beatrix13 08.08.08, 19:06 niech durnowaty rzecznik RPO, na szczęście już były, poszuka sobie innego purytańskiego narodu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! IP: *.171.22.242.crowley.pl 09.08.08, 00:19 Oglądanie nagich piersi wzbudza zgorszenie małych dzieci a zwłaszcza niemowląt. Te zboczone bachory biorą nawet sutki do ust. Boże, co za zgorszenie. Sodoma i Gomora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! IP: 80.53.41.* 09.08.08, 00:40 dodaj do tego ze wiekszosc z nich przychodzi na swiat wystawiajac glowe z pochwy... czyz nie ma wiekszego zboczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Vlad prosze 09.08.08, 21:59 Vlad prosze nie nawiazuj do zapłodnienia... i nie wyciagaj wniosków! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 służby rudego nie lubią 09.08.08, 02:04 ładnych biustów? niesłychane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocio Re: służby rudego nie lubią IP: 78.150.141.* 09.08.08, 10:34 meskie torsy tez musza byc na plazy zakryte, ja jak widze owlosiony meski tors to mnie to podnieca i gorzy zarazem. Za to damskie piersi mi zwisaja dokumentnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? A jak im zerżną d..y podjarani nastolatkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 10:36 TO BEDZIE WRZASK, ŻE POLICJA NIE REAGUJE! Niech dziadkowie z tego forum, tak liberalnie wypowiadający sie o gołych cyckach tych głupawych pup pooglądaja sobie świerszczyki w zaciszu domowym. Ja sobie NIE ŻYCZĘ. Poza tym, te panie nie ograniczają się so toples. I szkoda, że dyskutanci nie widzieli grupy nastoletnich chłopców obok tych pustogłowych lal. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: A jak im zerżną d..y podjarani nastolatkowie 09.08.08, 19:30 Gość portalu: ? napisał(a): > TO BEDZIE WRZASK, ŻE POLICJA NIE REAGUJE! Niech dziadkowie z tego > forum, tak liberalnie wypowiadający sie o gołych cyckach tych > głupawych pup pooglądaja sobie świerszczyki w zaciszu domowym. Ja > sobie NIE ŻYCZĘ. Poza tym, te panie nie ograniczają się so toples. I > szkoda, że dyskutanci nie widzieli grupy nastoletnich chłopców obok > tych pustogłowych lal. Myślę, że taka mamuśka lub tatuś jak ty, powinni wychowywać nastolatka, żeby nie chodziły wiecznie podjarane i nie widziały w kobiecie tylko dupy do zerżnięcia. A w kobiecych piersiach i modelach kolejek najfajniejsze jest to, że są dla dzieci a najbardziej lubią sie nimi bawić dorośli faceci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irka Re: A jak im zerżną d..y podjarani nastolatkowie IP: *.net.wektormedia.pl 10.08.08, 12:40 Ja się nie dziwię tym podjaranym młodzieńcom co to na oplającą się na plaży kobietę gotowi są rzucić się bez skrupiułów widocznie wynieśli to z domów patrząc na tatusiów zboczeńców na codzień tzw porządnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /1 Re: A jak im zerżną d..y podjarani nastolatkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 19:45 No cóż,panienki (?!) z domów przyzwoitości nie wyniosły, widać ojcowie woleli zajmować się czymś innym niż pilnowanie matek i córek. Takie "przyzwoite" widać w każdym pubie i na ulicach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata fakt... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 11:25 bo mamusie i córeczki, to takie głupie już są, że jak tatuś, strażnik moralności, nie dopilnuje.... ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: A jak im zerżną d..y podjarani nastolatkowie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.04.09, 21:04 Byłem ,widziałem - największą sensację wzbudziło zachowanie strażników.Widok gołych cycków nikomu normalnemu nie przeszkadza.Oburzają się tylko zwichnięci emocjonalnie,nie dokształceni osobnicy lub zazdrosne laski,które nie mają juz co pokazać...... pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
xvart bardzo ciekawy proces 09.08.08, 12:12 sąd musi odpowiedzieć na pytanie, czy opalanie się topless budzi powszechne zgorszenie. Oczywiście odpowiedź na to pytanie ma charakter czysto ocenny i jest bardzo indywidualne. Mimo wszystko sądzę, że opalanie się w taki sposób w chwili obecnej u większości społeczeństwa nie budzi zgorszenia uzasadniającego wymierzenie kary. Z drugiej strony rozumiem argumenty takich osób jak "?". Człowiek idąc na plażę ma prawo nie życzyć sobie widoku nagich piersi(ma także prawo chronić przed takim widokiem swoje nastolenie dziecko). Widzę tu rolę władz samorządowych - powinny być wyznaczone miejsca na plaży z zakazem opalania się topless. Co do argumentu o nastolatkach, to niestety jest tak, że każdy gó..arz może sobie wpisać odpowiednie hasło w googla i ma nagich cycków do woli... Plaża nie ma w tej sytuacji znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_burzuj Re: bardzo ciekawy proces 09.08.08, 17:06 xvart napisał: > także prawo chronić przed takim widokiem swoje nastolenie dziecko). Nie ma czegoś takiego jak "nastoletnie dziecko". Jest dziecko lub nastolatek. To co napisałeś to niedorzeczność. Z drugiej strony próba ochrony nastolatka przed widokiem nagiego biustu to skrajny idiotyzm. > Widzę tu rolę władz samorządowych - powinny być wyznaczone miejsca > na plaży z zakazem opalania się topless. Żeby przypadkiem żaden nastolatek nie dostał wzwodu? A może wyznaczyć jeszcze miejsca z zakazem opalania dla osób w podeszłym wieku, otyłym itp? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: bardzo ciekawy proces 09.08.08, 17:09 I koniecznie osobne plaże dla kobiet, a osobne dla mężczyzn! Bo jeszcze się kto zgorszy, jak zobaczy damski tyłek w stringach albo męskie uda bez niczego. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: bardzo ciekawy proces IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.04.09, 21:15 Nie wydzielania takich miejsc dla fanek toplesu ,wystarczy je po prostu oznaczyć i osoby pruderyjne będą omijały te mijsca.Na plaży publicznej-miejskiej osoba zgorszona może przejść dalej lub zmienić miejsce jeśli napotka taki widok a kontakt wzrokowy przez te kilka sekund nikogo nie zdeprawuje.W reklamach TV publicznej gorsze widoki pokazują przed dobranocką lub w filmach dla młodzieży nie mówiąc o teledyskach MTV! b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocio Re: bardzo ciekawy proces IP: 78.150.141.* 09.08.08, 17:39 nastoletnie dziecko skieruje oczy nawet na okryty (mniej lub bardziewj skapym staniczkiem) biust i tez moze to wywolac u niego niepokojace reakcje. czy to o ten trojkacik materialu tu chodzi? Smieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: bardzo ciekawy proces 09.08.08, 22:07 xvart chyba jestes nie po kolei - a ja patrzac na twoj komentarz nie zycze sobie takich uwag - nie chcesz ogladac piersi (ladnych,zakladam) to nie patrzysz , daj sobie spokoj z krucjata na te dziewczyny bo to i tak nic nie da - plaza to plaza i tzreba wreszcie wyjscc z zascianku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: bardzo ciekawy proces IP: *.gorzow.mm.pl 10.11.08, 12:22 Tylko co będzie jak ja zażyczę sobie (bo mam prawo)(?) nie oglądać otyłych ludzi.Brzydzą mnie. Inny - ludzi starych jeszcze inny brzydkich? Całujących się, tulących do siebie, jedzących brzydko, mlaskających, palących, łysych. Mnie np. bardzo to brzydzi i nie życzę sobie łysych w miejscach publicznych. A co z tatuażami? Nie chcę by mi albo moim dzieciom śniły się koszmary po nocach. Obserwowałem kiedyś następującą scenkę na plaży naturystycznej: Oto starsze małżeństwo. Ona otyła z wyjątkowo widocznym celulitisem na całym ciele. Widać, że czuła się niepewnie. Z trudem godziła swe przemijanie z chęcią oddawania się urokom nagiego kontaktu z naturą. I oto spotyka się z uśmiechem i życzliwością sąsiadów. Ludźmi mogących być jej dziećmi. Zagadują, częstują ciastem, piwem. Jeśli mówimy o gorszeniu się czy doznawaniu negatywnych uczuć to może zastanówmy się czy czasem problem nie leży gdzieś w naszych wnętrzach. W naszej pysze, dumie, zarozumialstwie i głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
mart.ha12 RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! 09.08.08, 12:16 W tak duzym miescie SZCZECIN powinna znajdowac sie chociaz jedna plaza dla naturystow, gdzie bez narazenia ich zdrowia i zycia przez poddanych rozancowo-czarnosukienkowo co niektorzy kapieli slonecznych zazyc by mogli w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! 09.08.08, 16:39 mart.ha12 napisała: > W tak duzym miescie SZCZECIN powinna znajdowac sie chociaz jedna > plaza dla naturystow, gdzie bez narazenia ich zdrowia i zycia przez > poddanych rozancowo-czarnosukienkowo co niektorzy kapieli > slonecznych zazyc by mogli w spokoju. ............................ była kiedyś taka na miejskiej Plaży Mieleńskiej, teraz podupadłej i prywatnej Odpowiedz Link Zgłoś
mart.ha12 Re: RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! 09.08.08, 17:45 kiedys; ale teraz nie ma! Niestety i z innymi plazami lekki problem; Szczecin na wodzie i bagnach, a w dni upalne babinom przychodzi sie rozbierac za Pomnikiem Czynu Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! IP: *.net.wektormedia.pl 10.08.08, 12:46 A może wyznaczyć kawałek plaży dla poddanych rozancowo- czarnosukienkowo niech tam w opalają się w chabitach albo piankach do nurkowania , a normalnym pozwolić opalać się w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! 10.08.08, 13:35 Gość portalu: ira napisał(a): > A może wyznaczyć kawałek plaży dla poddanych rozancowo- > czarnosukienkowo niech tam w opalają się w chabitach albo piankach > do nurkowania , a normalnym pozwolić opalać się w spokoju. ....................... kiedyś na basenie miejskim w Holandii widziałam grupę Arabek w burkach, polegujących na trawce, którym widać nie wadziły opalajace się nieopodal topless nastolatki holenderskie, a tak na marginesie skoro kogoś gorszy na plaży lub w saunie widok kobiecych piersi to dopiero jest dewiacja Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Wygramy tę batalię o Topless 09.08.08, 12:16 Na horze bez No pasaran Basta Uwolnić pierś lewą Uwolnić pierś prawą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! IP: *.net-partner.pl 09.08.08, 17:21 jesteśmy jedynym gatunkiem ssaków, których samce wykazują chorobliwe zainteresowanie fałdem skórno-tłuszczowym kryjącym gruczoły mleczne samic. I nauka nie jest w stanie jednoznacznie wyjaśnić tego zjawiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin To jest zgorszenie IP: *.bazapartner.pl 09.08.08, 18:25 www.niemieckiszczecin.fora.pl/poczet-oszolomow,7/postawili-pomnik-hitlerowcom-w-polsce,13.html Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: To jest zgorszenie 09.08.08, 19:37 Największe zgorszenie to kaszaloty płci obojga paradujące z brzucholami wystającymi pół metra przed koniec stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocio Re: To jest zgorszenie IP: 78.150.141.* 09.08.08, 19:43 stroj kapielowy tego nie zatuszuje, jezeli nasze poczucie estetyki jest tak wrazliwe i sami jestesmy supermodelami lub supermodelkami to wspolczuje. Wiekszosc istot ludzkich odbiega w sposob fizyczny lub psychiczny od klasycznego modelu. Chodzic na prywatne plaze, lub siedziec w domu, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
po.niszczyciel czy sa gdzieś zdjecia wspomianych dziewczyn? 09.08.08, 21:11 mam tam jakieś pojęcie i chętnie ocenię czy warto było panom policjantom fatygować się z mandatem byleby sobie popatrzeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: czy sa gdzieś zdjecia wspomianych dziewczyn? IP: 78.150.141.* 10.08.08, 10:29 Policja powinna stac w muzeach i chronic zwiedzajace dzieci i nastolatki przed widokiem nagich piersi posagow i na obrazach. najlepiej taka Venus z Milo na przyklad odziac w habit zakonnicy, a karmiace Madonny zakryc jakas draperia. Zgorszenie i zaraza, tfu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mardel RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! 10.08.08, 09:12 Nareszcie RPO cos madrego powiedzial. Cytujac: 'tak trzymac, nie popuszczac'. Odpowiedz Link Zgłoś
gozal chylę czoła przez RPO. 18.08.08, 01:03 wreszcie sensowne podejście do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? A cio to ekshibicjonizm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 19:52 W wydaniu meskim - wiadomo- latanie z ch..jem na wierzchu, w wydaniu damskim- ściąganie stanika w miejscu publicznym (kiedyś opisywano panią wystawiającą goły biust przez okno pociągu). A teraz to topless czy ekshibicjonizm?Czy teraz za zboczenie będziemy uznawaćściągnięcie majtek? za chwilę "panienki" ściągną majtki, bo przecież ...no właśnie...przecież!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neko no! ale zakazane powinno być publiczne IP: *.vlan215.dengo.lubman.net.pl 25.08.08, 11:44 szczanie pod mur. czy jak widzę takiego delikwenta to jak mogę zareagować?kogo zawiadomić? to jest wstrętne , gorszy i smierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
michu76 [...] 01.11.08, 12:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno wątpliwy [...] IP: *.chello.pl 02.11.08, 08:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 [...] 02.11.08, 11:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karen_dk jest to dyskryminacja kobiet!!! 07.11.08, 22:47 co to facet moze chodzic bez koszulki,czyli pokazywac swoje sutki a kobieta nie moze????!!!! w innych normalnych krajach jest to natualne i normalne.ja nie mam zamiaru przestawac opalac sie topless!!i do wszystkich kobiet-nie dajcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: jest to dyskryminacja kobiet!!! IP: *.chello.pl 07.11.08, 22:59 Powinny też korzystać z męskich pisuarów, a toalety koalicyjne Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! 07.11.08, 23:21 w ogóle ta sprawa tzn jej podtsawa prawna jest dyskusyjna bo z tego co wiem nie było zgłoszenia jakiegoś obywatela o naruszeniu moralnosci w miejscu publicznym a tylko na podstawie takiego powiadomienia powinna ewentualnie interweniowac .policja nie jest od interpretowania sama z siebie takich przepisów a z chwilą kiedy ukarała te panie mandatem bez żadnego powiadomenia kogoś urazonego zniesmaczonego i zgorszonego naruszeniem tego paragrafu włąsnie je zinterpetowała wystawiając mandat ,tu przecież nie chodziło o jakieś jednoznaczne bulwersujace zgorszenie np paradowanie nago po ulicy ."nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu", he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina RPO: topless na kąpielisku nie gorszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 19:55 Dziewczyny nic złego nie zrobiły, a policja niech się weżmie za siebie bo niebieską taksówkę kierownika posterunku Resko umorzyli, ba nawet nie było sprawy a nawet nie dostał mandatu za to że dzieci wozil radiowozem bez pasów i bez fotelika. Brawo dziewczyny ta nasza POLSKA mentalnosc to jak PANI DULSKA nie widzą koło nosa tylko na innych patrzą. Jestesmy z wami , nie wstydzcie się i zróbcie stego użytek rozlekramójcie się na bazie tego macie . Odpowiedz Link Zgłoś