nuri71 12.02.09, 09:20 może ktoś mógłby je wyrazić nt. tych szkół? zastanawiam się nad wysłaniem tam córki... Jest tez opcja NASZEJ SZKOŁY. Interesuje mnie każda opinia. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trust80 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 21.02.09, 10:52 do piwoniego ludzie bardzo lgną. Ale dlaczego? Opinia znajomych cz rzeczywiście wysoki poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 21.02.09, 11:01 Piwoniego nie znam ale nie słyszałem negatywnych opinii, za to odradzam z całego serca Naszą Szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.cust.tele2.pl 21.02.09, 13:36 a co to za różnica? Czy Piwoni, czy TAK czy nawet ta szkoła STO.. czy inne jakieś tam płatne po 800 zł miesięcznie... wszystkie to szkoły prywatne, dla rodziców dzieci, którzy nie martwią się o to, jakie kwalifikację będzie miało ich dziecko, bo po skończeniu szkół, jako córki lub synowie bogatszej kasty, dostaną pracę i stołki w prezencie od rodziców. To rodzice mająbyć zadowoleni ze szkoły: stąd joga, tańce i inne trele morele w szkołach, które przecież dbają o swój dobry wizerunek w oczach rodziców. A oni są gotowi zapłacić za to, aby ich dzieci były wychowywane w cieplarni, szklarni, pod kloszem, w którym nie zaznają prawdziwego szkolnego życia. Zresztą po co mają je znać? Rodzice i tak załatwią im później robotę. Stąd 15 osobowe klasy, milusie panie, które w małej szkole wszystkie znane są po imieniu i zawsze wytrą nosek, bezstresowe egzaminy do szkół ponadpodstawowych, które (tak się tylko przypadkiem składa) znajdują się przy szkołach podstawowych - tak jest w szkole Sto, jeśli ktoś dokonuje takiego wyboru dla dziecka - to co to za różnica, po prostu pytanie retoryczne... a cała reszta dzieci mniej majątnych rodziców czasem musi przejść prawdziwą szkołę życia, tylko jakoś tak się składa, że to ze szkół publicznych wywodzą się prawdziwi olimpijczycy i stypendyści.. Odpowiedz Link Zgłoś
nuri71 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 21.02.09, 15:19 tylko skąd takie różnice w testach na zakończenie podstawówki? Wszystkie prywatne powyżej 30pkt, a publiczne poza SP 21 z Głębokiego nie są w stanie przeskoczyć tej bariery? Może jednak 15 osobowe klasy gdzie nauczyciel dociera do każdego przynoszą jednak efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.cust.tele2.pl 21.02.09, 15:20 ponoć doping stosują - to taka tajemnica poliszynela w branży Odpowiedz Link Zgłoś
nuri71 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 21.02.09, 15:29 ;))), stąd wysokie czesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.cust.tele2.pl 21.02.09, 16:52 nie rozumiesz, doping oznacza podpowiedzi dla uczniów w czasie egzaminów.. Odpowiedz Link Zgłoś
nuri71 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 21.02.09, 20:35 to już chyba jednak przesada. Podpowiadają? A może za nich piszą? W efekcie prywatne szkoły opuszczały głąby. Na szczęście tak nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:09 15 osobowe klasy na pewno pomagają. Różnica w punktach wcale nie jest tak wielka. Tym bardziej, że mimo wszystko do prywatnych nie przyjma każdego dziecka. Gdyby taki przesiew zrobić w szkołach państwowych i klasy 15 osobowe, to myślę, różnica w punktacji nie stanowiłaby problemu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.15, 11:30 A moze niech sie wypowie ktos kto zna temat a nie kolejna porcja gdybusiow ktorych nie stać na prywatne wiec psy wieszają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 24.04.15, 18:30 dziecko to nie jest kwestia tego czy kogos stac czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 24.04.15, 20:21 proponuję olac pana Vlada, ponieważ: “ Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne, jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny, że wygrał ” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 24.04.15, 21:53 jestes antysemitka i hejterka (a histeryczna reakcja z uzyciem reductio ad absurdum swiadczy tak naprawde o niskiej inteligencji) ten watek to klasyczny przyklad plebejuszy kupujacych pseudoelitarnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walisz Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 195.94.194.* 20.01.14, 19:26 miałam corke w szkole Tak i zabralam po 4 klasie , zdecydowanie nie polecam teraz chodzi do szkoly publicznej i okazuje sie ze ma braki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinomaniak_89 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 18:53 Skandal, jak tak można?! 15-osobowe klasy, nauczyciele zainteresowani postępami uczniów! Przecież wszyscy wiedzą że najlepsze są szkoły z klasami po 30 osób i nauczycielami-frustratami odwalającymi pańszczyznę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 19:08 To nie do konca tak jak piszesz. Syn skonczyl podstawowke STO. Potem z 1 klasy gimnazjum(tez STO) zabralem go do normalnej publicznej.Skonczyl normalne LO ale z tych lepszych podobnie jak wiekszosc jego kolezanek i kolegow.Rowiesnicy syna studiuja na roznych (dobrych) uczelniach w kraju i za granica.STO zakladali rodzice dla ktorych istotny byl poziom edukacji dzieci i za to wlasnie gotowi byli zaplacic. Stresy w takich szkolach tez sa, czasem wieksze niz w normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 83.168.108.* 22.02.09, 11:54 a jednak zabrałeś dziecko z 1 klasy gimnazjum do szkoły publicznej.. a dzieciakom z takich prywatnych szkół chyba trudno jest później odnaleźć się w normalnej rzeczywistości.. nie martwmy się jednak, szkół niepubliczych bedzie przybywało i może nie za rok czy dwa ale za jakiś czas będzie dokładnie jak w Hiszpanii czy Portugalii, że do szkół publicznych jest po prostu wyścig szczurów, a kto się dostanie uważany jest za tego, który ma duuuże chody i duuużo szcześcia, bo dla pozostałych są te, gdzie niestety, trzeba bulić sporo kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 12:04 Zabralem bo szkola ewoluowala w kierunku ktory mi nie odpowiadal. Syn po zmianie szkoly zadnych problemow nie mial. Studiuje( i sam sie utrzumuje) w Londynie. Z moich doswiadczen( 2 dzieci) wynika ze mimo wszystko lepsza jest dobra szkola puliczna + dodatkowe zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 83.168.108.* 22.02.09, 12:19 koleżanka tak własnie przeniosła dziecko ze szkoły podstawowej STO, klasa może i była z niewielką ilością dzieci ale troje z nich było nadzwyczaj nadpobudliwymi i to wystarczyło... oj, długo chłopiec nie mógł się zaklimatyzować, zero samodzielności, może i w gimnazjum to już starsze jest dziecko, może inaczej też reaguje na zmiany, inaczej, gdy przenosi się z kolegami i koleżankami, o czym napsiałeś wcześniej, że cyt."skońćzył LO podobnie jak jego koleżanki i koledzy" no i sam piszesz, że szkoła zaewoluowała w kierunku, który Ci nie odpowiada. zgadzam się ze stweirdzeniem i prawda jest taka, że w dobrej szkole pubicznej jest podobnie jak w prywatnej, i to szkoły prywatne napędzają sobie konuinkturę, tak naprawdę wyciagajac pieniadze z portfeli rodziców, ale jak ktoś chce płącić, to niech płąci, myślę, że jak znudzi się płacenie przez 9 lat... to zawsze można przenieść do dobrej publicznej :) zresztą, można sobie policzyć ile kosztuje dzisiaj nauka, 800 zł x 12 x 9 lat na przykłąd ... no tak, ale na nauce nie można oszczedzać.. Tylko po co płacić, jak można mieć za darmo:):) ps. studia też trzeba było od razu płatne wprowadzić.. już widzę ten najwyższy z wysokich poziom prywatnych szkół policealnych i uczelni zachodniopomorskich... :):) przecież tam też płącą za naukę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 13:17 Dla uscislenia, oni konczyli rozne LO. I,II, IX i XIII.Zadne nie poszlo do prywatnego :):) Co do odplatnosci za studia to moze i dobry pomysl z tym ze widzialbym program stypendialny na kierunkach potrzebnych gospodarce. Musle ze dosc niedouczonych menagerow, politologow, "artystow" roznej masci itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 20:44 Szkoła piwoniego jest bardzo dobra i prawie niczym sie nie różni od publicznej tylko w prywatnej uczą lepiej o wiele (np.prace z tabilcą multimedialną zamiast normalnej zielonej z kredą)Uczeń ma prawo własnego zdania. Lekcje trwają 1h. Języki są podzielone na grupy. Tych szkołach niema tak jak wiele osób myśli grzecznych dzieci i samych prymusów ludzie w tej szkole są tacy sami jak w normalnej publicznej nie trzeba nosić mundurków jak w niektórych. nie ma lekcji typu joga jak ktoś podawał xD. Dziwne jest to ze ktoś pisze ojojo mój biedny synek nie zaaklimatyzował się to wina tej szkoły. TO jest BZDURA mój angielski po 1 roku jest bardzo dobry. O! i najważniejsze są organizowane wycieczki zagraniczne wymiany (np. Indie, Usa) W tym roku duże wycieczki to canada, amsterdam japonia paryż Wiele kraji niemiec. Te szkoły są bardzo dobre i klimat także. - Nowoczesna nauka - Dobrzy nauczyciele - ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak to prawda Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 15:19 moja Kasia chodzi do 1 klasy ... Świetna szkoła dużo się nauczyła! angielski bardzo dobrze pojełą,zadowolona z usmiechem na twarzy chodzi no niej,szkoła piwoni - świtna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.15, 18:55 Tak się wydrukowane a błąd na błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 12 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 08:27 To prawda .Moje dziecko przeniosłam ze szkoły panstwowej do prywatnej w trzeciej klasie .Nie mialam wyjścia ze względu na bliskość szkoły od domu .Różnice ? W państwowej szkole była jesdną z lepszych uczennic w szkole TAK już niestety nie .Dlaczego ? Poziom .Wiecej godzin lekcyjnych,angielski rozszerzony...to jest ta różnica . Stres? Taki sam jak wszedzie . Odpowiedz Link Zgłoś
kamilatybura Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 07.12.09, 12:56 A co myślicie o niepublicznej szkole podstawowej Słonecze na Prawobrzeżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 62.233.159.* 15.12.09, 11:16 Bardzo mi żal "maleńkiej" bo to nie lada frustratka.Jej życie nie ma sensu....Może by sie wzięła do roboty jak rodzice tych ustawionych dzieci to by zmieniła zdanie.Kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 22:14 Dzieci ustawionych rodziców? To normalini ludzie tylko sztukują a mieszkają w Leningradach...A dzieci to bachory !Ale życie pokaże im jeszcze swoje oblicza.Rodzice nie uczą najprostrzych słów :proszę ,dziekuję ,przeprszam.Myślą ,że kasą wszystko załatwią a potem rosną egoiści.brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 15:31 Witam. Moja córa chodzi do trzeciej klasy szkoły Leonarda, prawie ostatnie pieniądze na nią wydaję,bo zamożna nie jestem na dodatek jestem samotną mamusią. Ale Warto! Majka uczy się dobrze,tam nie ma wyrózniania czy coś w tym stylu,zawsze wychowawca pomaga w prolemie, dzieci fajne w klasie - polecam tą szkołe. Angielski bardzo wysoki poziom... nie żałuję wydanych pieniędzy ... dziec w klasie 12 . pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zamożna Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 11:33 nie jestem bogata .. ale moje dziecko uczęszcza do Leonarda Piwoni bo czuje się w tej szkole świetnie. Monike wychowuję sama,była pierwszy rok w publicznej podstawówce...Żle się w niej czuła a dzieci przezywały ją okularnik ,przeniosłam Monisie do innej również państwowej ale tam również czuła się żle,zaprzyjaźnione już koleżanki nie chciały sie z nią bawić.. Powiedziałam sobie" spróbujemy w szkole prywatnej"a może będzie lepiej . Maiłam obawy ale zapisałam Monike do Piwoniego . To była najlepsza decyzja!!! Córka była zachwycona:) W klasie 10 dzieci i każde z nich przeurocze ..Polecam Piwoni !Świetnie zajeli i zaopiekowali się Moniką a jak spokojnie mogłam chodzic do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka "bachora" Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.univ.szczecin.pl 11.08.10, 12:07 do nn - widać ze sam jesteś bachorem na dodatek na bakier z kulturą i z zerową inteligencją skoro nazywasz nie znane Ci dzieci bachorami, tylko dlatego ze mają kochających rodziców którzy często wolą zaoszczędzić na innych dobrach aby zapewnić dziecku dobrą edukację, a przede wszystkim opiekę. Skoro wypowiadasz się na forum to zakładam że jesteś dorosłą osobą, aż wstyd... Cieszę się że w tych prywatnych szkołach nie będzie dzieci wychowywanych przez kogoś tak nienawidzącego innych jak ciebie. Tyle na Twój temat. Co do szkół - oczywiście każda szkoła ma zalety jak i wady. Może w prywatnej bardziej widać po rodzicach to że mają pieniądze, za to jest brak patologii. Widać, że rodzicom zależy zarówno na dobrym poziomie nauki jak i na dobrej opiece. Doświadczyłam sama parokrotnie, iż problemy są brane pod uwagę przez dyrekcję szkoły i rzeczywiście szybko usuwane. Myślę że szkoły prywatne są dobrą alternatywą dla rodziców których dzieci muszą przebywać w świetlicy, ponieważ ilość godzin lekcyjnych jest o wiele większa niż w szkołach publicznych w związku z tym okres przybywania w świetlicy skróca się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 15:13 bebe zazdrościsz poprostu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 14:58 bardzo fajna szkoła Leonarda piwoniego , bardzo wysoki poziom nauczania, moja córeczka chodzi do pierwszej klasy i jest zachwycona.Wychowawczyni super!! rozwiąże każdy poblem. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 10:06 Pani musi bardzo zazdrościć ..tym dzieciom które uczęszczają do Szkół Prywatnych.. Przykre to ,że Panią nie stać na to,żeby posłać tam swoję dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Piwoniego Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.cdma.centertel.pl 21.12.11, 20:08 Dlaczego wszyscy myślą, że jak szkoła prywatna, to nikt nie zważa na oceny i wiedzę tylko byle jak i kogo przepuścić dalej? To wcale tak nie działa. A zajęcia dodatkowe czy wyjazdy.. Kto ma coś do nich? A Wy, drodzy Internauci, nie pamiętacie swoich wyjazdów z rodziną, czy z przyjaciółmi. Ile wspomnień: miłych i śmiesznych. A my, uczniowie, jesteśmy głodni wyjazdów, integrowania się, nawet zdjęcie zrobione np.: przed kościołem w jakimś mieście ma swoją historie. Na pewnych zajęciach co lekcje oprócz uczenia się bardzo ciekawych rzeczy , oglądamy zdjęcia z dawnych czasów - wyjazdy poprzednich klas. Nauczyciele wspominają dawnych uczniów, śmieją się na samą myśl! Jest tyle śmiechu, że mała Twa głowa! Jestem dopiero dzieciakiem, więc nie wiem za bardzo czy tu jest dobra gramatyka, czy dobrze wstawione przecinki, etc. Ale przecież nikt z nas tego w młodości nie wiedział. Wszyscy się uczą. Całe swoje życie. Gdy jesteś już dorosły, to po prostu uczysz się na własnych, głupich błędach. Za dobro dzieciaka dbają rodzice i nauczyciele. A co z tego, że rodzic ma dobrą posadę i stać go na opłatę szkoły? to dobrze, że w razie czego mamy dobre "zaplecze" i pomoc. To nie jest nic złego. Tak samo nauczymy się (my - uczniowie prywatnych szkół) samodzielności, wysuwania wniosków, ale może wcześniej.. może troszkę później. Wszyscy dobrze wiemy (a niektórzy, jak widzę, na to tylko czekają), że życie jest bezlitosne i i tak da nam w kość. Nie martwcie się, drodzy dorośli. A to, że niektórzy mówią, że tutaj wszystko wolno, nie ma w ogóle nauki, że jest luz i każdy mają wszystko w głębokim poważaniu - baaaardzo się mylą. Takie jest moje zdanie. Uczeń Piwoniego. PS. Wesołych Świąt! Spełnienia marzeń i zdrówka życzę wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.pppoepub.vspace.pl 02.01.12, 23:41 Moje dziecko chodzi już 4 rok do Piwoniego . Jesteśmy bardzo zadowoleni . Szkoła jast na wysokim poziomie ,nauczyciele wymagający , ale przy tym dziecko nie jest pozostawione samo sobie. Polecam.Kto twierdzi ,że prywatne szkoły są gorsze to nie wie o czym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 22:47 Każde dziecko powinno mieć możliwość pobierania nauki w warunkach jakie zapewniają szkoły prywatne. To są warunki dające poczucie bezpieczeństwa, które jest podstawą. Życzę każdemu rodzicowi możliwości posłania dziecka do kameralnej dającej poczucie bezpieczeństwa i pielęgnującej poczucie własnej wartości szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Piwonieg Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.play-internet.pl 25.11.14, 06:55 Twoja wypowiedz jest badz co badz zalosna, jestem ciekawa czy miales/as okazje do tej szkoly uczeszczac lub czy mial ktos z Teoich bliskich :) jakos nie czuje sie jako osoba chodowana w cieplarni, pod kloszem, wrecz przeciwnie, ta szkola, panujaca w niej atmosfera i nauczyciele sprawili, ze pokochalam nauke :) i nie, nie mam zapewnionej roboty/biznesu po rodzicach bo nie pochodze z mega bogatej rodziny, wiec dalej taplaj sie w tych swoich stereotypach, a reszte osob prosze o otwarcie oczu i nie poddawanie sie tak banalnej manipulacji :) swoja szkole polecam z calego serca. Jestem z niej dumna i jak najbardziej zadowolona. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Gabrysi Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.play-internet.pl 06.07.15, 22:35 Nie zgodzę się z tym,że do prywatnych szkół uczęszczają dzieci bogaczy. Ja pracuje na kasie w Tesco i na dodatek jestem samotną mamą. Córka skończyła podstawówke i do gimnazjum też chciała isc dalej do Piwoniego, szkoła ok. Odpowiedz Link Zgłoś
irenasypniewska Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 19.07.23, 03:09 Nie masz racji. Mój syn chodził do Piwoniego do podstawówki i do liceum. Był dumny że swojego dyrektora który pilnował swoich pedagogów. Nie szedł na skróty. Nauczyciel musiał porządnie się wykazać względem ucznia i solidnie zarobić pensję. Dyrektor wysłuchiwał się w opinie uczniów. Opininia o prywatnej szkole ze jak zapłacisz to wszystko ci przejdzie i przepchną Cię do następnej klasy tu w wypadku p. Piwoniego jest błędna nic z tego. Pamiętam jak na wywiadowcze ojciec jednej nowej uczennicy wstał oburzony że jego córka ma złe oceny. Wszyscy rodzice patrzyli na niego jak na poparzonego jak corka bedzie sie uczyć to oceny będą lepsze. Nic z tego ze zaplacil w prywatnej szkole. Chyba zabrał córkę do innej szkoły. U Piwoniego nie było że nie zrobiłeś zadania tak długo gnebili aż je zrobiłeś i już. Zawsze miałam szacunek do Pana Piwoniego to prawdziwy pedagog. Nigdy nie żałowałam wydanych pieniędzy na syna. Wyrósł na prawego człowieka i jestem z Niego dumna. Panie Dyrektorze kłaniam się i pozdrawiam serdecznie z powazaniem mama Karola Kujawy Odpowiedz Link Zgłoś
trust80 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 21.02.09, 15:09 o Naszej Szkole już nie pierwszy raz słyszę że coś tam za fajnie. Ale dlaczego odradzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 18:08 Nasza Szkoło to dno. Piwoni godny polecenia, jednak bywa, że pozwala rządzić innym a wtedy wychodzą różne dziwne rzeczy. O innych brak mi wyrobionego zdania, jednak jeżel ije omijałem to znaczy, że Piwoni był lepszy. Jednak nie do końca. a co do dopingu, to jest to opinia gamonia jakiegoś, lub sojalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
nuri71 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 21.02.09, 18:37 dzięki za jakby potwierdzenie że jednak piwoni jest godne zastanowienia in plus. Spotkanie z byłą nauczycielką w NASZEJ SZKOLE skończyło się (na pytanie dlaczego odeszła) jej krótkim stwierdzeniem "nie każda prywatna znaczy dobra". Przynajmniej wiem że nalezy ją omijać dalekim łukiem. Tylko nikt nie chce rozszerzyć tematu :)) W pobliżu jest też Polsko-Amerykańska i tutaj akurat od mamy jednej z uczennic była opinia w większości na plus... Mnie najbardziej przekonuje że to szkoły nie molochy, pełne zajęć dodatkowych gdzie dzieciaki się nie nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
domiska1 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 21.02.09, 23:01 Maleńka, nie wiem skąd takie zarzuty w stosunku do szkół prywatnych.Cóż złego w tym,że organizują różne, jak to ujęłaś trele morele?Okropne jest to,że w klasie jest po 15 osób(na marginesie u mojej córki jest 18) i że panie znają wszystkich uczniów po imieniu i że dzieci zawsze mogą liczyć na pomoc??? Skąd taka frustracja u Ciebie? Moje dziecko chodzi do Taka i chwalę(prawie) sobie tę szkołę.Córka nie ma żadnych problemów z nauką i nigdy nie spotkałam się,żeby panie pomagały/pisały za dzieci sprawdziany! Co więcej, dzieci z tej właśnie szkoły jako jedyne ze Szczecina wezmą w tym roku udział w teście 3-klasisty.Ich pani wcale się nie boi,że pójdzie im gorzej niż rówieśnikom z doskonałych szkół publicznych ;) Pozdrawiam życząc więcej optymizmu,D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta gosc portalu Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 00:14 Moje dzieci chodzą do SP nr 53.Poziom bardzo wysoki.Jest 6 klasa gdzie srednia ich wychodzi prawie 5.0.Wiem rowniez ,ze Piwoni jest na wysokim poziomi.Zreszta ile rodzicow tyle opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
nuri71 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 22.02.09, 10:08 SP53 jest naszą rejonową, ale zajęcia są chyba na 3 zmiany? Czy szkoła zapewnia jakieś zajęcia po lekcjach czy dzieciaki są skazane na przechowalnię w świetlicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 15:55 moje też pisało test do pierwszej klasy - dostała się ale córeczka mojej kuzyneczki już nie:( Fajna szkoła gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.cust.tele2.pl 22.02.09, 09:59 nie, miałam dziecko w szkole publicznej (jednej z lepszych) i kierując się owczym pędem, z uwagi na to, że szkoły prywatne mają taką a nie inną opinię , przeniosłam dziecko do szkoły prywatnej. I co? Szkoła nie ma nawet własnej stołówki, zapewniając dzieciom stary katering, niektóre szkoły publiczne mają baseny przy samej szkole i nie trzeba ich dowozić, więc wychodzi lepiej niż w prywatnej a poza tym jest dokładnie taki sam poziom nauczania, w dobrej szkole publicznej, gdzie nie muszę płacić jest wiele kółek zainteresowań, poza tym każda szkoła prywatna dostaje bon oświatowy od gminy, więc płacenie 800zł miesięcznie to jest to również wyciąganie pieniędzy od rodziców, nie sądzę, żeby w klasie szkoły publicznej jakiekolwiek dziecko było bezimienne :), no nie, chodziło mi o to, że w takiej maleńkiej szkółce, dziecko żyje pod kloszem i ma wszystko podtykane pod nosek itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.cust.tele2.pl 22.02.09, 10:11 wniosek jest taki, iż z dośwaidczenia porównując szkoły publiczne i prywatne, wiem, że dobra szkoła publiczna jest na podobnym poziomie co szkoła prywatna, różnica jest taka, że trzeba płacić 800zł misiecznie, a jeżeli jakość szkoły rodzice wyznaczają faktem, że trzeba płacić, żeby szkoła była dobra i jak się płaci, to szkoła nie jest zła to współczuję.. Odpowiedz Link Zgłoś
trust80 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 22.02.09, 10:06 domiska, czy mogłabyś tak troszkę szerzej o TAKu? Czy po skończonych zajęciach dzieciaki się nie nudzą? Czy jest wiele kół zainteresowań? Jak w temacie np. basenu? A co jest troszeczkę nie tak? (bo piszesz prawie). My też zastanawiamy się nad TAKiem ale nie znamy nikogo stamtąd... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonkas22 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 23.02.09, 09:21 TAK - dobra szkoła Piwonii-b.doooobra STO - jw Salezjanie - mogą być Polsko Amerykańska - może być Nasza Szkoła - coraz tam gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Salezjaniena Witkiewicza- DNO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 19:52 miltonkas22 napisała: > Salezjanie - mogą być Chyba kpisz!!!! W szkole na J. bosko (przy Pogoni) panuje zasada płać i morda w kubeł. Zasady panujące w szkole tj. regulamin ocen, statut - TAJNE! Nie realizowane programy nauczania, nauczyciele niezainteresowani rozwojem ucznia, zamiast kółek zainteresowań- kółka wyrównawcze dla całych klas...I za to 330 miesięcznie. I po 18osób w klasie nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2009 Re: Salezjaniena Witkiewicza- DNO!!!! IP: 212.160.172.* 24.02.09, 09:07 to gratulacje dla rodziców który mają odwagę awać tam dzieciaki ! Widać to tak tajne ze złe opinie nie krążą po mieści... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddddd Re: Salezjaniena Witkiewicza- DNO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:14 Krążą, krążą. Gdyby nie to mieliby w czym wybierać. A tak biorą co popadnie, bo inaczej klasy świeciłyby pustkami... ADHD proszę bardzo, witamy. Ciekawe, dlaczego nauczyciele tak często sie zmieniają?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Salezjaniena Witkiewicza- DNO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 00:37 miałem chęć wysłać tam syna. Nie nasłuchiwałem co na mieście o nich opowiadają. Ale teraz poważnie się zastanowię ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Salezjaniena Witkiewicza- DNO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 11:39 pogadaj z obsługą hali sportowej chyba MOSIR (za przejazdem kolejowym przy Jagiellońskiej, którą wynajmują Salezjanie i Piwoni. Posłuchaj czym różnią się opinie o tych dwóch szkołach (płatnych) i jaka jest opieka nad młodzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
domiska1 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 23.02.09, 20:00 Do Maleńkiej- dla mnie szkoła nie jest dobra tylko dlatego,że płacę! Wybrałam ją świadomie,dość długo szukając i podpytując koleżanki-nauczycielki.Wygodne jest to,że nie muszę po szkole biegać z dzieckiem na zajęcia dodatkowe.Przywożę ,a o odpowiedniej porze zabieram.Owszem,wygodna jestem. I jeszcze coś, nie płacę 800 zł. Do Nuri-po skończonych zajęciach dzieciaki raczej się nie nudzą.To oczywiście zależy od dziecka,nie każde chce uczestniczyć w zajęciach popołudniowych,ale każde ma zapewnioną opiekę.Tych zajęć dodatkowych jest sporo,każdy znajdzie coś interesującego.Na basen dzieciaki jeżdżą do gimnazjum na Dunikowskiego.Jadą tam autokarem i jeśli rodzice nie zabierają dziecka z basenu to wraca do szkoły również autokarem.Tenis mają na kortach przy Szopena.Lodowisko na Gubałówce. I to jest ten jeden minus ,bo zajęcia są w sobotę.Na razie z czymś takim spotkaliśmy się po raz pierwszy.Jak będzie w przyszłym roku,nie wiadomo. Co jest nie tak? To sprawa raczej nie na forum.Pozdrawiam,życząc łatwego wyboru szkoły,D. P.S. Czesne -600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nuri71 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 23.02.09, 20:16 domiska mój priv nuri71@gazeta.pl może mogłabym się jeszcze coś podpytać? w temacie TAK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klikawka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 14:18 szkoła TAK? Konkrety sa takie - dzieci nie wychodza nadwor, bo nie na boiska, na przerwach maja siedizec na korytarzu i sie nie ruszac, bo zbudowanie szkoly to nie male pieniadze, wiec oszczedzali chyba oszczedzali i korytarze wyszly na tyle male, ze ledwo sie dizeci mieszcza, oczywiscie na boisko tez nie starczylo kasy, bo tereny drogie. Zeby bylo prestizowo - jest kort, ale dzieci sa tam wypuszczane tylko od swieta. To sobie wyobrazcie dziecko,k ktore przez caly dizen siedzi w lawce i sie nie rusza i tak do 12 roku zycia. Nauczycielki dra sie na dzieci o byle co. i to ma byc szkola prywatna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.static.espol.com.pl 19.03.10, 20:22 W Tak-u nie wychodza na dwor????????? Mam uwagi co do dzialalnosci tej placowki ale z ta opinia zdecydowanie nie moge sie zgodzic. W styczniu, lutym, w mrozie dzieci prawie kazdego dnia wychodzily. Bylam zaniepokojona, bo moje dziecko mialo ciagle przemoczone rekawice i buty:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.univ.szczecin.pl 11.08.10, 12:20 zgadzam się całkiem, moja córka, chodząca do TAKa, też przebywała na dworzu zimą zarówno podczas zajęć lekcyjnych jak i na tzw. "świetlicy", mokre rękawice i spodnie też mnie niepokoiły :) Myślę ,ze krążąca ogólnie opinia iż dzieci z tej szkoły nie wychodzą na dwór sprawiła, iż całkowicie zmieniła sie polityka szkoły odnośnie wychodzenia dzieci na dwór. Co do tej kwesti nie można mieć obecnie żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.globalconnect.pl 17.08.10, 10:20 Witam. Czy przenosicie swoje dzieci ze szkół społecznych/prywatnych do szkół państwowych? Jeżeli tak, to z jakich powodów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilia Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 15:08 ci którzy piszą źle poprostu są zazdrośni i tyle , moja córka zadowolona z piwoniego. W klasie ma 11 osób .7 dziewczynek i 4 chłopców - jak jedna rodzina! nikt soie nie dokucza- polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 213.155.191.* 17.04.15, 18:06 W sumie to ciekawe czemu ta Pani już tam nie pracuje. Sama mam firme i z doswiadczenia wiem ze osoby którym podziękowałam za wspolprace bo nie nadawaly sie zawsze twierdza ze same odeszly bo u nas bylo niefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 213.155.191.* 17.04.15, 18:11 To że akurat byla pracownica zle sie wypowiada o poprzednich pracodawcach to raczej standard. Sama mam firme wiec znam to z autopsji. Osoby ktorym dziekuje ze za wspolprace bo sie sie nie nadaja w ten sposob wyladowuja swoja flustracje. A do Naszej Szkoly chodzi dziecko znajomych i mowia ze jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: automaniak Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:34 samochody fajne pod szkołą stoja i na tym się kończy fajność tej szkoły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:05 No niestety - jeżeli chodzi o Piwoniego - to na poczatku trzeba pod ta górkę podjechać - a później spada się ze szczytu oczekiwań.zadowolony to jest pan Piwonii ,który kasuje czesne a dla spoznialskich z odsetakmi większymi niz u komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: automaniak!!! Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 15:22 zazdrościsz.... fajna szkoła z wysokim poziomem!!! /L.Piwonii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: napad na dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 16:08 Czy to prawda ,ze w szkole Piwoni rodzic pobił dziecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przestraszony Re: napad na dziecko IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.03.09, 18:29 Niestety to prawda, zresztą właśnie w Kronice szczecińskiej o tym mówili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski pobite dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 16:11 czy to prawda ,ze w szkole Piwoni pobił rodzic ucznia ? Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 24.02.09, 13:36 pierwsza rada - śpiesz się ze składaniem podań, bo szkoły te robią rekrutację bardzo szybko. A są i takie, które już zakończyły. druga rada - składaj kwity do paru szkół. Jak się dostaniecie do dwóch, to później wybierzesz. trzecia rada - zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Często jednak jest to "słyszałem na mieście, że ktoś był niezadowolony". Dlatego najlepiej pogadaj ze znajomymi, bo to będą "szczere" wypowiedzi. czwarta sprawa - po za opiniami bierz pod uwagę: zajęcia dodatkowe w szkole, basen/sale/tenis/lodogryf, języki, godziny "otwarcia" - jak już za coś płacić to jak najwięcej mieć. -- ps - ja przerabiałem szukanie szkoły i to tak jak napisałem na górze. No i mam dziecko w szkole prywatnej ... o przepraszam - niepublicznej. I śmiać mi się chce jak czytam wypowiedzi ludzi, którzy nie są związani z takimi szkołami ale coś tam w kolejce usłyszeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata 6 latka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 19:04 tylo wcześniej to chyba na ten rok? bo na przyszły to jeszcze uda się zdążyć? czy jesteś zadowolony ze swojego wyboru? jesli to nie tajemnica podaj nazwę szkoły, zawsze to jakiś głos podpowiadający :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 20:54 na przyszły rok chyba? zdążysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 25.02.09, 10:30 na ten rok (czyli ten co się zacznie od września), to już pozamiatane. Do pierwszej klasy i do zerówki też. Ja jestem zadowolony. Nazwy nie podam - jak raz podałem to mnie zrypano za reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo a zresztą 25.02.09, 10:32 Powiem, że nazwa tu nie padła i p r i m u s y z niej nie wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:28 Piwonii to jest jedno wielkie marketingowe oszustwo - porozmawiaj z rodzicami,chociaż nie wszyscy przyznają się do błędu , przecież nikt nie lubi być frajerem,który buli forsę za to co inni mają za darmo a nawet za mniej.Zaręczam Ci ,że jak wyślesz tam małą to na początku będzie miło i przyjemnie a później przerobisz z nią osobiście cały materiał podstawówki.Szkoła wieczorowa dla dzieci i rodziców wita.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:55 To Prawda w Piwonim rodzice pełnią rolę nauczycieli albo zatrudniają korepetytorów. Wysoki poziom osiągany jest naszym kosztem. Płacimy za szkołę, korepetycje i oddajemy cały nasz czas wolny. Z lekcji dzieci wynoszą tylko informację - jaki materiał należy przerobić w domu, poza tym niewiele. Czy tak powinno być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 14:01 A jakie są Wasze opinie na temat STO? Czy to prawda, że od czwartej klasy wszystkie dzieciaki biegają na korepetycje – no i dzięki temu szkoła tak świetnie, od wielu lat zresztą, wypada w rankingach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny rodzic Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 212.160.172.* 25.02.09, 14:48 chyba macie rację, ze rodzice nie chcą się chwalić do popełnionego błędu i zdecydowanie wszyscy wyrażają tylko zachwyty piwonim. Mi się też nie chce wierzyć że cała klasa może być tak genialna. Skądś się to musi brać. Korepetycji, ciężkiej pracy rodziców w domu? A ja też myślałem o piwonim na za 2 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 15:34 ja całymi dniami pracuję a więc szkoła Leonarda wychowuję mi córeczkę,a maja bardzo lubi tam przychodzić bo czuję się w niej dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 11:26 w Piwonim - bardzo wysoki poziom nauczania!!! fajna szkoła , zadowolona mama Olka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 16:35 nie wiem do jakiej szkoły chdzi twoje dziecko ale napewno nie do Piwoniego.Moja córka chodzi i nie ma żadnch korepetycji. Wcześniej uczyła się w liceum państwowym b. dobrym, na korepetycje miesięcznie wydawałem 2X tyle ile wynosi czesne w Piwonim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z ojców Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 212.160.172.* 25.02.09, 14:50 dzięki ojciec, za potwierdzenie domysłów... Wprawdzie liczę się z tym ze dziecku można pomóc przy lekcjach ale domowa szkoła wieczorowa mi się niespecjalnie podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaajjaaa Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 09:07 Mój syn już prawie konczy podstawówkę Piwoniego i nigdy w życiu nie miał żadnych korepetycji, materiał jest przerabiany w szkole. Nigdy z nim nie odrabiałm lekcji, jest jednym z lepszych w klasie. Czesne nie wynosi 800,00 a dzieciaki mają dużo fajnych kółek. Nauczyciele zaangażowani w swoją pracę. Ja zdecydowanie POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 14:54 Czytając tę dyskusję dochodzę do wniosku,że nasze miasto nie ma dobrej oferty szkół prywatnych , nie ma konkurencji i właściciele wiedzą ,że i tak skuszą rodziców ,których stać na wydanie od 600-1000 złotych w nadziei,że zapewniają dzieciom lepszy start.W innych miastach,takie szkółki dawno by zniknęły z rynku oświatowego.W zeszłym roku moje dziecko zakończyło "edukację" w Piwonim i był to dla mnie szczęśliwy dzień - bo w końcu uwolniłem się od podatku za głupotę i moją naiwność.Ten facet w ogóle nie wie co się dzieje w jego szkole albo go to nie obchodzi - dopóki następni naiwni czekają w kolejce.Moje drugie dziecko wysyłam do publicznej a czesne ,które zostanie mi kieszeni przeznaczę na nauczyciela angielskiego ( Anglik),który będzie przychodził 2 razy w tygodniu do domu .Do szkół prywatnych w tym mieście zraziłem się kompletnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z ojców Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 212.160.172.* 25.02.09, 15:48 Do spokojnego czy tez podzielasz zdanie, że musiałeś przerabiać razem z dzieckiem szkołę piwoniego (wieczorowo)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:32 Ja byłem początkowo panem od matematyki,potem zatrudniłem w weekendy studenta ,żona obstawiła przedmioty humanistyczne,języki korepetycje.Właściwie nie było różnicy czy dzieciak był w szkole czy nie,jak był chory to wieczorne lekcje zajmowały nam tyle samo czasu .Po prostu ze szkoły nie wynosił nic -chociaż spędzał tam 8 godzin dziennie.Słabi nauczyciele ( dobrzy kosztują i nie przejdą za byle grosz ze szkoły publicznej) i brak nadzoru a wyniki są bo wielki wysiłek rodziców i ogromna kasa na korepetycje.Znajomym, którzy posłali dzieci do publicznej to się nawet nie przyznawaliśmy i mówiliśmy ,że taki wysoki poziom ...Poziom wydatków to owszem -korepetycje razem z czesnym 1500 złotych miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.chello.pl 25.02.09, 17:28 A moja znajoma zaprowadziła dzieciaka do gimnazjum katolickiego na Zawadzkiego. Trochę się zdziwiłem , bo to stara komunistka , która wszystkich w czarnych szlafrokach powiesiła by na drzewach. taki ma uraz. A dzieciaka tam pcha na siłę. Obłuda. Zresztą to częste u komuchów, byli esbecy i reszta komuchów jak chodzi o ich dzieci , czy wnuków, to kościół im nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:42 Dzisiaj mój mały po raz kolejny wrócił podtruty po obiadku cateringowym za 7 złotych u pana Piwoniego .W szkole brakuje stołówki,prawdziwej swietlicy ,biblioteka otwarta jest 1 godzinę dziennie a i tak nie ma tam po co chodzić sali gimnastycznej mimo obietnic sprzed kilku lat nie ma i nie będzie- dzieciaki są wożone po całym mieście autokarami ,wracaja podziebione i spóznione na lekcje.Która szkoła publiczna jest dobra ? bo ja mam dosyć robienia mnie w konia .pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z ojców Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 212.160.172.* 25.02.09, 17:56 Do mamuśki 53 na Budzysza Wosia ma dobrą opinię. Tylko niestety tam lekcje sa na 3 zmiany. Niektóre zaczynają się nawet i o 12 ! Kto ma mozliwości wozić dzieciaki każdego dnia na inną godzinę? Świetlica to pewnie jak wszedzie przechowalnia. A świetlica u piwoniego też do niczego?! O cateringu już tez słyszałem, ża dramat. Jejku zaczynam wątpić w te "opieki" w prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimli Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 14:24 W TAKu tez katering, i tez cos nie gra: dzieci maja zapisane w jadlospisie bulke z szynka a corka mówi, ze byl chleb z margaryna ???? Albo na obiad sa 3(!) małe pierogi. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_2 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 30.01.10, 08:06 .. Gość portalu: gimli napisał(a): > W TAKu tez katering, i tez cos nie gra: dzieci maja zapisane w > jadlospisie bulke z szynka a corka mówi, ze byl chleb z > margaryna ???? > Albo na obiad sa 3(!) małe pierogi. ...... może mało płacicie za catering Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:38 Za "komuny" nie było szkół prywatnych a były zajęcia wyrównawcze. W końcu nie każdy jest mądry tak samo jak nie każdy jest piękny, czy bogaty - taka jest prawda czy nam się to podoba czy nie. Może tam idą ludzie, których stać na szkołę, ale nie są to najzdolniejsze dzieciaki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:55 Masz racje w 100% -w tej szkole wszystko jest problemem uczniów i rodziców .Najbardziej bezproblemowa jest pani dyrektor.A dzieciaki są zdolne bo przechodzą przed przyjęciem teścik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: 212.160.172.* 25.02.09, 17:58 hej spokojny JAKI teścik? Pierwsze słyszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 18:38 A Twoje dziecko Kris nie pisało ?Moje pisało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: 83.168.108.* 25.02.09, 18:51 szkoła podstawowa w śródmieściu, nie będę podawać numeru, jest po prostu rewelacyjna!! szkoła publiczna, brak opłat, na miejscu stołówka z super kucharzem! zajecia dodatkowe po szkole: kółko teatralne, kółko rękodzieła artystycznego, itp. taniec, basen na miejscu, dyscyplina, jak dotąc, po prostu miodzio. Naiwna byłam w szkole STO, teraz zamiast miesiecznie płacić określoną kwotę plus stary katering na miejscu, nie mam poczucia, że jestem robiona w balona, a określoną kwotę mogę przeznaczyć nawet i dla dziecka własnie zamiast dla kadry w prywatnych szkołach, które prawdopodobnie do perfekcji opanowały patenty jak oddziaływać na uczucia rodziców aby posłali dziecko do ich szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:07 chyba wiem, co to za szkoła i słyszałem pozytywne opinie od rodziców, którzy tam mają dzieci. Problem w tym, że to szkoła publiczna a co za tym idzie obowiązuje rejonizacja. Można pisać podania (są rozpatrywane pozytywnie) nie mniej z rejonu mają pierszeństwo. Bez wątpienia duży plus szkół prywatnych to plan lekcji robiony pod rodziców. Mam znajomych, których dziecko trzy razy w tygodniu ma do szkoły na 11'tą. No a do 11'tej co?? A co do kasy za szkołę prywatną to należy podkreślić, że w ramach czesnego ma się parę rzeczy załatwionych - 5 godzin języka, basen 2 godziny, dodatkowe zajęcia (koła), książki, śniadania, wyjście do teatru ... Trochę w tej cenie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:51 Do AA Ja u Piwoniego nie mam żadnych śniadanek,za ksiązki płacę,dziecko i tak ma korepetycje z angielskiego - bo tych 5 lekcjach w szkole nic nie potrafi a na kółka nie chodzi bp musi odrabiać stertę tego co nie zrobili w szkole.gdzie masz takie wypasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 11:21 Zabralismy syna po roku z piwoniego bo szkola okazala sie wielka porazka..oprocz dobrych zajec plastyczno-artystycznych nic nie daje ta szkola, zaplecze szkoly tragiczne - dzieciaki kisza sie w ciasnym budynku gdzie panuje ogolny chaos organizacyjny. O nauce trudno cos powiedziec po 1 klasie ale z opinii rodzicow dzieci klas 4-6 wiem ze poziom nauk scislych jest tragiczny Przenieslismy syna do szkoly TAK i jestesmy b.zadowoleni, bierze udzial we konkursach miedzyszkolnych typu alfik, kangurek i nam..rozkwita naukowo-sportowo. Pamietajcie ze 90% zalezy od nauczyciela na jakiego sie trafi ale te 10% to tez wazna sprawa (np swietlica, zajecia dodatkowe itp) W szkolach prywatnych dzieciaki sa dobrane tak zeby pewnie nie sprawialy problemow w nauce i tak tez jest pozniej..z nauka nie ma wiekszych problemow a nauczyciel w mniejszych klasach jest w stanie dotrzec do dziecka i nie przerzuca swoich frustracji zwiazanych z panstwowym nauczaniem. Dla mnie 3 zmianowe nauczanie w szkole panstwowej to porazka (nasza rejonowa) dlatego m.in. zdecydowalismy sie na szkole prywatna, gdzie dziecko nie nudzi sie po zajeciach zintegrowanych i mam nadzieje ze w przyszlosci nie bede musiala ladowac pieniedzy w korepetycje jak to maja niektorzy rodzice dzieci z przeladowanych klas w szkolach panstowych. Odpowiedz Link Zgłoś
martelia1975 Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? 26.02.09, 09:51 Czy możecie podać numer tej publicznej szkoły podstawowej ? Dlaczego mam wrażenie, że to tajemnica ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anianian Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: 83.168.108.* 25.02.09, 18:56 teścik był też w tej szkole na trzy litery, nauczycielka nie spostrzegła, że dziecko potrafi czytać i mnożyć, więc dostał najmniejszą liczbę punktów, marnie bo marnie, ledwo bo ledwo, na końcu bo na końcu ale się dostał :) w każdym razie mnie coś tknęło i nie posłąłąm tam dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 18:59 > Masz racje w 100% -w tej szkole wszystko jest problemem uczniów i > rodziców .Najbardziej bezproblemowa jest pani dyrektor. nie przeczę, że nie masz racji ale najprościej zwalić winę na szkołę. Tylko skoro jest tak źle to dlaczego ludzie masowo nie przenoszą dzieci do innych szkół?? Może korki to problem marginalny?? Ja nie jestem związany z tą szkołą, ale trochę o niej słyszałem (nic dobrego - same negatywne opinie od paru rodziców i od exnauczyciela). > A dzieciaki są zdolne bo > przechodzą przed przyjęciem teścik... WOW!!! no to od razu dajmy im indeksy na studia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 19:27 A przenoszą coraz częściej-choć to trudna decyzja dzieci w tym wieku boleśnie przeżywają rozstania ze swoimi szkolnymi przyjaciółmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: a może to nie problem szkoły tylko uczniów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 21:02 że przenoszą to słychać. Osobiście byłam świadkiem kiedy syna koledzy z aikido komentowali w szatni że do ich klasy (nie chodzą z synem do tej samej szkoły) przeszło już 5 ! osób z piwoniego. Chłopcy byli z III klasy więc wnioski nasuwają się same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy ile dzieciaków zaczyna i ile kończy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 21:38 wystarczy wejść na strony szkół prywatnych i obejrzeć ...zdjęcia :). Klasy I czy II to jeszcze komplety po 2 - 3 klasy na jednym poziomie, potem coraz mniej liczne, ostatnie klasy to najczęściej grupka osób (świetny przykład polsko - amerykańskiej gdzie na jednym ze zdjęć absolwentów jest... 6 czy 7 osób !!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me więc dlaczego piwoni ?! IP: 212.160.172.* 26.02.09, 08:58 czytając posty nasuwa się proste pytanie; dlaczego rodzice mają takie parcie na piwoniego. potem robią szkołę wieczorową i nie chca się przyznać że mają dość albo to uciąć i przenieść dziecko do państwowej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog Re: więc dlaczego piwoni ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 09:29 Dla dorosłego zmiana miejsca pracy jest stresem a dla dziecka wrażliwszego przeniesienie do innej szkoły jest traumą,dzieciak to nie kredyt,który przenosisz do innego banku, jak twój robi cię na szaro i właściciele o tym wiedzą-jak sie nie zorientujesz na początku to potem brniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: więc dlaczego piwoni ?! IP: 212.160.172.* 26.02.09, 09:34 brniesz, uczysz się nocami, podtruwasz dziecko starym cateringiem i jeszcze płacisz 600 :)). Szkoda dzieci ale i ich rodziców. Podusmowując ludzie ZASTANÓWCIE się zanim wpadniecie z dzieciakami w sidła piwoniego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exnauczyciel Re: więc dlaczego piwoni ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 12:54 A ja wam powiem dlaczego tak jest w prywatnych.Tam dopiero są sfrustrowani nauczyciele.Dzieci znane są głównie po rodzicach Jaś od firmy takiej , Małgosia od takiego biznesu , stan posiadania często jest komentowany, jak dzieciaki po feriach opiszą swoje wyjazdy z rodzicami to frustracja narasta, do tego super ciuchy mamusiek i tatusiowie macho w drogich samochodach.To jest życie !!! A tam trzeba tyrać za marne grosze bo zarobki wcale nie lepsze niż w publicznych i do tego znosić fochy rodziców bo oni płacą !!!A my jaka płaca taka praca.A trudno jest nauczycielowi znaleźć etat w publicznej po kilku latach w prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwonii Re: więc dlaczego piwoni ?! IP: 178.56.21.* 26.05.10, 17:02 Ludzie ! Czemu wy zazdrościcie prywatnej Szkoły? nie bądzcie złośliwi. Fajna Szkoła mi i córce bardzo sie tam podoba,jeden minus to ,że nie ma stołówki ale catering jest teraz bardzo dobry ! Ani i innym dzieciom bardzo smakuję.Catering jest z bardzo dobrej Jadłodalni przy ulicy Jagielońskiej. Dodam,że w tej szkole jest bardzo wysoki poziom ,niestety nie każdy się do niej dostaje. Piwonii - polecam i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: więc dlaczego piwoni ?! IP: *.tarniny.pl 16.02.11, 12:58 Moja córka chodziła do tej szkoły i w 3 klasie ją wypisałam , bo dzieciaki sobie we wszystkich klasach dokuczają . Panie nie są ostre i w normalnej podstawówce więcej się uczy niż w takim piwonim ! Panie nie za miłe . Dzieciaki się biją ! Koszmar ... A w tej szkole co ją przepisałam jest bardzo zadowolona . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-zka Re: więc dlaczego piwoni ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 12:07 Witam . Ludzie jak najdalej od piwoniego . Szkoła wcale dobrze nie uczy . To rodzice godzinami siedzą z dziecmi po lekcjach . Dziecko jak jest zdolne to poradzi sobie w każdej szkole . To nie zasługa kadry że dziecko jest w czymś dobre . Odpowiedz Link Zgłoś
martelia1975 dobra publiczna podstawówka w Śródmieściu 26.02.09, 09:54 Czy możecie podać numer tej publicznej szkoły podstawowej ? Dlaczego mam wrażenie, że to tajemnica ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: dobra publiczna podstawówka w Śródmieściu IP: 212.160.172.* 26.02.09, 11:33 SP 56 na malczewskiego chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dobra publiczna podstawówka w Śródmieściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:34 A nie chodzi o tę z basenem przy Malczewskiego ? O Budzysia Wosia słyszałam ,ze ma super nauczycieli od początkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: dobra publiczna podstawówka w Śródmieściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 12:00 Być może chodzi o SP47: www.sp47szczecin.home.pl/start.htm Znajomi rodzice wychwalają pod niebiosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka ja Re: dobra publiczna podstawówka w Śródmieściu IP: *.centertel.pl 16.05.22, 22:16 Wystrzegajcie się tej szkoły jak możecie jeśli nie chcecie zniszczyć swojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
danutadom Polecam bardzo gorąco OSM I stopnia 27.02.09, 01:35 Polecam Ogólnokształcącą Szkołę Muzyczną na ul. Bol. Śmiałego. Fakt, szkoła jest profilowana i nie każde dziecko ma uzdolnienia muzyczne. Od przyszłego roku szkolnego szkoła będzie zupełnie autonomiczna. Do tej pory działała w zespole szkół wraz ze Szkołą Podstawową nr 2, ta jednak jest już wygaszana i nie będzie zapisów do klasy pierwszej. Dyrekcja planuje cztery oddziały w roczniku i prawdopodobnie poza klasami stricte muzycznymi będą też klasy umuzykalniające, czyli tylko z rozszerzonym profilem w kierunku muzyki. Klasy są mało liczne jak w szkole prywatnej, do tego dużo zajęć odbywa się w grupach podzielonych, a część indywidualnie. Dzieci są fantastyczne, panuje taka trochę artystyczna atmosfera, ale i duża serdeczność wśród dzieci. Brak tutaj rejonizacji. Są dwie świetlice (niestety raczej mało reprezentacyjne wizualnie) dla dzieci młodszych i starszych - świetlica jest czynna nawet do godz 18 - ej. Smaczne obiady choć z cateringu. A dla nieprzekonanych informacja, że od kilku lat szkoła ma najlepsze wyniki z testu szóstoklasistów wśród szkół publicznych. Jest to jedna z niewielu w Polsce szkół publicznych profilowanych muzycznie. Sama jestem absolwentką tej szkoły, a dziś chodzi tam do "zerówki" moja córeczka. Szkoła pozyskuje fundusze, przeprowadza remonty i nam pięknieje. Wcześniej córka uczęszczała do "Tak'a", jeszcze do grupy przedszkolnej. Pierwszy rok było super, później grupa przedszkolna obejmowała dzieci od 2,5 do 5 lat - nieporozumienie. Nauczyciele narzekają na pensje, a właściciele spłacają kredyt na budowę nowej siedziby, w której brak jest świetlicy (dzieci po lekcjach wędrują codziennie do innej sali, tam gdzie akurat dyżurująca Pani ma swoją klasę). Rodzic nie może wejść do szkoły (dla mnie minus, ale może dla niektórych plus?). Rodzice narzekają na catering, ceny rosną. Koszt miesięczny w Tak'u, w klasie I - ej: 600zł plus obiady 100 zł. Cena w muzycznej: obiady ok. 80 zł (córka zajada ze smakiem), angielski - 15 zł, basen 8 zł za jedną lekcję, fundusz muzyczny 200 zł rocznie, nieobowiązkowe acz mile widziane 100 zł rocznie na komitet rodzicielski, klasowe 10 zł miesięcznie, świetlica 30 zł na rok. Opieka pielęgniarki i stomatologa. Imponująca sala gimnastyczna. Możliwość wyboru nauki spośród kilkunastu instrumentów (w czwartej klasie instrument dodatkowy), do tego jeden z najlepszych chórów w europie (Belcanto). Cóż i tak my wybieramy za nasze dzieci, pamiętajmy jednak, że szkoła profilowana wymaga dodatkowego wysiłku także od rodzica. Pozdrawiam serdecznie, Danuta Domańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mało muzykalny Re: Polecam bardzo gorąco OSM I stopnia IP: 212.160.172.* 27.02.09, 12:36 no ale to jednak nie dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Polecam bardzo gorąco OSM I stopnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:18 to chyba się zmienia, jest powiąkszon ilość klas, egzaminy odbywały się dwukrotnie, gdyż po pierszym naborze, okazało się że dostało się tylko 50% z planowanego naboru, wię zrobiono dodatkowy, a wymagania były znacznie obniżone, taki nakaz dostła komisja. Bo kto by zapelnił 2 dodatkowe klasy. To szkoła nie tylko dla wybranych i zdolnych, ale dla wszystkich chętnych którzy posiadają jaki taki słuch. A rodzice posiadają się z dumy, że dziecko chodzi do szkoły muzycznej, a dziecko ma zapewniomy 6-letni horror, brak zabawy, brak czsu wolnego tylko ćwiczyć i ćwiczyć.I po co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danton Re: Polecam bardzo gorąco OSM I stopnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 16:29 szkoła dla wybranych, ma się wrażanie że tylko jeden uczeń jest super, to jakoby wiruoz, nie ma znaczenia,że są inne dzieciaki bardziej zdolne, komponują , świetnie grają ale nie dla nich konkursy i laury. To jest zarezerwowane dla jednego ucznia. Internetowa strona wam pokaże, kto jest fali. Zapowiada się dość długi okres panowania jednego nazwiska. Staje się to dziedziczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec uczennicy Re: Polecam bardzo gorąco OSM I stopnia/ nie polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 13:38 To chyba sponsorowana wypowiedż, z opłatami się zgodzę, ale cała reszta to bzdury, klasy są 25 osobowe. Wyniki to faktycznie szkoła ma. Ale o jednym Pani zapomniala, tu liczą się dzieci z tz. dobrych domów, ludzi na stanowiskach. W pierwszej klasie na zebraniu rodziców rozdaje się szczegółowe ankiety do wypełnienia: status rodzimy,zajmowane stanowiska, gdzie najczęściej spędza się wakacje itp. Już jest baza informacji na której się bazuje, i stawia się dzieci w odpowiednim szeregu. Niby jest to tajemnica, ale dzieci zdolne też są różnicowane, zauważa się tylko te które mają odpowiednich rodziców, dla nich są dodatkowe indywidualne zajęcia, za które rodzic nie płaci. To jest ameryka. To dopiero znakomity interes dla rodzica, nie zapłaci, a jeszcze mu za darmochę dziecko nauczą.A świetlica to totalna porażka, nieudolne pracownice, wulgarne, obrażają dzieci, wy6zywają je.Dzieciaki im przeszkadzają w piciu kawy, często dochodzi do spięć z rodzicami. Rodzice nie chcą t tym mowić, i przyjmują to z pokorą, bo to szkoła nie rejonowa i można w każdej chwili usunąć dzieciaka gdy rodzic jest niewygodny i trochę za "dużo" wymaga. A jeżeli chodzi o basen, to jest to pluskanie nie nauka. Po trzech latach nauki na basenie za który się płaci dziecko nie umie pływać. Cała ta opinia to ściema. Ajeżeli chodzi o chór, to Pani zapomniała napisać w czasie przeszłym, dzieci od kilku lat wyjeżdzają na za granicę na występy i do tej pory nie wyjechały. Mają tylko nieliczne marne występy w Szczecinie. NIKT Z RODZICÓW NIE PORUSZA WIEDZY JAKĄ POSIADAJĄ ODNOŚNIE CHÓRU BO NIE CHCĄ SIĘ NARAZIĆ. DZIECI SĄ WYZYWANE, A NAUCZYCIEL NIE RADZI SOBIE W PROWADZIENIU LEKCJI. Jeżeli wybierać szkołę muzyczną to gorąco polecam na al. WOJSKA POLSKIEGO popołudniową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na nie Re: Polecam bardzo gorąco OSM I stopnia/ nie pole IP: *.globalconnect.pl 12.04.12, 22:49 No tak...niestety ja też jestem bardzo rozczarowana szkołą. Zgadzam się że basen to porażka,obiady średnie,świetlica pozostawia wiele do życzenia, dyrekcja -hm..bez komentarza.Dzieci mają małe szanse rozwinąć swoją pasję dzięki tej szkole jeśli się do niej dostaną, bo wcale nie jest tak, że są tam tylko uzdolnione dzieci. Te uzdolnione też mogą się nie dostać. Nie polecam tej szkoły i przestrzegam przed dawaniem dziecka do zerówki.Szanse dostania się do klasy pierwszej raczej po niej maleją niż rosną. Po za tym w tej szkole dzieci nie śpiewają, co dziwne i smutne:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Adasia Re: Polecam bardzo gorąco OSM I stopnia/ nie pole IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.13, 13:35 Mój 6-letni synek chodzi do zerówki muzycznej. Jest bardzo zadowolony. Od razu nadmienię, że sam prosił mnie żebym poszła z nim na przesłuchanie, bo chce grać na skrzypcach. Dlaczego miałam nie spróbować i nie pomóc dziecku w realizacji marzeń? Nie wiem co z tego wyjdzie, czy będzie grał czy nie. Zawsze mogę go przenieść do innej szkoły jeśli stwierdzi, że to nie dla niego. Z jednym zupełnie się nie zgadzam, nikt w szkole nie wyzywa dzieci. Panie są bardzo miłe, mój synek bardzo je lubi. W świetlicy panie organizują różne zabawy, ostatnio nawet synek uczył się piosenki po niemiecku. Nie może codziennie doczekać kiedy pójdzie do szkoły, a zaznaczam że jest w szkole długo, ja pracuję 8 godzin, więc w szkole jest od godz.7:40 do 16:15. Myślę, że wszystko zależy od dziecka i od podejścia rodziców. Są tacy, którzy narzekają i w każdej szkole coś im się nie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
al9 też polecam 18.09.13, 14:44 Szkoła godna polecenia - głównie ze względu na bardzo małe klasy, wymagających nauczycieli i silny nacisk na języki... No i wchodzące teraz iPady, projektory - duże nasycenie technologią co jest istotne moim zdaniem w dzisiejszych czasach.. A dla dzieci uzdolnionych muzycznie - jeszcze lepiej - klasa muzyczna naprawdę jest wymagająca. Pozdrawiam al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: też polecam IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 09:49 Do zastanowienia - w gimnazjum Piwoniego są godzinne lekcje i to jest dobre i niedobre, dzieci chodzą na 8, a wracają o 16-tej do domu, a jak są konsultacje to o 7 rano. Dobre jest to, że dziecko można odebrać po pracy, ale są to już duże dzieci i same mogą wracać do domu. Nie dobre jest to, że przez to nie mają czasu na inne dodatkowe zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: nie polecam tej szkoły IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 21:41 Drodzy Państwo stanowczo odradzam tej szkoły to co zobaczyłam i usłyszałam przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Moje dziecko chodzi nadal do zerówki pani wychowawczyni chodzi tu o Panią Iwone jest niekompetentna ( to chyba mało powiedziane ) Potrafi być bardzo nieprzyjemna dla dzieci, w sytuacji kiedy jest zła a dziecko chce iśc do toalety potrafi powiedzieć ze ma zsikać się w majtki..... Ponadto ma kilka osób które wyróżnia a reszte traktuje nieprzyjemnie. Na wszelkie zarzuty odpowiada ze to nieprawda i ze dzieci kłamią.Jestem załamana tą syuacją ponieważ wiem ze dopóki moje dziecko jest tam w zerówce nie mogę nic zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
w_moim_swiecie a ja zupełnie odwrotnie 05.06.14, 21:20 zupełnie się z Panią nie zgadzam. Nigdy nie zaobserwowałam tego typu sytuacji. Ja rozumiem, że każdy ma oczekiwania, ale życie je weryfikuje. Moje dziecko bardzo lubi tą Panią i chętnie chodzi do szkoły. Nie czuję się specjalnie wyróżniana ani zaniedbywana przez nauczyciela. Moje dziecko też nie. I tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: dobra publiczna podstawówka w Śródmieściu 28.01.10, 00:42 martelia1975 napisała: > Czy możecie podać numer tej publicznej szkoły podstawowej ? Dlaczego mam wrażenie, że to tajemnica ? ....................... w śródmieściu szkoła publiczna podstawowa z basenem, stołówką i dobrym poziomem jest tylko jedna - SP nr 56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: dobra publiczna podstawówka w Śródmieściu IP: 213.155.173.* 18.12.10, 13:45 SP 47 też jest bardzo dobra. Z tego co czytałam, mają mieć również ogromną salę gimnastyczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek tylko nie wybierz szkoły TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:59 uczy dzieci ale braku samodzielności, polskiego niechlujstwa i lawirowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Co myślicie o STO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 12:03 Bardzo proszę o wszelkie opinie. Muszę wybrać szkołę i zdania na jej temat są bardzo podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co myślicie o STO? IP: 212.160.172.* 26.02.09, 12:10 poczytaj watek wyżej; kasa na korepetycje i wieczorna szkoła domowa. No i baaaardzo na uboczu; weź pod uwagę dojazd w dobie rozkopywania całego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co myślicie o STO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 12:42 No a Primus? Czy tam jest inaczej? Czy dzieci z tej szkoły zdawały już testy kompetencji? Na jakich zasadach odbywa się rekrutacja - praktycznie (teoretycznie wiem ale słyszałam, że rządzą nią inne zasady - być może to plotka)? Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Re: Co myślicie o STO? 26.02.09, 13:49 >Czy tam jest inaczej? jak czytam to co piszą ludzie o Piwonim to mogę stwierdzić - tam jest inaczej. W cenie (większej niż Piwonii) jest śniadanie, koła, basen, lodogryf (w zimie), aikido (chyba za free)...... >Czy dzieci z tej szkoły zdawały już testy kompetencji? Szkoła jak każda inna więc musi robić to co inni. >Na jakich zasadach odbywa się rekrutacja test + pogadanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Co myślicie o STO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 14:09 Pytanie do tylo ; Czy masz domową szkołę wieczorową,ile czasu twoje dziecko spedza nad książkami jak oceniasz nauczanie języków obcych,gdzie jest WF,jakie posiłki i czy dyrekcja kontaktowa Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Re: Co myślicie o STO? 26.02.09, 15:37 > Czy masz domową szkołę wieczorową, nie taką jak wyżej opisana, nie w takim celu. W domu rozszerzam tematy poruszane w szkole na zasadzie opowiadania, czytania czegoś związanego z tematem, wyjaśniania - luźna pogadanka a nie nauka. Więc nie mam i obym nie musiał mieć. > ile czasu twoje dziecko spedza nad książkami mało do wcale. Dziecko zadawane ma do domu wg mnie mało i często odrabia lekcje w szkole (na świetlicy po lekcjach). W domu odrabia czytanie, zadania dodatkowe lub to czego nie można odrobić w szkole. Całość w domu zajmuje 15 minut. Książki dzieciak zostawia w szkole - nie nosi wszystkiego codziennie. Wiem, że w szkole jak ktoś ma "problemy" z nauką to ma zadania wyrównujące. > jak oceniasz nauczanie języków obcych, dobrze - 5 godzin angielskiego, od 4 klasy dochodzi francuski >gdzie jest WF, WF podobnie jak basen są w piwnicy :))) Za budynkiem szkoły (za willą od ulicy) jest taki nowowybudoany budynek też z klasami i jadalnią/świetlicą a w piwnicy jest sala i basen. > jakie posiłki dzieciak zjada i nie marudzi :)) Śniadania w cenie, a za obiady płci się 8zł od obiadu. Rano jak dzieciak przychodzi do szkoły to się zgłasza do koordynatora i to oznacza, że jest w szkole i będzie jadł obiad. Jak dzieciaka nie ma to nie ma dla niego obiadu i później się za niego nie płaci (chyba -nawet nie wiem). Jedzenie to katering z buchaltera. Z domu dzieciak bierze jeszcze śniadanie i to już róznie jest - raz zjada a raz nie. Codziennie dzieciak musi mieć w szkole wodę 0,5l - mineralna, niegazowana - może być zwykła przegotowana. Pije ją w trakcie lekcji bo .... coś tam, coś tam W szkole jest całkowity zakaz jedzenia słodyczy (w tym drożdżówek). >i czy dyrekcj a kontaktowa nie miałem jeszcze potrzeby rozmawiania z dyrekcją. Komunikaty są wieszane na tablicy. Jak wychowawczyni coś chce (lub inny nauczyciel) to wpisuje do kalendarza dziecku - każdy ma taki kalendarz zeszytowy i tam się wpisuje np.: przynieść zgodę rodziców na fluoryzację. Dużo spraw załatwia się poprzez koordynatora - nauczyciela, który ma dyżur przy wejściu/wyjściu. uffff............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Co myślicie o STO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:24 Dzięki za wyczerpujące informacje Odpowiedz Link Zgłoś
martelia1975 opinia o SP 53 (Wosia) i SP 48 (Czorsztyńska) 26.02.09, 13:23 Proszę o opinie SP 53 i SP 48. Chetnie nawiążę kontakt z rodzicem, którego dziecko uszczęszcza do którejś z tych szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ming A Polsko-Amerykańska coś ktoś powie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 18:14 jak wyżej... Kusi mnie świetna lokalizacja i całkiem niezła opinia jednej ze znajomych. Ale może coś ktoś jeszcze doda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenon Re: A Polsko-Amerykańska coś ktoś powie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:20 ważniejsze chyba co szkoła oferuje? dobra lokalizacja to ZA MAŁO. chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspak Re: A Polsko-Amerykańska coś ktoś powie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 21:08 nie co oferuje ale jak realizuje -na dniach otwartych wszedzie jest super.nie wazne jak sie zaczyna ,ale jak się konczy -powiedział sam wiecie kto i źle skonczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troskliwy1 Re: A Polsko-Amerykańska coś ktoś powie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.12, 17:16 Jeśli zależy Wam na waszych dzieciach a zakładam, że to oczywiste to nie posyłajcie dziecka do tej szkoły. Nie jestem konkurencją a ojcem dziecka, które tam uczęszcza. Nie ma nic gorszego. Dyrektorka zbyt zajęta "swoimi sprawami aby wsłuchać się w to co się dzieje w szkole. Poza nielicznymi dobrymi nauczycielami niestety przeważają przypadkowi ludzie, którzy nie znaleźli pracy niegdzie indziej lub poprostu wpadają na kilka godzin, żeby dorobić. Nie ma to nic wspólnego z dobrem dziecka. Starsi nauczyciele tacy jak Pani od przyrody, czy Pani od polskiego czy historii to stara gwardia ludzi którzy chcą coś zrobić naprawdę. Reszta to przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
obcasy Polsko-Amerykańska a Piwoni 05.04.12, 10:55 w p-a zniechecily mnie warunki lokalowe - straszne ! i zastanawiajace, ze nauke zaczyna np. 10-12 osob w klasie a zostaje np. 6. cos tam jest nie tak. moje dziecko chodzi drugi rok do Piwoniego. generalnie jestem zadowolona bo: dziecko jest szczesliwe, poziom wysoki, dlugo czynna swietlica, odbieram dziecko już po wszystkich zajęciach dodatkowych i nie musze go nigdzie wozic po szkole, fajne zielone szkoly, 2 razy w roku jezdzi na obozy ze szkoła ( zaczął w zerówce ), ma 4 razy tyg. angielski. mankament to brak obiadów, ale za to 15 osób w klasie... gdybym miala wybierac to wybralabym ponownie te sama szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcio Re: opinia o SP 53 (Wosia) i SP 48 (Czorsztyńska) IP: 212.160.172.* 27.02.09, 10:06 SP 53 bardzo dobre ipinie. Ludzie wożą tam dzieciaki z poza rojonu. Jeden duży problem to 3 zmianowe lekcje. A to nie dla każdego do przeskoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojojoj Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:09 Mam bardzo blisko do Piwoniego i chciałam posłać tam dzieci za 2,3 lata,nawet nie zauważyłam,że tam nie ma sali gimnastycznej Pytanie do rodziców z Piwoniego,czy jest jakaś szansa na jej powstanie?Czy jest projekt i pozwolenie na budowę?- bo brak sali eliminuje w mojej ocenie szkołę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ujek Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 16:27 pan dyrektor obiecuje od lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka klottka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 17:40 więc jak obiecuje to za może 50lat wybuduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogel Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 19:01 ale i bez basenu, sali gimn, dkoczni narciarskiej i kortów tenisowych ludzie będą zwozić dzieciaki na nauki do piwoniego a potem zagryzać pazury i zakuwać z młodymi wieczorami i w weekendy. Bo taki "wysoki" poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Re: opinia o SP 53 (Wosia) i SP 48 (Czorsztyńska) IP: *.zol.univ.szczecin.pl 22.01.11, 14:35 SP 53 najlepsza szkoła świata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: opinia o SP 53 (Wosia) i SP 48 (Czorsztyńska) IP: *.asterisc.pl 07.05.15, 15:00 Moje dzieci chodzą do SP 53 (dwójka). Wybrałam tą szkołe(mimo odległości). gdyż słyszałam o niej dobre opinie. Niestety bardzo się zawiodłam. Teraz zostało mi dowożenie dzieci a szkoła jest teraz bardzo słaba. Kiedyś była dobra, ale to było za czasów poprzedniego dyrektora. Teraz ta dobra opinia jeszcze się ciągnie, dlatego dużo rodziców zapisuje tu swoje dzieci np. z Przecławia, Bezrzecza, Dołuj i innych odległych miejsc. Są to z reguły osoby dobrze sytulowane i zapisują dzieci na wiele zajęć pozalekcyjnych, gdzie dzieci się dokształcają. Osiągnięcia uczniów są wynikiem pracy dzieci i wkładu rodziców. Nie jest to zasługa nauczycieli z tej szkoły. W tej szkole są też dobrzy nauczyciele, niestety znam 2 (spośród tych którzy uczyli moje dzieci). Nauczyciele nie interesują się problemami uczniów, ignorują znęcanie psychiczne nad słabszymi uczniami, lekcwarzą to, a to, że przez to dziecko ląduje w szpitalu mają gdzieś. Nie respektują opini poradni psychologiczno- pedagogicznej. Te opinie są dla rodziców. Gdy próbowalam rozmawiać z nauczycielami odnośnie opini psychologa usłyszałam, że ona ma 30 uczniów w klasie i nie będzie zajmowała się jednym. A chodziło o to aby na koniec lekcji zerknęła czy dziecko ma zapisane zad. domowe (bo często zapominala zapisać) i aby gdy tłumaczy coś nowego zapytała czy rozumie, a przecierz o to to powinna zawsze pytać wszystkich. Próbowałam rozmawiać z pedagogiem (beznadziejna sytuacja). Oczywiście na początku była miła. Mówiła, że pomoże porozmawia z dzieckiem. Zrobiła NIC!!! Mało tego okazało się, w że wychowawca nie przekazał jej opini z poradni i prawie rok opinia była nie wiem po co. Później gdy przyszłam pokazywałami podpisane świstki, że niby nauczyciele zapoznali się z opiną. Ich interesuje tylko papierologia, gdy mają świstki i podpisy na tym kończy się rola pedagoga. Dalej nic nie robili. Próbowałam kilka razy jeszcze rozmawiać z tzw. pedagogiem ale ona zaczęła mnie unikać. To było rzenujące kiedy ta kobieta na mój widok odwracała się i szła wdrugim kierunku (było kilka takich sytuacji, na początku myślałam, że mi się wydaje, że to niemożliwe aby pedagog tak się zachowywał). Oferują dodatkowy angielski za niewielką opłata, ale jest on na bardzo niskim poziomie. Strata czasu dziecka Jeśl chcesz aby dziecko zanało język musisz zapisać na dodatkowe zajęcia, ale nie w szkole. Generalnie nauka języków bardzo słaba aby dziecko. Pobudowali boiska, plac zabaw, ogród. Pięknie to wygląda, ale pytam dla kogo to jest. Wszysko zamykane na klucz. Dzieci mają ograniczony dostęp, tylko z nauczycielem. Gdy jest ciepło nawet na długich przerwach (20mim.) muszą się kisić w szkole bo nie mogą wyjść. Nie można chodzić po nowych ładnych terenach, jeszcze by coś zniszczyli, a to przecierz jest na pokaz. Sporadycznie zdażyło się, że ich wypuścili, ale mogli chodzić tylko w ograniczonym, niewielkim terenie (tam gdzie nie jest ładnie zrobine). Kiedyś gdy nie było boisk to dzieci na każdej przerwie mogły wychodzić na zewnątrz, tam był duży teren (otwierali dzwi, gdy tylko było cieplej). Teraz jest ładnie, ale nie ma miejsca dla dzieci, aby mogły się chociaż krótko dotlenić. Aby wypożyczyć ksiązkę należy wyjść z budynku, gdyż do bibloteki wejście jest od zewnątrz. I tu jest problem, bo dzieci nie mogą wychodzić, a bibloteka mabardzo ograniczone godz. otwarcia ( nie wspomne o corocznych miesięcznych albo dłuższych inwentaryzacjach i zamknięciach). Teoretycznie mogą poprosić nauczyciela i z nim iść, ale w praktyce to nie działa bo oni nie mają czasu.A więc rodzicu do księegarni i kupuj. lektury, aby dziecko mogło przeczytać na czas. Mogłabym dużo jeszcze pisać, niestety nic pozytywnego. To są moje doświadczenia, a znam rodziców którzy zabrali dziecko ze wzg. na różne sytuacje. Pozatym są tu dzieci idzieci w zależności od pozycji rodziców. NA POMOC NAUCZYCIELA CZY PEDAGOGA NIE MOŻNA TU LICZYĆ. Bardzo żałuje, że tu zapisałam dzieci. NIE POLECAM TEJ SZKOŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: opinia o SP 53 (Wosia) i SP 48 (Czorsztyńska) IP: *.play-internet.pl 20.11.15, 22:26 Potwierdzam w 100%. Dodam jeszcze,że szkoła jest przepełniona w tamtym roku przyjęli 5 klas pierwszych, a w tym roku 6!!!! Przez co musieli zrobić więcej dłuższych przerw. W klasie do której chodzi moje dziecko jest tylko 3 dzieci z rejonu!!!!!!! Co to ma znaczyć?! Poza tym zajęcia dodatkowe. Inne szkoły mają zajęcia dodatkowe darmowe, w tej za wszystko się płaci!!!! Wszyscy rodzice zapisują bo ich stać, a ja jak mam wytłumaczyć dziecku, że mnie nie stać na dodatkową matematykę, zajęcia plastyczne, taneczne itd. Jestem rozczarowana tą szkołą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:33 i tak przez pierwsze 3 lata w szkole najważniejszy jest WYCHOWAWCA a nie basen i obiady ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrożna Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 83.168.108.* 28.02.09, 08:51 ale czy wniosek nie nasuwa się taki - posyłajcie dzieci do szkół prywatnych: najwspanialsza jest STO (tak modne jest przecież picie wody w butelkach, notabene uczeni ogłosili ostatnio coś innego) potem TAK, czy Piwoni - z daleka trzymajcie od tych dobrych publicznych - po co nam konkurencja :) !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 09:18 I zupa się wylała -czy te szkoły prywatne mają jakiś nadzór z kuratorium ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? A "rodzicielski nadzór" nie wystarczy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.09, 10:34 Wszędzie tam gdzie jest sprawowany nadzór "od góry" pojawiają się "układy", niejasne są zasady, decyzje "pod kogoś"..... Czy nie lepsze są opinie samych rodziców, które tu można przeczytać?? Po stokroć tak. Przecież szkoły publiczne mają taki nadzór i "skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle"?? Przestańmy w końcu wszystko, wszystkich i wszędzie kontrolować - dajmy rodzicom wolność wyboru: szkoła prywatna lub szkoła państwowa. Moje dziecko = moja decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic STO jest najlepsze IP: 94.254.148.* 28.02.09, 12:38 Bardzo interesujący i rozbudowany wątek. Niestety, widać jak wielkie jest niedoinformowanie rodziców biorących udział w rekrutacji i jak łatwo mogą paść ofiarą indoktrynacji paru cwaniaczków robiących kasę na oświacie. Z miłą chęcią podzielę się informacjami ze STO po kilkunastu latach obserwacji tej szkoły w tym 6 od środka. - Przede wszystkim szkoła NIE jest PRYWATNA - jest społeczna. Organem prowadzącym jest stowarzyszenie, czyli sami rodzice. W efekcie szkoła nie generuje zysków - wszystkie pieniądze wpłacone przez rodziców w jakiejś postaci wracają do dzieci. Czesne wynosi obecnie: 600 zł/miesiąc. Nie ma żadnego prywatnego właściela, który usiłuje na przedsięwzięciu zrobić kasę i z czesnego od rodziców wyrwać haracz jako swój zysk. - Szkoła bierze udział w większości konkursów przedmiotowych, w tym we wszystkich znaczących, tzn. kuratoryjnych i organizowanych przez wiodące gimnazja i licea. Efekty są powalające, zazwyczaj ma najwięcej laureatów. - Gimnazjum STO jest rewelacyjne, jednak większość absolwentów podstawówki STO wybiera gimnazja pozarejonowe, prawdopodobnie w następującej kolejności: 42, 16, 46 i faktycznie się do nich dostaje. - Wyniki testu szóstoklasistów stawiają SP STO w pierwszej trójce w Szczecinie, zazwyczaj na pierwszym miejscu. Przypomnę, że wynik tego egzaminu nie ma już dla dzieci najmniejszego znaczenia, bo dawno już mają zaklepane miejsce w gimnazjum, tym niemniej piszą go na najwyższym poziomie. - Szkoły STO są regularnie i wnikliwie kontrolowane przez Kuratorium, na pewno dużo skrupulatniej niż szkoły publiczne, nie ma najmniejszych zastrzeżeń. - Funkcjonowanie szkół opiera się na partnerstwie rodziców, nauczycieli i uczniów. Szkoła jest otwarta dla rodziców, wszyscy znają wszystkich. Spytajcie się prywatnych właścicieli Primusa i TAK'a dlaczego dzieci zostawiane są pod drzwiami i stamtąd odbierane? - Mimo to szkoła jest bezpieczna, każdy obcy byłby natychmiast zauważony, oprócz tego jest monitoring TV. - Sytuacje, w których pojawiają się problemy z dziećmi nadpobudliwymi są rozpracowywane przy współpracy dyrekcji i pedagoga szkolnego. Akcja trwa aż do skutku, tzn. rozwiązania problemu. - Zajęcia odbywają się codziennie na jedną zmianę, od godz. 8:10-9:00. - Oferta zajęć pozalekcyjnych umożliwia twórcze wypełnienie dziecku dnia conajmniej do godz. 15:25. - W budynku jest sala gimnastyczna dla klas 0-3, dzieci starsze są dowożone do sal sportowych na mieście. - Wspaniała, bezstresowa zerówka przystosowana do dzieci najmłodszych. Naprawdę nie ma dylematu zerówka w przedszkolu czy szkole. - Są osobne świetlice dla dzieci 0-3 i 4-6 czynne do 16:30 jak również klub gimnazjalisty. - Brak patologii typu fala, agresja dzieci starszych wobec młodszych, narkotyki itd. Dzieci pozostają tutaj dziećmi i lubią swoją szkołę. - Uczciwe, jasne zasady rekrutacji: jawne kryteria, niewielka opłata (60 zł), niewywieranie presji na rodziców kandydatów. Zastanówcie się dlaczego Primus i TAK organizują rekrutację przed STO, a po zakwalifikowaniu chętnego żądają podpisania cyrografu jeszcze przed zakończenie rekrutacji w STO? Szkoły STO zawsze wyróżniały się poziomem. Pozostałe, niegdyś społeczne szkoły albo upadły (Szkoła 2000, potem budynek przejął Piwoni) albo zostały przejęte przez prywatnych cwaniaczków (Nasza Szkoła, TAK). Została prywata, w której dobro dzieci miesza się z parciem do zysku właściciela. Żal mi jedynie, że w tym roku jest już za późno na ew. zmianę decyzji - rekrutacja do SP kończy się chyba w dzisiejszą sobotę, w tym roku można się jeszcze załapać do gimnazjum. Na chwilę obecną na pewno obie te szkoły można polecić, a co będzie dalej - zobaczymy. Moje dziecko już kończy edukację w SP STO więc będę się temu przyglądał wyłącznie z sentymentu pozostając na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Re: STO jest najlepsze 28.02.09, 13:29 > Spytajcie się prywatnych właścicieli Primusa i TAK'a dlaczego > dzieci zostawiane są pod drzwiami i stamtąd odbierane? ?? o co chodzi z tym "pod drzwiami"?? > Zastanówcie się > dlaczego Primus i TAK organizują rekrutację przed STO, żeby dzieciaki, które się nie dostaną miały jeszcze wybór?? Bo ktoś musi być pierwszy a ktoś drugi?? > a po zakwalifikowaniu chętnego żądają > podpisania cyrografu jeszcze przed zakończenie rekrutacji w STO? uzupełnił bym - przed zakończeniem rekrutacji do STO, paru innych szkół niepubliczych i parudziesięciu publicznych. Teorii spiskowej bym tu się nie doszukiwał. A umowy krwią się nie podpisuje i jest jeszcze czas na zastanowienie nawet po podpisaniu umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: STO jest najlepsze IP: 94.254.216.* 28.02.09, 13:51 > > Spytajcie się prywatnych właścicieli Primusa i TAK'a dlaczego > > dzieci zostawiane są pod drzwiami i stamtąd odbierane? > ?? o co chodzi z tym "pod drzwiami"?? > Dokładnie jak napisałem. W Primusie i TAK dziecko przyprowadzane jest przed wejście do szkoły, po czym wchodzi do niej już samo, bez rodzica. Odwrotna procedura obowiązuje przy wychodzeniu. Rodzic ma płacić czesne a nie szwendać się po szkole i za dużo się rozglądać dookoła. > > a po zakwalifikowaniu chętnego żądają > > podpisania cyrografu jeszcze przed zakończenie rekrutacji w STO? > uzupełnił bym - przed zakończeniem rekrutacji do STO, paru innych szkół > niepubliczych i parudziesięciu publicznych. Teorii spiskowej bym tu się nie > doszukiwał. A umowy krwią się nie podpisuje i jest jeszcze czas na zastanowieni > e > nawet po podpisaniu umowy. Szkoły prywatne wymuszają przy podpisaniu umowy znaczące zobowiązania finansowe. Okres między otrzymaniem decyzji o przyjęciu a żadaniem zobowiązania się do płacenia czesnego jest bardzo krótki. Z każdej umowy można się wycofać ale nikt nie lubi wyrzucać konkretnych pieniędzy w błoto. STO bierze od rodziców tylko 10% czesnego (60 zł) po czym w razie przyjęcia umożliwia spokojne zastanowienie się nad decyzją. Decyzję ta nie koliduje z rekrutacją do innych podstawówek niepublicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Re: STO jest najlepsze 28.02.09, 14:20 Gość portalu: rodzic napisał(a): > > > Spytajcie się prywatnych właścicieli Primusa i TAK'a dlaczego > > > dzieci zostawiane są pod drzwiami i stamtąd odbierane? > > ?? o co chodzi z tym "pod drzwiami"?? > > > > Dokładnie jak napisałem. W Primusie i TAK dziecko przyprowadzane jest przed > wejście do szkoły, po czym wchodzi do niej już samo, bez rodzica. Odwrotna > procedura obowiązuje przy wychodzeniu. Rodzic ma płacić czesne a nie szwendać > się po szkole i za dużo się rozglądać dookoła. Nie wiem czy to fantazja, niewiedza, czy też głupota. Mowa o tym co piszesz o odprowadzaniu i odbieraniu dziecka pod drzwi primusa. Śmiech na sali!!!!! No chyba, że nowe przepisy obowiązują od dziś, bo w piątek, czwartek, środę ..... było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: STO jest najlepsze IP: 94.254.216.* 28.02.09, 14:41 Nie napisałeś, która z dwóch przeze mnie wymienionych Primus i TAK gdzie na pewno obowiązywały opisane przeze mnie zwyczaje trzymania rodziców na odległość zmieniła podobno zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: STO jest najlepsze IP: 94.254.216.* 28.02.09, 14:44 Przepraszam, nie zauważyłem, bo Primus było małą literą. Z całą pewnością tak tam było, nie mam jednak przyjemności sponsorowania tej szkoły może więc coś się zmieniło. Pomysł został ochoczo podchwycony przez TAK po przeprowadzce do nowego budynku na Broniewskiego, gdzie praktykowane to jest w bieżącym roku szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonoga Re: STO jest najlepsze IP: 83.168.108.* 28.02.09, 16:43 "Sytuacje, w których pojawiają się problemy z dziećmi nadpobudliwymi są rozpracowywane przy współpracy dyrekcji i pedagoga szkolnego. Akcja trwa aż do skutku, tzn. rozwiązania problemu" W tym przypadku problem rozwiązał się sam: po prostu dwoje szykanowanych w kasie dzieci zostało przeniesionych przez rodziców do innej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenon Re: STO jest najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 17:02 hej stonoga to były dzieciaki nadpobudliwe czy klasa ich nie akceptowała i były szykanowane??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martunia_81 Re: STO jest najlepsze IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.10, 22:02 zgadzam się,że w szkole na 3 litery rodzic nie może odprwadzić własnego dziecka pod klase. w dniu dzisiejszym tj. 24.02.2010r. osobiście przez telefon Pani (chyba jedna z właścicielek) podała mi dokładnie taką informację, że dziecko jest przeprowadzane przez "próg" szkoły i "dalej idzie samo", również przy odbiorze jest wywoływane a nie odbierane spod klasy. PARANOJA! samo ciśnie się na usta, żeby zapytać w takim razie co jest przed nami (rodzicami) ukrywane??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: STO jest najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 17:00 Jest to chyba dobra szkoła, można wejść na stronę internetową 13 lo/gimnazjum 19, zakładka konkursy dla 6 kl. podstawowych, rekordy bija uczniowie tej szkoły, laureaci, finaliści. Jest już po egzaminach do gimazjów.Będą wywieszne listy przyjętych uczniów. W pzreciągu 1,5 tygodnia dziedziaki musiały zdać 5 egzminów. Aby bardzo dobrze zdać dzieci uczęszczały do Gimnazjum nr 46 za kurs przygotowawczy do egzaminów za niecałe 750,00 zł. Nauka odbywała się w soboty. A w czasie trwania egzaminów dzieci nie chodziły do szkoły nie było lekcji, musiały być wypoczęte i żeby miały czas się jeszcze czegoś douczyć. Jak zwykle aby szkoła wypadła dobrze w rankingu szkół społecznych. Ale w innych szkołach państwowych dzieciaki na lekcje, klasówki, sprawdziany, a ze szkoły biegiem aby zdążyć na egzamin. Nikt w szkole się nie przejmował egzaminami uczniów, to ich sprawa. I dobrze wychodzą z załeżenia "jak się nie najadłeś to teraz się nie naliżesz. Ludzie to jakaś paranoja, dzieci mają dopiero 13 lat a wy robicie z nich cyborgów. A gdzie dzieciństwo,,gdzie zaqbawa i jakiś luz. A kto ma się dostać to się dostanie do tz. elitarnych szkół. Powodzenia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: STO jest najlepsze :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:48 podsumowując wychodzi na to że nie piwoni a STO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonoga Re: STO jest najlepsze :)) IP: 83.168.108.* 01.03.09, 15:47 tak, sto jest "najlepsze" - wątpliwa selekcja przed dostaniem się do szkoły (dziecko, które umie czytać zakwalifikowane jest ledwo, ledwo, bo na końcu) a jak coś się nie podoba - to wynocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonoga Re: STO jest najlepsze :)) IP: 83.168.108.* 01.03.09, 15:49 po prstu jak się sfrajerujesz i zaczniesz płacić - nie masz wyjścia - brniesz dalej, przeniesienie dziecka do innej szkoły jest jak zmiana pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: STO jest najlepsze :)) IP: 94.254.195.* 01.03.09, 19:57 > tak, sto jest "najlepsze" - wątpliwa selekcja przed dostaniem się do > szkoły (dziecko, które umie czytać zakwalifikowane jest ledwo, > ledwo, bo na końcu) a jak coś się nie podoba - to wynocha Jakie "na końcu"? Nie ma rankingu wyników rekrutacji, a jej szczegóły udostępniane są wyłącznie w odniesieniu do własnego dziecka. Co to znaczy "nie podoba się" i jak powinna na taką sytuację reagować szkoła? W STO rodzice mają realny wpływ na funkcjonowanie szkoły, ale nie na zasadzie szarogęszenia się lecz przez działanie w strukturach stowarzyszenia, które jest organem prowadzącym oraz w radzie rodziców. Jakie możliwości daje w tym zakresie prywatny właściciel? Nie żartujmy, w sytuacji gdy prowadzi agresywną rekrutację, dzięki czemu nie ma problemu z zapełnieniem klasy nie będzie dyskutował z rodzicem, no chyba, że o ew. zaległościach płatniczych tego ostatniego. STO to prawdopodobnie ostatnia i jedyna szkoła którą rodzice prowadzą sami dla zaspokojenia potrzeb oświatowych własnych dzieci. Fakt, że SP funkcjonuje już 20 lat a gimnazjum 10 lat jest dowodem, że się to z powodeniem udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: STO jest najlepsze :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:25 Ja też szczerze polecam. Oprócz rzeczywiście bardzo dobrych wyników (osiąganych nie przez przypadek a od wielu lat i przez znacznie większą liczbę dzieci niż w przypadku szkół prywatnych) dzieci rzeczywiście lubią szkołę. Wiele się w niej dzieje, a dzieci chętnie uczestniczą nawet w półkoloniach. Jedyną jej wadą jest lokalizacja oraz brak basenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammamija Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 10:38 moje dziecko jest w państwowej szkole. Nie stać mnie na prywatną, chociaż przez kilka lat bardzo żałowałam, że mnie nie stac. Słuchałam opowieści znajomych, którzy mają dzieci w prywatnych szkołach i zazdrościłam tym dzieciakom. Mało licznych klas, lepszej opieki, wyższego poziomu, zajęć dodatkowych, tych pięciu godz. angielskiego tygodniowo, basenów, łyżew, wycieczek itp. itd. Czułam, że mój syn traci. Teraz mi przeszło. Widzę czasami te dzieciaki. Rozmawiam z nimi. Wolę już kolegów mojego syna ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 11:16 I nie masz czego żałować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 12:16 a co jest nie tak w dzieciakach z prywatnych szkół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówa Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 09:57 Z nadzieją czytam opinie na forum,forum powinno być opiniotwórcze.Może ludzie zaczną uważniej wybierać szkoły i właściciele zaczną poważnie traktować swoje obowiązki.Moje dziecko chodzi do Piwoniego i podzielam krytyczne opinie rodziców na forum.Ciasnota,duchota -rozmiar niektórych klas zakrawa na kpinę,jak dziecka nie mogę odebrać od razu po lekcjach to się wałęsa po jakiś klasach bo nie ma prawdziwej świetlicy.w pracy przeżywam stres czy dziecko bezpiecznie wróciło autokarem z WF-u,jak jest po chorobie czy podziębione też musi za całą klasą jechać na ten WF -bo w szkole nie może zostać.Dzieci są niedouczone i bez nadmiernej pracy w domu z pomocą dorosłych i rodziców jest im naprawdę ciężko.Wymagający rodzice w szkole niemile widziani ..jak się nie podoba to do widzenia.Szczerze mówiąc jak robię przelew co miesiąc to szlak mnie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedi NASZA SZKOŁA IP: 212.160.172.* 02.03.09, 11:45 a ja mam córę w NASZEJ SZKOLE. I nie narzekam. Córa też. Niestety opłaty jakoś pomału rosną,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka syna Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinieia IP: 62.69.217.* 02.03.09, 17:11 Mój syn chodzi do Piwoniego,jestem bardzo zadowolona z tej szkoły.Uważam że wymagania są bardzo duże co do nauki.Nastawieni są bardzo na język w sumie 10 godzin tygodniowo,zaznaczajac że godzina lekcyjna to 60 min.Przede wszystkim nie chodzi tam patologia i jest wysoka kultura osobista,dziecko jest bezpieczne.Mam porównanie ponieważ do podstawówki syn chodził publicznej,zdecydowałam się na tę szkołę od gimnazjum.Bardzo żałuję że nie wcześniej,syn miał duże problemy w nadgonieniu z programem.Dzieci które chodzą od podstawówki do Piwoniego mają większy zasób wiedzy.Mniej dzieci w klasie powoduje że nauczyciel może bardziej dotrzeć do większości.Uważam że szkoła jest rewelacyjna i jakbym mogła cofnąć czas to napewno zdecydowałabym się od początku na tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 212.160.172.* 02.03.09, 17:47 autoreklama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olalala Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 19:39 Na to wygląda...I Mikołaj Kopernik też był kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszpirowski Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 20:56 adin, dwa tri. piwoni naj jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:15 Myślę, że z co najmniej połowa pozytywnych opinni to autoreklama ;-) Cóż anonimowość w internecie nie pomaga rodzicom. Najlepiej odwiedzić samemu te szkoły. Popytać się wśród przyjaciół, znajomych. Szczególnie tych, którzy maja podobny do naszego pogląd na oczekiwania dot. dobrej szkoły. Zawsze jest coś za coś. A Wielki Brat reklamy internetowej ciągle żywy. A moze inne forum? Dziecięce, tam gdzie rodzice bardziej się znają, kojarzą loginy, spotykają w realu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek z wysokość czesnego w Piwonim i Naszej Szkole ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:58 czy ktoś może wie jaka jest wysokość czesnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: wysokość czesnego w Piwonim i Naszej Szkole ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 07:42 W STO 600, w Piwonim i TAK-u również w przybliżeniu chodzi o tę kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martunia_81 Re: wysokość czesnego w Piwonim i Naszej Szkole ? IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.10, 22:07 w TAK 650zł Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana.mama Re: wysokość czesnego w Piwonim i Naszej Szkole ? 04.03.09, 11:03 "0"- 490 zł I-III - 530 zł IV-VI - 540 zł klasy muzyczne - 600 zł + dodatkowo płatny obiad (catering) - 7 zł/obiad Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana.mama Re: wysokość czesnego w Piwonim i Naszej Szkole ? 04.03.09, 11:04 Takie opłaty są w Piwonim (zapomniałam dodać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: wysokość czesnego w Piwonim i Naszej Szkole ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 20:07 + jak widać/czytać mnóstwo na korepetycje Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana.mama Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinieia 04.03.09, 11:25 Hmm, ciekawe spostrzeżenia, ale niestety nie do końca prawdziwe. W Piwonim poziom jest wysoki, ale takim kosztem, o którym już kilka osób na tym forum pisało: - ciągła nauka w domu, - dziecko zaczyna lekcje (klasy 0-III o 8.30 a kl. IV-VI o 8.15) o tej 8 z minutami, przeważnie siedzi w szkole do 16.00, przyjeżdza do domu to szybki obiad i do lekcji. Następnie jak zrobi lekcje (często, gęsto z pomocą rodziców) to musi się uczyć bowiem ciągle są kartkówki, odpytywania i sprawdziany. Z reguły naukę dziecko kończy ok. 23.00 poczym idzie spać. Wstaje pomiędzy 6 a 7. Ile godzin snu??? A powinno w szkole postawowej spać ok. 10 godzin. Tutaj to nierealne. - gdy jest dziecko nieobecne w szkole (choroba) to musi zaliczać kartkówki i sprawdziany, które w tym czasie miała klasa. Zaliczanie odbywa się przeważnie o godz. 7.30!!!! O tej dodzinie dorosły ma problemy z logicznym mysleniem a co dopiero dziecko!!! - Ten wysoki poziom osiąga się ciężką pracą rodziców, którzy po południu i wieczorami zamieniają się w nauczycieli swoich dzieci. W szkole podane są informacje co musi umieć, niestety z wytłumaczeniem tego w klasie jest już gorzej. Ale wymagania są, oczywiście. Jak ktoś nie daje rady, to nie obędzie się bez korepetycji. - Języki, tak są, ale dzieci nie dadzą sobie rady bez dodatkowych lekcji. - Z dyrekcją w szkole się nie dogadasz - zawsze i wszędzie winne jest dziecko, oni są natomiast "the best". Na rodziców najlepszy jest krzyk (mimo, że to oni co miesiąc robią przelewy), a najlepszym argumentem każdej rozmowy jest stwierdzenie (pani dyrektor), że można zabrać stąd dziecko i już. Dużo osób zabiera dzieci, to jest niezaprzeczalny fakt, ale też pojawiają się nowe. Dużo osób (w tym ja) było i jest zafastynowanych wynikami tej szkoły, dlatego wciąż są chętni. Niestety jak bym na początku tej drogi wiedziała jak dochodzi się do tych wyników nigdy bym dziecka do tej szkoły nie wysłała. Najgorsze jest to, że moje dziecko nie chce przenosić się do innej szkoły, bowiem tą zna i co najważniejsze ma tutaj dużo przyjaciół i znajomych. Teraz zmieniać dzieciakowi całe środowisko?? To znów odbyłoby się ze szkodą dla niego, dodatkowe stresy itp. I tak wpada się w błędne koło. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo nie rozumiem ... 04.03.09, 17:24 To że dzieci się uczą (dużo, w domu itd) to źle czy dobrze?? W czym jest problem?? A Wy się w domach nie uczyliście?? Lekcji nie odrabialiście?? Przecież za naszych czasów też się trzeba było uczyć i to nie mało. No i jedni uczyli się więcej a inni mniej - to chyba zrozumiałe. To dlaczego fakt nauki w domu przytaczany tu jest jako minus tej szkoły?? Może to nie problem szkoły a dzieci?? Słyszałem od znajomych, którzy mają dzieci w salezjanach, że tam też dzieci dużo mają zadawane do domu. Ale to chyba dobrze?? Czy źle?? Odpowiedz Link Zgłoś
tylo PS 04.03.09, 17:26 moje dziecko ma zadawane mało. Wg mnie mniej niż ja miałem. I zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie za mało? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana.mama Re: nie rozumiem ... 04.03.09, 18:43 Widzę, że nie rozumiesz, a szkoda. Widzisz chodzi o to, że w szkole Piwoniego na większości lekcji podawane są informacje dzieciom na jakiś temat, który nie jest im tłumaczony, po powrocie do domu trzeba dziecko tego wszystkiego nauczyć aby mogło odrobić lekcje. My wszyscy też chodziliśmy do szkół i choć mieliśmy zadawane lekcje, to jednak mogliśmy wyjść na podwórko, do koleżanki, pobawić się czy pooglądac jakiś film itp. Tutaj dziecko od rana do nocy nic innego nie robi tylko się uczy. N iestety nie taym rzecz polega. Ja też nie jestem pedagogiem, a okazało się, że muszę być specjalistą w wielu dziedzinach. Cieszyłabym się, gdyby moje dziecko było dobrze nauczone w szkole, pzyszło do domu, odrobiło lekcje i jeszcze wieczorem mogło odpocząć. To jest marzenie większości rodziców i ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.forum Re: nie rozumiem ... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.09, 18:57 Widzę, że nie tylko ja mam takie szkolne przeżycia w szkole Pana P. Zgadzam się z "zainteresowaną mamą", że dzieci są przemęczone. Też zauważyłem, że większość lekcji musimy robić z dziećmi w domu. Stwierdziliśmy, że szkoła daje wytyczne co rodzice mają robić z dziećmi w domu (lub korepetytorzy). Myślałem, że jestem w tych odczuciach osamotniony, ale widzę, że coś zaczyna pękać i pojawia się coraz więcej rozgoryczonych rodziców. Może Pan P. przeczyta to forum i zastanowi się nad tym co u niego w szkole się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinieia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:30 Warto by te spostrzeżenia poczytał sobie Pan P.Rozdawanie amerykańskich uśmiechów na szkolnych uroczystościach doprawdy nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinieia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.09, 19:03 OOO, to takie buty??!! A ja zastanawiałam się nad posłaniem do Piwoniego dziecka. Ale chyba nie będzie to dobre posunięcie pedagogiczne. Widzę, że SP 53 jest dobrze opiniowana. Ciekawe, czy tam też popołudniami rodzice uczą swoje dzieci, czy tylko dzieci same odrabiają lekcje?? Przecież ta szkoła ma też wysoki poziom. Ktoś odpowie na moje pytanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też rodzic szkoła 53 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 20:01 tam jest problem iż same zajęcia trwają do 16.30. Więc jeśli jeszcze doszłaby wieczorowa szkoła no to dramat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic.gość Re: szkoła 53 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.09, 20:23 Ale w Piwonim kończą z reguły zajęcia o godz. 16.00, a potem w domu ciąg dalszy z małą przerwą na obiad. Niektórzy rodzice nawet potrafią "zaszaleć" i posłać dziecko na jakieś piłki, tańce, chóry itp. W innych szkołach to nie jest żaden problem, ale tutaj to wręcz ekstrawagancja, bowiem ten czas spędzony na innych zajęciach niezwiązanych ze szkołą, trzeba odrobić porą wieczorowo-nocną. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-32 Re: szkoła 53 19.03.15, 14:03 Koniecznie poczytajcie co czeka nasze dzieciaki! www.radiokrakow.pl/od-was/na-ruczaju-i-klinach-brakuje-szkol/ www.gazetakrakowska.pl/artykul/3788191,szkola-na-ruczaju-jest-za-mala-dzieci-beda-uczyly-sie-na-trzy-zmiany,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-32 Re: szkoła 53 22.04.15, 13:47 Przedszkole Centrum Wczesnej Edukacji na Wandejskiej 4 - cena 390 zł za miesiąc (w tym obiad) robi nabór do zerówki dla 5 -cio i 6-cio latków. Wspaniali nauczyciele, duży ogród-dzieci często są na powietrzu, domowa atmosfera. Na pewno lepiej posłać dziecko do zerówki tam, niż do przepełnionej szkoły - gdzie będzie siedziało kilka godzin na zatłoczonej świetlicy, gdzie nawet nie będzie miało miejsc przy stoliczku ani nawet na podłodze żeby odrobić lekcje. Nie mówiąc, że ze świetlicy pani nie zabiera dzieci na powietrze! W lipcu mają otwarte, pierwszy i czwarty tydzień sierpnia też działają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postronny Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinieia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.09, 19:08 Ale tutaj się zrobiło dużo opinii na temat szkoły Piwoniego. Ciekawi mnie czy w innych niepublicznych szkołach też są podobne problemy?? Bo tak, jak poczytałem to forum, wynika, że to u Piwoniego jest nieciekawie z nauczaniem przez nauczycieli tej szkoły. I chyba jest to jakiś poważniejszy problem, bowiem z doświadczenia wiem, że tego typu sprawy były i są z reguły rozwiązywane przy pomocy dyrekcji szkoły. Czy tutaj ten organ nie funkcjonuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinieia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 19:19 Czytam ,czytam i oczom nie wierzę,kryzys ma swoje dobre strony -ludzie liczą bardziej swoje pieniądze a rodzice od pana P. zaczeli pisać publicznie o tym , oczy z soba ciągle rozmawiaja.A pytanie o zarządzanie tą szkołą ... No cóż Pani Dyrektor ma ciekawą strategię -rodzicom z zastrzeżeniami wpiera ,ze to tylko ich problem a reszta jest zadowolona.potem rodzice sie zgaduja i dla wszystkich mniej lub bardziej podobną socjotechnikę ,czasami sobie pokrzyczy albo się obrazi na rodzica i traktuje go jak raroga...A pan P. zagląda tak rzadko ,że na ulicy nie do poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec swego syna Piwoniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 19:11 ja już wiem jedno. Do piwoniego nawet przez chwilę się nie zastanowię że słać tam dziecko. Nie piszę się na obłudę (wmawianie wszystkim dookoła jak cudnie me dziecko w piwonim ma) i wywalanie kasy na korepetytorów oraz zamęczanie młodego kuciem do 23. Mam wrażenie że to wstęp do ogólniaka Urbana (ale tam rozumiem że trzeba kuć 24h bo w końcu naj naprawdę są). W podstawówce niech młody i uczy się i jeszcze korzysta z podwórkowego życia popołudniami (oczywiście w granicach rozsądku) Ale tak czy siak chętni na bulenie dla dyr. P na pewno się znajdą. Ciekawe tylko KIEDY to wszystko pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Piwoniego IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.09, 19:44 Już pęka - popatrz co na forum się dzieje. A do przedmówczyni - to święta prawda co do postępowania Pani Dyrektor. I jeszcze jedno - ciągłe zabranianie komunikowania się rodziców między sobą. Pani Dyrektor dobrze wie, że jak rodzice zaczna rozmawiać i wym ieniać się poglądami to powoli ta budowla na giętkich nóżkach runie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Piwoniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 19:47 A o tej praktyce pani dyrektor to nie słyszałam - możesz to szerzej opisać - co to znaczy ,ze pani dyrektor zabrania ,ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Piwoniego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 20:05 do mamy ja też miałam chęć w przyszłym roku zapisać tam syna. Chwała że ktoś ten wątek rozpoczął a niektórzy "szczęśliwi" wożący tam dzieci odezwali się. Ufff, ufff. Już nawet nie będziemy w domu rozważać tej szkoły. Szkoda że STO tak daleko od centrum.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix NASZA SZKOŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 16:55 może ktoś coś podpowie co w ich temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: NASZA SZKOŁA IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.09, 15:18 Jeśli chodzi o halę sportową u P. to nigdy jej nie będzie, bo grunt nie jest szkoły. Do każdej szkoły trzeba dojechać, a wszędzie są korki komunikacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja do piwoniego chodzi corka prostytutki i zlodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 18:49 samochodów akurat. Chyba chca odciągnac od siebie swój plebejski stan, posylając dzieciaka do prywatnej szkoly , więc czy prywatna czy panstwowa plebs się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki piwoni oj piwoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 18:39 jutro u piwoniego rozmowy wstępne. I tłum chętnych. Magia jakaś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia_klocia Re: NASZA SZKOŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.15, 15:33 Podbijam temat, chcę wysłać tam córkę do pierwszej klasy od przyszłego roku (na szczęście mają jeszcze miejsca:). Są tu jacyś rodzice dzieci które tam chodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosia Re: NASZA SZKOŁA IP: 213.155.191.* 17.04.15, 18:28 Niezła szkoła. Fajna atmosfera i dużo zajęć dodatkowych. Języki są na bardzo wysokim poziomie. No i przede wszystkim niskie czesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. nasza szkola to oszusci IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 17.04.15, 18:56 Interes sie kiepsko kreci i stad zmasowana reklama na forum - seryjne wpisy zachwyconych rodzicow ktorzy wpisuja je z jednego komputera! Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: nasza szkola to oszusci 19.04.15, 20:27 przejrzałam ip i jakoś są różne :P czyli jednak nie oszuści. również mogę się wypowiedzieć jako rodzic dziecka chodzącego do tej szkoły-mój syn chodził tam od przedszkola (mają również przedszkole) do połowy podstawówki (przeprowadzka w inny region kraju). właściwie nie mam powodu napisać źle o tej placówce. szukam w pamięci i nie znajduję negatywów. z pozytywów: - idealny kontakt szkoła-rodzic. byłam poinformowana o wszystkim co się dzieje z synem, jego nauką, zachowaniem, wyjazdami, etc. syn nic nie musiał pamiętać-szkoła sama dbała o poinformowanie rodzica. bardzo mi tego brakuje w obecnej szkole (rozczarował mnie fakt, że to nie jest standard ;) ) - indywidualne podejście do ucznia (brzmi trywialnie, ale jako mama małego gagatka traktuję to jako gwiazdkę z nieba. nikt od razu nie wystawiał złej oceny z zachowania, tylko reagowano odpowiednio do sytuacji-informując rodziców i współpracując z nimi) - małe klasy (o wiele lepiej dzieci się uczą, gdy nauczyciel jest jeden na 5/10 osób) - system nauki jednozmianowy (nie trzeba komentarza) - prężnie działająca świetlica przed i po lekcjach (syn lekcje odrabiał po zajęciach w świetlicy, więc czas w domu był całkowicie wolny) - zajęcia dodatkowe, typu basen, judo, tenis, rolki - plac zabaw na terenie szkoły - całkowicie rodzinna atmosfera-wszyscy się znają (rodzice, uczniowie, kadra) - czesne całkiem do rzeczy w porównaniu do innych prywatnych szkół jeśli ktoś chce, to mogę udzielić więcej informacji na priv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: nasza szkola to oszusci IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 20.04.15, 18:34 serio? i ile tych ip naliczylas? a jakie czasy wpisow? nie jest dziwne ze prawie martwe forum ozywia sie kiedy trzeba zareklamowac kiepsko idacy lokalny biznes? w tej chwili 3 tematy walkowane przez podobne merytorycznie wpisy: wterynarz, szkola (platna koniecznie bo przeciez obciach poslac dzieciaka do normalnej szkoly), fryzjer, od czasu doc zasu dochodza jeszcze jakies gacie... w dupach wam sie przewraca - wierzycie ze jak zaplacicie to kupicie dziecku lepsza przyszlosc - sami nie macie ani czasu ani ochrtoy by spedzac z wlasnym dzieckiem czasu, co gorsza jestescie niewydolni intelektualnie, nie jestescie w stanie stworzyc zadnego pozytywnego wzorca dla wlasnego dziecka - ile ksiazek czytacie w miesiacu dorobkiewicze ? kupujeice spokoj wlasnego sumienia a w zyciu zero pasji... Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: nasza szkola to oszusci 21.04.15, 21:57 ile książek w miesiącu? ale kto? ja, mój syn, czy wszyscy razem? baaardzo dużo :) trafiłeś kulą w płot :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: nasza szkola to oszusci IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 22.04.15, 18:47 to ile w koncu? duzo to 1 czy moze 2 (ksiazki kucharskie tez wliczasz?) A reszta? o kupowaniu czystego sumienia przez posylanie dzieciaka do platnej szkoly? tez pewnie bylas w platnej szkole skoro tak duzo czytasz... czasy wiejskigo elitaryzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: nasza szkola to oszusci 23.04.15, 10:42 a pan Vlad to ze "stolycy", że Szczecin wsią nazywa? pan Vlad-aninimowy hejterek. a o książkach kucharskich nie pomyślałam ;( pójdę się wysmagać trzcinką w ramach pokuty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: nasza szkola to oszusci IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 23.04.15, 19:34 po pierwsze zapoznaj sie z en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law / pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina Uzycie terminu hejt* wyczerpuje powyzsze prawo... a wiejskosc nie ma nic wspolnego z miejscem urodzenia czy zamieszkania to stan umyslu... o ksiazkach kucharskich nie pomyslalals bo pewnie substytutem czytelnictwa stalo sie ogladania w TV Basiury... ( to tez przyklad wiejskiej pseudoelitarnosci). z tego smagania sie trzcinka wnioskuje ze musialas ostatnio ogladac Fifty Shades of Grey (ksiazka byla zbyt ambitna i trzeba bylo podeprzec sie filmem sciagnietym z neta?) Odpowiedz Link Zgłoś
kioto2000 Re: nasza szkola to oszusci 20.07.15, 07:22 hasla.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/vlad.h jak można sobie przeczytać powyżej - szkoda zachodu na dyskusje z władkiem ch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: NASZA SZKOŁA IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.15, 12:24 do NASZEJ SZKOŁY chodził mój syn. Jestem bardzo zadowolona z wyboru tej szkoły. Syn był przez cały okres szkolny zaopiekowany, miał bardzo dużo dodatkowych i bardzo interesujących i rozwijających zajęć. Nie musiałam wozić go na dodatkowe lekcje lub korepetycje. Dzięki temu, że w szkole nie ma bardzo licznych klas, każde dziecko jest bardzo dobrze znane nauczycielom i nie tworzą się zaległości. Dzieci bardzo się polubiły i ich przyjaźnie trwają do teraz, chociaż szkoła skończyła się kilka lat temu. Syn brał udział w olimpiadach i odnosił tam sukcesy. Polecam tą szkołę z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
tenis-123.a Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinieia 04.08.09, 18:15 Jeżeli można to proszę o opinię na temat szkoły muzycznej Piwoniego, chcę przenieś moje dziecko do tej szkoły, ale na forum jest tyle złych opinii o tej szkole, że jest złe nauczanie, że dzieci są przemęczone, a skąd te dobre wyniki uczniów tej szkoły ??? A jaka panuje tam atmosfera. Stosunki rodzic nauczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel nie chodzi tam patologia? osobiscie znam matke pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 09:30 Prostytutke i tatusia zlodzieja samochodow a bachor jezdzi na koniach. Wiekszoc ludzi w szczecinie wie kto to i co? Odpowiedz Link Zgłoś
india78 Re: nie chodzi tam patologia? osobiscie znam matk 19.04.11, 22:41 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Prostytutke i tatusia zlodzieja samochodow a bachor jezdzi na koniach. > Wiekszoc ludzi w szczecinie wie kto to i co? Gratuluje podejscia. Ręce opadają. Myślisz, że błyśniesz takiem tekstem? Czy dziecko odpowiada za to co robią rodzice? Czy z racji fachu (domniemanego) rodziców dziecko zasługuje na miano "bachora"? Jak dla mnie kazde dziecko jest DZIECKIEM i o ile niekrzywdzi mojego to nic mi do niego. Poza tym co oznacza Twoje znamienne "i co?" ? Bardzo jestem ciekawa co byś dziecku zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
irenasypniewska Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinieia 19.07.23, 03:22 Tak to prawda. Syna przeniosłem do Pana Piwoniego do szóstej klasy podstawówki bez wiedzy syna. Po miesiącu z duszą na ramieniu spytałem czy podoba mu się w tej szkole w odpowiedź z uśmiechem usłyszałam twierdzącą i ze jest kultura to mnie uspokoiło ze syn trafił do dobrej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 19:58 Moje dziecko chodziło do SP56 bardzo sobie chwalę tę szkołę z basenem słyszałam żeby się tam dostać trzeba się zapisywać u dyrektora już we styczniu. Szkoła od lat cieszy się bardzo dobrą opinią i jest od wielu lat w czołówce jeśli chodzi o wyniki nauczania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 20:02 Popieram opinę dagi moja córka chodzi do 56 i sobie bardzo chwalę chodzi do klasy dwujęzycznejjuż 3 rok biegle mowi po niemiecku a dyrektorka bardzo dba o szkołę jest czysto miło i bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.ip.netia.com.pl 20.03.09, 12:34 Dziecko chodzi do Piwoniego, ale zastanawiam się nad przeniesieniem do SP 56 (miejsce będzie bo się przemeldowałem)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 62.69.220.* 19.04.09, 00:22 Poszaleli Ci wszyscy, którzy tak wielbią szkoły prywatne. Nasze pokolenie kończyło szkoły publiczne i nie uważam siebie ani swoich znajomych za debili. Za to dzieci ze szkół prywatnych owszem. I winą obarczam rodziców, którzy postanowili powierzyć dziecko od 7 rano do 17 szkole. Sami spędzają z nim pozostałe (aż )3 godziny. Wiem co mówię, bo pracowałem w dwóch z wymienianych szkół i szczerze nie polecam !!! Wiem co tam sie dzieje z tej drugiej strony! Nie krzywdzcie dzieci, dajcie im przejść przez życie ze zwykłymi przeszkodami, nie izolujcie ich, one nie potrafią sie później odnaleźć w państwowych szkołach. I wszystkich mają za gorszych od siebie! Zacznijcie myśleć głową, a nie stanem portfela!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymistka Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.04.09, 13:25 Jakoś nie wierzę w Twoją pracę w szkołach niepublicznych, bowiem do tych szkół chodzą również dzieci ze średnio zamożnych rodzin. Tyle, że rodzicom zależy na edukacji i na opiece nad swoimi dziećmi. Zwykli ludzie pracują 8-9 godzin dziennie, więc dziecko musi być pod dobrą opieką w tym czasie. Nie neguję, że szkoły publiczne nie mają świetlic - mają, ale ich poziom znacznie odbiega od świetlic w szkołach niepublicznych. Aha, i nie obrażaj ciężko pracujących dzieci, uczą się znacznie więcej od dzieci ze szkół publicznych. Siebie nazwij debilem, a nie te dzieciaki. To, że są w takich szkołach dzieci rozpieszczone to fakt, ale w tych publicznych również. Więc nie gadaj głupot. Wydaje mi się, że po prostu zazdrość wyłazi z Twojej wypowiedzi, niestety. Jeżeli jesteś (w co wątpię) nauczycielem, to strasznie słabym i zakompleksionym. I abyś mnie nie oskarżał o stronniczość - moje dzieci chodzą do szkoły publicznej (ja nie pracuję, więc mogę je zaprowadzać i odbierać o różnych porach) ale znam dzieci ze szkół niepublicznych i widzę jak dużo pracują i się uczą. A ich rodzice nie myślą portfelami - jak sugerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 83.168.106.* 21.04.09, 18:11 a ja zgadzam się ze zdegustowanym, nawet jesli dzieci średnio zamożnych rodziców chodzą do szkoły prywatnej, to odstają od pozostałych tym, że nie opisują po powrocie z ferii wakacji w Kenii czy Meksyku tylko pobyt u cioci w Policach.. my jako dzieci chodziliśmy do szkół publicznych i nasze mózgi od tego nie ucierpiały, a że w szkołach publicznych wychowali się madrzy i skuteczni ludzie, z tym każdy sie zgodzi więc.. szkoła publiczna to prawdziwe życie, prawdziwa szkoła życia a jak ktoś chce chować dziecko "pod kloszem", to jego wybór i prawo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarna Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 11:06 W TAK-u ostatnio nowe zwyczaje się pojawiły. Rodzice donoszą, że dyrekcja wyciąga do nich łapę po pieniądze (ok 60 zł.) na sfinansowanie żaluzji w klasach. To czesne już nie wystarczy? Kryzys przygniata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Re: szkoła TAK IP: 212.160.172.* 22.04.09, 13:06 no jak się wybudowało nową siedzibę to teraz niech rodzice bulą na wystrój! W publicznych to do zrozumienia ale w prywatnej ?! moze czesne od nowego roku wzrośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopocianka do obiektywnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 12:12 ciekawe jakby sie dzieci dowiedzialy o tym ze ,te dziecko opisujace wakacje z Kenii to dziecko kryminogennych rodziców ? mamusia z burdelu a tatus z kryminalu?... to gorszy wstyd niz wczasy w Policach;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolona Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.globalconnect.pl 27.04.09, 20:37 witam Nie polecam szkoły Tak, ja tez długo sie zastanawiałam gdzie posłac moja pocieche lecz niestety wybór nie jest dobry.Myslałam ze posyłajac dziecko do szkoły rywatnej bede miała wpływ na różne decyzje i moje zdanie jako rodzica bedzie brane pod uwage a tu spotyka mnie cos całkiem innego.Kilka przykładów my jako rodzice nie mamy wpływu na to gdzie dzieci maja jechac na wycieczke jest z góry narzucona jedna propozycja i albo sie zgadzamy albo nie,z dyrektorkami niestety nie mozna porozmawiac indywidualnie,ciągle są wprowadzane zmiany i nawet na protesty rodziców nie ma reakcji np.dzieci jeżdziły i wracały na basen autokarem na poczatku roku po dwóch miesiacach dyrektorki stwierdziły ze autokar wraca z mała iloscia dzieci i to im sie nie opłaca i zniesli powrót z basenu autokarem (musze tu zaznaczyc ze szkoła położona jest na ul.Bronieskiego a basen na pomorzanach )nie proponujac żadnej alternatywy dla rodziców którzy nie mogą odbierać dzieci z basenu osobiscie ,inna rzecz to wiele dodatkowyc opłat do czesnego najnowszym pomysłem jest dopłata 60zł za dziecko za założenie żaluzji przeciwsłonecznych w oknach w salach lekcyjnych ,moge tu przytaczac wiele innych ciekawych pomysłów dyrekcji fantastycznej szkoły TAK . Niezadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 62.69.220.* 03.05.09, 01:33 Ha, ha! Dajcie dalej! Chętnie poczytam o chorych pomysłach w szkołach prywatnych! Zabierajcie dzieci do szkół publicznych! Myśmy sie tam wychowali i dobrze żyjemy! Czasami chcąc lepiej - czynimy gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: 62.69.220.* 03.05.09, 01:38 Jeszcze nic nie napisaliście o Katoliku na Orawskiej? Może jakieś spostrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.szczecin.mm.pl 18.07.09, 08:13 A czy Niezadowolona mogłabyś napisać jaka jest Twoja opinia o tej szkole pod względem nauczania i jego poziomu, zajęć dodatkowych w świetlicy i na terenie szkoły? Też zastanawiam się nad posłaniem dziecka do tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.181.114.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.08.13, 14:27 Jakie macie zdanie o szkole tak? Interesuje mnie przedszkole i szkola. Jest bardzo blisko i znajomo ja chwalili. Czy cos się tam zmieniło? Może polecicie jeszcze jakąś szkołę lub przedszkole językowe? Oczywiście na lewobrzezu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiu Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 15:36 a Polsko-Amerykanska szkola ??? co o niej sadzicie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.09, 11:47 Popatrz na podwórko za szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.chello.pl 18.07.09, 10:20 Nie lepiej dać dziecko do zwyczajnej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,illa prawda o szkołach piwoniego IP: *.chello.pl 19.08.09, 14:58 chodzióam do piwoniego,spędziłam tam kilka dobrych lat.dzięki tej szkole bez problemu zdałam mature w tej chwili jestem na 1 roku studiuw inżynierskich.piwoni dobrze przygotuje do wszystkich egzaminów nieważne czy są to testy kompetensji,gimnazjalne czy matura.nauczycieke robią co moga aby było tam dobrze.szkoła warta polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: prawda o szkołach piwoniego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 12:31 No cóż to trochę skompromitowałaś swoją szkołę "studiuw" to raczej pisze się przez "ó". Co do STO jestem osobiście zadowolony z poziomu nauczania. Dziecko na pewno samo sobie radzi i przez 4lata nie było potrzeby pomocy w nauce, a wyniki jak na razie rewelacyjne. Jakieś uwagi oczywiście można mieć ale jak dla mnie najważniejsze są wymierne wyniki w nauce i zadowolenie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next prawda? o szkołach priv IP: 212.160.172.* 27.08.09, 12:54 Zawsze się znajdą zadowoleni i nie ze szkół prywatnych. Większość z nas kończyła szkołę państwową i jakoś żyjemy. Prywatne to trzymanie dzieciaków pod kloszem. R zeczywistość jest nieco inna niż. No ale silniejsze jednostki na pewno sobie w życiu poradzą. Ja nie polecam Polsko-Amerykańskiej. Straszna rotacja dzieciaków (z 2 klas do końca dochodzi 7-10 osób), fikcyjny niemiecki, klasy klitki. Zakupiono juz teren pod nową szkołę no ale kiedy ruszy budowa kto to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.ale Re: prawda? o szkołach priv 05.11.09, 11:54 Czy możesz rozwinąć wątek szkoły polsko-amerykańskiej, mam ją za płotem i poważnie rozważam, czy miałeś tam dziecko i skąd bierze się rotacja - bo klasy klitki chyba nie były ukrywane od początku, jak również nie wierzę, że zasadniczym powodem jest "fikcyjny niemiecki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illa Re: prawda o szkołach piwoniego IP: *.chello.pl 09.09.09, 18:32 jeżeli poziom wiedzy mierzysz poprzez szybkie pisanie i błędy to żal mi ciebie xd Odpowiedz Link Zgłoś
tylo a te szkoły są NIEzwyczajne czy NADzwyczajne?? 28.08.09, 10:30 gdyby było lepiej to pewnie by się dzieci do nich słało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 22:20 Moje dzieci ukończyły przedszkole Liwena, szkołę Podstawową Piwoniego, Gimnazjum Salezjanskie przy Witkiewicza ale zdecydowanie jednoznacznie dzieci wybrały LO Państwowe do których dostały się bez trudu a teraz studjują.Wykształcenie muzyczne zdobywały dzięki szkołom. My Rodzice i dzieci jesteśmy zadowoleni z naszych wyborów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej jaka szkoda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 10:38 ojej, szkoda że nie wybrały prywatnego LO! a studiować pewnie będą w oksfordzie i dostaną stypendium ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.forum Re: jaka szkoda! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.09, 11:07 Widzę, że bardzo zazdrościsz. Widzisz, jednym zależy na dobru dziecka i dążą do tego ciężką pracą, inni natomiast potrafią tylko wygadywać głupoty, zazdrościć i obrzucać błotem. Żal mi ciebie. A tym dzieciakom życzę tego Oxfordu i stypendium na tej uczelni, lub na każdej innej jaką wybiorą kierując się swoimi zainteresowaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość55 szkoła podstawowa STO lub TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 23:09 Mam parę pytań do rodziców dzieci z szkoły STO lub TAK. Czy placówki spełniają Wasze oczekiwania? Czy uczniowie chodzą dodatkowo na korepetycje przed egzaminem do gimnazjum? Czy posłalibyście swoje dziecko jeszcze raz do tej szkoły? Proszę o informacje. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość65 Re: szkoła podstawowa STO lub TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 13:59 Mam parę pytań do rodziców dzieci z szkoły STO lub TAK. Czy placówki spełniają Wasze oczekiwania? Czy uczniowie chodzą dodatkowo na korepetycje przed egzaminem do gimnazjum? Czy posłalibyście swoje dziecko jeszcze raz do tej szkoły? Proszę o informacje. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: szkoła podstawowa STO lub TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 15:27 Moje dziecko uczniem STO i jak na razie jestem bardzo zadowolona – świetni, zaangażowani nauczyciele (szczególnie Pani Beatka z klasy 0 jest wyjątkową osobą). Co do korepetycji – my nie korzystamy ale wiem, że są dzieci które mają dodatkowe lekcje – niemniej jednak wydaje mi się, że to raczej wynika z braku czasu rodziców niż ze stopnia skomplikowania zadań. Jeżeli zaś chodzi o egzaminy gimnazjalne, to z tego co wiem dzieci świetnie je zdają i dostają się do najlepszych gimnazjów w Szczecinie – 16, 42 itp. Żeby obraz nie był zbyt sielankowy - powiem co jest wadą – lokalizacja (dla każdego kto nie mieszka na Warszewie), brak parkingu w pobliżu szkoły (straż miejska regularnie odwiedza tę ulicę), brak basenu (ale to jest problem wszystkich szkół niepublicznych z wyjątkiem Primusa, który ma słabe wyniki z egzaminów do szkół gimnazjalnych), sala gimnastyczna, na którą dowożone są dzieci ze starszych klas (0- 3 mają zajęcia na miejscu). Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.ale Re: szkoła podstawowa STO lub TAK 05.11.09, 12:08 czy znacie inne fora, na których rodzice wypowiadają się o szkołach podstawowych; to obecne, może niezamierzenie, kręci się wokół trzech szkół niepublicznych, a co z resztą - interesuje mnie szkoła nr 46 na Felczaka - jest to mój rejon a także rejon największej patologii z centrum szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Niepubliczna edukacja- opnie o szkołach IP: 62.69.212.* 17.11.09, 14:29 Witam, ja również stoję przed wyborem szkoły podstawowej.Zdecydowałam,że będzie to szkoła niepubliczna. Już prawie na 100% wybrałam szkołę TAK. Jakie było moje zdziwienie gdy po rozmowie z dyrektorką dowiedziałam się, iż nie mogę zobaczyć szkoły a wiedzę o niej mam czerpać ze strony internetowej (słabo przygotowanej). Na pytanie jak będzie wyglądała rekrutacja odpowiedziano mi, że kolekność zgłoszeń. Jednak zgłosić dziecka nie mogę. Dopiero w marcu.Od rodziców już posyłąjących tam dzieci wiem, że nie bez znaczenia jest znajmość dyrekcji lub inna protekcja np. innych rodziców. Podejscie dyrekcji szkoły niezrozumiałe dla mnie jednak rodzice i co ważniejsze dzieci tam uczęszczające są bardzo zadowolone. W czwartek idę do Piwoniego na rekonesans. Dyrektorka bardzo miła i rzeczowa przez telefon. ps. mam propozycję, aby osoby nie mające do powiedzenia nic co jest tematem wątku nie zabierały głosu. Rodzice, którzy podjeli decyzję o nauczaniu swoich dzieci w szkołach niepublicznych zdania nie zmienią. I myślę, że wypowiem się w imieniu większej grupy jesteśmy zainteresowani opiniami o szkołach prywatnych a nie czytaniem dywagacji wyższości publicznej nad niepubliczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parix Re: Niepubliczna edukacja- opnie o szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 14:10 Jakie wrażenia z SP Piwoni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Niepubliczna edukacja- opnie o szkołach IP: 62.69.212.* 27.11.09, 11:48 Bardzo pozytywne, każdy ocenia inne kryteria. Natomiast dla mnie bardzo miła dyrekcja. Została moprowadzona po wszytskich klasach, które są przestrzenne, jasne i dobrze wyposażone ( na pierwszy rzut oka). Weszłam z córką do klasy "0" i podpytałam dzieci czy są zadowolone ze szkoły. Jednogłośnie odpowiedziały, że bardzo.Angielski nauczany metoda Helen Doron, którą z dzieckiem sprawdziłam wcześniej i z pewnością bardziej skuteczny sposób nauczania niż zwykłe lekcje dla dzieci np. w przedszkolu. Ja zdecydowałam, że poślę tam dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilatybura Re: Niepubliczna edukacja- opnie o szkołach 07.12.09, 14:03 A co myślicie o niepublicznej szkole podstawowej Słoneczna na Prawobrzeżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.forum Re: Niepubliczna edukacja- opnie o szkołach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.12.09, 11:35 Hi hi hi, poczekaj, aż będziesz miała jakiś problem - pani dyrektor wtedy drastycznie zmienia twarz. "0" - oczywiście, że dzieci są zachwycone - nie mają nic zadawane do domu a w szkole jest fantastyczna atmosfera. Porozmawiałaś sama, bez obecności nauczycieli, z dziećmi z tej szkoły np. z klas starszych albo z ich rodzicami?? Spróbuj, o się zdziwisz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Niepubliczna edukacja- opnie o szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 23:46 Wydaje mi się, że w każdej szkole w wyższych klasach są zadania domowe i nauka. Czy w szkołach niepublicznych są większe wymagania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Niepubliczna edukacja- opnie o szkołach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.12.09, 09:41 Oczywiście, że są. Tylko, że jest spora różnica w tym zadawaniu i wymaganiu. Niestety bardzo często brak zdrowego rozsądku i szacunku dla dzieci. Normą jest siedzenie nad lekcjami i nauką do 10 -11 w nocy. Zresztą rodzice muszą być specjalistami we wszystkich przedmiotach. W większości podawane są na lekcjach wytyczne, a ktoś musi dzieci nauczyć bo są rozliczane z tego co mają umieć. Ech, co tu dużo mówić, nie jest fajnie. Odbywa się to kosztem zdrowia psychicznego dzieci, a przecież to dopiero podstawówka!!! Brak czasu na własne zainteresowania, brak czasu na spotkania ze znajomymi, na normalną zabawę. Te dzieci pracują więcej niż, my dorośli. Nie tak powinno być, nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: szkoła podstawowa STO lub TAK IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.15, 13:37 Witam, czy zapisała Pani dziecko do szkoły 46?Jestem ciekawa opinii, bo to również mój rejon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelika Re: szkoła podstawowa STO lub TAK IP: *.szczecin.mm.pl 05.06.13, 13:27 Polecam STO, mój syn uczęszcza tam od roku. Fakt bardzo wysoki poziom i oczekiwania wobec uczniów. Co do Tak-a-moja córka uczęszczaa tam pare lat temu. Poziom nie adekwatny o czensego, zostałam wezwana do pani Dyrektor "na dywanik" poniewaz moje dziecko byłozbyt asertywne, gdzie w STO stawiaja na pewność siebie i podejmowanych decyzji przez dzieci (oczywiście w granicach rozsądku:)). Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_2 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 24.01.10, 23:44 Wydaje mi się, że wiele opinii jest przesadzonych, na to która szkoła jest lepsza. Dziecko doucza się, czy razem się z nim pracuje w domu obojętnie do jakiej szkoły się chodzi, państwowej, czy prywatnej, bo dziecku należy po prostu nauczyć jak się ma uczyć.Co do p. dyrektor obojętnie z z której szkoły - na początku zawsze będą miłe, oprowadzą po szkole, bo chcą przecież tego ucznia(szkoła z tego żyje), a później jak będą problemy w klasie wśród dzieci może się zakończyć jak w szkole Piwoniego, że z braku kompetencji dyrekcji w rozwiązywaniu przemocy emocjonalnej wśród uczniów, jakiś ojciec nie wytrzyma, że jego dziecko jest terroryzowane i nastrzela dzieciakowi, który jest agresorem jego dziecka,- w sumie taki problem w prywatnych, czy społecznych szkołach istnieje, ale o tym się nie mówi.Tutaj akurat ojciec nie wytrzymał, ale przeważnie jak jest taka sytuacja, rodzice zabierają dziecko ze szkoły.Pani dyrektor tak rozwiązuje sprawy, zabrania uczniom mówić co jest w klasie rodzicom. Tutaj przeważnie stoi w obronie agresora, bo wiadomo, że łatwiej wywrzeć presję na ofierze zdarzenia. Co do p.Piwoniego, obecnie jeździ "gadającym" mercedesem - piękne autko, a ja pamietam jakim autkiem jeździł zanim rodzice szkoły zdecydowali się, aby on został jej właścicielem szkoły. Tak więc wiadomo, że ta szkoła przynosi mu ładny zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.ip.netia.com.pl 26.01.10, 16:04 Zgodzę się w dużej części, choć mówienie czym kto jeździ nie świadczy dobrze o tym, kto to mówi. Dyrektor każdej szkoły zawsze stanie po stronie nauczyciela (czyli uczeń jest winny) i będzie bronił dobrego (?) imienia szkoły. Niestety nasze szkoły jeszcze długo bedą walczyły o dobre imię, na to potrzeba wielu lat wytrwałej pracy wszystkich pedagogów. Absolutnie nie bronię tutaj szkoły Piwoniego, bo faktem jest, że nie wyjaśniono rzetelnie "tej" sprawy, a jedynie wyrzucono (z tego co wiem) ofiarę i atakujacego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.szczecin.mm.pl 19.02.10, 02:38 dlaczego nikt nic nie pisze o szkole polsko - amerykańskiej? Czy dlatego ze nie warto posyłac tam dziecko? Puk puk ....jeśli znajdzie sie ktoś kto ma tam dziecko prosze o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.centertel.pl 22.05.10, 15:11 Leonarda Piwoni fajna szkoła - polecam. u mojego syna jest 5 chłopców i pięć dziewczynek- super! wychowawczyni przemiła dzieciaki ją uwielbiaja i z chęcia przychodzą się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Tak IP: *.183.190.231.dsl.dynamic.eranet.pl 18.04.11, 23:17 Poszukuje wiecej informacji o TAKu. Jest tu ktokolwiek zadowolony z tej szkoly? Czy dzieci są zadowolone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc-I Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.183.187.87.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.08.11, 00:21 Bardzo proszę o opinię nt.szkoły TAK Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.cdma.centertel.pl 16.08.11, 18:32 Nauczycieli i ich metody nauczania polecam:))) Moja córka 3 lata temu kończyła tą szkołę i z wyników byliśmy bardzo zadowoleni. Jej klasa zajęła 1 miejsce z testów szóstoklasisty. Dostała się bez problemów do gimnazjum nr 16, 46 i 42. Gimnazjum zdała z czerwonym paskiem, więc przygotowanie miała bardzo dobre. Co do kontaktu z dyrekcją nie jest łatwy, ale też nie jest niezbędny, jeżeli dziecko nie ma problemów, a nauczyciele są bardzo zaangażowani w swoją pracę- i to jest najważniejsze. A mój kontakt z dyrekcją ograniczał się jedynie do 'dzień dobry', opłaty za czesne robiłam przelewem. Wiem, że nie powinno tak być, ale cóż, nam zależało na dobrej edukacji, a nie na dobrych układach. Polecam tę szkołę za poziom nauczania i ze względu na dobre grono pedagogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 14:28 a ja stanowczo odradzam - wszystko na pokaz, więcej mój syn nauczył się jak przeniosłam go do jednej z dobrych szkół publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc I Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.152.144.227.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.08.11, 19:52 Dziękuję za opinie. Mnie bardzo interesuje czy macie poczucie, że wasze dzieci są tam bezpieczne? Bo ja w przelocie widzialam kilka "dyskusyjnych" sytuacji, ktore spowodowaly, że trochę zwątpiłam w sens posyłania dziecka do tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
arabella7 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 25.08.11, 10:26 Proszę nie posyłać dziecka do TAK-a. Nasze dzieci były tam rok i był to rok stracony. Oczywiście pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Wszystko pod publiczkę tj. występy dla rodziców, piosenki, teatrzyki po angielsku, niemiecku, taniec - mydlenie oczu. Nasi znajomi zabrali również dzieci z tej szkoły (w ostatnim roku 3 dzieci z jednej klasy). Dyrekcja szkoły pełni w tej szkole funkcję wyłącznie administratora, nie angażuje się w żadne sprawy wychowawcze, problemy z wychowawcą. Nie będziecie mieć Państwo wsparcia od dyrekcji. Gdy zgłosicie Państwo problemy na jakikolwiek temat, staniecie się wrogiem i będziecie obserwowani na parkingu, na występach. Dowiecie się na przykład, że wasze dziecko nie może jechać na Zieloną Szkołę. Jeśli zależy Państwu na edukacji swoich dzieci, to nie radzę ich tam posyłać. No chyba, że chcecie mieć z dziećmi święty spokój i zapełnić im dzień maksymalnie tj. tenisem, tańcem, łyżwami, basenem, dodatkowymi lekcjami angielskiego. Można wtedy oddać dziecko i chwalić się znajomym, że jest w szkole prywatnej. Moje dzieci są obecnie w SP nr 10. Mają bardzo dobrych wykwalifikowanych nauczycieli ( w TAK-u był z tym problem). Dzieci lubią obie panie i nawet tęskniły w czasie wakacji. Jeśli ma Pani jakieś wątpliwości co do poziomu nauczania w szkołach publicznych to polecam artykuł www.glos.pl/node/4308. Pod treścią tego artykułu jestem w stanie podpisać się obiema rękami po swoich i moich znajomych doświadczeniach w TAK-u. Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc I Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.152.155.156.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.08.11, 18:13 Dziękuję za odpowiedz. Mam straszny mętlik w glowie. Do zerowki teraz idzie rocznik 2005 i 2006 . Wiec za rok bedzie mega ciezko z dostaniem sie do innej szkoly niz obowodowa. A moja obwodowa do niczego. Ludzie juz fikcyjnie melduja sie w Szczecinie ze wzgledu na szkoly. Szkoda, ze w naszym kraju wiekszy posluch mają obroncy zwierzat i stowarzyszenia od ochrony przyrody niz rodzice. Nie neguje ochrony zwierzat, ale irytuje mnie, ze mimo zebranych 350 tys podpisow w akcji - ratujmy maluchy Pani Hall uwaza rodzicow za id...ow. A my widzielismy nasze "przygotowane" szkoly i szczerze - nie jest dobrze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość dawna SP 21 - Stowarzyszenia "na Głebokiem" IP: *.183.178.112.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.04.12, 21:54 A co powiecie o tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: dawna SP 21 - Stowarzyszenia "na Głebokiem" IP: *.183.172.136.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.04.12, 18:16 nikt nie zna tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dawna SP 21 - Stowarzyszenia "na Głebokiem" IP: *.158.217.69.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.08.13, 14:21 Co do 21 na glebokim- pierwszego golego mężczyznę widziałam wlasnie s ppdstawowce za plotem. Często tam kręcili się zboczency, niestety nadal plot jest ten sam.... wątpię żeby to się zmieniło. Pani pajaczkowska to byla moja zmora, nigdy z wf nie bylam dobra, ale wf jeszczw bardziej znienawidzilam gdy uczyla mnie ta pani. Bardzo łatwo dzici moga dostać się do lasu, a po szkole czekajac na rodziców dzieci nikt nie pilnował. .. mam nadzieje że teraz to wygląda inaczej. Ale szczerze mówiąc, mojego dziecka bym tam nie zapisala, chociaz okolica jeat piekna i to wyremontowane boisko i silownia kuszą. .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: dawna SP 21 - Stowarzyszenia "na Głebokiem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.14, 21:43 Potrzebuję informacji o dobrych szkołach publicznych. Z dobrą kadrą nauczycieli, poziome nauczania, stołówką, świetlicą. Odpowiedz Link Zgłoś
monika98484 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 28.02.15, 20:01 ile kosztuje dawne sp 21 na głębokim w szczecinie.chodzi mi o czesne za miesiąc?Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia_klocia Nasza- szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.15, 15:37 Hej, są tu jacyś rodzice uczniów Naszej Szkoły z ul. Wawrzyniaka? Chcę zapisać tam dziecko od przyszłego roku i zbieram informacje na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamauśka1 Re: Nasza- szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.15, 10:32 Ja mam dziecko w IV klasie. Ze szkoły jesteśmy bardzo zadowoleni: domowa, przyjazna atmosfera, „wszyscy się znają” uczniowie nie są anonimowi, starsze i młodsze roczniki mają ze sobą kontakt co wpływa korzystnie na społeczny rozwój dzieci. Dzieci mają dużo godzin języków obcych i świetnie sobie radzą. Polsko - Niemiecka Szkoła Podstawowa " Nasza Szkoła" - POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Nasza- szkoła 16.04.15, 12:14 Kochani -mam dziecko przy Wawrzyniaka jesteśmy bardzo zadowoleni .Kadra pedagogiczna niezwykle sympatyczna ,umieją przekazać wiedzę swoim podopiecznym .Klasy liczą mało uczni i bardzo dobrze- nauczyciel ma możliwość pracy z każdym dzieckiem .Opłaty nie są wygórowane .Jeżeli chcesz wiedzieć więcej pisz -postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania.Pozdrawiam życzę właściwego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALESIA Re: Nasza- szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.15, 10:51 " Nasza Szkoła" to renoma i doświadczenie. Wielu laureatów konkursów językowych i przedmiotowych. Zero stresu, super atmosfera. Godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Nasza- szkoła IP: *.univ.szczecin.pl 16.04.15, 12:45 Szczerze polecam, ciepła, życzliwa atmosfera, małe grupy i nauczyciele, którzy chcą te dzieci uczyć. Moje dziecko było zachwycone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_ce Re: Nasza- szkoła IP: *.internetia.net.pl 16.04.15, 14:33 Dzień dobry, z tej strony co prawda nie rodzic a absolwent "Naszej Szkoły". Z perspektywy czasu jestem wdzięczny iż wąłsnie na tą szkołę zdecydowali się moi rodzice. Co prawda jako uczeń nie za bardzo byłem świadomy tego wyboru, jednak jako absolwent Politechniki Szczecińskiej zdałem sobie sprawę iż był to dobry wybór. Jako Inżynier Mechatroniki oraz magister Budowy Maszyn na wydziale mechanicznym obecnego ZUT-u uzyskałem wysokie stypendium Unijne które pozwoliło w łatwiejszy sposób znaleźć dobrze płatną pracę. Szkoła "Nasza Szkoła" to miejsce o wielokulturowym charakterze z dobrze wyszkoloną kadrą nauczycielską. Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaisy Re: Nasza- szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.15, 16:27 Spoko szkola. Ja tam jestem zadowolona. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Nasza- szkoła IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 16.04.15, 20:26 Polecam SP Nasza Szkoła moje dziecko uczęszczało do SP Naszej Szkoły i ponownie dałam córke jestem bardzo zadowolona podejście do ucznia wspaniała kadra wykwalifikowana i dyrekcja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazur Re: Nasza- szkoła IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 17.04.15, 12:19 Witam. Moje dziecko chodziło do tej szkoły od klasy 3-6 . Nauczyciele jak i dyrekcja dbali o to aby dla mojego dziecka był zapewniony komfort nauki jak i dodatkowych zajęć jeśli czegoś nie wiedział nie było żadnego kłopotu aby mu pomóc. Do tej pory dobrze wspomina tą szkołę , tak samo i ja , informacje typu wyjazdy były informowane przez mojego syna jak i do mnie dzwoniono z informacją czy moje dziecko może pojechać na wycieczkę czy chodzić na basen . Zatem polecam tą szkołę jak najbardziej moje oczekiwania jak i mojego dziecka zostały spełnione jak: bezpieczeństwo , nauka , komfort , atmosfera . Pozdrawiam :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Oszusci Nasza Szkola IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 17.04.15, 18:55 Interes sie kiepsko kreci i stad zmasowana reklama na forum - seryjne wpisy zachwyconych rodzicow ktorzy wpisuja je z jednego konmputer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gierappa Re: Nasza- szkoła IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.15, 20:24 Moja koleżanka ma tan juniora już drugi rok i jest bardzo zadowolona. Indywidualne podejście do potrzeb dziecka i kameralna atmosfera plus całkiem spory arsenał zajęć dodatkowych. Generalnie opinia całkiem pozytywna :) Odpowiedz Link Zgłoś
karo369 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie 15.04.15, 17:45 Szkoła...najbliżej domu :) Tak, tak ...najbliżej domu. Bo dziecko jak będzie chciało się uczyć to wszędzie sobie poradzi.Moje dzieci skończyły studia magisterskie dzienne mimo że chodziły do liceów nie najwyższych lotów. Nauka wtedy jest bez stresowa i dziecko ma więcej czasu na dokształcanie się : Tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi4 Re: szkoły TAK lub Piwoniego -b.proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.15, 12:57 Gorzej jak nie bedzie sie chcialo uczyc:) Ja uważam że jak kogoś stać to jednak niepubliczna podstawówka jest lepszym wyborem, bo każde dziecko jest 'przypilnowane' i te co chca sie uczyc i te którym idzie trochę gorzej. Mój synek jest swietny z jezyków za to idzie mu duzo gorzej z przedmiotów scislych. Dopiero jak poslalam go do prywatnej podstawówki to nie musze spedzac calych wieczorow tlumaczac mu material ktory 'przerobili' w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś