Dodaj do ulubionych

Większość wybrała Jurczyka

IP: *.spx.pl / 213.155.175.* 23.12.03, 20:40
Sporo forumowiczów słusznie zauważa że Szczecinianie sami sobie zgotowali
taki los, i takiego prezydenta. Jurczyka wybrała większość, przykro to mówić
ale ta większość była głupia. Ostatnio oglądałem wywiad z Januszem Korwinem-
Mikke w którym wspominał że w demokracji większość z reguły jest głupia. Czy
tak jest z reguły, nie wiem, ale przykład wyborów prezydenckich w Szczecinie
popiera tą tezę.
Obserwuj wątek
    • Gość: domrybaka Re: Większość wybrała Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 20:44
      po prostu brak słów.
      taki świat dla ciebie prosty?mikke jest autorytetem?
      szkoda słów
      niestety potwierdzasz tylko własną opinię o mieszkańcach naszego miasta
      to smutne..
      • Gość: quba Re: Większość wybrała Jurczyka IP: *.spx.pl / 213.155.175.* 23.12.03, 21:00
        Mikke nie jest dla mnie rzadnym autorytetem, ale uwazam że tu miał rację choć
        ta zasada nie może odwoływać się do wszystkich wyborów -"nulla regula sine
        exceptione". Wybur Jurczyka na prezydenta był głupim wyborem i to ten wybór
        jest smutny. Każdy ma jednak prawo do własnych przekonań jeśli odpowiadają Ci
        rządy magazyniera to jest mi chyba smutniej niż tobie.
        • rrado Re: Większość wybrała Jurczyka 26.12.03, 07:35
          Gość portalu: quba napisał(a):

> Mikke nie jest dla mnie rzadnym autorytetem, ale uwazam że tu miał rację choć
          > ta zasada nie może odwoływać się do wszystkich wyborów -"nulla regula sine
          > exceptione". Wybur Jurczyka na prezydenta był głupim wyborem i to ten wybór
          > jest smutny. Każdy ma jednak prawo do własnych przekonań jeśli odpowiadają Ci
          > rządy magazyniera to jest mi chyba smutniej niż tobie.

bardzo dobrze quba. podoba mi sie. pewnie ten bran sam na niego glowowal.
          pozdrawiam rado
      • Gość: powolniak Re: Większość wybrała Jurczyka IP: 194.146.200.* 23.12.03, 21:13
        > niestety potwierdzasz tylko własną opinię o mieszkańcach naszego miasta
        > to smutne...

No cóż. Kuba niestety ma racje. Większość jest głupia. Inaczej mówiąc: nie myśli
        co robi. I nie chodzi tylko o wybory na prezydenta miasta, ale o całokształt
        zachowań.

"Sęk w tym, że człowiek rozumny jest statystycznie głupi."
        Stanisław Lem
    • Gość: domrybaka Re: Większość wybrała Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:24
      odpowiem zatem inaczej: jurczyk nie jurczyk zarządzanie tym miastem nie jest w
      głównej mierze uzależnione od prezydenta .....
      nie bronie Jurczyka wszystko mi jedno kto jest prezydentem "figurantem"
      sęk tkwi w ogóle w ludziach jacy kandydują do tego urzędu , niestety Szczecin
      ma "pecha" zawsze ....
      ludzie głosuja , robią to głupio bądź mądrze ale retoryka zażucająca "głupotę"
      masom jest zbyt prosta...
      • donald13 Re: Większość wybrała Jurczyka 23.12.03, 21:32
        bo nie znali rado, dlatego
        • rrado Re: Większość wybrała Jurczyka 26.12.03, 07:41
          donald13 napisał:

> bo nie znali rado, dlatego

a jakie to ma znaczenie czy mnie znali>?
          pozdrawiam rado
      • Gość: powolniak Re: Większość wybrała Jurczyka IP: 194.146.200.* 23.12.03, 21:40
        > odpowiem zatem inaczej: jurczyk nie jurczyk zarządzanie tym miastem nie jest w
        > głównej mierze uzależnione od prezydenta ...

Prezydent ma najwięcej uprawnień.

> nie bronie Jurczyka wszystko mi jedno kto jest prezydentem "figurantem"
        > sęk tkwi w ogóle w ludziach jacy kandydują do tego urzędu , niestety Szczecin
        > ma "pecha" zawsze ...

Sugerujesz, że ani jeden kandydat nie był wystarczająco dobry, aby na niego
        zagłosować?
        Być może masz rację...

> ludzie głosuja , robią to głupio bądź mądrze ale retoryka zażucająca "głupotę"
        > masom jest zbyt prosta...

Ależ prosta retoryka to zaleta a nie wada wypowiedzi. Natomiast Kuba podał zbyt
        mało argumentów potwierdzających jego tezę. Zrobił pewien skrót myślowy. Co nie
        oznacza, że (po części) nie ma racji...
        • piotr33k2 Re: Większość wybrała Jurczyka 23.12.03, 22:16
          zgadzam się z autorem wątku sam to już dawno mówiłem ,zaznaczając jednak że ta
          wieksząść kóra poszła do wyborów to emeryci i renciści i ich bym raczej nazwał
          głupim i ciemnym elektoratem mimo iż mam szacunek do starszych ludzi ale nie
          do ich wyborów politycznych .w skali kraju szykuje nam się podobne zjawisko
          gdzie tym razem głupkowate gospodynie domowe i miłosnicy brazylijskich seriali
          wybiorą jolante kwaśniewską na prezydenta polski.
          • Gość: przechodzien Re: Większość wybrała Jurczyka IP: *.a2000.nl 23.12.03, 22:38
            Tu nie chodzi o ublizanie komus. Chodzi o prawde obiektywna. A prawda jest
            taka, ze spoleczenstwo (nie tylko w Szczecinie, bo co gorsza w calej Polsce )
            jest po prostu malo swiadome, zeby nie powiedziec glupie. W szczecinie Jurczyk -
            a popatrzcie jak wybierano w Polsce ! A moze byc jeszcze lepiej kiedy wybiora
            Kwasniewska. Strach pomyslec.
            Moze to wszystko stad, ze tak na prawde wszyscy sie madrza na temat Unii,
            wolnego rynku, demokracji itd itp, a tak naprawde maja o tym bardzo blade
            pojecie. Zwlaszcza o demokracji i wolnym rynku.
            pozdrowienia
            przechodzien
            • piotr33k2 Re: Większość wybrała Jurczyka 23.12.03, 22:50
              po to jest właśnie forum aby walić prawde prosto z mostu i nazywać rzeczy po
              imieniu,przecież mądrzy ludzie nie głosowali na jurczyka i mądrzy nie będą
              głosowali na kwaśniewską ,mimo szacunku jakim ja jak i inni polacy ją darzą to
              nie jest dobra kandydatura chociaż nie tragiczna jak leppera .
              • Gość: Narodowiec Odpitolcie się od Pana Prezydenta Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 00:52
                Pan Marian Jurczyk jest wybitną osobowoscią naszego pieknego Szczecina. Nie ma
                w tym mieście obywatela, który mógłby mu dorównać. Zaprawiony w walce z
                komunizmem teraz walczy o polskość naszego grodu i nie wpuszcza Niemców,
                którzy tylko czyhaja na nasza krwawicę i wszelkimi sposobami starają się zająć
                w naszym mieście dobrą pozycję do dalszych podbojów. Jest to nie w smak piatej
                kolumnie, która na tym forum ujada i która liczy, że od Niemców może spotkać
                nas coś dobrego. A ja wole biedniej ale za własne a nie niemieckie. Zabraknie
                Jurczyka to pacany bedziecie jeszcze czapkować przed Niemcami jak to było za
                okupacji. Jurczyk ma rację. Nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz.
                • Gość: Zorro Re: Odpitolcie się od Pana Prezydenta Miasta IP: *.pbc.adelphia.net 26.12.03, 01:13
                  Jestes "czlowieku" tak beznadziejnie glupi,prosty i tepy,ze gdyby za to karali
                  to dostalbys dozywocie.Ciemna maso!!!!To dzieki takim prostakom i chamom mamy
                  ten gnoj w Szczecinie...narodowiec sie znalazl w obsranych gaciach ...won na
                  Bialorus ty komsomolcu smierdzacy.
                  • Gość: Narodowiec Re: Odpitolcie się od Pana Prezydenta Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 01:22
                    Strasznie mnie zorro zbluzgałes, ale to nie ten adres. Chyba nie chcesz
                    podważać wyników demokracji? Głupotę, prostactwo i tępotę ci wybaczam moim
                    chrześcijańskim sercem ale za komsomolca w ryj masz wirtualnie.

Bóg, Honor, Ojczyzna - mówi ci to coś?
                • Gość: Wodnik Re: Odpitolcie się od Pana Prezydenta Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 03:15
                  > Pan Marian Jurczyk
                  Na Pana to trzeba miec wygląd i maniery

> jest wybitną osobowoscią
                  > naszego pieknego Szczecina.
                  No jasne! Pierwszy obywatel gruzów z torami tramwajowymi

> Nie ma w tym mieście obywatela, który mógłby mu dorównać.
                  Paru równych mu durniów by się znalazło, ale generalnie jestem skłonny
                  przyznać Ci rację. Nie chciałbym sie równac z kims takim.

> Zaprawiony w walce z komunizmem
                  Czegoś Ty się ochlał? Nikt Ci nie mówił, ze po pijanemu nie siada się do
                  klawiatury?

> teraz walczy o polskość naszego grodu i nie wpuszcza Niemców,
                  > którzy tylko czyhaja na nasza krwawicę i wszelkimi sposobami
                  > starają się zająć w naszym mieście dobrą pozycję do dalszych
                  > podbojów.

A kiedy to miasto było polskie? Masz braki z historii

> Jest to nie w smak piatej kolumnie,
                  > która na tym forum ujada i która liczy,
                  > że od Niemców może spotkać nas coś dobrego.
                  Facet jaki z Ciebie narodowiec? Ty jesteś zwykły komuch, a może niezwykły
                  tylko np. były lektor KW PZPR

> A ja wole biedniej ale za własne a nie niemieckie.
                  A kto Ci broni?

> Zabraknie Jurczyka to pacany bedziecie jeszcze czapkować
                  > przed Niemcami jak to było za okupacji.
                  Uuuuu! ale armaty wyciągasz. A pamietasz ty chociaz okupację. Sądząc po stylu
                  pisania należysz do tych co jechali dobrowolnie na wielkie budowy socjalizmu
                  dla chwały Stalina, albo do tych co łażą z ogolonymi pałami po Szczecinie i
                  pozdrawiaja się przez wysokie podniesienie prawej ręki i okrzyk wcale nie
                  będący odpowiednikiem polskiego "Szczęść Boze"

> Jurczyk ma rację. Nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz.
                  Matołku, nawet chłopi z "Roty" usunęli ten tekst, ale Ty dalej tkwisz w
                  zeszytach partyjnych z roku 1949.
                • rrado Re: Odpitolcie się od Pana Prezydenta Miasta 26.12.03, 07:52
                  Gość portalu: Narodowiec napisał(a):

> Pan Marian Jurczyk jest wybitną osobowoscią naszego pieknego Szczecina. Nie
                  ma
                  > w tym mieście obywatela, który mógłby mu dorównać.

ok ale w czym? w inteligencji? wyksztalceniu? znajomosci swiata? znajomosci
                  jezykow? znajomosciami w biznesie i polityce? w czym?

>Zaprawiony w walce z
                  > komunizmem

jak mozna walczyc z komuznimem wspolpracujac z sb? chyba ze cala ta ferajna tak
                  naprawde wlaczyla z komunizmem i tak jak teraz wiekszosc bylych czlonkow pzpr
                  mowia ze oni rozwalali partie od srodka albo stanowili liberalne skkrzydlo.
                  oczywiscie w nieliberalnym nikogo nie bylo.

teraz walczy o polskość naszego grodu i nie wpuszcza Niemców,
                  > którzy tylko czyhaja na nasza krwawicę i wszelkimi sposobami starają się
                  zająć
                  > w naszym mieście dobrą pozycję do dalszych podbojów.

a jakie to sa sposoby? gdzie ty widziales tu niemca? ten jurczyk ksenofob
                  ciemny nie wpuszcza nikogo. co wiecej on nieszczy polskosc bo doprowadza do
                  bezrobocia i nedzy coraz wiecej mieszkancow. i jak on zreszta walczy z tymi
                  niemcami. odda im wielki kawal polskiej ziemi (matki naszej za darmo)

>Zabraknie
                  > Jurczyka to pacany bedziecie jeszcze czapkować przed Niemcami jak to było za
                  > okupacji. Jurczyk ma rację. Nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz.

ciezki idiota. a w poznaniu warszawce gdansku krakowie pluja komus w twarz? czy
                  mzoe daja prace podatki inwestycje rozwoj. jurczyk usiluje zrobic tu skansen
                  dla takich ciemnych dziadow jak ty. skansen zapyzialego ciemnego mieszkanca bez
                  szkoly i jakiegokolwiek rozumu. jadacego polskim rozsypujacym sie autobusym i
                  jedzacym kiszone ogorkina sniadanie popijane polska wodka.
                  pozdrawiam rado
                • Gość: powolniak Re: Odpitolcie się od Pana Prezydenta Miasta IP: 194.146.200.* 26.12.03, 23:47
                  Gość portalu: Narodowiec napisała:

> Pan Marian Jurczyk jest wybitną osobowoscią naszego pieknego Szczecina. Nie ma
                  > w tym mieście obywatela, który mógłby mu dorównać.

W tym mieście nie ma obywatela, który może mu dorównać. Ale jest bardzo dużo
                  ludzi, którzy przewyższają go swoją
                  wiedzą/umiejętnościami/doświadczeniem/mądrością itp. itd.
                • Gość: Mariner Nie będzie.. IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 12:40
                  ...Niemiec, Holender, Szwed, Norweg, Marokańczyk, Chińczyk, Amerykanin,
                  Brazylijczyk, Hiszpan, Włoch, Francuz, Arab, Rosjanin, Czech,
                  Węgier..........................................................................
                  ................................................................................
                  ..............................................................................Es
                  tończyk pluł nam w twarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  M.
              • Gość: przechodzien Re: Większość wybrała Jurczyka IP: *.a2000.nl 28.12.03, 14:42
                Witam Piotr.
                Pojde nawet dalej i powiem, ze madrzy ludzie nie dosc ze nie glosowali na
                Jurczyka, to wogole nie poszli do glosowania. To sa wlasnie najwieksi glupcy,
                bo przez nich mamy to co mamy.
                pozdrowienia
                przechodzien
          • rrado Re: Większość wybrała Jurczyka 26.12.03, 07:43
            piotr33k2 napisał:

> zgadzam się z autorem wątku sam to już dawno mówiłem ,zaznaczając jednak że
            ta
            > wieksząść kóra poszła do wyborów to emeryci i renciści i ich bym raczej
            nazwał
            > głupim i ciemnym elektoratem mimo iż mam szacunek do starszych ludzi ale nie
            > do ich wyborów politycznych .w skali kraju szykuje nam się podobne zjawisko
            > gdzie tym razem głupkowate gospodynie domowe i miłosnicy brazylijskich
            seriali
            > wybiorą jolante kwaśniewską na prezydenta polski.

ocywiscie jak zawsze sie z toba zgadzam w stu procentach. dodalbym tylko ze
            wydaje mi sie nielogicznym darzyc kogos szacunkiem tylko dlatego ze osiagnal
            jakis wiek. niestety nasza kultura nakazuje taki bezsensowny obyczaj.
            pozdrawiam rado
        • Gość: Wodnik Re: Większość wybrała Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 02:11
          > Sugerujesz, że ani jeden kandydat nie był wystarczająco dobry,
          > aby na niego zagłosować?
          > Być może masz rację.

No własnie, a był ktos dobry?
          Ale to wcale nie oznacza, że Szczecin musiał złożyć hołd magazynierowi któremu
          kiedyś spadł towar na głowę.
          Jednak problem polega na czymś innym. Jak już ktoś wcześniej wspomniał każdy
          Prezydent w tym mieście będzie niewolnikiem (zakładnikiem) układu SLD-Komfort.
          Należy zastanowić sie jak pogonic z miasta pana R., następnie jak pozbawić SLD
          władzy, a potem można myśleć o Prezydencie. Żeby było jasne mnie obecny nie
          odpowiada, nie głosowałem na niego i jakoś sentencje sądu uwalniające
          Prezydenta Jurczyka od zarzutów kłamstwa lustracyjnego nie przekonują.
          Podpisał papier i to jest fakt. Donosił i to też jest fakt. A trzecim faktem
          jest to, że zataił zamiast wyjść i powiedzieć "współpracowałem bo mnie zmusili
          (szantażowali).

Pytanie jest proste: Wytrzymamy do 2005 roku czy nalezy organizowac referendum
          i pogonić całą Radę Miasta oraz Prezydenta z Magistratu?
      • rrado Re: Większość wybrała Jurczyka 26.12.03, 07:38
        Gość portalu: domrybaka napisał(a):

> odpowiem zatem inaczej: jurczyk nie jurczyk zarządzanie tym miastem nie jest
        w
        > głównej mierze uzależnione od prezydenta .....

o to jakas nowosc a od kogo?

> ludzie głosuja , robią to głupio bądź mądrze ale retoryka
        zażucająca "głupotę"
        > masom jest zbyt prosta...

jest prawdziwa. i nie jest to wcale proste to wlasnie bardzo komplikuje proces
        zarzadzania. pozdrawiam rado
    • rrado Re: Większość wybrała Jurczyka 26.12.03, 07:33
      Gość portalu: quba napisał(a):

> Sporo forumowiczów słusznie zauważa że Szczecinianie sami sobie zgotowali
      > taki los, i takiego prezydenta. Jurczyka wybrała większość, przykro to mówić
      > ale ta większość była głupia. Ostatnio oglądałem wywiad z Januszem Korwinem-
      > Mikke w którym wspominał że w demokracji większość z reguły jest głupia. Czy
      > tak jest z reguły, nie wiem, ale przykład wyborów prezydenckich w Szczecinie
      > popiera tą tezę.

oczywiscie ze wiekszosc jest glupia. rzeczw tym ze w demokracji jaka panuje na
      swiecie obecnie kazdy ma jeden glos. moim zdaniem wprowadzenie cenzusu
      wyksztalcenia do demokracji daloby bardzo pozytywne zmiany. pozdrawiam rado
      • starypolonus Re: Większość wybrała Jurczyka 26.12.03, 07:51
        wiekszosc glosowala na GORA a BUSH rzadzi USA
        wiekszosc bylaa glupia
        tylko sedziowie sytuacje uratowali
    • Gość: cxi Prawda o Jurczyku IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 01:00
      Dzięki tekstowi w "Rzeczpospolitej" z dnia 14 listopada 2002 r. (nr 265),
      przytaczającemu wyrok SN z dnia 2 października 2002 r. w sprawie Mariana
      Jurczyka – teraz cały kraj wie o tym, że Szczecin ma Prezydenta, który w dniu
      22 czerwca 1977 r. podpisał zobowiązanie do współpracy z SB, uzyskał
      pseudonim "NAWIEDZONY", spotykał się wielokrotnie z prowadzącym go oficerem,
      własnoręcznie sporządził kilka raportów, które przekazał SB, złożył szereg
      sprawozdań ustnych i przyjął za pokwitowaniem 1000 zł.

Przytoczone w tym wyroku fragmenty informacji przekazywanych
      przez "Nawiedzonego" Mariana Jurczyka odpowiadają rzeczywiście poziomowi
      fabrycznego magazyniera.

Ludzie jednak nie czytają prasy (gazet), zaś "Nawiedzony" miał niewątpliwie
      obecnie szczęście z uwagi na publikacje wyroku już po wyborach.

Na ten temat pisał także bardzo konkretnie "Głos Szczeciński" z dnia 11
      października 2002 r., jak też wypowiadał się w "Rzeczpospolitej" z dnia 23
      października 2002 r. (nr 248) rzecznik interesu publicznego, którego nie darzę
      sympatią, ale którego twierdzeniom w oparciu o akta sprawy nie można zaprzeczyć.

Tak czy owak - społeczność szczecińska dała władzę człowiekowi mówiącemu o
      uczciwości i o tym, że nie dał się sprzedać, a który nigdy nie przyznał w
      Szczecinie, że w tym mieście podpisał zobowiązanie, był "Nawiedzonym",
      przekazywał SB sprawozdania i informacje oraz przyjął owe 1000 zł. Jestem
      ciekaw, co z tymi pieniędzmi wówczas zrobił, skoro był (jest ?) takim uczciwym
      i nie dał się sprzedać.

Czy po 25 latach od tego wydarzenia nadszedł wreszcie czas na uczciwość ?

Czy faktycznie Marian Jurczyk postępując w sposób ustalony w jego sprawie
      lustracyjnej może mówić, że nie dał się sprzedać ?

Czy nie jest wstyd tym, którzy nie poszli do wyborów, umożliwiając taki a nie
      inny wybór na najważniejszy urząd miejski, jak też tym, którzy głosowali na
      taką osobę ?

Czy Szczecinianie zasługują na to, by władzę w mieście sprawował "Nawiedzony" ?

Na głosy krytyczne pod swoim adresem uprzejmie zachęcam do lektury nr
      265 "Rzeczpospolitej", także w internecie, pod adresem:

www.rzeczpospolita.pl/prawo

Zdaję sobie sprawy z tego, że ludzie nie kupują i nie czytają prasy, z różnych
      zresztą przyczyn. Internetowe opinie nie opierają się na faktach. Ja opieram
      się tymczasem na doniesieniach prasowych, opartych na aktach spraw sądowych
      Mariana Jurczyka, zaś dysponując dostępem do internetu wskazuję możliwość
      bezpośredniego zapoznania się z tymi faktami, na które wskazuje wyrok Sądu
      Najwyższego.

Jestem też ciekaw, czy tutaj - w Szczecinie - Marian Jurczyk kiedykolwiek
      przeprosi wyborców za zatajenie tego, do czego przyznał się na warszawskiej
      sali sądowej.

Dla mnie ewentualne przeprosiny są już jednak bez żadnego znaczenia. Marian
      Jurczyk - "NAWIEDZONY" nie był bowiem moim wyborczym typem.

• Gość: refleksja Re: Większość wybrała Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 13:49
      Hitler też w demokratycznych wyborach startował.
      • Gość: przechodzien Re: Większość wybrała Jurczyka IP: *.a2000.nl 28.12.03, 14:44
        Tu juz przeholowales. Bez przesady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka