macrac1068 17.09.08, 16:17 Kiedy w końcu patrole policji,Straży Miejskiej zaczną profilaktycznie jeździć środkami komunikacji miejskiej? I nie tylko z kibolami będą walczyć,ale z piciem piwa, chamstwem,jedzeniem słonecznika,wandalizmem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M. Re: Tragiczny finał bójki w autobusie linii A IP: *.tieto.com 17.09.08, 16:30 Niezły pomysł... zwłaszcza nieumundurowane patrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli piwo drogowe musi być!! IP: *.astermedia.pl 17.09.08, 17:32 nie jestem jakimś pijakiem ale jak wracam z pracy to należy mi się piwko i tak się składa że piję sobie je w tramwaju i mam gdzieś że komuś to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: piwo drogowe musi być!! IP: *.szczecin.mm.pl 17.09.08, 18:06 To sobie pij piwko w domu. Nie cierpię jeździć tramwajem i słuchać pijaków, albo chamskich odzywek. A tramwaj czy autobus nie jest miejscem do picia piwka! Odpowiedz Link Zgłoś
janiol123 "piwo drogowe musi być!!...dla prostaków" 17.09.08, 18:36 Gość portalu: ola napisał(a): > To sobie pij piwko w domu. Nie cierpię jeździć tramwajem i słuchać pijaków, alb > o > chamskich odzywek. A tramwaj czy autobus nie jest miejscem do picia piwka! ...ale szanowna Olu, oni nie zrozumieją..za trudne. Zrozumieją dopiero jak kilka razy dostaną po kieszeni i będą musieli zapłacić mandaty. Wtedy na pewno poczekają, aż wysiądą...to się nazywa prewencje. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macrac1068 Re: piwo drogowe musi być!! IP: *.chello.pl 17.09.08, 21:49 jedyne co Ci się należy to drogi mandat i nauka kultury. Czy musisz w ten sposób pokazywać,że jesteś zwykłym prostym człowiekiem? Nie stać Cię na kulturalne wypicie piwa w pubie czy nawet podrzędnym barze, to kup sobie i wypij w domku z pilotem w ręku.Skąpisz 3zł. marży w ogródku piwnym,więc zamieniasz autobus w pijalnie piwa?Dla mnie jesteś troglodytą,który nie umie żyć w społeczeństwie. Umrzesz z pragnienia jak nie napijesz się godzinę później w domu?Właśnie na takich jak Ty powinni polować policjanci, którzy bezwzględnie w ramach patrolowanego obszaru powinni również wsiadać do tramwaju i autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli ja Re: piwo drogowe musi być!! IP: *.astermedia.pl 17.09.08, 23:53 spokojne siedzenie w tramwaju nie jest dla mnie prostackie ale skoro tak myślisz to trudno Twój problem;/ Bardziej prostackie jest nieściągniecie plecaka z pleców w środkach komunikacji miejskiej i to mnie wkurza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janiol123 Polecam zwłaszcza... 17.09.08, 18:14 Polecam zwłaszcza wieczorne autobusy pospieszne, właśnie takie jak A, jak B. Nieomal zawsze trafia się jakiś d....il, który nie umie pić i robi wielką akcję w autobusie. Może szanowna Gazeta i ten temat poruszyłaby na swoich łamach? w końcu znamy siłę prasy. Dlaczego nie ma przydziału do kontrolowania porządku w komunikacji PUBLICZNEJ? i niech będę umundurowani, niech to będzie prawdziwa PREWENCJA. Polecam temat i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikor Re: Polecam zwłaszcza... IP: *.chello.pl 17.09.08, 19:08 Najfajniej przejeżdża się przez Skolwin i Stołczyn, tam się zbyt wielu osobom należy piweczko w autobusie. Co chwila jakieś zadymy od wielu wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Azja, Azja. IP: *.chello.pl 17.09.08, 19:15 Całe społeczeństwo płaci duże pieniądze na MZK , czy jak ta mafia sie nazywa. Na nowe autobusy i tramwaje, przy kupowaniu nowego taboru zawsze jest jakiś skandal. Element i wandale jakby na zamówienie zaraz demolują taki wagon nie ma ani jednej nie porysowanej szyby nie mówiąc o szpraju. Dlaczego nikt nie pomyślał przy zakupie nowych pojazdów o zainstalowaniu kamer, przecież jesteśmy w europie. wandalizm nie miałby szans i bandyta poszedłby do więzienia. Cena jednej kamery nie byłaby większa niż jednorazowa pensja funkcjonariusza w cywilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Nie znam sie na procedurach,ale paru tzw.Tajniakow IP: *.chello.pl 17.09.08, 23:21 Nie znam sie na procedurach,ale paru tzw.Tajniakow moglo by od czasu do czasu przejeechac sie tramwajem, autobusem... zajrzec na podworka... to co wyczynia mlodziezs pod klatkami koszmar... z daleka widza mundurowych i sie "wyciszaja", bardzo szybko powiadamiaja sie telefonami... Pare takich "super patroli" i juz by sie "ziomale" zastanawiali czy wypic pod klatka i cos zdemolowac... taka jakas taka refleksja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajagob Re: Tragiczny finał bójki w autobusie linii A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 08:22 NIGDY ! NIE DOSTANĄ ANI ZŁOTÓWKI MNIEJ WYNAGRODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajagob Re: Tragiczny finał bójki w autobusie linii A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 08:25 To jest odpowiedż na pytanie: >>Kiedy w końcu patrole policji,Straży Miejskiej zaczną profilaktycznie jeździć środkami komunikacji miejskiej? I nie tylko z kibolami będą walczyć,ale z piciem piwa, chamstwem,jedzeniem słonecznika,wandalizmem? << Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 oto efekty rekoczynów 18.09.08, 13:34 Bardzo zajadle dyskutowalismy na forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=82976109&v=2&s=0 czy czlowiek podpity, który uderzył małolata za skubanie slonecznika zrobił dobrze... Byli zwolennicy wlasnie rekoczynow i wymierzania sprawiedliwosci przez pasazerów - tu mamy wlasnie moze taki przyklad... Nie wiemy czy został pobity na smierc "wymierzajacy kare", czy moze "karany przez pasazera" - takie sa skutki aprobujacych postaw wymierzania sprawiedliwosci samemu, a najbardziej BRAKU JAKIEJKOLWIEK OCHRONY I ODPOWIEDZIALNOSCI ZE STRONY PRZEWOŹNIKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_aska Re: oto efekty rekoczynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 17:17 a moze zaatakowal ponownie i dostal zbyt moco? w koncu malo kto na tym forum jest przeciwko samosadom. Odpowiedz Link Zgłoś
gozal Tragiczny finał bójki w autobusie linii A 18.09.08, 23:02 szkoda, że nie ma monitoringu w autobusach. łatwiej byłoby namierzyć takie chamy, a do tego i wandale. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Re: Tragiczny finał bójki w autobusie linii A 19.09.08, 08:46 gozal napisała: > szkoda, że nie ma monitoringu w autobusach. łatwiej byłoby namierzyć takie > chamy, a do tego i wandale. gozal a ty gdzie wyczytałeś że oni coś zniszczyli lub naśmiecili?? Trudno ich zatem nazwać wandalami. A jeżeli walka była uczciwa (obaj tak samo uzbrojeni) i obaj chcieli walki to nie widzę problemu - to taka forma dawnych pojedynków na szpady czy rewolwery. A może ten co nie żyje był "napastnikiem" i został pobity w obronie własnej?? Tego nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrek wina jest po stronie przewoznika IP: 195.124.114.* 19.09.08, 13:01 ktory pozwala na takie zachowania i je toleruje, jesli nikt nie egzekwuje zakazow zapisanych w regulaminie, to co dziwic sie menelom ze korzystaja ? kierowca powinien od razu zglosic sprawe dyspozytorowi a ten powiadomic policje, pijakowi dowalic mandat za spozywanie w miejscu publicznym plus 484,00 zł za spowodowanie zatrzymania lub zmianę trasy środka transportowego bez uzasadnionej przyczyny Odpowiedz Link Zgłoś