Dodaj do ulubionych

ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 212.14.10.* 24.01.02, 19:14
Mysle ze powinnismy ja w ten sposob uczcic.Nie bede pisal wiele:
1.Byla jedna z niewielu osob z naszego miasta ktore sa znane w calej Polsce.
2.No i te swietne piosenki.

Co wy na to ?
Moze Gazeta sie tym zainteresuje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: JACEK Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 64.9.159.* 24.01.02, 19:48
      Raczej " Ogolnopolski turniej talentu im H. Majdaniec" na LODOGRYFIE albo w parku
      • Gość: MICHAL Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.skane.se 25.01.02, 06:56
        Absolutnie sie zgadzam.Nazwac jedna zglownych ulic lub parkow.
        Pamietam ja z lat 60 siatych byla swietna.
    • Gość: Jurek Ch Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.02, 07:37
      OCZYWISCIE TAK
      Prosze przezwijcie szybko cos srodmiejskiego, lub
      niemal srodmiejskiego, np Zygmunta Felczaka (po co nam
      ulica pamieci czlonka Gl. Komitetu Wykonawczego
      Narodowej Partii Robotnmiczej) na ulice JEJ imienia.
      Helenka to bylo to. Pepsi i Coca to jest nic do Helenki.
    • Gość: PS Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.124.228.* 25.01.02, 07:48
      jESTEM ZAAAAAAAA!!

Gość portalu: pokost napisał(a):

> Mysle ze powinnismy ja w ten sposob uczcic.Nie bede pisal wiele:
      > 1.Byla jedna z niewielu osob z naszego miasta ktore sa znane w calej Polsce.
      > 2.No i te swietne piosenki.
      >
      > Co wy na to ?
      > Moze Gazeta sie tym zainteresuje ?

• Gość: Tomek Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.178.168.* 25.01.02, 10:15
        Dołączam się do ZA - :-))
        • stettiner Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.02, 10:18
          Również popieram pomysł!
          • Gość: pokost Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.14.10.* 28.01.02, 11:55
            Fajnie by bylo aby jej ulica znajdowala sie w czesci miasta ktore kojarzymy z
            Zyciem-kulturalno rozrywkowym (albo przynajminiej jakims substututem).
            Gdyby podzamcze ryszylo mozna by tam najwac Jej imieniem jedna z ulic.
            Druga mozliwoscia jest przemianowanie jednej z glownych ulic w naszym miescie
            na ulice Jej imienia (choc beda to duze koszty)
            mozna wreszcie Jej imieniem nazwac to co jeszcze pozostaje bez nazwy np.
            nowopowstajacy most przez regalice bylby nie Nowoclowy ale
            Im.Heleny Majdaniec !!!!!!!!1

A co Gazeta na to ?
            • Gość: Jazzek Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.79.* 28.01.02, 15:02
              Znaj proporcją mocium panie!
              HM jako osoba znana i szczecinianka niewątpliwie zasługuje na uhonorowanie, ale
              sława piosenkarza jest ulotna nad wyraz. Jestem z zasady przeciwnikiem zmiany
              nazw historycznych (nawet Wyszyńskiego jest dla mnie ciągle Wielką),
              szczególnie na Podzamczu, które zasługuje na szczególną ochronę. A mosty to
              wolałbym widzieć nazwane nieosobowo, albo od postaci historycznych szczególnego
              kalibru.
              • Gość: mirela Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 18:06
                A może coś w Teatrze Letnim.I dziedzina pasuje i przyjemnie?
                • Gość: pokost Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.14.10.* 03.02.02, 11:55
                  To dobry pomysl z teatrem letnim.
                  A co do poprzedniej wypowiedzi uwazam ze naprawde nie bylo az tak duzo
                  szczecinian ktorymi mozemy sie chwalic. Wiec uczcijmy tych ktorych (niestety,
                  bo juz nie mamy) mielismy. Wole aby ulica nazywala się Heleny M. niż nie
                  przymiezajac pierwsza z brzegu Obroncow Stalingradu !(zawsze zadziwia mnie ze
                  taka jeszcze istnieje)
                  Most jest idealny do nazwania jej imieniem dla tego, ze nie ma jeszcze nazwy.
                  Poza tym laczy obie czescie miasta jak jak jej muzyka laczy...takie symboliczne
                  znaczenie.
                  A zasady nazewnictwa mamy takie jakie sobie ustalimy.
                  • Gość: REKIN Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 10.10.10.* 03.02.02, 14:09
                    A co ci się nie podoba w Obrońcach Stalingradu ?
                  • Gość: Jazzek Re: ul. Heleny Majdaniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.79.* 07.02.02, 11:51
                    To może sam teatr letni nazwać imieniem Heleny Majdaniec?
                    A na most nowocłowy to mam lepszą propozycję: Most Janiny Patyry, nawet za
                    życia, o! Mało kto dziś wie, kto to byli Felczak i Firlik, a o słynnej
                    geografce pamięć szybko nie zaginie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka