Gość: Krzysiek H. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 22:21 To moja koleżanka z klasy... Jechała wraz z ojcem i siostrą prosto ze szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stirlitz Re: Ósemka uderzyła w fiata IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 01:20 to wcześniej czyt później musiało się zdarzyć. W tym miejscu tramwaj by "łaskawie" przejechać musi czekać dobre 2 minuty. Motorniczym siadają nerwy. To jest paranoja. Trzeba koniecznie tam zamontować sygnalizację wzbudzającą przez tramwaje by mógł on bezpiecznie wjechać na skrzyżowanie. Inaczej się nie da, albo będzie kolejny taki wypoadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stirlitz Re: Ósemka uderzyła w fiata IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 01:29 i jeszcze coś btw. NIGDY NIE CHODŹCIE DO TREZORA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stirlitz popieprzyło mi się z kolejnym skrzyżowaniem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 09:00 sorry Odpowiedz Link Zgłoś
robert.szczecin Brakuje sygnalizacji wzbudzanej! 15.11.03, 14:34 > to wcześniej czyt później musiało się zdarzyć. W tym miejscu > tramwaj by "łaskawie" przejechać musi czekać dobre 2 minuty. Pętla Gumieńce w kilku miejscach (Ku Słońcu, Brodnicka, Okulickiego) powinna już dawno zostać zaopatrzona w sygnalizację wzbudzaną. Na zjeździe z Ku Słońcu wprawdzie tramwaj ma pierwszeństwo przed wszystkimi samochodami (również tymi jadącymi na wprost główną ulicą Ku Słońcu), ale nie każdy kierowca w porę się o tym orientuje, zwłaszcza że jest to pierwszy przejazd tramwajowy od przejścia granicznego. Pewnie powstanie tam jakaś sygnalizacja przy okazji przebudowy Ku Słońcu, ale potrzebna jest tam ona już od dawna, jak również w pozostałych miejscach w rejonie pętli Gumieńce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stirlitz Re: Brakuje sygnalizacji wzbudzanej! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 17:30 robert.szczecin napisał: > Pętla Gumieńce w kilku miejscach (Ku Słońcu, Brodnicka, > Okulickiego) powinna już dawno zostać zaopatrzona w sygnalizację > wzbudzaną. > Na zjeździe z Ku Słońcu wprawdzie tramwaj ma pierwszeństwo przed > wszystkimi samochodami (również tymi jadącymi na wprost główną > ulicą Ku Słońcu), ale nie każdy kierowca w porę się o tym > orientuje, zwłaszcza że jest to pierwszy przejazd tramwajowy od > przejścia granicznego. tam jest o tyle łatwiej, że tramwaj jakby sam z siebie wymusza pierwszeństwo, które posiada, jednak sygnalizacja świetlna jak mówisz jest potrzebna koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek H. Re: Brakuje sygnalizacji wzbudzanej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.03, 18:11 czy ktoś wie jakie są koszta kupna oraz montazu tkaiej sygnalizacji? może udałoby się zebrać potrzebną kwotę, bo raczej władze tego nie zrobią (chyba że wśród rannych będą ofiary a tego nie chcemy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stirlitz Re: Brakuje sygnalizacji wzbudzanej! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 20:22 jeśli mam być szczery to nie wiem. Jednak nie sądzę, by miasto zdecydowało by osoba prywatna zamontowała instalację. Prywatnie: życzę koleżance szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek T. Re: Ósemka uderzyła w fiata IP: *.zacheta.net 15.11.03, 10:48 Hakuś ona jechała do dentysty, zawinił oczywiscie ze motorowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Ósemka uderzyła w fiata IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.03, 16:56 Zawinił motorniczy, jednak na jego usprawiedliwienie przemawia fakt, że znaki drogowe w tym miejscu były słabo czytelne: znak "uwaga tramwaj" na ul. Brodnickiej jest zamalowany sprejem, a "ustąp pierwszeństwa" obowiązujący tramwaj ktoś odwrócił o 180 stopni. oczywiscie motorniczy jechal tamtedy pierwszy raz ... jak czytam takie glupie wymowki to juz wiem ze poziom wyborczej ostatnio przypomina Super Express Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Ósemka uderzyła w fiata IP: jednosci:* / 192.168.0.* 15.11.03, 21:32 > oczywiscie motorniczy jechal tamtedy pierwszy raz ... Nie chcę bronić motorniczego, ale wszędzie się mówi, że jazda na pamięć to zgubna rzecz. ZDiTM powinen wysłać jakieś patrole na ulice. Znam wiele takich miejsc w których znaki są zamalowane bądź "poprzekręcane" i nikt się tym w zasadzie nie przejmuje. Do czasu... POzdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Ósemka uderzyła w fiata IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 23:33 Poprzekręcane i zamalowane znaki to wyłącznie wina ludzi, którzy je niszczą jednocześnie nieświadomie pogarszając bezpieczeństwo. Wycieczki ludzi z ZDiTM niczego nie dadzą, dopóki lud nie zacznie sami dbać swoją okolicę. Mam tu na myśli całe miasto nie tylko Gumieńce. Jak długo znak nie będzie popisany? Godzinę, dwie, tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Ósemka uderzyła w fiata IP: jednosci:* / 192.168.0.* 17.11.03, 00:56 Gość portalu: józek napisał(a): > Poprzekręcane i zamalowane znaki to wyłącznie wina ludzi, którzy je niszczą > jednocześnie nieświadomie pogarszając bezpieczeństwo. Bo ja wiem, czy tak nieświadomie? W pewnych miejscach wygląda to tak, jakby znaki były świadomie niszczone, bo np. jakiemuś kierowcy przeszkadza, że jest zakaz zatrzymywania się i postoju i przekręca znak. Tacy ludzie pewnie robią to w godzinach nocnych. Policyjnych patroli w nocy jest raczej niewiele, co można chociażby stwierdzić po tym, że wieczorami ulice zamieniają się tor wyścigowy, ale to już inna bajka... POzdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś