Dodaj do ulubionych

Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta

27.08.03, 11:50
Oczywiscie wymieniam tych z najwiekszymi szansami, a nie wymarzonych i
wysnionych.

1. Sochanski Bartek- stara dobra firma, takiego szefa miasto nie musialoby
sie wstydzic
2. Dlugoborski Wojciech- samorzadowiec, posel i co rzadkie w SLD - nie jest
betonem
3. Gorski Dominik - wieloletni szef rady miasta, nie byloby tragedii
4. Lubinska T. - nie znosze tej kobiety, za oblude i matactwa (vide: wywiad
Ewy Milewicz), ale jest to powazna kandydatka
5. APOLITYCZNY KANDYDAT POPARTY PRZEZ LICZACE SIE SILY POLITYCZNE - to moj
ideal
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta IP: *.oskarwegner.com.pl 27.08.03, 12:15
      [...]

> 5. _APOLITYCZNY_ KANDYDAT POPARTY PRZEZ LICZACE SIE SILY _POLITYCZNE_ - to
      moj
      > ideal

A to Ci dopiero :-) I to niby ja straciłem poczucie realiów?
      Młode Centrum uchyliło już rąbek z tajemnicy.

Pozdrawiam
      Leszek

• Gość: Konserwatysta Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta IP: 126.36.10.* 27.08.03, 12:16
       Sochański – miał pomysł na to co zrobić i wiedział że żeby móc mieć następną
      kadencję musi mieć namacalne sukcesy
       Długoborski – ciężko wyczuć, kiedy był prezydentem w Gryfinie miał sponsora w
      postaci Elektrowni Dolna Odra. Z takim zapleczem trudno coś spieszyć
       Dominik Górski i niech tak zostanie w przyszłości bo do pracy to on się nie
      nadaje
       Lubińska – trzeba spojrzeć kto za nią stoi (Pan Walizka Koćmiel, i ludzie z
      jego otoczenia, po jej kadencji zostanie czarna dziura nad odrą a nie Szczecin)
       Piąty kandydat mnie się podoba najbardziej tylko kto to jest, wydaje mi że
      poznamy go kiedy z miasta zostaną gruzy i nie będzie co ukraść, a to jeszcze
      może trochę potrwać
    • absztyfikant Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta 27.08.03, 12:31
      Mlode Centrum moze sobie odkrywac karty, ale to nie oni decyduja. Gdyby
      wszystkie liczace sie sily poparly jednego uzgodnionego kandydata, to wtedy
      jest szansa na szybka zmiane wladzy w miescie. Poki co, trzeba im pomoc i
      dolaczyc do nich inne organizacje: od kolek rozancowych przez partie po ZBOWiD.

Na stronie antyjurczykowej sa formularze, wystarczy chciec. Mozna znalezc
      menedzera i to wybitnego. Wroclaw takiego znalazl i poparl go PiS i PO.

jurczyk.mc.org.pl
    • franekkk kandydat numer pięć 27.08.03, 12:35

wolszczan
      ;)
    • absztyfikant Franekkk strzelil w dziesiatke. 27.08.03, 12:43
      Zacznijmy od tego, ze ja sam mam mozliwosc uczynienia Profesora Wolszczana
      prezydentem Szczecina zblizone do mozliwosci uczynienia mojej zony krolowa
      Norwegii. Ale w jednosci sila. Ten pomysl to strzal w dziesiatke.
      • franekkk Re: Franekkk strzelil w dziesiatke. 27.08.03, 12:48

ewentualnie import eksperta no ale to by musiał komitet chyba prosić na kolanach
        zamiast odejść:

balcerowicz musi przyjść

tyle że uprawnienia prez miasta są jakie są więc bardziej symbolika (w
        przypadku balcerowicza jak najbardziej ok przynajmniej moim zdaniem)

• amsterdamer prof. Leszek Balcerowicz 27.08.03, 13:14
          franekkk napisał:

>
          > ewentualnie import eksperta no ale to by musiał komitet chyba prosić na
          kolanac
          > h
          > zamiast odejść:
          >
          > balcerowicz musi przyjść
          >
          > tyle że uprawnienia prez miasta są jakie są więc bardziej symbolika (w
          > przypadku balcerowicza jak najbardziej ok przynajmniej moim zdaniem)
          >

Malo jest w Polsce tak inteligentnych ludzi zaangazowanych politycznie jak
          Balcerowicz. Moim zdaniem, to polski Guenter Verheugen. Jego wielkim atutem w
          roli prezydenta bylby fakt, ze, w przeciwienstwie do Jurczyka i innych, ten
          czlowiek doskonale zna sie na gospodarce i finansowosci. W swiecie jest
          ceniony i napewno bez trudu przyciagnal by duze koncerny do miasta. Jako znana
          osobistosc nie mial by duzych problemow z osiagnieciem wysokich wynikow w
          wyborach. Z tym co juz osiagnal nie zalezalo by mu na oszustwie.
          Minusem jest fakt, ze nic (oprocz tytulu Honoris Causa Uniwersytetu
          Szczecinskiego) go nie laczy z naszym miastem. Nie mam takze pojecia, czy
          prof. Balcerowicz mialby ochote rzadzic naszym miastem. Posada Prezesa
          Narodowego Banku Polskiego napewno nie jest zla i mniej stresujaca.

Jest to moze raczej marzeniem. Ale, czy nie ma juz w Polsce innych politykow
          typu Balcerowicz?
          • absztyfikant prof. Danuta Huebner 27.08.03, 13:24
            Balcerowicz czy Hebner to takie urocze fantasmagorie. Doskonaly szef NBP czy
            prawdopodobna przyszla polska komisarz, ale watpliwe, zeby sie zgodzili rzadzic
            Szczecinem. A prof. Wolszczan jest realny, jesli sie zgodzi...

Jurczyk musi odejsc. Jak mawial ksiadz Chmielowski: kon, jaki jest, kazdy widzi.
            • Gość: Mak Absztyfikanta pogieło IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 13:31
              absztyfikant napisał:

> Balcerowicz czy Hebner to takie urocze fantasmagorie. Doskonaly szef NBP czy
              > prawdopodobna przyszla polska komisarz, ale watpliwe, zeby sie zgodzili
              rzadzic
              >
              > Szczecinem. A prof. Wolszczan jest realny, jesli sie zgodzi...
              >
              > Jurczyk musi odejsc. Jak mawial ksiadz Chmielowski: kon, jaki jest, kazdy
              widzi
              > .

NIE, ponieważ:

1. szkoda jego talentu, to tak jakby Relidze kazać opatrywać czcigodne bąble
              pielgzrymów.
              2. istnieje ryzyko, że myślący na tym poziomie abstrakcji człowiek zwyczajnie
              poległby w zetknięciu z brunatno-siną zawistną i wszechwiedzącą gębą
              szczecińskiej opinii publicznej.

Absztyfikancie nie gniewaj sie za "pogieło" to tylko figura
              • franekkk Re: Absztyfikanta pogieło ;))) 27.08.03, 13:39

z wolszczanem to mi chodziło o kogoś jak wolszczan
                tylko czy mamy kogoś takiego?
                nosowska ;)))) nie, augustynowicz - nie tędy droga pozostają "menadżeży" i
                chyba tylko z warszawy (nie uwikłani myślowo w lokalno prowincjonalne podjazdy
                i kompleksy) więc taki np tusk mimo że generalnie ok to jednak be - za gdański
                • Gość: logo Czas na młodych:NAPIERALSKI IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 13:42
                • black.night Utopia frrranek 28.08.03, 01:25
                  franekkk napisał:

>
                  > z wolszczanem to mi chodziło o kogoś jak wolszczan
                  > tylko czy mamy kogoś takiego?
                  > nosowska ;)))) nie, augustynowicz - nie tędy droga pozostają "menadżeży" i
                  > chyba tylko z warszawy (nie uwikłani myślowo w lokalno prowincjonalne
                  podjazdy
                  > i kompleksy) więc taki np tusk mimo że generalnie ok to jednak be - za
                  gdański
                  Jak nie astronom to może jakiś Religa, albo może Kunc albo inny Schwarzeneger.
                  Facet to utopia. To jest zarządzanie, a nie wybór zdolnego plastyka bo wszyscy
                  go cenią za dzieła sztuki. Taki niech pomaluje nam ładnie dworzec.
      • Gość: rado Re: Franekkk strzelil w dziesiatke. IP: 111.111.51.* 27.08.03, 17:22
        absztyfikant napisał:

> Zacznijmy od tego, ze ja sam mam mozliwosc uczynienia Profesora Wolszczana
        > prezydentem Szczecina zblizone do mozliwosci uczynienia mojej zony krolowa
        > Norwegii.

pozdrowienia dla zony. nie zapomnijcie o mnie. pozdrawiam rado
    • Gość: rado Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta IP: 111.111.51.* 27.08.03, 17:21
      absztyfikant napisał:

> Oczywiscie wymieniam tych z najwiekszymi szansami, a nie wymarzonych i
      > wysnionych.
      >
      > 1. Sochanski Bartek- stara dobra firma, takiego szefa miasto nie musialoby
      > sie wstydzic

nie przejdzie ludzie zle kojarza.

> 2. Dlugoborski Wojciech- samorzadowiec, posel i co rzadkie w SLD - nie jest
      > betonem

jest za to baronem. sld juz tu rzadzilo i za dobrze sie to nie skonczylo

> 3. Gorski Dominik - wieloletni szef rady miasta, nie byloby tragedii

dobre dobre

> 4. Lubinska T. - nie znosze tej kobiety, za oblude i matactwa (vide: wywiad
      > Ewy Milewicz), ale jest to powazna kandydatka

ma szanse. nie jest cudownie ale o niebo lepiej.

> 5. APOLITYCZNY KANDYDAT POPARTY PRZEZ LICZACE SIE SILY POLITYCZNE - to moj
      > ideal

znaczy sie ze chyba bedziesz startowal. pozdrawiam rado
    • absztyfikant Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta 27.08.03, 17:25
      Ja to dzisiaj startuje w konkursie na sprzatanie domu. To zaspokaja moje
      ambicje. Pozdrawiam.
      • Gość: thufir Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 17:30
        A ja mam swojego kandydata :) watpie by zechcial ale z mich dotychczasowych
        doswiadczen to czlowiek ktory doskonale by sie nadawal na to stanowisko.

www.ay.com.pl/arch/09-01-01/ocean.html - korzystam z opisu AY bo w pelni
        oddaje moja opinie o nim
        • Gość: rado Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta IP: 111.111.51.* 27.08.03, 18:26
          Gość portalu: thufir napisał(a):

> A ja mam swojego kandydata :) watpie by zechcial ale z mich dotychczasowych
          > doswiadczen to czlowiek ktory doskonale by sie nadawal na to stanowisko.
          >
          no fajno ale jak i on ma pomysl na miasto co mysli o jurczyku czy moze tak jak
          rektor akademi rolnikow nie widzi nic zlego. pozdrawiam rado
          • Gość: thufir Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 18:43
            To byla moja prywatna opinia - bardziej dotyczaca rodzaju czlowieka, jego
            charakteru i umiejetnosci jakie bym widzial u kogos kto zarzadza mym miastem.
            Ta sugestia zrodzila sie przmyslen kto z ludzi o ktorych cos wiem moglby byc
            prezydentem.
    • absztyfikant Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta 27.08.03, 17:35
      Z tego co wiem to ludzie wzgledem wyzej wymienionego dziela sie na ultra
      zwolennikow, jak i przeciwnikow. Tych pierwszych jest jednak wiecej. Ja nie
      mowie nie.
    • Gość: cień łosia Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 00:49
      > 5. APOLITYCZNY KANDYDAT POPARTY PRZEZ LICZACE SIE SILY POLITYCZNE - to moj
      > ideal

absztyfikant! toż to Jurczyk Maryjan! ;)
      • black.night Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta 28.08.03, 01:21
        Gość portalu: cień łosia napisał(a):

> > 5. APOLITYCZNY KANDYDAT POPARTY PRZEZ LICZACE SIE SILY POLITYCZNE - to moj
        >
        > > ideal
        >
        > absztyfikant! toż to Jurczyk Maryjan! ;)
        albo coś w rodzaju czwartej drogi. :-)
        • franekkk Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta 28.08.03, 12:38
          black.night napisał:

> franekkk napisał:

> > z wolszczanem to mi chodziło o kogoś jak wolszczan
          > > tylko czy mamy kogoś takiego?
          > > nosowska ;)))) nie, augustynowicz - nie tędy droga pozostają "menadżeży" i
          > > chyba tylko z warszawy (nie uwikłani myślowo w lokalno prowincjonalne
          > > podjazdy i kompleksy) więc taki np tusk mimo że generalnie ok to jednak be -
          > > za gdański

> Jak nie astronom to może jakiś Religa, albo może Kunc albo inny
          > Schwarzeneger. Facet to utopia. To jest zarządzanie, a nie wybór zdolnego
          > plastyka bo wszyscy go cenią za dzieła sztuki. Taki niech pomaluje nam ładnie
          > dworzec.

albo nie czytałeś uważnie albo ja się nie jasno wyraziłem
          znane nazwisko może być sygnałem do zmian dla tych co nie wierzą a ci co wierzą
          poczekają na sukcesy w wykonaniu np.: prof. dariusza rosatiego - też utopia?
          • Gość: strzaly znikad Dwaj poważni i znani kandydaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 12:53
            pierwszy:

www.warsawvoice.pl/old/v598/lepper.gif
            i drugi:

www2.estado.estadao.com.br/editorias/2002/04/08/Cad6.jpg

który ma większe szanse??

:)
            • ergie Re: Dwaj poważni i znani kandydaci 28.08.03, 12:57
              al chiba nie do tego prezydenta się przymierza ;-)
    • e.beata Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta 28.08.03, 13:22
      Szczecin to chyba nie prezydenta potrzebuje, tylko porządnej burdelmamy i firmy
      porządkowej, utylizującej odpady.
      • ergie Re: Kandydaci na prezydenta wg. Absztyfikanta 28.08.03, 13:47
        to pierwszy z listy - niejaki bartek s,
        wyjątkowo 'uzdolniony' - byłby aż burdelmamą ? ? ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka