przymioty, których w tym Nowaku brak kompletnie.
                  Jemu nawet kiełbaska nie może pomóc, jak i Krzystkowi.
                  • Gość: 126p Re: Czyli to Krzystek jest psychiczny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:31
                    W jakim zakresie wiedzy
                    można było by uznać Nowaka za eksperta ?
                    Może niedoceniamy TEGO gościa?
                    • Gość: kiełbaska Re: Czyli to Krzystek jest psychiczny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 23:03
                      Jest ekspertem od bycia wiceprezydentem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka