tateti 04.10.08, 08:41 www.rp.pl/artykul/2,199887_Delfin__na_dworze__Platformy.html Rzeczpospolita wykorzystując próżność Nitrasa podpuściła go i zrobiła z niego absolutnego wała :)))) To POcałunek śmierci panie P-Ośle! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: floating.president Zaimponował mi ten fragment.Serio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 09:17 Nitras opowiada, że kopalnia była wówczas państwową firmą przynosząca straty i zarządzaną przez ludzi głęboko wrośniętych w PRL. Na kruszywie zarabiali pośrednicy, którzy kupowali po niskiej cenie surowiec z kopalni, a sami po kilkakrotnie wyższej sprzedawali na rynku. Do tego tajemnicą poliszynela było, że dosyć powszechnie kopalnię zwyczajnie okradano. Nitras w pierwszym tygodniu urzędowania wynajął firmę ochroniarską do pilnowania kopalni. Po tym pierwszym tygodniu zebrała się rada nadzorcza i go… odwołała. Wtedy jednak do ostatecznej dymisji potrzebna była decyzja ministra skarbu, a ten Nitrasa nie pozwolił usunąć. W ciągu roku wyciągnął przedsiębiorstwo na duży plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Zaimponował mi ten fragment.Serio! IP: *.chello.pl 04.10.08, 09:25 Jego żona handluje teraz kruszywami. Może za parę lat sobie pozwoli na szczerość jak to się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed to jest prawdziwy Nitras IP: *.chello.pl 04.10.08, 09:23 Ten bowiem nie zawahał się użyć pomówienia i zaryzykować przegranego procesu. – Był tydzień do wyborów i wiedzieliśmy, że mamy jeden słaby punkt. Kontrowersję wokół mieszkania komunalnego, które zostało Krzystkowi przyznane. Wyciągnął to PiS – opowiada Nitras. – Ich kandydatką była Teresa Lubińska. Było tylko kilka godzin, żeby im „oddać”. Posadziłem kilka osób przed komputerami i kazałem szukać. No i znaleźliśmy: sprawę umorzenia przez Ministerstwo Finansów długów pewnego działacza Samoobrony. Gdy oskarżałem o to Lubińską, wiedziałem, że to nie ona podejmowała decyzję, i że potem będę pewnie musiał przepraszać. Ale efekt został osiągnięty – opowiada mi, a ja po raz pierwszy chyba słyszę tak szczere i tak cyniczne wyznanie działacza Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Kłamliwe bydle. IP: *.chello.pl 04.10.08, 09:24 Bydle. Kłamca i Bydle. Jak temu śmieciowi można w cokolwiek wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Nitras świadomie kłamał w prokuraturze? no no IP: *.chello.pl 04.10.08, 09:32 www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061108/MAIN/61107030&SearchID=73331934238399 Wczoraj PO sięgnęło po amunicję większego kalibru - Sławomir Nitras złożył w prokuraturze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Teresę Lubińską, kandydatkę PiS na prezydenta Szczecina. Zdaniem posła Platformy, Teresa Lubińska jako minister finansów umorzyła około 300 tysięcy złotych długów Bernardowi Ptakowi, wówczas posłowi Samoobrony. Nitras uważa, że to przykład korupcji politycznej. Wnioski o darowanie zaległości złożyło wielu rolników, ale tylko nieliczni mogli skorzystać z takiego przywileju. - Decyzja ministra jest w archiwum ministerstwa, ale mamy świadków, że Teresa Lubińska taki dokument podpisała. Mamy też dowody - mówił poseł Sławomir Nitras. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nitras świadomie kłamał w prokuraturze? no no IP: *.chello.pl 04.10.08, 09:59 Sławomir Nitras jest delikatnie mówiąc świnią. Porządny człowiek tak by nie zrobił.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdobywca Czy prokuratura czyta forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 10:40 W każdym razie Rzeczpospolitą chyba czytają, Pan Poseł właśnie przyznał się do celowego wprowdzenia w błąd organów scigania.Czy to nie jest przestępstwo ścigane z urzędu? Czy Gazeta podejmie ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Do szczecińskich prokuratorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 11:14 Art. 233. § 1. Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Warunkiem odpowiedzialności jest, aby przyjmujący zeznanie, działając w zakresie swoich uprawnień, uprzedził zeznającego o odpowiedzialności karnej za fałszywe zeznanie lub odebrał od niego przyrzeczenie. § 3. Nie podlega karze, kto, nie wiedząc o prawie odmowy zeznania lub odpowiedzi na pytania, składa fałszywe zeznanie z obawy przed odpowiedzialnością karną grożącą jemu samemu lub jego najbliższym. § 4. Kto, jako biegły, rzeczoznawca lub tłumacz, przedstawia fałszywą opinię lub tłumaczenie mające służyć za dowód w postępowaniu określonym w § 1, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 5. Sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia, jeżeli: 1) fałszywe zeznanie, opinia lub tłumaczenie dotyczy okoliczności nie mogących mieć wpływu na rozstrzygnięcie sprawy, 2) sprawca dobrowolnie sprostuje fałszywe zeznanie, opinię lub tłumaczenie, zanim nastąpi, chociażby nieprawomocne, rozstrzygnięcie sprawy. § 6. Przepisy § 1-3 oraz 5 stosuje się odpowiednio do osoby, która składa fałszywe oświadczenie, jeżeli przepis ustawy przewiduje możliwość odebrania oświadczenia pod rygorem odpowiedzialności karnej. Art. 234. Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w sprawach o przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie skarbowe lub przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną osobę o popełnienie tych czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. To są przestępstwa ścigane z URZĘDU! Nie wszczęcie postępowania jest zaś przestępstwem z art. 231 KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: to jest prawdziwy Nitras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 10:02 Owszem. Zwykłe bydle. Zero moralne. Powinien przejść do biznesu a zostawić politykę bo z takim morale szkodzi Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ian Re: to jest prawdziwy Nitras IP: *.chello.pl 04.10.08, 10:06 Musiałby postawić na nogi stocznie i oddać żonie. Biznesmen. Zwykła swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Lubińska ma dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 22:27 z tego co wiem sprawa między Lubińską a Nitrasem nie jest zakończona. To znaczy jest to sprawa karna z powództwa cywilnego.Lubińska ma ewidentny dowód na to że Nitras popełnił czyn karalny bo sam się przyznał więc albo wykorzysta to albo się z nim dogada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO4ever Poziom dziennikarki Rzepy hue hue IP: *.chello.pl 05.10.08, 12:08 "Najpierw Nitras doprowadził do odwołania marszałka sejmiku wojewódzkiego" - pisze Joanna Lichocka. Poważne pismo, poważni dziennikarze? Boki zrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel z Polic Re: Poziom dziennikarki Rzepy hue hue IP: *.chello.pl 05.10.08, 12:55 A kto tera może sie wyznawac na tych wszystkich elementach i jak sie one nazywajo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uno przyjdzie kryska IP: *.chello.pl 06.10.08, 07:52 przecież kazanecki pozwał nitrasa zawiadamiał prokuraturę i pisał prywatny akt oskarżenia. to nitrasowi wybuchnie w końcu w gębę. Odpowiedz Link Zgłoś