Dodaj do ulubionych

Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów

20.04.08, 21:59
Gratulacje dla pan wystepujacych w "idiotkach", bardzo dobre przedstawienie.
Obserwuj wątek
    • Gość: werk Re: Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:09
      Grand Prix dostał NORDOST-brawo.TO TRYUMF SPEKTAKLU ZE SŁOWAMI
      • Gość: lupa Re: Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:36
        Gratulacje dla aktorek wystepujacych w Nord ost. Swietnie
    • Gość: tari Re: Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów IP: *.globalconnect.pl 21.04.08, 00:36
      przedmówca- chyba tylko zwrócił uwagę na piersi tych pań, gdyż utwór
      sceniczny był grafomański do entej potęgi
    • Gość: tari Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów IP: *.globalconnect.pl 21.04.08, 00:37
      tu zaś gratulacje należą sie tylko kotu
      • Gość: kik Re: Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:39

No tak wyjatkowo grafomanskie te idiotki
        • Gość: miss Re: Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:53
          dekolty wielkie w Idiotkach-fakt
    • exman ale do rzeczy 21.04.08, 08:55
      Może ktoś jednak napisze parę sensownych słów o tym co widział, o
      klimacie festwalu, o tym, czego nie dostrzegło lub nie chciało
      docenić jury...cycki to jednak temat zastępczy.
      • Gość: czekambysiedopierd olic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:09
        no nich cos ktos napisze bo ja nie chodze z reguly bo to kijowa jest impreza i
        inne powody mna targaja osobiste wiec napiszcie czy cos nie tak tam bylo to juz
        sumiennie dojebiemy jak umiemy - sluchaj exman juz ci pisze: ty jestes
        niedostrzezony i ciebie tam zabraklo miernoto - sou w kilku slowach nim ci
        paluszki zadrza kilka ochlapow, bo szukasz mięska,śmierdzącego najlepiej żeby
        się dobrze gryzło - gryz: bylo zimno na spektaklach, nie wpuszczali prawie na
        zaden oprocz znajomych politykow i rodzin pilkarzy z pogoni, nie mozna bylo
        usiasc czasami jakkolwiek, a na final zagrali nie aktorzy, ktorych pozbierali w
        polsce i u niemcow - slabo bylo stary - dobrze ze nie byles - wiecej ofiar nie
        potrzeba.
        • exman Re: olic 21.04.08, 10:59
          Skro miałbym spotykać takich ludzi jak ty, to nie mam czego
          faktycznie żałować.
          Chętnie przeczytam coś więcej ponad werdykt jury. Z pewnością stać
          forumowiczów na ciekawe i niebanalne recenzje.
    • Gość: zygmunt Re: Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:08
      gratulacje!
    • Gość: kamilaleksander Kontrapunkt: triumf spektaklu bez słów IP: 62.69.202.* 22.04.08, 00:15
      Byłem pierwszy raz na Kontrapunkcie i nie żałuję. Zastrzeżenia niejakiego olica,
      czy kogoś takiego są mało poważne ... Oczywiście, od strony organizacyjnej bym
      kilka spraw zmienił, troszkę to trąciło amatorszczyzną, innymi słowem - mniej
      bohemy, a więcej profesjonalizmu - ale i tak warto.
      Widziałem Wewilllivestorm i myślę, że słusznie zostali uhonorowani: Po pierwsze,
      za formę (inną od "klasycznych sztuk"). Sztuka bardziej przypominała psychodramę
      z dużą ilością rekwizytów, niż zwykłe przedstawienie. Pomysłowa, rozbudowana,
      ale jednocześnie prosta i zabawna scenografia. Fabuła oraz gra aktorska
      ograniczone do minimum. Coś z pogranicza pantonimy.
      Po drugie, nagroda należała się za treść. A treść też była różna od tego, co na
      co dzień można zobaczyć na szczecińskich scenach i innych przedstawieniach
      festiwalu. Treść niby banalna, a jednak zaniedbana - ojcostwo, a raczej jego
      kryzys, osamotnienie młodego dojrzewającego chłopca/mężczyzny we współczesnym
      świecie i klęska męskiej inicjacji... Sztuka bardzo psychologiczna, i jak
      napisałem, przypominała psychodramę... Mam wrażenie, że wielu młodych widzów
      niewiele z niej zrozumiało ....
      Pozdrawiam czytających

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka