deus.ex.machina 13.07.08, 15:30 www.dziennik.pl/polityka/article206354/Bronislaw_Geremek_zginal_w_wypadku.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
techniczny_1 no to teraz salon stoczy batalie w celu pochowania 13.07.08, 15:35 Bronislawa Geremka na Wawelu lub Skalce, wykorzystaja podejrzewam jego smierc bezwglednie, podobnie bylo z Jackiem Kuroniem Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho 13.07.08, 15:37 Codziennie ginie wielu ludzi. Codziennie nie chcę być wśród nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy mozna nazwac to samobojstwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 15:42 takie rzady robil i jego wybrancy a potem i nastepcy ze drog nie wybudowali porzadnych. dzieki samemu sobie w pewnym sensie sie zawinal. samoloty przysluguja tylko jak sie jest u zlobu, potem trzeba jezdzic po tych wertepach jak i malutcy polacy. czasem i z takim skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. To przez te drzewa co ich szwagier IP: 80.53.41.* 13.07.08, 15:48 dyzurnego malkontenta nie wycial - gdyby nie te wredne drzewa to Bronek by spokojnie zyl - a tak wbiegl mu jakis klona czy grab antysemita i... Ech... dyzurny miales jednak racje, mogl szwagier wycinac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Przez Geremka niewinni ludzie do szpitala .... IP: *.chello.pl 13.07.08, 16:17 Przez Geremka niewinni ludzie pojechali do szpitala.Jeden nawet poleciał .Co ten stary narobił dziad, który zarabiał 40 tysięcy na miesiąc jako poseł w PE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przez Geremka niewinni ludzie do szpitala ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 16:24 Gość portalu: bronek napisał(a): > Przez Geremka niewinni ludzie pojechali do szpitala.Jeden nawet > poleciał .Co ten stary narobił dziad, który zarabiał 40 tysięcy na > miesiąc jako poseł w PE Z opisu wypadku obawiam się, że stracił przytomoność za kółkiem (np. wylew, zawał etc.) lub w ogóle już nie żył. Kiedyś jeden znany człowiek w Szcecinie tak zginął, a z sekcji wynikało, że w momencie zderzenia juz nie żył. Geremek miał 76 lat i wszystko mogło się wydarzyć. Wyrokować teraz, kiedy nie ma żadnej fachowej oceny wypadku nie jest zbyt rozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 15:43 > podobnie bylo z Jackiem Kuroniem Nie przypominam tego sobie. Jacek to raczej tragiczna postać. Ale lepiej wstrzymać się z komentarzami co do ś.p. Geremka, az będzie po pogrzebie ... tak jest bardziej kulturalnie i cywilizowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho 13.07.08, 15:54 chodzilo mi o rozpaczliwe proby umieszczania Jacka Kuronia jako meczennika na sztandarach lewicy agorianskiej, cos podobnego bedzie z Bronislawem Geremkiem, przy czym nie bedziemy miel itutaj do czynienia tylko z prosta hucpa - walka o obrone pamieci, zobaczysz, pojda na Wawel lub Skalke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Za rządów Platformy zginęło już na drogach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 15:57 Tu proszę sobie wpisać liczbę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erazm Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 15:58 Chwalimy Pana Boga, że nas od niego uwolnił Dość mieliśmy tego szkalowania Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 16:05 Gość portalu: erazm napisał(a): > Chwalimy Pana Boga, że nas od niego uwolnił > Dość mieliśmy tego szkalowania Polski > To brzmi bardzo po chrześcijańsku i katolicku ... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Jak Bobuś Maxwell 13.07.08, 16:16 da się pochować na Górze Oliwnej czy jako Łałtorytet na Wawelu? pl.wikipedia.org/wiki/Robert_Maxwell Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho 13.07.08, 15:58 ciekawe kiedy skasuja... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=82084792&a=82085712 ...co do pamieci o zmarlych... przodkowie liderow agorianskich raczej nie walczyli o dobra pamiec np chocby o bohaterach z NSZ, nie pochylali sie z szacunkiem nad ich grobami, nawet jeszcze niedawno w GW opluwano polskich wojownikow... i teraz oczekuja czego? szacunku dla pamieci o jednym ze swoich liderow? sami nadmuchali ten balon Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho 13.07.08, 16:03 Geremek wspolnie z Mazowieckim, Kuroniem i Michnikiem juz za zycia wszedl do Panteonu bohaterow Polski... Mowmy dalej o antysemityzmie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekając.na.godota Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:00 Z Jackiem Kuroniem nie stało aż tak jak piszesz. Jacek w przeciwieństwie do wielu z tej opcji był na wskroś uczciwy i czystym idealistą. Pieniądze były dla niego czyms mniej potrzebnym niż koszula dżinsowa. W okolicach pogrzebu Jacka pilnował tego Karol Modzelewski i w zasadzie swoją mową pogrzebową wywołał wstyd i chowanie się za drzewami zwierząt opisanych przez Orwella. Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 Re: no to teraz salon stoczy batalie w celu pocho 13.07.08, 17:13 Mi godot chodzilo o to co pozniej bylo z Giertychem, ta hucpa agorianska w obronie "dobrego imienia"... ktorego jak na zlosc nikt nie naruszyl tak naprawde :-) samych okolicznosci pogrzebu Jacka Kuronia nie kojarze, wiec sie nie wypowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zkch Re: Geremek spał na pieniądzach i sam spowod. wypa IP: *.chello.pl 13.07.08, 15:59 Geremek to żydokomuch, z PZPR, spał stary dziad na pieniądzach, spowodował wypadek, co z ludzmi na których wjechał(Geremek zjechał na lewy pas i uderzył w Fiata).Spowodował wypadek i sam przy okazji zginął.Nie ma po kim płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: No to absztyfikant pewnie ryczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 16:03 Po swoim idolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40 tys Re: Geremk zarabiał 40 tys ma miesiąc IP: *.chello.pl 13.07.08, 16:22 Geremek zarabiał 40000 na miesiąc.Ilu ludzi godniejszych od niego nie ma na chleb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13o13 Re: Geremek zginął 13 o 13 IP: *.chello.pl 13.07.08, 16:24 tak kończą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZPR Re: odszedł Geremek,towarzysz PZPR IP: *.chello.pl 13.07.08, 16:26 odszedł towarzysz PZPR.Kiszczak,Jaruzelski jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 red. Zakowski o B. Geremku: 13.07.08, 16:52 - To była najlepsza twarz Polski. Piękny Europejczyk, jeden z najpiękniejszych u schyłku XX wieku. Wynosił nas ponad prowincjonalne kompleksy. Był dla mnie drogowskazem przez lata, osobisty cios. Był wspaniałym człowiekiem, człowiekiem w pełni. Okazywał innym dużo intelektualnej szczodrości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: red. Zakowski o B. Geremku: IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.08, 17:00 bardzo żałuję, że to On, a nie ta internetowa hołota, co tu pluje na tym forum. Małe gnoje, wypisywać te bzdety w tym momencie, małe, zakompleksione, wszawe gnojki. Na szczęście nie jestem chrześijanką, bo też musiałabym chyba pluć komuś na grób, żeby się lepiej poczuć, to najwyraźniej leży w waszej marnej naturze. Szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ort odszedł Geremek,towarzysz PZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:06 czemu Kuronia zaden kosciól nie chciał pochować tylko w lesie ? Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 selawi: red. Zakowski o B. Geremku: 13.07.08, 17:11 twoje chrzescijanstwo to jakies koslawe jest :-) a moze pod postaciami chrzescijanskich swietych czcisz zastepy szatana? zdazylas nabluzgac, zazyczyc smierci - puknij sie w dekiel widac ze masz bolesne miesiaczki albo juz cie klimakterium dopadlo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: selawi: red. Zakowski o B. Geremku: IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.08, 17:16 Na szczęście nie jestem chrześijanką, bo też musiałabym chyba pluć komuś na grób, żeby się lepiej poczuć, to najwyraźniej leży w waszej marnej naturze. Szczury. zanim zaplujesz się do reszty, poczytaj ze zrozumieniem-na szczęście NIE JESTEM CHRZEŚCIJANKĄ. Na szczęscie nie muszę leczyć swoich kompleksów na forum i spadaj z tekstami o miesiączkach i klimakterium, prostacki ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 Re: selawi: red. Zakowski o B. Geremku: 13.07.08, 17:38 tak czy siak, jestes czy nie jestes, widac ze masz problemy z miesiaczka lub klimakterium lub rosna ci wasy :-) i to jest twoj problem, a nie bycie czy tez nie chrzescijanka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: selawi: red. Zakowski o B. Geremku: 13.07.08, 17:41 To uważasz Techniczny że wyznacznikiem jej wrażliwości nie jest kwestia być albo nie być chrześcijanką, a bolesne, względnie bezbolesne miesiączki? Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 Re: selawi: red. Zakowski o B. Geremku: 13.07.08, 17:45 zdecydowanie bolesne albo ich nagly brak albo wasy - jednym slowem hormony a nie wrazliwosc duchowej natury, stad sklonnosc do nabluzgiwania, widac brak zrownowazenia, to nie jest protest przez lzy, to manifestacja kondycji hormonalnej Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: selawi: red. Zakowski o B. Geremku: 13.07.08, 17:48 Wydaje mi się Techniczny że mimowolnie zachaczyłeś o kwestię czy kobieta ma duszę, czy nie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 Re: selawi: red. Zakowski o B. Geremku: 13.07.08, 17:50 jak wiesz - od czasow Platona to ustalono - dusza duszy nie rowna, pewnie ma, ale jaka? ...no ale moze tez byc ozywionym przy pomocy kabalistycznej formuly jednym zastepow przygotowywanych do ataku na Polske golemow :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: selawi: red. Zakowski o B. Geremku: IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.08, 18:33 szkoda pisania na debili i chamów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. przyjacielu co ta selawi wypisuje IP: *.cis.upenn.edu 13.07.08, 19:10 o naszym Bronku? czemu ona lzy pamiec naszego brata? PS tu pare cieplych slow o tej drodze www.drogipolskie.republika.pl/podstrony/foto_polskie/10.html moze gdyby nasi parlamantarzysci skupili sie na pracy dla ojczyzny i nie okradali tej biednej maciory - Polski, to Bronek nasz zylby? Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 Re: przyjacielu co ta selawi wypisuje 13.07.08, 19:12 z dedykacja dla Selawi - ona tez myslala ze jest wielka :-) www.youtube.com/watch?v=7WY9ncW9YGc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Absztyfikant - napij się pejsakówki. IP: *.cust.tele2.pl 13.07.08, 19:26 . Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 spowodował wypadek - auto wprost rozmiazdzone! 13.07.08, 22:29 Gość portalu: zkch napisał(a): spowodował wypadek, co z ludzmi na których wjechał(Geremek zjechał > na lewy pas i uderzył w Fiata).Spowodował wypadek i sam przy okazji > zginął ---------------------------------- tez mnie to zastanowiło - NIKT nic nie mówi o kierowcy i pasazerach tamtego auta... powiedziano tylko, ze pasazerka jego auta jest ranna! Wprawdzie to był fiat Ducato, a wiec dostawczak! Jechał zapewne bardzo szybko, zjechał na drugi pas, na czołowe - bez wzgledu kim był - jest sprawca. Kierowca autobusu w Serbii, który zjechał z drogi ma miec sprawe i grozi mu 8 lat! Ja rozumiem, ze pan profesor Bronisław Geremek był wybitna postacia na polskiej scenie politycznej i nie tylko, ale DLACZEGO NIC SIE NIE MÓWI O WYPADKU jaki spowodował? Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: spowodował wypadek - auto wprost rozmiazdzone 13.07.08, 22:39 Może babka z którą jechał robiła mu loda, i dziadek nie wyrobił ciśnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: spowodował wypadek - auto wprost rozmiazdzone 14.07.08, 09:32 wujtarabuk napisał: > Może babka z którą jechał robiła mu loda, i dziadek nie wyrobił > ciśnienia? Ty nigdy tego nie doświadczysz zazdrośniku bo sam wszystkim obciągasz. PS. Przepraszam wszystkich normalnych za ten tekst, poniosło mnie. Ale z chu.em inaczej się nie da rozmawiać bo przyzwoitej mowy nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyprzedaż Re: spowodował wypadek - auto wprost rozmiazdzone IP: 79.175.192.* 14.07.08, 15:37 może masz rację, właśnie stwierdzili, że nic związanego ze stanem zdrowia (zawał, słabość chwilowa) nie mogło byc przyczyną??? może jednak te lody. co na to wszystko pasażerka tego bolida, i jak się tam dostała, przypadkiem - na szosie zatrzymała PROFESORA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Smutne 13.07.08, 17:18 a jeszce smutniejsze jest to, że mali ludzie ,bez autorytetów nie potrafią dostrzec moądrosci i klasy Geremka, wylewając wiadro pomyj.....żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeech Geremek spowodowal wypadek - 3 rannych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:35 Geremek spowodowal wypadek - 3 rannych Podstawowe pytanie jak szybko jechal europosel. Zeby z Mercedesa zostal taki zlom www.dziennik.pl/files/archive/00104/ger06_104094b.jpg trzeba zdrowo popi.... Szkoda tych ludzi z Fiata Dukato co spokojnie sobie jechali i teraz leza w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Geremek spowodowal wypadek - 3 rannych 13.07.08, 17:37 bardzo szybko wyciągasz wnioski-moze zatrudnisz jako biegły policyjny z darem natychmiastowego stawiania werdyktów....a moze Prof. Geremek zasłabł,a moze awaria-jakoś nie wierze aby ot tak sobie zjechał sobie na przeciwległy pas ruchu. A okoliczmnosci wypadku w niczym nie umniejszają poniesionej straty. Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 trzeba wziac pod uwage ze byl ciety zapewne przez 13.07.08, 17:43 strazakow, przed cieciem pewnie wygladal o wiele lepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haloo odszedł wielki Polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 18:05 a mali kurduple niestety zostali Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 kociebehemocie: Smutne 13.07.08, 17:41 to ze ktos krytykuje W. Cz. Denata, to chyba ok ? ja wiem ze wielu agorianom marzy sie powrot cenzury, ale pamietaj ze Denat byl osoba publiczna, uwiklana w walki ideologiczne, to ze ktos krytycznie sie o nim wypowiada nie powinno prowokowac do nabluzgiwania mu; na tej samej zasadzie, z pewnoscia bulwersowalas sie, gdy Twoj autorytet byl opluwany przez innych, za to ze poddal ich krytyce :-) ---> zamiast bluzgac, lepiej wymien jego zaslugi i przykladowe materializacje jego madrosci Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: kociebehemocie: Smutne 13.07.08, 17:47 Bluzgać?????-w którym miejscu??? I dziwię się,że którakolwiek z moich wypowiedzi nazwałeś,jakze zgrabie , bluzgiem a bezpardonowe pomyje wylane na osobe prof.Geremka nazywasz krytką...cóz. Chce wierzyć ,ze każdy czerpie radośc z obcowania z mądrzejszymi od siebie i umie wyciagać z tego wnioski, chciaż czasami mam wrażenie ,ze niektórych boli czyjaś mądrość, wykształcenie. Wybacz ale nie mam ochoty na psykówki,a tak zwyczajnie, po ludzku uważam,ze w obliczu śmierci niepowinno sie używać pewnych sformułować...wogóle nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 Re: kociebehemocie: Smutne 13.07.08, 17:48 "mali ludzie" - jak dla mnie to bluzg, fakt ze delikatny, ale... powiedz tak w towarzystwie Kaczynskich, a zobaczysz jakie gromy poleca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: kociebehemocie: Smutne 13.07.08, 17:50 jak dla mnie to bluzg, fakt ze delikatny, ale... > powiedz tak w towarzystwie Kaczynskich, a zobaczysz jakie gromy > poleca :-) uderz w stól a odezwą się nozyce-biorąc pod uwage absolutnie każdy aspekt tej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sant Geremek spowodował groźny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 18:12 to on prowadził samochód i to on jest sprawcą wypadku a nie jego ofiarą. Gdyby ten kierowca z Merola nie nazywał się Geremek tylko jakiś Kowalski to mówiliśbyśmy o nim jako o piracie drogowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samba Re: Geremek spowodował groźny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 18:25 tiny.pl/2mcf Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 smierc na drodze... 13.07.08, 18:25 www.youtube.com/watch?v=qteCmIegwL0 Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 zawod smierc... 13.07.08, 18:40 www.youtube.com/watch?v=goUoqlnmaNE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Geremek spowodował groźny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 18:44 Katolik nie musi płakać po Żydzie bo on nie uznajesolo...go za bliźniego. Wlazł na plecach roboli do rządu i wypiął się na nich po Okrągłym Stole. Jeździł po świecie i szkalował Polskę. Bóg go zlustrował i zabrał na sąd. My zachowamy go w pamięci jako wroga narodu polskiego i polskiej tradycji narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: Geremek spowodował groźny wypadek IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.08, 18:58 ciebie na szczęście nikt nie zachowa w pamięci, bo o anonimowych wypierdkach z internetu nikt nie pamięta. tyle dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzitowiecki Re: Geremek spowodował groźny wypadek IP: 202.28.247.* 13.07.08, 19:36 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill1 Odszedł człowiek IP: *.bazapartner.pl 13.07.08, 19:02 Powinno mi być przykro, ale nie jest. Geremek był jednym z najwybitniejszych WROGÓW POLSKI! JEGO ŚMIERĆ NIE MOŻE PRZESŁANIAĆ TEJ PRAWDY I NIE MOŻE BYĆ POWODEM DO dalszego KULTYWOWANIA KŁAMSTW! Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Odszedł człowiek 13.07.08, 19:03 Odczytałam twój nick jako debil-i musze powiedzieć,ze jest nadzwyczaj trafny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill1 Re: Odszedł człowiek IP: *.bazapartner.pl 13.07.08, 19:17 No cóż ja mogę na to poradzić, że nawet w takiej chwili nie potrafisz zmierzyć się z prawdą o tym człowieku. To co napisałem to swoiste ostrzeżenie. Teraz michnikowa, zakłamana ferajna, cynicznie będzie wykorzystywac śmierć kolegi (!), aby wygrać pamięć historyczną o Geremku. Tych natomiast, którzy upomną się o PRAWDĘ! zacznie się wyzywać od najgorszych... Ty już zaczęłaś... To się nawywa podłość! Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Odszedł człowiek 13.07.08, 19:25 zapewne politycy europejscy też zostali zmanipulowani przez"michnikową zakłamana ferajnę'-no mają chłopaki siłę oddziaływania. no no no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill Re: Odszedł człowiek IP: *.bazapartner.pl 13.07.08, 19:42 kotbehemot6 napisała: > zapewne politycy europejscy też zostali zmanipulowani przez"michnikową zakłaman > aferajnę'-no mają chłopaki siłę oddziaływania. no no no Kobieto, chyba niedokładnie mnie przeczytałaś... On był WROGIEM Polski, czy dziwi CIę, że najogólniej "zagranica" go chwali? Pomijam środowiska naukowe... A to jaki "zagranica" ma stosunek do Polski wyszło, gdy okazałao się, że ferajna z Komisji Europejskiej radziła inwestorom, aby poczekali na upadek polskich stoczni, aby je ... taniej wykupić... I co? Roztrząsało to kwestię agorowe cyniczne towarzystwo? Ech... szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Odszedł człowiek 13.07.08, 19:49 Jak mniemam masz szereg dowodów na Wrogość wobec Polski...miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 politycy europejscy = europejskie lewactwo 13.07.08, 20:01 no i zapewne ci ktorzy naleza do Lozy Wschod :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot Re: Odszedł człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:30 raczej odjechał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vx Absztyfikant, czemu tu nie występujesz IP: *.cust.tele2.pl 13.07.08, 19:55 pod swoim świątobliwym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
techniczny_1 kocie behemocie jeden z kumpli Bronislawa G. 13.07.08, 20:08 ...bronil go jak wilk przed atakami kaczystow, masz "europejskiego polityka": ""Od dawna miałem ochotę pracować z dziećmi - pisał. - W 1972 roku złożyłem podanie o pracę w alternatywnym [państwowym] przedszkolu we Frankfurcie nad Menem. Pracowałem tam ponad dwa lata. Mój nieustanny flirt z dziećmi szybko przyjął charakter erotyczny. Te małe pięcioletnie dziewczynki już wiedziały, jak mnie podrywać. Rzecz jasna niejedna z nich przygląda się rodzicom, kiedy się pieprzą. Kilka razy zdarzyło się, że dzieci rozpięły mi rozporek i zaczęły mnie głaskać. Ich życzenie było dla mnie problematyczne. Jednak często mimo wszystko i ja je głaskałem. Wtedy oskarżono mnie o perwersję..."." /Cohn-Bendit/ www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070609/plus_minus_a_6.html Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Profesor Bronisław Geremek nie żyje 13.07.08, 22:21 opuścił nas Wielki człowiek, pozostał wielki żal. Jesteśmy mu winni wielką wdzięczność i szacunek. Mam nadzieję, ze kaczystowskie hieny nie będą sobie używać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietamy ! Re: Profesor Bronisław Geremek nie żyje IP: 195.78.67.* 13.07.08, 22:25 www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Profesor Bronisław Geremek nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 01:27 proszę Was uprzejmie - zakończmy ten wątek. Przez szacunek dla Zmarłego i samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
carl.zeiss Re: Profesor Bronisław Geremek nie żyje 14.07.08, 10:08 "Nie płakałem po Geremku" Odpowiedz Link Zgłoś
carl.zeiss Re: Szykuje sie nam kolejna 14.07.08, 10:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=64017349&a=64147573 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Gdyby to J Kaczyński... IP: *.chello.pl 14.07.08, 17:06 Gdyby to J.Kaczyński zginął podczas wyprzedzania na linii ciągłej reporterzy z wszystkich szmatławców przebrani w białe kitle siedzieli by w tym szpitalu rozszyfrowując zagadkę kim była ta pasażerka ? Jakos nikt sie ja nie interesuje może to agentka z mosadu , albo specjalna ochrona, Sza, Sza, Sza Na razie TVN jako bezpośredni rzecznik, zostawia w nas w domysłach nie zapominając rozsiewać akcji antysemityzmu. O KimirSenie tylko można dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-psik Re: Gdyby to J Kaczyński... IP: *.chello.pl 14.07.08, 17:21 a ja zapytam o: kto współtworzył grubą kreskę i jaki miał w tym udział zmarły BG? w jaki sposób B.G. wyjechał za granicę na studia? w czasach UB... kto był jego promotorem? uzyskać tytuł profesora w PRL? no tak należał do PZPR osiągnięcia? nie widzę.... ps. osobiście go nie znałem ale lubię tylko fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvc Re: Gdyby to J Kaczyński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 18:36 Przybywa do stoczni 24 sierpnia 1980 r., w dziesiątym dniu strajku stoczniowców Gdańska, przybył do nich do stoczni wraz z Tadeuszem Mazowieckim i innymi “ekspertami”. Gdy odlatywali z Warszawy do Gdańska, odprowadził ich do samolotu pułkownik MSW i powiedział na pożegnanie: by lot państwa był w interesie tego kraju. Ten konflikt trzeba rozładować, koniecznie rozładować (cyt. za tekstem Wiesławy Kwiatkowskiej w książce “Solidarność” i opozycja antykomunistyczna w Gdańsku (1980-1989), Gdańsk 1995, s. 54). Wraz z Mazowieckim próbował nakłonić stoczniowców do rezygnacji z postulatu niezależnych związków zawodowych i poprzestania na demokratyzacji CRZZ. Na szczęście stoczniowcy nie posłuchali tych rad “eksperckich”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-psik Geremek był Żydkiem, nie Żydem IP: *.chello.pl 18.07.08, 16:59 szanuję wszystkich Żydów, Żydków nie! niewierzący Żyd to tragedia, taki wymyśla obozy koncentracyjne (wojna bursko-angielska), łagry w ZSRR itd., z kolei dusza wierzącego Żyda to najpiękniejszy obraz z tego Świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Geremek był Żydkiem, nie Żydem IP: *.chello.pl 18.07.08, 17:07 A ty jesteś zwykłym sukinsynem. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Do młodzieńca a-psik - część I 18.07.08, 18:07 Gość portalu: a-psik napisał(a): > w jaki sposób B.G. wyjechał za granicę na studia? w czasach UB... Do 1989 z Polski na studia w Rzymie wyjechało ok. kilku tysięcy księży. W czasach UB... Myślę, że warto ich o to zapytać - żyje jeszcze co najmniej połowa z nich, nie są zasuspendowani, odprawiają msze, spowiadają, niektórzy są nawet biskupami i kardynałami. Sam przewielebny Ojciec Dyktator przebywał wiele lat w RFN po stanie wojennym - warto go zapytać, jak to załatwił i z kim... > uzyskać tytuł profesora w PRL? Z powodów politycznych śp. Bronisław Geremek NIE MÓGŁ otrzymać w PRL tytułu profesorskiego, mimo posiadania habilitacji już od lat 70. Dlatego został profesorem dopiero w 1989, po obradach Okrągłego Stołu. Wiem, co piszę - mój ojciec był wyjątkowo złośliwym wrzodem antykomunistycznym w południowej Polsce, podporą krakowskiego KIK-u, za karę nie dawano mu tytułu, utrzymując w roli docenta. Zmarł w marcu 1989, tuż przed momentem nadania mu należnego (od 10 lat) tytułu. > osiągnięcia? nie widzę.... Profesor Geremek jest autorem kilkunastu książek (gł. monografii naukowych), tłumaczonych na 9 języków indoeuropejskich (czasem kilkukrotnie) oraz na japoński, wydawanych przez prestiżowe oficyny (Gallimard, Flammarion), pisanych wspólnie z najwybitniejszymi historykami swoich czasów (Georges Duby, przyjaźnił się z Jacquesem Le Goffem): 1. The Common Roots of Europe, Polity Press, Cambridge, 1996; 2. Najemna siła robocza w rzemiośle Paryża XII-XIV w., 1962 (tłumaczenie na jęz. francuski w 1968 r., włoski w 1975 i 1999r.); 3. Ludzie, Towary, Pieniądze (współautor K.Piesowicz), 1968; 4. Ludzie marginesu w średniowiecznym Paryżu, 1971 (tumaczenie na jęz. francuski w 1976 r., angielski w 1987r.); Nagroda Akademii Francuskiej, 1976; 5. Życie codzienne Franciszka Villona, 1972 (tłumaczenie na jęz. włoski w 1990 r.); 6. Inutiles au Monde. Vagabonds et marginaux en Europe aux XIVe-XVIe siècle, Paris 1980 (tłumaczenie na jęz. włoski w 1986 i 1989 r.); 7. Dzieje kultury średniowiecznej Polski (współautor), 1985 8. Litość i szubienica, 1989 (tłumaczenie na jęz. francuski w 1987 r., włoski w 1986 r., niemiecki w 1989 r., hiszpański, holenderski, szwedzki, japoński, angielski, słoweński i słowacki); 9. Świat opery żebraczej, 1989 (tłumaczenie na jęz. włoski w 1989 r., francuski w 1991 r., hiszpański i holenderski w 1992 r.); 10. La Democrazia in Europa, (z R. Daherndorfem i F. Furetem) Roma 1993 (tłumaczenie na jęz. hiszpański w 1994 r.); 11. Passions Communes, Paris 1993 (z G. Duby) (tłumaczenie na jęz. portugalski, włoski, polski); 12. Bronislaw Geremek en diálogo con J.C. Vidal, Madrid 1997 (tłumaczenie na jęz. francuski w 1999 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Do młodzieńca a-psik - część II 18.07.08, 18:10 Gość portalu: a-psik napisał(a): > osiągnięcia? nie widzę.... No to teraz garść wspomnień o Zmarłym ze strony prawicowych autorytetów w Polsce i za granicą: 1. PAPIEŻ I KARDYNAŁ List kondolencyjny po śmierci prof. Bronisława Geremka przesłał Nuncjaturze Apostolskiej w Polsce w imieniu papieża Benedykta XVI kard. Tarcisio Bertone. "Jego Świątobliwość Benedykt XVI ze smutkiem przyjął wiadomość o tragicznej śmierci byłego Ministra Spraw Zagranicznych Rzeczpospolitej Polskiej, prof. Bronisława Geremka. Jego odejście to wielka strata dla świata nauki i polityki w Polsce, i w Europie. Stolica Apostolska docenia jego wkład w proces przemian społeczno- politycznych, zapoczątkowanych w Polsce przez "Solidarność", jak również w integrację Unii Europejskiej i w ratyfikację konkordatu zawartego między Rzeczpospolitą Polską i Stolicą Apostolską w 1998 r. Ojciec Święty modli się za Zmarłego Profesora, Jego Rodzinę i wszystkich, których ta śmierć napełniła smutkiem". Kard. Tarcisio Bertone Sekretarz Stanu Watykan, 15 lipca 2008 r." wyborcza.pl/1,89920,5465189,Kondolencje_Benedykta_XVI_po_smierci_Bron islawa_Geremka.html 2. BISKUP "Prof. Geremek to postać wybitna, która zapisze się w historii Polski - podkreśla bp Alojzy Orszulik, emerytowany biskup łowicki, a w pierwszych latach wolnej Polski zastępca sekretarza generalnego KEP. "Niech Pan okaże mu pogodne oblicze i przyjmie do niebieskich bram" - pisze 80-letni hierarcha w przesłanym KAI oświadczeniu. Poniżej publikujemy pełną treść oświadczenia: "Tragiczna śmierć Profesora Bronisława Geremka niepowetowaną stratą dla Polski. Tragiczne były losy Jego dzieciństwa, tragiczna jest Jego śmierć. Profesor Bronisław Geremek to wybitna postać, która zapisze się w historii Polski. Odegrał ważną rolę w tworzeniu opozycji wobec reżymu komunistycznego. Jako najbliższy doradca Lecha Wałęsy, był razem z Tadeuszem Mazowieckim głównym konstruktorem przemian politycznych i ustrojowych w Polsce w roku 1989. Obaj przez komunistów byli nazywani ,"mózgiem opozycji". Władze komunistyczne represjonowały prof. Geremka, ale on pozostał nieugięty w walce o demokratyczną Polskę(...)"". serwisy.gazeta.pl/kosciol/1,64835,5453313,Bp_Orszulik__smierc_prof__G eremka_niepowetowana_strata.html 3. EPISKOPAT "List kondolencyjny przesłali też synowi Profesora Geremka Marcinowi Geremkowi polscy biskupi. "Odejście Pańskiego Ojca jest wielką stratą dla polskiego społeczeństwa, któremu służył swoimi wybitnymi zdolnościami, ugruntowaną wiedzą i wielkim zaangażowaniem społecznym"." 4. PRAWICOWY POLITYK WŁOSKI "Patriota, który wprowadził Polskę do Europy, legendarna postać opozycji antykomunistycznej, przyjaciel Wałęsy i Wojtyły" - tak włoski deputowany, były minister ds. europejskich Rocco Buttiglione wspomina tragicznie zmarłego przyjaciela Bronisława Geremka. Artykuł Buttiglione ukazał się w czwartek na łamach rzymskiego dziennika "Il Tempo". "Bronisław Geremek był Żydem, polskim patriotą, wielkim europejskim intelektualistą" - napisał włoski polityk. Przypomniał przyjaźń, jaka byłego szefa dyplomacji łączyła z Janem Pawłem II od czasów, gdy przyszły papież był metropolitą krakowskim. Podstawą tych więzów było "wspólne zaangażowanie na rzecz prawdy o człowieku" - dodał Buttiglione. Nawiązując do swych osobistych doświadczeń sprzed kilku lat, gdy z powodu krytyki części Parlamentu Europejskiego nie został komisarzem UE, podkreślił: "W szczególny sposób nie mogę zapomnieć solidarności, jaką mi wtedy okazał". Według niego Geremek, solidaryzując się z nim, "sprzeciwiał się wszelkiej nietolerancji wobec katolików"." wyborcza.pl/1,91446,5465607,Wlochy__Buttiglione_o_Geremku__to_legenda rna_postac.html Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Do młodzieńca a-psik - część III 18.07.08, 18:15 Gość portalu: a-psik napisał(a): > osiągnięcia? nie widzę.... > ps. osobiście go nie znałem ale lubię tylko fakty Jesteś strasznie pyszny, młodzieńcze. Uważasz, że jeśli kogoś nie znasz, to pewnie nic nie jest wart. Biedny J. S. Bach i M. Kopernik - ich też zapewne nie znałeś osobiście. Jeżeli tak trudno było ci ustalić fakty co do biografii i zasług śp. prof. Bronisława Geremka, to znaczy, że musisz się jeszcze dużo nauczyć (przede wszystkim - korzystać z internetu, który wcale nie składa się tylko ze strony Red Watch). Proponuję jako pierwszy stopień naukę pokory wobec starszych i mądrzejszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-psik do eryka2 staruszka :D IP: *.chello.pl 21.07.08, 14:51 lansujesz się na starca i mentora więc tak cię tytułuję nie wiem z czego wnosisz, że jestem młodzieńcem, ale nie o mnie ma być postanowiłem napisać o tym czego inni unikają pisząc słodko-pierdzące laurki nt. Geremka mi osobiście ten pan nie odpowiadał w swoich i jego kalambury oraz pomrukiwania, a że ze stoczni w 1980 go wyproszono to rzecz znana (dopiero Bolek go wprowadził) ps. nie wpisuj mnie w subkulturę Red Watch bo nie mam takich poglądów aby ocenić człowieka należy go znać i mieć dostęp do świadków i dokumentów, ja go nie znam i nie oceniam, należy jednak pisać także o ciemnych stronach G(CH)eremka, grubej kreski nikt nie odwróci np. drogi panie Eryku2 Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: do eryka2 staruszka :D 21.07.08, 16:17 > nie wiem z czego wnosisz, że jestem młodzieńcem, Pycha to cecha młodości, chłopcze, a ty jesteś bardzo pyszny... > postanowiłem napisać o tym czego inni unikają pisząc słodko- pierdzące laurki nt > . > Geremka Ci inni, słodkopierdzący, to m. in. urzędujący papież Kościoła rzymskokatolickiego, polski episkopat rzymskokatolicki, prezydent II RP Ryszard Kaczorowski, prezydent III RP Lech Wałęsa, prezydent IV RP Lech Kaczyński, przewodniczący Parlamentu Europejskiego, włoski polityk Rocco Buttiglione - zazdroszczę ci, dumny młodzianku, że jesteś kimś lepszym niż oni... > ps. nie wpisuj mnie w subkulturę Red Watch bo nie mam takich poglądów Ale ty nie chcesz posłuchać ludzi, którzy znali Zmarłego i pleciesz nielogiczne bzdury: "mi osobiście ten pan nie odpowiadał (...) aby ocenić człowieka należy go znać i mieć dostęp do świadków i dokumentów, ja go nie znam i nie oceniam". Zamilknij więc nad trumną, bo nic lepszego nie możesz uczynić, redwatchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Bronislaw Geremek zginal w wypadku samochodow IP: *.chello.pl 20.07.08, 23:06 Byłby znakomitym prezydentem Polski! prawy.pl/r2_index.php?dz=felietony&id=3355&subdz= Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Bronislaw Geremek zginal w wypadku 21.07.08, 09:28 Cześć ich pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Bronislaw Geremek zginal w wypadku IP: *.chello.pl 21.07.08, 22:35 Nie ma przypadków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walter kiedy Geremek bedzie kanonizowany ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 20:04 www.kuron.pl/index_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Re: kiedy Geremek bedzie kanonizowany ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 13:25 skoro sie nawrócił po smierci to moze byc beatyfikowany a na drugi dzień kanonizowany Odpowiedz Link Zgłoś