Dodaj do ulubionych

Kto rządzi na Wielgowie?

07.06.09, 22:58
Niech sobie Władka na sołtysa wybiorą.
Obserwuj wątek
    • gozal dziwię się straży miejskiej... 07.06.09, 23:11
      dzikowski to jakiś burak i oszołom. już raz podpadł idiotyzmem na podobną
      skalę, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć, co dokładnie zrobił. ale tak czy
      inaczej, postanowiłam sobie zapamiętać jego nazwisko i nigdy, ale to nigdy nie
      zagłosować na niego w żadnych wyborach.

a ludzi - jeśli się burzą po chamsku - tym bardziej powinni przetrzepać w
      kontrolach, bo pewnie mają coś na sumieniu i przykrywają chamstwem. jak by
      mnie tak zlinczowali podczas czynności służbowych, od razu bym zadzwoniła na
      policję i może coś by to dało.

szambiarstwo w naszym kraju to jedna wielka farsa - ludzie wylewają na pola,
      cieknie im z celowo zrobionych dziur, firmy też nie wywożą tam, dokąd należy.
      trzeba się za to wziąć i to ostro. przyfasolić najwyższą z możliwych kar raz
      za razem, to przestanie się opłacać takie oszukiwanie na koszt środowiska i
      następnych generacji.
      • Gość: dzentelmenel a ja sie dziwie pismakowi IP: *.szczecin.mm.pl 07.06.09, 23:17
        czy panie cepie nie masz pojecia ze ulica lutykow to juz slawociesze nie wielgowo?
        • Gość: ZED profesjonalizm gazety IP: *.mysmart.ie 08.06.09, 00:50
          dlaczego gazeto nie napisalas tego od razu? wersja 1. artykulu sprzed
          kilku dni, a wersja 2. znacznie sie rozni. w pierwszej opisaliscie
          wskazujac wine i inwazyjnosc strazy, w drugiej dopiero wspomnieliscie o
          zawiadomieniach, procedurze i listach. to zmienia mocno postac rzeczy.

w takim wypadku kontrola powinna nastapic ponownie, ale bez kopania w
          drzwi, tylko z rozumem i kooperacja.
          • krzysztofsf Re: profesjonalizm gazety 08.06.09, 11:08
            Gość portalu: ZED napisał(a):

> dlaczego gazeto nie napisalas tego od razu? wersja 1. artykulu sprzed
            > kilku dni, a wersja 2. znacznie sie rozni. w pierwszej opisaliscie
            > wskazujac wine i inwazyjnosc strazy, w drugiej dopiero wspomnieliscie o
            > zawiadomieniach, procedurze i listach. to zmienia mocno postac rzeczy.
            >
            > w takim wypadku kontrola powinna nastapic ponownie, ale bez kopania w
            > drzwi, tylko z rozumem i kooperacja.

Dokladnie.
            Rzecznik strazy plotl wyjasniajac sytuacje.
        • Gość: efce Re: a ja sie dziwie pismakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 19:58
          ale Rada Osiedla tego rejonu nosi nazwę Wielgowo-Sławociesze ,której
          to właśnie wiele lat przewodził pan gbur dzikowski
      • Gość: Joachim Re: dziwię się straży miejskiej... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.06.09, 00:48
        Burak to jesteś ty! A temu Dzikowskiemu do pięt nie dorastasz. I
        tyle
        • Gość: shambo Re: dziwię się straży miejskiej... IP: 62.69.219.* 08.06.09, 10:11
          A kto by chciał się z takim buractwem mirzyć:) "Zrąbałem" - taaa,
          poziom wiceprzewodniczącego rady miasta:) A pseudo-oszczędnych
          syfiarzy co nie mają szamb i wylewają bylegdzie do kontroli i walić
          regularnie mandatami, aż się nauczą, że kombinowanie nie popłaca
      • Gość: Awro Re: dziwię się straży miejskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 09:10
        Napisałeś "firmy wywożą tam gzie nie należy" otóż kazda firma
        wywozi tam gdzie nie należy czyli do zlewni a ze zlewni wszystko
        idzie do Odry bo w Szczecinie jak narazie niema oczyszczalni. Mam
        pytanie komu Straz Miejska powinna wystawić mandat?.
        • Gość: skubaniec Re: dziwię się straży miejskiej... IP: *.chello.pl 08.06.09, 12:45
          Awro zawsze możesz podać miasto do Sądu Grodzkiego.
    • Gość: kvasia Niedługo Szczecin zapłaci karę IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.09, 23:21
      Niedługo Szczecin zapłaci karę, że dzielnice w jego obrębie nie mają
      kanalizacji. Zobaczymy, kto wtedy się będzie śmiał. A od Dzikowskiego wara,
      gdyby nie on, to Wielgowo by wyglądało jak Skolwin, a tak wygląda chyba
      najlepiej na całym Prawobrzeżu. Tylko te dosłownie zasr... szamba.
      • Gość: edek Re: Niedługo Szczecin zapłaci karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 00:39
        Tylko, że Skolwin chyba ma kanalizację, a Dziku dla swojej dzielnicy jakoś nie
        może wyegzekwować budowy.
    • andreas.007 Kiedys rzadziła mafia, a teraz radny D. 07.06.09, 23:25
      Kiedys rzadziła mafia, a teraz radny D.
      ;)
      • Gość: kvasia Niech doprowadzą kanaliże do Wielgowa IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.09, 23:42
        No tak, ale dla Wielgowa wiele zrobił, nie jego wina, że Krzystek, a raczej jego
        wnuk, chyba dopiero w 2050 roku doprowadzi kanalizację do Wielgowa... Przecież z
        tego, co słyszałam, miasta z szambami w swoim obrębie miały płacić karę. Ile
        ludzie narzekają w Wielgowie, że nie mogą doczekać się na kanalizację. Może
        dziennikarze Gazety o tym powinni napisać, a nie o tym, co Dzikowski
        powiedział... Ale ich tylko obchodzi polityczka, a nie problemy zwykłych ludzi...
        • Gość: edek Re: Niech doprowadzą kanaliże do Wielgowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 00:35
          Może dziennikarze Gazety o tym powinni napisać, a nie o tym, co Dzikowski
          powiedział...

Miasto powinno wziąć się za kanalizację, mieszkańcy powinni przestrzegać prawa a
          dziennikarze powinni piętnować nieodpowiednie zachowania polityków. Każdy ma
          robić swoje, a nie "to albo to".

• andreas.007 Re: Niech doprowadzą kanaliże do Wielgowa 08.06.09, 00:54
            nienormalne postawy nawet polityków
            sa tolerowane, a nadto lansowane, premiowane
            w nienormalnych sytuacjach!

Juz nie chce odwolywac sie do postaw ludzi w wiezieniach,
            ale tutaj jest po prostu duzy problem,
            jest to nienormalna sytuacja, ze mieszkancy Wielgowa musza walczyc,
            a wtedy potrzebuja takich wlasnie politykow...
        • Gość: winiacz Re: Niech doprowadzą kanaliże do Wielgowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 08:13
          to co, jak nie mają kanalizy to mogą wylewać gó... na pola albo dziurawić
          szamba, żeby ścieki wsiąkały w grunt? i nie powinni mandatu dostać?

