Dodaj do ulubionych

Zaginął pies! Może widział go ktoś?

28.01.09, 15:27
Pies zaginął w niedzielny wieczór na Gumieńcach przy drodze
Europejskiej z domku podczas gdy na osiedlu nie było prądu.!!!!!Bary
to duży pies sięgający do połowy uda dorosłej osobie rasy mieszanej
ale zbliżony do wilczura. Koloru czarnego w beżowe łatki. Oczy
zielone. Uszy są brązowe, ogon czarny. Znakiem szczególnym jest
beżowa muszka na szyi. Sierść jest średniej długości(Bary wygląda
jak misiek). Bary jest żywym pieskiem. Nigdy nie pogryzł ani
dziecka, ani dorosłego. Uciekł on z domu wraz z tej samej wielkości
i koloru psem o tych samych kolorach, ale dłuższej sierści.Boss
akurat wrócił i czekał pod bramą nazajutrz z rana. Muszka na szyi,
zielone oczy, brązowe uszy to jego znaki szczególne. jeśli widzieli
państwo gdzieś Barego proszę o kontakt poprzez e-mail: ema350@wp.pl
bądź na gg: 5287846. Proszę o przedstawienie się, że piszą państwo w
sprawie ogłoszenia o zaginięciu psa. Tęsknię za nim.
Obserwuj wątek
    • Gość: mojzes Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? IP: 94.254.221.* 28.01.09, 15:33

zadzwon do schroniska, może ktoś go odprowadził.
      • Gość: emilciia Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? IP: *.acx.pl 28.01.09, 15:40
        codziennie jeżdżę do schroniska i go niema.
        • Gość: DamaKier Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? IP: *.xdsl.centertel.pl 28.01.09, 16:02
          Może wklej jakieś zdjęcie? A jak sie znajdzie, to koniecznie napisz!
          Trzymam kciuki, no i rozglądam się.
    • e.zwierzolub Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 28.01.09, 23:26
      proponuję porozwieszać w okolicy ogłoszenia (o dziwo dają rezultat),
      no i fakt - schronisko musisz kontrolować sama
      • ziege77 Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 29.01.09, 08:07
        będę się rozglądać:)
        • Gość: kot Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 08:57
          chińszczyzny nikt nie jadł ostatnio?
          • szarotka11 Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 29.01.09, 09:38
            Koniecznie daj ogłoszenie na dogomanii.
            Dogomaniacy bardzo się angazują w takie akcje i mogą podpowiedzieć jak działać.
            www.dogomania.pl/forum/f96/
            • Gość: TOZ Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? IP: *.agro.ar.szczecin.pl 29.01.09, 15:14
              Widzę że na Lostdogu już wprowadziłaś jego dane. Pozostaje więc tylko
              rzeczywiście ogłoszenie papierowe i oglądanie działu Dziś trafiłem na stronach
              schroniska. Trzymam kciuki
    • anamar Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 29.01.09, 15:42
      widziałam dwukrotnie pasującego do opisu psa w okolicach ul.chobolańskiej i
      zyndrama z maszkowic.
      • szcze-zuja Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 29.01.09, 16:52

Emiilciiu, znalazłam psa, który pasuje do Twojego opisu. Niestety, nie mogę się z Tobą skontaktować, ponieważ nie potrafię wysłać wiadomości pocztą e-mail ani na gg - wstyd się przyznać, ale tak właśnie jest - nigdy mi to nie było koniecznie potrzebne. Wkrótce się nauczę i wtedy się z Tobą skontaktuję. Do tej pory nie martw się o pieska, zaopiekowałam się nim jak należy.

Pozdrawiam

• szcze-zuja Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 29.01.09, 18:18
          Emilko,
          wyciągnęłam notatki z kursu, kiedyś zakładałam własną pocztę i gg, ale próby się nie powiodły. Na pomoc mogę liczyć jak na horyzoncie pojawi się młodzież, może w sobotę.
          • Gość: Dana Do szcze-zuja IP: *.moravia-it.pl 30.01.09, 11:18
            Napiszę Pani w paru krokach jak załozyć darmową skrzynkę pocztową
            mailową np. na portalu onet.pl , bo piesek pewnie tęskni za P.
            Emilką sama tez uwielbiam psy i ludzi którzy kochają psy też
            uwielbiam ;)
            1. w internecie wpisać adres www.onet.pl
            2. po prawej stronie na górze jest narysowana koperta z podpisem
            poczta- tam proszę kliknąć
            3. Pojawi się strona do logowania/zakładania darmowego konta- proszę
            wcinąć przycisk: załóż konto
            4. Pojawią się kolejne kroki, proszę powoli je wykonać zapisać sobie
            gdzieś sobie hasło itp.
            Powodzenia, napewno sobie Pani poradzi!
            Jak już założu Pani skrzynke to po zalogowaniu wystadzy kliknąć na
            napisz list i pojawią się pola na treść wiadomości i na wpisanie
            adresu e-mail P. Emilki.

Trzymam kciuki.
            • anamar Re: Do szcze-zuja 02.02.09, 16:52
              ciekawe czy piesek wrócił już do właścicielki?
          • emiilciia Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 08.02.09, 15:03
            szcze-zuja napisała:

> Emilko,
            > wyciągnęłam notatki z kursu, kiedyś zakładałam własną pocztę i
            gg, ale próby s
            > ię nie powiodły. Na pomoc mogę liczyć jak na horyzoncie pojawi się
            młodzież, mo
            > że w sobotę.

Hej szcze-zuja! Podaję mój nr telefonu 506-618-885. I proszę ciebie
            o kontakt. Chociaż puść sygnał to oddzwonię. Lub napisz mi swój
            adres domowy w sms-ie. Wtedy przyjechałabym po pieska.
            • szcze-zuja Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 08.02.09, 15:50

Emiilciiu, bardzo mi przykro, ale minęło już tak dużo czau od mojego ostatniego postu, a Ty się nie odzywałaś. Bardzo się przywiązałam do pieska, którego znalazłam, on do mnie też, nie wyobrażam sobie życia bez niego. Bardzo bym za nim tęskniła, gdybym musiała go teraz oddać. Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz. Nie oddam go i już, uważam, że znalezione nie kradzione - pies to nie przedmiot, z którym można robić, co się chce. Powtarzam jest mu ze mną dobrze, jest zadowolony i okazuje mi to w różnych sytuacjach- widzę to po oczach i merdającym ogonku. Proszę Cię, nie gniewaj się na mnie- nie mogę inaczej, już tak mam.
              • e.zwierzolub Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 08.02.09, 16:02
                szcze-zuja, a może niech chcociaż Emilka się upewni, że to jest jej
                pies, bo może sie okazać, że to wcale nie on
              • Gość: Miśka Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.02.09, 16:11
                oddaj tego psa właścicielce - jak możesz być tak okrutna!!!!! Przecież tego psa
                ktoś wychował, pokochał a Ty bierzesz jak swoje? - jestem zdruzgotana Twoją
                postawą!!
                • Gość: DamaKier Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? IP: *.xdsl.centertel.pl 08.02.09, 16:15
                  Po co w ogóle się do tej szczeżui odzywacie? Przecież od początku
                  było jasne, że wcale psa nie znalazła, tylko się świetnie bawi.
                  Wredna menda i tyle.
                  • szcze-zuja Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 08.02.09, 16:23

Ech, co wy wiecie o życiu, szczeżujach i psach... Jeśli mało albo nic, to nie zabierajcie głosu.
                    • Gość: KOT Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.09, 21:24
                      Jak jesteś tak wrażliwa,to przygarnij sobie WŁASNE merdające nieszczęście,
                      którego jest pod dostatkiem a nawet w nadmiarze w schronisku.
                      Zapewniam Cię,że każda psina będzie okazywała Ci ogromną
                      wdzięczność, że wyrwałaś je z tego psiego piekła.
                      Zwłaszcza te, co przeżyły swoje życiowe dramaty.
                      Jeśli znaleziony pies okaże się psem Emilki, to bezwzględnie
                      musisz go oddać, bo to Ty traktujesz psa jak przedmiot.
                      Spróbuj np. nie oddać znalezionych pieniędzy, to w przypadku
                      odkrycia tego faktu potraktowana zostaniesz jako złodziejka.
                      Nie ma różnicy w znalezieniu psa, bo masz świadomość,że taki
                      jest poszukiwany.
                      I nie dorabiaj sobie jakichś ideologii o życiu.
                      Jeśli jednak zadrwiłaś sobie z Emilki,to..nie dokończę..
                    • emiilciia Re: Zaginął pies! Może widział go ktoś? 08.02.09, 21:25
                      szcze-zuja napisała:

>
                      > Ech, co wy wiecie o życiu, szczeżujach i psach... Jeśli mało albo
                      nic, to nie z
                      > abierajcie głosu.

Pisząc na forum mogłaś od razu podać kontakt do siebie. Ja nie
                      miałam przez tydzień dostępu do komputera. Codziennie dziadek jeździ
                      sprawdzać czy psa nie ma w schronisku. On w domu ma też kolegę psa,
                      który za nim też bardzo tęskni. Ty zapewne z premedytacją nie
                      podałaś kontaktu do siebie. Jeżeli to mój pies oddaj go nam.
                      Wychowujemy go od szczeniaka. On napewno tęskni za nami. Pełna miska
                      u ciebie nie zastąpi mu rodziny. Przemyśl jeszcze raz swoje
                      postępowanie. Pomyśl jak ty byś się czuła gdyby to tobie zaginął
                      pies,którego wychowywałaś od małego. Czytając twoje słowa, aż mi się
                      płakać chciało na myśl, że nie oddasz mi mojego Barego.
                      • Gość: gosc Zgłoś to na policje koniecznie. Znajdą ją na 100%. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.02.09, 22:33
                        Przyznała się do zawłaszczenia a to jest karalne! Poza tym myśle, że to osoba mająca problemy psychiczne.
                        • szcze-zuja Re: Zgłoś to na policje koniecznie. Znajdą ją na 08.02.09, 23:13

O co tak ostro, gościu, mogłeś sobie darować tą groźbę. I tak już po przeczytaniu słów Emilki postanowiłam napisać prawdę, a jest ona taka, że nie znalazłam żadnego psa :( Oczywiście bardzo Cię przepraszam Emilko (wszystkich pozostałych również), nie chciałam z nikogo zakpić - po prostu już mam taki mały rozumek :(
                          • Gość: KOT Re: Zgłoś to na policje koniecznie. Znajdą ją na IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.09, 23:30
                            Dam Ci rade: jak masz tę świadomość, że masz siano we łbie,
                            to nie pokazuj się na forum trollu i nie graj na ludzkich uczuciach.
                          • e.zwierzolub Re: Zgłoś to na policje koniecznie. Znajdą ją na 09.02.09, 09:38
                            szcze-zuja Ty masz nie tylko mały rozumek, Ty jesteś niepoczytalna
                            jednak może być też tak, że jednak tego psa masz, ale że nie chcesz
                            go oddać wolisz napisać teraz, że go nie masz
                            Emilko zgłoś sprawę na policję i do administratorów forum gazety, w
                            sieci droga szcze-zujo zostawiamy ślady i wcale nie jesteśmy tak
                            anonimowi jak Ci sie wydaje
                          • anamar bez zastanowienia 09.02.09, 11:33
                            uważam emilko,że powinnaś bez zastanawiania pójść ze sprawą na policję.oni
                            sprawdzą,czy szczerzuja jest wariatką,złodziejką czy tylko skretyniałym
                            żartownisiem robiącym sobie jaja z twoich uczuć...
                            • Gość: Dana Re: bez zastanowienia IP: *.moravia-it.pl 09.02.09, 15:48
                              Mam wielką nadzieję tylko ze policja nie potraktuje tego jako niską
                              szkodliwość społeczną... Trzymam kciuki ze piesek sie odnajdzie lub
                              jeśli jest przetrzymywany przez szczeżuje-bezsercuje to że zostanie
                              ozdyskany. Bardzo to przykre, jak by nie było... Emilko schronisko
                              przeszukuj b. dokładnie, oni nie sprawdzają chipów zbyt dokładnie
                              niestety :( No a zamieściłaś gdziej zdjęcie psa? Moze to ułatwi
                              poszukiwania, sama się poprzyglądam pieskom które mijam na ulicy...
                          • tubylec_d Re: Zgłoś to na policje koniecznie. Znajdą ją na 09.02.09, 16:15
                            Tyle ze teraz skad wiadomo co jest prawdą? Mimo ze bardzo podejrzane
                            jest ze ktoś kto potrafi korzystać z forum nie potrafi wysłać maila.
                            B. dziwne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka