tateti 15.10.08, 22:17 A na placu Zamenhoffa stanie Statua Wolności. A potem przyjdzie żona w i zapyta: "Marchewkę kupiłeś?!" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdn Kamienice na deptaku będą odnowione 16.10.08, 16:54 jak zwykle wszystkie kamienice zostaną pomalowane na wszystkie kolory tęczy. paskudztwa. Był szary PRL a teraz ludziom zachciało się kolorów!!!! Kamienice powinny być kremowe, białe ew. jasnoszare. Kolory elewacji powinny być wyłącznie pastelowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Kamienice na deptaku NIE będą odnowione IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 16.10.08, 17:41 Jak dlugo Pechorzewski dariusz bedzie w SCR tak dlugo bedzie brudno, smierdzaco i niebezpiecznie w tej czesci Szczecina ktora SCR zawiaduje. On juz nieraz obiecywal duzo ale nic nie robil. On tylko dba o swoje pienadze.Oj dba.! Pensje ma taka ze oko zbielaloby niejednemu - a reszte ma w .....Teraz jak miejsce jego zajela niejaka Kinga-Flaga-Gieruszynska (tak ta sama co to byla Prorektorem na Uniwersytecie Szczecinskim) a teraz - tylko w SCR-ach wyladowala a to dlatego ze wczesniej przyssala sie do SCR i byla (i nadal jest- kadencje przedluzono) w Radzie Nadzorczej SCR - to nie ma co spodziewac sie za duzo dla poprawy wizerunku Szczecina. Do tej kliki dolaczyl tez byly skarbnik miasta Szczecina za rzadow M.Jurczyka niejaki Roszkowski - to SCR stal sie stajnia Augiasza . Czy ta zaraze powolana w 2000r ktora jest SCR potrafi ktos zlikwidowac - czy wogole sie odwazy! Oj byloby lzej dla miasta jakby to cale towarzystwo ktos zglosil do CBA albo zajela sie tym miejscowa Prokuratura. Sukces dochodzenia - murowany!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Kamienice na deptaku NIE będą odnowione IP: *.chello.pl 16.10.08, 17:55 I jeszcze słynna ekonomistka z SLD była posłanka Romero ( kto pamięta) Tak wrotki? układa tam słupki finansowe. Menażeria osobliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Kamienice na deptaku NIE będą odnowione IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 16.10.08, 18:08 A tak to prawda. Ale ona jest osobowoscia od spraw projektowo- inwestycyjno-budowlanych. Tylko to stanowisko to jest takie jakies " niewitka" jak byla "czapka niewitka" bo tej Elzbiety Romero nigdy nie bylo widac w SCR ani teraz jej nie widac w SCR. Pamietam jak bylo ja widac na wyborczych plakacikach jak przydrutowala swoja podobizne na barierkach ochronnych dla pieszych oddzielajacych jezdnie na pl. Sprzymierzonych w Szczecinie ( miejsce gdzie jest ta slynna pod "chmurka" kwiaciarnia czy jak kto woli "wystawka" kwiatow.) A po wyborach to nie mial kto sprzatnac tych fotografii w kolorze Elzbietki Romero i wiatr roznosil po okolicy i psy na to sikaly i pijani pluli. Pamietamy tez jak goscila w swoim "malym mieszkanku" ekipe TV i czestowala pieczona gaska w stylu "babci". Tylko ta gaska byla strasznie sucha i strasznie czarna. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED alino z ksiaznicy IP: *.ipspace.xilinx.com 20.10.08, 18:56 jak mowisz, ze byloby dobrze gdyby ktos to zglosil do CBA to smialo, zrob nam wszystkim dobrze, i to zglos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kamienice na deptaku NIE będą odnowione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 18:13 > Oj byloby lzej dla miasta jakby to cale > towarzystwo ktos zglosil do CBA albo zajela sie tym miejscowa > Prokuratura. Sukces dochodzenia - murowany!!!! Do prokuratury nie ma co widac juz po dochodzeniu w sprawie Piotra K. :)))) strasznie siem menczy ta prokuratura... CBA co innego... CBA siem tak bardzo nie boi, i nie ma takich powionzań jak prokuratorzy - czesto kumple ze stdiuf prawniczych różnych king itp. piotrkuf i darkuf.... CBA założyli wariaci i jest lepsze do SCR.. Ale siem porobiło, jeszcze takiego nepotyzmu i skoku na stanowiska i kasem dawno nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president spoko chłopaki z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 18:19 Mata chłopaki i dziewczyny w wsiechopcji grzejące tam bezproduktywnie tyłki jeszcze duuużo czasu. Macie czas do FD 2050 Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: spoko chłopaki z SCR 16.10.08, 18:42 a czemu FD 2050? Chyba AD lub FG... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: spoko chłopaki z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 19:01 FD znaczy Floating Domini :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re:NIE MA co odnawiac IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 16.10.08, 18:43 OJ JEST ICH TAM W SCR TAK STRASZNIE DUZO. WEJDZ NA STRONE SCR A ZOBACZYSZ TEN DLUGI DYWAN Z NAZWISKAMI PRACOWNIKOW/ponoc pracuja/ TAK DUZO ZE SIE NIE MIESZCZA W OBECNYCH APARTAMENTACH PRZY BOGUSLAWA 52 - I REMONTUJA SOBIE CALY BUDYNEK NA AL.WOJSKA POLSKIEGO 41 W PODWORKU / TAM KIEDYS BYLA WINDYKACJA/. A jakie podworko sobie wyremontowali. TO SIE NAZYWA - 'HUK PRACY SCR'. CIEKAWE ILE BEDA POBIERAC ZA WJAZD I WEJSCIE STARUSZKOW I DZIECI NA PLAC ZABAW - BO W TAKIEJ INTENCJI TO PODWORKO ZAPROJEKTOWANO I PRZYZNANO PIENIADZE NA JEGO 'UPIEKSZENIE'. P.S. NAWET NIE WIECIE ILE WYWROTEK GRUZU WYWIEZIONO - nawet po wojnie bylo mniej gruzu wywiezione ze zburzonych czesci dzielnic Szczecina. Oj liczyli za wywoz az sie kurzylo. A FORSE ZGARNIE JAKIS CWANIACZEK CO JEGO FIRMA NAZYWA SIE ' JOKA Sp.z o.o i jest Z PUCKA. NO BO W SZCZECINIE TAKIEJ NIE ZNAJDZIESZ JAK TA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Phi! Też mi nowina! IP: *.chello.pl 16.10.08, 19:30 Artykulik jest cośkolwiek nieświeży - od pół roku wisi banerek wzdłuż wschodniej części deptaczka, a na nim są namalowane poszczególne kolorowe fasady i zady (tj. podwórza), podane są informacje o windach, kubaturze i zmianie przeznaczenia poszczególnych lokali parterowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jacenty7677 Kamienice na deptaku będą odnowione 16.10.08, 19:31 Niejaki Roszkowski to był nie skarbnikiem a sekretarzem i odszedł z SCR-u, a Pęchorzewski został, tylko na niższym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Kamienice na deptaku będą odnowione IP: *.chello.pl 16.10.08, 19:37 Przecież podało ,że Brylantyna odchodzi, bo idzie na chorobę, to teraz juz jest zdrowy i przeniósł się na inny fotel? A Roszkowcki taka jego.. na co się przeniósł w tym szejkanacie Drzwi otwiera i zamyka.? Robią sobie razem z miastem z wszystkich jaja . Odpowiedz Link Zgłoś
barbarella72 Sprzedałam tam mieszkanie 21.10.08, 22:30 W zeszłym roku udało mi się sprzedać tam mieszkanie w kamienicy 47- 52.Na remont czekałam 15 lat,jeszcze wg projektu norweskiego,który upadł.To co tam się działo to był największy horror jaki przeżyłam w życiu.Zlomiarze z pustych mieszkań rabują wszystko co się da,łącznie z kaloryferami.Klatka schodowa to wielka toaleta publiczna,na strychu ciągle bezdomni i narkomani.Imprezy na deptaku wyprowadzą z równowagi najspokojniejszego człowieka.Jest to dla mnie najgorszy punkt w Szczecinie.Podziwiam ludzi,którzy tam zamieszkają.Jeżeli chodzi o SCR,to mają bardzo powazny problem,nie sądzę żeby remont nastąpił tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Sprzedałam tam mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 08:59 O scr to szkoda gadać. Ale jak czytam :Domy zostaną pomalowane na niebiesko, czerwono, kremowo, zielono i brązowo. - to myślę, że rozum ciągle jest daleko od Szczecina. Dlaczego decyzje podejmują tylko potomkowie pańszczyxnianych chłopów? Pewnie dlatego, że tylko tacy są. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarella72 Re: Sprzedałam tam mieszkanie 24.10.08, 21:14 Tak naprawdę to co się tam remontuje,to kamienica kupiona przez Hiszpańską firmę.Widnieje już nawet ogłoszenie że będzie można tam nabyć apartament za niecałe 10.000 za metr.Paranoja,ale może znajdzie się jakiś bisnesmen,który będzie chciał tam zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś