nieszka21 18.11.08, 10:49 Jak na poranny "szczyt" to nieźle się rozpędził... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xes_szcz 120km/h na Gdańskiej? Normalka. 18.11.08, 13:33 W sumie, to żadna prędkość jak na tą trasę. No może faktycznie ten poranny szczyt i to "zygzakowanie" pomiędzy autami było na tyle niebezpieczne, że w ocenie policjantów zasłużył na karę. Tam się jeździ 70km/h, ale tylko przy fotoradarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dugi Re: 120km/h na Gdańskiej? Normalka. IP: *.ssp.fi 18.11.08, 16:01 normalka to tam jest 70km/h i tyle tam można jechać, nie podoba sie? polecam rower Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k... Re: 120km/h na Gdańskiej? Normalka. IP: 83.168.113.* 19.11.08, 01:24 zamknij paszcze lepiej,70km/h moze i jest ale to 3-pasmowka wiec nie mow ze trzeba 70 jezdzic...baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 330 Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 13:48 hehe,no to kolego musisz teraz być czujny:).Dobrze że zwolniłeś do 120km/h ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brt Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.cable.smsnet.pl 19.11.08, 17:55 ledwo trójkę zapiął i musiał hamować ;-) po pasach by pewnie nie skakał jakby zamulacze nie cisnęły tico'sami 60kmh lewym. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Pirat w BMW na Gdańskiej 18.11.08, 14:04 Napisano, że ów gozdek był trzeźwy. Ale na pewno jest chory, ma co najmniej ADHD, czego już nie napisano. Uwielbiam blokować takich napinaczy, gdy starają się mnie wyprzedzić. Powiem wam, że to jedna z nielicznych okazji, żeby taki dureń zrozumiał, że mam go za durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprian Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: 195.124.114.* 18.11.08, 14:19 w niemczech taki dupek traci prawo jazdy na miesiac, u nas moze jechac dalej ech dziwny kraj na gdanskiej i moscie pionierow powinny byc kamery, tam przekraczanie predkosci to norma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 16:43 Wiesz, nie popieram lamania przepisow ale zastanawiam sie ktory z was jest wiekszym durniem ???Ja Gdanska dlatego wlasnie jezdze prawym pasem :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LagerBeer Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: 83.168.76.* 18.11.08, 17:04 Sam jestes duren tak robiac... Jakbys jezdzil w niemczech naprawde jak piszesz to wiedzialbys, ze jak ktos tam sie spieszy to ludzie go przepuszczaja... ale tam jest inna kultura jazdy. Tam nikt bez powodu sie nie spieszy. Nie wiadomo jak bylo w tym przypadku... Zal mi ciebie maly polaczku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: 194.156.48.* 19.11.08, 11:19 BeeMWiaści zawsze się spieszą.. Na szczęście czasem stopują ich drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peron Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 03:17 Od razu widac komu zal dupe sciska ze na BMW go nie stac. Ja wlasnie wrocilem z ponad 2000km trasy w ciagu 3 dni po niemieckich autostradach. Jezdze wlasnie BMW (bo mnie stac i cenie dobre samochody) i nie chodzi tutaj chyba o predkosc w calej tej sprawie - dzisiaj jezdzilem glownie z predkosciami od 180-230km/h i ani razu nie czulem sie niebezpiczenie na niemieckich drogach - dlaczego ? Dlatego ze jak komus sie nie spiszy to jedzie sobie 120 prawym pasem, jak ktos chce szybciej to jedzie srodkowym a jak ktos ma dobre auto to zapi.... ile fabryka dala pasem lewym. Czemu jest to mozliwe ? Dlatego ze jak masz wolny pas prawy to jedziesz prawym nawet 230km/h, nikt Ci drogi nie zajezdza, nie ma zamulaczy i jezdzi sie naprawde genialnie - niestety wymaga to odrobiny myslenia nie tylko o swoim aucie, korzystania z lusterek i ogladania sie za siebie a nie tylko przed siebie i pary innych spraw ktorych wielu kierowcow nie ogarnia i tacy wlasnie beda pier... ze 120km/h na gdanskiej to juz piractwo - hahaha - czemu nawet na 2 pasmowej drodze na niemieckiej autostradzie nie ma ograniczen ? Bo sa do tego przygotowane drogi, kierowcy, samochody i prawo - u nas nie ma ani drog, ani dobrego prawa nie wspominajac o kierowcach ... dobrze ze chociaz z autami jest troszke lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.szczecin.mm.pl 24.11.08, 01:01 Gość portalu: Peron napisał(a): [ciach zwierzenia] 1. Widzisz różnicę, pomiędzy autostradą, a szeroką miejską arterią z ruchem poprzecznym, komunikacją autobusową itp? 2. Nie ma dnia, żeby na Gdańskiej nie było jakiegoś wypadku. Jazda zderzak w zderzak, skakanie po pasach, prędkość niewspółmierna do umiejętności.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k... Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: 83.168.113.* 19.11.08, 01:26 san jestes duren,a jak bedziesz mnie tak blokowal to cie zepchne z drogi pajacu. korki sie robia przez takich jak ty niedzielnych kierowcow,a na 3-pasmowej drodze jechac 70 nie sposob. moze mu sie spieszylo,moze mial naprawde wazny powod? nie wiesz nic o tym czlowieku a jeczysz jak zarzynane ciele...milcz pastuchu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tir Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: 194.156.48.* 19.11.08, 11:21 Gość portalu: k... napisał(a): > san jestes duren,a jak bedziesz mnie tak blokowal to cie zepchne z drogi pajacu Mnie też zepchniesz z drogi, cieciu kolorowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:49 bo ćwok jestes. jak nie umiesz tak jezdzic to sie nie wychylaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peron Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 03:25 A czym blokujesz takich napinaczy ? Mnie dwa razy probowal ktos przyblokowac i jeden skonczyl otarciem o barierke a drugi zesral sie w momencie kiedy odleglosc miedzy autami byla w granicach 5cm i grzecznie przestal pajacowac... w przypadku stluczki bylaby to wina wlsnie tego BLOKUJACEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 12:51 Za stwarzanie niebezpiecznych sytuacji też można dostać mandat. Nie ma sensu zagradzać drogi. Jezdnia to nie miejsce na gierki kto kogo. chce jechać niech jedzie - najwyżej walnie w jakieś drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vx Bezduszni policjanci!! IP: *.cust.tele2.pl 18.11.08, 14:28 A gdyby tak wziąć chłopczynę, wystawić w publicnej telewizi a on by stwierdził, że to ogrmny błąd był, popłakałby się, powiedział, że wydawało mu się, że gonią go jacyś z PISu (i miał włączone światła mijania), no to prawdziwa bezduszność karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LagerBeer Re: Bezduszni policjanci!! IP: 83.168.76.* 18.11.08, 16:58 Zalosny jestes!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k... Pirat w BMW na Gdańskiej IP: 83.168.113.* 19.11.08, 01:28 dominik...jestesmy z toba;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: 194.156.48.* 19.11.08, 11:25 Gość portalu: k... napisał(a): > dominik...jestesmy z toba;) Powiedzcie to swemu koledze, gdy pod jego kołami znajdzie się ktoś z waszej rodziny, matoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brt Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.cable.smsnet.pl 19.11.08, 17:51 na szczęście nie mam w rodzinie idiotów przechadzających się po trzypasmówce. wszyscy święci, bez winy, internetowe cwaniaczki, gdzie jesteście? raczej nie na gdańskiej bo tam nawet zditm szybciej jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.szczecin.mm.pl 24.11.08, 01:07 Gość portalu: brt napisał(a): > na szczęście nie mam w rodzinie idiotów przechadzających się po > trzypasmówce. Przykład z Wawy (5 śmiertelnych ofiar) pokazuje, że wystarczy stać na przystanku, by zostać rozjechanym przez matoła jadącego 3 x dopuszczalna prędkość.. No, ale niektórzy muszą sobie przedłużyć coś, czego poskąpiła natura.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andymax Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:56 Zepchnij mojego tir'a złamasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president to całe szczęście, że nie był to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 05:59 Szczęście, że nie był to naćpany samorządowiec z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Re: to całe szczęście, że nie był to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 10:10 teraz już wiecie dlaczego młodzież pcha się po te... ińmumitenty. Na mandatach można zaoszczedzić, policjanta styrać, auto marszauukowskie rozwalić..ech zycie ,żeycie jest nowelą (znaczy: nowelizacją) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: 213.155.168.* 21.11.08, 09:31 Jeśli jest tam ograniczenie do 70 km/h, to nie powinno się szybciej jeździć. Jeśli ktoś tego nie pojmuje to musi się liczyć z sankcjami (mandat). Argument że jest to 3 pasmówka i można szybciej, do mnie nie przemawia. Jest to droga w mieście a nie autostrada, przechodzą tam również piesi, ma fatalną nawierzchnię, na której można stracić przyczepność (gdy jest np. mokro i zimno), no i slalom między innym autami do bezpiecznych również nie należy. Jeśli ktoś pisze, że w Niemczech jeździ po autostradach tyle a tyle, to niech się odnosi do autostrad w Polsce a nie do ul. Gdańskiej. No i oczywiście w Niemczech na autostradach również są ograniczenia, a na terenach zabudowanych tamtejsi kierowcy jeżdżą bardzo karnie (tzn. nie więcej niż wynosi ograniczenie). Mam taką osobistą refleksję, że my polscy kierowcy jesteśmy frustratami, którzy muszą się dowartościować na drodze, pokazać innym, kto tu jest lepszym kierowcą / ma lepsze auto. Gdybyśmy mieli prawdziwe autostrady od dziesiątek lat, to ludzie byliby przyzwyczajeni, że na nich jeździ się szybko i można wycisnąć z auta ile fabryka dała a w terenie zabudowanym jeździłoby się normalnie a nie urządzało wyścigi traktując to jako autostradę właśnie... No ale póki nie mamy, to młodzi chłopaczkowie dają upust swojej adrenalinie w takich właśnie miejscach, zagrażając innym kierowcom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 13:13 Masz racje, ograniczenie szybkosci obowiazuje.Obowiazuje rowniez przepis ze nalezy jezdzic w miare moznosci prawym pasem- prawda. Dlaczego na Gdanskiej i trasie zamkowej wiekszosc jezdzi srodkowym i lewym ? Ja przewaznie jezdze prawym bo najszybciej. Wlasnie dla polskich kierowcow w Austrii na autostradach widzialem napisy po polsku zeby jezdzic prawym pasem.Tam , podobnie jak w Niemczech policja do ograniczen podchodzi elastycznie.W takim Berlinie na autostradzie wewnetrznej nikt ograniczen nie przestrzega. Wszyscy jada tak jak mozna, niekoniecznie tak jak wolno.Oczywiscie Frustratami sa wlasnie ci, ktorzy swiadomie blokuja jadacych szybciej.Taka nasza narodowa przywara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Spróbujcie jechać Gdańską 70km/h IP: *.chello.pl 21.11.08, 22:39 ...a połowa samochodów was wyprzedzi, na moście Pionierów wyprzedzą was prawie wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voltis To właśnie głupota naszej drogówki rodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:46 późniejszych drogowych bandytów. Kompletnie nie interweniują w mieście podczas przekraczania prędkości. Nie egzekwują w takich miejscach jak piszesz BEZWZGLĘDNEGO stosowania się do limitów. Znacie drogówkę niemiecką. Tam każdy nasz kozak nie przekroczy dozwolonej prędkości o 5/godz. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Spróbujcie jechać Gdańską 70km/h 23.11.08, 10:29 > ...a połowa samochodów was wyprzedzi, na moście Pionierów wyprzedzą was prawie > wszystkie Łącznie z autobusami komunikacji miejskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat z Gdańskiej Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.chello.pl 22.11.08, 20:26 Troszkę słabo mi się robi czytając opinie ludzi na Moją poniedziałkową poranną jazdę.. Wiem jak to wygląda i wbrew temu co większość myśli uważam, że niepowinno się TAK jeździć!! Najbardziej wkurza mnie fakt, że stało się to co się stało, na szczęście skończyło się tylko kompletem punktów+ mały uszczerbek w portwelu, nikomu nic się nie stało i to tyle a tu trafiają się mądralińscy pisząc " dawaj, dawaj to Cię zepchne z drogi lub np latają bmkowicze dopóki na ich drodze drzewo nie stanię!! :-( Grzecznie mówiąc puknijcie się w głowę!!! Nawet największemu wrogowi nie życzy się nic złego!!! a niektórzy są mądrzy gdy temat ich osobiście nie dotyczy i mają TYLKO okazje poklikać na swojej klawiaturce jakąś małą ciupę lub coś w tym stylu.. Latam szybko, wstawiam boki ale uważam, że bezpieczeństwo jest najważniejsze!!! Trudno zdażyło się moja wina ale proszę WAS nie piszcie sobie nawzajem takich głupot... Pozdrawiam wszystkich, zadbajcie o Siebie, szanujcie się i uważajcie na Siebie i przedewszystkim żadnego blokowania, spychania i itd, bo takie zachowanie może też spowodować TRAGEDIE!!! p.s. Lat 29 i prędkość 170 km/h :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Wrogom złego nie życzę, ale takiemu idiocie IP: *.cust.tele2.pl 22.11.08, 20:40 jak ty życzę rowalenia się na grubym dzrewie. Nie znam cię, więc nie jesteś mi wrogiem, jesteć (każdy taki) potencjalnym mordercą, zabójcą moich bliskich, znajomych, niewinnego człowieka. Obyś najprędzej (nim kogoś zabijesz)zabił się w twoim samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Pirat w BMW na Gdańskiej 22.11.08, 20:56 Rozumiem twoje klimaty ale pozwól, że jednak będę blokował, może w ten sposób znajdziesz chwilę na refleksję, pomiędzy fakami, oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.globalconnect.pl 23.11.08, 09:52 No cóż, życzę Ci grubego drzewa, z którym spotkasz się samotnie. I obyś w ostatnią podróż nikogo ze sobą nie zabrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Pirat w BMW na Gdańskiej IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.09, 17:18 Jedyna przesada to rozglosnienie sprawy o 50km/h oraz te 1000zl mandatu i 16 punktów karnych na gdanskiej nie jeden kierowca nawet tiko jezdzi taka predkoscia chyba ze sa korki i wogle sie nie jedzie! ale coz panowie z drogowki maja doroboty najlatwiej zarobic na takim kierowcy! Odpowiedz Link Zgłoś