no brawo, brawo. bardzo mądre podejście.
    • Gość: to ja Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 01:09
      Wybiórczej jak widze brak tematów do "łajania" wiec upatrzyła sobie
      radnego Dzikowskiego....tylko dlaczego nie pisze o tym ile dobrego
      zrobił ? i nie tylko dla Wielgowa....artykuł nie jest autoryzowany,
      wiec nie bardzo musze wierzyć,że taka rozmowa miała miejsce. Ktos w
      zaufaniu uprzejmie donosi jak wygladała kontrol???myślę,ze ten ktoś
      nie do konca mówił prawde- inaczej nie wstydziłby sie podać swojego
      nazwiska.....panie redaktorze, a moze lepiej byłoby portudzić sie
      troche i spróbowac zasiegnąc informacji kiedy Wielgowo zostanie
      skanalizowane.....nie jątrzyć durnymi artykułami, a pomóc
      mieszkańcom??? Jak juz ktos napisał nie dorastasz pan do pięt
      radnemu Dzikowskiemu........
      ..a wszystkim oburzonym życze zadowolenia z posiadania kanalizacji.
      • Gość: sąsiad z płoni Re: Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.um.szczecin.pl 08.06.09, 06:33
        co zrobił dla siebie to wszyscy widzą a co zrobił ten człowiek Dzik...dla
        pozostałych szczecinian ktoś powinien to prześledzić i wyciągnąć wnioski może
        nie nadaje się na pełnienie funkcji radnego a na pewno v-ice przewodniczącego
        RADY MIASTA a może traktuje to jak własny folwark.Pamiętam jak kiedyś było w
        sąsiedniej Płoni jak rządziła tam inna ekipa i też możliwe że wszyscy się
        wtenczas bali. Ta ekipa była tam gdzie jest teraz Pan Dzik.. .
        • Gość: to ja Re: Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 08:22
          ho ho ho ....odezwał sie jakiś zazdrośnik z Płoni....no to proszę
          zobaczyć ilu interesantów zgłasza sie do
          Wiceprzewodniczacego....właśnie to jest dowodem ,że pomaga
          wyborcom.......
      • Gość: mirek co zrobił Dzikowski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 09:31
        może podasz konkretne fakty co nadzwyczajnego zrobił radny
        Dzikowski, ponad to do czego zobowiązywani są wszyscy radni
        Szczecina?
        • Gość: fru sru fru sru Re: co zrobił Dzikowski? IP: *.chello.pl 08.06.09, 12:58
          Od początku pierwszej kadencji rzeczywiście sporo załatwił ale tylko dla
          Wielgowa, reszta miasta jest dla niego nieważna bo 100% elektoratu ma w tej
          dzielnicy, a że mieszkańcy są zdyscyplinowani i jednomyslni podczas wyborów to
          do dostania się do RM Dzikowskiemu w zupełności wystarczy. A co załatwił,
          wymienię to co wiem: zamienił drogi gruntowe na asfaltowe albo z kostki
          brukowej, pojawiły się w wielu miejscach chodniki, teraz trwa remont a raczej
          budowa nowej sali gimnastycznej przy szkole i zapewne załatwił wiele mniejszych
          spraw. Ale te zasługi nie dają mu mandatu na takie traktowanie komendanta SM,
          mieszkańcy muszą wiedzieć jakie ciążą na nich obowiązki i że trzeba opróżniać
          szambo legalnie i za każdym razem brać na 100% usługi fakturę i przechowywać ją
          w takim miejscu aby podczas kontroli nie było spazmów i biegania do radnego.
          Pora aby radny Dzikowski zabrał w tej sprawie jednoznaczną pozycję i wyjaśnił
          czy była ta rozmowa czy nie. Jak była to jest to porażką PO, może eurodeputowany
          Nitras by się w wyjaśnienie sprawy włączył.
      • Gość: efce Re: Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 20:26
        idioto podać nazwisko, lecz się dzikowski nakazuje zaniechania
        czynności służbowych co podlega pod KK a ty chcesz nazwisk cała
        sprawa jest do udowodnienia w prosty sposób bez podawania nazwisk i
        narażania zwykłych ludzi tylko trzeba chcieć ale po co lepiej
        zamieść pod dywan i jest dobrze
    • Gość: to ja Re: Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 01:32
      toż przecie wybrali Władka na swojego radnego....a to
      zobowiązuje....i radny staje na wysokości zadania.....wiec o co
      chodzi??? zazdrość ściska?.....Wielgowo trafiło z wyborem w
      dziesiatkę....inne dzielnice niech zazdroszczą.....
    • Gość: fikus Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.szczecin.mm.pl 08.06.09, 07:59
      Dziwuje sie Panu komendatowi,że przelakł sie p.DZIKOWSKIEGO(chyba ze
      boi sie o stołek) przeciez działania przez S.M.zostały podjete
      prawidłowo zgodnie z Uchwałą R.M.
    • Gość: GOŚĆ Cwaniaczek? rzadzi!! IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 08.06.09, 08:07
      Pan Dzikowski wyznaje chyba zasadę ze niech płacą inni tylko nie On. O tym że w niektórych domkach żyją sobie cwaniaczki i darmozjady oraz złodzieje to powszechnie wiadomo. Mieszkam na osiedlu i nie raz widziałam jak wieczorami na osiedla przyjeżdżają takie wypasione bryki z których wysiada cwaniaczek i wrzuca do osiedlowych śmietników po kilka worków ze śmieciami, nie płacąc za to ani grosza. Powszechnie wiadomo aby obniżyć sobie koszty utrzymania domku dziurawią specjalnie szamba, a śmieci albo wrzucają do osiedlowych śmietników, albo do lasu. Grupa taka w moich oczach to banda złodzieji i pasożytów. Mam nadzieje że straż miejska będzie dalej kontrolować i wlepiac mandaty ociągajacym sie obywatelom tego miasta, za brak stosownych umów na utrzymanie czystości. W końcu też śmiecą i produkują nieczystości.
      • Gość: twarda sztuka Re: Cwaniaczek? rzadzi!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 08:31
        może to rozsądne aby Wielgowo odłaczylo sie od Szczecina.
      • Gość: kasiek Re: Cwaniaczek? rzadzi!! IP: *.chello.pl 08.06.09, 09:37
        Chyba się pomyliłeś, bo przeważnie takie cuda robią ci co handlują, chociażby na
        rynkach, śmieci wyrzucają do osiedlowych śmietników, podobnie jak gastronomicy i
        inni przedsiębiorcy co nie chcą płacić za śmieci.
        • Gość: qwerty Re: Cwaniaczek? rzadzi!! IP: *.chello.pl 08.06.09, 13:02
          Kasiek żebyś ty wiedział jak bardzo się mylisz, czasami widzę na swoim osiedlu
          zjawisko podrzucania smieci do pojemników spółdzielczych z wypasionych fur. I
          nie są to śmieci z gastronomii tylko w niewielkich workach typowo z domowych
          wiaderek.
    • Gość: mega Re: Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 08:29
      Władek to ten co nic nie zarabia a nieźle żyje?I dobrym autem
      jeździ,i głodem nie przymiera i na wycieczki zagraniczne wyjeżdża.
    • siciliano Kto rządzi na Wielgowie? 08.06.09, 09:11
      "Kar mogą spodziewać się także ci, którzy mają dowód na pozbycie się
      np. 7 m sześc. ścieków miesięcznie, podczas gdy z sieci wodociągowej
      pobierają kilkakrotnie więcej. To oznacza bowiem, że albo szambo
      jest nieszczelne, albo część nieczystości została wywieziona
      nielegalnie, czyli np. wylana na pole."

Powyższe akurat ma sens tylko w odniesieniu do miesięcy październik-
      marzec. Przez pozostałe miesiące ludzie trawniki i ogrody podlewają.
      • Gość: qwerty Re: Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.chello.pl 08.06.09, 13:04
        siciliano zawsze można zamontować sobie podlicznik w ogródku przydomowym i po
        sprawie. No ale po co właściciele sami mają kręcić na siebie bat. Nie jesteś w
        temacie to się nie wypowiadaj.
    • Gość: kvasia Oto co zrobił dobrego Dzikowski: IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.09, 11:36
      - generalny remont ulicy Bałtyckiej
      - pętla autobusowa, asfalt i chodniki na ulicy Bryczkowskiego
      - nowe skrzydło wielgowskiej szkoły podstawowej
      - dwa ładne place zabaw dla dzieci
      - dobry kontakt z mieszkańcami
      - linia pospieszna G
      Jak jeszcze Rokita był w PO, to Dzikowskiego ponoć przedstawiano jako tego,
      który tak świetnie dba o interesy swoich wyborców.
      Nawet jakby Dzikowski zaczął nago chodzić po Urzędzie Miejskim, Wielgowo będzie
      dalej na niego głosowało i pewnie zostanie ponownie wybrany, bo w Wielgowie jest
      bardzo wysoka frekwencja w przeciwieństwie od innych dzielnic. Ludzie tu nawet
      głosują w wyborach osiedlowych - 15% Wielgowo, 1% Śródmieście.
      Nie liczy się, co człowiek gada, a co robi.
      • Gość: e.beata Re: Oto co zrobił dobrego Dzikowski: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:06
        to dobrze że robi coś dla Wielgowa. I nie wnikamy dlaczego. W koncu
        efekt jest ważny i zadowolenie mieszkanców.
        Ale czy mieszkańcy broniąc p. Dzikowskiego przed krytyką postępują
        słusznie???? Jakie świadectwo sobie wystawiają? Kupił ich moralność
        za cenę prztystanku?? Tak tanio siebie cenią wielgowianie??? Jż.
        radny postępuje niezgodnie z prawem, to należy go potępić.
        zamiatanie pod dywan nie pomoże, ten brud w końcu i tak wylezie.
    • Gość: Aneczka34 A Malczewski co na to??? RO postawi IP: *.pl 08.06.09, 11:55
      się ????? hahahhahaha....
      • Gość: qwerty Re: A Malczewski co na to??? RO postawi IP: *.chello.pl 08.06.09, 13:07
        A Jacek Malczewski tańczy jak mu Władek zagra, jest namaszczony przez radnego i
        po co ma fikać. Zawsze te 250 zeta za bycie przew. RO drogą nie chodzi.
        • Gość: :D Re: A Malczewski co na to??? RO postawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 13:53
          co do niego to wara... on jest wporządku jak cała rada osiedla mam mame w radzie
          i wiem jak to jest... i prosze mi nie oskarżać żanych ludzi od nas z rady bo
          osobiście skopie glanami.....
          • zofiapodpaska Re: A Malczewski co na to??? RO postawi 17.06.09, 20:17
            To powiedz jak nazywa się twoja mama, poinformujemy ją na radzie osiedla na
            Bałtyckiej 35a we wtorek o 18:00 jakiego ma inteligentnego inaczej synka. W
            radzie osiedla są tylko cztery kobiety a więc nietrudno będzie dowiedzieć się
            która z nich ma syna w zdziecinniałym wieku.
    • Gość: e.beata Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:13
      A dlaczego kontrole wrócą w sierpniu, a nie zostaną dokończone teraz
      zgodnie z harmonogramem???
    • Gość: partyzant Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 14:46
      Dlaczego ja mam się spowiadać z pobranej wody z sieci. Ja jestem partyzantem i
      myję się w misce wody na dworze bez względu na porę roku , dlatego nic im do
      rozliczania wody.Suma wody wchodzącej nie może być w proporcji odprowadzana.
      Natomiast do wychodku na łono natury tak jak naturalnie robią zwierzęta.
      Mieszkam w lesie i mogą mnie pocałować gdzieś ze swoich wyliczeń. Teraz dowód
      musi spoczywać na straży miejskiej ,że jest inaczej. I niech mi to udowodnią.
      • zofiapodpaska Re: Kto rządzi na Wielgowie? 08.06.09, 14:51
        Oj dzieciaku partyzancie, takie teksty zostaw sobie na wizytę w Sądzie Grodzkim,
        tam szybko sędzia sprowadzi cię na ziemię. SM nic nikomu nie musi udowadniać, a
        jak myjesz się w misce i srasz w lesie to zapewne masz prawie zerowe zużycie
        wody a więc czym się martwisz. Aha zapomniałem że ty tak tylko hipotetycznie
        gaworzysz bo w zasadzie mieszkasz w bloku i twoi rodzice płacą za ścieki
        dokładnie tyle ile jest na liczniku poboru wody...
        Mylę się?
    • Gość: wielgowianka Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 22:27
      Oj Panie redaktorze!!!!!!! WSTYD WIELKI. Nawet Pan nie wie, że w
      Wielgowie i Sławocieszu nie ma kanalizacji WOGÓLE. Od wielu lat o
      nią walczymy i nic, a za wywóz ścieków płacimy parokrotnie wiecej
      niż mieszkańcy w innych dzielnicach. Komu chciał się Pan
      przypodobać tymi głupimi artykułami? Radnej Kopackiej czy PIS-owi????
      Zero wiedzy, zero odpowiedzialności. Patyk w mrowisko włożyć i
      szukać taniej sensacji? Czy jest to Pańskie logo???
    • Gość: znawca Kto rządzi na Wielgowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 17:10
      Tak naprawdę to chodzi o to, że taki burak Dzikowski jest na takim
      stanowisku i namawia mieszkańców do łamania prawa na którego straży
      powinien stać i które uchwala wraz ze swoimi kolesiami!!!!
      A szefostwo Straży - do wymiany, ufajdali się ze strachu po pachy,
      Krzystek powinien "zrąbać" komendanta, że wystraszył śię wielkiego
      Dzika i wymienić go . No i niech Pan komendant powie mieszkańcom
      Szczecina w końcu prawdę, dlaczego zaprzestano kontroli Wielgowa, bo
      pani rzecznik to tylko bzdury plecie za nasze pieniądze, ją też do
      wymiany. To w takim razie wszyscy w Szczecinie możemy łamać prawo,
      tak jak złamano Konstytucję RP, że wszyscy wobec prawa są
      równi...Moim zdaniem powinno się doprowadzić do wyjaśnienia sprawy i
      wyciągnąć konsekwencje służbowe od osób umoczonych w to
      bagienko!!!!!!
      • esmeralda_2 Re: Kto rządzi na Wielgowie? 17.06.09, 19:33
        Ty chyba jesteś z Głębokiego